Telegram Web Link
به گفتگوی ذرات زیر اتمی گوش دهید!

درست همانطور که ما انسان‌ها با دوستانمان گپ می‌زنیم، ذرات جهان زیر اتمی، گرد هم آمده و با یکدیگر گفتگو می‌کنند! حالا دانشمندان فیزیک هسته‌ای به کمک ابررایانه‌ها توانسته‌اند با عکس‌برداری از خلا، به صحبت آنها گوش داده و اطلاعات مهمی بدست آورند. این اطلاعات می‌تواند به درک چگونگی شکل‌گیری هستی کمک کند. ادامه این مقاله جذاب را در دیپ لوک بخوانید...

https://goo.gl/7KZi52

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
نگرش تازه‌ای به مفهوم زمان: حالا برای درک گذشته، به آینده نگاه کنید!

مفهوم زمان، یکی از بنیادی‌ترین مفاهیمی است که در شهود و غریزه‌ی ما ریشه دوانده است. این ریشه چنان قوی بود که مردم تا قرن‌ها در درستی آن، هیچ شکی نداشتند. این دیدگاه از الگوی نیوتونی پیروی می‌کند که طبق آن رویدادهای آینده، از علتی در گذشته ناشی می‌شوند. اما با ظهور پدیده‌های عجیبی مانند درهم تنیدگی کوانتومی، این ریشه، کمی سست‌تر شده و دانشمندان را وادار به تفکر بیشتر در مورد مفهوم مرموز زمان کرده است. الگوی لاگرانژی یکی از نگرش‌هایی است که دید ما را نسبت به زمان تغییر می‌دهد. در این نگرش، تفاوتی میان گذشته و آینده وجود ندارد؛ که همین امر سبب بروز پیامدهای عمیق فلسفی از جمله نادیده گرفتن اصل علیت می‌شود. ادامه این مقاله ویژه را در دیپ لوک بخوانید:

https://goo.gl/INwgHL

ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
فیزیکدانان موفق به ساخت جرم منفی شدند!

فیزیکدانان، سیالی با جرم منفی ساختند. وقتی این سیال را هل می‌دهید، برخلاف تمام اشیای فیزیکی دیگر، در مسیری که هل داده شده، شتاب نمی‌گیرد، بلکه به عقب حرکت می‌کند! این پدیده که در شرایط ویژه‌ی آزمایشگاهی خلق شده، می‌تواند به کشف رازهای چالش‌برانگیز کیهان شناسی مانند انرژی تاریک و سیاهچاله‌ها نیز کمک کند. ادامه این مقاله جذاب را در دیپ لوک بخوانید:

https://goo.gl/qS1C43

ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
طلا چگونه خلق شده؟ به دنبال منبع تولید طلا در مکان‌های عجیب کیهان!

طلا یکی از باارزش‌ترین عناصری است که می‌شناسیم. این عنصر ارزشمند با عدد اتمی ۷۹، یکی از رازهای سربه‌مُهری است که در حوزه اخترفیزیک هم ارزش زیادی دارد. دانشمندان با ارائه نظریه‌های مختلف در جستجوی منبع تولید طلا در پهنه‌ی گیتی هستند. در دهه‌های اخیر، آنها بر این باور بوده‌اند که انفجار ابرنواخترها باعث شکل‌گیری عناصر سنگینی همچون طلا در کیهان می‌شود اما دلایل زیادی برای تردید درباره صحت این ادعا مطرح شده است. ادامه این مقاله جامع و جالب را به همراه اینفوگرافیک در دیپ لوک بخوانید:

https://goo.gl/ouKpUc

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
کاوش در عجیب‌ترین نقاط هستی: روش‌های تازه‌ای برای تفکیک تکینگی برهنه و سیاهچاله!

تکینگی‌ها را می‌توان بدون هیچ اغراقی، عجیب‌ترین نقاط هستی نامید، جاییکه قوانین فیزیک هم درهم می‌شکنند. سیاهچاله، یکی از نقاط مرموزی است که تکینگی دارد. اما فقط سیاهچاله ها، تکین نیستند، همانطور که در ادامه خواهیم گفت، شرایط دیگری هم می‌تواند رخ دهد که بدون وجود یک سیاهچاله، یک تکینگی داشته باشیم که به آن تکینگی برهنه می‌گویند. حالا دانشمندان راه‌های جذابی برای تفکیک این دو نوع تکینگی پیدا کرده‌اند. ادامه این مقاله جذاب را در دیپ لوک بخوانید:

https://goo.gl/dSgu9D

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
فیزیکدانان راه تازه‌ای برای نقض علیت موضعی پیدا کردند!

فیزیکدانان برای اولین بار، به طور تجربی موفق به نقض علیت دوموضعی شدند. علیت دو موضعی، مفهومی است که به علیت موضعی مرتبط است، اما از نظر شیوه دقیق تولید سیستم‌های فیزیکی، متفاوت است. این پژوهش نشان می‌دهد که نقض علیت موضعی به شیوه‌ای کاملا جدید و عمومی‌تر امکان‌پذیر است. این روش جدید می‌تواند منجر به تکنولوژی‌های جالب کوانتومی شود. ادامه این مقاله را در دیپ لوک بخوانید:

https://goo.gl/w7hPXg

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
جریان فرمیون‌ در ماده دو بعدی :جایگزین جریان الکتریکی و نزدیک به سرعت نور!

فیزیکدانان دانشگاه کالیفرنیا، ماده دو بعدی کوانتومی جدیدی ساخته‌اند که دارای ویژگی‌های خارق‌العاده‌ی الکتریکی و مغناطیسی است. این ماده دو بعدی جالب می‌تواند برای ساخت کامپیوتر‌های کوانتومی یا سایر تجهیزات الکترونیکی پیشرفته استفاده شود. جریان در این مواد دو بعدی،‌ توسط الکترون برقرار نمی‌شود، بلکه ذرات بدون جرم و با سرعت نور، یعنی فرمیون‌ها بازیگران اصلی هستند! ادامه این مقاله جذاب را در دیپ لوک بخوانید:

https://goo.gl/dET6MF

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
هر آنچه باید در مورد نظریه وحدت بزرگ فیزیک بدانید: اتحاد نیروهای طبیعت به جز گرانش سرکش!

آلبرت اینشتین، سال‌های پایانی عمرش را در جستجوی نظریه‌ی همه چیز گذراند، اما متاسفانه تلاشش به نتیجه نرسید. نظریه همه چیز، نه تنها آرزوی اینشتین، بلکه هدف غایی تمام فیزیکدانانی است که در جستجوی کشف رازهای طبیعت هستند. نظریه همه چیز به نظریه‌ای اتلاق می‌شود که بتواند هر چهار نیروی بنیادی طبعیت، یعنی گرانش، هسته‌ای قوی، هسته‌ای ضعیف و الکترومغناطیس را با هم متحد کند، چیزی که تاکنون، به‌طور کامل تحقق نیافته، چرا که گرانش، نیروی سرکشی است که به این راحتی، در قاب سه نیروی دیگر، جای نمی‌گیرد. سه نیروی بنیادی دیگر، تحت نظریه‌ای به نام وحدت بزرگ فیزیک با هم متحد شده‌اند. در این مقاله، از زبان لاورنس کراوس، یکی از بزرگترین فیزیکدانان معاصر، به طور مختصر و مفید با این نظریه آشنا خواهید شد. این مقاله را در دیپ لوک بخوانید:

https://goo.gl/v0xp7k

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
به کمک باتری های کوانتومی ، سریع‌تر و بهینه‌تر از همیشه شارژ کنید!

فیزیکدانان در پژوهش تازه‌ای و به‌طور نظری نشان داده‌اند وقتی باتری‌های در مقیاس نانو با یکدیگر جفت می‌شوند، می‌توانند سریع‌تر از حالت جداگانه، شارژ شوند. این بهبود کوانتومی ناشی از پدیده‌های کوانتومی مشارکتی است و ریشه در ترمودینامیک کوانتومی دارد؛ اینجا به جای باتری‌های معمولی، با باتری های کوانتومی مواجهیم! ادامه این مقاله را در دیپ لوک بخوانید...

https://goo.gl/BqqFQp

ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
داستان شگفت‌انگیز ظهور حیات و مرگ از دل بی‌ نظمی ! آیا ما در کائنات تنهاییم؟

یکی از بنیادی‌ترین سوالات بی‌پاسخ علم، چگونگی ظهور حیات است، این سوال به قدری عمیق است که چند شاخه‌ی عظیم علمی مانند زیست، شیمی و فیزیک را دربرمی‌گیرد، اما هنوز پاسخ قاطعی برای آن پیدا نشده است. در ادامه‌ی سری مقالات مفهومی دیپ لوک، در این مقاله، به دنبال منشا حیات رفته و سعی خواهیم کرد از جنبه‌های مختلف به این موضوع جنجالی نگاه کنیم؛ جاییکه حیات و مرگ از دل بی نظمی برمی‌آید! ادامه این مقاله ویژه و چالشی را در دیپ لوک بخوانید:

https://goo.gl/DGIpsJ

ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
در حال حاضر فیزیکدانان دو توضیح جداگانه برای چگونگی کارکرد طبیعت دارند. توضیح اول نسبیت عام است که به زیبایی برای توضیح گرانش و تمام چیزهای مربوط به آن، به‌کار می‌رود. توضیح دیگر، مکانیک کوانتومی است که نیروهای الکترو مغناطیسی و دو نیروی هسته‌ای را کنترل می‌کند. در حال حاضر، یکی از مهم‌ترین مسائل فیزیک، نبرد نسبیت و کوانتوم است: نظریه هایی با بار معنایی و فرمول‌بندی کاملا متفاوت. در این مقاله، نیم‌نگاهی به این چالش دیرینه خواهیم انداخت و سعی خواهیم کرد برنده‌ی نبرد نسبیت و کوانتوم را تعیین کنیم. این مقاله جذاب را در دیپ لوک بخوانید:

https://goo.gl/rDX8zZ

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
حافظه‌ های شیمیایی یا چیت ها، نسل جدیدی از حافظه‌های کامپیوتری مبتنی بر واکنش‌های شیمیایی!

در حافظه‌های الکترونیکی معمول، صفر و یک‌ها ثبت و ذخیره شده و با استفاده از یک پدیده فیزیکی مانند شارش جریان الکتریکی و یا تغییر میدان الکتریکی و مغناطیسی، خوانده می‌شوند. اکنون گروهی از محققان لهستانی، حافظه‌های مبتنی بر واکنش‌های شیمیایی با نام چیت را معرفی نموده‌اند. ادامه این مقاله را در دیپ لوک بخوانید:

https://goo.gl/07rdnf

ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
به بهانه‌‌ی تولد آقای خاص کوانتومی: ریچارد فاینمن ...
نیروهای جاذبه‌ کریستال : رازی که برای اولین بار، اندازه‌گیری شد!

از نیروهای جاذبه‌ی کریستال که جزو بنیادی‌ترین نیروهای تشکیل جهان هستند، چه می‌دانید؟ دانشمندان برای اولین بار در پژوهشی توانستند نیروهای جاذبه‌ کریستال را اندازه‌گیری کنند. در این مقاله، شما را به عمق جهان هستی، یعنی جایی که نیروهای جاذبه‌ کریستال ، جهان را شکل می‌دهند می‌بریم. ادامه این مقاله جذاب را در دیپ لوک بخوانید:

https://goo.gl/WIxSsL

ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
برنده نبرد نسبیت و کوانتوم کیست؟ (قسمت دوم)

در قسمت اول نبرد نسبیت و کوانتوم ، نظریه کوانتوم را بررسی کرده و نقاط قوت و ضعف آن را سنجیدیم. حالا نوبت به نظریه نسبیت می‌رسد که لی اسمولین، روحی تازه در آن دمیده تا بتواند کوانتوم را از میدان به‌در کند. در پایان این قسمت خواهیم دید که کفه‌ی‌ ترازو به سمت کدام نظریه، سنگینی می‌کند. ادامه این مقاله جذاب را در دیپ لوک بخوانید:

https://goo.gl/5CWdq7

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
فراسوی نوبل فیزیک 2016: مرگ تک قطبی کوانتومی و تولد تک قطبی دیراک مشاهده شد!

دانشمندان برای نخستین بار توانستند دینامیک تک قطبی‌ های کوانتومی منزوی را در آزمایشگاه مشاهده کنند. این پژوهش جدید، یک شگفتی را رقم زد: تک قطبی کوانتومی ‌می‌تواند به یک همتای تک قطبی مغناطیسی دیگر تبدیل شود. درک بدست‌آمده از دینامیک تک قطبی می‌تواند برای ساخت موجودات شبیه‌تری به تک قطبی‌ های مغناطیسی کمک کند. نتیجه این پژوهش دیروز در مجله Physical Review X منتشر شد. این مقاله جذاب را در دیپ لوک بخوانید:

https://goo.gl/OU2iFb

ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
ظهور ساعت‌های پاندول‌دار کلاسیکی و همگامی کوانتومی در سیستم‌های درهم تنیده!

تا به حال به این نکته توجه کرده‌اید که ساعت‌های پاندول‌دار جدا از هم می‌توانند به‌طور همزمان، تیک‌تاک کرده و همگام شوند؟ پدیده‌ی همگامی خودسازمان‌یافته، به وفور در طبیعت و از جمله مغز، رخ می‌دهد و موضوع اصلی این مقاله است. دانشمندان موسسه ماکس پانک در پژوهش جالبی نشان داده‌اند که حتی سیستم‌های کوانتومی هم می‌توانند بدون تاثیر هیچ نیروی خارجی، با یکدیگر همگام شوند، چیزی که آن را همگامی کوانتومی می‌نامیم. ادامه این مقاله جذاب را در دیپ لوک بخوانید:

https://goo.gl/s90RxA

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
نخستین نور جهان از کجا آمد؟! آیا پاسخ، یونش مجدد است؟

مشاهدات جدید کیهانی، بحث اولین نور در جهان را دوباره داغ کرده است. برخی معتقدند که نور، باعث شفافیت نخستین کهکشان‌های به وجود آمده در جهان شده است. منشا نخستین نور ایجاد شده همچنان مبهم بوده، اما یکی از گزینه‌های محتمل، یونش مجدد است. این مقاله هیجان‌انگیز را در دیپ لوک بخوانید:

https://goo.gl/DmJB96

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
کشف نوع جدیدی از نیروی جسم سیاه : وقتی کوانتوم به جرقه‌های تولدش بازمی‌گردد!

اگر سیر تاریخی شکل‌گیری نظریه کوانتوم را مطالعه کنید، یکی از اولین مواردی که با آن مواجه خواهید شد، جسم سیاه خواهد بود. جسم سیاه یکی از اولین جرقه‌های تولد مکانیک کوانتومی بود. وقتی ماکس پلانک در سال 1900 برای حل معمای تابش جسم سیاه، پای کوانتش انرژی را به فیزیک باز کرد. حالا دانشمندان موفق به کشف نیروی جسم سیاه جدیدی شده‌اند. ادامه این مقاله جذاب را در دیپ لوک بخوانید...

https://goo.gl/32Vt4X

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
آزمودن نسبیت عام اینشتین می‌تواند چهره نیروی پنجم طبیعت را نمایان کند!

بحث کشف نیروی پنجم طبیعت، یکی زمینه‌های داغ پژوهشی این روزهای فیزیک است که گروه‌های تحقیقاتی زیادی، سودای یافتن آن را در سر دارند؛ اما حالا تیمی از دانشمندان، روش تازه و جالبی برای کشف نیروی پنجم پیدا کرده‌اند. آنها این کار را با استفاده از آزمودن نسبیت عام اینشتین و به کمک داده‌های قوی‌ترین تلسکوپ جهان، یعنی تلسکوپ کک (Keck) انجام داده‌اند. ادامه این مقاله جذاب را در دیپ لوک بخوانید:

https://goo.gl/W5ZtiY

ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
2025/07/07 20:08:08
Back to Top
HTML Embed Code: