Telegram Web Link
کشف نوع جدیدی از ابررسانایی : دنیای هیجان‌انگیزی که قابل‌ تصور نبود!

ابررسانایی پدیده‌‌ی عجیب و جذابی است که تحولات بسیاری را به ارمغان آورده و دانشمندان در تلاشند تا بتوانند از ثمرات این پدیده‌ی جالب، بیشتر و بهتر بهره‌مند بشوند. با وجود پیشرفت‌های بسیاری که در تاریخ صد ساله‌ی تحقیقات این عرصه رخ داده، اکنون دانشمندان توانسته‌اند گام مهمی دیگری بردارند و آن، کشف نوع جدیدی از ابررسانایی است. این کشف مهم که طی مقاله‌ای چهار روز پیش در مجله معتبر Science Advances گزارش شد، پنجره‌ی تازه‌ای به سوی دنیایی ناشناخته باز می‌کند. با دیپ‌لوک همراه باشید…


https://goo.gl/HguPFb

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
چرا وزن فضای خالی یکی از بزرگترین رازهای فیزیک است؟

این ایده که جهان ما تنها یک حباب تصادفی در میان چندین جهان موازی و بی پایان است، ناشی از یک ویژگی ظاهری و بی‌نظیر جهان است: فضای خالی. به طور خاص، هسته و سنگ‌بنای نظریه‌ی چند جهانی، مقدار انرژی یا وزن فضای خالی (Empty Space) است، انرژی که به عنوان انرژی خلا، انرژی تاریک یا ثابت کیهانشناسی نیز شناخته می‌شود. مقدار انرژی موجود در هر متر مکعب از این فضای خالی، تنها قادر به روشن کردن یک لامپ معمولی به اندازه یک تریلینیوم ثانیه خواهد بود. مشکلی که برنده جایزه نوبل از آن به عنوان «استخوانی در گلو» تعبیر کرده است. به عقیده‌ی او میزان انرژی موجود در این فضا می‌بایست حداقل تریلیون تریلیون تریلیون تریلیون تریلیون برابر میزان فعلی باشد، زیرا تمام مواد و نیروهای میدانی از طریق این فضا حرکت می‌کنند. اثر همه‌ی این نیروها روی خلا تقریبا برابر می‌شود که باعث ایجاد آرامش در کیهان می‌شود. اما سوال اساسی این است که چرا فضای خالی، خالی از انرژی است؟ با دیپ لوک همراه باشید…


https://goo.gl/LBsZTm

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
کشف ارتباط بین عمیق‌ترین لایه‌های شیمی کوانتومی و پیکان‌های افسانه‌ای شیمی آلی!

نظریه‌های ساختاری در شیمی، قدمتی بسیار بیشتر نسبت به نظریه‌ی کوانتومی دارند. در واقع آنها بر اساس مشاهدات و شهود بشر شکل‌ گرفته‌اند و از این رو، به کیفی‌ترین زبان ممکن بیان شده‌اند. از طرفی، با ظهور نظریه‌ی کوانتومی دانشمندان سعی کردند مفاهیم بنیادی شیمی را به زبان دقیق کوانتومی بیان کنند که حاصل آن، تولد شیمی کوانتومی بود؛ اما ارتباط مفاهیم کیفی‌تری که فاصله‌ی زیادی با این زبان جدید داشتند، همچنان مبهم باقی ماند. اکنون دانشمندان در پژوهش تازه‌ای، یکی از این ارتباطات جذاب را بین دو زبان متفاوت شیمی، یافته‌اند که نتیجه‌ی آن در مجله‌ی معتبر Nature Communications منتشر شده است. با دیپ لوک همراه باشید…

https://goo.gl/imVNpy

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
پژوهش اتوثانیه هم ثابت کرد حرکت هسته‌ها را باید جدی بگیریم!

سالهاست که هسته‌ها در فرآیند بررسی دینامیک کوانتومی ملکول‌ها، محکوم به نادیده‌گرفتن شدن هستند. در واقع، در چنین پژوهش‌هایی، هسته‌ها به صورت موجودات سنگین‌وزنی درنظر گرفته می‌شوند که به جای خود میخکوب شده‌ و حرکتی ندارند. اگرچه تقریبا تمام شیمی کوانتومی بر مبنای چنین فرضی، توسعه یافته و جواب‌های قابل‌قبولی بدست داده، اما استفاده از آن در مورد ملکول‌های سبک، خیلی قابل‌ اطمینان نیست. اکنون دانشمندان در پژوهش جدیدی به کمک علم اتوثانیه نشان داده‌اند هسته‌ها آنقدر هم تنبل نیستند و لحاظ کردن دینامیک هسته‌ها بسیار مهم است. نتیجه‌ی این پژوهش، چند روز پیش در مجله‌ی معتبر Nature Physics منتشر شد. با دیپ لوک همراه باشید…


https://goo.gl/oR66LS

ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
به بهانه تولد ولفگانگ پائولی ، نایب بر حق پدربزرگ!

امروز ۲۵ آوریل، سالروز تولد یکی از نوابغ کوانتومی، ولفگانگ پائولی است. پدربزرگ او، ارنست ماخ، یکی از بزرگترین فیزیکدانان و فیلسوفان قرن ۱۹ بود. ولفگانگ پائولی (۱۹۵۸-۱۹۰۰)، نقش مهمی در توسعه‌ی فیزیک مدرن بازی کرد و بیشتر با «اصل طرد» شناخته می‌شود. پائولی ابتدا به دلیل انتشار مقاله‌ای درباره‌ی نظریه‌ی نسبیت در سال ۱۹۲۱ و زمانیکه دانشجوی زومرفیلد بود، مشهور شد. این مقاله به شدت مورد تحسین اینشتین قرار گرفت. ولفگانگ پائولی به همراه بور، هایزنبرگ، شرودینگر و دیراک، بنیان‌های مکانیک کوانتومی را بنا نهاندند. وی در سال ۱۹۴۵ به خاطر کشف اصل طرد پائولی موفق به کسب جایزه نوبل فیزیک شد. با دیپ لوک همراه باشید…

https://goo.gl/K3SUDF

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
پارادوکس EPR برای اولین بار در یک سیستم بس‌ذره‌ای مشاهده شد!

تناقض اینشتین-پودولسکی-روزن یا به اختصار پارادوکس EPR یکی از چند آزمایش فکری بسیار مهمی است که با هدف به چالش کشیدن بنیان‌های فلسفی مکانیک کوانتومی در سال‌های اولیه‌ی عصر جدید مکانیک کوانتومی مطرح شد. دانشمندان با مطرح کردن این پارادوکس، پدیده‌ی ناموضعیت را ثابت کرده (تاثیر دو سیستم کوانتومی از فاصله‌ی دور بر یکدیگر) و بنابراین نتیجه می‌گیرند که مکانیک کوانتومی، نظریه‌ی ناکاملی است که برای توصیف کامل طبیعت به متغیرهای پنهان دیگری نیاز دارد. با این حال، بعدها ثابت شد که این نتیجه درست نیست و ناموضعیت، یکی از ویژگی‌های ذاتی مکانیک کوانتومی است. اکنون دانشمندان دانشگاه بازل سوییس موفق شده‌اند پارادوکس EPR را برای اولین بار در یک سیستم بس‌ذره‌ای مشاهده کنند که نتیجه‌ی آن دو روز پیش در مجله‌ی معتبر Science منتشر شده است. با دیپ‌لوک همراه باشید...


https://goo.gl/JkxQGB

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
با توجه به گمانه‌زنی‌ها مبنی بر فیلترینگ پیام‌رسان تلگرام، به منظور تسهیل اطلاع‌رسانی تازه‌ترین مقالات منتشر شده در دیپ لوک، به خوانندگان فرهیخته‌ی سایت، آدرس کانال دیپ لوک در پیام‌رسان سروش و صفحه‌ی رسمی اینستاگرام آن در زیر قرار داده می‌شود، ضمن آنکه اطلاع‌رسانی در کانال تلگرامی، همچنان برقرار خواهد بود.
آدرس کانال دیپ لوک در پیام رسان سروش:
https://sapp.ir/deeplook
چرا نمی‌توانید مانند یک سوپرمن از دیوار رد شوید؟ آمار کوانتومی پاسخ می‌دهد!

احتمالا شنیده‌اید بخش بزرگی از اتم‌هایی که بدن شما و سایر ماده‌ی جهان را ساخته‌اند، فضای خالی تشکیل داده است؛ این امر، واقعیت دارد، پس چرا ما همچنان جامد به نظر می‌رسیم یا چرا اتم‌های بدن ما، نمی‌توانند از فضای خالی سایر اتم‌ها (مانند یک دیوار) بگذرند؟ شاید اکثر ما آرزو داشتیم چنین پدیده‌ای، ممکن بود، اما متاسفانه عبور از دیوار،‌ تنها به دنیای افسانه‌ای مردان ایکس (X-Men) تعلق دارد. در ادامه خواهیم دید که آمار کوانتومی مانع تحقق رویاهای ما می‌شود! با دیپ لوک همراه باشید…

https://goo.gl/95WEQk

______________________
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
دانشمندی که به کمک دستگاه استنتاج ، محدودیت دانش علمی را ثابت کرد!

اثبات جدید پروفسور دیوید ولپرت (David Wolpert)، پیام هولناکی به ابرهوش‌ها می‌دهد: شما نمی‌توانید همیشه، همه چیز را بدانید! او برای این اثبات از یک دستگاه استنتاج کمک می‌گیرد. نتایجی که او می‌گیرد بسیار جالب بوده و طبق گفته‌ی او بسیار شبیه به قضایای توحید و خداپرستی هستند. این نتایج نشان می‌دهند وجود بیش از یک ابرهوش در جهان، ممکن نیست. با دیپ لوک همراه باشید…


https://goo.gl/1q9WR8

ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
دانشمندان برای بررسی تعادل گرمایی کوانتومی، گهواره نیوتون را کوانتومی کردند!

همه‌ی ما می‌دانیم وقتی شیر سرد را در فنجان قهوه‌ی داغ بریزیم، پس از مدتی، دمای کل فنجان یکسان شده و آنها به اصصلاح به تعادل گرمایی خواهند رسید. این فرآیند آنقدر برای ما شهودی و تکراری شده که ٖآن را مسئله‌‌ی بسیار پیش‌پاافتاده‌ای تلقی می‌کنیم، اما مسئله‌ی تعادل گرمایی در قلمروی مکانیک کوانتومی، آنقدر عجیب و سوال‌برانگیز است که گروه‌های تحقیقاتی زیادی را مجدوب خود کرده است. در تازه‌ترین پژوهش، دانشمندان دانشگاه استنفورد با ساخت یک گهواره نیوتون کوانتومی به واکاوی این موضوع پرداخته‌اند که نتیجه‌ی آن در مجله معتبر Physical Review X منتشر شده است. با دیپ لوک همراه باشید…


https://goo.gl/CS3eXA

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
افزایش کارایی موتور گرمایی به کمک کوانتیزه کردن انرژی

فیزیکدانان نشان داده‌اند کوانتیزه کردن انرژی می‌تواند بازده موتور گرمایی تک اتمی را نسبت به حد کلاسیک، بهبود بخشد. کوانتیزه کردن انرژی که به سبب آن، انرژی سیستم تنها در سطوح گسسته قرار می‌گیرد، یک ویژگی مهم سیستم‌های کوانتومی است و در مقابل انرژی پوستار سیستم‌های کلاسیک، قرار می‌گیرد. اکنون فیزیکدانانی از دانشگاه هاروارد، از کوانتیزه کردن انرژی جهت بهبود عملکرد موتور گرمایی استفاه کرده‌اند که نتیجه‌ی آن به تازگی در مجله‌ی Physical Review Letters منتشر شده است. با دیپ لوک همراه باشید…


https://goo.gl/AaHqZJ
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
به مناسبت تولد سه سالگی دیپ لوک: آیا نگاه عمیق‌تر، تنها ما را در توهم باشکوهمان، غرق می‌کند؟

دیپ لوک در ۲۹ اردیبهشت سال ۹۴ متولد شد و امروز تولد سه سالگی خود را جشن می‌گیرد. در این سه سال، سعی کردیم در کنار انتشار جدیدترین مقالات معتبر و تخصصی دنیای کوانتومی، مقالات مفهومی و چالش‌برانگیزی که نگاهمان را به کائنات، عمق‌ می‌بخشد (آنطور که از ابتدا هدفمان در دیپ لوک، این مهم بوده)، ارائه کنیم. امروز نیز در سالروز تولد دیپ لوک به دنبال پاسخ این سوالیم که آیا نگاه عمیق‌تر به کائنات ما را از اسرار هستی آگاه کرده یا فقط ما را در یک توهم باشکوه، بیشتر غرق خواهد کرد؟

https://goo.gl/xh4MVv

_______________________________
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
اثرات کوانتومی در فتوسنتز مشاهده شد!

گروهی از فیزیکدانان نظری کشف کرده‌اند ملکول‌هایی که در فرآیند فتوسنتز شرکت می‌کنند، مانند ماده غیرزنده، اثرات کوانتومی از خود نشان می‌دهند. این برای نخستین بار است که ثابت می‌شود رفتار کوانتومی در سیستم‌های زیستی درگیر در فرآیند فتوسنتز وجود دارد. تفسیر این اثرات کوانتومی در فتوسنتز می‌تواند به توسعه‌ی دستگاه‌های الهام گرفته از طبیعت کمک کند. نتایج این پژوهش مهم، دیروز در مجله‌ی معتبر Nature Chemistry منتشر شد. با دیپ لوک همراه باشید…

https://goo.gl/Us7Ed7

_____________________________
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
ارائه‌ی قانون جدید احتمال کوانتومی که قاعده‌ی بازی را تغییر می‌دهد!

نظریه‌ی کوانتومی به شدت مبتنی بر احتمالات است، زیرا اندازه‌گیری یک سیستم کوانتومی، هر بار نتیجه مشابهی را تولید نمی‌کند،بلکه از میان نتایج محتمل، نتیجه‌ای را که با احتمال خاصی رخ می‌دهد، بدست می‌دهد. فیزیکدانان در مقاله‌‌ای، قاعده‌ی جدیدی برای احتمال کوانتومی به منظور نسبت دادن احتمالات به نتایج اندازه گیری‌ها ارائه کرده‌اند که اساسا دو مورد از مهم ترین قوانین احتمال کوانتومی یعنی قاعده‌ بورن (Born) و قاعده‌ فروپاشی تابع موج را با یکدیگر ترکیب می‌کند. نتیجه‌ی این پژوهش در مجله New Journal of Physics منتشر شده است. با دیپ لوک همراه باشید…

https://goo.gl/PfLXtz

_______________________
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
دیپ لوک از دوستان متخصص در حوزه‌ی کوانتومی، دعوت می‌کند به تحریریه‌ی این وب‌سایت بپیوندند. دوستان علاقمند می‌توانند از طریق لینک زیر و پر کردن فرم همکاری، اقدام نمایند:

https://goo.gl/54wyxD
شگفتی‌های نسبیت: چگونه یک ذره می‌تواند در فضا-زمان چرخان ، ثابت بایستد؟

وقتی یک شی اخترفیزیکی بزرگ مانند یک ستاره‌ی بوزونی یا سیاه‌چاله می‌چرخد، می‌تواند باعث چرخش فضا-زمان اطرافش شود. فیزیکدانان در مقاله‌ی بسیار جالبی نشان داده‌اند یک ذره‌ی دارای ویژگی‌های مناسب می‌تواند به طور کامل در یک فضا-زمان چرخان بایستد! البته به شرطی که یک تراز ایستا را اشغال کند. تراز ایستا، حلقه‌ای از نقاطی است که در فاصله‌ای بحرانی از مرکز فضا-زمان چرخان قرار دارند. دانشمندان در مقاله‌ی خود، وجود این ترازهای ایستا را در فضا-زمان چرخان پیشنهاد کرده‌اند. نتیجه‌ی این پژوهش، هفته‌ی پیش در مجله‌ی Physical Review Letters منتشر شد. با دیپ لوک همراه باشید…


https://goo.gl/dXkxC4

____________________________
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
شکستن تقارن معکوس زمان : فیلمی که به واقعیت بدل شد!

در فیلم معروف «بازگشت به آینده»، یک دانشمند به طور تصادفی، ماشین زمانی می‌سازد که بر اساس یک خازن شار کار می‌کند. در واقع خازن شار، دستگاهی است که امکان سفر در زمان را میسر می‌کند. اکنون فیزیکدانانی از استرالیا و سوییس، دستگاهی پیشنهاد کرده‌اند که از تونل‌ زنی کوانتومی شار مغناطیسی اطراف یک خازن استفاده کرده‌ و تقارن معکوس زمان را می‌شکند. نتیجه‌ی این پژوهش که چند روز پیش در مجله‌ی Physical Review Letters منتشر شد، نسل جدیدی از مدارهای الکترونیکی را پیشنهاد می‌دهد که جهت حرکت سیگنال‌های ریزموج را کنترل می‌کنند. با دیپ لوک همراه باشید…

https://goo.gl/wRD7yS

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
کشف پرده‌ی دیگری از مکانیسم ذره خدا: کدام ذرات، جرمشان را مدیون هیگز هستند؟

بوزون هیگز ، ذره‌ای است که در عین ناچیز بودن از نظر اندازه، تاثیر بسیار بزرگی بر فیزیک گذاشت. این ذره‌ی مهم که زمزمه‌های شک‌برانگیز وجود آن در دهه‌ی ۱۹۶۰ آغاز شد، سرانجام در سال ۲۰۱۲ و پس از ۴۰ سال، در دام غول‌پیکرترین دست‌سازه‌ی بشر، یعنی LHC افتاده و وجود آن اثبات شد. اهمیت هیگز به دلیل نقش مهم آن در دادن جرم به ذرات است. به طور دقیق‌تر این ذره، بروز کوانتیزه‌ی میدانی (میدان هیگز) است که از طریق برهمکنشش با سایر ذرات، جرم را تولید می‌کند. نام جنجالی «ذره خدا»، الهام گرفته از کتاب مشهور دو نوبلیست فیزیک، لدرمن و ترسی در سال ۱۹۹۳ است که به دلیل منع چاپ نام «لعنت خدا»، انتخاب شد. اکنون دانشمندان پرده‌‌ی تازه‌ای از مکانیسم عملکرد این ذره را کشف کرده‌اند که نتیجه‌ی آن در مجله معتبر Physical Review Letters منتشر شده است. با دیپ لوک همراه باشید…

https://goo.gl/kf622P
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
2025/07/05 22:34:14
Back to Top
HTML Embed Code: