Telegram Web Link
Forwarded from اعتمادآنلاین
🔻«شینا انصاری» رئیس سازمان حفاظت محیط زیست شد

🔹رئیس جمهور با صدور حکمی شینا انصاری را با توجه به مراتب شایستگی، تجارب ارزنده مدیریتی و سوابق اجرایی به سمت معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست منصوب کرد./ایسنا

#سیاسی

@EtemadOnline
🟢 تبریک به مسعود پزشکیان برای انتخاب شینا انصاری! 🟢

📚
@darvishnameh

1️⃣ خانم شینا انصاری، یکی از مدیران متخصص سازمان حفاظت محیط‌زیست است. برای نخستین بار، ما شاهد انتخاب مدیری از درون سازمان هستیم. اغلب پرسنل سازمان، کنشگران و متخصصان حوزه محیط‌زیست خواهان چنین مطالبه‌ای بودند.

2️⃣ نگارنده هم صراحتاً چنین مطالبه‌ای را همزمان با پیروزی مسعود پزشکیان در گفتگو با رسانه‌ها طرح کرد. اینک یک دوره تاریخی برای سازمان حفاظت محیط‌زیست آغاز شده است. موفقیت ایشان، بی‌شک به ارتقای روحیه پرسنل سازمان کمک خواهد کرد تا کیفیت و ضریب نفوذ این سازمان راهبردی ایران در بدنه دولت و حاکمیت افزایش یابد.

3️⃣ همه باید کمک کنیم تا ایشان در انجام مسوولیت خطیر خود موفق باشند. به نظرم شینا انصاری با قبول این مسوولیت ایثار کردند. وی سال‌ها با غول سرطان جنگیده و با موفقیت او را شکست داده بود و می‌توانست با آرامش سال‌های پایانی خدمتش را بگذراند. قبول مسوولیت در چنین سازمان پردردسری که به شدت با فقر پشتیبانی، مالی و تخصصی روبروست و موی دماغ سیاستمدارانی است که اغلب فهم بوم‌شناختی ندارند، اگر شرافت داشته باشی، در حد والاترین از خودگذشتگی ممکن است.

4️⃣ امیدوارم شینا انصاری تاب آورد و بر تاب‌آوری طبیعت ایران هم بیافزاید. او باید نشان دهد که رویکرد محیط‌زیستی برای هر دولتی در ایران یک فرصت است و نه یک تهدید. او باید ثابت کند که رمز پایداری و رفاه ایرانیان از دل محیط‌زیستی سالم و شاداب می‌گذرد. برایش بهترین‌ها را آرزو دارم. انتخاب او، نخستین انتخاب کمیته محیط‌زیست از بین ۸ نفری بود که به رییس‌جمهور معرفی شد. برای کمیته محیط‌زیست خوشحالم که از معدود کمیته‌هایی است که انتخاب اولش، مورد توجه رییس‌جمهور قرار گرفت.

5️⃣ هرچند باورم این است استحقاق زنان در عالی‌ترین سطح مدیریت بسیار بیشتر است و امیدوار بودم که دست‌کم در وزارتخانه‌های بهداشت، آموزش و پرورش، نفت، نیرو، فرهنگ، علوم، ورزش و میراث هم زنان انتخاب شوند. اما به هر حال و تا همینجا هم خوشبختانه یا متاسفانه هیچ دولتی در ایران به قدرت نرسیده که بیشتر از سه عضو ارشد کابینه‌اش زن باشد. امیدوارم در آینده شاهد افزایش این سهم باشیم. همه باید کمک کنیم تا زنان در ساختار قدرت سهم بیشتری یابند. هرقدر نرخ مشارکت و مدیریت واقعی زنان در جامعه‌ای بیشتر باشد، آن جامعه تاب‌آورتر و پرنشاط‌تر خواهد بود.

#شینا_انصاری
#محمد_درویش
Forwarded from اخبار منتخب
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
محمد درویش، فعال و کنشگر محیط زیست: زمین با شتابی نگران‌کننده در حال فرو رفتن در فلات ایران است

محمد درویش معتقد است:
🔺مختصات جغرافیایی ایران به گونه‌ای است که میزان بارش‌های آسمانی کمتر از میانگین جهانی، زاویه تابش خورشید تقریباً ۹۰ درجه و میزان تبخیر بالاست. در چنین شرایطی ما باید واقعیت‌های اقلیمی را بپذیریم و چیدمان توسعه را بر این اساس استوار کنیم./ تجارت‌نیوز
@Akhbar_montakhab
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🟢 ماجرای دو کبوتر عاشق به روایت اسماعیل کهرم بزرگ! 🟢

📚
@darvishnameh

✍️ روایتی عبرت‌آموز که همه باید در پیامش درنگ کرده و نشرش دهیم. نسخه کامل این روایت را در سه دقیقه می‌توانید در کانالم در یوتوب به نشانی زیر تماشا کنید. ۶۱۹ ویدئو در کانالم تاکنون بارگذاری شده، با عضویت در کانال و پسند محتواها به بیشتر دیده‌شدنش کمک کنید. سپاس.

https://youtu.be/3dtbiBuGUcM?si=TQDzkiSfes4SwVUT

#اسماعیل_کهرم
#عشق
#محمد_درویش
Forwarded from BBCPersian
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔻جامعه محیط زیستی ایران از ریاست شینا انصاری بر سازمان حفاظت محیط زیست استقبال کرده. خانم انصاری دیروز با حکم مسعود پزشکیان به ریاست این سازمان منصوب شد. با وجود حسن نظر کارشناسان و کنشگران محیط زیست، او با چالش های جدی در کارش روبروست.
سیاوش اردلان گزارش میدهد:
@BBCPersian
♦️ محمد درویش فعال و کارشناس محیط زیست:

🔹 اینک یک دوره تاریخی برای سازمان حفاظت محیط‌زیست آغاز شده

🔹 برای نخستین بار، شاهد انتخاب مدیری از درون سازمان هستیم

🔹 انتخاب شینا انصاری، نخستین انتخاب کمیته محیط‌زیست از بین ۸ نفری بود که به رئیس‌جمهور معرفی شد

🔹 او با قبول این مسئولیت ایثار کرد

جزئیات در👇👇
https://www.entekhab.ir/003P6R
🆔 @Entekhab_ir
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🟢 مردم دنا برای تمامیت دنا هم‌قسم شدند! 🟢

📚
@darvishnameh

1️⃣ عصر دیروز - ۲ شهریور ۱۴۰۳ - در جمع پرشور و پرشمارِ دوستداران محیط‌زیست و دنا در شهرستان سی‌سخت حضور یافتم تا بار دیگر باور کنم و باور کنیم که شاهد ظهور نسلی هستیم که برایش مایملک محیط‌زیستی‌اش غیرقابل معامله و ارزشمند است.

2️⃣ دم شما مردم شریف کهگیلویه و بویراحمد گرم که ثابت کردید برای دفاع از تمامیت قلمرو منطقه حفاظت‌شده و پارک ملی دنا، برای حراست سزاوارانه از اندوختگاه زیست‌سپهر در دنا و برای کیاست از نظام آبشناختی حوضه آبخیز رودخانه ماربر، بشار، خرسان و کارون تا پای جان، شجاعانه و البته قانون‌مدارانه ایستاده‌اید.

3️⃣ امیدوارم سازمان حفاظت محیط‌زیست کم‌کاری‌ها، سکوت و مماشات خویش را در دوره علی سلاجقه جبران کرده و اجازه ندهد یکپارچگی مدیریت منطقه حفاظت‌شده دنا خدشه‌دار شده و عملیات ساختمانی سد ماندگان بدون طی مراحل قانونی و انجام ارزیابی محیط‌زیستی ادامه یابد. کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی و نهادهای بازرسی و امنیتی کشور باید به این ماجرا ورود کرده و بررسی کنند چگونه سدی که مجوز ندارد، اعتبار دارد؟

#دنا_جان_ماست
#محمد_درویش
▫️درباره ساخت مخزن ۲۵۰۰ متر مکعبی پارک لاله تهران

🔻قلب «لاله» زخمی شد
| فرشته رضایی |

◇حیات پارک لاله و درختان سرسبز آن در خطر است. شهرداری تهران باز هم دست روی یکی از پارک‌های قدیمی و مهم گذاشته است. این‌بار با ساخت یک مخزن دفنی ۲۵۰۰ مترمکعبی، آن هم به منظور آبیاری فضای سبز پارک لاله. ساخت این مخزن بزرگ در فضای سبز و پردرخت پارک لاله انجام می‌شود و علاوه بر تخریب کامل این فضا، به این معناست که دیگر هیچ گیاه ریشه‌داری آنجا نخواهد رویید. بر اساس بررسی‌های انجام شده از مخازن ‌دفنی آب در دیگر پارک‌ها؛ مثل پارک «اندیشه»، بخشی از مخزن در محل حوض آب ساخته شده است و در پارک «میرزای شیرازی» در محل بازی کودکان که برخی از کارشناسان ادعا می‌کنند به علت عمق کم مخزن، شاید قابل بازگرداندن به وضعیت قبلی باشد.

◇اما محل احداث مخزن پارک لاله در فضایی با درختان قدیمی و بسیار بزرگ‌تر از سایر مخزن‌های ساخته شده است. از سویی امکان کاشت و پرورش درختان به این سرعت امکان‌پذیر نیست. در ضمن این محوطه یکی از مهمترین و پرترددترین فضاهای پارک است. یعنی محل اصلی نشستن مردم در فضای سبز، مکانی با درختان و بوته های بسیار متنوع در کنار در ورودی غربی (خیابان حجاب) و نزدیک محل ورودی جنوبی.

گزارش کامل را در سایت «پیام ما» بخوانید.

#شهرداری_تهران #محیط_زیست #قطع_درخت #پارک_لاله #پیام_ما

@payamema
Forwarded from اسکان نیوز
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥درخت‌کُشی در چیتگر

کوروش قاسمیان مربی دوچرخه سواری:

سه روزه، صبح تا شب به خاطر مسابقات قهرمانی کشور تو چیتگر هستم. اینجا نمایشنامه تراژیک خشک شدن درختان در حال اجراست.

@eskannews_com
instagram.com/eskannews
Forwarded from روزن‌آنلاین
🟠راز‌ موفقیت انرژی‌های تجدیدپذیر؛ مشارکت مردم و انقلاب پشت‌بام‌ها

متن کامل:

🔗https://rozanonline.ir/fa/tiny/news-637


@rozanonline_ir
Forwarded from محمد درویش
🟢 ده ویژگی که یک کنشگر محیط‌زیست نباید داشته باشد! 🟢

📚
@darvishnameh

فعال یا کنشگر محیط‌زیست، مرامی دارد، سلوکی دارد و از اصولی تبعیت می‌کند که هرگز نمی‌توان او را در گروه‌های زیر قرار داد:

1⃣ طرفداران سدسازی، طرح‌های انتقال آب، مهندسی اقلیم و استخراج آب‌های فسیلی؛

2⃣ طرفداران ورود گونه‌های غیربومی و مهاجم به سرزمین و حامیان محصولات دستکاری‌شده بی‌ضابطه ژنتیکی؛

3⃣ شکارچیانی که با افتخار در کنار لاشه خون‌آلود یک حیوان به دوربین لبخند زده، عکس گرفته و تصاویر خود را در شبکه‌های اجتماعی منتشر می‌کنند؛

4⃣ آنهایی که نمی‌توانند از وسوسه پخت کباب با زغال بلوط یا دیگر چوب‌های ارزشمند طبیعت ایران صرف‌نظر کنند؛

5⃣ آنهایی که استفاده از مخدرها را در سطح جامعه عادی‌سازی می‌کنند؛

6⃣ آنهایی که خواهان کاهش سهم پروتئین حیوانی در سبد غذایی نیستند؛

7⃣ آنهایی که می‌گویند: هدف، وسیله را توجیه می‌کند و بنابراین، دشمنِ دشمن من، دوست من است. کنشگر محیط‌زیست اخلاق‌مدار است و نه سیاست‌پیشه. مرام او چنین است: من هستم، چون ما هستیم، چون وطن هست، چون زمین هست. در نگاه یک کنشگر حوزه محیط‌زیست نه تمایز و برتری خاصی بین زیستمندان گیاهی و جانوری وجود دارد و نه با نگاه جنسیتی، ایدئولوژیک و قومیتی شهروندان به خودی و غیرخودی تقسیم می‌شوند.

8⃣ برای فعال محیط‌زیست، حفظ منافع زمین، مهم‌تر از منافع شخصی، قبیله‌ای، قومیتی‌ و فراتر از مرزهای سیاسی است. او می‌داند که اگر زمین نباشد، خانه، شهر و کشورش هم نخواهند بود.

9⃣ فعال محیط‌زیست تک‌سرنشین نمی‌راند؛ رکاب می‌زند، از وسایل حمل‌و‌نقل عمومی استفاده می‌کند یا پیاده گام برمی‌دارد و تا جایی که بتواند به جای پلاستیک، از کیسه‌های پارچه‌ای برای خرید سود برده و از بطری پلاستیکی یا لیوان یکبارمصرف استفاده نمی‌کند؛ کاهش انتشار کربن در رفتارهای روزانه، یک عیار اخلاقی مهم برای کنشگر محیط‌زیست به شمار می‌آید.

0⃣1⃣ دست آخر آنکه یک فعال محیط‌زیست، بیشتر از آنکه غُر بزند، با امید می‌کوشد تا موثرتر بوده و بر دایره نفوذش متمرکز است نه دایره نگرانی‌هایش. او با شجاعت از دوستان و هم‌قطارانش دفاع کرده و راوی نقطه‌ضعف‌ها و خطاهای هم‌قطاران در فضاهای عمومی نیست. فعال محیط‌زیست می‌بخشد و کدورت‌هایش را روی یخ می‌نویسد. در عین حال، فعال محیط‌زیست نه خواهان مرگ هیچ انسانی است و نه در مرگ هیچ خطاکاری هلهله می‌کند. او آمده است تا با خردمندی، مهربانی و صبوری، از خود شروع کرده و جهانی ایمن‌تر، شادتر و با کیفیت‌تر برای همه زیستمندان عالم بسازد.

🇮🇷https://www.tg-me.com/darvishnameh
Forwarded from اکوایران
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🎥 منتقدان زاکانی چه کسانی هستند؟

▫️این روزها فضای شورای شهر تهران آرام‌تر از جلسات ابتدای تابستان است. در این روزها منتقدان عملکرد شهردار تهران بیش از گذشته از وعده‌های محقق نشده شهردار گلایه دارند و پیگیری می‌کنند تا دریک سال باقی‌مانده، بخشی از تکالیف این سازمان در برنامه 4 ساله شهرداری محقق شود.

▫️جعفر تشکری‌هاشمی -رییس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران- گفت: از ابتدا دوره، بارها با شهردار صحبت شده و ضعف‌ها و اشکالات گفته شده ولی گوش شنوایی برای این مساله نبوده و پاسخ مثبتی ندیدیم. ما به دنبال این نیستیم که فقط جواب‌های غیرقانع‌کننده، غیرمنطقی و غیرکارشناسی را بشنویم و جلسه می‌گذاریم که خروجی‌اش حل مساله مردم باشد.

▫️او افزود:‌ اگر می‌بینید این وضعیت تداوم پیدا کرده شاید یک دلیل اصلیش این است که هیچ‌گاه پاسخ قانع‌کننده و منطقی برای سوالاتی که مطرح کردیم و اشکالاتی که دیدیم را نشنیدیم و عملکرد خوبی هم ندیدیم. اگر این روزها موضوع استیضاح یا استعفا مطرح می‌شود به خاطر این است که [کار] از قد و قواره تذکر گذشته است.

📺 @ecoiran_webtv
جدیدترین نتایج از عملکرد شهرداری تهران

📚
@darvishnameh

🔴 ۹۶‌ درصد شهروندان «انتقاد و گلایه» دارند


🔹میزان رضایت و نارضایتی شهروندان تهرانی از عملکرد شهرداری به شکل ماهانه در دو سامانه که زیرنظر مدیریت شهری تهران فعالیت می‌کند، ثبت می‌شود. بررسی نتایج ۴ماهه پیام‌های ورودی به یکی از این سامانه‌ها، سهم «گلایه» و «تشکر» از شهردار را مشخص و داده‌های سامانه دوم نیز سرلیست نارضایتی‌ها را معلوم کرد.

🔳خبر را در #دیدبان_ایران بخوانید👇🏻

🔗https://www.didbaniran.ir/fa/tiny/news-197733

♦️ چندی پیش هم از طرف مرکز مطالعات شهرداری تهران اعلام شد که پایتخت ایران به ابرشهر افسرده کشور با شدت ۹۹.۷ درصد بدل شده و فقط سه‌دهم درصد از شهروندان تهرانی سرخوش هستند! با این وجود، همچنان مهدی چمران و همفکرانش در شورای شهر ششم از عملکرد علیرضا زاکانی دفاع کرده و پاسخ بیش از ۱۹۰هزارشهروند تهرانی را که به در کارزار عزل زاکانی شرکت کرده‌اند، نمی‌دهند و حتی حاضر به ثبت آن در دبیرخانه شورا نیستند! شگفت‌آور است دفاع از مجموعه‌ای که در دوره سه ساله مدیریتش حتی نتوانسته یک‌درصد وضعیت مدیریت زباله و بازیافت را در کلان‌شهر تهران بهبود دهد، از منظر آلودگی هوا، هر سال بر شمار روزهای ناسالم افزوده شده و تلفات سالانه مستقیم آلودگی هوا را به مرز ۹هزار نفر در سال رسانده و برای بیش از ۶هزار هکتار از فضای سبز تهران هم تنش آبی شدید ایجاد کرده که منجر به نابودی ۳۱۴هکتار از فضای سبز شهر شده است. کافی است چرخی در پارک جنگلی چیتگر بزنیم تا عمق فاجعه خشک‌شدن درختان را با چشمان خود ببینیم. آنهایی که می‌گویند: عمر کاج‌های الداریکا یا کاج تهران همین پنجاه سال است و کاری نمی‌توان کرد! خوب است سری به باغ گیاهشناسی ملی ایران بزنند که درختان کاجش همزمان با پارک چیتگر کاشته شده و شادابی آنها را نظاره کنند.

🧿 برای امضای کارزار عزل زاکانی که تاکنون ۱۹۰۳۶۲ نفر آن را امضا کرده‌اند، از لینک زیر استفاده کنید:

https://www.karzar.net/111183

🟢 آنهایی که می‌گویند این تعداد امضا برای شهری به بزرگی تهران، زیاد نیست، یادشان باشد که دو نفر از نمایندگان تهران در مجلس شورای اسلامی در همین انتخابات اخیر با آرایی کمتر از ۲۰۰هزار نفر، اینک نماینده کل مردم تهران محسوب می‌شوند!

#نه_به_زاکانی
#محمد_درویش
🔴درویش: وضعیت معیشتی محیط‌بانان را دریابید

▪️
محمد درویش فعال و کنشگر محیط زیست در گفتگو با فرهیختگان:

🔻سازمان محیط زیست به شدت دچار فقر معیشتی بوده و روحیه پرسنل آن بسیار تضعیف شده است. همچنین اعتماد به نفس‌شان را در بسیاری از حوزه‌ها از دست داده‌اند. اینکه دولت برای اولین‌بار تصمیم گرفت پس از 12 رئیسی که محیط زیست به خود دید، یک نفر از درون خود محیط زیست را به‌عنوان رئیس انتخاب کند، نشانه خوبی است. به‌هرحال این امر می‌تواند به پرسنل بفهماند اگر خوب کار کنند و حداکثر توانمندی‌های خودشان را نشان دهند، این امکان وجود دارد که تا حد ریاست سازمان و معاونت رئیس‌جمهور پیش بروند.

🔻
تقریبا شما هیچ کارشناس محیط زیستی را نمی‌بینید که با رسانه‌ها صحبت کند. مدام می‌گویند از عواقب گفت‌وگو با رسانه می‌ترسند و به‌طور کل، سازمان محیط زیست در حالت کما فرو رفته بود. به‌هرحال هر مدیری اگر بخواهد موثر باشد باید در ابتدا حال پرسنل سازمانش را بهبود ببخشد. وضعیت محیط‌بانان، وضعیت جالبی نیست و این افراد نباید غم نان و تامین هزینه پوتین داشته باشند.

🔻گام دومی که باید خانم انصاری بردارد، این است که تلاش کند تا فرهنگ نظامی‌گری و منطق چکمه‌ای که در سازمان حفاظت محیط زیست برقرار شده است را اصلاح کند. این منطق که یک ارتشی و نظامی بخواهد مسئولیت حراست سازمان را به‌عهده بگیرد و ما متخلفانی که در جامعه محلی وجود دارند را مانند دشمن متجاوز ببینیم، باید اصلاح شود. باید تلاش کرد یک فرد علمی و مدیر توانمند را در رأس یگان حفاظت سازمان محیط زیست قرار داد. امری که تا همین دهه پیش وجود داشت اما به یک یکباره شاهد ترویج نظامی‌گری شدیم.

🔻این کار غلطی بود که اتفاقا از وقتی که اتفاق افتاد، هم تعداد شهدای محیط‌بان افزایش پیدا کرد و هم تعداد شهدای جنگلبان بیشتر شد. از آن سمت هم تعداد بیشتری از هموطنان متخلف ما کشته شدند و یک جنگ خاموش در صحنه طبیعت ایران اتفاق افتاده است. در‌صورتی‌که سازمان باید به‌سمت مجاب کردن جامعه محلی پیش برود تا از آتش‌سوزی‌های عمدی و قاچاق سوخت و سایر تخلفات کاهش پیدا کند. هموطنان ما در روستاها بدانند که محیط‌بانان و جنگلبان‌ها دوستان‌شان هستند و در برابر هم اسلحه نکشند.

🔻به‌عنوان گام سوم معتقدم سازمان محیط زیست به‌عنوان یک نهاد حاکمیتی باید چیدمان توسعه در کشور را راهبری کند. خوشبختانه اکنون نیز مستمسک‌های قانونی خوبی برای این امر وجود دارد و نباید تنها به گزارش ارزیابی که برای این سازمان ارسال می‌شود، اکتفا کند. مثلا وقتی که یک صنعت آب‌بر و آلاینده در مرکز ایران بخواهد مستقر شود، دیگر جزئیات آن صنعت را نباید بررسی کند.

🔻خانم انصاری باید تعاملش را با سازمان‌های مردم نهاد افزایش دهد. در دوره قبلی سازمان محیط زیست به شدت امنیتی شد و با هیچ‌کدام از سازمان‌های مردم نهاد ملاقاتی صورت نگرفت. این امر شگفت‌آور بود و در هیچ دوره‌ای از سازمان محیط زیست سابقه نداشت که رئیس سازمان محیط زیست با سازمان‌های مردم نهاد حاضر به ملاقات نشود، اما در دوره قبل این اتفاق افتاد. امیدوارم خانم انصاری از این ماجرا درس بگیرد و درهای محیط زیست را روی تشکل‌ها باز بگذارد.

📌گزارش مرتبط:
«پیشنهادهایی به کلیددار خانه سبز»

@FarhikhteganOnline
سازمان محیط‌زیست در پاسخ به مجلس نوشته:
«با توجه به مکاتبه‌ی شهرداری آستارا تالاب پریان نزدیک به نیم قرن است که از شکل تالابی یا آبگیر خارج شده و در سال 1390به منظور احداث هتل ... اقدام به خاکریزی آن نموده»

این نامه‌ رو دارم در حالی می‌خونم که بک‌گراند لپ‌تابم تصویر تالاب پریان تو دهه‌ی هشتاده. درست قبل از اینکه شهرداری با خاک پرش کنه!

@Zistman
@ParianWetland
Forwarded from آب...🌊
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
⚠️چه کسانی دِنا را نابود می‌کنند؟

امید سجادیان دبیر تشکل نهضت سبز زاگرس

🔺️ابتدا تونل انتقال آب را احداث می‌کنند، بعد دنبال مجوز و ارزیابی محیط زیستی سد هستند، که هیچ مطالعات، ارزیابی و‌مجوزی ندارد.

🔺️سد ماندگان و دو تکه کردن مدیریت منطقه
حفاظت شده، یکی از مهمترین بانک ژنتیک گونه‌های گیاهی و جانوری ایران و جهان، ذخیره گاه زیست کره دِنا را تهدید می کند!

کانال اب
@water_bio
Forwarded from Water Events
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
2024/09/23 06:25:43
Back to Top
HTML Embed Code: