Telegram Web Link
عراقچی مدیریت رفتار آمریکا را تشریح کرد

🔺دنیای اقتصاد: یک روز پس از اظهارات رئیس جمهور ایران درخصوص مدیریت روابط با آمریکا، سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه امروز پس از جلسه هیئت دولت به خبرنگاران گفت تهران تلاش خواهد کرد هزینه اختلاف با آمریکا را کاهش دهد.

🔺عراقچی سیاست اصولی جمهوری اسلامی را مدیریت کاهش تنش عنوان کرد و گفت: به هرحال اختلافاتی با آمریکایی‌ها داریم و برخی این اختلافات مبنایی است و ممکن است قابل‌حل نباشد ولی باید مدیریت کنیم تا هزینه‌ها و تنش‌ها کاهش یاید.

🔺او درباره کانال‌های تماس دولت ایران و آمریکا گفت که این کانال‌ها همچنان وجود دارد. عراقچی همچنین تاکید کرد اگر منافع ایران تامین شود با آمریکا هم مذاکره خواهد شد.

🔺درحالی که ترامپ و اعضای تعیین شده توسط رئیس‌جمهور منتخب برای دولت آینده آمریکا، رویکرد فشار حداکثری را مجددا در ارتباط با ایران به کانون تصمیم‌گیری‌ها بازخواهند گرداند، تهران درصدد است تا مدیریت رفتار آمریکای ترامپ را به شیوه مطلوبتری در چشم‌انداز قرار دهد.

🔺روز سه‌شنبه مسعود پزشکیان در نشست مشورتی سیاست خارجی ایران گفت تهران باید مدیریت مواجهه با آمریکا را به دست گیرد.

🔺رئیس جمهور همچنین افزایش اختلاف با آمریکا را اجتناب‌ناپذیر خواند و تاکید کرد: بالاخره در عرصه منطقه‌ای و بین‌المللی با این کشور مواجهه خواهیم داشت و بهتر است این عرصه را خودمان مدیریت کنیم.

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
مدیرکل آژانس بین‌المللی وارد تهران شد

🔺دنیای اقتصاد:
رافائل گروسی مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی امشب چهارشنبه ۱۳ نوامبر (۲۳ آبان) برای گفت‌وگو با مقامات ایران وارد تهران شد.

🔺سفر گروسی در آستانه نشست هفته آینده شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی قرار دارد.

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
📝تیتر یک روزنامه دنیای اقتصاد:

🟡فرمول ساده مهار تورم

پنج‌شنبه ۲۴ آبان ۱۴۰۳
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
✔️ در روزنامه امروز می خوانید:

🔹فرمول ساده مهار تورم
🔹توبه نئوکان‌ها از نو محافظه‌کاری
🔹هفته ۷درصدی بورس تهران
🔹تورم تعرفه واردات خودرو
🔹شکسته شدن رکورد مهاجرت از روستا
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
هم اکنون کیفیت هوای تهران با شاخص آلودگی ۳۷ در شرایط پاک قرار دارد

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🔴 تورم آرژانتین به کف 3 ساله خود رسید

🔹 تورم ماهانه آرژانتین در اکتبر با کاهش 0.8 واحد درصدی به 2.7 رسید که کمترین میزان تورم در 3 سال گذشته است.

🔹خاویر میلی، رئیس جمهور لیبرتارین آرژانتین پیش از این وعده داده بود که تورم ماهانه تا پایان سال به کمتر از 3 درصد برسد. این وعده، دو ماه پیش از پایان سال جاری، محقق شد.

👈 دلیل اصلی کاهش تورم آرژانتین در ماه‌های گذشته، اصلاحات اقتصادی سختگیرانه‌ای است که توسط دولت میلی انجام شده است. ریشه اصلی تورم در آرژانتین کسری بودجه و همچنین بدهی‌های بالا است.

🔺دولت میلی از دسامبر سال گذشته با کاهش مخارج دولت، بدون داشتن منابعی مانند نفت و با چالش‌های متعددی مانند احکام قضایی مربوط به مصادره اموال این کشور، در مسیر کاهش تورم گام برداشته است.

🔹نرخ تورم سالانه آرژانتین در ماه اکتبر با کاهش 16 واحد درصدی نسبت به ماه سپتامبر به 193 درصد رسیده است. تورم سالانه این کشور از ماه آوریل سال جاری تا ماه اکتبر کاهش حدودا 100 درصدی را تجربه کرده است.

#دنیای_اقتصاد #تورم #آرژانتین #اصلاحات_اقتصادی

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
دیابت و رفاه؛ مشکلی که نادیده گرفته شده

🔺دنیای اقتصاد: در این ویدیو، پیتر، رئیس فدراسیون بین‌المللی دیابت، درباره اهمیت رفاه افراد مبتلا به دیابت صحبت می‌کند.

🔺او می‌گوید که دیابت تأثیر زیادی بر کیفیت زندگی این افراد دارد و بسیاری از آنها از خستگی و نیاز به حمایت اجتماعی شکایت دارند.

🔺پیتر از همه دعوت می‌کند تا برای بهبود وضعیت این افراد اقدام کنند و هر قدمی، حتی کوچک، می‌تواند تأثیرگذار باشد.

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🔹 سرمقاله امروز «دنیای اقتصاد»:

خطر صنعت‌زدایی زودهنگام

👤 وحید احمدی

✍️ کشورهای توسعه‌یافته در مسیر پیشرفت اقتصادی، معمولا حرکت از کشاورزی به سمت صنعتی شدن را آغاز می‌کنند و سپس مسیر تبدیل شدن به اقتصاد غالبا وابسته بر بخش خدمات را طی می‌کنند.

✍️ اما کشورهای در حال توسعه، با خطر تله‌ای به نام «صنعت‌زدایی زودهنگام» مواجه می‌شوند یعنی وضعیتی که یک کشور پیش از توسعه قابل توجه بخش صنعت، به سمت گسترش سهم بخش خدمات از تولید ملی حرکت می‌کند.

✍️ این کشورها در حال تبدیل شدن به اقتصادهای مبتنی بر خدمات هستند؛ بدون آنکه تجربه صنعتی شدن مناسبی را پشت سر گذاشته باشند.

✍️ بخش صنعت رشد بهره‌وری سریع‌تری نسبت به بقیه بخش‌های اقتصاد، خصوصا خدمات دارد. به این ترتیب، با بهبود بهره‌وری در صنعت، بخشی از نیروی کار در این بخش به سمت خدمات منتقل می‌شود.

✍️ با گشودن درهای کشورهای در حال توسعه به روی تجارت جهانی، بخش‌ صنعت این کشورها دچار ضربه شده‌اند؛ چرا که عموما این کشورها مزیت نسبی در صنعت نداشته‌اند.

✍️ برای کشورهای در حال توسعه، بخش صنعت موتور پیشران و پویای اقتصاد شمرده می‌شود. با صنعت‌زدایی زودهنگام، امکان رشد اقتصادی مشابه با آن چیزی که در کشورهای توسعه‌یافته در قرن بیستم و بیست‌ویکم مشاهده شده کمرنگ‌تر می‌شود و امکان یافتن جایگاه مناسب در زنجیره تولید جهانی سخت‌تر می‌شود.

✍️ توسعه بخش خدمات می‌تواند بخشی از کاهش بهره‌وری ناشی از صنعت‌زدایی را جبران کند؛ اما همچنان اتفاق نظری درباره پایداری بلندمدت رشد اقتصادی از این طریق در بین اقتصاددانان وجود ندارد.

✍️ از این رو، یکی از اصلی‌ترین وظایف دولت در این کشورها، تدوین سیاست‌های پایدار برای حفظ و افزایش تولید در بخش‌های با ارزش افزوده بالا است.

#دنیای_اقتصاد #سرمقاله #صنعت_زدایی

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
تصادف خودرو حامل وزیر صمت در سفر به کردستان

🔹سید محمد اتابک وزیر صنعت، معدن و تجارت که به منظور بازدید از پروژه‌های صنعتی و معدنی راهی استان کردستان بود ساعت ۵ صبح امروز پنجشنبه در اتوبان کرج- قزوین دچار سانحه رانندگی شد.

🔹میزان آسیب دیدگی وی جدی نیست و بزودی مرخص خواهد شد.

🔹درپی این حادثه سفر وزیر صمت به کردستان لغو شده و به زمان دیگری موکول می شود./ایرنا

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🔴 هفته ۷درصدی بورس

🔺شاخص کل بورس طی هفته جاری، با رشد حدود ۷درصدی، رکورد جدیدی را به ثبت رساند.

🔺این میزان بازدهی هفتگی از هفته اول شهریور۱۴۰۲ بی ‏سابقه است. با گذشت ۶۲هفته از شهریور سال گذشته، شرایط کلان اقتصادی و بازار سهام، نسبت به قبل تغییر کرده است.

🔺 دلار نیما با عبور از مرز۵۰هزار تومانی به سمت کاهش شکاف با قیمت دلار آزاد خیز برداشته است.

🔺همچنین احتمال کاهش نرخ بهره، زمینه را برای ورود پول به بورس فراهم کرده است.

🔺به‌نظر می‌رسد برخلاف شهریور1402، همه عوامل و مفروضات اقتصادی به نفع بازار سهام است.

🔺به شرط آنکه با کاهش تنش‌های سیاسی و فروکش‌کردن انتظارات تورمی، زمینه برای انبساط پولی فراهم شده و بازار سهام بتواند P/E بالایی را به سود خالص شرکت‌ها نسبت دهد.

🔺احتمالا طی هفته آینده نیز بازار جو متعادل و خوبی خواهدداشت و در صورتی‌که خبرهای مثبت دیگر به‌فضای معاملات تزریق شود، نماگر بازار می‌تواند با حضور در کانال2.2میلیون‌واحدی تعادل خود را در این منطقه امن، حفظ کند.

🔗جزئیات بیشتر

#دنیای_اقتصاد #بورس

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
گروسی با عراقچی در تهران دیدار و گفت‌وگو کرد

🔹مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، صبح روز پنجشنبه ۲۴ آبان ماه با وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران دیدار و رایزنی کرد.

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
✍️ دکه

🗣️ امروز پنج شنبه 24 آبان ماه، اگر بخواهیم یک مخرج مشترک از خبرها بگیریم می توان به موارد زیر اشاره کرد:
سرنوشت فیلترینگ؛ مسئله راه اندازی کلینیک ترک حجاب؛ چینش کابینه جدید ترامپ و ماجرای افزایش قیمت بنزین سوپر.

▶️ دنیای اقتصاد

این روزنامه در تیتر یک خود با عنوان «فرمول ساده مهار تورم» به دلایل و چگونگی پایین آمدن نرخ تورم در آرژانتین پرداخته است.

نرخ تورم ماهانه آرژانتین در ماه اکتبر به سطح ۲.۷درصد رسید که کمترین میزان در سه‌سال اخیر محسوب می‌شود.

عکس یک این روزنامه نیز با عنوان «توبه نئوکان‌ها از نومحافظه‌کاری» می نویسد ترامپ تیم سیاست خارجی و امنیت ملی‌ را حول سیاست «اول آمریکا» جمع کرد.

▶️ اعتماد

این روزنامه تیتر یک خود را با عنوان «دیپلماسی تخصص دیپلمات‌ها است» به گفت و گو با محمدجواد حق‌شناس اختصاص داده که به بازخوانی شرایط تازه در عرصه سیاست خارجی پرداخته است.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب معتقد است باید اجازه داده شود افراد متخصص در وزارت امور خارجه با تاکتیک‌های تخصصی و حرفه‌ای خود راهبردها را محقق کنند.

حق‌شناس ضمن تشریح شکاف‌های موجود میان امریکا با قدرت‌هایی چون چین، روسیه و حتی اتحادیه اروپا، حرکت در میان این شکاف‌ها را تخصص دیپلمات‌ها می‌داند.

این روزنامه در گوشواره خود با عنوان «منافع ملی شرط ایران برای آغاز مذاکره با امریکا است» به پاسخ عراقچی به پرسشی در خصوص دورنمای مناسبات ارتباطی ایران و امریکا پرداخته است.

وزریر خارجه با تحلیل دورنمای مناسبات ارتباطی با امریکای مدل ترامپ می گوید «اگر منافع ملی ما تامین شود با امریکا هم مذاکره می‌کنیم.»

در گزارش «صدای پای ترامپیسم؟» هم به چینش کابینه جدید ترامپ پرداخته و اینکه افرادی مانند ایلان ماسک و مجری فاکس نیوز موفق به حضور در دولت شده اند.

نیورویک تایمز در گزارشی «مختصات رقابت پنهان تهران و مسکو در قفقاز» را برررسی کرده است.

این گزارش می افزاید: در منطقه قفقاز، جایی که اروپا به آسیا می‌پیوندد، روسیه و ایران به عنوان رقبای یکدیگر دیده می‌شوند، در‌حالی که کشورهای غربی به ‌طور شگفت‌‌آوری در این نقطه برخی منافع مشترک با تهران پیدا کرده‌اند.

این گره پیچیده خرد سنتی غربی در مورد اتحادها را به چالش می‌کشد و ممکن است به دلیل انتخاب مجدد ترامپ در ایالات‌متحده، به ‌طور کامل تغییر کند.

ارمنستان، یک دموکراسی اکثرا مسیحی است و اکنون به نقطه رقابت روسیه و ایران تبدیل شده است.

این کشور همچنین از احتمال بازگشت جنگ با آذربایجان نیز نگران است و سال گذشته، به همسایه جنوبی‌ خود یعنی ایران به عنوان اصلی‌ترین ضامن حاکمیت خویش نگاه کرده است.

«مرگ‌هایی در انتهای آستانه تحمل» گفت و گویی است با فرید براتی‌سده، روانشناس، در خصوص برجا ماندن 14 مقتول از 12 فاجعه قتل ظرف 8 روز اخیر.

این فجایع، چه کم و چه زیاد، چه با سلاح گرم و چه با سلاح سرد، چه در تهران و چه یزد و چه خرمشهر، چه قربانی زن باشد و چه مرد و چه کودک، بازتاب بی‌توجهی به مختل شدن سلامت روان مردم است.

این روانشناس معتقد است دولت‌ها برای افزایش تاب‌آوری و ارتقای آستانه تحمل مردم و رفع چالش‌های اقتصادی و سیاسی و اجتماعی که موثرترین و مستقیم‌ترین تاثیر را در برهم خوردگی روانی شهروندان دارد، هیچ قدمی برنداشتند.

✍️ادامه در پست بعد

#دکه

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
روزنامه دنیای اقتصاد
✍️ دکه 🗣️ امروز پنج شنبه 24 آبان ماه، اگر بخواهیم یک مخرج مشترک از خبرها بگیریم می توان به موارد زیر اشاره کرد: سرنوشت فیلترینگ؛ مسئله راه اندازی کلینیک ترک حجاب؛ چینش کابینه جدید ترامپ و ماجرای افزایش قیمت بنزین سوپر. ▶️ دنیای اقتصاد این روزنامه در تیتر…
.
✍️ دکه

▶️ شرق

«امروز و فردای رفع فیلترینگ» عنوان تیتر یک این روزنامه است که بر اساس آن رئیس جمهور وعده داد ماجرای رفع فیلترینگ در جلسه آتی شورای عالی فضای مجازی بررسی شود.

«کلاف پیچیده بنزین» هم عنوان عکس یک این روزنامه است که گزارشی است از ماجرای آزادسازی واردات بنزین سوپر به عنوان یک گام رو به جلو و تداوم ناترازی سوخت.

بهارستان نشینان در یک تصمیم جدید به دنبال تقویت حضور اقتصادی ایران در سوریه هستند.

به همین دلیل به دنبال موافقتنامه تجارت آزاد میان دو کشورند و تیتر این گزارش «فصلی تازه برای ایران در سوریه» است.

مسئله شرایط امنیتی سیستان و بلوچستان هم عنوان گفت و گوی این روزنامه است با احسان هوشمند.

او معتقد است که باید ترتیبات امنیتی جدیدی بین ایران و پاکستان تعریف شود.

«کوچ از مزرعه به حاشیه بلوار» روایتی است از مهاجرت روستاییان به شهرها.

اشغال بخش کشاورزی از 18 درصد در سال 1394 به کمتر از 13 درصد در سال 1403 رسیده است.

«سه گانه جمهوری خواهان در واشنگتن» هم گزارشی است از ورود چهره های تندرو و جدید در دولت دوم ترامپ.

این روزنامه دو گزارش دیگر هم در خصوص «مرگ» دارد:

یکی در مورد دکتر مسعود داودی در یاسوج که قربانی کینه برادر بیمار شد. دومی هم در مورد قتل فجیع منصوره قدیری جاوید

▶️ سازندگی

«محرمانه در پاستور» عنوان تیتر یک این روزنامه است که با تصویری بزرگ از گروسی همراه است.

در این گزارش آمده است که گروسی با پیام مهمی به تهران می آید و قرار است با پاسخ مشخصی برگردد.

در نشست «وفاق ملی و کارآفرینی» در معاونت راهبردی ریاست جمهوری هم به این مسئله پرداخته شد که وفاق استفاده مشترک از ظرفیت های متقابل است و به معنای تقسیم پست نیست.

«مافیای فیلترینگ علیه دولت» گزارش دیگر این روزنامه است که ضمن بررسی این مسئله به سخنان رئیس جمهور اشاره کرده که فیلترینگ نتوانست به اهداف خود برسد.

فاطمه مهاجرانی هم با طعنه ای به مخالفان فیلترینگ گفت: «هیچ مافیایی توان ایستادگی در مقابل وفاق مردم ایران را ندارد».

«آینده پنتاگون» هم گزارشی است که در آن به این مسئله پرداخته که چرا جامعه اطلاعاتی و دفاعی امریکا نگران گزینه های ترامپ برای وزارت دفاع هستند.

«وهن اسلام» هم گزارشی است از برقراری کلینیک ترک بی حجابی که معاون زنان و خانواده پزشکیان اعلام کرد که هیچ ارتباطی با دولت ندارد.

✍️ادامه در پست بعد

#دکه

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
روزنامه دنیای اقتصاد
. ✍️ دکه ▶️ شرق «امروز و فردای رفع فیلترینگ» عنوان تیتر یک این روزنامه است که بر اساس آن رئیس جمهور وعده داد ماجرای رفع فیلترینگ در جلسه آتی شورای عالی فضای مجازی بررسی شود. «کلاف پیچیده بنزین» هم عنوان عکس یک این روزنامه است که گزارشی است از ماجرای آزادسازی…
.
✍️ دکه

▶️ هم میهن

تیتر یک این روزنامه «مذاکره می کنیم» با تصویری از عباس عراقچی همراه است که مواضع او درباره مواجهه با امریکا را روایت می کند.

«کارزار سخت دیپلمات ها» هم با یادداشت هایی از تحلیلگران درباره پیام های غیررسمی به واشنگتن همراه است.

«لابی های بودجه» هم گفت و گویی است با نمایندگان درباره صف بندی موافقان و مخالفان بودجه و رایزنی های سعید جلیلی.

«بحران‌‏های هولناک پـس از بحـران» بازخوانی پرونده مدیریت بحران زلزله کرمانشاه در هفتمین سالگرد این حادثه است.

«اصلاح قیمت سوخت کلید خورد؟» بررسی راهکارهای قیمتی برای مدیریت مصرف بنزین است که البته بحث افزایش قیمت بنزین سوپر را هم بررسی کرده است.

«ماموریت جدید در‏ آستانه فشار حداکثری» هم گزارشی است از سفر رافائل گروسی به تهران و اینکه آیا در این سفر پیام هایی رد و بدل خواهد شد یا خیر.

▶️ کیهان

تیتر و عکس یک این روزنامه «صهیونیست و ضدایرانی 2 ویژگی اصلی اعضای کابینه ترامپ» است.

در این گزارش آمده که 2 ماه مانده به تحلیف و بازگشت دوباره ترامپ به کاخ‌سفید، وی جمعی از افراد را برای مناصب کلیدی دولت خود معرفی کرده است که ویژگی بارز و مشترک آنها جنگ‌طلبی، عشق به رژیم صهیونیستی و ایران‌ستیزی است.

در گزارش «شاهکار مقاومت در دریا و خشکی» هم اشاره شده که مقاومت لبنان در ادامه حملات خود نقاط مختلف «اسرائیل» را زیر آتش سنگین خود بُرد از جمله، کارخانه تولیدات تکنولوژی نظامی در حیفا.

از آن‌سو، مقاومت یمن نیز یک ناو هواپیمابر و ۲ ناوشکن آمریکایی را در هم کوبید.

در «قطع مازوت‌سوزی در ۳ نیروگاه آلودگی هوا یا بهانه‌ای برای خاموشی‌ها؟!» هم اشاره شده که بنا بر یک تصمیم اعلام شده از سوی دولت به عنوان راهکاری زیست محیطی برای مقابله با آلودگی هوا، چند روزی است مازوت‌سوزی در سه نیروگاه کشور قطع شده اما بسیاری از کارشناسان معتقدند؛ ماجرا چیز دیگریست.

ستون «خبر ویژه» هم شامل خبرهای زیر است:

روزنامه هم‌میهن با استقبال سخنان روحانی که گفته بود «شرایط دولت چهاردهم، سخت‌تر از دولت یازدهم در سال ٩٢ است»، مدعی شد دولت پزشکیان بد اقبال‌تر از دولت روحانی است.

وکیل مدافع برخی عناصر سیاسی و رسانه‌ای متخلف [روزنامه شرق]، در نوشته‌ای بی‌ربط به تخصص حرفه‌ای خود، به آسیب‌شناسی مشکل قطع برق نیروگاه‌ها پرداخت و آن را به موضوع مازوت‌سوزی و آلودگی هوا ربط داد؛ ادعایی که دیروز با اذعان آقای پزشکیان درباره کاهش ذخائر گازوئیل، از اساس خلاف واقع بود.

دستاوردهای دولت شهید رئیسی در حوزه انرژی و افزایش ظرفیت تولید برق کشور به نحوی بود که نرخ رشد تولید برق ایران در سه سال اخیر در رتبه هفتم جهان و اول منطقه غرب آسیا قرار دارد.

#دکه

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
مریم فربودی اقتصاددان ایرانی برنده جایزه الین بنت برای اقتصاددانان زن شد

🔹مریم فربودی اقتصاددان ایرانی و استاد مالی دانشگاه ام‌آی‌تی برنده جایزه پژوهشی الین بنت (Elaine Bennett Research Prize) در سال 2024 شد.

🔹این جایزه از سال 1998 هر ساله برای شناسایی و ارج نهادن به پژوهش‌های برجسته در هر زمینه‌ای از اقتصاد توسط زنی که بیش از ده سال از دریافت مدرک دکترای او نگذشته باشد، اعطا می‌شود.

🔹فربودی فارغ‌التحصیل دانشگاه صنعتی شریف و دانشگاه مریلند در رشته‌های مهندسی کامپیوتر و علوم کامپیوتر است.

🔹او همچنین کارشناسی ارشد و دکتری خود را در رشته اقتصاد به ترتیب در دانشگاه تگزاس در آستین و دانشگاه شیکاگو گذرانده است.

🔹این اقتصاددان ایرانی سابقه تدریس در دانشگاه‌های پرینستون و ام‌آی‌تی را دارد.

🔹پژوهش‌های فربودی بر اقتصاد کلان داده (Big Data) و کاربردهای مالی اقتصاد کلان متمرکز است. همین پژوهش‌ها جایزه پژوهشی الین بنت را برای فربودی به ارمغان آورد.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #مریم_فربودی #جایزه_الین_بنت

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
بازار کار جوانان چگونه است
درهای بسته، راه‌های مسدود

فاطمه عزیزخانی، تحلیلگر بازار کار به این مساله پرداخته است که، نسل جوان برای ورود به بازار کار با چه موانعی مواجه است؟
چکیده مقاله:

🔹جوانی مهم‌ترین دوره زندگی به حساب می‎آید، از این جهت که یک جوان بیشترین قابلیت را در آموزش، مهارت‌آموزی و کسب درآمد نسبت به سایر گروه‌های سنی دارد.

🔹طبیعی‌ست که سهم بالای جوانان در نیروی کار و اشتغال کشور، بر افزایش بهره‌وری نیروی کار، رشد اقتصاد، افزایش پسانداز ملی و... موثر خواهد بود.

🔹در شرایطی که وضعیت اقتصادی مناسبی حاکم باشد، تمام افراد جامعه از آن منتفع می‌شوند و برعکس، در شرایط نامناسب اقتصادی نیز کاهش رفاه نصیب همگان می‌شود.

🔹اگرچه توزیع سود و زیان به‌وجودآمده یکسان نیست و ممکن است برخی گروه‌ها نیز حتی از وضعیت بد اقتصادی نفع ببرند اما جوانان در هر صورت، بازنده شرایط اقتصادی بد هستند.

🔹به‌طور مشخص، بیکاری منشأ بسیاری از مشکلات اقتصادی و اجتماعی است و در این میان نرخ بیکاری جوانان و قشر تحصیل‌کرده نگرانی بیشتری ایجاد می‌کند.

🔹آمار و اطلاعات نشان می‌دهد که طی سه سال اخیر نرخ مشارکت جوانان ۱۵ تا ۳۴ سال افزایش محسوسی نداشته است.

🔹 به عبارتی استقبالی از نیروی کار جوان برای ورود به بازار کار صورت نگرفته و در صورت ورود به بازار کار، اغلب جذب بخش خدمات می‌شوند.

🔹بیکاری جوانان، سطح رفاه خانوار را تحت تاثیر قرار می‌دهد. به نحوی که محاسبات نشان می‌دهد خانوارهایی که جوان بیکار دارند، مستعد فقیر شدن هستند.

🔹به عنوان مثال در سال ۱۴۰۲، ۲۴.۶ درصد از خانوارهایی که جوان بیکار دارند، فقیر بوده اند.

🔹بررسی آمار هزینه درآمد خانوار نشان می‌دهد که طی یک دهه اخیر تعداد خانوارهای بدون فرد شاغل در حال افزایش است.

🔹 این روند به معنای بی‌رغبتی و عدم انگیزه در ورود به بازار کار است و میزان دستمزد و درآمد حاصل از کار نقش مهمی در این اتفاق دارد.

🔹با فرض اینکه یکی از دلایل این اتفاق، رکود حاکم بر فضای تولید و کاهش حاشیه سود بنگاه‌ها باشد، باید پذیرفت که سطح پایین و ناکافی دستمزد در اقتصاد ایران به نسبت افزایش تورم و عدم تامین هزینه معیشت یکی از دلایل مهم در بی‌انگیزگی جوانان برای جذب یا استخدام است.

🔹تحلیلگران هشدار می‌دهند تداوم این وضعیت می‌تواند عوارض نگران‌کننده‌ای برای کشور به دنبال داشته باشد.

🔹 جوانان هنوز به دنبال هویت خود هستند و فشارهایی که بر آنها تحمیل می‌شود، آنان را از مسیر طبیعی زندگی دور می‌کند. به علاوه، استرس مرتبط با بیکاری، بی‌ثباتی مالی و اقتصادی بر رفتارهای اجتماعی نیز تاثیر می‌گذارد.

🔹در ایران طی دهه اخیر، برنامه اشتغال فراگیر یکی از مهم‌ترین سیاست‌های دولت در حوزه بازار کار بوده که در آن به‌طور متمرکز به سیاست‌های فعال بازار کار پرداخته شده است.

🔹اما نکته مهم این است که آن‌طور که انتظار می‌رفت اجرای این برنامه‌ها، پیگیری نشد و یکی از دلایل اصلی آن این است که اجرای سیاست‌های فعال بازار کار، در اولویت برنامه‌های اجرایی همه دولت‌ها نیست.

🔹بدیهی است که با این رویه اولویت‌گذاری، نمی‌توان انتظار برنامه جامع سیاست‌های فعال یا اثربخشی موثری از آن داشت.

🔹 شواهد نشان می‌دهد که طی سال‌های اخیر (از سال ۱۴۰۰ به بعد) رویه دولت در ایجاد اشتغال و سیاست‌های بازار کار صرفاً منوط به تزریق منابع و پرداخت تسهیلات بوده است و در نظام تصمیم‌گیری دولت و مجلس برای بازار کار، سیاست‌های فعال بازار کار جایگاهی ندارد.

🔹یکی دیگر از ضعف‌های اجرای سیاست‌های فعال بازار کار در ایران، فقدان اسناد پشتیبان و مستندات علمی جامع در شناسایی گروه‌های هدف مختلف از جوانان و چالش‌های مربوط به آنهاست.

منبع: تجارت فردا، شماره ۵۶۷

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
آب گرفتگی مترو حقانی به علت بارندگی

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🔴 رشد بورس را باور کنیم؟

🔺رشد بازار سرمایه را نمی‌توان هیجانی و موقتی دانست، چراکه دلایل رشد بورس قابل مشاهده است.

🔺دلیل اول، کاهش تنش‌های نظامی و منطقه‌ای است و بازار سرمایه به این نتیجه رسیده که قرار است در آینده تنش‌های نظامی در منطقه فروکش کند و اخباری مبنی‌بر توقف جنگ در لبنان و غزه به گوش می‌رسد، به‌نظر می‌رسد بازار سرمایه نسبت به این اخبار وزن داده‌است.

🔺دلیل دوم افزایش نرخ نیما است. مدتی بود که سرعت رشد نرخ نیما کاهش پیدا‌کرده بود اما اکنون به بالای 50‌هزار‌تومان افزایش پیدا‌کرده و بازار به احتمال تک‌‌‌‌‌نرخی‌شدن ارز وزن می‌دهد.

🔺از سویی احتمال عرضه‌ خودرو در بورس‌کالا همچنان وجود دارد و اخبار مثبتی به گوش می‌رسد. این مساله هم مانند آزادسازی نرخ برق نشان می‌دهد که چاره دیگری وجود ندارد و زیان حاصل از این را نه تولیدکننده و خودروساز می‌تواند تحمل کنند و نه سیستم بانکی کشور.

🔺دلیل چهارم رشد بورس، سیگنال‌های رئیس بانک‌مرکزی مبنی‌بر کاهش نرخ بهره است که بازار آنها را دریافت‌کرده است.

🔺در مجموع می‌توان گفت؛ همه این موارد باعث‌شده که یک بازار متفاوت در این هفته داشته باشیم و حجم مناسبی در معاملات بازار دیده می‌شود.

🔺اگرچه این حجم شاید چندان زیاد نباشد اما نسبت به متوسط و میانگین یک سال‌اخیر بالا و قابل‌توجه است. آنچه که در معاملات سهم‌های لیدر بازار دیده می‌شود، باعث‌شده که رشد بازار را موقتی و هیجانی ارزیابی نکنیم‌.

🔗جزئیات بیشتر

#دنیای_اقتصاد #بورس

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
روزنامه دنیای اقتصاد
تصادف خودرو حامل وزیر صمت در سفر به کردستان 🔹سید محمد اتابک وزیر صنعت، معدن و تجارت که به منظور بازدید از پروژه‌های صنعتی و معدنی راهی استان کردستان بود ساعت ۵ صبح امروز پنجشنبه در اتوبان کرج- قزوین دچار سانحه رانندگی شد. 🔹میزان آسیب دیدگی وی جدی نیست و…
وزیر صمت از بیمارستان ترخیص شد

🔹مدیر داخلی بیمارستان آرام کرج:

🔹سید محمد اتابک وزیر صنعت ، معدن و تجارت که در اثر آسیب سطحی ناشی از تصادف در این بیمارستان بستری بود پس از درمان لحظاتی پیش ترخیص شد.

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
2024/11/15 08:52:36
Back to Top
HTML Embed Code: