Telegram Web Link
دنیای کوانتومی را تصور کنید که در آن تبدیل‌های درهم‌تنیدگی را می‌توان برگشت‌پذیر کرد، مشابه تبدیل کار و گرما در ترمودینامیک. محققان مرکز محاسبات کوانتومی RIKEN و دانشگاه آمستردام در یک مطالعه پیشگامانه، این معمای دیرینه را با استفاده از محاسبات احتمالاتی حل کرده و آنتروپی درهم تنیدگی کوانتومی را آشکار کردند. بنابراین همانطور که قبلاً فرض شده بود، یک قاعده آنتروپی برای پدیده درهم تنیدگی کوانتومی وجود دارد. این کشف می‌تواند علم اطلاعات کوانتومی را متحول کند. با دیپ لوک همراه باشید و متن کامل مقاله را از اینجا مطالعه کنید.

#مقاله_خبری
نگاهی به ژرفای کوانتوم | @deeplook
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
خبر از ساخت ربات پیوند کامل مغز و سر به کمک هوش مصنوعی دنیا را شوکه کرد: آیا فیلم Face/Off به حقیقت  می‌پیوندد؟

به نظر می‌رسد طوفان هوش مصنوعی همچنان ادامه دارد. هنوز  چند هفته از انتشار ChatGPT 4o و به حقیقت پیوستن فیلم Her نمی‌گذرد که دیروز کمپانی BrainBridge فیلمی از نحوه عملکرد یک ربات خارق‌العاده منتشر کرد که می‌تواند پیوند مغز و سر را به کمک هوش مصنوعی به طور کامل و بدون از دست رفتن خاطرات و حافظه انجام دهد.
احتمالا اکثر ما چنین صحنه‌ای را با بازی نیکلاس کیج در فیلم Face/Off به یاد می‌آوریم و اکنون به طرز شگفت‌انگیزی در کمتر از ۳۰ سال، این صحنه در حال وارد شدن به دنیای واقعی است. 
به حقیقت پیوستن این فیلم‌های علمی-تخیلی می‌تواند بسیار هیجان‌انگیز و در عین حال ترسناک باشد: آیا با این حساب می‌توان فرض کرد روزی فیلم ماتریکس نیز به حقیقت بپیوندد و آنگونه که برخی دانشمندان نظیر دیوید چالمرز و مکس تگمارک محتمل می‌دانند، ما در یک شبیه‌سازی زندگی کنیم؟!


(توجه: فیلم بالا توسط وب‌سایت رسمی BrainBridge منتشر شده و برای راحتی مخاطبان و با استفاده از هوش مصنوعی زیرنویس شده است.)

#اخبار_علمی
#دیپ_لوک
@deeplook
دانشمندان مؤسسه علوم هند (IISc) به طور تصادفی و در حین بررسی چگونگی استفاده از نظریه ریسمان برای توضیح برخی پدیده‌های فیزیکی، به یک نمایش سری جدید برای عدد گنگ π دست یافتند. این نمایش جدید عدد پی روش ساده‌تری برای استخراج آن از محاسبات مربوط به فرآیندهایی مانند پراکندگی کوانتومی ذرات انرژی بالا فراهم می‌کند. با دیپ لوک همراه باشید و متن کامل مقاله را از اینجا مطالعه کنید.

#مقاله_خبری
نگاهی به ژرفای کوانتوم | @deeplook
در سال 1903 در چنین روزی، ماری اسکودوفسکا کوری از تز دکترای خود در مورد مواد رادیواکتیو در دانشگاه سوربن پاریس دفاع کرد و اولین زنی شد که در فرانسه مدرک دکترای فیزیک گرفت. کمیته داوران معتقد بودند یافته‌های کوری، از جمله تعیین وزن اتمی رادیوم، بزرگ‌ترین دستاورد علمی است که تا آن زمان در یک پایان‌نامه دکترا بدست آمده است. در میان سه عضو کمیته داوران، دو برنده آینده جایزه نوبل وجود داشتند: گابریل لیپمن (فیزیک 1908) و هنری مویسان (شیمی 1906)، و درخشان‌تر از همه خود ماری کوری بود: اولین کسی که در تاریخ دو جایزه نوبل دریافت کرد، نوبل فیزیک 1903 و پس از دفاع از دکترایش و بعدی نوبل شیمی در سال 1911 و هر دو جایزه به پاس دستاوردهایش در رادیواکتیویته.
تصویر بالا، جلد پایان‌نامه مذکور با عنوان تحقیق در مورد مواد رادیواکتیو را نشان می‌دهد.
#فکت_تاریخی
#deeplook
در حالیکه تنها کمتر از سه هفته تا اعلام جوایز نوبل ۲۰۲۴ باقی مانده، هیجا‌ن‌ها درباره پیش‌بینی برندگان معتبرترین جایزه علمی، در حال افزایش است. این پیش‌بینی‌ها که بر اساس آمار سه روز پیش یکی از معتبرترین مراجع، یعنی کلاریویت آنالیتیکس انجام شده، به وضوح اهمیت رو به رشد هوش مصنوعی و روش‌های محاسباتی را نشان می‌دهند. با دیپ لوک همراه باشید و متن کامل مقاله را از اینجا مطالعه کنید.

#مقاله_خبری
نگاهی به ژرفای کوانتوم | @deeplook
در تلاشی مستمر برای درک قوانین بنیادین حاکم بر جهان، محققان به اعماق قلمروهای نظریه ریسمان، گرانش کوانتومی حلقه‌ای و هندسه کوانتومی وارد شده‌اند. این چارچوب‌های نظری پیشرفته یک مفهوم خاص و قانع‌کننده را آشکار کرده‌اند: اصل عدم‌ قطعیت تعمیم‌ یافته (GUP). مقاله حاضر درصدد ارائه بیانی قابل فهم از این مفهوم پیچیده، اما مهم در فیزیک است. با دیپ لوک همراه باشید و متن کامل مقاله را از اینجا مطالعه کنید.

#مقاله_خبری
نگاهی به ژرفای کوانتوم | @deeplook
2024/09/28 00:30:54
Back to Top
HTML Embed Code: