Telegram Web Link
چهار مقصد سفر مناسب مهر / کویر‌گردی در پاییز

🔹با رسیدن پاییز، کویرگردی هم آغاز شده است. آژانس‌های گردشگری انواع و اقسام تورها را به استان‌‌‌های مرکزی ایران تدارک دیده و برنامه‌‌‌هایی از قبیل نجوم، بازدید از رمل‌‌‌ها و... را در آن گنجانده‌‌‌اند.

🔹در میان استان‌‌‌های مرکزی ایران‌‌‌‌‌‌، یزد بیشترین اقبال را داشته و پس از آن اصفهان قرار می‌گیرد.

🔹کرمان و خراسان جنوبی نیز از دیگر استان‌‌‌هایی هستند که برگزاری تورهای کویرگردی در آنها رایج است.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #سفر #کویرگردی #تور

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
روزنامه دنیای اقتصاد
🔴 قیمت مسکن در کدام مناطق تهران «کمتر رشد کرد»؟ 🔹 روزنامه «دنیای‌اقتصاد» نوشت: 🔺سرعت رشد ماهانه قیمت مسکن در مناطق جنوبی تهران «مطابق پیش‌بینی‌های دنیای‌اقتصاد»، به کمتر از نصف مناطق شمالی شهر رسید. 🔺تا پیش‌از ماه‌های اخیر و در دوره‌های که همچنان تقاضای…
تورم ماهانه مسکن در مناطق جنوبی پایتخت «منفی» شده؛ علت چیست؟

🔹در مرداد امسال، میانگین رشد ماهانه قیمت مسکن مناطق 1 تا 5 به میزان نزدیک به 2 درصد گزارش شد.

🔹همین شاخص برای مناطق 9 تا 20، به میزان 0.8 درصد بوده است.

🔹خروج «تقاضای سرمایه‌ای» از بازار مسکن تهران موجب شده تا قیمت مسکن مناطق جنوبی تهران کمتر رشد کند.

#دنیای_اقتصاد #مسکن #بازار_مسکن #تهران #قیمت_مسکن #آپارتمان #بازار_املاک

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
رویای بیهوده زنان!

آیا واقعا باید درآمد سالانه فوتبالیست‌های خانم با مرد یکسان باشد؟

⚽️ چندی پیش آلیشا لمن، فوتبالیست معروف سوئیسی و نامزد داگلاس لوئیز به تفاوت فاحش دستمزد بین خود و همسرش واکنش نشان داد.

⚽️ لمن در این باره گفت: «همان کاری که بقیه انجام می‌دهند، من هم انجام می‌دهم. هر دو در یک تیم، با همان لباس‌ها و در همان شهر به میدان می‌رویم، اما دستمزد او ۱۰۰ برابر من است. یا بهتر است بگویم که من تنها یک‌صدم داگلاس دستمزد می‌گیرم. این عادلانه نیست و به عنوان یک زن، چنین تفاوتی تاثیر منفی روی من دارد.»

⚽️ این تازه دغدغه یکی از مشهورترین فوتبالیست‌های بانوی دنیاست که در سوشال مدیا هم حضوری فعال دارد و قطعا اوضاع او از خیلی از هم‌صنفی‌هایش بهتر است.

⚽️ شاید دغدغه لمن قابل بحث باشد، اما موضوع اینجاست که فوتبال تبدیل به یک تجارت شده و پول در آن حرف اول را می‌زند.

⚽️ وقتی حامیان مالی برای یک تیم فوتبال ۹ برابر دو لیگ اصلی هزینه می‌کنند، یعنی توجهات به حوزه مردان بیشتر است و آن زمینه برای اسپانسرها پول‌سازتر به شمار می‌آید.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #فوتبال #دستمزد #زنان

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
واکنش کنعانی به اتهامات بلینکن علیه ایران: اظهارات وزیر خارجه آمریکا مضحک و بی‌اساس است

🔹سخنگوی وزارت خارجه: اظهارات وزیر خارجه آمریکا در مورد تهديدهای ايران عليه مقامات سابق این کشور اتهاماتی مضحک و كاملا بی‌اساس است.

🔹روشن است که طرح چنین ادعاهایی تنها بخشی از فضاسازی‌های انتخاباتی در آمریکا است و با اهداف خاص سیاسی صورت می‌گیرد که حتی ارزش پاسخ‌گویی هم ندارد.

🔹طرح چنین اتهام‌زنی‌‌های سیاسی در شرایط ملتهب کنونی در منطقه، نمی‌تواند ذره‌ای از مسئولیت بین‌المللی دولت آمریکا در همراهی و مشارکت در ارتکاب انواع جنایات بین‌المللی رژیم صهیونیستی در فلسطین و لبنان را کاهش دهد.‎⁧

✔️کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
هوش مصنوعی را محدود کنیم یا نه؟

🔹هوش مصنوعی وارد دنیای واقعی شده و به قانون‌گذاری نیاز دارد.

🔹به‌عنوان مثال، افرادی با سوءاستفاده از جعل عمیق (Deep fake) از راه شبیه‌‌سازی چهره و صدای افراد، موفق به کلاهبرداری یا اخاذی شده‌‌اند.

🔹اما قانون‌گذاری در هوش مصنوعی، با توجه به اینکه مثل هر تکنولوژی دیگری، می‌‌تواند استفاده‌‌های مفید یا مضر داشته باشد، بسیار سخت‌‌ شده است.

🔹از طرفی نمی‌‌توان توسعه هوش مصنوعی را محدود کرد و از طرف دیگر قطعا به قانون‌گذاری کافی برای جلوگیری از سوءاستفاده‌‌ها در این نقطه ابتدایی نیاز است.

✔️ «باشگاه اقتصاددانان» در این پرونده به بررسی اهمیت رگولاتوری در هوش مصنوعی و چالش‌‌های آن پرداخته است...👇

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #هوش_مصنوعی #قانونگذاری_برای_هوش_مصنوعی

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
وفاق میلی
رئیس‌جمهور پزشکیان تلاش می‌کند نظام حکمرانی و جامعه مدنی را با کلیدواژه وفاق ملی، متحد و همراه کند و اقتصاددانان نیز امیدوارند انسجام سیاسی و اجتماعی به کاهش‌ ناترازی‌ها منجر شود.

به ظاهر قسمت سخت این است که توافق حول چه چیزی شکل گیرد اما در واقع مفهوم وفاق ملی چندان روشن نیست و هر گروهی آن را بر اساس منافع خود تعریف می‌کند.

وفاق ملی چیست و چگونه به دست می‌آید؟


#تجارت_فردا
@tejaratefarda
روزنامه دنیای اقتصاد
وفاق میلی رئیس‌جمهور پزشکیان تلاش می‌کند نظام حکمرانی و جامعه مدنی را با کلیدواژه وفاق ملی، متحد و همراه کند و اقتصاددانان نیز امیدوارند انسجام سیاسی و اجتماعی به کاهش‌ ناترازی‌ها منجر شود. به ظاهر قسمت سخت این است که توافق حول چه چیزی شکل گیرد اما در واقع…
.
.
آیا برای کاهش ناترازی‌ها انسجام ملی شکل می‌گیرد؟


✍️ هدا احمدی/ نویسنده در هفته‌نامه تجارت‌فردا

🔹مسعود پزشکیان در سخنرانی مجمع عمومی سازمان ملل باز هم بر راهبرد وفاق ملی تاکید کرد. او گفت: «مردم ایران در انتخاب من به شعار محوری وفاق ملی رای دادند که این شعار منطبق با دستور خداوند در قرآن کریم است.» وفاق ملی شاید پرتکرارترین واژه‌ای باشد که این روزها از سوی رئیس‌جمهور مطرح می‌شود. در کنار آن، آقای پزشکیان به وفور درباره ناترازی‌های اقتصادی سخن می‌گوید و به همین دلیل اقتصاددانان امیدوارند وفاق ملی حول کاهش‌ ناترازی‌ها شکل گیرد.
اما وفاق ملی چیست؟ معنی ساده وفاق ملی این است که نیروهای سیاسی جامعه اختلافات را کنار بگذارند و کشور را با همدلی بیشتر اداره کنند. اما آیا چنین هدفی قابل تحقق است؟ محمود سریع‌القلم این‌گونه پاسخ می‌دهد: «مفهوم وفاق ملی به معنای همکاری کردن و سازگاری داشتن است. این بدان معناست که در حوزه‌های حکمرانی یا در حوزه‌های تصمیم‌سازی در هر کشوری افراد احزاب با هم همکاری می‌کنند و با همدیگر وفاق دارند.»
قاعدتاً وقتی درباره وفاق سخن می‌گوییم، منظور «وفاق ملی» یا «انسجام ملی» و «استراتژی ملی» برای همکاری و توافق در محدوده سیاست‌گذاری‌ها و مسائل کلان کشور است. به این معنی که در مسائل کلان توافق‌ حاصل شود و خروجی آن در سیاست‌گذاری‌ها مشخص باشد.


🔹به عقیده مسعود نیلی، «وفاق مبتنی بر این فرض مهم است که مشکلات عظیم کشور، تنها در صورتی شانس حل شدن دارد که همه ارکان نظام سیاسی کشور، اراده کامل و تمام‌عیار خود را، بر حل آنها متمرکز کنند و الزامات آن را پذیرا باشند.»
دکتر نیلی نظام حکمرانی را در مرکز یک قاب سه‌ضلعی تصور می‌کند که در هر راس این سه‌ضلعی، یک «خوشه» بسیار بزرگ و مهم از مشکلات کشور قرار گرفته است. هر یک از این خوشه مشکلات، به عنوان یک نقطه بحرانی یا لبه پرتگاه قابل شناسایی و تشخیص است. بروز خطا در چگونگی پرداختن به معضلاتِ هر یک از این نقاط، می‌تواند کشور را در سراشیبی منزلگاه‌های بسیار سخت و گاه غیرقابل بازگشت قرار دهد و در مقابل، شناسایی درست نحوه حرکت در این نقاط، این شانس را می‌دهد که بتوان امید را به دل‌ها بازگرداند و آینده‌ای روشن را برای نسل بعد نوید داد. در راس اول این سه‌ضلعی، مجموعه هولناک ناترازی‌های مالی و زیست‌محیطی کشور قرار گرفته است. بودجه و نظام بانکی و صندوق‌های بازنشستگی، با ناترازی‌هایی در مقیاس بزرگ، میانگین تورم را به دو برابرِ مقدار تاریخیِ بلندمدت خود رسانده‌اند و ناترازی انرژی و آب و ویرانگری در زیست‌بوم، آینده سرزمینی ایران را در معرض مخاطره جدی قرار داده است. شرایط وخیم ناترازی‌ها نشان می‌دهد که راهبردهای به‌کارگرفته‌شده در حکمرانی منابع طبیعی و حکمرانی مالی، با شکست مواجه شده است.»
عباس عبدی هم با تأکید بر اهمیت وفاق می‌گوید:« شرط لازم بهتر شدن اوضاع، فقط و فقط وفاق است. تا به حال نیروهای درون‌ساختاری در کاسه همدیگر می‌گذاشتند. این توافقی است که آقای پزشکیان باید در داخل ساخت قدرت شکل دهد و بعد برای حل مهم‌ترین مشکلات همگرایی ایجاد کند.»

🔹 البته محمود سریع‌القلم، بر اهمیت وفاق میان گروه‌های سیاسی به جای افراد تأکید دارد و معتقد است: «اگر تنها وفاق میان افراد منظورمان باشد که تجربه نشان داده عمر کوتاهی دارد و چندان طولانی نیست. اما اگر منظور وفاق بین احزاب و جریان‌های فکری باشد، عمر طولانی‌تر دارد.»
وقتی درباره وفاق صحبت می‌کنیم، به ظاهر قسمت سخت این است که توافق حول چه چیزی شکل گیرد اما در واقع مفهوم وفاق ملی چندان روشن نیست و هر گروهی آن را بر اساس منافع خود تعریف می‌کند.
به طور مثال محمد مهاجری به اعتراض‌های عجیب گروه‌های اصولگرا در چند روز گذشته اشاره می‌کند؛ «دیدید که به خاطر برخی انتصاب‌ها در دولت جدید، برخی از رسانه‌های تندرو چگونه اعتراض کردند. توقع آنها این است که وفاق یعنی هرچه آنها می‌گویند انجام شود.»
اعتراض‌ به انتصاب‌های دولت چهاردهم، فقط یک نمونه است و نمونه مشخص‌تر، اعتراض‌های شدید به مواضع آقای پزشکیان در سفر به نیویورک بود.

🔹شواهد نشان می‌دهد ماه‌عسل دولت تمام شده و چنان‌که پدرام سلطانی اعتقاد دارد؛ وقت تجربه‌ای واقعی از زندگی مشترک با تمامیت‌خواهان است.
به هر حال این روزها می‌گذرد و رئیس‌جمهور هم به تجربه درمی‌یابد که حل‌وفصل مشکلات کشور به این راحتی نیست و باید فراتر از وفاق، به اصلاحات خیلی بزرگ‌تر فکر کند. به همین دلیل است که محمد مهاجری می‌گوید: «دستیابی به وفاق ملی به خاطر معارضانی که در ساختار سیاسی دارد، بسیار دشوار است اما از آنجا که خطرات بسیار بزرگی در کمین کشور نشسته، این امید وجود دارد که در سطوح بالای حکمرانی، قدری از تعارض‌ها کاسته شود.»

#تجارت_فردا
@tejaratefarda
🎮 کدام «پلتفرم آموزشی» برای شما مناسب است؟

در دنیای امروز که آموزش آنلاین به سرعت در حال گسترش است، انتخاب یک پلتفرم آموزشی مناسب می‌تواند چالش‌‌برانگیز باشد.

هر پلتفرم ویژگی‌‌ها، مزایا و معایب خاص خود را دارد. در این مطلب، به مقایسه برخی از محبوب‌‌ترین پلتفرم‌‌های آموزشی موفق می‌‌پردازیم...👇

🔗عوامل کلیدی در مقایسه پلتفرم‌‌ها چیست؟
🔗کدام پلتفرم برای شما مناسب است؟

#دنیای_اقتصاد #پلتفرم_آموزشی

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
روزنامه دنیای اقتصاد
عبدالناصر خطر بزرگی برای ایران بود شاه بلافاصله از نتایج سفر به اسرائیل مطلع شد؟ 👤 علینقی عالیخانی، معروف به معمار توسعه اقتصادی ایران پیش از انقلاب: 🔹فوری، فوری. موقع برگشتن به ایران، باز هم شبانه آمدیم به آبادان و صبحش هم رفتیم تهران. 🔹بختیار از فرودگاه…
ناصر از تجزیه ایران حمایت می‌کرد

در واقع پان عربیسم دشمن مشترک هر دو طرف بود.

👤 علینقی عالیخانی، معروف به معمار توسعه اقتصادی ایران پیش از انقلاب:

🔹بله، دشمن مشترک برای هر دو طرف بود. پان عربیسم آقای ناصر عبارت از این بود که هر جایی که مردمش عربی حرف می‌زنند، کشور عرب است چون در بعضی جاهای خوزستان -نه همه جایش- عربی حرف می‌زدند، از نظر ایشان همه آنجا هم جزو عربستان بود.

🔹بعد هم به‌شدت تبلیغ می‌کرد که اینها باید جدا شوند از ایران، بنابراین کاملا منافع مشترک داشتیم.

🔹البته در این ده بیست سال اخیر واقعا با دیدن جنایت‌هایی که اسرائیل بر ضد فلسطینی‌ها می‌کند انسان دچار یک نوع تغییر فکری می‌شود تا حدی که به این فکر می‌افتد آیا ارزش دارد آدم با اینها کار کند؟ که به این صورت دارند با یک مشت بدبختی که آنجا هستند رفتار می‌کنند‌✍️

✔️ توضیح: برای خواندن قسمت های قبلی این سلسله گفتگوها و یافتن ارتباط بین آنها، هر پست روی پست قبلی ریپلای شده است

#دنیای_اقتصاد #عالیخانی #تاریخ_شفاهی

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Forwarded from اقتصادنیوز (Ma)
🔴 اولین محموله خودرو سواری در بستر سامانه جدید گمرک هوشمند ترخیص شد/ ترخیص ۹۷ دستگاه خودرو سواری سوزوکی از گمرک

▫️اولین محموله خودروهای سواری در بستر سامانه جدید گمرک هوشمند امشب از گمرک غرب تهران ترخیص شد.

▫️ این محموله شامل تعداد ۹۷ دستگاه خودرو سواری با نشان تجاری سوزوکی بود که پس از اظهار در سامانه جدید گمرک هوشمند تشریفات گمرکی مربوطه انجام شد.

▫️بنابراین گزارش، برای ترخیص این محموله نظر سازمان های همجوار به صورت سیستمی اخذ و با انجام تشریفات گمرکی مربوطه در بستر سامانه جدید گمرک هوشمند از گمرک غرب تهران ترخیص و از درب خروج واردات خارج شد.

@EghtesadNews_com
وقت تغییر مسیر اوکراین فرا رسیده است

🔺دنیای اقتصاد: نشریه اکونومیست این هفته جلد جهانی خود را به جنگ اوکراین اختصاص داده است. شرایط برای اوکراین در میدان جنگ و خارج در حال بدتر شدن است. اکونومیست می‌نویسد وقت آن رسیده است که اوکراین و متحدانش مسیر دیگری را در پیش گیرند.

🔺اگر اوکراین و حامیان غربی آن دنبال برد هستند، ابتدا باید شجاعت پذیرش شکست را داشته باشند. طی دو سال گذشته روسیه و اوکراین جنگ فرسایشی پرهزینه‌ای داشته‌اند. طی سفری که این هفته ولادیمیر زلنسکی برای دیدن رئیس جمهور آمریکا، جو بایدن به آمریکا داشت، «طرحی برای پیروزی» همراه خود داشت که انتظار می‌رود حاوی درخواست جدیدی برای تسلیحات و کمک مالی باشد.

🔺به عقیده اکونومیست اوکراین در حال حاضر بیش از هر چیز دیگری به تغییر فوری مسیر احتیاج دارد. اوکراین در خارج از میدان نبرد نیز در حال مبارزه است. روسیه بخش عظیمی از شبکه برق این کشور را ویران کرده است و حال، اوکراینی‌ها لاجرم در یخبندان زمستان با خاموشی‌های روزانه 16 ساعته مواجه خواهند شد.

🔺اکونومیست ادعا می‌کند هدف پوتین از حمله به اوکراین، برای جلوگیری از تبدیل شدن این کشور به یک دموکراسی مرفه و متمایل به غرب بوده است. متحدان اوکراین باید زلنسکی را متقاعد کنند که این دستاورد کماکان مهم‌ترین برد اوکراین در این جنگ به شمار می‌رود.

🔺به عقیده اکونومیست زلنسکی باید فکر بازپس‌گری کریمه از روسیه را از سر بیرون کند؛ چراکه او ارتش یا تسلیحات لازم برای انجام این کار را ندارد. اوکراین و متحدانش می‌توانند همچون سابق ادعای روسیه بر مالکیت سرزمین‌هایی که اشغال کرده است را به رسمیت نشناسد و با حفظ آرزوی همبستگی، مسیر خود را تغییر دهند.

#دنیای_اقتصاد #اکونومیست #اوکراین #روسیه

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
چرا هفته دوم پاییز برای بورس مهم است؟

🔺دنیای اقتصاد: بورس تهران همچنان در کانال حساس‌ ۲.۱میلیون واحد قرار دارد.همانطور که پیشتر نیز اشاره شد؛شاخص بورس نسبت به کانال ۲میلیون و ۱۰۰هزار‌واحدی حساسیت خاصی دارد.

🔺به‌طوری‌که می‌توان گفت؛در صورت نبود محرک قوی، عبور از این مقطع قیمتی سخت خواهد بود.

🔺گشـــایــش‌هــای سیاسی و اقتصادی یکی از این محرک‌هاست که به کنترل تورم منجر شده و راه را برای تعدیل مثبت P/E بازار باز‌ خواهد کرد.

🔺رشد دلار نیما در جهت واقعی‌‌‌‌‌‌شدن
نرخ فروش شرکت‌ها نیز یکی از محرک‌های قوی برای رونق بازار سهام است. با توجه به شرایط موجود به‌نظر می‌رسد حذف موانع برای عبور از شاخص ۲.۲میلیون واحد و تثبیت بالای این محدوده ضروری است.

🔺از لحاظ فنی نیز شاخص‌کل بورس به سقف کانال نزولی که از اردیبهشت در آن نوسان کرده رسیده‌است.بنابراین احتمال واکنش منفی نسبت به این مقاومت داینامیک همچنان بالاست، با این حال هفته آینده می‌تواند برای بورس سرنوشت‌‌‌‌‌‌ساز باشد.

🔺در صورتی‌که محرک‌های بنیادی تقویت نشوند؛انتظار می‌رود نماگر اصلی بازار سهام روندی کاهشی را در پیش گیرد.

🔺همچنین با تغییر شرایط به نفع بورس،شاخص‌کل با شکست سقف این کانال اهداف بالاتری را دنبال خواهد کرد.

🔺بر اساس یکی از سناریوهای خوشبینانه،تلطیف فضای حاکم بر متغیرهای اثرگذار بر بورس سرانجام منجر به رشد بازار سرمایه خواهد شد.

🔺در هفته معاملاتی اخیر ارزش معاملات خرد بیش از ۴همت افزایش پیدا کرد که براساس این امر می‌توان رویکرد رونق در بازار سرمایه را خوشبینانه تلقی کرد.

🔺علاوه ‌بر آن، میزان کدهای فعال نیز در روزهای گذشته افزایش یافته است.این موضوع حاکی از افزایش تدریجی ورود پول به بازار سرمایه است.امری که در نهایت بر رشد شاخص بورس اثرگذار خواهد بود.

#دنیای_اقتصاد #بورس

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
نتانیاهو، لبنان و حیات سیاسی

🔺دنیای اقتصاد:
در حالی که اقدامات بین‌المللی، به‌ویژه تلاش‌های فرانسه و آمریکا برای برقراری آتش‌بس موقت میان حزب‌الله لبنان و اسرائیل ادامه دارد، دفتر بنیامین نتانیاهو روز پنج‌شنبه گزارش‌های مربوط به موافقت با آتش‌بس را تکذیب کرد.

🔺دفتر نخست‌وزیر اسرائیل با انتشار بیانیه‌ای تأکید کرد که نتانیاهو دستوری برای کاهش حملات هوایی و توپخانه‌ای در شمال لبنان صادر نکرده و بر ادامه حملات تأکید دارد.

🔺در این بیانیه همچنین آمده که اسرائیل هنوز پاسخی به پیشنهادات آمریکا و فرانسه در خصوص آتش‌بس موقت نداده است. این پیشنهاد شامل توقف موقت درگیری‌ها به مدت ۲۱ روز برای فراهم کردن شرایط مذاکرات بود.

🔺«کانال ۱۲ اسرائیل» پیشتر گزارش داد که نتانیاهو با آتش‌بس در لبنان موافقت کرده تا فضایی برای مذاکره ایجاد شود، اما این گزارش اکنون از سوی دفتر نتانیاهو تکذیب شد.

🔺نتانیاهو با این هدف وارد جنگ هوایی با حزب الله در جنوب لبنان شد که بتواند با عقب راندن حزب الله به چند کیلومتر پشت رودخانه لیتانی و ایجاد یک منطقه حائل با مرزهای فلسطین اشغالی، بتواند نزدیک به ۲۵۰ هزار آواره‌ای که به سمت مرکز اسرائیل هجوم آورده‌اند به جای خود بازگرداند.

🔺این هدف همزمان برای نتانیاهو حکم بازی با سرنوشت سیاسی نیز دارد، چرا که موفقیت در جنگ با حزب الله می‌تواند به حیات سیاسی وی تداوم بخشد و زمینه خاموش کردن اعتراضات داخلی علیه کابینه جنگی وی را فراهم کند.

🔺بنابراین نتانیاهو در حال فعال نگه داشتن جبهه شمالی با بمباران هوایی بدون حمله زمینی است و امیدوار است که با تشدید بحران، چراغ سبز حمایت از آمریکا برای مداخله زمینی را به دست آورد. این در حالی است که وزیر دفاع آمریکا بر لزوم توقف تبادل آتش میان اسرائیل و لبنان تاکید کرده است.

🔺اگر نتانیاهو وارد جنگ زمینی شود، این احتمال پررنگ است که با وضعیتی بدتر و ناکام‌تر از غزه مواجه شود و اگر آتش بس با حزب‌الله را بپذیرد باید آتش بس غزه را که حزب الله پایان جنگ را منوط به آن کرده نیز بپذیرد که حکم پایان حیات سیاسی او را می‌تواند به دنبال داشته باشد.

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
دیدار و گفت وگوی وزرای خارجه ایران و آلمان در نیویورک

🔹سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در ادامه دیدارهای دوجانبه خود در نیویورک با همتای آلمانی خود دیدار و گفت وگو کرد./ایرنا

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
گروسی: به نسخه به‌روزشده برجام نیاز داریم

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی:
🔹در گذشته توافق معروف برجام وجود داشت که فقط اسم آن باقی مانده است.

🔹ایران از نظر فناوری و تولید مواد هسته‌ای پیشرفت چشمگیری داشته است.

🔹ما باید به یک نسخه به روز شده از توافق قبلی یا چیزی متفاوت از آن دست یابیم.

🔹برای جلوگیری از بحران هسته‌ای در خاورمیانه، باید برای موفقیت مذاکرات هسته‌ای تلاش کرد./ایسنا

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
کارشناس هواشناسی: فردا دمای هوا در تهران ۷، ۸ درجه کاهش می‌یابد

🔹امروز بارندگی‌ها در شمال کشور ادامه دارد.

🔹فردا در استان‌های اردبیل، گیلان، مازندران، گلستان و شمال استان‌‌های تهران، البرز، قزوین، زنجان و سمنان احتمال سیلاب وجود دارد.

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
چرا بله‌قربان‌گو می‌شویم؟
رواج چاپلوسی

الهام حمیدی طی مقاله‌ای به شیوع و رواج فرهنگ چاپلوسی در دنیای امروز و تاثیر منفی آن بر عملکرد دولت‌ها و موسسات پرداخته است.
چکیده مقاله:

🔹رالف والدو امرسون، فیلسوف آمریکایی، معتقد بود از نظر انسان‌ها اختلاف نظر تنها گناهی است که قابل بخشیده شدن نیست.

🔹دلیلش واضح است، ما تاب شنیدن حرف مخالف نداریم و تا حد ممکن نیز از به چالش کشیدن نظر دیگران طفره می‌رویم.

🔹در تراژدی بزرگ شکسپیر، «شاه لیر»، اطراف وی را چاپلوسان و بله‌قربان‌گویانی احاطه کرده بودند که نظرشان همواره با نظر شاه همسو بود.

🔹 آنها حقیقت را به گونه‌ای که خوشایند شاه باشد جلوه می‌دادند و همین روند خیلی زود پایان حکومت او را رقم زد.

🔹در طول تاریخ، حکومت‌های خودکامه همیشه این‌گونه شکل گرفته‌اند. رهبران تمایل دارند افراد موافق با ذهنیت و روش حکمرانی‌شان را دور خود جمع کنند.

🔹هیتلر با وسواس زیاد به دنبال اطلاعات بود و همه تصمیماتش نیز مبتنی بر آن بود.

🔹اما اگر به گزارشی خلاف انتظار خود برمی‌خورد، به وضوح آن را کنار می‌گذاشت.‌ او بر اساس اخبار و اطلاعات گزینش‌شده از سوی اطرافیان فرمانبردارش تصمیم‌گیری می‌کرد.

🔹در واقع افراد وفادار او این‌گونه صلاح می‌دیدند که فقط اخبار و اطلاعاتی که هیتلر خواهان شنیدن آن است در اختیار او قرار بگیرد.

🔹این همان اتفاقی بود که در دولت ترامپ نیز رخ داد. او دیکتاتوری در یک سیستم حکومتی لیبرال بود. بهترین افراد کابینه ترامپ کسانی بودند که باور داشتند باید اجازه دهند او اشتباه کند و از اشتباهاتش درس بگیرد، ولی تغییر دیدگاه‌هایش در عمل ناممکن است.

🔹 این در حالی بود که اطرافیان متملق ترامپ یک قدم فراتر گذاشته و آگاهانه اشتباهاتی مرتکب می‌شدند تا شاید عملکردشان به مذاق ترامپ خوش بیاید.

🔹 شان اسپایسر، دبیر مطبوعاتی کاخ سفید را همه با دروغ مضحک و آشکار او می‌شناسند که مدعی شده بود جمعیت حاضر در مراسم تحلیف ترامپ از جمعیت حاضر در مراسم تحلیف اوباما بیشتر بود.

🔹 در دوران پاندمی کرونا مشاوران ترامپ می‌دانستند مخالفت او با استفاده از ماسک چه اندازه برای دولت گران تمام می‌شود ولی همچنان با او همسو و هم‌صدا بودند.

🔹به گفته روس ونک، روان‌شناس مشهور هلندی، افراد بالادست به دلیل قدرت زیادی که دارند همیشه کسانی را پیدا می‌کنند که با آنها همفکر و همسو باشند، ازاین‌رو به‌راحتی در دام بله‌قربان‌گویان و متملقان گرفتار می‌شوند.
.
🔹در محیط‌های کسب و کار نیز افرادی هستند که با همه اعتمادبه‌نفسی که دارند همچنان از بالادست‌های خودشان می‌ترسند.

🔹تصور از دست دادن شغل یا حتی سلامتشان آنها را بر آن می‌دارد که در همه حال با افراد بالادست خود موافقت کنند.

🔹گروه دیگری نیز فقط برای کسب منافع بیشتر در موضع تایید دیگران قرار می‌گیرند.

🔹 در واقع محیط کاری و فرهنگ سازمانی آنها ایجاب می‌کند که کارکنان فقط با شرط همسویی با افراد بالادست خود امکان پیشرفت و ترقی داشته باشند.

🔹استیو جابز، بنیان‌گذار شرکت اپل، از مدیران موفقی بود که به تنوع‌بخشی محیط کار باور داشت. او می‌گفت: «منطقی نیست که افراد باهوش را استخدام کنیم و به آنها بگوییم چه کار کنند. ما برای این افراد باهوش را استخدام می‌کنیم که آنها به ما بگویند چه کار کنیم.»

🔹پذیرفتن نظرات مخالف شاید بسیار دشوار باشد، ولی برای بقای یک سیستم چاره‌ای نیست جز تشویق به تاب‌آوری، تنوع‌بخشی و حذف بله‌قربان‌گویانی که مانع اصلی رشد و خلاقیت محسوب می‌شوند.


🔹جرج پتن، یکی از فرماندهان شناخته‌شده ارتش آمریکا، در اهمیت نقش رهبری در ایجاد تنوع فکری گروه می‌گوید، اگر همه مانند هم فکر می‌کنند، پس به طور قطع یک نفر هست که اصلاً فکر نمی‌کند.

منبع: تجارت فردا، شماره ۵۶۱

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
معرفی کتاب «سمفونی مردگان»
زندگی‌های بربادرفته

📚 «سمفونی مردگان» یکی از آثار تحسین‌شده‌ی نویسنده‌ی ایرانی معاصر، عباس معروفی است.

📚 کتاب، داستانی به سبک سیال ذهن است که از زوال خانواده‌ای شش‌نفره حرف می‌زند.

📚 شخصیت‌ اصلی این کتاب جوان شاعری به نام آیدین است که در مقابل سنت‌های اشتباه پدر خود می‌ایستد.

📚 «سمفونی مردگان» داستان تاجری موفق است که همراه با همسر و چهار فرزندش در اردبیل زندگی‌ می‌کند. شهری با سرمای جانسوز پس از پایان جنگ جهانی دوم.

📚 در «سمفونی مردگان» داستان زندگی فرزندان روایت می‌شود،‌ فرزندانی که هر کدام در جهانی جداگانه زیست می‌کنند و در نهایت زندگی‌شان به تراژدی ختم می‌شود.

📚 «سمفونی مردگان» در 350 به کوشش انتشارات ققنوس منتشر شده است.معرفی این کتاب را در پست بعدی با صدای «امیرمحمد بختیاری» خبرنگار گروه بورس «دنیای اقتصاد» می‌شنوید...

#معرفی_کتاب

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
جزئیات تجارت ایران در نیمسال ۱۴۰۳/ درآمد نفتی ۲۳ میلیارد دلاری

🔹مجموع صادرات غیر نفتی ایران در ۶ ماهه سال جاری با ۶.۵ درصد افزایش به ۲۵.۸ میلیارد دلار رسید. دراین مدت ۲۳ میلیارد دلار نفت نیز صادر شده است.

🔹در این مدت میزان واردات کالا با احتساب ۲.۵ میلیارد دلار شمش طلا به رقم ۳۲.۶ میلیارد دلار رسید.

🔹چین با ۱۵.۷ میلیارد دلار، امارات با ۱۳.۴ میلیارد دلار و ترکیه با ۷.۵ میلیارد دلار ۳ شریک عمده تجاری کشور هستند./تسنیم

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
2024/11/15 14:21:32
Back to Top
HTML Embed Code: