Telegram Web Link
هرگز ندیدم که بودجه‌ای ۱۲۰۰ هزار میلیارد تومان استقراض کند!

مهرداد لاهوتی، نایب‌رئیس کمیسیون برنامه‌وبودجه مجلس:

🔹بودجه ۱۴۰۴ از بابت استقراض خیلی نامناسب است. هرگز ندیدم که بودجه‌ای ۱۲۰۰ هزار میلیارد تومان استقراض کند. اما در لایحه بودجه ۱۴۰۴، ۷۰۰ هزار میلیارد تومان اوراق و ۵۴۲ هزار میلیارد تومان هم از صندوق توسعه ملی استقراض کرده است. بنابراین بودجه سال آینده با استقراض اداره می‌شود.

🔹باید در کمیسیون تلفیق و صحن مجلس در هنگام بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۴ دو اقدام انجام شود؛ اول اینکه بودجه‌های غیر‌ضرور را باید حذف کرد. کاهش میزان استقراض نیز می‌تواند به کاهش کسری بودجه کمک کند.

🔹در مجموع به نظر می‌رسد سطح درآمد دولت در کمیسیون تلفیق افزایش پیدا می‌کند.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #بودجه #کسری_عملیاتی_بودجه

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
موضع‌گیری «بنزینی» علی ربیعی، دستیار رئیس جمهور

🔺دنیای‌اقتصاد:
صبح امروز علی ربیعی دستیار اجتماعی رئیس‌جمهور در سخنرانی خود در همایش «چالش‌ها و راهکارهای کنترل و مدیریت دیابت»، گریزی به بنزین و مسکن زد.

ربیعی درباره بنزین چنین گفت:

🔺ناچار هستیم که در ارتباط با مسئله بنزین تصمیم‌گیری کنیم. تصمیم‌گیری درباره مساله بنزین، تصمیمی لاجرم است.

🔺هنگامی که موضوع بنزین به یک «مساله اجتماعی» تبدیل نشود، به یک «بحران عظیم اجتماعی» تبدیل می‌شود. 

🔺ربیعی، دستیار اجتماعی رئیس جمهور درباره مساله «مسکن» نیز گفت:

🔺هنگامی که دولت‌ها به علم در ارتباط با پروژه‌های خود توجه نمی‌کنند، سبب گستردن دامی می‌شوند که دولت‌های آینده می‌بایست بر دام مسیر طی شده قرار گیرند و هیچ دولتی نمی‌تواند از این مسیر خارج شود.

🔺به‌طور مثال، مسکن یکی از این مسائل است.

#دنیای‌اقتصاد #دولت #بنزین #مسکن

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🔴 آپارتمان‌‏‌های ۵ میلیاردی تهران کجاست؟

🔹آنهایی که بودجه خریدشان در بازار مسکن تهران حول و حوش ۵ میلیارد تومان است می‌توانند در مناطق ۹ تا ۱۲، واحدهای دوخواب با همین رقم را پیدا کنند.

🔹در حال حاضر متوسط «قیمت پیشنهادی هر متر مربع» آپارتمان ۸۰متری در مناطق ۹ تا ۱۲ رقمی معادل ۶۷ میلیون تومان است.

🔹این رقم از متوسط قیمت مسکن در شهر تهران کمتر است.

🔹قیمت فروشنده‌‌‌ها از ۳۴ میلیون تومان در مترمربع در محله مولوی شروع می‌شود و تا ۹۰ میلیون تومان در بهارستان در نوسان است.

🔹در این مناطق حتی امکان خرید آپارتمان با قیمت ۲ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان نیز وجود دارد.

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
روزنامه دنیای اقتصاد
تجربه فوق‌العاده عالیخانی چه بود؟ 👤 علینقی عالیخانی، معروف به معمار توسعه اقتصادی ایران پیش از انقلاب: 🔹کار آدم انجام نمی‌شد و می‌خواستم فضای بازتری داشته باشم. من با کشورهای مختلف تماس داشتم، اما پس از مدتی متوجه شدم که نه تصوری که مردم از کار من در آنجا…
بعضی وقت‌ها کارهای شاه هم پیچیده بود

تا قبل از این ماجرا فکر نمی‌کردید وظیفه میهن‌دوستی شما اقتضا می‌کند در نخستین فرصت ممکن شاه را مطلع کنید؟ از این جهت می‌گویم که به هر حال رئیس سازمان امنیتش دارد جلوی نزدیک‌ترین شریک سیاسی ایران بدگویی‌اش را می‌کند.

👤 علینقی عالیخانی، معروف به معمار توسعه اقتصادی ایران پیش از انقلاب:

🔹نه، به چندین دلیل. دلیل اولش این است که من نمی‌دانستم به چه دلیلی بختیار دارد‌ این حرف‌ها را به آنها می‌زند.

🔹کاملا ممکن بود خود شاه بخواهد بگوید من می‌خواهم دستگاهم را تصفیه کنم، این دلیل اولش. دلیل دومش این است من که شاه را نمی‌شناختم و دلیل سومش این است که اگر یک کسی یک چیز را به من بگوید، من باید این‌قدر شخصیت داشته باشم که اقلا حرف آن شخص را جایی بازگو نکنم.

🔹وظیفه من[هم] نبود و من را برای چنین کاری کسی نخواسته بود؛ بنابراین از نظر اخلاقی مطلقا قابل قبول نبود که بخواهم بروم حرف او را جایی بزنم و برای رفیقم هم همچنین به خصوص اینکه گفتم واقعا برای ما تعجب‌آور بود؛ من که نبودم در جلسه ولی آن رفیقم که بود برایم تعریف کرد، اما او هم برایش مساله به این صورت بود که خوب اگر بختیار این صحبت را کرده حتما یک دلیلی داشته که دلیلش آن موقع برای ما هیچ روشن نبود.

🔹می‌گویم کاملا ممکن بود که دستور خود شاه باشد که بعضی وقت‌ها کارهای شاه هم پیچیده بود که شاید مخصوصا می‌خواهد یک حرفی بزند که نشان بدهد من می‌خواهم سیاست‌ها را تغییر دهم✍️

✔️ توضیح: برای خواندن قسمت های قبلی این سلسله گفتگوها و یافتن ارتباط بین آنها، هر پست روی پست قبلی ریپلای شده است

#دنیای_اقتصاد #عالیخانی #تاریخ_شفاهی

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
بزنگاه حساس بازارها

🔺دنیای اقتصاد: شاید بسیاری از تازه‌واردهای بازارهای ارز، سکه طلا و بورس به یاد نیاورند که تا قبل از ورود به هفته نخست مهرماه ،هر سه بازار با معامله‌گران خود کج دار و مریز برخورد کردند.

🔺بعد از این تاریخ بازارهای دارایی وارد فاز جدیدی از تغییرات قیمتی شدند به طوریکه اکنون به نظر می‌رسد دوران فرسایشی برخی از آنها رو به اتمام است.

🔺در سومین هفته آبان‌ماه و بلافاصله بعد از مشخص شدن نتیجه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا ،معامله‌گران تغییراتی را در استراتژی معاملاتی خود بکار بستند.

🔺در این هفته بورس با پرواز حدود ۷درصدی در ارتفاع دو میلیون و ۱۴۶ هزار واحد تکیه زد.

🔺از سویی دلار آزاد و سکه طلا با نمایشی متلاطم نسبت به هفته قبل بازدهی منفی را به دست معامله‌گران خود دادند.

🔺دلار آزاد طی هفته جاری ۱.۶۵ درصد عقب نشست و سکه امامی نیز ۲.۶۹ درصد کاهش قیمت را ثبت کرد.

🔺اما اصلی‌ترین متغیر اثرگذار بر روند کنونی بازارها را باید در تغییر ریل برخی سیاستگذاری‌های اقتصادی و اندکی تلطیف فضای سیاسی کشور در هفته مذکور دانست.

🔺با ورود به این وضعیت احتمالا هنوز هستند؛سرمایه‌گذارانی که در انتظار فرصتی برای ورود مجدد به بازارها به ویژه بورس نشسته‌اند.

🔺سوال کلیدی آن است در هفته آینده کدام بازارها موفق به جذب پول‌های سرگردان
خواهند شد؟در چهارمین اپیزود از«پادکست هفتگی رادیو‌ بازار»به این موضوع پرداخته
شده است.

#دنیای_اقتصاد #بورس #دلار #سکه

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
ایران و آژانس؛ خیلی دور-خیلی نزدیک

🔺دنیای اقتصاد: رافائل گروسی مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در حالی به تهران سفر و با مقامات جمهوری اسلامی ایران دیدار و گفت‌وگو کرده که ایران و آژانس در شرایط پیچیده‌تری نسبت به ماه‌های گذشته قرار دارند.

🔺روابط تهران و پایتخت‌های اروپایی پرتنش است. رفت و برگشت حملات مستقیم و غیرمستقیم میان ایران و اسرائیل در جریان است. دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا دوباره بازگشته و کمتر از دو ماه دیگر وارد کاخ سفید می‌شود و نشست شورای حکام آژانس هفته آینده برگزار خواهد شد و پرونده ایران روی میز قرار دارد.

🔺همه این عوامل از یکسو اهمیت این سفر را نشان می‌دهد و از سوی دیگر دشوار شدن مسائل سیاسی بین ایران و آژانس را بازتاب می‌دهد. حال آنکه دورنمای روشنی هم درخصوص حل و فصل مسائل فنی بین دو طرف وجود ندارد.

🔺️دیپلمات‌ها می‌گویند که قدرت‌های اروپایی در جلسه هفته آینده شورای حکام برای تصویب قطعنامه‌ای جدید علیه ایران تلاش خواهند کرد. این قطعنامه به آژانس اتمی ماموریت خواهد داد که علاوه بر گزارش‌های فصلی عادی خود، گزارش جامع‌تری درباره فعالیت‌های هسته‌ای ایران منتشر کند.

🔺ایران هشدار داده که بلافاصله واکنش نشان خواهد داد. بنابراین صدور این قطعنامه می‌تواند به تشدید اختلافات دامن زند، اگر ایران و آژانس در چارچوب سفر گروسی به تهران و دیدارهای امروز با پزشکیان، عراقچی و اسلامی نتوانسته باشند به یک تفاهم جدید درخصوص آغاز همکاری‌های فنی و پرهیز از مسائل و حواشی سیاسی دست یابند.

🔺مسیر پیش‌روی ایران و آژانس روز چهارشنبه ۳۰ آبان و پس از پایان نشست ۳۵ عضو شورای حکام مشخص خواهد شد.

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
بایدن ایران را «فوری‌ترین تهدید» علیه آمریکا توصیف کرده است

🔹مشاور امنیت ملی کاخ سفید گفته رئیس‌جمهور آمریکا در دیدار روز چهارشنبه با ترامپ از ایران به عنوان «فوری‌ترین تهدید» علیه امنیت ملی ایالات متحده یاد کرده است.

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
ایلان ماسک با سفیر ایران در سازمان ملل دیدار کرد

🔹موضوع دیدار آنها تنش زدایی در روابط ایران و امریکا بود.

🔹روزنامه نیویورک‌تایمز این خبر اختصاصی را منتشر کرد./ایسنا

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
خواب زمستانی تولید

امیرمحمد علوی، تحلیلگر اقتصاد کلان،  تاثیر تنش‌های منطقه‌ای و سیاست خارجی بر متغیرهای اقتصادی در دوران ریاست جمهوری مسعود پزشکیان را بررسی کرده است.
چکیده مقاله:

🔹داده‌های مرکز پژوهش‌های مجلس حاکی از افزایش اندازه کیک اقتصاد در ماه‌های تیر و مرداد است.

🔹آخرین گزارش تحولات بازار کار نیز نشان‌دهنده افزایش مشارکت اقتصادی و کاهش نرخ بیکاری است.

🔹همچنین در زمینه تورم نیز آمارها حاکی از آن است که سرعت رشد قیمت‌ها به مانند ماه‌های قبل بوده و تا حدی کنترل شده است.

🔹گزارش شامخ اما همچنان نشان‌دهنده رکود در تولید است.

🔹با اینکه در مجموع این آمارها نشان از بهبود حداقلی در اقتصاد دارد اما برای رسیدن به اهداف برنامه هفتم توسعه که چراغ راه دولت چهاردهم است، حکمرانان اقتصادی کشور باید به تغییر مسیر فعلی و راه‌حل‌های جدید بیندیشند.

🔹آینده سیاست‌گذاری‌ها و حکمرانی اقتصادی دولت چهاردهم باید مبتنی بر ارقام و داده‌های موجود باشد. بررسی‌ها نشان می‌دهد تنش‌های سیاسی به‌شدت بر متغیرهای اقتصاد کلان کشور تاثیرگذارند.

🔹اگر واقع‌بین باشیم تا زمانی که تحریم و تنش‌های سیاست خارجی بر اقتصاد ایران سایه افکنده باشند، حتی بهبودهای حداقلی اقتصادی نیز ادامه‌دار نخواهند بود.

🔹در واقع رشد هشت‌درصدی مورد اشاره در برنامه هفتم توسعه نیازمند افزایش شدید و نجومی سرمایه‌گذاری در اقتصاد ایران است. امری که با توجه به وضعیت فعلی و تحولات سیاسی اقتصادی کشور و در نتیجه آن نااطمینانی‌ها و ریسک‌های موجود امکان تحقق ندارد.

🔹در سال‌های اخیر رشد اقتصاد کشور بالاتر از صفر و به عبارتی مثبت اعلام شده است. این اما در نتیجه سیاست‌گذاری‌های درست و بهینه نبوده و تنها نتیجه ظرفیت‌های خالی ناشی از رشدهای منفی سال‌های ۹۷ و ۹۸ است.

🔹در نهایت برای اینکه فقر در جامعه کاهش یابد و رفاه عمومی جامعه افزایش یابد تنها اولویت جدی دولت جدید می‌بایست فراهم آوردن زمینه رشد اقتصادی پایدار و بلندمدت باشد.

🔹هدف‌گذاری برنامه هفتم توسعه اضافه شدن سالانه یک میلیون نفر به جمعیت شاغل است. این چشم‌انداز همان‌طور که رئیس دولت چهاردهم وعده داده از اهداف دولت مستقر است.

🔹با اینکه در مدت اخیر اتفاقات رخ‌داده در بازار کار مثبت بوده، اما وضعیت زنان در بازار کار و عدم تناسب سهم آنها از فرصت‌های شغلی در مقایسه با نرخ بیکاری‌شان حاکی از تبعیض ساختاری در بازار کار ایران است.

🔹بنابراین دولت فعلی باید به سمت یک سیاست مشخص و بهینه در بازار کار کشور حرکت کند تا فضای بهتری برای نیروی کار کشور به وجود بیاید.

🔹می‌توان گفت اقتصاد ایران به تورم عادت کرده است. در حالی که تورم‌های بالای دو درصد در اقتصادهای جهانی رقمی نامتعارف محسوب می‌شوند اما متوسط سالانه تورم بلندمدت اقتصاد ایران حدود ۲۰ درصد است.

🔹این امر نشان از آن دارد که دولت جدید برای حل مشکل تورم راهی طولانی در پیش دارد. به تازگی رئیس سازمان برنامه و بودجه اعلام کرده که تورم پیش‌بینی‌شده در سال ۱۴۰۴ نزدیک به ۳۰ درصد است. یعنی ۱۰ واحد درصد بیشتر از رقم بلندمدت آن در اقتصاد ایران!

🔹علت تورم در ایران مانند نقاط دیگر جهان رشد پول و نقدینگی است. اما این تنها ظاهر قضیه است. اینکه چرا نقدینگی و پول رشد پیدا کرده نیز حائز اهمیت است.

🔹به بیان دقیق‌تر کسری بودجه و شوک‌های سیاسی که به ایجاد انتظارات تورمی و افزایش نرخ منجر می‌شود از عوامل اصلی تورم در ایران محسوب می‌شوند.

🔹رشد اقتصادی بدون توجه به صنعت و تولید در هر کشوری به سرانجام نخواهد رسید.

🔹اقتصاد ایران مدت‌هاست وضعیت خوبی در تولید ندارد. تحریم‌ها، فساد، نااطمینانی، قیمت‌گذاری دستوری و قوانین ضد‌رقابت و دست‌وپاگیر دولتی به خواب زمستانی تولید صنعتی در اقتصاد ایران منجر شده است.

منبع: تجارت فردا، شماره ۵۶۷

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
2024/11/15 06:55:35
Back to Top
HTML Embed Code: