Telegram Web Link
رمزنگاری پیچیده، از حساب‌های بانکی و هویت ما در برابر جعل شدن محافظت می‌کند و ما را قادر می‌سازد تا به راحتی و بدون ترک اتاقمان با خیال راحت به خرید و فروش آنلاین بپردازیم، اما معرفی بالقوه‌ی رایانه‌های کوانتومی بسیار قدرتمند، علی‌رغم تمام مزایا و منافعی که عایدمان می‌سازد، اطلاعات شخصی ما را در معرض حمله‌ی مستقیم، آسیب‌پذیر می‌کند. رمزنگاری کوانتومی چگونه می‌تواند در برابر این خطر بالقوه کارگشا باشد؟
ادامه این مقاله را در دیپ لوک بخوانید:

https://goo.gl/oklWS4
_______________________________________________
📚@deeplook
نگاهی به ژرفای کوانتوم
میکروسکوپ های کوانتومی که از مولکول‌های الماس به‌عنوان سنسور استفاده می‌کنند، به محققان امکان بررسی رازهای مولکول‌های پیچیده در ابعاد نانو را می‌دهند. چگونگی چرخش رشته های DNA در درون سلول، عملکرد داروها و یا متابولیسم فلزات در باکتری‌ها از جمله این راز‌های مهم هستند. این میکروسکوپ‌ها قادرند بدون اینکه تداخلی در فرایند بیوشیمیایی ایجاد کنند، تصویر واضحی از یون‌های منفرد در یک محلول و نوع واکنش شیمیایی در حال وقوع در آن ارائه دهند. ادامه این مقاله را در دیپ لوک بخوانید:
https://goo.gl/s7qgCe
______________________________________________
@deeplook
نگاهی به ژرفای کوانتوم
در طی چند سال گذشته، فیزیکدانان میانبرهایی موسوم به میانبرهای کوانتومی را توسعه داده‌اند که وظیفه‌ی آنها، سرعت بخشیدن به عملکرد سیستم‌های کوانتومی است. حتی به‌نظر می‌رسد برخی از این میانبرهای کوانتومی از لحاظ نظری، باعث می‌شوند تا سیستم های کوانتومی تقریبا به‌طور آنی و بدون هیچ گونه انرژی اضافی، عمل کنند؛ چیزی که نقض آشکار قانون دوم ترمودینامیک به‌حساب می‌آید. ادامه مقاله را در دیپ لوک بخوانید:
https://goo.gl/4C805K
______________________________________________
@deeplook
نگاهی به ژرفای کوانتوم
وقتی ویژگی شیمیایی اتم‌ها یا مولکول‌ها را در نظر بگیریم، ماهیت کوانتومی نور نقش مهمی ایفا نمی‌کند، اما در مقاله منتشرشده در مجله علمی PNAS، گروهی از محققان موسسه انرژی ماکس پلانک در هامبورگ نشان دادند که تحت شرایط خاص، فوتون‌ها می‌توانند باعث تغییر شدید ویژگی‌های شیمیایی مواد شوند. نتایج به‌دست آمده بیانگر تاثیر فوتون ها بر واکنش های شیمیایی است و اینکه می‌توان واکنش های شیمیایی را بر اساس فوتون‌ها طراحی نمود. ادامه مقاله را در دیپ لوک بخوانید:

https://goo.gl/Qge8YU
____________________________________________
@deeplook
نگاهی به ژرفای کوانتوم
سال 96 هم بالاخره چند لحظه پیش، از راه رسید. دیپ لوک سالی سرشار از خنده و شادی برایتان آرزو می‌کند. اولین مقاله خبری دیپ لوک هم در این سال،‌ در مورد خنده های کوانتومی است و چون از قدیم گفته‌اند سالی که نکوست از بهارش پیداست، به‌نظر می‌رسد سال 96، سال خوشی باشد! ادامه این مقاله را در دیپ لوک بخوانید:

https://goo.gl/jTzjP4
______________________________________________________
@deeplook
نگاهی به ژرفای کوانتوم
در نوروز 96 با مقالات جذاب و مفهومی، با دیپ لوک همراه باشید...
تاریخچه شکوفایی علم و قدمت آن به دوران اندیشه‌های درخشان دانشمندانی نظیر ارشمیدس، فیثاغورس و دموکریت در یونان باستان برمی‌گردد. از طرفی وقوع انقلاب علمی در قرن هفدهم که با کشف قوانین حاکم بر آسمان ها توسط نیوتون و تاسیس انجمن سلطنتی در بریتانیا، به اوج خود رسید، آغازی دیگر برای شکوفایی علم بود. درسال ۱۸۵۰، وقوع دو رویداد بزرگ یعنی درک جدیدی از انرژی و پایستگی آن و نظریه داروین راجع به تکامل خودبخودی گونه‌ها (انتخاب طبیعی داروین)، نگرش ما را درباره چیستی علم در همه زمان‌ها تغییر داد و شروعی بس جذاب‌تر برای شکوفایی اندیشه انسانی بود. برای آشنایی با مهم ترین اندیشه در باب جهان، ادامه این مقاله را در دیپ لوک بخوانید:

https://goo.gl/m8dqPM
____________________________________________
@deeplook
نگاهی به ژرفای کوانتوم
با اینکه در حال حاضر، ماده ای نامرئی به نام ماده تاریک، بخش عمده‌ی کهکشان‌ها را تشکیل داده، اما مطالعات جدید نشان می‌دهند تنها مقدار اندکی از کهکشان‌ های اولیه را ماده تاریک تشکیل می‌داد. به گفته محققان، این یافته جدید، چگونگی تحول کهکشان‌ های اولیه و حلقه‌های اسرارآمیز ماده تاریک آنها را روشن می‌کند. ادامه این مقاله را در دیپ لوک بخوانید:

https://goo.gl/9FqmQS
___________________________________________
@deeplook
نگاهی به ژرفای کوانتوم
تیمی از دانشمندان کشف کرده‌اند که یک قانون که رفتار عجیب سیاهچاله‌ها را در فضا کنترل می‌کند، در مورد اتم‌های هلیوم سردی که در آزمایشگاه‌ها مطالعه می‌شوند هم صدق می‌کند! درهم تنیدگی کوانتومی ، هم در مقیاس کیهانی و هم در مقیاس کوانتومی، ظاهر می‌شود. این ظهور عجیب نشانگر درک عمیق‌تری از واقعیت است. ادامه این مقاله را در دیپ لوک بخوانید:

https://goo.gl/Dhiw3Y
_________________________________________
@deeplook
نگاهی به ژرفای کوانتوم
در سال ۱۹۱۲، شیمیدانی به‌نام والتر نرنست مدعی شد سرد کردن یک جسم تا دمای صفر مطلق، با زمان و منابع محدود، غیرممکن است. این ایده، به اصل دسترس ناپذیری صفر مطلق مشهور شد. این اصل که مقبول‌ترین نسخه‌ی قانون سوم ترمودینامیک است، تاکنون، ثابت نشده بود، اما حالا دانشمندان پس از 100 سال، موفق به اثبات قانون سوم ترمودینامیک از اصول اولیه شده‌اند. این نتیجه، قانون سوم ترمودینامیک را در مرتبه‌ی اعتبار دو قانون اول و دوم ترمودینامیک قرار می‌دهد، چرا که این دو قانون قبلا ثابت شده بودند. ادامه این مقاله جنجالی را در دیپ لوک بخوانید…

https://goo.gl/jsGLT9
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
@deeplook
نگاهی به ژرفای کوانتوم
دانشمندان روشی برای نادیده گرفتن اصل عدم قطعیت هایزنبرگ گزارش کردند. نتایج حاصل از این مطالعه، بسیار مهم هستند. این آزمایش نشان می‌دهد اگرچه اصل عدم قطعیت هایزنبرک یکی از بازیگران اصلی مکانیک کوانتومی روی کاغذ است، اما در آزمایشگاه می‌توان به دوران حکومت آن پایان داد! نتایج این پژوهش، کاربردهای بسیار هیجان انگیزی خواهد داشت، چرا که مسیر جدیدی را برای طراحی دستگاه‌هایی با حساسیت های بالاتر باز می‌کند، آشکارسازهایی که قادر به آشکارسازی سیگنال های ناشی از امواج گرانشی و یا فعالیت‌های مغزی با دقت غیر قابل پیش‌بینی هستند. جزییات این مقاله جذاب را در دیپ لوک بخوانید:

https://goo.gl/1YfNqB
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
@deeplook
نگاهی به ژرفای کوانتوم
کلاس درس کوانتوم، قسمت هشتم: درهم تنیدگی کوانتومی ، عشق در دنیای اتم‌ها!
🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻
اگرچه درهم تنیدگی کوانتومی، یکی از پیچیده‌ترین رازهای کوانتومی ‌به‌حساب می‌آید، اما مفهوم اصلی یا هسته آن، واقعا ساده است. اگر درک درستی از این هسته پیدا کنید، راه برای فهم مفاهیم عمیق‌تری مانند چندجهانی، هموار خواهد شد. عجایب زیادی در دل مفهوم درهم تنیدگی کوانتومی، نهفته است. در این قسمت از کلاس درس کوانتومی و طی یک مقاله مفصل و جامع، سعی خواهیم کرد این مفهوم جذاب را به‌ ساده‌ترین زبان ممکن توضیح دهیم. ادامه این مقاله جذاب را در دیپ لوک بخوانید:

https://goo.gl/1SBBwA
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
@deeplook
نگاهی به ژرفای کوانتوم
دکتر مهدی گلشنی ( یکی از برترین فیزیک‌دانان و نظریه‌پردازان ایرانی)، یکی از مقالات خود در مورد رابطه علم و اخلاق را به صورت اختصاصی برای دیپ لوک ارسال کرده‌اند، ضمن سپاسگزاری از ایشان، شما را دعوت به خواندن این مقاله جذاب در دیپ لوک می‌کنیم.

همچنین ‌ شما دیپ لوکی‌های عزیز می‌توانید سوالات خود در حوزه فلسفه علم را در بخش نظرات این مقاله مطرح کنید. در روزهای آتی، دکتر گلشنی به طور اختصاصی به این سوالات پاسخ خواهند داد که مجموعه این سوالات و جواب‌ها طی مقاله جداگانه‌ای در دیپ لوک منتشر خواهد شد.
در این مقاله دکتر گلشنی در مورد چارچوب‌های علم در گذشته و چارچوب‌هایی که باید در آینده داشته باشد، صحبت می‌کند. توانایی علم در پاسخگویی به مواردی از جمله وجود خداوند در این مقاله بحث می‌شود. از شما دعوت می‌کنیم تا ادامه این مقاله جذاب و متفکرانه را در دیپ لوک بخوانید...

https://goo.gl/KOkSzS

ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
@deeplook
نگاهی به ژرفای کوانتوم
پیشنهاد مدل کیهان شناسی جدیدی که وجود انرژی تاریک را نقض می‌کند!
این مقاله تازه و جنجالی را دیپ لوک مطالعه کنید:
https://goo.gl/zRSnPh
ذرات کوانتومی، دنیایی از شگفتی در دل خود دارند. آمار کوانتومی نشان می‌دهد دو نوع ذره در عالم داریم، فرمیون و بوزون. اما این همه‌ی ماجرا نیست، ذرات جذاب دیگری به نام انیون ها متولد شده اند که در دنیای دو بعدی زندگی می‌کنند. این ذرات شگفت‌انگیز نه در دنیای فرمیون ها جای می‌گیرند و نه در قالب بوزون ها، می‌توانند منجر به پیدایش ابرمغزهای مصنوعی شوند...

این مقاله فوق‌العاده نوشته فرانک ویلچک (برنده جایزه نوبل) و فیزیکدانی است که برای اولین بار نام انیون را برای این ذرات انتخاب کرد. دعوت می‌کنیم تا ترجمه ساده شده‌ی این مقاله را در دیپ لوک بخوانید:
https://goo.gl/qX6zBz
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
اکنون مکانیک کوانتومی، آنقدر رشد کرده و به بلوغ رسیده که می‌تواند به حل مسائل لاینحل رشته‌های دیگر هم کمک کند و این درست چیزی است که در پژوهشی که امروز در مورد صحبت می‌کنیم، اتفاق افتاده است.این بار پای یکی از بزرگترین مسائل حل‌نشده‌ی ریاضی به نام فرضیه ریمان در میان است. فرضیه ریمان آنقدر مهم است که موسسه ریاضی کلی آمریکا، پاداش یک میلیون دلاری را برای اثبات آن درنظر گرفته است. ادامه این مقاله هیجان انگیز را در دیپ لوک بخوانید...

https://goo.gl/wVRz2F
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
پادماده کجاست؟ پاسخ به این سوال، یکی از مهم‌ترین رموز ناشناخته فیزیک است. در واقع پاسخ به این سوال، مشخص کننده‌ی چرایی وجود من، شما و یا هر شی شناخته شده‌ای در جهان است، زیرا استدلال علمی ‌می‌گوید بلافاصله پس از انفجار بزرگ (Big Bang) باید فرایند نابودی تمام مواد آغاز می‌شد. برای پاسخ به این سوال جالب، ادامه مقاله را در دیپ لوک بخوانید:

https://goo.gl/fuMpxn

_______________________________________________________________
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
سفر در زمان،‌خیال یا واقعیت؟!

اگرچه سفر به گذشته یا آینده، بیشتر مربوط به داستان‌های علمی-تخیلی بود، اما وقتی در دهه‌ی اخیر، نقل محافل علمی شد، امیدها برای دستیابی به آن، جان تازه‌ای گرفت. تصور کنید به گذشته برمی‌گشتید و جلوی تولد خود را می‌گرفتید، چه اتفاقی می افتاد؟ بزرگسالی شما در این جهان بود، اما کودکی‌تان نه! مگر می‌شود؟ تاکنون، سفر در زمان تنها روی کاغذ امکان‌پذیر است. در این مقاله، حنبه‌های مختلف سفر هیجان‌انگیزمان در زمان را بررسی می‌کنیم. ادامه این مقاله را در دیپ لوک بخوانید...

https://goo.gl/4wrMIF

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
آیا جهان، طور دیگری متولد شده است؟!

امواج رادیویی، ریزموج‌ها و حتی خود نور، همگی حالت‌هایی از میدان‌های الکتریکی و مغناطیسی هستند. نظریه کلاسیکی الکترومغناطیس در دهه ۱۹۶۰ توسط جیمزکلارک ماکسول کامل شد. در آن زمان، نظریه ماکسول، انقلابی بود و چارچوب متحدی برای درک الکتریسیته، مغناطیس و اپتیک فراهم کرد. حالا دانشمندان، راز بسیار جالبی در مورد تقارن میدان الکترومغناطیسی کشف کرده‌اند که فرضیات تولد جهان را تحت تاثیر قرار می‌دهد. ادامه این مقاله جالب را در دیپ لوک بخوانید:

https://goo.gl/BGo8Cs

ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
2025/07/08 11:32:46
Back to Top
HTML Embed Code: