Telegram Web Link
Forwarded from کارزار
📣 زنده‌باد درخت؟!
روزنامه شرق گزارشی در رابطه با کارزار «پارک‌خواری را متوقف کنید» منتشر کرده که مطالعه آن را توصیه می‌کنیم. بخش‌هایی از این گزارش را اینجا مرور می‌کنیم:


🗣 حمد متینی‌زاده: «شهرداری در و دیوار شهر را پر کرده از تابلوهایی با شعار اصلی‌ زنده باد درخت و نیز آمارهایی در کاشت‌هایی که در این چند وقت انجام داده است. نمی‌دانم چرا این همه هزینه می‌کنند که بگویند ما آن‌طور نیستیم، در‌حالی‌که شواهد بسیاری نشان می‌دهد هستند!»

🗣 عباس آخوندی: «واقعا نمی‌دانم چه از جان شهر و مردم می‌خواهند؟ چه لجاجتی با زندگی‌ مردم دارند؟ شگفت آنکه نهادهای دینی که آشکارا می‌بینند از نام دین چنین سوءاستفاده می‌شود، خاموش‌اند... شمایان از کجا آمده‌اید که زندگی مردم برایتان پشیزی ارزش ندارد؟ شورای شهر چه می‌کند؟ نهادهای مدنی کجایند؟ احزاب و گروه‌های اصلاح‌طلب چرا لب به اعتراض نمی‌گشایند؟ آیا نباید قدری آزادگی داشت و در برابر این تخلفات ایستادگی کرد؟ ما را چه می‌شود؟»

🗣 یکی از مدیران شهری: «سرانجام حصارکشی مشخص نیست و شاید کلا طرحی که مدنظر بوده لغو شود و اجرائی نشود. ساخت فرهنگسرا و سرویس بهداشتی از‌جمله پروژه‌های مطرح‌شده بوده که اجرای آن فعلا تعلیق شده و سرانجام آن مشخص نیست.»

⭕️ پای کارزار «پارک‌خواری را متوقف کنید!» طی روزهای اخیر بیش از سه هزار امضا و کارزار «تعرض به بوستان‌ها را متوقف کنید!» بیش از چهار هزار امضا ثبت شده است. شما هم برای امضای این کارزارهای جدید می‌توانید روی لینک‌های زیر بزنید:

پارک‌خواری را متوقف کنید!
https://www.karzar.net/113985

تعرض به بوستان‌ها را متوقف کنید!
https://www.karzar.net/114055

#جای_مردان_سیاست_بنشانید_درخت
#نجات_بوستانها
#قدرت_بی_قدرتان
✌️ @karzarnet
Forwarded from تجارت‌ نیوز
#اختصاصی

🔻#تجارت‌نیوز گزارش می‌دهد:

🔸حصارکشی در پارک‌ها؛ نادیده گرفتن خواست مردم یا نمایش قدرت/ محمد درویش: تهران ملک شخصی شهردار نیست

▪️از اواخر سال گذشته شهردار تهران درصدد ساخت‌وساز در بوستان‌ها و پارک‌های قدیمی این کلانشهر برآمده است. اینکه هدف از چنین برنامه‌ای چیست، سوالی است که شهردار باید پاسخگوی آن باشد.

محمد درویش، پژوهشگر محیط زیست:

▪️بی‌توجهی به خواست اکثریت مردم از سوی مسئولان به خصوص در حوزه محیط زیست به یک رویه نامبارک تبدیل شده است.

▪️کلانشهر تهران ملک شخصی شهردار نیست که با وجود تمام مخالفت‌ها در زمینه آسیب زدن به فضای سبز شهری و پارک‌ها و بوستان‌ها باز هم بر تصمیم خود اصرار می‌ورزد و بعد از اینکه حصارهای پارک قیطریه جمع شد به بهانه ساخت یک ساختمان فرهنگی این حصارها را به پارک لاله منتقل کرده است.

▪️آیا واقعاً در تهران هیچ فضای خالی برای ساخت ساختمان فرهنگی و مسجد وجود ندارد که باید به حریم فضای سبز اندک شهر تعرض شود| تجارت‌نیوز

🔗گزارش کامل را از طریق لینک زیر بخوانید👇

https://tejaratnews.com/n/4cPh


@tejaratnews
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
♦️خشم زاکانی از حامیان دیروز و منتقدین امروزش در شورای شهر تهران!♦️

📚
@darvishnameh

1️⃣ جعفر شربیانی در نطق پیش از دستور خود گفت :‌ ای کسانی که ما را برای تولید خوراک برای دشمن و ایران‌اینترنشنال محکوم می‌کنید، بدانید ناکارآمدی شما بیشتر به ضرر انقلاب است و به کیان این انقلاب لطمه وارد می‌کند.

2️⃣ اینک رفتار قلدرمآبانه، هوچی‌گر و تمامیت‌خواه زاکانی و تیم رسانه‌ای‌اش در روزنامه مرحوم همشهری که روزگاری ارگان سبز رسانه‌ای کشور بود، به حدی رسیده که داد حامیان اصول‌گرای وی در شورای شهر تهران را هم برانگیخته و این دعوای علنی اشک‌های مهدی چمران را هم سرازیر کرده است!

3️⃣ به نظر می‌رسد به روزهای آخر زاکانی نزدیک می‌شویم و آه آن ۲۰۰هزارنفر آرام آرام گریبانش را هر روز بیشتر از روز پیش می‌فشارد ...

🟢 تعداد امضاها در کارزار عزل زاکانی به ۴۲۴۹۳ رسید!✌️

https://www.karzar.net/111183

#نه_به_زاکانی
#محمد_درویش
Forwarded from روزن‌آنلاین
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🟠تخریب دیوار ساسانی در پی اجرای طرح انتقال آب

🔸محمد درویش کارشناس محیط زیست درباره انتقال آب از خلیج فارس به فلات مرکزی ایران اظهار کرد: در این باره سوال این است که چرا ما در بحث بازچرخانی و تصفیه آب سرمایه‌گذاری نمی کنیم اما به سمت روشی می رویم که تبعات جبران ناپذیر زیست محیطی به همراه دارد. هزینه تصفیه یک مترمکعب آب فاضلاب ۱.۵ شیرین کردن آب خلیج فارس است.

🔸زمانی که آب شیرین می شود آب خاکستری و خطرناک را راهی خلیج فارس می کنیم. امروز دیوار ساسانی در معرض نابودی طرح انتقال آب خلیج فارس به استان فارس قرار گرفته است.

نشانی‌های روزن‌آنلاین:
تلگرام | اینستاگرام | وب‌سایت
🔻 نامه حزب ندای ایرانیان به رئیس قوه قضائیه به‌منظور جلوگیری مدعی‌العموم از قانون‌شکنی شهرداری تهران به‌واسطه ساخت‌وساز وسیع در پارک‌ها و بوستان‌های شهر تهران: بیش از این اجازه قانون‌شکنی و تنگ‌تر کردن حنجره تنفسی شهر را ندهید

🔸 حصارکشی قسمت‌هایی از پارک قیطریه به بهانه ساخت مسجد، محصور نمودن ضلع جنوبی پارک لاله که مملو از درختان کهن‌سال است به بهانه احداث فرهنگسرا، قطع تعداد قابل‌توجهی از درختان ضلع شمالی پارک ستارخان به بهانه ساخت‌وساز و حصارکشی بخشی از پارک مریم در خیابان کریم‌خان به‌منظور عملیات عمرانی توسط شهرداری تهران از آن جمله‌اند.

🔸 جناب آقای اژه‌ای، جنابعالی نیک مستحضرید که این روشِ خزنده خشک نمودن درختان در پارک‌ها دقیقاً همان روشی است که زمین‌خواران و برج‌سازها برای خشک‌کردن تدریجی درختان باغ‌های تهران و تغییر کاربری آن‌ها تاکنون از آن بهره برده‌اند. حصر درختان‌ پارک‌ها حرکتی خزنده برای پارک‌خواری از طریق عادی‌سازی اشغال پارک و تبدیل تدریجی فضای سبز آن به زمین سوخته و مقدمه زمین‌خواری و برج‌سازی است.

▪️ متن کامل خبر:

https://raavi.news/content/182145/

@nedafori
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
Forwarded from بلوطبانان پا به ركاب (Raouf Azari)
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
سخنرانی ارایه شده مهندس #محمد_درویش، مدیرکل سابق مشارکت های سازمان محیط زیست،کنشگر محیط زیست، راهبر بلوطبانان پا به رکاب و رییس کمیته محیط زیست کُرسی سلامت اجتماعی یونسکو در شب بلوط

۱۳ اسفند ۱۴۰۳
تهران، خانه اندیشمندان علوم انسانی

🌳❤️🚴

#بلوطبانان_پا_به_رکاب
#شب_های_بخارا
#شب_بلوط
#خانه_اندیسمندان_علوم_انسانی
#گزارش_تصویری
#ارایه_ها

@oaktree_loverbikers
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🟢 آیا برای درمان فرونشست زمان داریم؟🟢

📚
@darvishnameh

1️⃣ گفتگوی بخش فارسی بی‌بی‌سی با محمد درویش در برنامه ۶۰ دقیقه، ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ به بهانه ایجاد شکاف‌ها و فروچاله‌های متعدد در محوطه‌های تاریخی استان فارس.

2️⃣ آیا ایران رکورددار است؟

3️⃣ آیا نظام تدبیر کشور، راهکاری برای مهار جریان‌های کاهنده سرزمین، فرونشست و شکاف‌ها یافته؟

4️⃣ سند امنیت غذایی چیست؟

#فرونشست
#نقش_رستم
#سند_امنیت_غذایی
#محمد_درویش
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🟢 قابل توجه آنهایی که همچنان سیل را بلا و مصیبت می‌دانند! 🟢

📚
@darvishnameh

1️⃣ یکشنبه، ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ بخت یارم بود تا از فعالیت‌های تحسین‌برانگیز اهالی یک روستا در قلمرو شهرستان بندرلنگه به نام گزیر بازدید کنم.

2️⃣ مشاهداتم را تقدیم به خوانندگان عزیز این صفحه می‌کنم که می‌دانم همچنان به آینده تاب‌آورانه ایران امیدوارند و برای تحققش می‌جنگند.

3️⃣ این گزارش به‌ویژه برای آنهایی تامل‌برانگیزتر است که پیوسته سیل را بلا و عذاب پنداشته و یا نگران هدررفت میلیاردهامتر مکعب سیلاب هستند.

4️⃣ در روستای گزیر که کمتر از پنج‌هزار نفر جمعیت دارد، صدها سال است که مردم یاد گرفته‌اند چگونه سیلاب‌ها را در استخرهایی طبیعی حبس کنند تا گل‌آلودگی‌اش کاهش یافته و آنگاه آن را درون چاه‌های جذبی به عمق شصت‌متر هدایت کنند تا ذخیره‌ای شود برای روزهای خشک و بی‌باران.

5️⃣ مشروح این گزارش را لطفاً و بادقت در کانالم در یوتوب تماشا کرده و به اشتراک نهید. همه باید با اهمیت کار بزرگ مردم گزیر و یک الگوی قابل تکثیر و خردمندانه آبخیزداری و آبخوانداری توامان با کمترین مصالح ساختمانی آشنا شوند.

#گزیر_را_باید_دید
#محمد_درویش
ساخت و ساز در پارک لاله با ورود شورای شهر متوقف شد

رئیس کمیسیون شهرسازی شورای شهر تهران:

🔹فعلا ساخت و ساز در پارک لاله به دلیل حضور شورای شهر به موضوع متوقف شده است.

🔹مقرر شد که طرح ساخت و ساز برای جمع‌بندی به کمیسیون شهرسازی شورای شهر ارائه شود تا بررسی‌های لازم صورت گیرد.

🔹یا اجرای طرح در پی توافق با دانشگاه تهران به اراضی روبروی پارک منتقل خواهد شد و یا پروژه در جای دیگری احداث می‌شود که البته باید این موضوعات بررسی شود.

@Tehran_Tel
Forwarded from Bazafarini
۱۴امین نشست از سلسله نشست‌های تخصصی در حوزه برنامه‌ریزی و توسعه روستایی توسط پژوهشکده سوانح طبیعی و کرسی یونسکو در مدیریت سوانح طبیعی برگزار می‌گردد.

🔰 مدیریت پایدار منابع طبیعی

‼️ زمان: چهارشنبه ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۳؛ ساعت ۱۴:۰۰ الی ۱۶:۰۰

🔻 سخنرانان:
▫️دکتر وحید جعفریان جانشین مرکز بین‌المللی مدیریت جامع حوزه آبخیز و منابع زیستی در مناطق خشک و نیمه‌خشک
▫️دکتر محمد درویش رییس کمیته محیط‌زیست در کرسی سلامت اجتماعی یونســکو
▫️دکتر افشین دانه‌کار استاد گروه مهندسی محیط‌زیست دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران

🔸 شرکت در این وبینار برای عموم آزاد است و گواهی حضور به شرکت‌کنندگان اعطا خواهد شد.

🌐 کسب اطلاعات بیشتر:
https://ndri.ac.ir/rural-development-meetings-14

🌐 ثبت‌نام:
https://eseminar.tv/wb138049

#پایگاه_خبری_بازآفرینی
@bazafarininews
قدرت فساد

🖌️مسعود امیرزاده

مساله فساد یکی از مهم ترین چالشهای شرایط کنونی پیش روی کشور و رفع آن یکی از مطالبات جدی اجتماعی و مردم است.اما چرا مبارزه تا این حد دشوار و زمان‌بر شده و گویا برچیده شدن آن آرزوی محال گشته است.
برخی علت لاینحلی فساد را ساختاری بودن و عدم عزم جدی به رفع آن عنوان میکنند اما مسلما بسیاری از مسئولین و صاحبان امر با این قرائت از فساد در کشور مخالفت جدی دارند. به گمان ایشان فساد چون عارضه ای بر تن ساختار نشسته و آنرا بیمار ساخته و این مرض مربوط به ذات آن نبوده و قابل رفع کردن است.این جستار در پی ایستادن در هیچ سوی این مدعا نیست اما میخواهد سخن دیگری مطرح کند.
مهم نیست که فساد در ساختار بوده و یا بر آن عارض شده بلکه مهم این است در هر فرم ، فساد قابلیت ساختاریافتگی و تشکیل گره‌ها و پیوندهای مستقل برای خود را دارد.به عبارتی اجزای فساد بعد از مدتی با یکدیگر لینک کرده و نقش هم افزا و حمایتی خود را نسبت به یکدیگر ایفا میکنند.
فساد مانند هر پدیده دیگری مستظهر به شرایط پیدایش است که می‌شود تدریجا فساد از صورت لکه ای به فرم شبکه‌ای درآید.ماندگاری شرایط رانت و ویژه خواری در طولانی مدت زمینه خوبی برای پیدایش فساد ساختار یافته است.به تعبیری لکه ها در نقاط مختلف با فرصت زمانی کافی همدیگر را پیدا کرده و نوعی ساختار در سایه و بعضا نامشخص را ایجاد میکنند، این ساختار موازی قابلیت اثر گذاری و خم نمودن ساخت‌های سالم حکمرانی و حتا در اختیار گرفتن ساحت تصمیم را دارد.اگر می‌بینیم که چگونه علی رغم اینهمه قوانین و ضوابط و دستگاه های مراقبتی و قضایی هنوز فساد در حال مکیدن خون سرزمین و مردمان و تضعیف حاکمیت است باید علت انرا در قوت فساد با تکیه بر ساخت یافتگی مرموزانه جستجو کرد.
اگر بخواهم نمونه‌ای از پیوندهای فساد زا در ساخت مدیریت سرزمین را معرفی کنم،پیوند بخش معدن با ساخت وساز افسار گسیخته و هرجایی در سرزمین است. لزومی ندارد که بخش ویرانساز معدن از یکسو و تغییرکاربری و ساخت و ساز و فروش تراکم در طرف دیگر با هم قرارداد مکتوبی داشته باشندبلکه آنها در عمل توجیه گر وجود یکدیگر هستند و پیوندهای شبکه ای آنها از یکدیگر حمایت های هم افزاینده می‌کند.
همین ربط را به نوعی دیگر در پروژه های انتقال آب و گسترش شهرسازی و حاشیه نشینی شاهد هستیم.بخش معدن و فولاد میتوانند پروژه های شیرین سازی و لوله کشی سرزمینی را به حرکت دربیاورند.
بخش رانتخوار و ناکارآمد تولید خودرو و از عوامل مهم تصادفات رکوردشکن درکشور همدستی در راهسازی افسار گسیخته و نامرتب دارد.
نتیجه ای که میخواهم از این نوشتار کوتاه بگیرم یک گزاره بیش نیست:
“در مساله فساد فقط به نقاط و لکه ها توجه نفرمایبد به پیوندهای آنها تمرکز کنید، قدرت ماندگاری ایشان در پیوندها است”.

https://www.tg-me.com/didehbaanzistboom
Forwarded from ԼαԼαԼαɴƊ
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎞اشک و زاری چمران برای حمایت از زاکانی در ماجرای قراداد چین و وامهای نجومی به مدیران را مشاهده بفرمایید! این‌پیرمرد باید الان در خانه با نوه های خود بازی می کرد، به جای اینکه برای کلانشهر تهران تصمیم بگیرد!😐

🚀@ԼαԼαԼαɴƊ📺
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🟢 کسوف خرد اگر رییس‌جمهور بود! 🟢

📚
@darvishnameh

1️⃣ گاه با خود می‌اندیشم چرا باید کشوری که دیرینه‌ترین پیشینه تمدنی، پرسابقه‌ترین نهادهای مدنی، قدیمی‌ترین واحدهای دانشگاهی، بیشترین نیروهای متخصص، بالاترین سرانه دانشجو، کهن‌ترین جنبش‌های آزادیخواهانه، متنوع‌ترین چشم‌اندازهای طبیعی، ارزش‌های بوم‌شناختی بی‌رقیب، گونه‌های اندمیک و میراث‌های جهانی ممتاز را به نسبت اغلب کشورهای خاورمیانه و آسیای جنوب غربی دارا باشد، حالا به برکت شیوه مدیریتی حاکم بر آن احتمالا اگر افغانستان، یمن و غزه در اطرافش نبودند، در قعر جدول باکیفیت‌ترین کشورهای منطقه قرار می‌گرفت؟

2️⃣ میزان خشم، نارضایتی و ناامیدی مردم از ارکان حکومت، عیار فلاکت اقتصادی، شکاف طبقاتی و ناامنی‌های خیابانی بعید می‌دانم هرگز در چنین سطحی بوده و با این وجود، همچنان گروهی از حاکمان دنبال انگشت‌کردن در چشم مردم و سرک‌کشیدن به شیوه زندگی آنها هستند!

3️⃣ یکبار دیگر همین پنجاه ثانیه را با دقت نگاه کنید تا دریابید چگونه ممکن است ناکارآمدی و بی‌تدبیری یک نظام تدبیر به حدی برسد که در یک منطقه بیابانی، مردم مجبور به واردات شن و ماسه شوند!

4️⃣ واقعاً کسوف خرد اگر قرار بود، مصداقی روشن یابد، شاید ماجرا به همین آدمی برمی‌گشت که خود را نخبه زمین و زمان و بی‌نیاز از مشورت می‌شمرد و ثمره حکومت‌داری‌اش شاید تا سال‌ها پس از محوش از صحنه سیاست در ایران، دامن وطن را رها نکند.

5️⃣ و می‌دانید چه چیز عذاب‌آورتر است؟ اینکه هنوز عده‌ای به آمدن دوباره محمود امید بسته‌اند و عده‌ای در منابع‌طبیعی چند استان زاگرس‌نشین، همچنان در پی جمع‌آوری دانه‌های بلوط و زنده‌کردن دوباره طرح محمود هستند!

6️⃣ برتولت برشت می‌گوید: آهای آیندگان! شما که از دل توفانی بیرون می‌جهید
که ما را بلعیده است.
وقتی از ضعف‌های ما حرف می‌زنید
یادتان باشد
از زمانه سخت ما هم چیزی بگویید ...


#کسوف_خرد
#دلنوشته‌_های_محمد_درویش
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
⚠️احمدی‌نژاد در مجارستان از لزوم آموزش به مردم در جهت حفظ محیط زیست گفت

یغما فشخامی روزنامه‌نگار

🔺️‏همین احمدی‌نژادی که آقای درویش می‌گوید قصد داشت جنگل‌های زاگرس را نابود کند و فردی که اساساً اعتقادی به محیط زیست نداشت را رییس سازمان محیط زیست کرده بود! چند روز پیش سخنران یک نشست تخصصی درباره ارزش‌های ‎محیط‌زیست در مجارستان بود و از لزوم آموزش به مردم در جهت حفظ محیط زیست گفت.

🔺️در یک نشست از محمدجواد محمدی‌زاده سوال شد چگونه رئیس سازمان محیط زیست شدید؟
🔺گفت: خودم هم نفهمیدم چه کسی ما را به این سازمان هل داد.
🔺️از او پرسیدند اصلا شما چه تخصصی درباره محیط زیست دارید؟
🔺️گفت: در زمان شهرداری احمدی‌نژاد، معاون خدمات شهری بودم و با زباله، نظافت و فضای سبز سرو کار داشتم

@mostaghelnewspaper
Audio
🟢 گزارشی از ماجرای زن و محیط‌زیست در خانه اندیشمندان علوم انسانی! 🟢

📚
@darvishnameh

✍️ یکصد و ده‌دقیقه شامل سخنرانی معصومه اشتیاقی، محمد درویش، طرح پرسش‌ها و پاسخ‌ها در تالار حافظ ...

https://www.tg-me.com/darvishnameh/12028

#زن_و_محیط_زیست
#معصومه_اشتیاقی
#محمد_درویش
📔سلسله نشست های تحولات اجتماعی و فرهنگی ایران معاصر

نشست دوم:
🔹تغییرات اقلیمی و مهاجرت های اکولوژیک

سخنرانان:
#رسول_صادقی
#محمد_درویش

🗓 دوشنبه 24 اردیبهشت 1403، ساعت 17

🏡سالن حافظ

🔹برنامه به صورت حضوری برگزار می گردد.

🔹ورود برای عموم آزاد و رایگان است.

💢انجمن جمعیت شناسی ایران💢

💢خانه اندیشمندان علوم انسانی💢



🆔 @iranianhht
Forwarded from اخبار منتخب
محمد درویش، کارشناس #محیط_زیست: اگر یک مترمکعب فاضلاب را تصفیه کنیم هزینه آن یک‌ پنجم شیرین کردن همان مقدار آب خلیج فارس است، بدون این که تبعات محیط زیستی داشته باشد.
اخبار منتخب در واتساپ
@Akhbar_montakhab
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Forwarded from آب...🌊
درآمد هزار میلیارد تومانی از قـطع درختان/ زنده‌باد درخت یک شعار تبلیغاتی بیش نیست!

بررسی هم‌میهن نشان می‌دهد درآمد شهرداری تهران از محل قطع درختان ۳۵ درصد افزایش داشته است


بررسی‌های هم‌میهن از بودجه شهرداری تهران نشان می‌دهد از ابتدای کار دوره فعلی مدیریت شهری تهران، درآمد حاصل از قطع درختان به هزار و ۶۰۳ میلیارد تومان رسیده و نسبت به دوره پنجم ۳۵ درصد افزایش داشته است.

بهروز شیخ‌رودی، معاون پیشین محاسبات و پایش عملکرد شورای شهر تهران:
🔹درآمدی که شهرداری در دوره مدیریت شهری ششم از قطع درخت تا پایان بهمن‌ماه ۱۴۰۲ به دست آورده، نسبتی با اعتبارات کاشت درخت و جنگل‌کاری آن ندارد.

🔹«درآمد شهرداری تهران از ابتدای دوره ششم تا پایان بهمن‌ماه ۱۴۰۲ از محل جریمه قطع درختان در شهر تهران هزار و۶۰۳ میلیارد تومان است که نسبت به دوره پنجم ۱۳۵ درصد رشد داشته است. آقای زاکانی و چمران باید بگویند که مجوز ساخت‌وساز در چند باغ و قطع چند درخت داده شده که این میزان درآمد را به دست آورده‌اند؟ شورای ششم به ریاست آقای چمران جریمه قطع درخت را به اندازه تورم گران نکرد و این جریمه حداکثر ۲۰ درصد گران شده است؛ یعنی قطع درخت برای بسازبفروش‌ها صرفه اقتصادی دارد. وقتی درآمد حاصل از قطع درخت افزایش پیدا کرده، یعنی تعداد درخت بیشتری هم قطع شده است.»

🔹وقتی جریمه قطع درخت را دریافت می‌کنیم، باید آن را با میزان درختکاری انجام‌شده مقایسه کرد که دراین‌زمینه عملکرد شهرداری برخلاف تبلیغاتش که از «زنده‌باد درخت» حرف می‌زند، در مسیر زنده‌باد قطع درخت است! به‌هرحال در مقایسه با  درآمد هزار و ۶۰۳ میلیاردی از قطع درختان و هزینه تنها ۱۰۹ میلیارد تومان برای کاشت درخت در قالب جنگل‌کاری در پایتخت، هرکسی متوجه می‌شود که زنده‌باد درخت یک شعار تبلیغاتی بیش نیست!»

سارا سبزی


کانال آب
@water_bio
آمارهای شهرداری تبلیغاتی است.

آرش میلانی، عضو شورای شهر پنجم ، منتقد آمارهای شهرداری درباره توسعه فضای سبز در دوره فعلی است. او به هم‌میهن توضیح می‌دهد: «فضای سبز برخلاف پروژه‌های عمرانی برای رسیدن به بهره‌برداری کامل نیاز به زمان دارد و کاشت نهال‌های پنج‌ساله از نظر ارزش اکولوژیک قابل مقایسه با یک درخت ۵۰ ساله نیست. این اقدام که تعدادی از درختان کهنسال را در بافت مرکزی حذف و بعد در محدوده حاشیه شهر چندبرابر آن در یک پارک جنگلی نهال‌کاری کنیم قابل‌قبول نیست.»
او به پروژه‌های برنامه‌ریزی‌شده برای ساخت‌وساز در پارک‌های لاله و قیطریه اشاره می‌کند و ادامه می‌دهد: «در ارتباط با آمار عملکرد توسعه فضای سبز جایگزین، بعضی از این آمارها مربوط به کمربندهای جنگلی است که هنوز تبدیل به پارک نشده و قابل دسترس برای شهروندان نیست؛ بنابراین ایجاد تناسب بین آنچه در کمربند جنگلی کاشته و آنچه در پارک لاله و قیطریه قطع می‌شود نادرست است و هرکدام را باید متناسب با خودش مقایسه کرد. پارک‌های مرکزی مانند لاله نسبت به فضای سبز کمربندی، محل رجوع تعداد بیشتری از مردم است. این پارک‌ها از نظر میراث معنوی شهر ارزش بسیار بالایی نسبت به یک کمربند جنگلی تازه‌تاسیس دارد. آن خاطره جمعی که پنچ‌درخت کهنسال در پارک لاله دارد، بالاتر از ده‌ها نهالی است که در ۵۰ کیلومتری آن کاشته می‌شود.»
میلانی درباره آمارهای شهرداری درخصوص رکوردزنی ایجاد فضای سبز درون‌شهری در دوره فعلی نسبت به عملکرد یک‌دهه گذشته، می‌گوید: « در این تبلیغ ادعا کرده‌اند که ۶۲۶ هکتار توسعه فضای سبز مربوط به پارک‌های درون‌شهری است. در آمارنامه سال ۱۴۰۱ شهرداری نوشته شده که فضای سبز جدید درون‌شهری و قابل دسترس برای شهروندان ۵۲۵ هکتار است.
اگر به آمار گزارش عملکرد سازمان بوستان‌ها در همان سال مراجعه کنیم، لیست پارک‌هایی که به‌عنوان خروجی پارک‌های جدید دیده می‌شود قابل مشاهده است، اما مساحت این پارک‌ها با  عدد آمارنامه تناسب ندارد و سرجمع آن به این عدد نمی‌رسد. حتی اگر آمار بهسازی پارک‌های موجود مانند پروژه مادر و کودک را هم به مساحت این پارک‌ها اضافه کنیم - هرچند این تجمیع آماری هم به‌لحاظ اصولی نادرست است- باز هم سرجمع آن  به ۵۲۵ هکتار نمی‌رسد؛ بنابراین به‌نظر می‌رسد آمار مذکور یک ترفند تبلیغاتی است تا نشان دهند که به فضای سبز توجه داشته‌اند و از نظر آماری شبهه جدی به آن وارد است.»
او می‌گوید، دوهزار هکتار کمربند سبز شهری ایجاد شده توسط شهرداری فراتر از این ۶۷۶ هکتار است: «چون این آمار مربوط به پارک‌های جنگلی خارج از مناطق شهرداری تهران است و معمولاً بخشی از آنها باید به بوستان و فضای سبز قابل دسترس تبدیل شود، در این صورت مساحت آنها را می‌توان به آمار پارک‌های قابل استفاده شهروندان اضافه کرد. به‌همین‌دلیل باید به‌صورت شفاف توضیح داده شود که چه میزان از کمربند سبز تهران تحت عنوان بوستان‌های حاشیه‌ای به این آمار اضافه شده است؟  منظور از فضای سبز درون‌شهری، پارک‌هایی است که داخل بافت موجود شهری برای شهروندان قابل دسترس است  بخشی از محدوده‌های اطراف شهر تهران قبلاً به پارک جنگلی تبدیل شده و درحال‌حاضر  کمربند سبز در شعاع دورتری از شهر در حال احداث است و هنوز راه زیادی برای قابل دسترس‌شدن آنها وجود دارد.»
میلانی ادامه می‌دهد: «سرانه ۱۶/۷ مترمربعی که به‌عنوان سرانه فضای سبز شهری اعلام می‌شود، با احتساب تمام فضای سبز یعنی کمربند سبز، فضای سبز معابر و بوستان‌هاست؛ درحالی‌که اگر به‌صورت خالص به این موضوع نگاه کنید آنچه برای شهروندان قابل دسترس است پارک‌ها و بوستان‌های درون‌شهری است و در این صورت این سرانه حدود ۷/۲۴ مترمربع  تا پایان سال ۱۴۰۱ است. با این حساب در زمینه سرانه بوستان‌های شهری هنوز با استاندارد ملی که ۱۰ مترمربع است،  فاصله داریم.»
براساس گزارش‌های سازمان بوستان‌ها و اظهارنظر شورای شهر در سال گذشته میزان باغات تملک‌شده و تبدیل به پارک شده عملکرد ۵۰۰ هکتاری نداشت و حدودِ سال‌های گذشته بود. در دوره‌های پیشین مدیریت شهری، نرخ ایجاد فضای سبز از محل تملک باغات ۲۰ تا ۴۰ هکتار در سال بود. در دوره پنجم یکی از مشکلات پیداکردن عرصه‌های خالی در داخل بافت شهری برای تبدیل به پارک بود امیدوارم سازمان بوستان‌ها به‌صورت شفاف اعلام کند که به‌صورت خالص میزان پارک‌های درون‌شهری چقدر افزایش پیدا کرده است؟»
برای خواندن ادامه مطلب به سایت هم میهن مراجعه کنید.

https://hammihanonline.ir/fa/tiny/news-15868
Forwarded from اسکان نیوز
🔻زاکانی دی ماه ۱۳۹۵:

ادعای محرمانه بودن قرارداد ایرباس‌ها بهانه‌ی برای پورسانت گیری عده‌ای است!


🔻زاکانی اردیبهشت ماه ۱۴۰۳:

قرارداد (خرید اتوبوس از شرکت ساختمانی چینی) آن چیزی نیست که بتوان آن را جار زد. ایران هزار و یک دشمن دارد. این کارها بر ضد امنیت کشور است!

@eskannews_com
instagram.com/eskannews
2024/09/22 20:38:11
Back to Top
HTML Embed Code: