Telegram Web Link
فیزیک کوانتومی، از برخورد ذرات بلافاصله پس از بیگ بنگ تا رفتار الکترون‌ها در مواد جامد یا اتم‌ها را توضیح می‌دهد. با این حال، تمام اجسام کوانتومی به یک اندازه قابل مطالعه نیستند و برای برخی از آن‌ها، مانند کیهان اولیه، انجام آزمایش‌های مستقیم امکان‌پذیر نیست. اما طبیعت خودش در این راه به کمک ما آمده است: شبیه‌ سازهای کوانتومی که خود نوعی سیستم کوانتومی هستند، مطالعه سیستم‌های دشوار را امکان‌پذیر می‌کنند. بنابراین ما از خود طبیعت برای فاش کردن اسرارش استفاده می‌کنیم و این همان کاری است که به تازگی دانشمندان دانشگاه‌های اتریش را به نتایج بسیار جالبی رسانده، به طوری که تنها با انجام آزمایش می‌توانند فرمول‌بندی ریاضی مربوطه را نیز از آن استخراج کنند! با دیپ لوک همراه باشید و متن کامل این مقاله جذاب را از اینجا مطالعه کنید.

#مقاله_خبری
نگاهی به ژرفای کوانتوم | @deeplook
سوال هجدهم
#deepthink
Deeplook
سوال هجدهم #deepthink
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🔔🔔🔔🔔🔔🔔🔔

مراسم رسمی افتتاحیه «سال جهانی علوم و فناوری‌های کوانتومی» امروز، ۴ فوریه ۲۰۲۵، راس ساعت ۹ صبح به وقت اروپای مرکزی (۱۱ و نیم صبح به وقت ایران) در مقر یونسکو در پاریس برگزار می‌شود. از طریق لینک رسمی یونسکو در زیر می‌توانید این مراسم را به صورت زنده در یوتیوب تماشا کنید:

https://www.youtube.com/watch?v=EiidkzhNbYo


@deeplook
#سال_جهانی_کوانتوم
#رویداد_کوانتومی
فرقی نمی‌کند یک اتم بتواند همزمان دو مسیر متفاوت را برای رسیدن به یک مقصد طی کند، یا در فاصله‌ای دور با ذره دیگری برهمکنش شبح‌واری داشته باشد، یا حتی مانند ارواح از موانع تونل بزند؛ اسرارآمیز بودن دنیای کوانتومی هرگز ما را از کنجکاوی انسانی‌مان برای کاوش ناشناخته‌ها بازنداشته است. این کنجکاوی در مکانیک کوانتومی، سیل عظیمی از علوم و فناوری‌ها را برایمان به ارمغان آورده و به همین دلیل است که اکنون تولد این نقطه عطف علمی را پس از صد سال جشن می‌گیریم.
در سری مقالات «کوانتوم به زبان ساده» که به مناسبت سال جهانی کوانتوم ۲۰۲۵ در دیپ لوک تهیه شده، در مورد همین پدیده‌های اسرارآمیز مکانیک کوانتومی، به زبان ساده صحبت خواهیم کرد. اگر به مکانیک کوانتومی علاقه‌مند هستید و می‌خواهید به کنجکاوی انسانی خود به ساده‌ترین روش پاسخ دهید، این مجموعه مقالات را از دست ندهید. با دیپ لوک همراه باشید و متن کامل قسمت صفرم را از اینجا مطالعه کنید.

#کوانتوم_به_زبان_ساده
نگاهی به ژرفای کوانتوم | @deeplook
🔔🔔🔔🔔🔔🔔🔔

امروز: پنل زنده بحث درباره تاثیر هوش مصنوعی بر علم، با حضور سم آلتمن، مدیرعامل OpenAI

موسسه مبانی یادگیری و داده‌های برلین (BIFOLD)، پنل بحث با عنوان «پتانسیل‌ها، چشم‌اندازها و چالش‌ها در عصر هوش مصنوعی» را با حضور سم آلتمن و چند تن از متخصصان این حوزه برگزار می‌کند.

تاریخ: ۷ فوریه (امروز)
زمان: ۱۲:۳۰ ظهر به وقت اروپای مرکزی (۱۵ به وقت ایران)

از طریق لینک زیر می‌توانید این مراسم را به صورت زنده در یوتیوب تماشا کنید:

https://www.youtube.com/live/McuO7Osgzqo

____________________________________________
@deeplook
#سال_جهانی_کوانتوم
#رویداد_کوانتومی
سوال نوزدهم
#deepthink
سوال بیستم
#deepthink
غول فناوری مایکروسافت دو روز پیش از یک تراشه کوانتومی جدید به نام تراشه Majorana 1 رونمایی کرد که می‌تواند بسیاری از حوزه‌ها را دگرگون کند. بدین ترتیب این شرکت نیز به عرصه رقابت دیگر غول‌ها یعنی گوگل و آی‌بی‌ام در دستیابی به کامپیوتر کوانتومی پیوست. با دیپ لوک همراه باشید و متن کامل این مقاله جذاب را از اینجا مطالعه کنید.

#مقاله_خبری
نگاهی به ژرفای کوانتوم | @deeplook
سوال بیست و یکم
#deepthink

سوال زیر فقط یک نظرسنجی است نه یک حکم قطعی. بنابراین لطفا گزینه‌ای که به نظر شما نزدیک تر است را انتخاب کنید.
آیا با مرگ به نیستی‌ می‌پیوندیم؟
Anonymous Poll
39%
بله
61%
خیر
سوال بیست و دوم
#deepthink
آیا از مرگ می‌‌ترسید؟
Anonymous Poll
43%
بله
57%
خیر
در دل ذرات کوچک زیراتمی، یک پارادوکس ظریف نهفته است: آیا آن‌ها موج‌اند یا ذره؟ برای پاسخ به این سوال باید به سراغ مفهوم عجیب دوگانگی موج-ذره برویم که به ما یادآوری می‌کند چقدر جهان زیراتمی با شهودمان از دنیای روزمره متفاوت است و محدودیت‌های کلاسیک ذهن ما چقدر می‌توانند گمراه‌کننده‌ باشند. این ویژگی شگفت‌انگیز ذرات بنیادی، به ما کمک می‌کند تا مرزهای دانش خود را گسترش دهیم و پرسش‌هایی بنیادین درباره ماهیت جهان مطرح کنیم. در مقاله زیر که اولین قسمت از مقالات «مکانیک کوانتومی به زبان ساده» است، این پدیده جالب به زبان بسیار ساده توضیح داده شده است. با دیپ لوک همراه باشید و متن کامل قسمت اول را از اینجا مطالعه کنید.

#کوانتوم_به_زبان_ساده
نگاهی به ژرفای کوانتوم | @deeplook
Deeplook
بی شک، شگفت انگیزترین و البته مشهورترین عدد در دنیای ریاضیات، عدد پی (π) است که همه ی ما میدانیم مقدار تقریبی آن، 14/3 است. این عدد که از تقسیم محیط دایره به قطر آن بدست می آید، یک عدد گنگ است. عدد پی را نمی توان به صورت یک کسرساده نوشت، چرا که تعداد ارقام…
امروز ۱۴ مارس، روز جهانی عدد پی (Pi Day) است. یک عدد واقعا شگفت‌انگیز! از طریق لینک پست بالا که ۹ سال پیش در کانال دیپ لوک قرار گرفته، به کمک ابزار جذاب ولفرام می‌توانید متوجه شوید تاریخ تولد شما در چندمین رقم اعشار عدد پی قرار گرفته است.
سال نو مبارک!

آغاز سال نو با یک خبر کوانتومی مهم!

شب گذشته، جنسن هوانگ، مدیرعامل و بنیان‌گذار NVIDIA، میزبان رویدادی بی‌نظیر در کنفرانس توسعه‌دهندگان نرم‌افزار انویدیا در سن‌خوزه کالیفرنیا (Nvidia GTC 2025) بود که رهبران غول‌های صنعت کامپیوتر کوانتومی یعنی

Alice& Bob, Atom Computing, D-Wave, Infleqtion, IonQ, Pasqal, PsiQuantum, Quantinuum, Quantum Circuits, QuEraComputing, Rigetti, SEEQC

در آن حضور داشتند. در این گفت‌وگوهای استثنایی، مدیران و متخصصان از جایگاه کنونی فناوری‌های کوانتومی و مسیر پیش‌رو صحبت کردند.

همچنین هوانگ در یک حرکت استراتژیک، اعلام کرد که مرکز تحقیقات کوانتومی شتاب‌داده انویدیا (NVAQC) را در بوستون تأسیس خواهد کرد. هوانگ که پیش‌تر نسبت به کاربردهای کوتاه‌مدت محاسبات کوانتومی محتاط بود، اکنون با تغییر دیدگاه، رهبران برجسته این حوزه را به یک گردهمایی دعوت کرد تا آمادگی این فناوری پیشرفته را به بحث بگذارند.
مکانیک کوانتومی شگفتی‌های بسیاری دارد و آزمایش دو شکاف یکی از نمادین‌ترین مثال‌های آن است. این آزمایش، که اولین‌بار توسط توماس یانگ در سال ۱۸۰۱ انجام شد، نشان می‌دهد که ذرات بنیادی مانند الکترون‌ها می‌توانند هم‌زمان رفتار موجی و ذره‌ای داشته باشند. آنچه این آزمایش را متمایز می‌کند، نتایج غیرمنتظره‌ای است که شهود انسانی ما از واقعیت زیراتمی را به چالش می‌کشد. از الگوهای تداخل گرفته تا نقش اندازه‌گیری در رفتار ذرات، این آزمایش تأییدی بی‌چون‌وچرا بر پیچیدگی خارق‌العاده طبیعت است. در قسمت دوم از سری مقالات کوانتوم به زبان ساده، برای درک آزمایش دوشکاف با دیپ لوک همراه باشید و متن کامل قسمت دوم را از اینجا مطالعه کنید.

#کوانتوم_به_زبان_ساده
نگاهی به ژرفای کوانتوم | @deeplook
سوال بیست و سوم
#deepthink
آیا ارزش زندگی تمام انسان‌ها یکسان است؟
Anonymous Poll
39%
بله
61%
خیر
آیا حاضرید برای نجات ۱۰۰۰ نفر، یک نفر را بکشید؟
Anonymous Poll
47%
بله
53%
خیر
2025/04/06 20:38:53
Back to Top
HTML Embed Code: