Telegram Web Link
Forwarded from BBCPersian
روزگاری کرکس‌ها هند را زیر سایه خود داشتند. از تپه‌ها و دره‌های مملو از زباله تا دامپروری‌ها، آنها لاشه‌ها را می‌خوردند.

اما در اواسط دهه ۹۰ میلادی، جمعیت آنها که دورانی به بزرگی حدود ۵۰ میلیون برآورد می‌شد به نزدیک صفر رسید.

دلیل مرگ دسته‌جمعی کرکس‌ها، استفاده گسترده از داروی دیکلوفناک در گاوداری‌ها بود. این مسکن ارزان غیر استروئیدی برای کرکس‌ها کشنده است. آنهایی که از لاشه دام‌های تحت درمان با این دارو تغذیه می‌کردند، کلیه‌شان از کار می‌افتاد و تلف می‌شدند.

از سال ۲۰۰۶ استفاده از دیکلوفناک در دامداری‌ها ممنوع و روند کاهش جمعیت کرکس‌ها در برخی مناطق کند شده، اما طبق یک گزارش جدید، جمعیت سه گونه کرکس‌ از ۹۱ تا ۹۸ درصد کاهش یافته است. فقدان کرکس‌ها بین سال‌های ۲۰۰۰ تا ۲۰۰۵ عامل حدود ۱۰۰ هزار مورد مرگ بیشتر در هر سال و خسارتی معادل ۶۹ میلیارد دلار شده است.

ورق بزنید و بیشتر بخوانید.
📸GETTY/AFP
@BBCPersian
Forwarded from سهام نیوز
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
ونس، معاون ترامپ: زنانی که مانند کامالا هریس زایمان نکرده‌اند، «زن‌های گربه‌ای بدون فرزند هستند که در زندگی خود بدبخت هستند» و «هیچ سهم مستقیمی» در آمریکا ندارند

🔻بسیاری از زنان فاقد فرزند در پاسخ به او نوشته اند: من یک زن گربه ای بدون فرزند هستم و فقط وقتی به این فکر می کنم که مردان بدبختی مانند ونس چه بلایی سر کشور و زندگی ما می آورند، بدبخت می شوم. از این رو با تمام قوا خواهم جنگید تا این #بدبخت ها پیروز نشوند.

@Sahamnewsorg
Forwarded from کارزار
⭕️ آیا کارزارهای اینترنتی می‌توانند صداهای خاموش را بلند کنند؟

✍️
حسین بیدگلی

👈 منتشر شده در روزنامه هم‌میهن

آنچه مهم است و از دولت چهاردهم انتظار می‌رود این است که وجود پلتفرم‌هایی که به‌صورت خصوصی و نه دولتی، مطالبات مردم را جمع و برای آن امضاء جمع‌آوری می‌کنند را به‌رسمیت بشناسد و از آن به‌عنوان ابزاری برای ایجاد موج و ساماندهی خواسته‌های مردم استفاده کند و کارزارها را یکی از راه‌های مطالباتی مردم بداند که قرار است به‌عنوان یکی از بازوهای جامعه مدنی و سمن‌ها، الزاماتی را برای دولت ایجاد کنند تا پاسخگویی بیشتری داشته باشند.

این انتظار از دولت وجود دارد که باتوجه به مطالبات، همچنین بروز اعتراضاتی که هرازگاهی شاهد آن هستیم، خود و مسئولان را به پاسخگویی در برابر چنین کارزارهایی ملزم کند و به‌عنوان نمونه مصوبه‌ای را در هیئت‌دولت در این خصوص بگذراند و بازوهای اجرایی خود را وادار به پاسخگویی کند.

یکی دیگر از مهمترین اتفاقات شنیدن صدای مطالبات گروه‌های خاموش است که به‌شکل زیادی در ایران وجود دارد که متاسفانه به این نتیجه رسیده‌اند که گویی قرار نیست صدای آنها شنیده شود اما پلتفرمی که به‌دنبال مطالبات مردمی است، می‌تواند صدای آنها را نیز به گوش مسئولان برساند. کارزار «درخواست توقف قطعی پتروشیمی میانکاله و بازپس‌گیری اراضی مرتعی واگذار شده» نمونه خوبی است که حتی دولت و مسئولان پتروشیمی فکر آن را نمی‌کردند که نیروهای محلی با ایجاد یک کارزار آنها را به چالش کشیده و پروژه را متوقف کنند.

🔗 متن کامل این یادداشت را در روزنامه هم‌میهن بخوانید:
https://hammihanonline.ir/fa/tiny/news-18409

#قدرت_بی_قدرتان
✌️ @karzarnet
@sokhanranihaa
@sokhanranihaa
🔊فایل صوتی

نشست تهران شهر بی دفاع (واکاوی شهرسازی ناپایدار در شهر تهران)؛

▫️ 00:00 | مقدمه

▫️ 8:15 | ارائه آقای درویش

▫️ 28:30 | ارائه آقای توسلی

▫️ 48:15 | پرسش و پاسخ

سخنرانان:
محمدسجاد توسلی و محمد درویش

١٢ خرداد ۱۴۰۳، دانشگاه علم و صنعت ایران، انجمن رویش دانشجویان




.
🆔 @sokhanranihaa
🆔 @anjmotahed
🆑 #کانال‌سخنرانی‌ها
🌹
واکاوی بحران محیط زیست در ایران
واقع‌نمایی یا اغراق؟

جواد حیدریان در مشورت با محمد درویش، کارشناس و پژوهشگر محیط زیست، ضمن بررسی بحران آب و خاک و منابع طبیعی در ایران به نقد اظهارات اخیر سعید لیلاز پرداخته و چنین استدلال کرده است که، در خلأ حکمرانی خردمندانه، سیاست‌گذاری غلط و بارگذاری توسعه بر گرده منابع حیاتی، ایران روزبه‌روز به قهقرای سرزمینی نزدیک‌تر می‌شود.
چکیده گزارش:

🔹لیلاز برای تایید ادعای خود می‌گوید؛ برخلاف اظهارات در مورد تخریب جنگل‌ها، سطح جنگل‌های ایران در حال افزایش است!

🔹آنچه این ادعا را غیرواقعی و تلاش برای عادی‌سازی یکی از بدترین دوران مدیریت سرزمین در ایران می‌کند، این‌همانی مشکلات محیط ‌زیست ایران با دیگر کشورهاست که نحوه حکمرانی در آن هیچ ربطی به دیگر کشورها ندارد.

🔹لیلاز گفته است: جامعه ایران مثل هر جامعه دیگری در خاورمیانه و شمال آفریقا که ده‌ها کشور هستند و صدها میلیون نفر جمعیت دارند، جامعه‌ای است پر از مشکلات، مصائب و گرفتاری‌ها، ولی هیچ‌کدام از اینها (قسم حضرت عباس بخورم) غیرقابل درمان نیستند. همه مسائل ما قابل درمان هستند.

🔹اظهارات لیلاز در حالی بین کنشگران محیط ‌زیست با حیرت دست‌به‌دست می‌شود، که اصفهان در شدیدترین حالت آلودگی و ریزش گردوغبار قرار دارد.

🔹همچنین پژوهشی که بر ۲۰۰ نمونه از جنین و نوزادان متولد‌شده در شهر اصفهان انجام شده، نشان داد که افزایش میانگین غلظت ماهیانه مونوکسیدکربن و ریزگرد موجب اختلال در عملکرد و سلامت کبد و تیروئید در جنین شده و وزن و قد نوزادان متولد‌شده در شهر اصفهان را با کاهش قابل توجهی مواجه کرده است.

🔹سعید لیلاز در طول سال‌های گذشته مشاور یا همکار شرکت‌های خودروساز در ایران بوده است؛ همان خودروهای بی‌کیفیتی که عامل اصلی آلودگی هوا و مرگ و میر در جاده‌های کشور محسوب می‌شوند و خسارت ناشی از آلودگی هوا به ۲/۱۱ میلیارد دلار رسیده است.

🔹ایران در طول پنج دهه گذشته نزدیک به ۹۰ درصد منابع آب زیرزمینی خود را مصرف کرده است. سطح فرونشست در تمامی سرزمین ایران چنان بالاست که آخرین آمارهای رسمی از فرونشست ۸۰ هزار هکتار از خاک کشور حکایت دارد.

🔹بررسی‌ها نشان می‌دهد، الگوی جهانی، چهار میلی‌متر نشست در سال است، اما فرونشست در ایران به استناد نظر کارشناسان حدود ۴۲ برابر میزان جهانی فرونشست‌هاست!

🔹متوسط مصرف سالانه آب در ایران حدود ۹۶ میلیارد مترمکعب است که این رقم حدود هشت درصد بیشتر از کل منابع آب تجدیدپذیر ایران (۸۹ میلیارد مترمکعب) یا حدود ۸۰ درصد بالاتر از آستانه کمبود است.

🔹محمد درویش درباره وضعیت جنگل‌های ایران به تجارت فردا می‌گوید: آقای لیلاز به گزارش‌های بین‌المللی استناد کرده و گفته‌اند وسعت رویشگاه‌های جنگلی ایران افزایش پیدا کرده است. این ادعا از اساس اشتباه است.

🔹بر اساس گزارش های رسمی طی ماه گذشته در منطقه حفاظت‌شده خائیز فقط در طول چهار روز، پنج هزار هکتار عرصه حفاظت‌شده سوخته که بخش وسیعی از آن شامل جنگل‌های بلوط بوده‌ است.

🔹بخش تحقیقات جنگل‌ها و مراتع که بازوی مشورتی سازمان منابع طبیعی است، رسماً اعلام کرده که وسعت رویشگاه‌های جنگلی در هیرکانی به ۶/۱ میلیون هکتار کاهش پیدا کرده است.

🔹سایت امرداد در گزارشی با مرور دقیق تاریخ آتش‌سوزی جنگل‌ها در سال ۱۴۰۳ نوشته است: در بهار و آغاز تابستان ۱۴۰۳ بخش‌هایی از استان‌های خوزستان، کهگیلویه و بویراحمد، لرستان، ایلام، کردستان، کرمانشاه، گیلان، گلستان، فارس و سیستان و بلوچستان در آتش سوخته یا همچنان می‌سوزند.

🔹فرمانده یگان حفاظت محیط زیست استان کرمانشاه در تاریخ ۹ تیرماه سال جاری وسعت آتش‌سوزی‌ها در مناطق تحت مدیریت محیط ‌زیست این استان را ۹۵۷ هکتار اعلام کرد، که کم‌سابقه بوده است.

🔹به گفته محمد درویش، نرخ فرسایش خاک در ایران از سوی سازمانی به نام مرکز حفاظت از خاک و آبخیزداری کشور ،عددی حدود دو میلیارد تن در سال عنوان شده است. این عدد برای کشوری که یک درصد خاک جهان را دارد، بسیار زیاد است.

🔹محمد درویش می‌گوید؛ بسیار متاسف هستم که چنین اظهارنظرهایی از سوی چنین افرادی مطرح می‌شود. آقای لیلاز و دیگر منکران وضع وخیم محیط ‌زیست فقط کافی است آمارهای شرکت مدیریت منابع آب ایران در وزارت نیرو را مطالعه کنند.

منبع: تجارت فردا، شماره ۵۵۴
گزارش تصویری | وداع باشکوه با کنشگر دلسوز و فعال برجسته محیط زیست کاشان
«خسرو اعتماد» در خانه ابدی آرام گرفت ..

پیکر کنشگر و فعال برجسته محیط زیست کاشان، عصر جمعه بر دوش انبوه دوستداران و دغدغه‌مندان حوزه محیط زیست و خانواده وی رهسپار خانه ابدی شد.
روانشاد «خسرو اعتماد» که از فرهنگیان پیشکسوت و «مدیرعامل جمعیت کویر سبز کاشان» بود،پس از مدتها مبارزه با بیماری روز چهارشنبه در سن 78 سالگی، با جهان فانی وداع کرد.

مجلس یادبود کنشگر و فعال برجسته محیط زیست کاشان نیز غروب جمعه در تالار شهر، با حضور انبوه اهالی فرهنگ و دوستداران محیط زیست و با سخنرانی چهره‌هایی مانند سیف الله امینیان،اسماعیل کهرم و محمد درویش در تجلیل از خدمات بی‌دریغ روانشاد خسرو اعتماد به حوزه طبیعت و محیط ‌زیست و گرامیداشت یاد وی برگزار شد.

@Kashanonlinechannel
Forwarded from سلامت نیوز
🔴 ایران رتبه دوم فرونشست در جهان/ اصفهان بحرانی‌ترین شهر ایران

🔹فروریزش زمین در میدان ونک در روز گذشته بار دیگر هشداری بود مبنی بر اینکه، این پدیده تا چه حد می تواند خطرناک باشد. پدیده ای که روز گذشته نیز منجر به زخمی شدن یکی از هموطنانمان شد و چه بسا اگر این فروریزش یا فرونشست شدیدتر بود می توانست منجربه خسارات مالی و جانی بیشتری شود. به‌نظر می‌رسد وضعیت فرونشست زمین در یکسال اخیر به بحرانی‌ترین حالت خود طی سال‌های اخیر رسیده باشد، کمااینکه سخنگوی صنعت آب اعلام کرده که از ۶۰۹ دشت کشور بیش از ۴۲۰ دشت ممنوعه و ممنوعه بحرانی هستند و ۳۶۰ دشت هم دچار فرونشست شده است.

🔹کارشناسانی که این نظریه را مطرح می‌کنند از اصفهان به‌عنوان مصداق این گفته یاد می‌کنند که به‌خاطر شدت گرفتن پدیده فرونشست، دیوار بسیاری از ساختمان‌هایش ترک خورده‌اند و در بین آنها بیش از ١٥٠مدرسه هم وجود دارد که فرونشست باعث شده تا تعدادی از آنها حتی تعطیل شوند! شهری که به‌گفته محمد درویش - فعال محیط‌زیست- اگر فکری برای آن نشود به‌خاطر همین فرونشست کاملا بلعیده می‌شود!/ شهروند

https://www.salamatnews.com/news/374944
🟢 گفتگوی شفاف، صریح و بدون خط‌خوردگی بین حامیان و مخالفان ماندن زاکانی در بهشت! 🟢

📚
@darvishnameh

1️⃣ ساعت ۱۷ فردا، هفتم مرداد به کافه کارزار خواهم رفت تا در مناظره با طرفداران ماندن زاکانی، از دلایلم برای رفتنش از شهرداری تهران بگویم.

2️⃣ دوستانی که مایل به شرکت در این رویداد هستند از طریق لینک زیر ثبت‌نام کنند، چون محدودیت فضا و صندلی وجود دارد:

https://evand.com/events/karzar-zakani-8293

3️⃣ هموطنانی که هنوز از وجود کارزار نه به زاکانی بی‌خبرند، فراوانند. لطفاً هر یک از شما ۱۵هزار دنبال‌کننده درویش‌نامه این خبر را به ۱۰ نفر از دوستان‌تان ارسال کنید تا بر شمارمان افزوده شود:

https://www.karzar.net/111183

#مناظره
#نه_به_زاکانی
#قدرت_بی_قدرتان
#کارزار
#محمد_درویش
کهرم: عَلَمی که اعتماد برای حفاظت از محیط زیست برافراشت، نباید بر زمین بیفتد/ درویش: مرحوم اعتماد، با تلاش و برای حفظ منابع آب و خاک توانست کارخانۀ بشدت آلایندۀ سرب در کاشان را تعطیل کند

دو کارشناس و چهره شاخص حوزه محیط زیست، عصر جمعه در آیین بزرگداشت روانشاد خسرو اعتماد در تالار شهر کاشان، با یادآوری اقدامات و تلاش‌های مستمر وی در حوزه حراست از میراث طبیعی کشور، خواستار ادامه راه آن کنشگر فعال حوزه محیط زیست شدند.

به گزارش کاشان آنلاین، اسماعیل کهرم با بیان اینکه کار خسرو اعتماد در زمینه محیط زیست،کارستان بود افزود: جوانانی که در این سالها با تلاش اعتماد سواد محیط زیستی پیدا کردند و مردان باشرافت سبزپوش اداره محیط زیست که امشب با لباس خدمت به احترام خسرو اعتماد آمده اند،نشان می‌دهد تلاش‌های او بی ثمر نبود.
وی با اشاره به اینکه خسرو اعتماد پدر جمعیت کویر سبز بود یادآور شد: ...

جزییات بیشتر🔻🔻
https://kashanonline.ir/?p=8443
▫️▫️
@Kashanonlinechannel
2024/09/24 20:35:37
Back to Top
HTML Embed Code: