Telegram Web Link
هم اکنون کیفیت هوای تهران با شاخص آلودگی ۱۰۰ در شرایط قابل قبول قرار دارد

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🔴 نیلی: نرخ مشارکت زنان ایران در بازار کار حتی نسبت به کشورهای همسایه هم کمتر است

مسعود نیلی، اقتصاددان در نشست کارشناسی در ویژه‌نامه گروه رسانه‌ای «دنیای‌اقتصاد» با موضوع بررسی چالش‌های شکاف نسل‌ها در ایران گفت:

🔹تا سال۱۴۰۱، خالص شاغلان در کشور به‌طور کلی تنها حدود ۳میلیون و ۳۰۰هزار نفر افزایش یافته که یعنی سالانه حدود ۲۰۰هزار شغل به اقتصاد اضافه شده است؛ این رقم برای جمعیت این نسل کافی نبوده و در بازار کار ناترازی شدیدی ایجاد کرده است.

🔹برخلاف رشد اقتصادی، آموزش در کشور به‌شدت گسترش یافت؛ این رشد شامل مردان و به‌ویژه زنان می‌شد. با این حال، نرخ مشارکت زنان در بازار کار در حدود ۱۳ تا ۱۴درصد باقی مانده است که حتی نسبت به کشورهای همسایه که به اشتغال زنان اهمیت کمتری می‌دهند، رقم پایینی است.

🔹نسل‌های جدید در برابر چالش‌هایی همچون آسیب‌های اجتماعی و بیکاری قرار دارند و باید در سیاستگذاری‌ها و مدیریت اجتماعی مورد توجه قرار گیرند تا از تشدید مشکلات اجتماعی جلوگیری شود.

🔹وقتی گزارش‌هایی از افزایش ۱۰میلیون‌نفری جمعیت زیر خط فقر در یک دوره زمانی کوتاه می‌شنویم، باید تدبیری بیندیشیم و به حال خود رها نکنیم به‌خصوص که بسیاری دیگر از افراد جامعه نیز به این مرز نزدیک شده‌اند.

🔹تمام این مشکلات رفاهی خود را به شکل همین پدیده‌های اجتماعی بروز داده‌اند. جامعه به آگاهی بالاتری دست یافته و با ارتقای فهم خود، به تحلیل سیگنال‌های دریافتی می‌پردازد؛ اما متاسفانه چشم‌انداز این سیگنال‌ها چندان مناسب نیست.

#دنیای_اقتصاد #بازار_کار #نرخ_مشارکت_زنان #شغل #آموزش

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🔴 دو قطبی جدید بورس

🔺صرف‌نظر از ارزندگی سهام، موضوع مهم در بازار، هیجانی است که به‌یکباره کل بازار را هدف قرار داده، به‌طوری‌که ممکن است تعادل بازار را از بین ببرد. 

🔺پیشروی بورس از ابتدای هفته، سهامداران را به تداوم رشد قیمت‌ها در تالار شیشه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ای امیدوار کرده است. گفت‌وگوی «دنیای اقتصاد» با کارشناسان بازار سرمایه‌‌ نشان می‌دهد این روند همراه با نوسانات کم‌افت‌و‌خیز می‌تواند تا زمان ورود دونالد ترامپ به کاخ سفید ادامه یابد.

🔺اما از طرفی با توجه به «وضعیت مبهم ریسک‌های اثرگذار بر بازار سهام»، سناریوی «صعود قطعی در بازه ۶۹روزه» (تا ورود دوباره ترامپ به کاخ سفید) همچنان روی میز گروهی از تحلیلگران بورسی قرار دارد.

🔺بازار سهام در سه روز اخیر نمایی از خوش‌بینی نسبت به ریسک‌های سیاسی را به نمایش گذاشت.

🔺به نظر می‌رسد «تعدد اخبار مثبت طی روزهای اخیر» یکی از مهم‌ترین عوامل شکل‌گیری این خوش‌بینی باشد، به‌ویژه اینکه در بازارهای رقیب شاهد تغییر قیمت‌ها هستیم.

🔺بورس‌بازان در روزهای گذشته کاهش قیمت سکه طلای امامی به زیر مرز ۵۰میلیون تومان و دور شدن دلار آزاد از سقف‌های قیمتی را به مثابه کاهش سطح تنش‌ها تلقی کردند.

🔗جزئیات بیشتر

#دنیای_اقتصاد #بورس

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🔹 سرمقاله امروز «دنیای اقتصاد»:

بوروکراسی‌زدایی؛ رمز توسعه

👤 دکتر علیرضا بختیاری؛ مدیر مسوول روزنامه دنیای اقتصاد

✍️ موضوع مداخله دولت در بخش ساخت‌و‌ساز مسکن از ابتدای انقلاب مورد توجه بوده است. پس از انقلاب و اجرای قانون ملی شدن زمین‌ها، دست دولت باز گذاشته شد تا بخش عمده‌ای از زمین‌های شهری (بایر و موات) را تملک کند.

✍️ مداخلات دولت محدود به زمین نماند، بلکه دولت در زمینه مصالح ساختمانی نیز وارد میدان شد و سیاست توزیع مصالح به‌صورت کوپنی و با ارائه پروانه ساختمانی و با قیمت‌های دولتی را بر عهده گرفت.

✍️ پس از پایان جنگ، به آرامی دولت از قیمت‌گذاری مصالح ساختمانی خارج شد و سیاست‌های تخصیص زمین به ساخت شهرک‌های حاشیه‌نشین، مسکن مهر و نهضت ملی مسکن آغاز شد.

✍️ سابقه مداخلات دولتی در طول چهار دهه اخیر نشان داده که این سیاست‌ها نه تنها نتوانسته در جهت خانه‌دار شدن آحاد مردم و بالاخص اقشار آسیب‌پذیر موفق شود، بلکه گام مهمی در جهت توزیع رانت میان گروه‌های ذی‌نفع بوده است.

✍️ دولت در این بازار باید مسوولیت خود را معطوف به سیاستگذاری، تنظیم شفاف قواعد بازی و نظارت بر رفتار رقابتی فعالان اقتصادی قرار دهد و از هرگونه مداخله در بازار که به اغتشاش در سیگنال‌های قیمتی، ایجاد امتیازات ویژه برای برخی از فعالان خاص و همچنین تولید اطلاعات نهانی منجر شود، بپرهیزد.

✍️ صنعت ساختمان یکی از رقابتی‌ترین بخش‌های اقتصادی در اقصی نقاط کشور است. سیاست دولت باید به بوروکراسی‌زدایی از این صنعت متمرکز شود. ارائه تسهیلات مالی و حمایت از سرمایه‌گذاری‌های بزرگ در پروژه‌های ساختمانی، به‌ویژه در زیرساخت‌ها می‌تواند به رونق اقتصادی بینجامد.

✍️ همچنین تشویق به استفاده از تکنولوژی‌های نوین و مصالح پایدار، کیفیت ساخت‌و‌ساز را افزایش و هزینه‌ها را کاهش می‌دهد. در نهایت ایجاد انگیزه‌های بیشتر برای بازسازی بافت‌های فرسوده از اهمیت برخوردار است.

✍️ گروه رسانه‌ای «دنیای‌اقتصاد» از ابتدای تاسیس خود، ماموریت حمایت از اقتصاد رقابتی، شفافیت در قوانین و مقررات حاکم بر بازار و ایجاد یک زمین هموار و بدون فراز و نشیب را برای همه فعالان اقتصادی در دستورکار خود قرار داده است و فکر می‌کند این استراتژی می‌تواند در صنعت ساختمان نیز موثر افتد.

#دنیای_اقتصاد #سرمقاله #صنعت_ساختمان #مداخله_دولت #سیاستگذاری #بوروکراسی‌زدایی #توسعه

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
قیمت دلار تا کجا پایین می‌آید؟

🔹بحران‌های ژئوپلیتیک در منطقه همواره تأثیر بسزایی بر نرخ ارز در ایران داشته است.

🔹با این حال، زمزمه‌هایی از احتمال آتش‌بس و کاهش تنش در مرز لبنان پس از پیروزی دونالد ‌ترامپ در انتخابات آمریکا به گوش می‌رسد.

🔹یک مقام اسرائیلی نیز از پیشرفت در مذاکرات صلح خبر داده است که امید به کاهش تنش‌ها و تقاضا برای دارایی‌های امن مانند دلار را افزایش داده است.

🔹در این میان، بانک مرکزی ایران با افزایش عرضه ارز به بازار تلاش دارد تا قیمت ارز را تثبیت کند.

🔹بررسی‌ها نشان می‌دهد که این نهاد با تزریق درهم به بازار مرزی امارات، عرضه ارز را تقویت می‌کند.

🔹در نتیجه، بازار ارز تهران در روزهای اخیر کاهش قیمتی را تجربه کرده است و دلار آزاد به کانال ۶۷ هزار تومان و یورو به کانال ۷۱ هزار تومان بازگشته است.

🔹با این حال، برخی تحلیلگران هشدار می‌دهند که در صورت ازسرگیری درگیری‌ها، فشار بر بازار ارز مجدداً افزایش خواهد یافت.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #دلار

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
واردات بنزین سوپر آزاد شد

🔺بر اساس مصوبه هیئت وزیران، واردات بنزین سوپر آزاد شد.

🔺پیش‌بینی می‌شود بنزین سوپر وارداتی توسط بخش خصوصی با قیمت نزدیک به قیمت‌های جهانی عرضه شود.

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🔴 دو «دسته مانع» ساخت مسکن شناسایی شد

🔹 روزنامه دنیای‌اقتصاد نوشت:

🔹در اولین روز همایش چشم‌انداز صنعت ساختمان، یک پنل تخصصی با موضوع «معادله قیمت تمام‌شده ساخت مسکن و روند قیمت مسکن» برگزار شد.

🔹کارشناسان اقتصاد مسکن در این پنل دو دسته ابرمانع مقابل سرمایه‌گذاری ساختمانی را مورد بررسی قرار دادند.

👈 دسته اول، «ریسک‌های تورم‌ساز» است که از یک‌سو باعث جهش تورم ساخت و «عقب‌ماندن عایدی تولید مسکن» شده است و از سوی دیگر عامل سبقت بازدهی سایر بازارها از بخش ساختمان شده است.

⚠️ فرید قدیری دبیر بخش مسکن روزنامه «دنیای‌اقتصاد» در این پنل گفت: متوسط عاید ساخت و ساز در ۶ سال گذشته نصف بازدهی بازارهای غیرمولد بود.

🔺این رقم حدود ۲۷ درصد بوده در حالی که تورم ساخت در همین سال‌ها متوسط ۵۰ درصد بوده است.

🔺این وضعیت باعث سقوط رشد واقعی سرمایه‌گذاری ساختمانی در سال‌های اخیر شده است.

🔹حمیدرضا قاضی عضو هیات مدیره انجمن صنعت ساختمان نیز در این پنل اعلام کرد، نهادهای ذینفع در صدور انواع مجوزهای ساختمانی با عوارض‌ها و مالیات‌های مختلف، «فشار هزینه‌ای» را افزایش داده‌اند.

🔹قاضی، فرآیند بسیار طولانی انتظار برای اخذ پروانه ساختمانی را عامل تورم‌ساز در ساخت‌وساز دانست.

🔹همچنین حمید زمانزاده اقتصاددان، با مطالعه‌ای روی متغیرهای اثرگذار بر تورم مسکن و اجاره، از رابطه معنادار رشد پول و رشد قیمت مسکن گفت.

🔹شهرام آلبا عضو انجمن مهندسان شهرساز و معمار، نیز با تشریح اثر ریسک‌های سال‌های اخیر روی قیمت تمام شده ساخت، هزینه احداث هر مترمربع واحد مسکونی در تهران را بالای ۲۵ میلیون تومان اعلام کرد.

این همایش امروز هم برگزار می‌شود.

#دنیای‌اقتصاد #همایش_چشم_انداز_صنعت_ساختمان #بازار_مسکن

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
دکتر موسی غنی‌نژاد: یک واحد «حمایت» دولت از یک صنعت ۱۰ واحد «آسیب» به آن صنعت وارد می‌کند/ آغاز دومین روز برگزاری همایش چشم‌انداز صنعت ساختمان

🔺دنیای‌اقتصاد: روز دوم همایش چشم‌انداز صنعت ساختمان آغاز شد.

🔺این همایش از دقایقی پیش کار خود را در تهران آغاز کرد.

🔺هم‌اکنون دکتر موسی غنی‌نژاد در حال سخنرانی در این رویداد ملی است.

🔺دکتر غنی‌نژاد از «اشتباه‌ استراتژیک» گروهی از فعالان اقتصادی در صنعت ساختمان گفت؛ درخواست حمایت از دولت!

🔺او‌ معتقد است، یک واحد درخواست حمایت از دولت، ۱۰ واحد به آن صنعت آسیب می‌زند.

#دنیای‌اقتصاد #همایش_چشم_انداز_صنعت_ساختمان

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
روزنامه دنیای اقتصاد
دکتر موسی غنی‌نژاد: یک واحد «حمایت» دولت از یک صنعت ۱۰ واحد «آسیب» به آن صنعت وارد می‌کند/ آغاز دومین روز برگزاری همایش چشم‌انداز صنعت ساختمان 🔺دنیای‌اقتصاد: روز دوم همایش چشم‌انداز صنعت ساختمان آغاز شد. 🔺این همایش از دقایقی پیش کار خود را در تهران آغاز…
فریب «تکریم بخش‌خصوصی» توسط دولتی‌ها را نخورید

🔺دنیای‌اقتصاد: دکتر موسی غنی‌نژاد در مراسم سخنرانی «شروع روز دوم» همایش چشم‌انداز صنعت ساختمان، نسبت به «انحراف خواسته بخش‌خصوصی» صنعت ساختمان از دولت توسط دولتی‌ها هشدار داد.

🔺او در سخنان خود گفت: من برخی صحبت‌های مسولان در روز اول همایش را امروز در روزنامه «دنیای‌اقتصاد» مطالعه کرد و ظاهرا همه مسولان قصد دارند «کار را به بخش خصوصی» بگذارند.

🔺اما شما اهل فن در صنعت ساختمان باید درباره آنچه از دولت می‌خواهید هوشیار باشید و فریب «تکریم بخش‌خصوصی» را نخورید.

🔺مطالبات شما از دولت باید «درست» باشد؛ درخواست «حمایت» معنا ندارد.

مطالبه بخش خصوصی واقعی باید «آزادی اقتصادی» باشد.

🔺دکتر غنی‌نژاد در این باره تصریح کرد:

🔺بین بخش خصوصی حقوقی و بخش خصوصی حقیقی تفاوت وجود دارد.

🔺واگذاری‌های دو دهه گذشته به لحاظ حقوقی، «انتقال مالکیت» از دولت به بخش غیردولتی بوده است.

🔺اما جنبه حقیقی قضیه این نیست؛ در حقیقیت، «مدیریت دولتی» در این خصوصی‌سازی‌ها حفظ شده است.

🔺بنگاه‌های بزرگ‌خودروسازی نمونه بارز این مدل خصوصی‌سازی هستند؛ آنها بخش خصوصی حقوقی هستند.
اما مدیریت آنها دولتی است.

🔺خصولتی‌ها همگی این شکلی هستند.

🔺و این بخش بزرگی از مشکلات ما است.

🔺دکتر غنی‌نژاد با بیان اینکه بخش خصوصی واقعی نباید در بازی دولت وارد شود، گفت:

🔺شما می‌گویید «کار ساختمان را به بخش خصوصی واگذار کنید».

🔺دولت هم‌می‌گوید؛ بله موافقم.

🔺اما چون قدرت سیاسی نزد دولت است، در جریان مطالبات شما ممکن است حق و حقوق شما تامین نشود.

🔺مطالبه بخش خصوصی حقیقی باید این باشد؛ «آزادی اقتصادی».

🔺دولت بطور مشخص، باید اقتصاد دستوری را کنار بگذارد.

#دنیای‌اقتصاد #همایش_چشم_انداز_صنعت_ساختمان

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
حکمرانی غلط با کشور چه کرد
جایی برای جوانان نیست

مولود پاکروان طی مقاله ای روند حکمرانی غلط و قربانی شدن نسل جوان را بررسی کرده است.
چکیده مقاله:

🔹این سرزمین به مردم سخت می‌گیرد. نمی‌توانی اتفاقاتی را که در راه‌اند متوقف کنی. هیچ مشکلی منتظر نمی‌ماند تا تو آماده شوی!

🔹به نظر می‌رسد دیالوگ معروف فیلم برادران کوئن -«جایی برای پیرمردها نیست»- کنایه‌ای از این روزهای ماست؛ پیش از آنکه بجنبیم، دیوار مصائب و مشکلات بر سرمان‌ آوار می‌شود!

🔹ایران معاصر البته، شباهتی به بیابان‌های وحشی تگزاس ندارد اما ناکارآمدی دولت‌ها، ضعف سیاست‌ها و خطاهای مکرر حکمرانی در سالیان اخیر، این سرزمین را هم به جایی تبدیل کرده که زیستن در آن به سادگی و در آرامش میسر نیست.

🔹آنها که پا به سن گذاشته‌اند و توانسته‌اند در جامعه و زندگی فردی جایگاه آبرومندانه‌ای برای خود دست‌وپا کنند این روزها صورت خود را با سیلی سرخ نگه می‌دارند و همچنان مدارا می‌کنند، اما برای جوان‌ترها... اوضاع پیچیده‌تر و دشوارتر است.

🔹جوان‌ها (همان‌هایی که به هزاره‌ها یا نسل زد مشهورند) غالباً نسلی از افراد خودخواه، بی‌آرمان، یا تنبل‌های بی‌انگیزه فرورفته در دنیای مجازی و گیرکرده در کودکی، شناخته می‌شوند.

🔹آنها «می‌خواهند» که بزرگ شوند اما سیاست‌ها در مورد همه چیز، از کنکور و آموزش گرفته تا بازار کار و خرید مسکن و خودرو و ازدواج، به گونه‌ای طراحی شده که مسیر ورود آنها به بزرگسالی را دشوار می‌کند.

🔹وقتی بازار مبارزه‌های انتخاباتی گرم است، سیاستمداران وعده‌های رنگارنگی می‌دهند و ادعا می‌کنند نگران نسل‌های آینده و آینده نسل کنونی هستند. اما چند بار دیده‌اید وعده‌های آنها حول محور ایجاد رفاه پایدار برای نسل جوان، به نتیجه برسد؟

🔹چقدر نسبت به بهبود شرایط زیست‌محیطی برای نسل‌های آینده تعهد داده‌اند یا عمل کرده‌اند؟ حمایت از آزادی‌های فردی و اجتماعی جوانان کجا به ثمر نشسته؟ اقتصاد و سیاست، کی به ثبات رسیده؟

🔹در عمل، با نسلی روبه‌رو هستیم که نه‌تنها صورتحساب بزرگ‌ترها (از مصرف منابع و دارایی‌های کشور) روی دستش باقی مانده، که حکمرانی نسبت به ایجاد شرایط مطلوب زندگی و رفاه حداقلی برایش، احساس تعهد نمی‌کند.

🔹جوان ایرانی ردپای سیاست‌های بد و حکمرانی ضعیف را در همه‌جا مشاهده می‌کند؛ از خدمات عمومی و رفاه اجتماعی گرفته تا مصادیق فاجعه‌بار فساد.

🔹از انسداد سیاسی و ناسازگاری مداوم با جهان گرفته تا فشارهای اقتصادی و تحدید آزادی‌های فردی. بدتر آنکه، این دینامیک جدید که با بی‌اعتمادی، عدم تعلق‌خاطر به کشور و حس درماندگی و خروج سرمایه انسانی همراه است، نقش مهمی در عدم موفقیت اصلاحات اقتصادی ایفا می‌کند و به زودی چوب بزرگی لای چرخ رشد اقتصادی خواهد گذاشت.

🔹متاسفانه تجربه ثابت کرده اکثر وعده‌ها و تعهدات حتی از سوی برگزیدگانی که پاسخگو به نظر می‌رسند زیر پا گذاشته می‌شود. شاید به این دلیل که دولتمردان، وقتی با انتخاب‌های دشوار روبه‌رو می‌شوند ترجیح می‌دهند هوای ذی‌نفعان را داشته باشند- و احتمالاً آنها هم چندان جوان نیستند.

🔹خلف وعده سیاستمداران در حالی اتفاق می‌افتد که دنیای دیجیتال، به طرز بی‌سابقه‌ای جوانان و انتظاراتشان را جهانی کرده. تغییرات اقلیمی شتاب گرفته و نسل جوان را -متفاوت از تجربه والدینشان- آسیب‌پذیر کرده است.

🔹درِ حکمرانی اگر بر پاشنه خرد می‌چرخید می‌توانست سرمایه اجتماعی خود را حفظ کند، جوانان را امیدوارانه نگه دارد و از پتانسیل آنها برای رشد و توسعه بهره وافر ببرد اما اگر نگاهی به صف طولانی منتظران پذیرش و مشتاقان ویزا بیندازید عمق فاجعه را درخواهید یافت.

🔹ناآرامی‌های اجتماعی چند سال اخیر، کاهش چشمگیر مشارکت در انتخابات و سونامی مهاجرت که ویژگی هر سه، حضور پررنگ جوانان بوده و هست، خبر از وضعیت مخاطره‌آمیز آنها می‌دهد.

🔹در دو دهه اخیر وخامت حال بازار کار، آنها را با درهای بسته اشتغال مواجه کرده؛ بیش از ۷۰ درصد بیکاران کشور در گروه سنی جوان ۱۸ تا ۳۵ساله قرار دارند.

🔹اگر ناکارآمدی‌ها و ضعف‌ حکمرانی ادامه پیدا کند، می‌توانید انتظار داشته باشید تعارض و شکاف میان نسل جوان و نمایندگان کهنسال آنها تشدید شود. تعارضی که خود را یا به شکل کوچ سرمایه‌ها، عدم مشارکت سیاسی یا اعتراض در خیابان‌ها نشان خواهد داد.

منبع: تجارت فردا، شماره ۵۶۷

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
روزنامه دنیای اقتصاد
فریب «تکریم بخش‌خصوصی» توسط دولتی‌ها را نخورید 🔺دنیای‌اقتصاد: دکتر موسی غنی‌نژاد در مراسم سخنرانی «شروع روز دوم» همایش چشم‌انداز صنعت ساختمان، نسبت به «انحراف خواسته بخش‌خصوصی» صنعت ساختمان از دولت توسط دولتی‌ها هشدار داد. 🔺او در سخنان خود گفت: من برخی صحبت‌های…
دکتر غنی‌نژاد خطاب به پزشکیان: معنای «وفاق ملی» این نیست که شما یک عده «ایران‌ستیز» را دور خود‌ جمع کنید.

🔺دنیای‌اقتصاد:
دکتر موسی غنی‌نژاد صبح امروز در پایان سخنان خود در جمع اهالی صنعت ساختمان در تهران، خطاب به مسعود پزشکیان رئیس جمهور، اعلام کرد:

🔺«یک عده آدم‌های مشکوک که حرف زدن درست هم بلد نیستند نباید به عنوان وفاق ملی دور شما بچرخند».

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
روزنامه دنیای اقتصاد pinned «دکتر غنی‌نژاد خطاب به پزشکیان: معنای «وفاق ملی» این نیست که شما یک عده «ایران‌ستیز» را دور خود‌ جمع کنید. 🔺دنیای‌اقتصاد:دکتر موسی غنی‌نژاد صبح امروز در پایان سخنان خود در جمع اهالی صنعت ساختمان در تهران، خطاب به مسعود پزشکیان رئیس جمهور، اعلام کرد: 🔺«یک…»
ریاض از تهران دفاع کرد

🔹با تایید گزارش دیروز دوشنبه «دنیای‌اقتصاد» با عنوان «چرا رئیس‌جمهور به عربستان نرفت»، محمدرضا عارف، معاون اول مسعود پزشکیان به ریاض رفت تا در دومین اجلاس اضطراری و مشترک سران عربی و اسلامی درخصوص فلسطین سخنرانی و رایزنی کند.

🔹در این نشست ولیعهد عربستان سعودی با محکومیت تهاجم اسرائیل به ایران خواستار پاسخ‌گو کردن این رژیم شد.

🔹در پایان این نشست، بیانیه نهایی با حضور اعضا قرائت شد. عارف در حاشیه این اجلاس با برخی مقامات شرکت‌کننده، دیدار و گفت‌وگو کرد.

🔹ولیعهد عربستان سعودی در حضور سران و مقامات ۵۷ کشور عربی و اسلامی حمله اسرائیل به خاک ایران را محکوم کرد. محمد بن‌سلمان در جریان سخنرانی در دومین نشست اضطراری و مشترک سازمان همکاری اسلامی و اتحادیه عرب درخصوص مساله فلسطین، مخالفت پادشاهی سعودی را با تجاوزات رژیم صهیونیستی علیه ایران اعلام کرد.

🔹بن‌سلمان همچنین بر لزوم وادار کردن رژیم صهیونیستی به احترام به حاکمیت ایران و عدم‌حمله به خاک آن تاکید کرد.

🔹دومین نشست اضطراری سازمان همکاری‌‌‌های اسلامی و اتحادیه عرب با حضور مسوولان بیش از ۵۰ کشور مسلمان در ریاض از ظهر دوشنبه ۱۱ نوامبر برگزار شد.

🔹نشست اول سال گذشته در همین روز در ریاض و با حضور شهید سید ابراهیم رئیسی برگزار شد.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #ایران #عربستان #اجلاس #اعراب

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
پاسخ سخنگوی دولت به احتمال مذاکره ایران و  آمریکا

🔹هرچیزی که مصالح ملی مردم ایران را تامین کند با رهبری رهبر معظم انقلاب انجام خواهیم داد، ایران از مذاکرات ۵+۱ خارج نشد و آمریکا از این توافق خارج شد.

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
✍️ دکه

🗣️ امروز سه شنبه 22 آبان ماه رسانه ها طیف گسترده ای از خبرها را پوشش داده اند. در این میان دو خبر برجسته تر از همه است:
یکی، بحث مازوت سوزی و کمبودهای برق و دومی برگزاری اجلاس ریاض و حضور عارف و عراقچی در آن.

▶️ دنیای اقتصاد

این روزنامه در تیتر یک خود با عنوان «غایبان میدان حکمرانی» تعمیق شکاف بین‌نسلی را به عنوان یکی از چالش‌های اقتصاد ایران بررسی کرده که نمود آن در عرصه حکمرانی نیز مشاهده می‌شود.

درحالی‌که در شرایط کنونی، عمده چالش‌ها بر نسل‌های جوان تحمیل شده است، اما این نسل‌ها عمدتا در حکمرانی غایب بوده و تصمیمات اصلی و سیاستگذاری‌ها، از سوی نسل‌های میانسال و کهنسال اتخاذ می‌شود.

با همکاری گروه رسانه‌ای «دنیای اقتصاد» و انجمن صنعت ساختمان ایران همایش «چشم‌انداز صنعت ساختمان در ایران» برگزار شد.

به همین مناسبت، عنوان عکس یک این روزنامه «کانونی بودن بخش خصوصی در توسعه اقتصادی کشور» است که در آن فعالان بخش خصوصی در کنار کارشناسان اقتصادی و نمایندگان بخش حاکمیتی و دولتی اقتصاد حضور داشتند.

کارشناسان در این نشست به جهش‌های قیمتی شدید مسکن و علت بروز رکود تورمی در این بخش از اقتصاد کشور در سال‌های اخیر پرداختند.

▶️ اعتماد

این روزنامه تیتر و عکس یک خود را با عنوان «اطلاع رسانی در بحران» به یک نشست تخصصی با حضور هادی خانیکی، علی ربیعی و محمد گلزاری اختصاص داده است.

در این نشست هادی خانیکی گفت: دولت به فکر تقویت ارتباطات بحران، سلامت و محیط زیست باشد و علی ربیعی هم افزود، یکی از بحران‌های کشور، عدم فهم مشترک در بحران‌های اجتماعی است.

در نشست اقتصاددانان با رییس‌جمهور «توصیه‌های 12 اقتصاددان برای حل ناترازی‌ها» مطرح شد.

در این نشست که به دعوت علی طیب‌نیا، مشاور اقتصادی رییس‌جمهور برگزار شد اقتصاددانان تلاش کردند هر یک با دیدگاه خود به سوالاتی که توسط مشاور اقتصادی رییس‌جمهور طرح شده بود پاسخ دهند.

اینکه اصلاحات ساختاری در اقتصاد ایران از کجا باید آغاز شود؟ چه الزاماتی در این باره وجود دارد و برای کاهش روند ناترازی‌ها در بخش انرژی یا پولی و حتی صندوق‌های بازنشستگی چه اقداماتی در اولویت است؟

آیا برای این اصلاحات نیاز به نوعی شوک درمانی وجود دارد یا اینکه باید مرحله به مرحله و در قالب سیاستی مدون و مشخص جلو رفت؟

تابستان 1404 موعد اجرای «سند ملی پیشگیری و کنترل بیماری‌های غیر واگیر» تمام می‌شود.

این سند، تابستان 1394 و برای یک بازه 10 ساله ابلاغ شد تا با اقدامات پیشگیرانه، بار بیماری‌های غیر واگیر که سهم 76 درصدی در کل بیماری‌های کشور را به خود اختصاص داده، کاهش یابد.

این سند 13 هدف برای دست‌اندرکاران نظام سلامت و نهادهای مرتبط مشخص کرده بود.

به همین دلیل در گزارش «هشدارهای جدی درباره‌کاهش کیفیت زندگی ایرانی‌ها» به این مسئله پرداخته شده که بعد از 10 سال و با وجود یک سند واجب‌الاجرا آمار بیماری‌های غیر واگیر در کشور رو به افزایش رفت.

«واکاوی دکترین خاورمیانه‌ای ترامپ» گفت و گویی است با علیرضا مجیدی در مورد بازگشت ترامپ و سیاست‌های غیر قابل پیش‌بینی و گاهی نامتعارف او.

مجیدی براین باور است که بازگشت ترامپ تنش‌های جاری میان تهران و واشنگتن را تحت تاثیر قرار خواهد داد.

مجیدی این را هم اضافه کرده که سیاست اعمال فشار حداکثری توسط ترامپ کماکان گزینه محتمل‌تری است.

در گزارش «هم صدایی تهران و ریاض در عصر جدید ترامپ؟» به دلایل و پشت پرده سفر بی‌سابقه رییس ستاد نیروهای مسلح عربستان به ایران پرداخته است.

▶️ سازندگی

«زنان فریاد نمی زنند» عنوان تیتر و عکس یک این روزنامه است که قتل «منصوره قدیری جاوید»، خبرنگار ایرنا، به دست همسرش را سوژه گزارش خود کرده است.

در این گزارش به بررسی این مسئله پرداخته شده که چرا لایحه حمایت از زنان و کودکان در برابر خشونت، سال هاست در مجلس خاک می خورد و به سرانجام نمی رسد.

در گزارش «100 روز اول وفاق» ارزیابی نمایندگان مجلس و چهره های سیاسی درباره 100 روزگی ریاست جمهوری پزشکیان ارائه شده است.

✍️ادامه در پست بعد

#دکه

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
روزنامه دنیای اقتصاد
✍️ دکه 🗣️ امروز سه شنبه 22 آبان ماه رسانه ها طیف گسترده ای از خبرها را پوشش داده اند. در این میان دو خبر برجسته تر از همه است: یکی، بحث مازوت سوزی و کمبودهای برق و دومی برگزاری اجلاس ریاض و حضور عارف و عراقچی در آن. ▶️ دنیای اقتصاد این روزنامه در تیتر…
.
✍️ دکه

▶️ شرق

«دردسر دولت های مداخله گر» عنوان تیتر یک این روزنامه است که در آن جمعی از کارشناسان و متولیان در نخستین همایش صنعت ساختمان به موانع متعدد برای افزایش عرضه در بازار مسکن اشاره کردند.

عکس یک این روزنامه هم با عنوان «کابوس های فرمان آرا» گفت و گویی است با بهمن فرمان آرا درباره وضعیت اخیر سینما.

محمدعلی سبحانی، مدیر کل خاورمیانه وزارت خارجه در دولت ســیدمحمد خاتمی، هم در گفت و گویی به واکاوی نقش تهران در معادلات منطقه پس از روی کار آمدن ترامپ پرداخته است.

او معتقد است ترامپ یک فرصت است و نباید آن را از دست بدهیم. اگرچه ترامپ یک تاجر و کاســب کار اســت، اما به باور من او یک سیاســت مدار زبردســت هم هست.

او از منظر اقتصاد و تجارت به حوزه سیاســت و دیپلماسی نگاه می کند و نوعی تحلیل «ســود و زیــان» یا «هزینه و فایده» از معــادلات سیاســی دارد.

نشست اضطراری سازمان همکاری اسلامی و اتحادیه عرب هم به پیشنهاد ایران و با هدف پایان جنگ و خونریزی در لبنان و فلســطین، صبح دیروز دوشنبه ۲۱ آبان ۱۴۰۳ در ریاض برگزار شد.

در این نشست، محمدرضا عارف، معاون اول رئیس جمهور، گفت: راهکار پیشــنهادی ایران، برگزاری یک همه پرسی در میان تمامــی فلســطینیان، اعم از مســلمان، مســیحی و یهودی، بر اســاس هر فلســطینی یــک رأی اســت.

به گفته او، به نظر می رســد کمــاکان، این تنهــا راهکار دموکراتیــک حل وفصل دائمی موضوع فلســطین و بازگرداندن حق تعیین سرنوشت مردم فلسطین باشد.

«پرونده های نیمه کاره بایدن» عنوان گزارش دیگر این روزنامه است که در آن به این مسئله پرداخته که رئیس جمهور امریکا تا پایان حضور در کاخ سفید چه ماموریت هایی را تکمیل می کند.

همچنین در گزارش «رهبرانی که از بازگشت ترامپ خوشحال شدند» به نام کسانی که پوتین (رئیس جمهور روسیه)، نتانیاهو (نخست وزیر اسراییل)، اوربان (نخست وزیر مجارستان)، بن سلمان (ولیعهد عربستان)، میلی (رئیس جمهور آرژانتین) و برخی دیگر اشاره شده است.

«خاموشی یا خفگی؟» گزارشی است از ماجرای ممنوعیت مصرف آلاینده مازوت که زندگی را میان قطعی برق و آلودگی ممتد محیط زیست قرار داده است.

▶️ هم میهن

این روزنامه عکس یک خود را به تصویری از حسن روحانی اختصاص داده و تیتر یک خود را هم «سخت تر از 92» انتخاب کرده است.

در این تیتر به بررسی اظهارات دیروز حسن روحانی درباره موقعیت دولت چهاردهم و مواجهه با ترامپ در گفتگو با محمود واعظی، جهانبخش خانجانی و حشمت الله فلاحت پیشه پرداخته است.

حسن روحانی در دیدار با استانداران دولت‌های یازدهم و دوازدهم شرایط دولت فعلی را سخت تر از سال 92 اعلام کرده بود.

واعظی معتقد است جنگ غزه، حمله به لبنان، وعده صادق 1 و 2 باعث امنیتی تر شدن شرایط ایران شده است.

از طرفی با سر کار آمدن ترامپ نیز شرایط جدیدی ایجاد شده است. لذا از نظر مسائل سیاست خارجی، وضعیت منطقه و مسئله اقتصادی شرایط سخت‌تر است...

✍️ادامه در پست بعد

#دکه

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
روزنامه دنیای اقتصاد
. ✍️ دکه ▶️ شرق «دردسر دولت های مداخله گر» عنوان تیتر یک این روزنامه است که در آن جمعی از کارشناسان و متولیان در نخستین همایش صنعت ساختمان به موانع متعدد برای افزایش عرضه در بازار مسکن اشاره کردند. عکس یک این روزنامه هم با عنوان «کابوس های فرمان آرا»…
.
✍️ دکه

از دیگر تیترهای صفحه یک هم میهن، «ذخایر خالی نیروگاه ها» است که در صفحات لایی عنوان «چرا ذخایر نیروگاه‌‏ها خالی شد» را دارد.

علت قطعی برق خانگی در پاییز و زمستان نه جلوگیری از مازوت‌سوزی در نیروگاه‌ها که ناتوانی و فرصت‌سوزی دولت چهاردهم در تأمین ذخیره گازوئیل نیروگاه‌ها در سه ماه گذشته است.

۱۰ تا ۱۴ هزار مگاوات کسری برق داریم که با کاهش سوخت‌‏رسانی احتمال افزایش این عدد وجود دارد.

در گزارش «روپوش‌‏ها را آویختیم» هم آمده است که تجمع‏‌های اعتراض‌‏آمیز جامعه آزمایشگاهیان و پرتوکاران به ۶ استان رسید.

خطر ابتلا به سرطان، تنگی‌‏نفس و انواع بیماری‌ها درمیان آزمایشگاهیان و رادیولوژیست‌‏ها بالاست، برخی هم تاکنون جان‏شان را از دست داده‌‏اند. آنها را پس از اعتراض‌‏های اخیر تهدید به اخراج و تعلیق کرده‌‏اند.

یکی از اعضای جامعه علوم آزمایشگاهی و رادیولوژی کشور می‌گوید: اعمال قانون مشاغل سخت و زیان‏‌آور به‌ضرر دانشگاه علوم پزشکی است و با زد و بندهایی که می‏‌کنند، این قانون برای پرسنل آزمایشگاه و رادیولوژی اعمال نمی‏‌شود.

«تعهد استراتژیک واشنگتن به تل آویو» روایتی است از ساختار سیاست گذاری وزارت خارجه امریکا در قبال اسرائیل.

این مقاله به قلم دو تن از کارمندان مستعفی وزارت خارجه امریکا «حلا راریت» و «جاش پال» نوشته که به دلیل اختلاف نظــر با سیاســت ها و اقدامات وزارت خارجــه آمریــکا در قبال اســرائیل، غــزه و در کل فلســطین از ســمت های خود اســتفاده داده اند.

این دو مقام پیشــین وزارت خارجه مقاله ای را در مجله نیولاینز درباره ســاختار وزارت خارجه آمریکا و شیوه برخورد این نهاد با درخواســت های اســرائیل که بــا قوانین خود این وزارتخانه مغایرت داشت، نوشته اند.

«باید صبر کنم تا همه بمیرند؟» هم روایتی است از کریم‌خان، دادستان کل دادگاه کیفری بین‏‌المللی، که از درخواست صدور حکم بازداشت نتانیاهو می‌گوید.

تصمیم کریم‌خان، برای صدور حکم بازداشت بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل یکی از جنجالی‌ترین تصمیم‌های این دادگاه در طول تاریخ بوده است.

وی در مصاحبه‌ای با مجله آلمانی اشپیگل از این تصمیم دفاع کرده و درباره احتمال کاهش قدرت و نفوذ دادگاه کیفری بین‌المللی هشدار داده است.

▶️ کیهان

این روزنامه در تیتر یک خود با عنوان «سوخت نیروگاه‌ها چرا تأمین نشد؟» از ضرورت پاسخگویی وزرای نفت و نیرو می گوید.

«مالک شریعتی» عضو کمیسیون انرژی مجلس هم ضمن اشاره به «قطعی برق»، گفت: اعلام جدول خاموشی به بهانه حذف مازوت و کاهش آلودگی آدرس غلطی است که دولت می‌دهد.

عبدالحسین همتی، عضو کمیسیون انرژی مجلس هم گفت: راه‌هایی برای کاهش آلایندگی نیروگاه‌ها وجود داشت و دولت می‌توانست درصد گوگرد مازوت را کم کند اما متأسفانه دولت با قطعی برق، صورت‌مسئله را پاک ‌کرده است.

عکس یک این روزنامه هم با عنوان «حمله هماهنگ محورهای مقاومت به اسرائیل» به هدف قرار گرفته شدن پایگاه راکتور تحقیقاتی صهیونیست‌ها اشاره دارد.

در گزارش «نفوذ تا دفتر نتانیاهو» آمده است که درز اطلاعات محرمانه بی‌بی را کلافه کرده است.

نتانیاهو می‌گوید، اسناد و اطلاعات محرمانه و سری که در جلسات او و سایر مقامات این رژیم مطرح می‌شوند، به بیرون درز می‌کنند و به دست ایران، حزب‌الله و حماس می‌رسند.

این اعتراف صریح همزمان شده است با دستگیری یکی از مشاوران ارشد او به جرم جاسوسی برای ایران!

«بازندگان و تحقیر‌شدگانِ پیروزیِ ترامپ» هم عنوان «یادداشت روز» این روزنامه است که می نویسد پیروزی ترامپ، بازندگان و برندگانی در داخل و خارج این کشور از جمله در ایران خودمان داشت که بررسی آن، موضوع این یادداشت است.

ستون «خبر ویژه» هم شامل خبرهای زیر است:

روزنامه صهیونیستی ‌هاآرتص، در گزارشی عنوان کرد که مهاجمان اطلاعاتی و سایبری ایران هویت یک دانشمند هسته‌ای اسرائیل و چند همکار او را فاش کرده‌اند.

روزنامه جوان در نقدی آمیخته با چاشنی طنز درباره عملکرد نشریات شبه اصلاح‌طلب، قبل و بعد از تشکیل دولت پزشکیان نوشت: «در دولت پست گرفتند ناگهان همه چیز گل و بلبل شد».

گروهک موسوم به «مجمع ایثارگران» که برخلاف نام غلط‌اندازش ضد ارزش‌های انقلاب و دفاع مقدس عمل می‌کند، مدعی شد کشور نیازمند تغییر راهبرد در برابر آمریکاست.

دبیر این گروهک چندنفره، جواد امام سخنگوی جبهه اصلاحات است که چندی قبل خواستار به رسمیت شناختن رژیم صهیونیستی به بهانه حمایت از «دودولتی» در فلسطین اشغالی شده بود.

#دکه

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
قله جدید بیت‌کوین / با پیروزی ترامپ، امید به بازار رمزارز بازگشت

🔹روزهای گذشته برای بازار کریپتو تاریخ‌ساز بودند؛ زیرا بیت‌کوین برای ششمین روز متوالی رکورد جدیدی ثبت کرد و قیمت‌هایی را تجربه کرد که سرمایه‌گذاران رمزارز در خواب می‌دیدند.

🔹بیت‌کوین روز گذشته قیمت ۸۲ هزار و ۹۴۳ دلار را لمس کرد. رشد توفانی بیت‌کوین، سایر رمزارزها را نیز از زمین بلند کرد. (شب گذشته بیت‌کوین توانست سقف ۸۹ هزار دلار را رد کند).

🔹ترامپ در انتخابات امسال، حمایت همه‌جانبه خود را از رمزارزها اعلام کرد. او در ژوئیه اخیر در کنفرانس سالانه بیت‌کوین شرکت کرد و به عنوان سخنران اصلی، وعده‌های بزرگی را در رابطه با بیت‌کوین مطرح کرد.

🔹ترامپ در این گردهمایی گفت: «در صورت پیروز شدن، سیاست دولت من این است که تمامی بیت‌کوین‌هایی را که دولت ایالات‌متحده در اختیار دارد یا در آینده به دست می‌آورد، ذخیره کند.»

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #بیت_کوین

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
2024/11/15 15:20:26
Back to Top
HTML Embed Code: