Telegram Web Link
وقتی الگوریتم‌های کلاسیکی نردبان ترقی کامپیوتر کوانتومی می‌شوند!

ساخت و تجاری‌سازی کامپیوتر کوانتومی را می‌توان نفس‌گیرترین رقابت در دنیای کامپیوترها دانست که غول‌های دنیای تکنولوژی را درگیر خود کرده است. هر روز اخبار تازه‌ای درباره کامپیوتر کوانتومی منتشر می‌شود که می‌تواند به ساخت سریع‌تر آن کمک کند. در یکی از تازه‌ترین پژوهش‌ها، محققان دانشگاه بریستول کشف کردند که کامپیوتر کوانتومی باید علاوه بر نقاط قوت قبلی یک سری خصوصیات جدید نیز داشته باشد تا بتواند از همتایان کلاسیکی خود پیشی بگیرد...

https://goo.gl/UDMspz

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
پادپروتون تفاوتی با پروتون ندارد: راز پیدایش جهان، همچنان سربه‌مُهر مانده است!

چرا جهان وجود دارد؟ یکی از هیجان‌انگیزترین سوالاتی که این روزها‌ ذهن بسیاری از فیزیکدانان را به خود مشغول کرده و آزمایشگاه‌های تحقیقاتی زیادی را در سرتاسر دنیا تسخیر کرده است. سوالی که بی‌شک باید پاسخ آن را در در عدم تقارن ماده و پادماده جستجو کرد. مدل استاندارد فیزیک می‌گوید جهان دارای یک تقارنی بنیادی است که طبق آن مقدار ماده و پادماده با یکدیگر باید برابر باشند. اما جهانی که ما در آن زندگی می‌کنیم، یا حداقل جهانی که تاکنون توانسته‌ایم کشف کنیم، به شدت دارای عدم تقارن است و مقدار ماده برتری فاحشی نسبت به پادماده دارد. حالا و در پژوهش تازه‌ای، سرآمدان فیزیک ذرات، یعنی پژوهشگران سرن به همراه گروه‌های تحقیقاتی دیگری از سراسر دنیا، با اندازه‌گیری بسیار دقیق ویژگی‌های مغناطیسی پادپروتون بر درستی مدل استاندارد فیزیک صحه گذاشته‌اند، بنابراین راز عدم تقارن ماده و پاده ماده همچنان سربه مهر باقی مانده است! با دیپ لوک همراه باشید…

https://goo.gl/Hs91kH

_____________________________________
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
چرا جهان سه بعدی است؟ آیا پاسخ در لوله های شارش نهفته است؟

تا به حال فکر کرده‌اید چرا جهان سه بعدی است؟ در نگاه اول، سوال پیش پا‌‌افتاده‌ و احتمالا عجیبی به نظر می‌رسد، زیرا برای عموم تعجبی ندارد که جهان سه بعدی است، اما یافتن جواب این سوال ذهن بسیاری از فیزیکدانان را به خود مشغول کرده است. به تازگی پژوهشی برای یافتن پاسخ این سوال انجام شده که طبق آن، پاسخ به لوله های شارش مربوط است. با دیپ لوک همراه باشد…

https://goo.gl/xNynb5

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
محدودیت‌های حیات و شبکه نورونی : آیا یک موجود زنده می‌تواند به اندازه‌‌ی یک کهکشان بزرگ باشد؟!

حیات یکی از پیچیده‌ترین حوزه‌های دانش بشری است که با وجود پیشرفت خیره‌کننده‌ی علم، باز هم سوالات و رازهای هیجان‌انگیز زیادی در مورد آن وجود دارد، شاید به دلیل اینکه، علوم پایه مانند فیزیک، شیمی و زیست‌شناسی در پیچیده‌ترین شکل ممکن در آن با هم ترکیب شده‌اند. یکی از سوالات هیجان‌انگیز در مورد حیات، اندازه‌ی یک موجود زنده است. در این مقاله درباره‌ی محدودیت‌هایی که برای اندازه‌ی یک حیات هوشمند و شبکه نورونی وجود دارد بحث‌های جذابی خواهیم کرد، و به این سوال پاسخ خواهیم داد که آیا واقعا یک موجود زنده می‌تواند به اندازه‌ی یک کهکشان بزرگ باشد؟ با دیپ لوک همراه باشید…

https://goo.gl/7FStHt

ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
اثبات آزمایش فکری ویلر با یک ترفند جالب: فوتون‌هایی که براساس انتخاب شما، تصمیم‌ می‌گیرند!

فیزیک کوانتومی در کنار تمام واقعیت‌های عجیب و غریب فیزیکی‌اش، چالش‌های زیادی را هم در زمینه فلسفه به راه انداخت که شاید مهم‌ترین آنها را بتوان چالش علیت دانست. یکی از نمودهای این چالش، آزمایش توام با تاخیر ویلر یا همان آزمایش فکری ویلر است که می‌گوید نتیجه‌ی یک آزمایش حتی پس از مشاهده نیز، قابل تغییر است و از این لحاظ، با قانون علیت، سرشاخ می‌شود. حالا تیمی از محققان دانشکاه پادوای ایتالیا آزمایش جالبی انجام داده‌اند که آزمایش فکری ویلر را تایید می‌کند. با دیپ لوک همراه باشید…

https://goo.gl/nHUf9N

ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
نانوآهنربا های معلق: وقتی فیزیک کوانتومی، مغناطیس را جادویی‌تر می‌کند!

مغناطیس، یکی از حوزه‌های فیزیک است که با وحود قدمت بسیار زیاد، هنوز هم رازآلود به نظر می‌رسد. آهنربا به عنوان نماد اصلی این دنیای رازآلود، به خاطر نیروهایی نامرئی که آن را کنترل می‌کردند، یکی از شگفت‌انگیزترین اشیایی بود که مردمان باستان را به وجد آورده و آنها را به نیرویی جادویی مطمئن می‌کرد. حتی آلبرت اینشتین در خاطرات خود می‌گوید، یکی از اولین جرقه‌های علاقه‌ی او به فیزیک، شگفتی آهنربایی بود که عمویش به او داده بود. حالا دانشمندان در پژوهش جدیدی با کمک ویژگی‌های کوانتومی، موفق به کشف نانوآهنربا های معلقی شده‌اند که شگفتی این اجسام عجیب را چندبرابر می‌کند. با دیپ لوک همراه باشید…

https://goo.gl/o1Zd98

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
مدل‌ سازی فیزیکی تروریسم : آیا داعش دیگری ظهور خواهد کرد؟! (مصاحبه)

آزادسازی شهر دیرالزور سوریه به عنوان آخرین مرحله نابودسازی داعش، درنظر گرفته شده بود و امروز، این مرحله نیز محقق شد. به همین مناسبت، در این پست درباره‌ی این گروه تروریستی، نه از دید سیاسی که از دید فیزیکی صحبت خواهیم کرد. اگرچه همه‌ی ما با شنیدن اسم تروریسم و داعش، تصاویری از جنگ، کشتار و انفجار در ذهنمان شکل می‌گیرد، اما این بار خبری از بمب و انفجار نیست، یک فیزیک‌دان با فرمول‌ها و مدل‌های فیزیکی به مصاف تروریسم رفته است! سایت معتبر کوانتا مگزین در ماه ژوئن، با این فیزیکدان، گفتگویی تلفنی درباره یافته‌های او درباره تروریسم انجام داده است.شرح این مصاحبه‌ی جذاب را در دیپ لوک دنبال کنید…

https://goo.gl/5VDZqH

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
بیت کوین کوانتومی : پدیده‌ای که بیت کوین را از شر حملات کوانتومی نجات می‌دهد!

بیت کوین یک پدیده‌ی شگفت‌انگیز در اقتصاد به حساب می‌آید، ارزی دیجیتال که در سال ۲۰۰۸ با ارزش چند صدم دلار متولد شد و تنها با گذشت ۹ سال، حالا به ارزش ۷ هزار دلار رسیده و خالقش، ساتوشی ناکاموتو را دویست و چهل و هفتمین ثروتمند دنیا کرده است! اما این پدیده‌ شگفت‌انگیز از خطر حملات کوانتومی در امان نیست، همین خطر احتمالی، سرمایه‌داران بیت کوین را بر آن داشت تا با متخصصان حوزه‌ی کوانتومی، همکاری کرده و بیت کوین کوانتومی یا بهتر است بگوییم بیت کوین ضدکوانتومی را تولید کنند. با دیپ لوک همراه باشید…

https://goo.gl/DhxvVi

ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
کشف پدیده‌ی همجوشی کوارک‌ها : آیا بمب کوارکی در راه است؟!

فیزیکدانان نوع جدیدی از همجوشی را کشف کردند که بین کوارک‌ها رخ می‌دهد. به دلیل نیروی زیاد ناشی از این پدیده، آن‌ها در مورد انتشار کامل نتایج خود نگران هستند و تقریبا آن را به طور کامل منتشر نکردند. به نظر می‌رسد انرژی حاصل از این همجوشی کوارک‌ها از انرژی هسته‌ای مورد استفاده در عصر حاضر بیشتر باشد و شاید بمب کوارکی در راه باشد! با دیپ لوک همراه باشید…

http://goo.gl/6cXvr1
_______________________
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
ا IBM در رقابت نفس‌گیر کامپیوتر کوانتومی یک گام از رقبا پیشی گرفت!

چند سالی است که رقابت نفس‌گیری بین رقبای سرسخت دنیای تکنولوژی مانند IBM و گوگل برای ساخت اولین کامپیوتر کوانتومی تجاری شکل گرفته است. این رقابت هنوز به پایان نرسیده و هر بار، خبری مبنی بر پیشی گرفتن یکی از آنها منتشر می‌شود. حالا و در تازه‌ترین خبر، IBM با اعلام خبر ساخت پردازنده‌ی ۵۰ کیوبیتی، توجه‌ها را به خود جلب کرده است. با دیپ لوک همراه باشید…

https://goo.gl/bi5vzg

ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
در جستجوی ذرات با طول عمر بلند : در بخش تاریک عالم چه می‌گذرد؟

همه‌ی ما خوب می‌دانیم دانش ما از جهان، تصویر خامی بیش نیست. سوالات بی‌پاسخ زیادی که به خصوص در زمینه‌ی کیهان‌شناسی وجود دارد، ما را بیشتر متوجه حقارت دانشمان می‌کند. گویا بخش عظیمی از عالم در تاریکی پنهان شده و ما درباره‌ی آن، هیچ چیز نمی‌دانیم! حالا دانشمندانی از سراسر دنیا در جستجوی کشف رازهای این بخش تاریک هستند. در مقاله‌ی زیر درباره‌ی دو پروژه‌ای که برای کشف ذرات با طول عمر بلند در سرن طراحی شده‌اند صحبت خواهیم کرد؛ پروژه‌هایی که احتمالا حقایق جالبی درباره‌ی عالم فاش خواهند کرد. با دیپ لوک همراه باشید…


https://goo.gl/5137wk

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
دیپ‌لوکی‌های عزیز؛

سعی دیپ لوک از ابتدا، پوشش تازه‌ترین اخبار و مقالات دنیای کوانتوم و ژرفا بخشیدن به افکار و نگاه‌ها بوده است. خرسندیم که در این مدت، اساتید و دوستان عزیز زیادی به جمع دیپ‌لوکی‌ها پیوسته‌اند.

حالا می‌خواهیم این ژرفا را بیشتر کنیم، به همین منظور بخش تازه‌ی «دیپرلوک» با هدف پرداختن به بنیادی‌ترین مسائل مرتبط با مکانیک کوانتومی راه‌اندازی می‌شود؛ مسائلی که می‌توانند جهان‌بینی ما را تغییر دهند. به منظور تامین هزینه‌های سایت، برخی از مقالات دیپرلوک، با پرداخت‌ هزینه قابل مطالعه خواهند بود.

از آنجا که نظر کاربران، همیشه بهترین راهنمای ما برای ادامه مسیر بوده، این‌بار هم از شما می‌خواهیم تا با شرکت در نظرسنجی لینک زیر، موضوعی را که فکر می‌کنید بیش از همه برای بخش نوپای «دیپرلوک» جذاب است، انتخاب کنید. سهم هر یک از موضوعات، به طور مستقیم با درصد آرایی که کسب کرده‌اند، تعیین خواهد شد.
همچنین در صورتی که موضوع یا موضوعات جذاب دیگری را مناسب می‌دانید، از طریق فرم انتهای نظرسنجی می‌توانید برای ما ارسال کنید. از همراهی همیشگی شما سپاسگزاریم.


شروع رشد ما همینجاست، یه درگیری تو عمق فکرامون...
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
@deeplook

https://goo.gl/p5tYLr
آیا گربه‌ها مایع هستند؟ دانشمندی که با رئولوژی پاسخ داد و ایگ نوبل فیزیک 2017 را برد!

حتما شما هم تاکنون فیلم‌ها و عکس‌های جالبی از گربه‌هایی دیده‌اید که به شکل ظرف درآمده و دقیقا درون آن، جای می‌گیرند. همین فیلم‌ها و عکس‌ها باعث شده تا این سوال جالب و البته نامتعارف «آیا گربه‌ها مایع هستند؟» بر سر زبان‌ها بیفتد. اگرچه این سوال، برای مردم، تنها جنبه‌ی طنز داشت، اما یک دانشمند آن را به طور علمی بررسی کرده و از طریق علم رئولوژی به آن پاسخ داد. این پژوهش، جایزه ایگ نوبل فیزیک ۲۰۱۷ را برای او به ارمغان آورد. با دیپ لوک همراه باشید تا متوجه شوید گربه‌ها مایع اند یا نه؟

https://goo.gl/XnoJ4h

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
کلاس درس کوانتومی، قسمت نهم: افت و خیز کوانتومی ، دنیایی از هیچ؟!

پس از هشت قسمت از مجموعه مقالات کلاس درس کوانتومی، این بار به سراغ افت و خیز کوانتومی می‌رویم: یکی از مفاهیم عجیبی که البته لایه‌های پنهان فلسفی عمیقی در خود جای داده، چرا که بر اساس این مفهوم، دیدگاه‌های تازه‌ای در مورد خلق جهان به وجود می‌آید که می‌گوید جهان می‌تواند بدون نیاز به خالق و از هیچ به وجود آید. در این مقاله، جزییات و ریزه‌کاری‌های علمی افت و خیز کوانتومی را خواهیم شکافت و نتیجه‌گیری فلسفی را به شما واگذار می‌کنیم. با دیپ لوک همراه باشید…

https://goo.gl/FddoZB

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
دانشمندان موفق به کشف ارتباط همدوسی کوانتومی و نور غیر‌کلاسیک شدند

با گسترش نظریه‌های فیزیکی مبتنی بر فناوری اطلاعات کوانتومی، تلاش برای بیان مفاهیم کلاسیک فیزیکی بر اساس مفاهیم جدید و در یک چهارچوب مدون و یکسانِ کوانتومی، بخشی از تحقیقات فیزیکی را به خود اختصاص داده است. همدوسی کوانتومی اگرچه یک ویژگی اساسی مکانیک کوانتومی به شمار می‌آید، اما تاکنون در رسیدن به چنین چارچوبی، ناکام بوده است، اما اکنون گروهی از دانشمندان توانسته‌اند ارتباطی میان همدوسی کوانتومی و پدیده‌ی نور غیر‌کلاسیک برقرار نمایند. با دیپ لوک همراه باشید…

https://goo.gl/9mv5kL

____________________________
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
دیپرلوک: جرم چیست ؟ از یونان باستان تا میدان‌های کوانتومی! (قسمت اول)

در اولین قسمت از بخش جدید دیپرلوک، به سراغ یکی از بنیادی‌ترین مفاهیم دنیای فیزیک رفته‌ایم: جرم. به نظر شما جرم چیست ؟ شاید فکر کنید یک تعریف واحد برای سوال جرم چیست وجود دارد، اما در این مقاله و قسمت‌های بعدی‌ آن، خواهیم دید، اینطور نیست و تعریف جرم رابطه‌ی مستقیمی با میزان دانش ما در علم فیزیک دارد. یونانیان باستان، تعریف خود را برای جرم داشتند و با گذشت قرن‌ها، حالا به جایی رسیده‌ایم که آن را با نظریه میدان کوانتومی تعریف می‌کنیم. می‌خواهید بدانید جرم چیست ؛ پس با دیپ لوک همراه باشید…

https://goo.gl/AJ6hD1

ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
آیا پیکان زمان همیشه آینده را نشان می‌دهد؟ همبستگی‌ها پاسخ می‌دهند!

تیمی بین‌المللی از محققان، آزمایشی انجام دادند که نشان می‌دهد پیکان زمان ، یک مفهوم نسبی است، نه یک مفهوم مطلق. آنها در مقاله‌‌ی خود، نشان داده‌اند که پیکان زمان، همیشه آینده را نشان نمی‌دهد! اما در عین حال، این یافته‌ی آنها، قانون دوم ترمودینامیک را نقض نمی‌کند. با دیپ لوک همراه باشید…

https://goo.gl/dc1vRE

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
دیپرلوک: جرم چیست ؟ از یونان باستان تا میدان‌های کوانتومی! (قسمت دوم)

در قسمت اول نوشتار « جرم چیست » ، معنا و مفهوم جرم را از زمان یونان باستان بررسی کردیم و در سفر جذاب خود به درون ماده، به پروتون‌ها و نوترون‌ها رسیدیم. در این قسمت، باز هم دقیق‌تر شده و به دنیای کوارک‌ها و بارهای رنگی وارد خواهیم شد. در این میان، به تناقض‌های جالبی برخورد خواهیم کرد که تنها با یک نگاه جدید می‌توان آنها را حل کرد. در ادامه‌ی این سفر با دیپ لوک همراه باشید…

https://goo.gl/FXw11i

ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
به بهانه‌ی تولد ورنر هایزنبرگ و آرنولد زومرفلد: تولدبازی استاد و شاگرد!

امروز یعنی پنجم دسامبر، سالروز تولد استاد و شاگردی است که از بزرگترین فیزیکدانان قرن بیستم به شمار می‌آیند: آرنولد زومرفلد و شاگردش ورنر هایزنبرگ . هرچند نام شاگرد، از استاد پرآوازه‌تر است، اما یادمان باشد آرنولد زومرفلد، استاد تراز اولی بود که همچنان رکوردار تربیت بیشترین برندگان جایزه نوبل فیزیک است! در این پست، ضمن مرور یک بیوگرافی کوتاه، خاطره‌ی جالب و مشترک این دو دانشمند را بازگو خواهیم کرد. با دیپ لوک همراه باشید…

https://goo.gl/ZRTtJr

ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
داستان ماده‌ تاریک: ماخوها مردند، ویمپ‌ها دیده نشدند، اکنون به ذرات سیمپ سلام کنید!

به نظر می‌رسد راز ماده تاریک، دیگر آنقدرها هم تاریک نیست! این ماده‌ شگفت‌انگیز و مرمروز از زمان مطرح شدنش، حجم عظیمی از پژوهش‌های فیزیکدانان را به خود اختصاص داده است. این پژوهش‌ها، دستاوردهای مهمی داشته‌ و پیشنهادهای جالبی برای ذرات ماده تاریک، مطرح شده است که البته وجود برخی از انها رد شده است. در این مقاله، درباره‌ی امیدبخش‌ترین کاندیداهای ماده تاریک یعنی ذرات سیمپ (SIMP) بحث می‌کنیم. با دیپ لوک همراه باشید…

https://goo.gl/2KtJ9q

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
2025/07/06 19:35:53
Back to Top
HTML Embed Code: