Telegram Web Link
کشف معادله‌ای برای نظریه آشوب کوانتومی : پیش‌بینی اثر بال‌زدن پروانه‌های کوانتومی!

نظریه آشوب یکی از نظریه‌های بسیار جذابی است که نه تنها در ریاضی، فیزیک و شیمی، بلکه در بسیاری از علوم دیگر، مانند زیست‌شناسی،‌ هواشناسی، پزشکی و حتی علوم انسانی مانند مدیریت و فلسفه کاربرد دارد. یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های این نظریه، اثر پروانه‌ای است که طبق آن، بال زدن پروانه‌ای در بزریل می‌تواند باعث طوفانی در تگزاس شود، در نتیجه، جهان می‌تواند به طرز شگفت‌انگیزی غیرقابل پیش‌بینی باشد! نسخه‌ی کوانتومی این نظریه، یعنی نظریه آشوب کوانتومی (Quantum Chaos)، جذابیت و البته ابهام دوچندانی نسبت به همتای کلاسیکی خود دارد، چرا که در آن، پیچیدگی‌های کوانتومی نیز به نظریه آشوب اضافه شده است. حالا دانشمندان در پژوهش تازه‌ای موفق به توسعه‌ی معادله‌ای شده‌اند که می‌تواند رفتار سیستم‌های آشفته‌ی کوانتومی را پیش‌بینی کند...

https://goo.gl/5d5pGe

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
ویدیو: به بهانه تولد ماری گلمان ، پدر بامزه‌ی کوارک‌های شش‌مزه‌ای!

ماری گلمان یکی از بزرگترین فیزیکدان قرن بیستم است که خوشبختانه هنوز در قید حیات بوده و امروز،‌ یعنی ۱۵ سپتامبر ۲۰۱۷، هشتاد و هشت ساله می‌شود. او به دلیل معرفی مفهوم کوارک، در سال ۱۹۶۹ موفق به کسب جایزه نوبل فیزیک شد و از این رو، به حق می‌توان او را پدر کوارک‌ها نامید. در ادامه دعوت می‌کنیم، پس از بیوگرافی مختصری، سخنرانی جذاب او با عنوان «زیبایی و حقیقت در فیزیک» از مجموعه‌ سخنرانی‌های تد را تماشا کنید. با دیپ لوک همراه باشید…

https://goo.gl/6VA6pG

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
آیا تله پورت کوانتومی ، تحقق رویاهای دیرینه‌ی بشری است؟

تله‌ پورت یکی از قدیمی‌ترین رویاهای عجیب و غریب بشری است که بیشتر با نام طی‌الارض شناخته می‌شود: فرآیندی کاملا ماکروسکوپی که در آن، یک انسان می‌تواند به صورت آنی از یک محل به محل دیگر منتقل شود. اما به طور کلی، منظور از تله پورت، انتقال ماده از مکانی به مکان دیگر بدون عبور از فضای فیزیکی بین آنهاست. تله پورت موضوعی بحث برانگیز در فیلم‌های علمی تخیلی مثل Star Treck است که تا پیش از مکانیک کوانتومی، خیلی جایی در مباحث علمی نداشت، اما حالا تله پورت کوانتومی که خبر از تله پورت در دنیای کوانتومی می‌دهد،‌ امیدها را برای تحقق این رویای دیرینه‌ی بشر زنده کرده است. با دیپ لوک همراه باشید…

https://goo.gl/tuQSK2

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook

لاله حق وردی فیزیکدان ایرانی ساکن آلمان، برنده ‌جایزه اروین شرودینگر شد. او به همراه سه تن از همکارانش به دلیل طراحی و ارائه روش های نوین در فرایند تقسیم سلول‌های بنیادی، برنده جایزه امسال اروین شرودینگر شده اند. تیم آنها امیدوار است در آینده به درک تازه‌ای در خصوص لوسمی و بیماریهای سیستم ایمنی برسند.

لاله حق وردی در عکس زیر، از سمت چپ نفر چهارم
https://goo.gl/8riSRt
تولد دوباره: بازسازی نظریه کوانتوم از اصول ساده‌ی فیزیک (قسمت اول)

با وجود آنکه تقریبا یک قرن از تولد از نظریه کوانتوم می‌گذرد، اما متأسفانه دانشمندان هنوز از درک مفهوم آن عاجزند و تاکنون اتفاق نظری درباره‌ی تفسیر آن از واقعیت هستی وجود ندارد. به همین دلیل برخی فیزیکدانان در پی تولد دوباره و در واقع بازسازی نظریه کوانتوم از یک سری اصول موضوعه ساده هستند تا بتوانند مفهوم عمیق آن را دریابند و ظاهرا خیلی هم موفق‌ بوده‌اند. با دیپ لوک همراه باشید…

https://goo.gl/KsCzWJ

ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
تولد دوباره: بازسازی نظریه کوانتوم از اصول ساده فیزیک (قسمت دوم)

در قسمت اول نوشتار دو قسمتی تولد دوباره کوانتوم، دیدیم دانشمندان برای درک مفهوم نظریه کوانتوم به دنبال بازسازی آن با استفاده از یک سری اصول ساده هستند. آن‌ها متوجه شدند یک رویکرد احتمالاتی برای بازسازی نظریه کوانتوم ، کافی است. در واقع نظریه کوانتوم را می‌توان به عنوان زیر مجموعه‌ای از یک نظریه احتمالاتی عمومی‌تر و تعمیم‌یافته در نظر گرفت. در این قسمت، جزییات اصول ساده‌ای که دانشمندان برای بازسازی نظریه کوانتوم پیشنهاد کرده‌اند، مرور خواهیم کرد. با دیپ لوک همراه باشید…

https://goo.gl/kL9Dwh

ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
توضیح صدساله‌ی اینشتین برای نشر نوری الکترون نیاز به بازنگری دارد: وقتی سریع‌ترین دونده، به مقام آخر می‌رسد!

نشر نوری الکترون به فرآیند انتشار الکترون از سطح یک جامد (معمولا جامدات فلزی) در اثر عبور نور از سطح جامد اطلاق می‌شود. اگرچه سال‌ها از ارائه این نظریه می‌گذرد اما یافته‌های جدید دانشمندان لزوم بازنگری در نظریه‌های مورد استفاده در این زمینه را نشان می‌دهد. بر طبق یافته‌های جدید، برای توضیح این فرآیند باید برهمکنش‌های درون اتمی را به عنوان یک عامل اساسی در نظر گرفت. با دیپ لوک همراه باشید…

https://goo.gl/fpp89A

ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
نظریه‌ی گرانش نیاز به اصلاح دارد: اثبات نوسان امواج گرانشی مانند نوترینوها!

فیزیکدانان با استفاده از اطلاعات بدست آمده از اولین مشاهدات امواج گرانشی در سال گذشته نشان دادند امواج گرانشی می‌توانند بین دو شکل متفاوت نوع g و f نوسان کنند! آنها می‌گویند پدیده نوسان امواج گرانشی مشابه با نوسان نوترینوها بین سه طعم (نوع) مختلف است! فیزیکدانان معتقدند این کشف می‌تواند به یافتن پاسخی برای این سوال که 95 درصد عالم از چه چیزی ساخته شده، کمک کند. این نوسان می‌تواند در آزمایش‌های آینده مشاهده شود. با دیپ لوک همراه باشید...

https://goo.gl/DBZc12

ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
به مناسبت تولد انریکو فرمی ، پاپ فیزیک!

انریکو فرمی در ۲۹ سپتامبر ۱۹۰۱ در رم ایتالیا به دنیا آمد و امروز ۲۹ سپتامبر ۲۰۱۷، صد و شانزدهمین سالگرد تولد اوست. او به همراه رابرت اپنهایمر به عنوان پدران بمب اتمی شناخته می‌شوند. تازه‌ترین کتاب بیوگرافی، وی را پاپ فیزیک لقب داده است. با مرور برخی حقایق جالب درباره‌ی زندگی انریکو فرمی با دیپ لوک همراه باشید…

https://goo.gl/Mb2R4C

____________________________
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
کمیته نوبل در حال آماده‌سازی مکان مراسم اعلام برندگان جایزه #نوبل_فیزیک_2017 که تا یک ساعت دیگر آغاز خواهد شد...
آیا بری باریش از لیگو،‌ امسال موفق به کسب #نوبل_فیزیک_2017 خواهد شد؟
داغ داغ از استکهلم:

پیش‌بینی‌ها به حقیقت پیوست: جایزه نوبل فیزیک 2017 بالاخره به لیگو رسید!

ماه اکتبر از راه رسید و مثل همیشه نوبت به معرفی برندگان بزرگترین جایزه علمی دنیا، یعنی جایزه نوبل رسید. دقایقی پیش، آکادمی سلطنتی سوئد، اسامی برندگان جایزه نوبل فیزیک ۲۰۱۷ را اعلام کرد: راینر وایس (Rainer Weiss)، بری باریش (Barry Barish) و کیپ تورن (Kip Thorne) برای آشکارسازی امواج گرانشی. برای آگاهی از جزییات نوبل فیزیک ۲۰۱۷ با دیپ لوک همراه باشید…

https://goo.gl/cwNrNW

ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
داغ داغ از استکهلم
🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻

نوبل شیمی 2017 برای توسعه‌ی میکروسکوپ کرایو الکترون و باز هم به سه دانشمند رسید!

این روزها، داغ‌ترین خبر علمی، معرفی برندگان جوایز نوبل است. مراسم معرفی از دو روز پیش آغاز شده و جوایز پزشکی و فیزیک هریک به طور مشترک به سه دانشمند اهدا شد. امروز نوبت به جایزه نوبل شیمی ۲۰۱۷ رسیده که دقایقی پیش باز هم به طور مشترک به سه دانشمند برای توسعه‌ی یک روش تصویربرداری نوین اهدا شد. با دیپ لوک همراه باشید…

https://goo.gl/UgZMQw

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
به مناسبت تولد نیلز بور : مرد شماره یک فیزیک اتمی، مرشد، نابغه،‌ فیلسوف!


در هفتم اکتبر سال ۱۸۸۵، یکی از نوابغ تاریخ فیزیک در کپنهاگ دانمارک دیده به جهان گشود: امروز هفتم اکتبر ۲۰۱۷، صد و سی دو سال از تولد نیلز بور بزرگ می‌‌گذرد. مردی که نه تنها بر فیزیک، که بر فلسفه هم تاثیر شگرفی گذاشت، نه تنها خودش فرد تاثیرگذاری بود، بلکه مانند یک مرشد، افراد بسیار و تاثیرگذاری چون شرودینگر،‌ هایزنبرگ،‌ کرامرز از معاشرت با او به کمال و پختگی اکتشافاتشان رسیدند. مناظرات معروف او با اینشتین، گواه دیگر این مدعاست. در این پست، با مرور برخی حقایق و معرفی چند کتاب درباره نیلز بور سعی می‌کنیم او را بیشتر به شما بشناسانیم. با دیپ لوک همراه باشید…

https://goo.gl/KCEBtd

ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
برکلیوم ، عنصر سرکشی که نسبیت را به مکانیک کوانتومی ترجیح می‌دهد!

علی‌‌‌رغم توسعه‌‌ی روزافزون علم شیمی در کشف عناصر جدید و تکمیل جدول تناوبی امروزی، اما همچنان ناشناخته‌های بسیاری در مورد عناصر از قبل کشف شده‌، وجود دارد. هنوز ناشناخته‌های زیادی در مورد خواص و ویژگی‌های اکتینید‌ها که در پایین جدول تناوبی قرار دارند، وجود دارد. گروهی از دانشمندان در پژوهشی بسیار جذاب دریافته‌اند برکلیوم (Berkelium)، یکی از عناصر کمیاب، می‌تواند مکانیک کوانتومی را درهم بشکند! با دیپ لوک همراه باشید...

https://goo.gl/EWKEWF

ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
شماره ویژه مجله شیمی کوانتومی به مناسبت تولد پنجاه سالگی‌اش : گلچینی از ناب‌ها!

مجله معتبر و معروف شیمی کوانتومی (International Journal of Quantum Chemistry) یا به اختصار IJQC، یکی از بهترین مجلاتی است که در زمینه شیمی کوانتومی توسط انتشارات وایلی (Wiley) منتشر می‌شود. حالا در پنجاهمین سالگرد تولد IJQC، شماره‌ی ویژه‌ای منتشر شده که گلچینی از بهترین مقالات منتشر شده در این مجله در ۵۰ سال گذشته است. ما این مقالات را در یک فایل برای شما جمع‌آوری کرده‌ایم. با دیپ لوک همراه باشید…

https://goo.gl/Pywb4c

ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
جهان با ذوب بزرگ آغاز شده، انفجار بزرگ را به فراموشی بسپارید! (قسمت اول)

دو راز بزرگ و البته ترسناک در مورد جهان وجود دارد: یکی از آن‌ها سرنوشت نهایی و دیگری منشا آغاز آن است. یافتن پاسخی مناسب برای این دو راز بزرگ، دهه‌ها ذهن کیهان‌شناسان علاقمند را به خود مشغول کرده است. مطالعات انجام شده در سال‌های اخیر، منشا پیدایش جهان را انفجار بزرگی که در لحظات ابتدایی پیدایش جهان رخ داده، می‌دانند. اگرچه مدل های ارائه شده در اثبات این نظریه همچون گرانش کوانتومی دارای سوال‌های بی پاسخی در این مورد هستند، اما مطالعات اخیر عامل جدیدی را برای پیدایش جهان مطرح می‌کنند. به اعتقاد گروهی از دانشمندان منشا پیدایش جهان نه یک انفجار بزرگ بلکه یک ذوب بزرگ بوده است! با دیپ لوک همراه باشید…

https://goo.gl/dXUGFj

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
جهان با ذوب بزرگ آغاز شده، انفجار بزرگ را به فراموشی بسپارید! (قسمت دوم)

در قسمت اول نوشتار دو قسمتی منشا پیدایش جهان، از تلاش دانشمندان برای ادغام دو اصل گرانش و نظریه کوانتومی برای یافتن پاسخی مناسب برای منشا پیدایش جهان صحبت کردیم. بر اساس مطالعات جدید منشا پیدایش جهان نه یک انفجار بزرگ بلکه یک ذوب بزرگ بوده است! در قسمت دوم، به طور مفصل درباره‌ی چگونگی امکان چنین ویژگی هیجان‌انگیزی صحبت می‌کنیم. با دیپ لوک همراه باشید…

https://goo.gl/dqgFQb

____________________________________
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
2025/07/07 09:53:58
Back to Top
HTML Embed Code: