Telegram Web Link
روزنامه دنیای اقتصاد
. 🔹 مناظره اول از لنز تحریریه (6) / دو پیش‌نیاز اصلاحات اقتصادی محمدحسین شاوردی/ دبیر گروه باشگاه اقتصاددانان 🔸نظام سیاستگذاری بدون برخورداری از بدنه کارشناسی قوی و دانا چیزی جز اعمال زور نیست. 🔸رویکرد پزشکیان به مساله اصلاح ساختار سیاستگذاری عمومی در کشور…
.
مناظره اول از لنز تحریریه (7) / بهم‌ریختگی در ۴ ساعت!

مجید حیدری/دبیر گروه سیاستگذاری و پول و ارز

🔸آدرس یک رئیس‌جمهور درجه‌یک چیست؟‌ نخست برای درک مشکلات جامعه، باید یک نگاه همه‌جانبه و واقعی به موضوعات داشته باشد.

🔸همچنین به داده‌های مختلف دسترسی داشته باشد و بتواند این داده‌ها را آنالیز و بررسی کند.

🔸در گام بعد برای حل موضوعات، نیاز به یک کلان‌ایده است، تا پویایی تمام مسائل و ارتباط آن را به‌خوبی مشخص کند.

🔸برای اجرایی کردن راهکارها، باید یک تیم منسجم از افراد خبره تشکیل دهد و بتواند با اقتدار این تیم قوی را مدیریت کند.

🔸در نهایت اینکه برای حل چالش‌ها، با یک زبان روان و شیوا راهکارهای خود را توضیح دهد تا بتواند اعتماد مردم را به خود جلب کند.

🔸حال سوال این است که آیا در جریان مناظره اول، این شخص با ویژگی‌های مذکور در میان کاندیداها مشاهده می‌شد؟

🔸موضوعی که در مناظره روز دوشنبه بیشتر به چشم می‌خورد «بهم‌ریختگی» ایده‌ها و راهکارها بود. اکثر نامزدها درک صحیحی از وضعیت اقتصادی کشور و خطرات آینده نداشتند.

🔸از سوی دیگر، اکثر راهکارها متناسب با مشکلات کنونی اقتصاد ارائه نشد و برخی راهکارها نه به شکل منسجم، بلکه با یک رویکرد جزیره‌ای ارائه شد.
نکته جالب اینکه حتی برخی گزاره‌های اشتباه با نقد طرف‌های دیگر مواجه نشدند.

🔸در مجموع اگر واقع‌بین باشیم، راند اول مناظره نامزدها برنده مشخصی نداشت.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #مناظره #تحریریه

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
مناظره اول از لنز تحریریه (8) / فقدان برنامه‌ای مشخص برای توسعه

سید امیررضا انگجی/دبیر گروه صنعت، معدن و بازرگانی

🔹در مناظرات ریاست‌جمهوری شب گذشته به‌وضوح جای برنامه‌ای مشخص، فراگیر و علمی برای توسعه خالی بود.

🔹این مساله نشان می‌دهد که دولت آینده هم صرف‌نظر از اینکه از کدام جناح باشد همچنان از انسجام نظری در حیطه توسعه برخوردار نیست و به احتمال زیاد سیاست‌های متناقض و در خدمت اهداف مختلف همچنان ادامه خواهد یافت.

🔹این در حالی است که اقتصاد ایران در یک مقطع حساس تاریخی قرار داشته و در این مقطع وجود برنامه‌ای منسجم همراه با سیاست‌های کارا (یا حذف سیاست‌های ناکارا) از ملزومات توسعه است.

🔹سیاست‌های توسعه در این مقطع حساس باید بر کاهش سطح معارضات با منشا محیط طبیعی و محیط انسانی تمرکز کنند.

🔹رابطه دولت با مردم باید مورد بازنگری قرار گرفته و ترمیم شود و هزینه فرصت‌سواری رایگان و مفت‌خوارگی در سطح اقتصاد ملی افزایش یابد.

🔹اقدامات پسینی در حوزه مبارزه با فساد باید به اقدامات پیشگیرانه مبدل شود.

🔹همه اینها چهارچوب یک برنامه منسجم برای توسعه را تشکیل می‌دهد، انسجامی که در برنامه دولت‌های پیشین و حتی برنامه نامزدها در مناظرات ریاست‌جمهوری وجود نداشته و ندارد.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #مناظره #تحریریه

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
📝تیتر یک روزنامه دنیای اقتصاد:

🟡پاداش پارک پول

‌‌‌‌پنج‌شنبه ۳۱ خرداد ۱۴۰۳

https://www.tg-me.com/den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🔹 سرمایه‌گذاران برنده در خردادماه چه کسانی بودند؟

🔹تحلیل بازدهی بازارهای سرمایه‌گذاری در بهار 1403 نشان می‌دهد که سپرده‌های بانکی با سود 7.5 درصدی، از بازارهایی مانند دلار و طلا پیشی گرفته‌اند.

🔹سرمایه‌گذاران طلای 18 عیار، 3.13 درصد و سکه طلا طرح جدید 2.31 درصد سود کردند.

🔹اما سرمایه‌گذاران در بورس 6.8 درصد و در دلار 1.49 درصد ضرر کرده‌اند. نوسانات بازار به دلیل کاهش سطح ریسک‌های سیاسی و افت نوسانات بوده است.

🔹در ده روز دوم و سوم فروردین، درگیری‌های نظامی با رژیم صهیونیستی موجب افزایش انتظارات تورمی و رشد 13 درصدی دلار شد. اما با پایان مناقشات، بازارها به حالت عادی بازگشتند و نرخ‌ها تثبیت شد.

🔹در خرداد، دلار آزاد با 3 درصد رشد بالاترین بازدهی را داشت. سود سپرده بانکی با 2.5 درصد در رتبه دوم قرار گرفت. اما شاخص‌های طلایی و بازار بورس بازدهی منفی داشتند. کاهش نرخ طلای جهانی (3.5 درصد کاهش) به افت شاخص‌های طلایی منجر شد.

🔹این تحلیل‌ها نشان می‌دهد که کاهش ریسک‌های سیاسی و افت انتظارات تورمی به سود بیشتر سپرده‌های بانکی و رکود در سایر بازارها منجر شده است.

#دنیای_اقتصاد #سرمایه_گذاری #سپرده_بانکی

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🔹 بهار سرخ بورس تهران

🔺نخستین فصل سال ‌به پایان رسید‌ و شاخص‌کل بورس تهران در سه ماه گذشته، ۶.۸۷‌درصد از ارتفاع خود را از دست داد.

🔺در فصل بهار، شاخص‌کل با کاهش ۳.۲۳‌درصدی همراه شد. شاخص هموزن نیز در فصل بهار، افت ۴.۱۷‌درصدی داشت و شاخص‌کل فرابورس هم با افت ۵.۴۱‌درصدی مواجه شد.

🔺بررسی‌‌‌‌‌‌ها نشان می‌دهد که TTM P/E بازار سهام به حوالی ۶.۵ رسیده‌است که کمترین میزان این متغیر آماری از آذر سال‌۱۴۰۱ به بعد است.

🔺در فصل بهار فعل و انفعالاتی در بازار سهام حادث شد که سبب شد جریان تقاضا از بازار سهام رخت بربندد و بازار با افت شاخص‌ها و قیمت‌ها همراه شود.

🔗جزئیات بیشتر

#دنیای_اقتصاد #بورس

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🔹 سرمقاله امروز «دنیای اقتصاد»:

انتخابات و سرعت اینترنت

👤 نیما نامداری

✍️ مساله اینترنت در انتخابات کشورهای دیگر اهمیت خاصی ندارد؛ اما در ایران اینترنت به یک مساله مهم انتخاباتی تبدیل شده و جامعه از نامزدها انتظار دارد تکلیف خود را با شرایط فعلی اینترنت و موضوع فیلترینگ روشن کنند.

✍️ وضعیت اینترنت در ایران را می‌توان عجیب و ناامیدکننده خواند. از یک طرف مردم و کسب‌وکارها ناراضی هستند و از طرف دیگر مقامات دولتی از آن دفاع می‌کنند.

✍️ بیراه هم نیست، واقعا اینترنتی که دولتی‌ها از آن صحبت می‌کنند با اینترنت مردم متفاوت است.

✍️ وقتی مردم می‌گویند از سرعت اینترنت ناراضی هستند از اینترنت به مثابه محتوا حرف می‌زنند؛ ولی وقتی دولتی‌ها از توسعه و افزایش سرعت اینترنت صحبت می‌کنند در اصل درباره قابلیت‌های زیرساخت اینترنت در ایران حرف می‌زنند.

✍️ نهادهای مسوول چون می‌خواهند مردم را به سایت‌ها و شبکه‌های اجتماعی داخلی هدایت کنند در زیرساخت ارتباطی کشور اولویت را به محتوای با منشأ داخلی می‌دهند و به همین دلیل آن بخش از محتوا که منشأ خارجی دارد حتی اگر فیلتر هم نشده باشد با کندی و اختلال به دست کاربر می‌رسد.

✍️ البته از آنجا که همه محتوای اینترنت برای شناسایی محتوای فیلترشده باید از ابزارهای فیلترینگ عبور داده شود، طبیعی است که خود این ابزارها در ساعات اوج کاربری به گلوگاه بدل می‌شود و سرعت اینترنت را باز هم کندتر می‌کند.

✍️ حداقل ۳۰میلیون نفر هنوز با فیلترشکن از سایت‌ها و شبکه‌های اجتماعی فیلترشده استفاده می‌کنند. عمده این افراد باید برای فیلترشکن هزینه کنند. ضمن اینکه به‌دلیل کندی و اختلال ناشی از فیلترینگ ناچارند هزینه بیشتری هم بابت اینترنت پرداخت کنند.

✍️ طبیعی است قدرت خرید افراد محدود است و اضافه‌پرداخت فعلی منطقا از پرداختی که می‌توانست بابت خدمات دیجیتال دیگر باشد، کسر می‌شود.

✍️ با این وضعیت عجیب نیست که رای‌دهندگان از نامزدهای انتخابات ریاست‌جمهوری انتظار داشته باشند موضع خود را درباره اینترنت روشن کنند.

✍️ این موضع هم از حیث بهبود روابط بین دولت و شهروندان اهمیت دارد و هم نشانه‌ای از نگاه دولت آینده به رشد اقتصادی و اولویت قائل شدن برای اقتصاد است.

🔗متن کامل سرمقاله

#دنیای_اقتصاد #اینترنت #انتخابات

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🔹 تحلیل سیاست خارجی سه نامزد انتخابات / از نهادگرایی نولیبرال تا آرمان‌گرایی واقع‌بینانه

🔺با برگزاری باقی‌مانده میزگردهای سیاست خارجی شبکه سوم سیما، قالیباف، پزشکیان و قاضی‌زاده هاشمی نیز از نقشه راه دیپلماسی دولت آینده خود رونمایی کردند.

🔺محمد‌باقر قالیباف از گفتمان سیاست خارجی خود تحت عنوان «آرمان‌گرایی واقع‌‌‌بینانه» رونمایی کرد و گفت: این گفتمان بهترین رویکرد برای تامین منافع ملی کشورمان است و مهم این است حداکثر منافع با حداقل هزینه تامین شود.

🔺تاکید قالیباف بر مولفه‌هایی چون نقش ایده‌ها و ارزش‌ها، مولفه اقتصاد، جایگاه ژئوپلیتیک و ژئواستراتژیک ایران و ضرورت جانمایی در عرصه بین‌المللی، باعث شده تا گفتمان او مسامحتا به نو‌ایده‌آلیسم اقتصادی نزدیک باشد.

🔺گفتمان مسعود پزشکیان را می‌توان ذیل گفتمان لیبرالیسم و به طور دقیق‌تر نهادگرایی نولیبرال دسته‌بندی کرد.

🔺نهادگرایی نولیبرال یکی از رویکردهای مطرح برای ساخت رژیم‌های بین‌المللی است و در این راه بر نقش نهادهای بین‌المللی و همکاری میان آنها تاکید می‌شود.

🔺تاکید پزشکیان و مشاوران سیاست خارجی او بر احیای برجام و رفع تحریم‌ها به‌صورت بنیادین با مقوله همکاری گره خورده است.

🔺امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی نیز از گفتمان خود تحت عنوان آرمان‌گرایی مصلحت‌محور رونمایی کرد.

🔺وی با اشاره به اینکه برخی رفتند با کدخدا به نتیجه برسند، اما خدا و اهالی ده را از دست دادند، گفت: وقتی می‌خواهیم رابطه‌ای با خارج برقرار کنیم باید هم منافع خود را حفظ کنیم و هم هویتمان را.

🔺تاکید همزمان ‌برمنافع و هویت نشان‌دهنده تلفیق دو مولفه ارزش‌ها و مصلحت است که ادامه راه دولت سیزدهم است.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #نامزدها #سیاست_خارجی

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🔹 درد مردم فقط اقتصادی نیست! / مناظره دوم و احتمال دوقطبی شدن انتخابات

دکتر رحمن قهرمان‌پور، تحلیلگر انتخابات در یادداشت اختصاصی برای «دنیای‌اقتصاد» نوشت:

🔺اصلاح‌طلبان شاید بتوانند مثل گذشته رای‌دهنده مردد و رای‌ندهنده را از قدرت گرفتن اصولگرایان بترسانند، اما نمی‌توانند امید معتبری بدهند که در سایه آن نشان دهند قادر به مقابله موثر با این ترس‌ هستند.

🔺حضور دکتر ظریف به عنوان مشاور سیاست خارجی پزشکیان در تلویزیون موج جدیدی را بین نخبگان بسیج‌کننده انتخاباتی اصلاح‌طلب ایجاد کرد. این از نظر انتخاباتی خیلی مهم است. زیرا می‌تواند برد و عمق پیام پزشکیان را افزایش دهد.

🔺کسانی که در رای دادن مرددند از خود می‌پرسند آیا این‌بار اصلاح‌طلبان می‌توانند؟

🔺این همان تردید ویرانگری است که البته یک فرصت بالقوه برای قالیباف است، زیرا می‌تواند ادعا کند که بهتر از اصلاح‌طلبان قادر است با این تهدید مقابله کند مخصوصا در شرایطی که اصولگرایان تندرو او را قبول ندارند.

🔺اگر اصولگرایان بخواهند در مناظره‌ها مستقیما ظریف را خطاب قرار دهند و به او حمله کنند در مسیر دو قطبی‌سازی مورد نظر اصلاح‌طلبان حرکت خواهند کرد.

🔺در شرایط سرخوردگی سیاسی مردم معمولا از نامزد‌هایی استقبال می‌کنند که اولا بیرونی باشند و جزو حلقه قدرت نباشند و ثانیا دنبال انجام اقدامات کاملا متفاوت و بنیادی باشند نه اقدامات و سیاست‌های رایج و متداول.

🔺در حال حاضر هیچ یک از نامزد‌ها و حتی پزشکیان وعده ایجاد تغییرات بنیادی را نمی‌دهند و یکی از دلایل سردی فضای انتخابات در جامعه همین است.

🔺نامزد‌ها تقریبا تکراری‌اند و تقریبا همه آنها در حال حاضر هم پست رسمی دارند و بنابراین برای رای‌دهنده عادی غیر‌سیاسی تکراری‌اند.

🔺تاکنون موضوع اعتراضات 1401 یعنی مساله زنان در کمپین هیچ یک از نامزد‌ها بازتابی نداشته است.

🔺بنابراین برخی از رای‌دهندگان احساس می‌کنند دغدغه‌ها و نگرانی‌های آنها اهمیت زیادی برای نامزد‌ها ندارد. درد مردم فقط اقتصادی نیست.

#دنیای_اقتصاد #کمپین_شناسی #ظریف #دوقطبی #مناظره #انتخابات

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
انتظار اقتصاددانان از رئیس‌جمهور آینده
       رفع تحریم، رونق کسب و‌ کار


🔻«تجارت فردا» در میزگردی با حضور دو اقتصاددان، داود سوری و پرویز خسروشاهی، چشم انداز اقتصاد ایران در دولت آینده و بایدها و نبایدهای آن را بررسی کرده است.
چکیده این گفت‌و‌گو را می‌خوانید:

🔹ما باید بتوانیم مشکل بزرگ تحریم را، چه تحریم‌هایی که از بیرون بر ما تحمیل شده و چه تحریم‌های داخلی که خودمان برای خودمان وضع کرده‌ایم، حل کنیم.

🔹اقتصاد ما بدون اینکه با دنیای خارج ارتباط و مراوده داشته باشد نمی‌تواند به رشد پایدار دست پیدا کند.

🔹 مراودات اقتصادی با دنیا صرفاً ورود و خروج کالا و پول نیست.

🔹به واسطه تحریم ما از دانش روز دنیا و ارتباط با بازارهای مختلف دنیا محروم هستیم که هزینه بسیار بالایی به اقتصاد ما تحمیل می‌کند.

🔹 جامعه ما با تنش‌های مختلف و متعددی دست به گریبان است اولین و مهم‌ترین آن مسئله ارتباطات بین‌المللی است.

🔹 در نتیجه هر کسی که رئیس‌جمهور شود باید برای حل این مسئله ایده‌ای داشته باشد.

🔹 فعالیت اقتصادی در محیط پرتنش بین‌المللی شکل نمی‌گیرد.

🔹نکته دیگر، مداخله زیاد دولت در تصمیم‌گیری بنگاه‌های اقتصادی است که باید رفع شود.

🔹 تنش در محیط فعالیت بنگاه‌های اقتصادی و فضای کسب و کار کشور، مانع بزرگی در برابر سرمایه‌گذاری است.

🔹هر سرمایه‌گذار عاقلی ترجیح می‌دهد در چنین فضایی فعالیت‌هایش را متوقف کند.

🔹مساله دیگر، زندگی اجتماعی شهروندان است که مکمل فعالیت‌های اقتصادی محسوب می‌شود.

🔹 در کشور ما دخالت دولت در محیط اجتماعی و‌ فردی از حالت متعارفی که در دنیا وجود دارد خارج شده است.

🔹 نتیجه این روند، تشویق و افزایش انگیزه در افراد به مهاجرت و خروج سرمایه مالی و انسانی از کشور است.

🔹اگر اولویت «توسعه» باشد یک کار فوری برای رسیدن به آن، بهبود روابط خارجی خواهد بود.

🔹در مورد اینکه رئیس جمهور بعدی باید چه ویژگی‌هایی داشته باشد انتخاب ما محدود به شش نفری است که تایید صلاحیت شده‌اند.

🔹ویژگی مناسب رئیس جمهور این است که سیاست‌گذاری منتج به تولید ثروت داشته باشد و آن را مطرح کند.

🔹هر شش نامزد قبلاً هم در حوزه‌های مختلف در درون همین ساختار موجود حضور داشته و بخشی از آن هستند.

🔹در واقع همه آنها در شکل‌گیری شرایط کنونی نقش دارند .

🔹در نتیجه ما نباید انتظار تغییرات زیاد و شگرفی داشته باشیم.

🔹تنها می‌توانیم انتظار داشته باشیم که این افراد شرایط ما را نسبت به گذشته به طور نسبی بهبود ببخشند.

منبع: تجارت فردا، شماره ۵۴۹

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
مروری بر روزنامه های صبح امروز:

▶️ شرق

این روزنامه در تیتر یک خود با عنوان «پزشکیان بر مدار اخلاق» به میزگرد فرهنگی مسعود پزشکیان اشاره می کند که با تنش آفرینی و جانبداری کارشناس صدا و سیما و عصبانیت فاضلی پایان تلخی داشت.

عکس یک هم با عنوان «موجی در زاینده رود» گزارشی است از دومین سفر استانی پزشکیان که این بار به اصفهان رفت و مورد استقبال پرشور قرار گرفت.

پزشــکیان سپس با حضور در بستر خشــک رودخانه زاینده رود در محدوده پل خواجو، با برخی از مردم و کشاورزان اصفهانی نیز دیدار و گفت وگو کرد.

در این سفر، محمد جواد ظریف و تنی چند از مقام های سابق هم او را همراهی می کردند.

این در حالی است که مهدی کروبی هم پیام داده و خواستار این شده که مردم به پزشکیان رأی دهند.

«بازگشت به توازن دیپلماسی» بررسی راهبرد سیاست خارجی پزشکیان بعد از توفان ظریف در صدا و سیماست در گفت و گو با محمد علی سبحانی.
در گفت و گو با ســفیر پیشین ایران در قطر، لبنان و سوریه که مدیرکلی خاورمیانه وزارت خارجه در دولت ســیدمحمد خاتمی را در کارنامه دارد، تلاش شــده تا در نگاهی کلان تر، جایگاه سیاســت خارجی در انتخابات ریاســت جمهوری چهاردهم هم مورد مداقه قرار گیــرد.

در گزارش «موضع تعارف آمیز تحریم» آمده است که فعالان اقتصادی می گویند بسیاری از نامزدهای انتخاباتی درباره رفع تحریم و احیای برجام تردید دارند.

«خط و نشان بی بی برای بایدن» به پیشروی اسراییل در رفح در میانه افزایش تنش میان واشنگتن و تل آویو اشاره دارد.

نخست وزیر اسراییل مدعی است بایدن در بحبوحه جنگ، صادرات سلاح به اسراییل را متوقف کرده است.

این در حالی است که از ابتدای شروع جنگ غزه در هفتم اکتبر سال میلادی گذشته تاکنون میلیاردها دلار اسلحه و تجهیزات نظامی از طرف آمریکا در اختیار اسرائیل قرار داده شده است.

▶️ اعتماد

تیتر و عکس یک این روزنامه با عنوان «محک عدالت در صداوسیما» بررسی ابعاد گوناگون تشنج در میزگرد فرهنگی پزشکیان در صدا و سیماست.

به نوشته این روزنامه، پس از این تنش، هشتگ محمود فاضلی به ترند اصلی توییتر بدل شد.

بسیاری از كاربران با اشاره به اینكه صدا و سیما و كارشناس آن كه از طرفداران یكی از نامزدهای اصولگرا بود حرمت مهمان را نگه نداشت؛ نوشتند: «وقتی اسفندیاری كارشناس برنامه اتهام می‌زد، فاضلی سكوت كرد. اما وقتی فاضلی جواب می‌داد، اسفندیاری میان حرف‌هایش می‌پرید».

در نهایت هم بسیاری از كاربران به این نكته اشاره كردند كه «صدا و سیما به اتهام زننده تریبون داد، اما به متهم فرصت دفاع نداد.»

یکی دیگراز تیترهای صفحه اول این روزنامه پیام مهدی کروبی است با عنوان «به پزشکیان رای دهید».

کروبی معتقد است که او می‌تواند احیاگر جمهوریت در ایران باشد؛ جمهوریتی که براساس اعلام اکثریت قریب به اتفاق استادان دانشگاهی و تحلیلگران نحیف شده و رویکردهای رادیکال و تند آن را تهدید می‌کند.

«رویارویی مخالفان و موافقان برجام» هم گفت‌وگویی است با علی باقری، فعال سیاسی اصلاح طلب، در مورد دو قطبی ایجاد شده پس از صحبت‌های اخیر پزشكیان و ظریف.

علی باقری به این واقعیت اشاره می‌كند كه همزمان با رشد اقبال عمومی به پزشكیان و تیم مشاورانش، مردم باید منتظر تخریب‌های بیشتر و توهین‌های افزون‌تر نیز باشند.

«جبهه شمال روی نقطه جوش!» افزایش گمانه‌زنی‌ها درباره آینده تنش میان اسراییل و حزب‌الله را بررسی کرده است.

ناظران بر آنند که اشتباهات تاکتیکی ممکن است این نبردهای محدود را به جنگی تمام عیار بدل کند.

به علاوه ماجراجویی اسراییل در ترور و به شهادت رساندن برخی فرماندهان و رزمندگان حزب‌الله و پاسخ حزب‌الله به اهداف اسراییلی در سرزمین‌های اشغالی باعث شده است که تنش‌ها به سمت جنگی تمام عیار هدایت شود...

✍️ادامه در پست بعد

#دکه

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
مروری بر روزنامه های صبح امروز:

هم میهن

صفحه اول این روزنامه پر از گزارش ها و تیترهایی در حمایت از پزشکیان است.

تیتر و عکس یک این روزنامه با عنوان «برگ برنده برجام» به بررسی حملات گسترده به محمدجواد ظریف و تاثیر آن بر انتخابات پرداخته است.

برخی تحلیلگران معتقدند که ورود ظریف به صحنه انتخابات، بازی سیاسی را تا حدی تغییر داده است.

چراکه ظریف را نماد سیاست خارجی عقلانی می‌دانند و معتقدند که شاید حمایت ظریف، یکی از تکانه‌های انتخاباتی باشد که اصلاح‌طلبان به‌دنبال آن هستند.

رصد رسانه‌های تندرو به‌خصوص روزنامه‌های نزدیک به حاکمیت نشان می‌دهد که حضور ظریف، کمی بر واهمه آنان از شکست در انتخابات اضافه کرده است.

در صفحه یک همچنین به حمایت کروبی از پزشکیان اشاره شده و «آب در خوابگه مورچگان» هم به دلایل حملات به ظریف پرداخته و در «بی عدالتی تلویزیونی» ماجرای قطع میکروفون محمد فاضلی را بررسی کرده است.

محسن گودرزی، جامعه‌شناس و پژوهشگر افکار عمومی در مطلبی با عنوان «چند فرض درباره نظرسنجی‌ها» به این مسئله پرداخته که در ایام انتخابات بازار نظرسنجی گرم است.

با وجود این، گزارش نظرسنجی‌ها به‌صورت کامل و تفصیلی منتشر نمی‌شوند و در اختیار عموم قرار نمی‌گیرند و فقط چند یافته کلی از آنها در رسانه‌ها منتشر می‌شود.

در همین راستا، نویسنده به ارائه چند ملاحظه کلی در مواجهه با نتایج نظرسنجی‌ها پرداخته است.

در گزارش «خودخواهی است یا ساده‌لوحی؟» به ارزیابی ۸ ماه تلاش‌‏های رئیس‏‌جمهور آمریکا برای تعدیل کمپین نظامی نتانیاهو در غزه پرداخته است.

بخش بزرگی از شکل روابط آمریکا و اسرائیل، به دیدگاه خود بایدن برمی‏‌گردد.

اسرائیل برای هر کاری که دلش می‏‌خواهد انجام دهد، حمایت تقریباً بی‌‏قید و شرط آمریکا را دارد.

اگر اختلافی در نقطه‏‌نظرها یا انتقادها یا تنش‌‏ها وجود داشته باشد، در بهترین حالت پشت‏‌پرده ابراز می‏‌شوند.

مت داس، معاون اجرایی مؤسسه «مرکز سیاست بین‌المللی» و مشاور ارشد پیشین سیاست‌خارجی سناتور برنی سندرز، برای بررسی رویکرد بایدن در قبال اسرائیل در این گفت و گو نظرات خود را ابراز کرده است.

«مقابل جهان» هم عنوان گزارشی است که در آن مواضع نامزدهای مدافع و منتقد دولت سیزدهم درباره FATF و تعاملات مالی بین المللی بررسی شده است.

«خودکشی 7 هزار نفر در سال 1402» عنوان گزارش دیگر این روزنامه است.

در این گزارش آمده است که در سال 1402، 133 نفر به ازای هر 100 هزار نفر اقدام به خودکشی کرده اند.

این آماری غیررسمی است که متخصصان سلامت روان در نشست «خودکشی درمانگران» اعلام کردند.

همشهری

عکس و تیتر یک این روزنامه «بی فرهنگی در میزگرد فرهنگی» است.

در این گزارش ضمن ارائه روایتی کوتاه از آنچه میان پزشکیان- فاضلی با شهاب اسفندیاری گذشت، در یک اینفوگرافی کوشیده روایتی کامل از این مجاله لفظی را به دست دهد.

از دیگر تیترهای صفحه یک می توان به «نخستین موشک ایرانی را او ساخت» اشاره کرد که خرده‌روایت‌هایی است از شهید مصطفی چمران که با مدرک دکتری دانشگاه برکلی کالیفرنیا، عمرش را صرف مبارزه و جهاد کرد.

در بخشی از این گزارش به نقل از غاده جابر، همسر شهید مصطفی چمران، آمده است: پس از گذشت 9 ماه از آشنایی‌ام با دکتر چمران، ایشان به من پیشنهاد ازدواج داد.

مهریه‌ام قرآن کریم بود و تعهد از داماد که مرا در راه تکامل و اهل‌بیت(ع) و اسلام هدایت کند.

عقد در شهر صور لبنان بود که عروس چنین مهریه‌ای داشت؛ یعنی در واقع هیچ وجهی در مهریه‌اش نداشت.

«کدام برنامه اقتصادی رأی می‌آورد؟» هم گزارشی است از این مسئله که حوزه‌های پنج‌گانه خودرو، مسکن، ارز، بورس و تورم از مهم‌ترین دغدغه‌های اقتصادی جامعه به‌شمار می‌روند.

در عین حال، گره‌گشایی از مشکلات اقتصادی موجود در کشور از مهم‌ترین مطالبات جامعه از دولت چهاردهم به‌حساب می‌آید...

️ادامه در پست بعد

#دکه

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
مروری بر روزنامه های صبح امروز:

کیهان

این روزنامه تیتر و عکس یک خود را «فراموش نمی کنیم» برگزیده است.

در این گزارش با اشاره به فراموش کار بودن دروغگو، تلنگری به دولت روحانی زده و می افزاید، در کوران فعالیت‌های انتخابات چهاردهم ریاست جمهوری، بسیاری از اعضای دولت روحانی هر یک سوابق درخشانی در تضییع منافع ملی، ضربه به اقتصاد کشور و سو مدیریت‌های فراوان دارند، به تدریج از سکوت راداری خود بیرون آمده و پس از سه سال با فراری رو به جلو و با حمله به دستاوردهای دولت شهید رئیسی سعی در تکرار دولت سوم روحانی دارند.

تلقی اشتباه این افراد این است که ملت ایران فراموش کرده‌اند که هشت سال سو مدیریت آنان چه بلایی بر سر رشد و توسعه ایران آورده و در مرداد ماه 1400 سکان اداره کشور در چه وضعیتی از روحانی به شهید رئیسی تحویل داده شد.

دولتمردان روحانی از جمله محمد جواد ظریف نمود بارزی از این مسئله است، شدت تناقض‌گویی آنان در حدی است که حتا گفته‌های خود و همفکران خود را نیز فراموش کرده‌اند.

در گزارش «حزب‌الله لبنان چگونه با یک "هدهد" اسرائیل را به هم ریخت؟» هم آمده است که شهردار حیفا در واکنش به ورود موفقیت‌آمیز پهپاد حزب‌الله لبنان، موسوم به «هُدهُد»، به شمال اراضی اشغالی و ثبت تصاویر مهم از بندر حیفا، از کابینه «بنیامین نتانیاهو» خواست تا یک راه‌حل برای رفع تهدیدهای پهپادی حزب‌الله لبنان پیدا کند.

حزب‌الله لبنان روز سه‌شنبه ویدئویی تحت عنوان «آنچه هدهد آورد» را منتشر کرد که شامل اطلاعات هوائی از مواضع رژیم صهیونیستی در داخل فلسطین اشغالی، سیستم‌های دفاع هوائی از جمله سامانه‌های گنبد آهنین، پایگاه نیروی دریایی و خلیج حیفا است.

در گزارشی دیگر آمده: بر اساس اعلام بانک مرکزی، رشد اقتصادی کشور در سال ۱۴۰۲ به چهار و نیم درصد رسید که بالاترین رقم از سال ۱۳۹۶ به بعد است.

متوسط رشد اقتصادی کشور در سه سال دولت سیزدهم هم حدود چهار برابر دولت قبل است.

در ستون«خبر ویژه» هم این اخبار دیده می شود:

میدل ایست مانیتور در یادداشتی تحلیلی می‌نویسد: افزایش اخیر حمایت افکار عمومی ایران از برخورداری از تسلیحات هسته‌ای، براساس نظرسنجی IranPoll می‌تواند به‌طور قابل توجهی به درگیری جاری در غزه و اقدامات اسرائیل مربوط باشد.

بسیاری از ایرانیان بر این باورند که در یک سناریوی جنگی فرضی بین ایران و اسرائیل، اسرائیل با هدف قرار دادن غیرنظامیان ایرانی در میدان جنگ تلافی خواهد کرد، دقیقاً مانند نسل‌کشی در غزه.

این باعث افزایش تمایل به برخورداری از یک قابلیت بازدارندگی مهیب برای محافظت از ایران می‌شود.

شبکه آمریکایی سی‌ان‌بی‌سی ادعا کرد انتخابات ایران مهندسی شده است.

این وبسایت نوشت، به اعتقاد تحلیلگران این انتخابات نه آزاد است و نه انتظار می‌رود تغییر جدی در کشور ایجاد کند.

این انتخابات در چارچوب اقتصادی به شدت آسیب‌دیده و نارضایتی عمومی برگزار می‌شود.

#دکه

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
✍️ دکه

🗣️ آنچه از برآیند اخبار امروز پنجشنبه 31 خردادماه به دست می آید این است که در اردوگاه جریان اصلاح طلب ماجرای تنش در میزگرد فرهنگی پرشکیان خبر اصلی است که این روزنامه به دفاع از فاضلی پرداخته و از یکجانبه گرایی صدا و سیما انتقاد می کنند.

🗣️ در جناح مقابل هم ضمن انتقاد از این «بی فرهنگی» به «دروغگویی» و «فراموشکاری» اعضای دولت روحانی اشاره شده که گویی درصدد تشکیل سومین دولت وی هستند.

🗣️ سفر پوتین به کره شمالی و تنش در مرز اسراییل و لبنان هم از دیگر گزارش های روزنامه هاست.

▶️ دنیای اقتصاد

این روزنامه در تیتر یک خود با عنوان «پاداش پارک پول» به این مسئله پرداخته که چرا سپرده‌گذاری بانکی در صدر بازدهی بازارها در بهار ۱۴۰۳ قرار گرفت؟

بررسی آمارها نشان می‌دهد که در سه‌ماه نخست سال جاری، بازدهی سپرده‌گذاری بانک‌ها بیشتر از سرمایه‌گذاری در بازار ارز، طلا و بورس بوده است.

علاوه بر بانک‌ها، مشارکت در تامین مالی یا سرمایه‌گذاری در صندوق‌های درآمد ثابت، گزینه‌های خوبی برای سرمایه‌گذاری بودند.

البته در اقتصاد ایران وجود ریسک‌ها باعث شده است که بسیاری هنوز سرمایه‌گذاری در طلا یا ارز را بهترین گزینه بدانند؛ اما بررسی آمارها نشان می‌دهد که حداقل در بهار سال جاری سرمایه‌گذاری غیر ریالی پربازده نبوده است.

عکس یک این روزنامه هم با عنوان «راز رفاقت دو رفیق»سفر پوتین به کره شمالی را سوژه گزارش خود کرده است.

نیاز به مهمات برای استفاده علیه اوکراین، رهبر روسیه را وادار می‌کند تا روابط خود را با کره‌شمالی عمیق‌تر کند، در اتحادی که زنگ خطر را در غرب به صدا درآورده است.

دو دولت متعهد شدند که یک جبهه مشترک علیه ایالات متحده ایجاد و این ائتلاف را عمیق‌تر کنند...

✍️ادامه در پست بعد

#دکه

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
طبیعت زیبای «زیارت» تحت‌الشعاع ساختمان‌های بلند!

مرجان شهریاری عضو تحریریه روزنامه «دنیای‌اقتصاد»
گزارش می‌دهد:

🏙 روستای زیارت از توابع بخش مرکزی گرگان و یکی از خوش آب و هواترین و زیباترین روستاهای کشور ، سال‌هاست که تحت‌الشعاع آپارتمان و ساختمان‌های بلند مرتبه قرار گرفته است.

🏙 روستای زیارت از اماکنی است که دیدن آن به گردشگران استان گلستان پیشنهاد می‌شود.

🏙 با این حال ورودی این روستا با انباشتی از ساختمان‌های بلند مرتبه و آپارتمان‌های گاها نیمه ساخته روبرو است.


🏙 هر چند این روستا به جنگل‌های انبوه و بافت تاریخی معروف است اما ساخت و سازها مانع از دید جنگل و بافت سنتی این روستا شده است.


🏙 در این روستا ساخت و ساز‌ از سال ۱۳۸۲ تا ۱۴۰۰ ادامه پیدا کرد، به‌طوری‌که ۵۴۰۰ واحد مسکونی در خارج از بافت روستا ساخته شده است.


🏙 هر چند با ورود دستگاه قضا ساخت و سازها در ظاهر متوقف شده است با این حال از این روستا جز ظاهرنافرم آپارتمان‌ها و رستوران متعدد ، نقطه چشم‌نوازی باقی نمانده است.


🏙 در این روستا بنگاه‌های املاکی زیادی به چشم می‌آید که نشان از گردش مالی مناسب از فروش زمین و آپارتمان‌سازی دارد.


🏙 روستای زیارت در ارتفاع هزار متری از سطح دریا از شمال به ناهارخوران و از جنوب به آبشار و ارتفاعات پوشیده از جنگل محدود می‌شود.

🏙 قدمت زیارت طبق اسناد موجود به ۹۸۹ هجری قمری می‌رسد، اماکن دیدنی این روستا آبشارها ، چشمه آبگرم، امامزاده و همچنین بافت تاریخی روستا است و از نکات جالب در مورد این روستا، میانگین عمر بالای مردم آن است .

#دنیای_اقتصاد #گردشگری #روستای_زیارت #گلستان #تخریب_بافت_سنتی_روستایی #آپارتمان‌سازی_در_دل_طبیعت

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
سخنگو: به اقدام نابخردانه کانادا پاسخ می‌دهیم

🔺️دنیای اقتصاد:
ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه، اقدام سياسي، غيرمتعارف و نابخردانه دولت كانادا در ترویستی اعلام کردن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را شدیدا محکوم کرد.

🔺️این تصمیم نسنجیده دولت کانادا حرکتی خصمانه و مغایر با موازین و اصول پذیرفته شده حقوق بين‌الملل از جمله برابری حاکمیت‌ها و عدم مداخله در امور داخلی دولتها و مصداق تعرض به حاکمیت ملی ایران است.

🔺️سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، نهادی حاکمیتی برآمده از متن ملت ایران و دارای هویت رسمی و قانونی منبعث از قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران است که همگام با دیگر ارکان نیروهای مسلح، مسئولیت پاسداری از امنیت ملی و مرزهای کشور و نيز كمك به امنيت و ثبات پايدار در منطقه از طريق مقابله با پديده شوم تروريسم را برعهده دارد.

🔺️این اقدام مشمئز کننده، هيچ تأثيری در توليد قدرت مشروع و بازدارنده و افزايش سطح و دامنه اقتدار این نیروی پرافتخار برآمده از متن ملت ایران ندارد.

🔺️جمهورى اسلامى ايران حقوق خود را در پاسخ متناسب و متقابل در قبال اين اقدام مغایر حقوق بین‌الملل و علیه ملت و دولت ايران برای خود محفوظ می‌داند.

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
امروز سوت پایان پژوپارس زده می‌شود

🔺دنیای اقتصاد :
امروز 31 خردادماه ، خط تولید پژوپارس متوقف می شود.

🔺تولید این خودرو قرار بود تا نیمه اسفندماه سال گذشته ادامه یابد ، حال آنکه با توجه به تعهد 172هزاردستگاهی پژوپارس، سازمان ملی استاندارد پایان خرداد ماه را زمان مقرر برای توقف خط تولید این محصول پرطرفدار در نظر گرفت.

🔺با توجه به مهلت اولیه سازمان ملی استاندارد ( نیمه اسفند 1402)، شرکت ایران خودرو مردادماه سال گذشته ، نسبت به کاهش تولید پژوپارس اقدام و افزایش تولید سورن پلاس را به عنوان خودروی جایگزین در دستور کار قرار داد.

🔺با این حال سازمان ملی استاندارد با توجه به تعهد تحویل 172 هزار و 418 دستگاه پژوپارس توسط ایران خودرو، به سرعت از موضع خود عقب نشینی کرد و از کیفیت این خودرو تا پایان خرداد امسال، اظهار رضایتمندی کرد.

🔺حالا سازمان ملی استاندارد اعلام کرده که مهلت جدیدی برای تداوم تولید پژوپارس در نظر نخواهد گرفت و از سوی دیگر ایران خودرو نیز به مشتریان مردد خود، نسبت به جایگزین کردن این محصول هشدار داده است.

🔺با اینکه شرکت تولید کننده این خودرو،اواخر سال گذشته قیمت پژوپارس را 50 درصد افزایش داد با این حال همچنان بر حذف این محصول قدیمی اصرار دارد.

🔺انتشار گزارش سه روزپیش سامانه کدال بورس ، گویای اصرار این شرکت به حذف پژوپارس است.

🔺گزارش مذکور نشان دهنده ضرر ۱۱۱ همتی این شرکت بزرگ خودروسازی بوده که طبق آمار موجود، ۵۱ همت از این رقم متعلق به خودروی پژو پارس است.

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🔹 بازار سهام در منگنه انتخابات

🔺
دو اتفاق مهم در آخرین هفته معاملاتی خردادماه در بورس، ابلاغ افزایش دامنه‌نوسان سهام به مثبت و منفی ۶‌درصد از روز ۹تیرماه و همچنین تمدید فرصت یکساله ایران‌خودرو و سایپا برای خروج از ماده‌۱۴۱ بود.

🔺نبود مشوق در کنار فضای مبهم انتخاباتی باعث‌شده تا بورس در یکی از رکودی‌‌‌‌‌ترین دوره‌های خود قرار گیرد، انفعال در عملکرد مدیریت سازمان بورس و طولانی‌شدن کاهش دامنه‌نوسان سهام به مثبت و منفی ۲‌درصد نیز در تعمیق رکود موجود تاثیرگذار بود؛ چراکه خود القا‌کننده شرایط بحرانی در معاملات بورس است.

🔺با این‌وجود در آخرین روز معاملاتی هفته اخیر بازار شرایط نسبتا بهتری را تجربه کرد که شاید تزریق نقدینگی در صندوق تثبیت در وقوع آن بی‌تاثیر نبوده است.

🔺 البته نمادهای صندوق اهرمی که اخیرا چندین مجوز تاسیس آن نیز صادر شده‌است با اقبال سهامداران روبرو شد.

🔺هفته آینده مناظره‌های انتخاباتی و نتایج نظرسنجی در نوسانات بازار سهام تاثیرگذار خواهد بود و البته بعد از بر‌‌گزاری انتخابات ریاست‌جمهوری تکلیف سهامداران با بورس مشخص‌تر خواهد شد و تصمیم‌گیری بر مبنای اتفاق‌های پایدار صورت خواهد گرفت.

🔗جزئیات بیشتر

#دنیای_اقتصاد #بورس

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
2024/06/20 08:14:35
Back to Top
HTML Embed Code: