Telegram Web Link
🔴 آزادی مستاجرها از «تله» دولت آرژانتین / اسم واقعی قانون «تعیین اجاره‌بها» چیست؟

🔹 روزنامه «دنیای‌اقتصاد» نوشت:

🔹مستاجرهای آرژانتینی پس‌ از 3 سال تحمل «خسارت‌های شدید از قانون تعیین دولتی اجاره‌بها»، با جسارت رئیس‌جمهور جدید کشورشان از «تله اجاره‌بهای دستوری» رها شدند.

🔺قانون تعیین اجاره‌بها در آرژانتین از 2020 اجرایی شد و «مدت زمان اجاره‌داری» به همراه «نرخ رشد سالانه بهای اجاره» را برای موجرها تعیین کرد.

🔺با اجرای این قانون اما موجرها از بازار قهر کردند و خانه‌های خود را خالی گذاشتند.

🔺برخی هم بازار سیاه اجاره‌داری راه‌انداختند تا قانون اجاره ملی را دور بزنند.

⚠️ نتیجه مداخله غلط دولت در بازار اجاره به «صعود 27 برابری اجاره‌بها»، «بحران هزینه اجاره‌نشینی» و نصف شدن تعداد آپارتمان‌ها در بازار اجاره مسکن این کشور منجر شد.

👈 امروز اما با لغو قانون «تعیین اجاره‌بها» در پایتخت آرژانتین، تورم اجاره مهار شده و میزان رشد اجاره‌بها به کمترین میزان طی 4 سال گذشته رسیده است.

🔹همچنین صاحب‌خانه‌ها با بازار اجاره‌داری آشتی کرده‌اند و تعداد واحدهای مسکونی آماده اجاره در سال جاری میلادی در پایتخت آرژانتین به دو برابر سال 2023 رسیده است.

🔹آن قانون به قدری فشار هزینه‌ای روی دوش مستاجرها ایجاد کرده بود که آرژانتینی‌ها اسم آن را قانون ضدمستاجر گذاشته بودند.

#دنیای_اقتصاد #مسکن #اجاره #اجاره_دستوری #آرژانتین #قیمت_دستوری #بازار_اجاره

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🔵 چرا طلا دوباره رکورد زد؟

🔹در روزهای اخیر، طلا بار دیگر رکورد تاریخی جدیدی ثبت کرد و در کانال ۲۶۶۰ دلار باقی ماند.

🔺این افزایش قیمت طلا همزمان با انتظار سرمایه‌گذاران برای داده‌های اقتصادی جدید آمریکا و اقدامات محرک چین اتفاق افتاد.

🔹افزایش عدم اطمینان‌های اقتصادی و ژئوپلیتیکی در سطح جهانی نیز موجب شد تا تقاضا برای طلا به‌عنوان یک دارایی امن بیشتر شود.

🔹اقدامات محرک اقتصادی چین، از جمله کاهش نرخ بهره و تزریق مالی به بانک‌ها نیز نقش بسزایی در افزایش تقاضای طلا و رشد بازارهای سهام این کشور داشته است. این اقدامات که با هدف تحریک رشد اقتصادی چین انجام شده‌اند، موجب افزایش شاخص‌های بورس و رشد تقاضا در بازارهای فیزیکی طلا شده است.

🔹همچنین، در آمریکا گمانه‌زنی‌ها در خصوص کاهش نرخ بهره به دلیل ضعف در داده‌های اقتصادی اخیر، از دیگر عواملی است که باعث شده سرمایه‌گذاران به سمت طلا روی آورند.

#دنیای_اقتصاد #طلا

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Forwarded from اکوایران
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📹 آژیر جنگ در بیروت

نسخه صوتی

▫️حملات سنگین جنگنده‌های رژیم صهیونیستی به ضاحیه جنوبی در بیروت، دیروز منطقه را در شوک فرو برد. این حمله بی‌سابقه‌‍ترین و سنگین‌ترین حمله پس از جنگ ٣٣ روزه بوده است. با اینکه گمانه زنی‌ها در خصوص سرنوشت «حسن نصرالله» بالا گرفته اما هنوز خبر قطعی از وضعیت دبیرکل حزب الله منتشر نشده است.

▫️برخی از مقامات ایرانی هم درباره این حمله اظهار نظر کردند. «علی لاریجانی»، دبیر پیشین شورای عالی امنیت ملی می‌گوید، مقاومت فرماندهان و کادری قوی دارد و هر فرمانده‌ای شهید شود، جایگزین خواهد داشت. «ابراهیم عزیزی»، رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس هم می‌گوید، رژیم صهیونسیتی با اقدام امروز، دروازه جهنم را به روی خود باز کرد.

▫️در ادامه کیوسک امروز، تیتر روزنامه‌ها درباره این واقعه را مرور کردیم و از روزنامه «دنیای اقتصاد» هم گزارشی درباره طبقه متوسط را بررسی کردیم.

#ترندخوانی

📺 @ecoiran_webtv
گفت‌وگوی عراقچی با کاردار ایران در بیروت

🔹به‌دنبال تشدید حملات رژیم صهیونیستی به مناطق مسکونی در بیروت، وزیر خارجه در تماس تلفنی با کاردار سفارت ایران، در جریان آخرین وضعیت در بیروت و تبعات حمله وحشیانه رژیم صهیونیستی به مناطق غیرنظامی قرار گرفت.

🔹در این تماس، عراقچی ضمن تقدیر از انگیزه و استقامت دیپلمات ها و کارکنان سفارت کشورمان در این شرایط حساس، دستورات و توصیه های لازم را صادر کرد./فارس

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
سکته مغزی ، دومین قاتل ایرانی‌ها

فائزه مومنی طی گزارشی که در مشورت با دکتر محمدعلی اکبریان‌نیا، متخصص مغز و اعصاب نوشته شده به این پرسش پاسخ داده است که سکته مغزی چگونه به عنوان دومین عامل مرگ‌ومیر ایرانیان تبدیل شده است.
چکیده مقاله:

🔹امروزه کمتر کسی روی زمین از آبله، تب دنگی و طاعون سیاه می‌میرد. در عوض، بیماری‌های زمینه‌ای امروزی که پیامد نوع زندگی مردم و فقر و استرس‌اند بدن ما را آرام‌آرام از کار می‌اندازند.

🔹بیماری‌هایی مانند ناراحتی قلبی، سکته مغزی، سرطان و دیابت، که می‌توانند ناشی از فشارهای عصبی باشند یا به خاطر آن تشدید شوند.

🔹فشارهای عصبی و استرس برای حیوانات یک معنای به‌خصوص دارد.

🔹استرس برای حیوانات زمانی اتفاق می‌افتد که به‌طور مثال شیری به گورخری حمله کند و گورخر در حالی که زخمی شده، همچنان در تلاش است که برای حفظ جان خود فرار کند.

🔹یا استرس می‌تواند به شیر به‌شدت گرسنه وارد شود چون اگر نتواند گورخر را برای غذا شکار کند، از گرسنگی تلف خواهد شد.

🔹اما مکانیسم پاسخِ استرس ما انسان‌ها تنها به دلیل وجود یک شیر فعال نمی‌شود، بلکه به خاطر مسائل روانی و فشارهای اجتماعی به کار می‌افتد.

🔹آزمونی که روی آتش‌نشانان انجام شد نشان داد میزان پذیرش اطلاعات منفی از سوی آنها در روزهای کاری پراسترس بسیار بیشتر از روزهای عادی بود.

🔹در ایران آمار سکته‌های مغزی ۱۰ سال جوان‌تر از میانگین جهانی است و به جای اینکه فرد در سنین ۷۵ تا ۸۰سالگی دچار سکته مغزی شود، این اتفاق ۱۰ سال زودتر می‌افتد.

🔹سکته مغزی یکی از عوامل مهم از دست رفتن سال‌های عمر به علت وابستگی و ناتوانی کارکردی و وضعیت اجتماعی، اقتصادی پایین بوده که با افزایش عوارض و مرگ‌ومیر ناشی از سکته مغزی همراه است.

🔹نتایج یک پژوهش علمی در ایران نشان داد برخی عوامل جمعیت‌شناختی مانند سن بالا، جنس مرد، نداشتن خانه شخصی و شاخص اجتماعی، اقتصادی پایین خطر مرگ بعد از سکته مغزی را افزایش می‌دهند.

🔹بر اساس این پژوهش شدت و تعداد سکته‌های مغزی در بین گروه سنی ۴۵ تا ۶۴ سال نسبت به دیگران دو برابر است.

🔹در این میان فقرا بیشتر در معرض تبعات ناشی از یک سکته مغزی قرار دارند. رابطه مستقیمی بین میزان فقر و میزان رنج در سکته‌های مغزی مشاهده شده است.

🔹بر اساس نتایج مطالعه‌ای که به تازگی در کنفرانس سازمان سکته اروپا ارائه شده است، داشتن درآمد بالا می‌تواند احتمال مرگ پس از سکته مغزی را تا یک‌سوم کاهش دهد.

🔹پژوهش‌های علمی هیچ جای تردیدی باقی نمی‌گذارد که؛ افرادی که درآمد بالایی دارند ۳۲ درصد کمتر در معرض خطر مرگ‌ومیر پس از سکته مغزی قرار دارند.

🔹علاوه بر این، افراد دارای تحصیلات عالی ۲۶ درصد کمتر در معرض خطر مرگ پس از چنین حمله مغزی‌ قرار دارند.

🔹سکته مغزی زمانی رخ می‌دهد که خون به بخشی از مغز نرسد و بافت مغز از اکسیژن محروم شود.

🔹بر اساس مطالعه اخیر منتشرشده در نشریه علمی پزشکی «لنست»، بروز این سکته‌ها در ۳۰ سال گذشته دو برابر شده و انتظار می‌رود همچنان بیشتر شود.

🔹سکته مغزی شش علت عمده دارد که نباید آنها را از یاد ببریم: فشار خون، دیابت، بیماری‌های قلبی-عروقی و مصرف سیگار و بیماری‌های خونی و بالا بودن چربی‌ بدن.

🔹در نهایت درباره اینکه شرایط اقتصادی به‌طور غیرمستقیم بر سکته مغزی اثر می‌گذارد، نمی‌توانیم بگوییم کسی که وضع اقتصادی‌اش بد است سکته می‌کند و قلبش هم می‌گیرد.

🔹اما می‌توانیم بگوییم موقعیت و وضعیت اقتصادی بد به‌طور غیرمستقیم باعث بیماری‌هایی می‌شود که می‌توانند شخص را نسبت به عوارض عروق قلبی-مغزی آسیب‌پذیر کنند.

منبع: تجارت فردا، شماره ۵۶۱

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
روزنامه دنیای اقتصاد
وضعیت «خطرناک» هوای تهران/ باز هم بی‌تفاوتی مدیران شهر به رغم «آلودگی قهوه‌ای» 🔺دنیای‌اقتصاد:هوای شهر تهران در حال حاضر (بامداد پنج‌شنبه)، وضعیت قهوه‌ای پیدا کرده است. 🔺این وضعیت، یعنی آلودگی شدید با شاخص ۳۲۵، «کم‌سابقه» است؛ آن هم در ابتدای پاییز. 🔺فرضیه…
علت «آلودگی قهوه‌ای» چهارشنبه‌شب تهران اعلام شد/ گزارش خانم رئیس از محیط‌زیست پایتخت

🔺دنیای‌اقتصاد:رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست درباره «وضعیت قهوه‌ای» تهران در چهارشنبه‌شب و بامداد پنج‌شنبه که باعث شد شاخص آلودگی‌هوا به شکل کم‌سابقه به عدد 350 برسد، گزارش داد.

گزارش شینا انصاری به شرح زیر است:

🔺عصر چهارشنبه چهارم مهر به یکباره شاخص کیفیت هوا در غرب تهران و در مناطق ۲۲، ۲۱، ۱۸ و ۱۹ افزایش قابل ملاحظه‌ای یافت. بطوریکه شاخص تمامی این ایستگاه‌ها در وضعیت خطرناک (بالاتر از ۳۰۰) قرار داشت.

🔺این افزایش شاخص کیفیت هوا در ساعات بعدی به مناطق میانی شهر گسترش پیدا کرد، به‌طوری‌که در ساعت ۲۳ به حداکثر مقدار خود رسید و شاخص کیفیت هوای شهر را به ۳۵۱ (خطرناک) با آلاینده شاخص ذرات معلق کمتر از ۱۰ میکرون رساند.
براساس بررسی‌های سازمان حفاظت محیط زیست با استفاده از داده‌های سنجش زمینی و ماهواره‌ای، دلیل اصلی این رخداد «گردوغبار ناشی از کانون‌های محلی اطراف تهران» بود.

🔺توده گردوغباری از سمت غرب به تهران وارد شد و به مرور به مناطق مرکزی شهر رسید. «تالاب صالحیه» و منطقه «ملارد» از مهمترین کانون‌های گردوغبار در غرب شهر تهران هستند که در سال‌های اخیر نیز سابقه ایجاد توده‌های گردوغباری را داشته‌اند.

🔺اقدامات برای مدیریت کانون‌های محلی گردوغبار پیرامون تهران حتما باید از سوی ستاد ملی سیاستگذاری و هماهنگی مدیریت پدیده گردوغبار انجام شود و با جدیت پیگیر این موضوع هستیم.

🔺به گزارش «دنیای‌اقتصاد»، شهرداری تهران و شرکت کنترل کیفیت هوای تهران هنوز هیچ گزارش رسمی درباره «آلودگی خطرناک» بامداد پنج‌شنبه منتشر نکرده‌اند.

#دنیای_اقتصاد #تهران #آلودگی_هوا #شهرداری #سازمان_حفاظت_محیط_زیست

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🔴 آسیب‌شناسی وفاق / «حفره وفاق» در ایران کجاست؟

محمود سریع‌القلم، در گفت‌وگو با گروه رسانه‌ای «دنیای‌اقتصاد»:

🔹منظور ما از وفاق ملی، وفاق بین افراد است یا بین احزاب؟

🔹اگر تنها وفاق میان افراد منظورمان باشد که تجربه نشان داده عمر کوتاهی دارد. اما اگر منظور از وفاق میان احزاب و جریان‌‌های فکری باشد، عمری طولانی‌‌تر دارد.

🔹وفاق ملی به آن معناست که در حوزه‌‌های حکمرانی یا در حوزه‌‌های تصمیم‌‌سازی در هر کشوری احزاب با هم همکاری می‌کنند و با همدیگر وفاق دارند.

🔹آنچه من از فضای افکار عمومی و فضای حکمرانی متوجه می‌‌شوم، این است که ما حول‌‌وحوش چهار محور اصلی قرار داریم که هنوز انسجام ملی و برنامه‌‌های ملی برای آنها نداریم:

🔹آیا در کشور ما میان سیاستمداران، حکمرانان، مدیران و اقشار و لایه‌‌های مختلف، تفسیر مشترکی از ماهیت نظام بین‌الملل وجود دارد یا خی؟ در کشور ما دیدگاه چندقطبی نسبت به نظام بین‌الملل و آینده آن وجود دارد.

🔹ما در حکمرانی هنوز به نقطه‌‌ای نرسیده‌‌ایم که وقتی می‌‌خواهیم از افراد استفاده کنیم، مبنای انتخابشان، تخصصشان باشد.

🔹باید پاسخ دهیم ما چه نگاهی به بخش خصوصی داریم؟ ما بخش خصوصی را در جایگاه ملی اقتصادمان تعریف و تعیین نکرده‌‌ایم. سهم بخش خصوصی در تولید ناخالص داخلی (GDP) کشور در بهترین حالت ۱۰ تا ۱۵‌درصد است.

🔹آیا در کشور ما نسبت به نحوه برخورد با غرب و ایالات‌‌متحده آمریکا اجماع ملی وجود دارد یا خیر؟

🔹مادامی که ما در این چهار محور و حوزه به اجماع فلسفی نرسیم، خروجی‌‌های سیاستگذاری مرتب در سعی و خطا خواهد بود زیرا که بسیاری از کارهای بنیادی که مشکلات را حل‌‌وفصل کنند، به این چهار مدار مربوط می‌‌شوند.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #ایران #پزشکیان #وفاق

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
ایران خواستار نشست فوری سازمان همکاری اسلامی شد

🔺دنیای اقتصاد: ایران خواستار برگزاری فوری نشست فوق‌العاده سران کشورهای عضو سازمان همکاری‌های اسلامی برای رسیدگی به جنایات رژیم صهیونیستی در لبنان و فلسطین شد.

🔺کاظم غریب‌آبادی، معاون حقوقی و بین‌المللی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، در نشست سالانه وزرای امور خارجه سازمان همکاری اسلامی، بر اهمیت اتحاد و همبستگی کشورهای اسلامی در حمایت از حقوق مردم فلسطین تأکید کرد.

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
دو تصویر متقاوت از سود و زیان خودروسازی

🔺دنیای اقتصاد :
هر چند خودروسازان در گزارشات بورسی ، تصویری از زیان ده بودن محصولات تولیدی ارایه می دهند ، با این حال در مجلس تصویر دیگری از خودروسازی کشور مبنی بر سود ده بودن خودروها رونمایی می شود.

🔺اظهارات چند روز پیش یکی از نمایندگان مجلس مبنی بر اینکه نماینده یکی از دو خودروساز بزرگ کشور تاکید بر سوددهی این شرکت خودروساز داشته ، بسیاری از گزارشات بورسی این دو تولید کننده مبنی بر رشد زیان در خودروسازی ها را زیر سوال برده است.

🔺حالا این سوال مطرح است که چرا مدیران خودروساز در مجلس و مجمع عمومی این شرکت ها که باید کارنامه عملکرد خود را ارایه دهند از سودآوری این شرکت ها می گویند اما در گزارشات بورسی از قیمتگذاری دستوری و زیان ده بودن تولید و به دنبال آن زیان ده بودن تولید محصولات خودرویی شکایت می کنند.

🔺آنچه مشخص است آمارهای ارایه شده به بورس از رشد زیان انباشته خودروسازان حکایت دارد و زیان 250 همتی به تازگی به ثبت رسیده است .

🔺با این حال اما مدیران عامل دو شرکت ایران‌خودرو و سایپا در مجمع عمومی سالانه اخیر ، تصویر دیگری از خودروسازی را به سهامداران خود ارائه کردند.

🔺بطوریکه مدیر عامل ایران‌خودرو در راستای خروج خودروسازی از زیاندهی ، عنوان کرده بود که در حال حاضر تولید محصولات زیانده متوقف شده است با این حال وی چند روز پیش عنوان کرده که ٨٠ درصد محصولات ایران‌خودرو با زیان تولید می‌شود.

🔺از سوی دیگر نماینده شرکت سایپا اخیر در کمیسیون صنایع مجلس از سودآوری این شرکت سخن گفته و مدیرعامل این شرکت نیز در مجمع سالانه سایپا اصلاح قیمت محصولات قدیمی و افزایش واردات خودرو را مسیر سوددهی این گروه صنعتی خوانده است.

🔺آنچه مشخص است گزارشات بورسی بنگاه ها باید از شفافیت زیادی برخوردار باشد این در شرایطی است که به نظر می رسد گزارشات بورسی با آنچه در گفتار خودروسازان مطرح می شود تفاوت زمین تا آسمان است.

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
پیام عراقچی در پی حملات اسرائیل در ضاحیه بیروت

🔺دنیای اقتصاد:
‏ماهیت رژیم نامشروع و جعلی صهیونیستی بر ترور و کشتار انسان های بی گناه، به ویژه زنان و کودکان، بنا نهاده شده است.

🔺شهادت بیش از ۴۳ هزار نفر و مجروحیت بیش از ۹۳ هزار نفر در کنار آواره کردن بیش از دو میلیون نفر و تخریب صدها هزار اماکن مسکونی، زیربنایی، درمانی و آموزشی در نوار غزه در کمتر از یکسال، حاکی از جنایت علیه بشریت، نسل زدایی، پاکسازی نژادی و جنایت جنگی می باشد که در سکوت و بی اقدامی جامعه بین المللی و کشورهای مدعی حقوق بشر ارتکاب یافته اند.

🔺ناتوانی و یا عدم تمایل مجامع بین المللی و حامیان رژیم صهیونیستی در توقف جنایات این رژیم در نوار غزه موجب گردید تا گستاخ تر از قبل، این بار مردم بی گناه لبنان را از طریق تبدیل فناوری های ارتباطی به سلاح و از طریق حملات هوایی هدف قرار دهد و جان انسان های بی‌گناه بسیاری را بگیرد.

🔺از شورای امنیت سازمان ملل می خواهیم تا به بی تفاوتی و عدم اقدام خود با اتخاذ اقدامات جدی در جهت توقف ماشین کشتار رژیم صهیونیستی پایان دهد.

🔺از دبیرکل سازمان همکاری اسلامی نیز درخواست می کنیم تا هرچه سریعتر نشست فوق‌العاده سران سازمان را برای رسیدگی به این وضعیت برگزار نماید.

🔺دولت جمهوری اسلامی ایران در کنار ملت لبنان و محور مقاومت خواهد بود.

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🔴 واگذاری سهام خودروسازی واقعی شد

🔹 «دنیای اقتصاد» نوشت:

🔺واگذاری سهام دولتی دو خودروساز بزرگ کشور به بخش خصوصی، وارد فاز جدید و واقعی شده، بطوری که شنیده می شود طرحی مبنی بر خصوصی سازی در شورای هماهنگی سران قوا در دست تهیه است.

🔺با اینکه جزییاتی در مورد این طرح در دسترس نیست اما شنیده ها حکایت از آن دارد که در طرح مذکور، قید زمانی پنج ساله ای برای خریدار سهام دولتی خودروسازان در نظر گرفته شده است.

🔺دولت با لحاظ کردن قید پنج ساله به دنبال به حداقل رساندن ریسک واگذاری سهام خودروسازان است. گفته می شود انتظارات دولت از خریدار سهام خودروسازان در پنج سال نخست واگذاری، حول محور حفظ تولید و اشتغال می چرخد.

🔺در کل، خواسته و شرط واگذاری سهام خودروسازان به بخش خصوصی، عدم تغییر کاربری و حفظ تولید و اشتغال است. بنابراین خریدار باید به دولت تعهد بدهد که در پنج سال نخست، این شروط را رعایت می کند.

🔺اما سیاست گذار در حالی از خریدار سهام خودروسازان انتظار حفظ اشتغال و تولید و توسعه دارد که در مقابل، با توقعاتی از سوی بخش خصوصی (خریدار) نیز مواجه است.

👈 بدون تردید، اگر قرار بر تداوم سیاست های دولتی –دستوری- در خودروسازی باشد، احتمالا بخش خصوصی از طرح شورای هاهنگی سران قوا استقبال نخواهد کرد.

👈 بنابراین به نظر می رسد سیاست گذار در کنار قید پنج ساله، باید سیاست های دستوری فعلی را کنار بگذارد و اجازه دهد خریدار سهام خودروسازان در فضایی آزاد و غیر دستوری، تولید کند، قیمت بگذارد، بفروشد و سود ببرد.

🔺دولت به واسطه سهامداری در ایران خودرو و سایپا، در امور ریز و درشت آنها دخالت می کند که نتیجه آن نیز زیان هنگفت تولید است.

#دنیای_اقتصاد #خودرو #خصوصی_سازی #واگذاری_سهام_خودروسازان

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
پیام عارف به نخست‌وزیر لبنان: همواره پشتیبان مقاومت هستیم

در پی حملات ددمنشانه روز گذشته رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان، محمدرضا عارف درپیامی به «نجیب میقاتی» نخست‌وزیر لبنان جنایات آشکار روز گذشته صهیونست‌ها را محکوم کرد و به دولت و مردم لبنان و خانواده قربانیان این حادثه تسلیت گفت.

متن پیام عارف بدین شرح است:

بسم الله الرحمن الرحیم

جناب آقای دکتر نجیب میقاتی

نخست‌وزیر محترم لبنان

🔺حملات رژیم صهیونیستی به منطقه ضاحیه در بیروت، یک جنایت آشکار علیه بشریت است که ماهیت تروریسم دولتی این رژیم را بار دیگر نشان داد.
بمباران بی‌رحمانه رژیم صهیونیستی علیه لبنان، نقض آشکار تمامی موازین بین‌المللی از جمله تمامیت ارضی این کشور است. این تجاوز، نتیجه سال‌ها استیصال جامعه جهانی در متوقف کردن ماشین تروریسم دولتی رژیم صهیونیستی بوده و یک بار دیگر ثابت کرد که این رژیم بزرگ‌ترین تهدید علیه صلح و امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی است.

🔺در چنین شرایطی به یقین انتظار می‌رود تمامی کشورهای جهان و به‌ویژه کشورهای اسلامی، با قاطعیت این جنایت را محکوم کنند و با فشار به این رژیم هتاک و غیرمشروع، هزینه ماجراجویی‌هایش را بالا برده و اقدامات ضد بشری‌اش را مهار کنند.


🔺اینجانب ضمن محکوم کردن این جنایت و ابراز همدردی، به ملت و دولت لبنان و خانواده شهدای سرافراز این حملات تسلیت می‌گویم و در غم شما، مردم عزیز لبنان و جریان پرافتخار مقاومت لبنان شریک هستم.
بدون تردید دولت جمهوری اسلامی ایران این جنایت اخیر صهیونیست‌ها را در مجامع بین المللی پیگیری می‌کند و در کنار ملت لبنان و محور مقاومت خواهد بود.

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
فارس نوشت: ارتش اشغالگر اسرائیل مدعی شهادت سید حسن نصرالله شد

🔹ارتش اشغالگر اسرائیل ادعا کرد که در بمباران روز گذشته ضاحیه جنوبی بیروت، دبیرکل حزب‌الله لبنان به شهادت رسیده است.

🔹این ادعا در حالی است که حزب‌الله لبنان هنوز بیانیه رسمی صادر نکرده و تا آن زمان تمامی ادعاها سندیت ذاتی ندارند.

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
افکار عمومی تا چه حد دیدگاه‌های اقتصادی درستی دارند؟

🔹تفاوت دیدگاه‌های اقتصادی میان مردم عادی و اقتصاددانان، که به عنوان یک «گسل انتخاباتی» قابل توصیف است، به شدت در انتخابات‌های اخیر به چشم می‌آید.

🔹این شکاف به این دلیل است که اغلب سیاست‌های اقتصادی محبوب در میان عموم مردم، از دیدگاه اقتصاددانان دارای اثرات منفی و ناپایدار بلندمدت هستند.

🔺در این راستا، سیاست‌هایی مانند افزایش تعرفه‌ها یا طرح‌های قیمت‌گذاری دستوری، که در میان مردم از حمایت بالایی برخوردارند، توسط اقتصاددانان با انتقاد شدید روبه‌رو می‌شوند.

🔹مردم معمولاً به سیاست‌هایی تمایل دارند که بلافاصله و در کوتاه‌مدت وضعیت آن‌ها را بهبود بخشد؛ حال آنکه اقتصاددانان به تأثیرات بلندمدت و پیچیدگی‌های این سیاست‌ها توجه دارند.

🔹نمونه این اختلاف، حمایت مردمی از طرح افزایش تعرفه‌های پیشنهادی ترامپ یا ممنوعیت افزایش قیمت مواد غذایی توسط هریس است. در مقابل، اقتصاددانان به آثار منفی این طرح‌ها بر اقتصاد کلان و ساختارهای بازار اشاره می‌کنند.

🔹این گسل میان دیدگاه‌های عمومی و کارشناسان، به دلیل عدم درک عمیق مردم از اصول و مفاهیم اقتصادی است، اما بسیاری از سیاستمداران نیز از این ناآگاهی استفاده کرده و راه‌حل‌های ساده‌ای برای مشکلات پیچیده ارائه می‌دهند تا رأی بیشتری کسب کنند.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #دیدگاه_های_اقتصادی #افکار_عمومی #اقتصاددانان

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
مراکز داده بیشتر؛ آب‌وهوای آلوده‌تر

🔺مراکز داده بین یک تا یک‌ونیم درصد از مصرف برق جهانی را در سال 2022 تشکیل می‌دادند و این تا پیش از آغاز رونق هوش مصنوعی با راه‌اندازی چت جی‌پی‌تی در پایان همان سال بود.

🔺میزان مصرف انرژی هوش مصنوعی در مراکز داده نسبت به برنامه‌های کاربردی معمولی مبتنی بر کلاد بسیار بیشتر است.

⚠️ یک جست‌وجو در چت جی‌پی‌تی تقریبا 10 برابر بیشتر از جست‌وجوی اینترنتی در گوگل برای پردازش به برق نیاز دارد و به این ترتیب پیش‌بینی می‌شود که تقاضای برق مراکز داده در سراسر جهان 160 درصد تا سال 2030 رشد خواهد کرد.

🔺پیش‌بینی می‌شود تا سال 2030 میزان انتشار گازهای گلخانه‌ای از مراکز داده در سطح جهانی به میزانی معادل 2.5 میلیارد تن دی‌اکسید کربن انباشته شود.

🔺با توسعه هوش مصنوعی نیاز به ساخت و راه‌اندازی دیتاسنترها هم افزایش می‌یابد.

🔺انتشار گازهای گلخانه‌ای از دیتاسنترهای خانگی گوگل، مایکروسافت، متا و اپل احتمالا ۷.۶۲ برابر بیشتر از آمارهای رسمی آنهاست.

🔺در میان پنج غول تکنولوژی جهان آمازون بزرگ‌ترین تولیدکننده گازهای گلخانه‌ای است.

🔺با افزایش تقاضای این مراکز داده برای انرژی، بسیاری نگران آن هستند که انتشار کربن هم افزایش پیدا کند.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #داده #دیتاسنترها #آلودگی #مصرف_انرژی #هوش_مصنوعی #انتشار_کربن

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🔵 این تصور که چینی ها با اروپا و آمریکا اصطکاک شدید امنیتی دارند، درست نیست / چینی ها برخلاف روس ها از همه دنیا مشاوره می گیرند

محمود سریع‌القلم، در گفت‌وگو با گروه رسانه‌ای «دنیای‌اقتصاد»:

🔹من از سیاستمداران و مدیران چینی شنیده‌ام که گفته‌اند ما در سیاستگذاری اقتصادی با مراکز پژوهشی در اروپا و آمریکا مشورت می‌کنیم، چون می‌خواهیم کار تخصصی انجام دهیم.

🔹بسیاری تصور می‌کنند که چین با اروپا و آمریکا در رقابت شدید است و اصطکاک‌های امنیتی دارد و بر مبنای این قاعده آنها نباید حوزه‌های تصمیم‌سازی و سیاستگذاری‌های اقتصادی‌شان را در اختیار مراکز مشاورتی در غرب قرار دهند.

🔹این در حالی است که برخلاف چنین تصوراتی، آنان این همکاری‌ها و مشارکت‌ها را دارند.

🔹چینی‌ها عقیده دارند ما باید درست تصمیم بگیریم و به فکر آینده چین باشیم و اقتصاد کشور باید ثبات داشته باشد که مردم بتوانند روی آن حساب کنند.

🔹از سوی دیگر دنیا هم در این رشد مشارکت می‌کند. آیا این مدل در کره‌شمالی، بلاروس، کوبا یا روسیه هست؟ روس‌ها در جهان با کسی مشورت نمی‌کنند و خودشان را محور جهان می‌دانند.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #چین #روسیه #مشاوره_اقتصادی

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
بایدن: نتانیاهو قصد توقف حملات به لبنان را ندارد

🔹پولیتیکو نوشت بایدن در گفت‌و‌گو با متحدان آمریکا گفته که بر این باور است که نتانیاهو حاضر به توقف تنش‌ها با حزب‌الله لبنان نیست./ فارس

✔️کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
2024/09/28 15:27:00
Back to Top
HTML Embed Code: