Telegram Web Link
📝تیتر یک روزنامه دنیای اقتصاد:

🟡داده‌هراسی در ایران

‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌پنج‌‌شنبه ۵ مهر ۱۴۰۳

https://www.tg-me.com/den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
وضعیت «خطرناک» هوای تهران/ باز هم بی‌تفاوتی مدیران شهر به رغم «آلودگی قهوه‌ای»

🔺دنیای‌اقتصاد:هوای شهر تهران در حال حاضر (بامداد پنج‌شنبه)، وضعیت قهوه‌ای پیدا کرده است.

🔺این وضعیت، یعنی آلودگی شدید با شاخص ۳۲۵، «کم‌سابقه» است؛ آن هم در ابتدای پاییز.

🔺فرضیه اولیه آن است که «اتفاقی غیراز آلودگی معمول» در آسمان تهران رخ داده است.

🔺وضعیت قهوه‌ای اگر «جدی گرفته شود» به معنای «ضرورت خروج از شهر» است.

🔺در حالیکه از ساعت ۱۱ شب گذشته، شاخص آلودگی هوای تهران ناگهان از وضعیت زرد به بنفش صعود کرد و تا قهوه‌ای شدت گرفت، اما «سایت شهرداری» هیچ هشداری در این باره به شهروندان نداد.

🔺دریغ از یک اطلاعیه یا پیامک به تهرانی‌ها.

#دنیای_اقتصاد #تهران #آلودگی_هوا #شهرداری_تهران

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
✔️ در روزنامه امروز می خوانید:

🔹داده‌هراسی در ایران
🔹طرح ایران برای «منطقه متحد و قوی»
🔹اسرائیل در آتش اقتصادی
🔹اضافه پرش قیمت خودرو
🔹نقطه عطف جدید جنگ لبنان
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🔴 آیا تکنولوژی ما را نسبت به گذشته خوشبخت‌تر کرده است؟ / داده‌هراسی در ایران

🔹به نظر می‌رسد اگر به وضعیت سلامتی و امکانات امروز بشر نگاهی گذرا داشته باشیم کمتر کسی را می‌توان یافت که به این سوال پاسخ منفی بدهد.

🔹اما کتاب جدید عجم‌اوغلو و جانسون با نام «قدرت و پیشرفت؛ نزاع هزار ساله بشر بر سر فناوری و بهروزی» به انسان‌ها نسبت به این تیغ دو لبه هشدار می‌دهد.

🔹نویسندگان کتاب معتقدند که الزاما تکنولوژی بشر را خوشبخت‌تر نکرده و تلاش می‌کنند تا نسبت به خوش‌بینی بی‌حد و حصر نسبت به تکنولوژی هشدار دهند.

🔹به نظر می‌رسد با ظهور هوش مصنوعی، شکل جدیدی از تکنولوژی ظهور کرده که قادر است رشته‌های بشر را پنبه کند.

🔹برخی صاحب‌نظران معتقدند «خوش‌بینی به فناوری» می‌تواند خطرناک باشد.

🔹فرهاد نیلی، اقتصاددان، مهم‌ترین مساله حوزه فناوری‌های نوین در کشور را «تنظیم‌گری داده» می داند.

🔹او معتقد است «هم‌اکنون شاهد ظهور یک تکنولوژی تاثیرگذار و کلیدی در تاریخ بشر هستیم و نگرانی‌ها درباره آینده آن بجا و درست است.»

🔹با این حال نیلی تاکید کرد که «مساله‌ فناوری‌های جدید در کشور ما هم‌اکنون جنس دیگری دارد.

🔹بر این اساس فقدان تنظیم‌گری صحیح در حوزه داده موجب هراس از پیگیری از سوی مقامات ناظر می‌شود و در نتیجه کسی جرات استفاده راهگشا از برخی داده‌ها را ندارد.

🔹این نگرانی‌ها نباید به قانون‌گذار این بهانه را بدهد که با استفاده از ابزار تنظیم‌گری، زمین بازی را به‌گونه‌ای تنظیم‌کند که همچنان امکان فعالیت را از بازیگران سلب کند.«

#دنیای_اقتصاد #فناوری #هوش_مصنوعی #تکنولوژی #نیلی #داده_هراسی

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🔴 سیگنال نیویورک به بازار ارز؟

🔹روند افزایشی بازار ارز به روز چهارشنبه نرسید. با تشدید تنش‌های نظامی در غرب آسیا ریسک‌های جدیدی به بازار تهران اضافه شده بود که بواسطه این ریسک‌ها بازار ارز رشد دمای جدیدی را تجربه کرد.

🔹بر این اساس قیمت دلار آزاد که در معاملات هفته‌های انتهایی شهریورماه زیر سقف 60 هزار تومان نوسان می‌کرد در روز سه‌شنبه از این مرز عبور کرد و به نیمه کانال 60 رسید.

🔹برخی از فعالان بازار معتقد بودند که احتمال تداوم یافتن این روند افزایشی در روزهای انتهایی هفته وجود دارد چرا که درگیری‌های منطقه‌ای همچنان درحال تشدید است و ریسک‌ گسترش آن انتظارات تورمی فعالان بازار را تحت الشعاع قرار می‌دهد.

🔹 اما احتمال دیگری نیز وجود داشت که درصورت مخابره سیگنال مثبت از نشست مجمع عمومی سازمان ملل بخشی از انتظارات تورمی از میان برود.

🔺با توقف روند افزایشی بازار در روز چهارشنبه می‌توان گفت بازار سیگنال نیویورک را دریافت کرده است.

🔹به عقیده کارشناسان سیاسی سخنرانی مسعود پزشکیان حاوی پیام‌های صریحی برای دولت‌های غربی بود. البته باید گفت تجربه 3 سال گذشته برخی از فعالان بازار را نسبت به اخبار مثبت بی‌اعتماد کرده است.

🔹از جمله دیگر سیگنال‌های این‌چنینی دیگری که در روز گذشته منتشر شد سخنان گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، اتمی بود.

🔺رافائل گروسی روز گذشته از تمایل ایران نسبت به افزایش سطح همکاری‌ها با آژانس سخن گفت. او همچنین از سفر خود به ایران در ماه اکتبر و گفتگو با مسعود پزشکیان در حاشیه این سفر خبر داد. این سخنان نیز می‌تواند سیگنال مثبتی برای بازار تلقی شود.

#دنیای_اقتصاد #دلار

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🔹 سرمقاله امروز «دنیای اقتصاد»:

هوش مصنوعی مولد؛ دیروز، امروز و آینده

👤 دکتر علی ظریف

✍️ چند هفته پیش، یکی از چهره‌‌‌های جنجالی توییتر فارسی که برای توجیه برنامه‌‌‌های ذهنی خودش از هر ابزاری استفاده می‌کند، تصویر سوالی را که از یک مدل هوش مصنوعی در خصوص یارانه‌‌‌ها در کشور پرسیده بود منتشر کرد.

✍️ با توجه به شکل پرسیدن سوال، آن مدل پاسخی به او داده بود که با نظر خودش همراه بود. او نیز سرخوش از چنین تاییدی، آن را نشانه‌‌‌ای از تایید نظریات نادرست خود می‌‌‌دانست.

✍️ چند نقد اساسی به مدل‌‌‌های هوش مصنوعی مولد و مدل‌‌‌های زبانی بزرگ وارد می‌شود.

✍️ شاید مهم‌ترین نقد این باشد که ما مکانیزم داخلی این مدل‌‌‌ها را به‌‌‌خوبی نمی‌‌‌شناسیم که از این مشکل با عنوان «جعبه‌سیاه» یاد می‌شود.

✍️ با وجود این، سال گذشته ابزارهای متنوعی برای فهم بهتر رفتار داخل این جعبه‌سیاه، توسعه‌یافته‌‌‌اند.

✍️ رصد دقیق توسعه و تحولات هوش مصنوعی، هم به ‌‌‌خاطر اثر آن بر رشد اقتصادی و تحولات بازار کار و بازارهای مالی و هم به‌‌‌‌منظور استفاده در پژوهش‌‌‌های اقتصادی، ضروری است.

✍️ هوش مصنوعی مولد، هرچند در ابتدای راه خود قرار دارد، تاکنون در صنایع مختلف انقلاب ایجاد کرده اما درک درست محدودیت‌ها و توانایی‌‌‌های آن نیز ضروری است و مقاومت در برابر آن می‌‌‌تواند ما را از پیشرفت بازدارد.

✍️ از امروز باید آموزش‌‌‌های مختلفی در سطوح گوناگون ارائه شود و در عین حال، باید از حداکثر ظرفیت این فناوری بهره‌‌‌برداری کرد تا خطاها و آسیب‌‌‌های آن زودتر شناسایی و اصلاح شوند.

✍️ معرفی مدل جدید o۱ توسط OpenAI در هفته اخیر بخش دیگری از کوه یخ هوش مصنوعی را نشان داد که به دنبال آن قابلیت‌هایی جدیدی مثل استدلال (reasoning) و مشاهده و تفسیرپذیری (observability and interpretability) نتایج را وارد بازار کرد.

✍️ این رده مدل‌های جدید پاسخی به برخی از نقدهایی بود که به مدل‌های پیشین وارد می‌شد.

#دنیای_اقتصاد #سرمقاله #هوش_مصنوعی

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Forwarded from اکوایران
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📹 شام پزشکیان در نیوریوک/ مهمانی بدون اکران تصویر مهمانان

نسخه صوتی

▫️در فضای وب اخبار، کماکان حول لبنان در جریان است. رایزنی‌ها در محافل دیپلماتیک شدت گرفته است.

▫️در نیوریوک نشست اضطراری شورای امنیت به درخواست فرانسه با پیشنهاد آتش بس 21 روزه برگزار شده و عباس عراقچی، وزیر امورخارجه هم اعلام موضع کرده و گفته است: تا دیر نشده برای جلوگیری از گسترش تنش‌ها اقدام کنید.

▫️آخرین برنامه‌ سفر به نیویورک مسعود پزشکیان دیدار با جمعی از ایرانیان مقیم آمریکا بود. نکته معنا‌دار دیدار این بود که سایت ریاست جمهوری هیچ عکسی از مهمانان حاضر در مراسم منتشر نکرد. اما در فضای مجازی برخی کاربران شناخته شده ادعاهایی درباره مهمانان حاضر در این نشست کردند.

▫️ایسنا خبر داده فاطمه کشاورز ملی‌پوش وزنه‌برداری جوانان ایران، هتل محل اقامت تیم ملی در لئون اسپانیا را ترک کرده و تلفن همراهش خاموش است. با این خبر احتمال پناهدگی کشاورز قوت گرفته است.

▫️فرهیختگان هم به رشدهای مثبت این روزهای بورس کنایه زده و تیتر زده: «تا آخر سبز می مونی؟»

#ترندخوانی

📺 @ecoiran_webtv
✍️ دکه

🗣️ امروز پنجشنبه 5 مهرماه سرخط مشترک روزنامه ها حول این موضوعات می گردد: سخنرانی پزشکیان در سازمان ملل؛ ماجرای معدن طبس و گفت و گو با بازماندگان؛ سخنان رهبر انقلاب در دیدار با پیشکسوتان دفاع مقدس، تحولات لبنان و اخبار مربوط به درگیری های حزب الله و اسراییل.

▶️ دنیای اقتصاد

«داده‌هراسی در ایران» عنوان تیتر یک این روزنامه است که گزارشی است از میزگردی با حضور فرهاد نیلی و رحمان قهرمان‌پور با موضوع بررسی کتاب «قدرت و پیشرفت؛ نزاع هزارساله ما بر سر فناوری و بهروزی» تالیف دارون عجم‌اوغلو.

هر دو صاحب‌نظر پیام کتاب را از جنبه‌های متفاوت بررسی کردند و بر این نکته صحه گذاشتند که هم‌اکنون شاهد ظهور یک تکنولوژی تاثیرگذار و کلیدی در تاریخ بشر هستیم و نگرانی‌ها درباره آینده آن بجا و درست است.

عکس یک این روزنامه هم با عنوان «طرح ایران برای منطقه متحد و قوی» روایتی است از سخنرانی مسعود پزشکیان در مجمع عمومی سازمان ملل.

مسعود پزشکیان در بخشی از سخنرانی خود با برشمردن اصول تشکیل یک منطقه قوی بین همسایگان تاکید کرد: برون‌سپاری امنیت به کشورهای فرامنطقه‌ای به سود هیچ‌یک از ما نیست.

رئیس‌جمهور همچنین تصریح کرد: ایران آمادگی دارد برای ساختن دنیایی بهتر با قدرت‌های جهان و همسایگانش، مراودات اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و امنیتی موثر و از جایگاه برابر داشته باشد.

▶️ شرق

«غائله FATF» عنوان تیتر یک این روزنامه است که به استدلال مخالفان و موافقان پیوستن ایران به گروه ویژه اقدام مالی پرداخته است.

«صدای ایران امروز» عنوان عکس یک است که به واکاوی مواضع رئیس جمهور ایران در سازمان ملل (از انتقاد به حمایت های اسراییل تا دعوت جهان به صلح و گفت و گو و وفاق) پرداخته است.

رهبر انقلاب هم در دیدار پیشکسوتان و فعالان دفاع مقدس و مقاومت تاکید کردند که جبهه مقاومت فلسطین و حزب الله لبنان پیروز میدان خواهند بود.

مجلــس با اســتعفای عبدالکریم حســین زاده مخالفت کرد و این گونه حضور اولین معاون اهل ســنت در دولت وفاق ملی متوقف شــد؛ اقدامی که بحث برانگیز بود.

در گزارش «جریان رادیکال به دنبال تسویه حساب با پزشکیان؟» به همین مسئله پرداخته است.

«تمرکز امریکا برای جنگ با چین تا سال 2027» عنوان گزارش دیگر این روزنامه است.

در ســند راهبردی جدید نیروی دریایی ایالات متحده آمده اســت که نیروهای متحد چین، در حال شــکل دادن به جبهه نبــرد یکپارچه ای با «هدف واحد غلبــه بر ما [ایالات متحده]» هستند.

آمریکا پیش بینی می کند که چین در سال ۲۰۲۷ با آمریکا وارد جنگ خواهد شــد.

«تحصیل با "خرج" بمب» عنوان گزارش دیگری است که از وضعیت بغرنج تخریب 85 درصدی مدارس غزه و آوارگی دانش آموزان سخن می گوید.

«روز آخر تابستان» هم گزارشی است درباره گزاره غلط «ایمنی» بعد از «کار» به بهانه حادثه تلخ معدنجو.

✍️ادامه در پست بعد

#دکه

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
مروری بر روزنامه های صبح امروز:

▶️ هم میهن

این روزنامه تیتر یک خود را به سخنان رهبر انقلاب اختصاص داده که با ارائه تحلیلی از روند تحولات منطقه و حملات اسراییل به لبنان افزودند: «این خسارت ها حزب الله را از پا در نمی آورد».

ایشان تاکید کردند: «به‌رغم حوادث تلخ و جنایات رژیم غاصب صهیونی در غزه، کرانه باختری و لبنان، تاکنون پیروز صحنه طرف جهاد فی‌سبیل‌الله بوده است و به توفیق الهی پیروز نهایی این صحنه، جبهه مقاومت و حزب‌الله خواهند بود».

عکس یک این روزنامه با تصویری از مسعود پزشکیان در سازمان ملل تیتر «پیام جدید ایران» را بر خود دارد.

این گزارش به بررسی نطق پزشکیان در سازمان ملل پرداخته و با گفتارهایی از فریدون مجلسی و حسن بهشتی پور همراه است.

پزشکیان تلاش کرد که موضع مشخص و شفافی درباره مسئله اسرائیل و فلسطین و جنایتی که در حق مردم غزه می‌شود، اتخاذ کند. رویکرد خود درباره تحولات منطقه را نشان بدهد، بر اشتراکات بیش از اختلافات پافشاری و ظلمی که با تحریم ایران بر مردم می‌رود را تشریح کند.

پزشکیان از تمایل و رویکردش برای تعامل با کشورهای منطقه و ابرقدرت‌ها در تمام دنیا گفت؛ آنچه کارشناسان توازن در سیاست خارجی می‌نامند.

تیتر سوم این روزنامه «با اسراییل چه کنیم؟» پرونده ای است در مورد اسراییل و تحولات لبنان و نحوه واکنش ایران به تحولات مربوط به مقاومت لبنان.

در این پرونده ضمن ریشه یابی درگیری های حزب الله و اسراییل، به زیر سوال رفتن بازدارندگی اسراییل و به دنبال آن ترور رهبران مقاومت اشاره شده و به دنبال پاسخ به این پرسش است که حالا با اسراییل چه باید کرد؟

نصرت الله تاجیک بر این باور است که اسرائیل راهبرد تمرکز بر هر یک از گروه های مقاومت و حــذف چیزی که تهدید تلقی می کند را در پیش گرفته اســت؛ تا تک تک آنها را از میدان به در کند.

بنابراین وی از لزوم فرماندهی واحد و استراتژی نویسی سخن می گوید.

محمد خواجویی هم می گوید، ایــران نه تنها نباید خود را وارد درگیری نظامی با اســرائیل کند بلکه باید فورا زمینه ای را برای خروج آبرومندانه حزب الله از جنگ اخیر و جلوگیری از آسیب بیشتر به آن فراهم کند و نگذارد غزه ای دیگر این بار در لبنان رخ دهد و حزب الله نیز به سرنوشــت حماس دچار شود.

حسن لاسجردی هم ضمن اشاره به اینکه ایران باید محاسبه گر باشد می گوید: اگر ایــران بخواهد یک رفتار با شــدت و حدت انجام بدهد باید این ملاحظه را داشته باشد که این رفتار شــدید چه واکنشــی در طرف مقابل خواهد داشت و دوباره ما ســیکل پاســخگویی مان چه خواهــد بود.

در نهایــت این رفت و برگشــت چه هزینه هایی بــر منطقه، بر ما و بر فضای کلی رفقــای ما و همچنین رقبای ما خواهد داشــت.

من فکــر می کنم که ایران تلاش می کند تا آنجا که ممکن اســت رژیم صهیونیســتی را در حالت سیاست انتظار بگذارد و همیشــه آنها را وادار به این کند که منتظر یک رفتار حســابگرانه از سمت ما باشــند.

«گفته بودیم فاجعه می‌شود» عنوان گزارش میدانی هم میهن از معدن «معدنجو»ی طبس و گفت و گو با کارگران، خانواده ها و مصدومان حادثه است.

بخش ایمنی گفته بود که حجم گاز زیاد است و کار باید متوقف شود اما پیمانکار آن را نپذیرفته بود.

▶️ اعتماد

این روزنامه در گوشواره خود سخنان رهبر انقلاب در دیدار پیشکسوتان و فعالان دفاع مقدس و مقاومت را سوژه گزارش کرده است.

در گوشواره دیگر «حمله موشکی حزب‌الله به مرکز موساد» سوژه شده که از کلید خوردن فاز جدید رویارویی اسراییل و حزب‌الله سخن رفته است.

حزب‌الله از موشک‌باران مقر موساد و پایگاه ۸۲۰۰ این سازمان جاسوسی در تل‌آویو خبر داد که همان مقر مسوول ترور فرماندهان حزب‌الله و منفجر کردن پیجرها و بی‌سیم‌هاست.

تیتر و عکس یک این روزنامه با عنوان «استقبال از نقشه راه پزشکیان» با بازتاب‌های داخلی و جهانی سخنان رییس‌جمهور در سازمان ملل متحد پرداخته است.

در گزارش «ابرها هم برای قربانیان معدن گریستند» گزارشی است از همدردی معدنچیان «آزادشهر» با جانباختگان «معدنجو».

«روزنه‌ای برای احیای برجام؟» روایت لارنس نورمن، خبرنگار وال‌استریت ژورنال از ابعاد سفر رییس‌جمهوری ایران به نیویورک است.

استدلال نورمن برای ادعای خود این است که دیپلمات‌های غربی می‌گویند تا زمانی که انتخابات امریکا از راه نرسد، تقریبا هیچ چشم‌اندازی برای گفت‌وگوهای جدی بر سر توافق هسته‌ای و رفع تحریم‌ها وجود ندارد.

خبرنگار وال‌‌استریت ژورنال می‌نویسد: بعید است پزشکیان در فرصت پیش آمده با بسیاری از رهبران برجسته اروپایی یا بایدن، رییس‌جمهور امریکا دیدار کند.

✍️ادامه در پست بعد

#دکه

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
مروری بر روزنامه های صبح امروز:

▶️ همشهری

«مثل دفاع مقدس» عنوان تیتر و عکس یک این روزنامه است که به سخنان رهبر انقلاب در دیدار پیشکسوتان و فعالان دفاع‌مقدس و مقاومت پرداخته است.

ایشان تصریح کردند که حوادث امروز لبنان و فلسطین مثل دفاع‌مقدس ما، جهاد فی‌سبیل‌الله است.

از دیگر تیترهای این روزنامه می توان به «اتوبوس های نونوار وارد تهران شدند» اشاره کرد که در آن آمده است که 100دستگاه اتوبوس جدید پیشکش به تهرانی‌ها شد.

افزایش هر دستگاه اتوبوس جدید به شهر مساوی با کمتر شدن زمان انتظار مردم در  ایستگاه ها و کاهش فشردگی و ازدحام مسافران در داخل اتوبوس‌هاست.

در گزارش «طعم خوش فرزند بیشتر» به علل کاهش فرزندآوری در ایران و راه‌حل کشورهای دیگر برای افزایش جمعیت اشاره دارد.

«استراحت در انفرادی مدرن» گزارشی است درباره اجاره ساعتی و روزانه هتل‌های کپسولی.

عنوان هتل را یدک می‌کشند، اما نه در مرتبه هتل‌های لوکس و چندین و چند ستاره و نه حتی در رده هتل‌های معمولی جای دارند.

حتا ساده‌ترین و رایج‌ترین خدمات مثل پذیرایی و روم‌سرویس را ارائه نمی‌دهند.

جالب اینکه موقعیت جغرافیایی این هتل‌ها که اغلب با نام «هتل‌های کپسولی» شهرت یافته‌اند، محصور در شور و شلوغی سالن‌‌های عمومی ترمینال‌های فرودگاهی  است.

▶️ کیهان

این روزنامه در تیتر و عکس یک خود به سخنان رهبر انقلاب پرداخته و تیتر «رهبر انقلاب: پرچم نفوذ  نباید در داخل کشور برافراشته شود» را برای آن برگزیده است.

تیتر و عکس دوم این روزنامه به سخنان پزشکیان در سازمان ملل اشاره دارد و عنوان «اسرائیل نمی‌تواند با وحشیگری و جنایت افسانه شکست‌ناپذیری خود را بازسازی کند» را برای آن برگزیده است.

تیتر و عکس سوم این روزنامه هم به گزارشی از هاآرتص اشاره دارد که عنوان «40 هزار نیروی یمنی، سوری و عراقی منتظر اشاره سید حسن نصرالله» را برای آن برگزیده است.

در حالی که «یوآو گالانت»، وزیر جنگ رژیم آپارتاید، با اذعان به قدرت حزب‌الله لبنان، تأکید کرده است که «حزب‌الله امروز، حزب‌الله یک هفته پیش نیست»، روزنامه عبری‌زبان «ها آرتص» از گشوده شدن جبهه‌ای متفاوت علیه این رژیم به شدت ابراز نگرانی کرد.

این روزنامه نوشت، ارتش رژیم صهیونیستی نگران ورود حدود ۴۰ هزار نیرو از کشورهای عربی سوریه، عراق و یمن به جولان است.

این نیروها آمده‌اند تا کنار حزب‌الله لبنان با رژیم صهیونیستی وارد نبرد شوند!

ستون «خبر ویژه» هم شامل خبرهای زیر است:

روزنامه آرمان [که کیهان از آن با عنوان زنجیره ای نام برده است] می‌گوید تحریم‌ها به خاطر حمایت ایران از حق ملت فلسطین و محکومیت اسرائیل است و ایران باید در سیاست خود تجدیدنظر کند.

این روزنامه از قول فردی به نام فریدون مجلسی نوشت: مهم‌ترین دغدغه رئیس‌جمهور زمینه‌سازی برای آغاز مجدد مذاکرات و لغو تحریم‌ها خواهد بود. با این وجود من فکر نمی‌کنم آقای پزشکیان در سفر به نیویورک به این مهم دست پیدا کند.

دکتر فوأد ایزدی، تحلیلگر مسائل سیاست خارجی، گفت: متأسفانه عده‌ای در کشور ما کلمه‌ای غیر از مذاکره بلد نیستند در حالی‌که طرف مقابل کوچک‌ترین علامتی برای گفت‌وگو، مذاکره یا چیزی شبیه به مذاکره از خودش بروز نمی‌دهد.

وی گفت: این لفاظی آمریکایی‌ها علیه ایران موضوع جدیدی نیست. از 45 سال پیش تاکنون سالی نبود که رؤسای جمهور آمریکا علیه ایران از این لفاظی‌ها نکرده باشند.

دویچه‌وله آلمان نوشت: موشک بالستیک حزب‌الله برای «اولین‌بار» به آسمان تل‌آویو رسید.

#دکه

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
عراقچی: اسرائیل بدنبال جنگ تمام‌عیار است/ انفجار پیجرها توسط اسرائیل هشداری بود برای جهان

وزیر امور خارجه ایران در شورای امنیت:
🔹از مقاومت جانانه مردم لبنان حمایت میکنیم.

🔹رژیم آپارتاید اسرائیل علاوه بر جنایات گسترده قبل، یک جنگ جدیدی علیه مردم لبنان نیز به راه انداخته است.

🔹رژیم اسرائیل عامدانه دستگاه‌های پیجر را منفجر کرد.

🔹اسرائیل یک نسخه جدید از ترور را استفاده کرده است.

🔹آمریکا اجازه صدور یک بیانیه ساده توسط شورای امنیت علیه اسرائیل را نمی‌دهد.

🔹آمریکا در منطقه ما شکست خورده و برای جبران این شکست به اسرائیل برای کشتار بیشتر چراغ سبز می‌دهد.

🔹اسرائیل شایستگی عضویت در سازمان ملل را ندارد.

🔹اسرائیل بدنبال جنگ گسترده در منطقه غرب آسیا است.

🔹بدون آتش بس در غزه، هیچ تلاشی برای کنترل وضعیت، به نتیجه نخواهد رسید.

🔹جنایات جنگی اسرائیل نباید بی‌پاسخ بماند./ایسنا

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
ماجرای «۴ساعت غیرقابل زندگی» در تهران چه بود؟/ شهرداری گزارش می‌دهد؟

🔺دنیای‌اقتصاد:تهران از «۴ ساعت خطرناک» عبور کرد و در حال حاضر «هوای شهر در وضعیت سالم» قرار دارد.

🔺هوای تهران از ساعت ۹ شب گذشته در وضعیت کم‌سابقه «قهوه‌ای» به معنی «خطرناک برای زیست و نفس‌کشیدن» قرار گرفت و در ساعت ۱۱ شب شاخص آلودگی به اوج ۳۴۰ رسید.

🔺این وضعیت تا بامداد امروز ادامه داشت و پس‌از آن آلودگی به وضعیت بنفش، قرمز و زرد کاهش یافت.

🔺تهرانی‌ها منتظر گزارش رسمی شهرداری درباره «علت و ماجرای خطرناک شدن آسمان شهر با آلودگی کم‌سابقه» هستند.

#دنیای_اقتصاد #تهران #آلودگی_هوا

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
پیش‌‌‌‌‏‌نیاز عبور از شاخص ۲.۲ میلیونی بورس

🔺نماگر اصلی بازار سهام از اردیبهشت امسال و پس از تحولات سیاسی و نظامی منطقه فاز‌ متفاوتی پیدا کرده‌است.

🔺به‌طوری‌که از یک کانال صعودی با شیب کم به یک کانال نزولی با شیب بیشتر منتقل شده‌است، به‌طوری‌که دوبار به سقف این کانال و دوبار به کف این کانال واکنش نشان ‌داده‌است.

🔺شاخص‌کل در 2واکنش گذشته به سقف قبلی، ارزش معاملات بالایی را به‌ثبت رسانده‌است، ضمن آنکه هربار پرقدرت خود را به سقف کانال رسانده و پس از آن با واکنش منفی همراه شده‌است.

🔺شاخص‌کل طی روز سه‌شنبه و چهارشنبه با برخورد سوم به سقف این کانال، احتمالا دچار یک شوک شده‌است، اما برای عبور از این سقف داینامیک، نیاز به آن دارد که وعده‌‌‌‌‌‌های سیاستگذار عملیاتی شود.

🔺اگر نماگر اصلی توان عبور از سقف کانال را از دست بدهد، در مرحله اول شاخص بورس تا 2میلیون و 30هزار واحد و در مرحله بعد در صورت نبود محرک، به زیر 2میلیون کشانده خواهد شد.

🔺با این حال با عبور از سقف کانال بازپس‌‌‌‌‌‌گیری سقف 2.3میلیون ‌واحدی در کوتاه‌مدت آسان‌‌‌‌‌‌تر است.

#دنیای_اقتصاد #بورس

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
گروسی: دولت هریس به برجام باز خواهد گشت

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی:

🔹با دولت هریس در ارتباط هستیم.

🔹براساس اطلاعاتی که دارم، در صورت پیروزی کامالا هریس در انتخابات، او برای بازگشت به توافق هسته‌ای ایران آماده است.

🔹من اطلاعاتی درباره تصمیم دولت احتمالی جمهوری‌خواه ندارم./ایسنا

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Forwarded from اقتصادنیوز (M J)
🔴 قیمت آپارتمان‌های پیش‌ساخته دولتی تعیین شد/نیم قرن با اقتصاد ایران؛ ۵ مهر

▫️اقتصادنیوز: در پروژه «نیم قرن با اقتصاد ایران»تلاش بر این است تا از قبل اخبار و گزارش های اقتصادی به تصویر روشنی از وضعیت اقتصادی ایران دست پیدا کنیم.نگاه روندی این مزیت را دارد که تاثیر اقتصاد بر سایر موضوعات جامعه ایرانی و تاثیر گرفتن اقتصاد از آنها را بتوانیم در یک مجموعه تجزیه و تحلیل کنیم و همچنین پاسخ به چراهای وضعیت کنونی اقتصادی داشته باشیم.در این پروژه سال های 1394،1384،1374،1364،1354 از هر دهه انتخاب شده است

▫️پنجم مهر 1354؛ میزان اجاره‌خانه توسط دولت تعیین شد

▫️طرح شاهنشاه در کنفرانس اوپک

▫️میانجی‌گری الجزایر میان ایران و عربستان

▫️قیمت آپارتمان‌های پیش‌ساخته دولتی تعیین شد

▫️پنجم مهر 1374؛ اعلام شرایط واردات کالا از جمهوری‌های شوروی سابق

▫️پنجم مهر 1384؛ یارانه‌ها در 30 سال 4 هزار برابر شده است

▫️پنجم مهر 1394؛ 500 شرکت لهستانی در صف ورود به ایران

▫️رنو-نیسان قطب سوم خودروسازی ایران

#دور_دنیا

@EghtesadNews_com
ریشه‌یابی رکود تورمی در بخش مسکن

شهرام آلبا، دبیر گروه معماری انجمن صنفی مهندسان مشاور معمار و شهرساز در گفت‌وگو با «تجارت فردا»، ریشه‌های رکود تورمی در بازار مسکن را شرح داده است.
چکیده گفت‌وگو:

🔹طی ماه‌های اخیر رکود سنگین خرید مسکن، تغییرات کاهشی چشمگیری در بازار رقم زده است.

🔹در برخی مناطق تهران، قیمت مسکن تا ۲۰ درصد نیز کاهش یافته است؛ این مناطق عمدتاً در شمال شهر قرار دارند.

🔹 توان خرید مسکن در حال حاضر اصلاً وجود ندارد، بخش وسیعی از مردم قدرت خریدشان را در بازار مسکن از دست داده‌اند. چیزی به اسم «قشر متوسط درآمدی» دیگر در میان خانوارها وجود ندارد.

🔹اکثر مهندسان کشور با درآمدهای نسبی بالاتر از حقوق‌بگیران جامعه، در تنظیم دخل‌وخرج ماهانه زندگی‌شان دچار مشکل شده‌اند. علتش هم، تضعیف ارزش پول ملی در اثر تورم‌های بالای چند سال گذشته است.

🔹رشد اقتصادی پایین، درآمد سرانه را کاهش داده و باعث افزایش فقر در جامعه شده است. شاید پنج درصد کل جامعه، افراد با درآمدهای پرقدرت مالی باشند که سهم این گروه نیز در معاملات ملک و رکود و رونق‌ مسکن محسوس نیست.

🔹برای شکست قیمت زمین در تهران باید تعدیل‌های جدی در سیاست‌ها صورت بگیرد. سیاست‌گذاران باید به فکر «تولید زمین» برای این بازار باشند.

🔹منظور از «تولید زمین»، بهره‌گیری از لکه‌های خاکستری یا به اصطلاح «زمین‌های ذخیره»، و «پادگان‌ها» است که طبق مقررات ۲۰ سال پیش قرار بود به بیرون از محدوده شهر منتقل شوند.

🔹تعداد این پادگان‌ها و مساحت آنها که هر کدام بالای ۳۰ هکتار است، کم نیست و ظرفیت قابل توجهی برای عرضه زمین دارد.

🔹اشتیاق به خرید زمین برای ویلاسازی در شمال طی سال‌های اخیر عامل تحریک زمین‌دارهای آنجا برای فروش و حرکت به سمت تهران بوده است.

🔹چرخه تورم‌ساز در بازار ملک، پیامد وضعیت اقتصادی و سیاسی سال‌های اخیر بوده است.

🔹رکود خرید در بخش مسکن بسیار سنگین است و برای سازنده‌ها بحران‌زا شده است.

🔹این حجم پایین خرید و فروش ماهانه هم که انجام می‌شود عمدتاً به تهاتر میان فروشنده مصالح ساختمانی و سازندگان مسکن برمی‌گردد که از سر ناچاری و به خاطر نبود نقدینگی است.

🔹در شرق تهران یک پروژه‌ برج‌سازی در جریان است که با توجه به هزینه‌های ساخت، قیمت پیش‌فروش هر مترمربع آن بالای ۸۰ تا ۸۵ میلیون تومان است.

🔹این ارقام با سطح قدرت خرید و تقاضا همخوان نیست، اما قیمت تمام‌شده نیز کاهش‌پذیر نیست مگر آنکه شاهد یک اتفاق مثبت در عرضه زمین باشیم.

🔹برای بازنگری طرح تفصیلی تهران پیشنهاد دستمزد ۱۴ میلیاردتومانی داده شده است؛ اختصاص این رقم ناچیز برای چنین کار عظیمی نشان می‌دهد، عیار کار پایین خواهد بود. یک گروه متخصص کارشناس با چنین رقمی قطعاً مطالعه نمی‌کند.

🔹مسئله دیگری که باید مورد توجه قرار گیرد صنعتی‌سازی ساختمان است. الان سهم هزینه نیروی انسانی به ۴۰ تا ۵۰ درصد افزایش یافته است و همین، مانع عرضه است. با صنعتی‌سازی می‌شود سهم هزینه نیروی انسانی را به زیر ۳۰ درصد رساند.

🔹تا زمانی که حقوق و دستمزد ماهانه یک مهندس دارای ۲۰ سال سابقه کار به حداقل ۱۵۰۰ دلار نرسد، قدرت خرید مسکن احیا نمی‌شود و بازار مسکن از رکود خارج نخواهد شد.

🔹دستمزدها باید حداقل ۶۰ میلیون تومان باشد تا خریداران مسکن بتوانند ۲۷ تا ۳۰ میلیون تومان اقساط بانکی را بپردازند.

منبع: تجارت فردا

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
بهتر است FATF در سطح کارشناسی بررسی شده و عمومی نشود

🔹به تازگی اخباری درباره وضعیت FATF در کشور به گوش می‌رسد که از احتمال حل و فصل این موضوع در آینده‌ای نزدیک خبر می‌دهد.

🔹در حالی که این بحث‌ در رسانه‌ها مطرح می‌شود و توجه عمومی را به خود جلب کرده، باید به این نکته توجه داشت که مسائلی مانند FATFکه ابعاد گسترده‌ای دارند، بهتر است در سطح کارشناسی و توسط متخصصان و سیاستگذاران مورد بحث و بررسی قرار گیرند، نه اینکه به طور مستقیم در سطح جامعه و در میان مردم عمومی شوند.

🔺اگر موضوع FATF، در سطح جامعه به‌عنوان یک مطالبه عمومی مطرح شود ولی بین سیاست‌گذاران و مسئولان به نتیجه نرسد، این روند می‌تواند نتیجه‌ای معکوس داشته باشد.

🔹در این صورت، مردم ممکن است انتظارات بالا و امیدواری نسبت به حل این موضوع پیدا کنند، اما در صورت عدم تحقق توافقات بین تصمیم‌گیران کلان، ناامیدی و نارضایتی در جامعه افزایش خواهد یافت.

🔹با توجه به توقف طولانی تعاملات ایران با FATF، این نهاد استانداردها و توصیه‌های خود را به‌روزرسانی کرده است که این مسئله می‌تواند بر روابط آینده ایران با آن تأثیر بگذارد و انتظارات جدیدی ایجاد کند. بنابراین، ایران باید از این تغییرات آگاه باشد.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #FATF

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
سفر به شهر شگفتی‌ها

🏞 زنجان، شهری است که همه آن را به چاقوهای برنده‌اش می‌شناسند، اما زنجان مقصدی پر شگفتی و سراسر جاذبه است که هر بیننده‌ای را مبهوت خود می‌کند.

🏞 زنجان صاحب صدها کاروانسرا، مسجد، بقعه، قلعه، امامزاده، گنبدهای تاریخی، غار طبیعی، آب انبار، حمام، رختشویخانه، پل‌های تاریخی و عمارت‌های قدیمی است که روزها برای تماشای آن‌ها باید وقت گذاشت.

🏞 شهری تاریخی و بهتر است بگوییم باستانی با قدمت نخستین تمدن‌های بشری که آن را می‌توان در جا جای این شهر به‌ویژه در محله قدیمی آن یعنی بابا جمال و دالان التی و دیگر محله‌های قدیمی این شهر مشاهده کرد.

🏞 دیگر برای تماشای تاریخ، نیازی به ماشین زمان نیست و بهتر است سری به خانه ذوالفقاری یا همان موزه مردم‌شناسی بزنید و سه بخش تاریخی ایران از زمان باستان تا پس از اسلام را تماشا کنید.

🏞 حضور مردان نمکی خود گواه قدمت و تمدن زنجان است که به دوره هخامنشیان و ساسانیان باز می‌گردد.

🏞 مردان نمکی با ارزش‌ترین اشیا کشف شده در جهان محسوب می‌شوند که تا کنون نتوانسته‌اند قیمت گذاری شوند.

🏞 قدم زدن در محله‌های قدیمی زنجان که خواستگاه انسان‌های اولیه است، یکی از بخش‌های لذت‌بخش سفر به این شهر است که با عبور از کوچه پس کوچه‌های آن باید حتما سری به بازار سنتی سربسته آن زد و مغازه‌های قدیمی و محصولات خاص آن شهر را تماشا کرد.


🏞 یکی از جاذبه‌های مهم این شهر غذاهای محلی‌اش است و جغول بغور که یکی از معروف‌ترین خورا‌ک‌های زنجانی است، تقریبا در تمام خیابان‌های شهر می‌توان آن را یافت.

🏞 البته پیش از رسیدن به زنجان حتما سری به گنبد سلطانیه بزنید که علاوه بر معماری زیبا و خاص این اثر، در زیر بنای گنبد سلطانیه دالان‌هایی زیرزمینی وجود دارد که بسیاری معتقدند برای برگذاری آیین‌های دینی ساخته شده‌اند.

🏞 گنبد سلطانیه بزرگترین گنبد تاریخی ایران و بزرگترین گنبد خشتی جهان به‌شمار می‌رود و از حیث ارتفاع نیز این گنبد سومین گنبد جهان بعد از گنبد کلیسای سانتا ماریا دل فیوره و گنبد مسجد ایاصوفیه است.

🏞 زنجان که تمیزی شهر آن بسیار شهرت دارد و مردمان خونگرم و مهربانش جذابیتهای سفر به شهر را دو چندان کرده است. پس در سفر به این شهر ضمن احترام به مردمش، در تمیزی این شهر عظیم بکوشید.

📷 تصاویر توسط مرضیه احقاقی برداشته شده است.

#دنیای_اقتصاد #گردشگری #سفرهای_آخرهفته #زنجان #معدن_مردان_نمکی #شهر_تاریخی #گنبد_سلطانیه #بازار_سنتی

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
2024/09/27 04:19:27
Back to Top
HTML Embed Code: