Telegram Web Link
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
✌️ از ۴۰هزار نفر گذشتیم!✌️

📚
@darvishnameh

1️⃣ درود بر شما مردم شریف که بی‌تفاوت نمانده و اجازه نمی‌دهید تا علیرضا زاکانی خود را مالک شهر فرض کند.

2️⃣ ما شهری می‌خواهیم که شهردارش به جای توهین و اتهام‌افکنی و تهدید منتقدینش، یاد گرفته باشد چگونه با مردمش با احترام سخن گفته و پاسخگو باشد.

3️⃣ ما شهرداری می‌خواهیم که اولویت خود را تغییر مبلمان شهری از خودرومحوری به بوم‌محوری معرفی کرده و به جای آنکه دم از ساده‌زیستی بزند، دست‌کم یک روز در هفته در معابر عمومی شهر با دوچرخه رکاب بزند تا بفهمد چرا اینجاد مسیر ایمن برای دوچرخه‌سواری یک ضرورت است و چرا برای درمان آلودگی هوا، ترافیک، آلودگی صوتی و کم‌تحرکی باید به برنامه‌های شهرداری در دوره قبل شتاب بخشد و نه اینکه آنها را با تمسخر کنار نهد.

4️⃣ شهری که سرانه فضای سبزش دستکم هشت متر کمتر از استاندارد است، نباید شاهد قطع درختانش به بهانه ساخت مسجد، هتل، شهربازی یا هر کاربری دیگری باشد.

🧿 لطفاً همچنان از این دو کارزار حمایت کنید:

♦️پارک قیطریه:

https://www.karzar.net/106414

♦️نه به زاکانی:

https://www.karzar.net/111183

#پارک_قیطریه
#نه_به_زاکانی
#محمد_درویش
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🟢 ۱۶۳دقیقه درباره محیط‌زیست ایران در گفتگوی چُراز با محمد درویش!🟢

📚
@darvishnameh

1️⃣ حسین میرزایی از رسانه اقتصادی چُراز در این گفتگوی مفصل کوشید تا درباره مهم‌ترین مسایل امروز محیط‌زیست ایران و البته محمد درویش، جستارها و پرسش‌هایی چالشی و مورد توجه افکار عمومی را طرح کند. اینکه زندگی من چگونه می‌گذرد؟ چگونه می‌توانم تقریباً همه زندگیم را بیش از ۳۶سال به محیط‌زیست اختصاص دهم؟ چرا خسته و ناامید نشده‌ام؟ کجاها شکست خورده‌ام؟ از کدام پیروزی‌ها بیشتر لذت برده‌ام؟ آینده ایران را چگونه می‌بینم؟ چرا اصلاً روندهای کاهنده کارایی سرزمین در ایران شتابناک ادامه دارد؟ ربط جنگ جهانی دوم، انقلاب ایران و اسکندر فیروز به محیط‌زیست چیست؟ و بزرگ‌ترین بحران‌های آینده ایران کدام است؟

2️⃣ بازخوردهای این گفتگو در کمتر از ۲۴ ساعت پس از انتشارش در صفحه یوتوب چُراز برایم شگفت‌آور و امیدبخش است.

3️⃣ فرزانه‌ای می‌گفت: ساعتی میزان آنی، ساعتی موزون این؛ بعد از این میزانِ خود شو تا شوی موزون خویش! من آرام آرام در همین مسیر حرکت کرده‌ام و آن را برتر از کنشگری و یا شاید بهتر است بگویم: شرط کامروایی در کنشگری می‌دانم.

#چراز
#محمد_درویش
Forwarded from چُراز
🔸گفتگوی چراز با دکتر محمد درویش را می‌توانید از کست‌‌باکس چراز به صورت صوتی گوش دهید.

🔹در این گفتگو راجع به عملکرد زیست‌محیطی دولت‌های مختلف جمهوری اسلامی، خشک شدن دریاچه ارومیه، بحران آب و آلودگی هوا و چندین موضوع دیگر صحبت کرده‌ایم.

چراز را در کست‌باکس دنبال کنید!
@choraz
Forwarded from کارزار
📣 روزنامه شرق گزارشی با عنوان «قیطریه نماد شد» منتشر کرده است و به جوانب مختلف کارزار مخالفت با تخریب پارک قیطریه به عنوان پرامضاترین کارزار ماه‌های اخیر پرداخته است.

🗣 «به گفته اهالی محله قیطریه، در این پارک قدیمی با توجه به ساختمانی مشخص به‌عنوان نمازخانه، نیازی به توسعه فضای ساختمانی و تخریب بخشی از‌ پارک و قطع درختان چندین‌ساله کهن پارک نبود»

🗣 حناچی، شهردار سابق تهران: «مگر در سطح شهر و داخل محدوده شهر تهران چقدر پارک داریم که سه هزار متر از آن را بگیریم و به مسجد تبدیل کنیم؟ مگر چقدر فضای سبز داریم؟»

🗣 شهرام جباری‌زادگان، کارشناس برنامه‌ریزی و حمل‌ونقل شهری: «تصمیم به ساخت مسجد در پارک قیطریه که به نظر می‌رسد بدون مشورت با صاحب‌نظران حوزه‌های شهری و شهروندانی که از چنین تصمیمی تأثیر می‌پذیرند اتخاذ شده است، نشان‌دهنده یک رویکرد بالا به پایین است که در آن، نظرات متخصصان و خواسته‌های مردم نادیده گرفته شده است.»

⭕️ محمد رهبری، جامعه‌شناس و پژوهشگر شبکه‌های اجتماعی: «از زمان وقایع پس از مرگ #مهسا_امینی، هیچ کارزاری تا این اندازه امضا نشده بود. این موضوع را می‌توان مهم‌ترین خبر اجتماعی در سال ۱۴۰۳ دانست و باید به آن پرداخت.»

کارزار «درخواست جلوگیری از تخریب پارک قیطریه» به رکورد بیش از ۱۴۸ هزار امضا رسیده است. برای امضای این کارزار و مطالعه گزارش‌های مرتبط با آن به لینک منتشر شده در استوری مراجعه کنید:
https://www.karzar.net/106414

♥️ با تشکر از روزنامه شرق بابت پیگیری کارزارهای مردمی

✌️ به یاد داشته باشیم کارکرد اصلی تمامی کارزارها فارغ از نتیجه نهایی آن‌ها، آگاهی‌بخشی، دوری از انفعال، گسترش فرهنگ مطالبه‌گری مدنی و تقویت هم‌افزایی اجتماعی است.

#قدرت_بی_قدرتان
✌️ @karzarnet

حکومت افغانستان در بارندگی‌های اخیر نسبت به حقابه ایران چطور رفتار کرد

🔴 امارت در سیلاب هم آب را روی سیستان بست؟

🔻فرهیختگان: کارشناسان معقتدند مساله آب در سیستان به دلیل قرارگیری در شرایط خاص و بحرانی، تبدیل به یک ابزار سیاسی و انتفاعی شده است. چنانچه بسیاری از سدهایی که در افغانستان ساخته می‌شود به صورت سفارشی هستند.

🔻در روزهای اخیر تصاویر منتشر شده حاکی از رهاسازی آب هیرمند به سمت هامون است. این اتفاق درحالی رخ داده که در سال جاری افغانستان شاهد بارش‌های قابل توجهی بوده و برخی از کارشناسان بر این باورند که این رهاسازی آب تحت اختیار مقامات افغانستان نبوده و به عبارتی آنها چاره‌ای جز روانه کردن آب‌های سرریز شده به سمت ایران نداشته‌اند. با این حال مقامات دو کشور واکنش‌های مثبتی نسبت به این موضوع نشان داده‌اند. 

محمد درویش فعال محیط‌زیست در گفت‌وگو با فرهیختگان:
▫️حقابه ایران از مجموع آورد سالانه رودخانه هیرمند 14 درصد است. بنابراین کشورما از این حقابه 820 میلیون مترمکعب سهم دارد. در حال حاضر گفته می‌شود که از ۸۲۰ میلیون متر مکعب 7درصد و در خوشبینانه‌ترین حالت ۱۱ درصد وارد کشور شده، یعنی چیزی حدود ۸۰ تا ۹۰ میلیون مترمکعب. پس هنوز بخش قابل توجهی از آن حقابه وارد ایران نشده است.

▫️بارندگی در افغانستان خیلی زیاد بوده و آنجا هم هنوز سد ندارد، بنابراین آب از کنترلش خارج شده و وارد ایران شده است. پس هیچ اراده مثبتی در دولت طالبان برای این مقدار آبی که وارد ایران شده نبوده و آنها اگر می‌توانستند این آب را هم نمی‌دادند. 

گزارش علی ملکی را در سایت بخوانید

@FarhikhteganOnline
🟢 دریاچه ارومیه را چگونه باید برای ایران نگه داشت؟ 🟢

📚
@darvishnameh

✍️ محمد درويش، عضو هيات علمي موسسه تحقيقات جنگل‌ها و مراتع كشور در گفت‌وگو با «اعتماد» در واكنش به اظهارات مسوولان حوزه محيط‌زيست و صنعت آب و استان آذربايجان غربي درباره بهبود وضع درياچه اروميه در فروردين امسال و سرنوشت درياچه در ماه‌هاي آتي سال مي‌گويد: «وضعيت فعلي درياچه اروميه، حاصل يك اتفاق طبيعي است.  ميزان بارندگي در حوضه آبخيز درياچه اروميه تا ۳۱ فروردين ماه امسال در طول ۵۵ سال اخير بي‌سابقه بوده و حتي در دوران طلايي سال ۱۳۷۵ كه درياچه اروميه ۳۳ ميليارد متر مكعب آب داشت هم، چنين بارشي را در حوضه آبخيز درياچه شاهد نبوديم. یعنی با يك سال كاملا استثنايي روبه‌رو هستيم كه ميزان بارندگي‌ها، دست‌کم ۲۰ درصد بيش از ميانگين ۵۵ ساله بوده و بنابراين، مدیران متولی در اين زمينه هيچ هنري به خرج نداده‌اند! چون دليل ورود حدود يك و نيم تا دو ميليارد متر مكعب آب به درياچه، بارش‌هاي مستقيم در سطح درياچه و ...

♦️ادامه این گفتگو را که در شماره امروز - ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳، صفحه‌های نخست و هفتم - اعتماد منتشر شده، اینجا بخوانید.

#ارومیه_جان_ماست
#محمد_درویش
Forwarded from سلامت نیوز
🔴 دریاچه ارومیه تا شهریور دوباره خشک می شود

🔹محمد درویش کارشناس محیط زیست می گوید: «با افزایش گرما و افزایش مصرف آب در بخش کشاورزی، حتما دریاچه تا 6 ماه آینده خشک خواهد شد چون مسوولان هیچ تمهیدی برای پلمب چاه‌ها یا رهاسازی آب از سدها یا کاهش مصرف آب در بخش کشاورزی در نظر نگرفته‌اند. با وجود اخباری که اخیرا درباره افزایش 12 سانتی‌متری سطح آب دریاچه ارومیه منتشر شده، مسوولان در برنامه احیای دریاچه با شکست روبه‌رو شده‌اند و متاسفم که در اثنای انتشار این اخبار، به این فکر نیستند که وقتی 6 ماه بعد و با گرم شدن هوا، همین میزان آب از کف دریاچه ناپدید بشود، چه جوابی به مردم و رسانه‌ها خواهند داد؟»/اعتماد

https://www.salamatnews.com/news/371029
🟢 روایت ایرنا از یک آبخیزداری واقعی! 🟢

📚
@darvishnameh

✍️ درختان کهنسال نقش مهمی در حفاظت از خاک دارند بر این اساس پویشی به عنوان شناسایی و مهار درختان ریشه در باد راه اندازی شد که یک فعال محیط زیست درباره نحوه فعالیت این پویش به خبرنگار محیط زیست ایرنا گفت: یک سری درختان کهنسال داریم که در اثر فعالیت های تکنوژنتیک مانند معدن کاری، سدسازی، جاده سازی، عبور لوله های نفت و گاز ریشه هایشان از خاک بیرون زده اند، اینها عمدتاً درختانی از جنس بلوط، بنه، کهور، کنار و ارس هستند که می توانند ۲ تا ۳ هزار سال عمر کنند اما به علت خارج شدن ریشه هایشان از خاک، عمرشان خیلی کم می شود و ممکن است در مدت ۵۰ تا ۱۰۰ سال آینده از بین بروند. محمد درویش افزود: در راستای حفاظت از این درختان ارزشمند، تعدادی از فعالان محیط زیست پویش شناسایی و مهار درختان ریشه در باد راه اندازی کردند تا از نابودی این درختان کهنسال جلوگیری شود، بر این اساس فعالیت این پویش در استان های کهگیلویه و بویراحمد و کردستان آغاز شده است ...

♦️ادامه در نشانی زیر:

https://irna.ir/xjQhPv

#درختان_ریشه_درباد
#الگن
#محمد_درویش
Forwarded from کانال فرارو
محمد درویش در گفتگو با فرارو مطرح کرد:
سند بسیار مهم درباره سفره‌های آب زیرزمینی؛ چرا همه سکوت کرده‌اند؟!

اکنون، چنین فرونشست‌هایی در کشور ما رخ نمی‌دهد. یعنی رکورد‌ها در حد ۵۴ سانتی متر و ۳۶ سانتی متر نیست. رکورد‌ها کمتر شده، اما این خبر خوب و مثبتی نیست. دلیل این که رکورد‌ها کمتر شده این است که اکنون آبی باقی نمانده که از زیر زمین کشیده شود و در اثر این حرکت، سطح زمین فرو برود. در حال حاضر کفگیر بسیاری از آبخوان‌ها (سفره‌های آب زیرزمینی) به ته دیگ خورده یا به زودی به ته دیگ می‌خورد. گزارشی که کمیته مقابله با خشکسالی در وزارت کشور منتشر کرده و ریاست آن بر عهده خانم بنفشه زهرایی است نشان می‌دهد که تا کمتر از ۱۰ سال دیگر بیش از ۲۰ درصد از آبخوان‌های ما کاملا از آب تهی می‌شود و با بحران مهاجرت‌های گسترده رو به رو خواهیم بود.

https://fararu.com/fa/news/730029
Forwarded from کارهای خوب ویدریها (حیدر ( رامین ) نجارلو)
درود بر جناب مهندس محمد درویش عزیز 🙏
🙏 دانشمند ، پژوهشگر و کنشگر فرهیختهِ دلسوز محیط‌زیست کشور عزیزمان ایران 🎋
تشکر ویژه داریم از تشریف فرمایی حضرتعالی به روستای تاریخی و کهن ویدر و پیگیری دغدغه اهالی ویدر و بخش خرقان و شهرستان‌های ساوه و زرندیه نسبت به عواقب ناگوار احداث سومین کارخانه سیمان در بخش خرقان شهرستان زرندیه 🙏
بازتاب گسترده پست حضرتعالی را انجام دادیم ، بازدیدکنندگان گزارش حضرتعالی از ۵۰۰هزار نفر در تلگرام عبور کردند 🙏
https://www.tg-me.com/darvishnameh/11875
***
https://www.karzar.net/63843
Forwarded from خبرفوری (ادمین ۱)
🔺محمد درویش: هیچ آبی در سفره‌های آب زیرزمینی کشور باقی نمانده

محمد درویش، پژوهشگر و فعال محیط زیست:

🔹در سال ۲۰۱۰، سازمان زمین شناسی اعلام کرد که بخش‌هایی از استان فارس بین دشت جهرم و فسا به شکل نقطه‌ای با میزان فرونشستی مواجه شده که حتی از ۳۰ سانتی متر هم گذشته و به ۵۴ سانتی متر در سال رسیده که بالاترین رکوردی است که در جهان ثبت شده بود. اکنون، چنین فرونشست‌هایی در کشور ما رخ نمی‌دهد. یعنی رکورد‌ها در حد ۵۴ سانتی متر و ۳۶ سانتی متر نیست. رکورد‌ها کمتر شده، اما این خبر خوب و مثبتی نیست. دلیل این که رکورد‌ها کمتر شده این است که اکنون آبی باقی نمانده که از زیر زمین کشیده شود و در اثر این حرکت، سطح زمین فرو برود. در حال حاضر کفگیر بسیاری از آبخوان‌ها به ته دیگ خورده یا به زودی به ته دیگ می‌خورد./فرارو

@khabarfouri
🟢 ویدر یک روستای کوچک در نزدیکی ساوه نیست؛ یک تراژدی بزرگ در کنار پایتخت است؛ ویدر عجیب‌ترین روستای جهان است! 🟢

📚
@darvishnameh

1️⃣ ویدر نام یک روستای کوچک در بخش خرقان در قلمرو شهرستان زرندیه استان مرکزی است که از منظر طبیعی، تاریخی، گردشگری و فرهنگی قدمتی سترگ و ارزش‌هایی انکارناپذیر دارد.

2️⃣ اما دلیل تیتر این یادداشت، هیچکدام از موارد پیش‌گفته نیست!

3️⃣ ویدر از آن سو در شمار عجیب‌ترین مناطق ایران، آسیا و شاید جهان قرار دارد، زیرا احتمالاً تنها سکونتگاهی است که در فاصله کمتر از ۱۰کیلومتری‌اش دو کارخانه سیمان و یک کارخانه گچ و ده‌ها معدن به شدت آلاینده دایر شده و کارخانه سیمان سوم هم در حال تجهیز است! علاوه بر این، بدترین شکل خاک‌ربایی، کوه‌خواری و فروپاشی بوم‌شناختی را به چشم می‌توان مشاهده کرد.

4️⃣ حق دارید که باور نکنید؛ من هم تا پیش از حضور میدانی در منطقه و تماشای عمق فاجعه با چشمانم، باور نمی‌کردم. فردا - ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ - در عصر ایران، گزارش تصویری مفصلی از این رخداد تلخ و باورنکردنی منتشر خواهد شد. همه باید به کمک مردم ویدر رفته و مثل علی سلاجقه رفتار نکنیم! کسی که رفته، منطقه را و عمق فاجعه را از نزدیک دیده، اعلام برائت از چنین تخلفی کرده، قول پیگیری داده و عملاً و مطلقاً هیچ کاری نکرده است!

5️⃣ لطفاً با امضای این کارزار به حمایت از اهالی مظلوم و تحت خطر ویدر برآمده و در گام نخست اجازه ندهیم سومین کارخانه سیمان هم افتتاح شود. بی‌شک ۱۵هزار امضا برای چنین کارزار مهمی متناسب با اهمیت خطر نیست. کمک کنیم تا از ۳۰هزار امضا هم عبور کند:

https://www.karzar.net/63843

#نه_به_ساخت_کارخانه_سیمان_در_ویدر
#محمد_درویش
🟢 یادداشت وارده؛ از سری بهانه‌های سرکردن زمستان! 🟢

به قلم: محسن صادقی

📚 @darvishnameh

سلام بر او که همواره از آزار خاک پاک میهن است در تشویش،
بسیار بسیار بی‌دریغ گذشته از خویش، مهندس محمد درویش
.

✍️ سال‌ها بود که گاه‌گاه توشه‌ای اندک جمع می‌کردیم و با کوله‌ای بر دوش دل از دود و شلوغی تهران می‌بریدیم و فرهادوار به کوهستان پناه می‌آوردیم. در کناره‌ی خم رودخانه می‌نشستیم، شعری می‌خواندیم و همه دل را به تماشای پرندگان و درختان و آسمان و ابرها می‌بستیم. تا چندی پیش، که همانجا نشسته بودیم و با خود گفتیم سال‌هاست تا این تکه‌ی پاک و پرنور مأمنی از برای آرامش و آسایش ما فراهم کرده، ولی ما برای او چه کرده‌ایم؟ اینکه هربار به قدر وسع زباله در کوله برزیم که وظیفه است. کاری شایسته‌تر باید. این شد که عزم خویش جزم کردیم تا بر سبزی این نگین چیزی بیفزاییم.
سه نهال را بر دوش گذاشتیم تا به نقطه‌ی معهود ببریم. رسیدیم سرانجام و آن سه نهال را به خاک پاک آن تکه‌ی پاک و پُرنور سپردیم. دور نهال‌ها را سنگ چیدیم تا هرکسی که می‌گذرد بداند تا اینجا مکان مقدسی است و این شاخه‌های سبز هم نشان آن. و از آن روز که بازگشتیم سخت بی‌تابیم. تا مبادا گزندی به آن سه دوست ما رسیده باشد.

🧿 گفتم تا این حدیث با محمد درویش بگویم؛ او که می‌دانم تا چه اندازه دل‌بسته‌ی این خاک است. امید دارم که حتی برای لحظه‌ای، مایه‌ی خوشدلی و دلگرمی شما را فراهم کرده باشم، که این ملک به یاری فرزندانی چون شماست که سال‌هاست زنده است. گرنه چون روز روشن است که بی‌خردانی تیشه به ریشه‌اش می‌زنند. اما شما تنها نیستید در این راه، چنانکه فریدون تنها نبود در نبرد با ضحاک. حتم دارم که سعدی شیراز اگر بود، در گلستان همیشگی خودش و در باب «اخلاق درویشان» حتماً در حکایتی می‌نوشت از آنچه شما می‌کنید. یا حافظ اگر امروز بود حتماً بیتی در این حدود تقدیم شما می‌کرد:

شمشاد خرامان کن، و آهنگ گلستان کن
تا سرو بیاموزد، از قد تو دلجویی


همواره شادمان باشید و تندرست،
با مهر.
@mohsensadeqi

#نامه_وارده
#بهانه_های_سرکردن_زمستان
#محسن_صادقی
#محمد_درویش
Forwarded from اکوایران
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥 معدن با محیط زیست قابل جمع است؟

▫️تقابل بخش معدن با محیط زیست داستانی است قدیمی. البته همچنان کارشناسان به دنبال راهکاری برای حل آن هستند.

▫️محمد درویش فعال محیط زیست و کامران وکیل نایب رییس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان محصولات معدنی ایران به واکاوی این موضوع پرداخته‌اند.

▫️نسخه کامل فردا ساعت 20 در اکوایران منتشر خواهد شد.

#رویداد_جامع_معدن_و_صنایع_معدنی_1403

📺 @ecoiran_webtv
Audio
🟢 گفتگوی رضا حاجی‌کریم، عضو هیات مدیره سندیکای شرکت‌های تاسیساتی و صنعتی ایران با محمد درویش؛ این شاید متفاوت‌ترین گفتگویی است که تاکنون در درویش‌نامه منتشر کرده‌ام! 🟢

📚
@darvishnameh

1️⃣ یک سندیکا در این کشور وجود دارد به نام سندیکای شرکت‌های تاسیساتی و صنعتی ایران که بیش از ۶۲ سال قدمت دارد! چرا این قدمت مهم است؟

2️⃣ شامگاه یکشنبه، ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ به دعوت همایون ابراهیمی، دبیر سندیکا در جمع بلندپایگان و پیشکسوتان این حوزه شرکت کردم تا با یکی از اعضای هیات‌مدیره سندیکای شرکت‌های تاسیساتی و صنعتی ایران، دکتر رضا حاجی‌کریم که رییس فدارسیون صنعت آب ایران هم هستند، درباره سندروم تفکر سازه‌ای در نظام مدیریت آب ایران و سهم شرکت‌های مهندسی مشاور در این ماجرا، گفتگویی شفاف انجام دهم.

3️⃣ اینک حاصلش را در ۳۶ دقیقه می‌توانید گوش کنید و پندارینه‌های خویش را به اشتراک نهید.

#مناظره_صنعت_آب
#رضا_حاجی_کریم
#همایون_ابراهیمی
#محمد_درویش
Forwarded from آب نطلبیده
‍ امنیتی‌سازی افراطی، تمرکز صلاحیت و متخصص گریزی آفت مدیریت منابع آب فرامرزی کشور
#مهدی_فصیحی_هرندی

📡چهارمین کنفرانس بین‌المللی آب بغداد (baghdad-iwc.com) در حال برگزاری است. این رویداد هر ساله توسط وزارت منابع آب #عراق به منظور تبادل دانش، فناوری و مطالعات در مورد استفاده، ذخیره سازی و تصفیه آب به بهترین شکل برای خدمت به بیشترین تعداد ممکن از کشورها و مردم برگزار می‌شود. کنفرانس بغداد، ابتکاری است که با پول #هلند و حمایت‌های سیاسی #فنلاند در سال ۲۰۲۱ شروع شد. برگزار‌کنندگان پیدا و پنهان 😎آن ذیل اهداف تکنیکی فوق‌الاشاره سعی در برجسته کردن مسائل آب سیاسی عراق دارند. عراق بدنبال برجسته کردن مسائل آب خود با همسایگان به ویژه #ترکیه و ایران است. علیرغم اینکه ایران اندکی در آب با عراق اشتراک منافع دارد، ولی عراق سعی دارد ایران را هم وزن ترکیه در مسائل بشدت حاد آبی خود شریک کند. وضعیت ایران با افغانستان در شرق هم در فقره آب هیرمند و هری‌رود پیچیده است. #ایران با اتمام ساخت سد کمال‌خان در حوضه هلمند #افغانستان اینقدر دست به عصا شده است که #سیلاب اخیر وارد شده به کشور را حقابه دانسته و سخنگوی وزارت خارجه حتی رقم آب وارده شده را نیز اعلام می‌کند تا طالبان در چرتکه خود وارد کنند! ایران این‌بار حتی از اعلام رسمی انحراف چندین باره آب هیرمند توسط افغانستان از سد کمال‌خان به سمت گودزره (بیابانی که در چرخه طبیعی هیرمند بعد از پر آب نمودن هامون‌های ایران، پر آب می‌شد نه با انحراف میانبر) خود‌داری کرد. ظلم آشکاری در حق مردمان سیستان و محیط‌زیست که اکنون افغانستان آن را به یک رویه تبدیل کرده است‌. در هری‌رود، سد سلما همه آب سرشاخه اصلی تأمین کننده آب مشهد، را سد کرده و به تبع آن سد دوستی ایران و ترکمنستان را خشک کرده است.
در شمال غربی کشور، رود ارس رنجور و در گرداب هژمونی آبی ترکیه گرفتار آمده است. اخیراً مقاله‌ای با استفاده از اطلاعات و اعداد خود ترکیه به چاپ رسید که اگر ساخت و سازهای ترکیه در حوضه‌های بالادست ارس به اتمام برسد، ۸۳٪ آب ارس در کنترل سدها و ساز‌ه‌های ترکیه قرار می‌گیرد.
🧰 آبِ سیاسی در ایران نه سیاسی که بیشتر امنیتی است. این باعث شده به مرور زمان متخصصان اندک این رشته از دوایر تصمیم‌سازی بیرون گذاشته شوند⛔️‌. امنیتی‌سازی هیدروپلیتیک کشور اگر کمکی به #حل مسائل می‌کرد و نشانه‌های بهبود شرایط وجود داشت ماهیتاً ایرادی نداشت ولی نمره مدیریت هیدروپلیتیک و منابع آب فرامرزی کشور در عمل زیر ده است.

💊🩺تصمیم‌سازی هیدروپلتیک مملکت، اگر فرض کنیم که علمی و بر مبنای نظام سیاستگذاری جامع صورت می‌گیرد (که قطعاً اینطور نیست) به شدت از عارضه تمرکز صلاحیت رنج می‌برد. پیامد تمرکز صلاحیت، امنیتی‌سازی افراطی، تکراری شدن تاکتیک‌ها بدلیل کوچک شدن دایره متخصصان، فرار متخصصان از کشور که برای بزرگ کردن دایره یادگیری خود به حوزه‌های دیگر آب پناه برده‌اند. نتیجه آن پاتک خوردن از حریفانی است که در بازی آب فرامرزی نیز مثل حوضه آبریز که بالادست هستند، دست بالا را پیدا می‌کنند. تاکتیک‌های تکراری و سیاستها ناپخته‌ همه را مشغول حاشیه و تعارضات بین‌بخشی کرده و از تمرکز بر راه‌حلهای چند متغیره چند بخشی غافل کرده است. حریفان آب‌سازِ هژمون هم مشغول بازی رسانه و مذاکره بازی هستند تا دفع‌الوقت کرده و ساخت و ساز خود را در بالادست تکمیل کنند.

@ab_natalabideh
دیوار کج!

🖌️مسعود امیرزاده

“صائب تبریزی” فرمود چونکه معمار می‌نهد دیوار کج تا ثریا می‌رود دیوار کج. باری اگر گذرتان به جاده هراز افتاد با سدی مواجه می‌شوید که جای خود را کنار این جاده و بر پهنه البرز منقش به هیرکانی و بر گلوی رودخانه خروشان هراز باز کرده و میرود که همه را یکجا در خود هضم کند،سدی بنام “سد منگول یا هراز”.
مصاحبه اخیر مدیر اب منطقه ای مازندران و گلایه از عدم تامین اعتبار آن راوی بخشهای دیگری از ماجرای سدی است که گویا دامنه تخریب‌هایش از محل وقوع فراتر خواهد رفت و به اطراف و اکناف هم رسیده و چون توده‌ای بدخیم به همه متاستاز داده است. من بخشی از امار مقام مسئول را از زبان خودشان می‌اورم تا شعر صائب مصداق خود را در روزگار ما به خوبی پیدا کند:
۱-پس از گذشت ۱۳ سال از آغاز ساخت آن برای تکمیل و بهربرداری نیازمند ۷۱ هزار میلیارد ریال اعتبار است و با توجه به تخصیص اعتبار یک‌هزار و ۵۰۰ میلیارد ریالی سال جاری تا ۲۰ سال دیگر نیز این طرح به سرانجام نمی‌رسد! لذا برای تامین اعتبار آن برپایه اعلام رسمی شرکت آب منطقه‌ای مازندران، ۱۳ پرونده مهم فروش اموال مازاد در “قالب مولدسازی” در این شرکت به نتیجه رسید. با عملیاتی شدن آن بیش از ۳۰ هزار میلیارد ریال اعتبار برای زیرساخت‌های آب در مازندران تامین می‌شود.
۲-میرزایی درباره طرح جاده جایگزین هراز نیز که به عنوان یکی از طرح‌های جانبی سد هراز باید ساخته شود، اظهار کرد: پیشرفت فیزیکی “جاده جایگزین هراز به طول ۱۱.۷ کیلومتر “که به ساخت پنج پل و ۶ تونل نیاز دارد نیز به پیشرفت فیزیکی ۳۳ درصدی رسیده است. البته علاوه بر این طرح راهسازی، “هفت و نیم کیلومتر نیز در جاده چلاو” باید جاده جایگزین ساخته شود. با توجه به پیشرفت فیزیکی ۶۰ درصدی ساختمان سد و پیشرفت ۳۳ درصدی جاده جایگزین، پیشرفت فیزیکی کل طرح سد هراز در حال حاضر ۴۸.۸ درصد است.
۳-از سوی دیگر با نگاه خوش بینانه اگر حمل و انباشت روزانه حدود ۴۰۰ تن زباله به عمارت آمل متوقف و در زمین جدید دفن شود، برای جابجایی زباله عمارت که اکنون در دهه چهارم عمرش به سر می برد و در این چند دهه میزبان زباله بیش از ۱۵ شهرستان مرکزی مازندران بوده نیازمند اعتبار قابل توجهی است.
کمی دقت فرمایید! مولدسازی و فروش اموال مازاد برای تامین اعتبار سد.
باز دقت فرمایید! جاده های جایگزین در کجا ؟!
در میانه جنگلهای هیرکانی و منطقه چلاو و پیشکش های بیشتر و بیشتر از کیسه خالی طبیعت رو به نابودی ایران برای یک سد.
این سد در کجا واقع شده است و چرا مساله انباشت زباله در نزدیکی آن در نظر گرفته نشده بود که باید الان یکی از مجهولات مهم حل معادله آن شده باشد؟
کسی نمی پرسد،اصولا نظام بودجه بندی و مدل مالی این سد در ابتدای امر چه بود که برای تامین اعتبار باید حتا کاسه و بشقاب و فرش زیر پا را هم فروخت و دست بدامان فروش اموال شد و این اموال چه هست؟!آنوقت قرار است سد منگول چه گلی بر سر مازنداران بزند؟ فرموده اند برای تامین اب شالیکاران! آیا الان شالی مازندران معطل سدی است که به قول شما تا بیست سال دیگر هم امکان دارد بهره برداری از آن طول بکشد؟!
بگذریم!
بازاگر گذرتان به هراز افتاد، فراموش نکنید در ابتدای ورودی شهر امل به نظاره ریزگردهایی بنشینید که از عراق و عربستان نیامده بلکه ما به دست خود با نابودی کوه و جنگل سرسبز به وسیله معدن و جاده و سد،در آنجا نمایش غمبار گرد و غبار ساخته‌ایم.

♦️ دقت کنیم! یادداشت مسعود امیرزاده بسیار مهم است و باید در نشر حداکثری آن بکوشیم. این دیگر نامش سد هراز نیست، یک بمب اتم است که در خوشبینانه‌ترین حالت، خیانتی در حق مهندسان پاکدست و شریف صنعت آب ایران محسوب می‌شود که می‌دانم بسیاری از آنها همچنان دل در گرو آبادی وطن دارند.

📚
@darvishnameh

#مسعود_امیرزاده
#سد_هراز
#محمد_درویش
Forwarded from عصر ایران (Hassan)
🎥 اجازه فعالیت به ۳ کارخانه سیمان در یک دشت ممنوعه / مجوزهای عجیب دولت بر ضد محیط زیست که در هیچ‌ جای جهان شبیه آن وجود ندارد / نابودی آب و خاک و زمین در نزدیکی تهران (فیلم)

▪️حسن ظهوری

روستای ویدر حالا در عجیب‌ترین جای ایران واقع شده. اتفاقی که در دشت پیرامون این روستا رخ داده در هیچ‌جای ایران و شاید جهان رخ نداده باشد.

گزارش را اینجا ببینید: asriran.com/0042Sh

📽 ویدئوهای دیدنی دیگر در کانال های آپارات و یوتیوب عصر ایران
👇👇👇
aparat.com/asriran

aparat.com/asrirantv

youtube.com/@asriran_official/videos

@MyAsriran
Forwarded from اکوایران
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
📹 معدن و محیط‌زیست در یک اقلیم می‌گنجند

نسخه صوتی

▫️فعالیت بخش معدن در ایران با چالش‌های زیست محیطی همراه است. این در حالی است که محیط زیست نماد کیفیت زندگی و معدن نماد توسعه است و باید بخش معدن را با کمترین آسیب به محیط زیست، توسعه داد.

▫️در این برنامه از بولتن محمد درویش فعال محیط زیست و کامران وکیل نایب رییس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان محصولات معدنی ایران به دنبال راهکاری برای تعامل حداکثری معدن و محیط زیست هستند.

#رویداد_جامع_معدن_و_صنایع_معدنی_1403
#بولتن

📺 @ecoiran_webtv
🔸همسرم؛ بهمن بیگی می‌گفت: موقعی که فارغ التحصیل شده بودم، کتاب بوف کور صادق هدایت را خواندم. همیشه دلم می‌خواست صادق هدایت را ببینم. شنیده بودم که روزهای جمعه با عده‌ای از دوستانش مثل بزرگ‌علوی، نیمایوشیج و چند نفر دیگر در کافه نادری شمیران جمع می شوند.
روز جمعه سوار درشکه شدم و به کافه نادری شمیران رفتم. در گوشه کافه، دیدم که میزی گذاشته اند و عده‌ای دورش نشسته‌اند.

پرسیدم صادق هدایت کدام یک از آنهاست؟گفتند: آن فرد عینکی. رفتم و سلام کردم و گفتم آمده‌ام شما را ببینم. کتاب بوف کور را خوانده ام. کمی با هم حرف زدیم. گفت: اهل کجا هستی؟ گفتم : قشقایی هستم و تازه لیسانس حقوق گرفته‌ام. از من پرسید: خوب حالا که قشقایی هستی، تفنگ هم داری؟
گفتم : بله تفنگ هم دارم. گفت: آهو هم می‌زنی؟ گفتم : بله آهو هم می زنم. گفت: تفنگ دست آهو هم می‌دهی؟!

فهمیدم که چه می‌گوید. چون صادق‌هدایت گیاهخوار بود و مخالف شکار و کشتن حیوانات. گفتم فهمیدم چه گفتی؟! سپس خداحافظی کردم. بعد از مدتی که از تهران به ایل بازگشتم، دو تا تفنگ داشتم که گفتم آنها را آوردند. هردو تا را به پارک بمو بخشیدم. ( پارک بمو منطقه حفاظت شده در نزدیکی شیراز بالای دروازه قرآن) بعد از تعطیلات به تهران برگشتم.‌ باز به کافه نادری رفتم و کتاب عرف و عادت در عشایر فارس را به او تقدیم کردم و گفتم من تفنگ‌هایم را بخشیدم و هرگز شکار نخواهم کرد. بعد از این ملاقات، مورد لطف و تشویق او قرار گرفتم و با هم دوست شدیم

✔️منبع:
بانوی ایل /گفتگوی فرح نيازکار با «سکينه کياني»، همسر محمد بهمن بيگی، نویسنده و بنیان‌گذار آموزش و پرورش عشایری در ایران.
سالگرد درگذشت محمد بهمن‌بیگی

@sahandiranmehr
2024/09/29 01:38:53
Back to Top
HTML Embed Code: