Telegram Web Link
Forwarded from اکوایران
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📹 سیاستگذار از جامعه جا ماند

نسخه صوتی

▫️سال 1402 با تمام اتفاقاتی که برای جامعه و محیط‌زیست کشور داشت به پایان رسید. مشکل حق‌آبه، کم‌بارشی و کمبود جدی آب،‌ بحران آلودگی هوا و فرونشست تنها بخشی از مشکلات زیست‌محیطی بودند که در سال گذشته تشدید شد.

▫️سالی که وضعیت محیط زیستی با اینکه نسبت به سال قبلش بهتر نشد، اما اتفاقات خوبی هم در آن افتاد. اتفاقاتی که محمد درویش،‌ فعال زیست‌محیطی بهترینش را تغییر در رویکرد سیاستگذار می‌داند.

▫️او در میزگردی که به همراه محمدرضا جوادی‌ یگانه، جامعه‌شناس برگزار شد،‌ از وضعیت جامعه ایران در یک سالی که گذشت سخن گفت.

▫️در آن طرف میز،‌ جوادی یگانه معتقد است همه ما نیاز به یک بازاندیشی در وضعیت خود داریم و می‌گوید در سالهای اخیر مردم اعتراض سیاسی را به دلیل پرهزینه و کم فایده بودن رها کرده و بیشتر به سمت اعتراضات اجتماعی رفته‌اند.

▫️مشروح کامل این میزگرد را در «اکو ایران» مشاهده کنید و در تجارت فردا بخوانید.

نسخه کامل در سایت

نسخه کامل در یوتیوب

📺 @ecoiran_webtv
Forwarded from کارزار
⭕️ یک عضو شورای شهر تهران در گفتگو با اکو ایران در رابطه با ۳۳ هزار امضای کارزار «درخواست برکناری شهردار تهران» گفت:‌ هم کارزار بوستان قیطریه و هم کارزار عزل شهردار پیام‌های خاصی برای مسئولان دارد، این که اگر با لحن کارشناسی و اقناعی با مردم سخن نگوییم باید منتظر چنین پیامدهایی باشیم.

📣 تشکری هاشمی معتقد است باید قوانین اصلاح شود و مجلس به این موضوع ورود پیدا کند که انتخاب شهردار مانند بسیاری از شهرهای بزرگ دنیا با مردم شهر باشد. در حال حاضر شهردار با واسطه شورا که منتخب مردم هستند انتخاب می‌شود، اما اگر مستقیم توسط مردم انتخاب شوند، از پشتوانه قوی مردمی برخوردار خواهد بود و هم می‌توانیم بگوییم آن شهردار هم با شناختی که از خواست‌های مردم و خاستگاه مردم دارد، می‌تواند نقش اثربخش‌تری داشته باشد.

کارزار «درخواست برکناری شهردار تهران» طی کمتر از یک هفته گذشته توسط بیش از ۳۳ هزار نفر امضا شده و در رسانه‌های مختلف بازتاب‌های زیادی داشته است. جهت مشاهده گزارش‌های رسانه‌ای مرتبط با این کارزار و همچنین امضای آن روی لینک زیر بزنید:
https://www.karzar.net/111183

همچنین کارزار «درخواست جلوگیری از تخریب پارک قیطریه» به بیش از ۱۴۶ هزار امضا رسیده و رکورد امضاهای ۲۰ ماه گذشته پلتفرم را شکسته است:
https://www.karzar.net/106414

♥️ با تشکر از اکو ایران بابت پیگیری کارزارهای مردمی

✌️ به یاد داشته باشیم کارکرد اصلی تمامی کارزارها فارغ از نتیجه نهایی آن‌ها، آگاهی‌بخشی، دوری از انفعال، گسترش فرهنگ مطالبه‌گری مدنی و تقویت هم‌افزایی اجتماعی است.

#قدرت_بی_قدرتان
✌️ @karzarnet
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
تالاب بین المللی گاوخونی
بهار ۱۴۰۳
بارندگی‌ها در اسفندماه و فروردین‌ماه توانست وسعت کوچکی از تالاب را خیس کند، و اینچنین طبیعت خود را میزبان این مهمانان طناز یعنی
فلامینگوها کرد.
احیای تالاب گاوخونی نیازمند حق‌آبه قانونی خود به میزان ۱۷۶ میلیون متر مکعب در سال، از محل سد مخزنی زاینده‌رود است.

حق‌آبه تالاب‌ها حق‌آبه پایداری سرزمین است و طبق قانون، پس از شرب مقدم بر صنعت و کشاورزی است.

🎥 فیلم از منصور کمیلی
https://www.tg-me.com/environment_concerns
Forwarded from شرق
🔺رسم نیکوی پاسخ‌گویی به مردم شهر

🔹کار آن‌قدر به درازا کشید که شورش درآمد. حال جنگ مغلوبه شده است، در حالی که همه چیز می‌توانست با همان اشارات اول فیصله یابد. بله، باز داستان پارک قیطریه را می‌گویم. خدا می‌داند تا امروز چند یادداشت در این مورد نوشته شده و دیگر هیچ فرد مطرح یا تشکلی مدنی نمانده که در این مورد اظهار نظر نکرده باشد. اما با سکوت شهرداری تهران هنوز این پرونده باز است و 150 هزار نفری که برای تخریب‌نشدن باغ قیطریه کارزار امضا کرده‌اند، هنوز نه تنها منتظر پاسخ‌های مساعد شهردار و شورای شهرند، بلکه به راه‌حل‌های بلندمدت‌تری هم فکر می‌کنند.
آخرین گفته اما، سخن عضوی از شورای شهر است که می‌گوید مسئولان شهرداری خوب است پاسخ‌گو باشند و با مردم مدارا کنند. آری، رسم نیکوی پاسخ‌گویی به مطالبات مردم بدون شک آرامش را به زندگی شهروندان محلات تهران بازمی‌گرداند.

🔻یادداشت ترانه یلدا را اینجا بخوانید:

https://www.sharghdaily.com/fa/tiny/news-926942
@sokhanranihaa
@sokhanranihaa
🔊فایل صوتی

محمد درویش:
۵۰ هزار کیلومتر خاک از دست دادیم!

تاک بیست‌وهفتم، به تاکبانی محمد درویش، فعال محیط زیست، درباره‌ی «آینده زیست‌بوم ایران» برگزار شد.

📺 ویدیو یوتیوب

.
🆔 @sokhanranihaa
🆔 @panora_ma
🆑کانال سخنرانی ها
🌹
Forwarded from آب...🌊
این اثر هنری، گوشه‌ای از مهارت شگفت‌انگیز کارون در یافتن مسیر برای رسیدن به خلیج فارس در پایاب جلگه حاصلخیز خوزستان را نشان می‌دهد! عکس را ساعت ۸:۱۹ صبح روز - ۲۹ فروردین ۱۴۰۳ - لحظاتی پیش از فرود در فرودگاه آبادان گرفتم.
(از توییتر محمد درویش)


کانال آب
@water_bio
Audio
📚 @ darvishnameh

🟢 برای شادگان چه باید کرد؟ 🟢


✍️ ۲۹ فروردین ۱۴۰۳ ، به دعوت شهرداری شادگان در نخستین همایش بررسی چالش‌ها و فرصت‌های شادگان از منظر محیط‌زیست و بوم‌گردی شرکت کردم. در این گردهمایی که شهردار و معاونینش به همراه اعضای شورای شهر، مدیر میراث فرهنگی شهرستان و گروهی از مدیران ارشد شهر از فرمانداری و نیروهای نظامی هم در کنار کنشگران محیط‌زیستی، کشاورزان و مردم شرکت داشتند، کوشیدم تا در هشتاد دقیقه شرح دهم شادگان در کجا ایستاده و کجا می‌تواند قرار گیرد.

https://www.tg-me.com/darvishnameh/11890

#شادگان
#سخنرانی_محمد_درویش
Audio
🟢 برای سراخیه، ونیز ایران چه باید کرد؟ 🟢

📚
@darvishnameh

✍️ عصر ۲۹ فروردین ۱۴۰۳ در حسینیه سراخیه یا صراخیه با گروهی از اهالی و اعضای شورای روستا گفتگو کردیم. این ملاقات به پیشنهاد حسن ناصر، رییس دلسوز و سختکوش اداره میراث فرهنگی شادگان برگزار شد که عمرش دراز باد و امیدوارم در برخورد با آدم‌ها و مدیرانی که انکارش می‌کنند و سنگ به سمتش پرتاب می‌کنند، کم نیاورد و ادامه دهد. لطفاً این گفتگو را در ۷۴ دقیقه با دقت گوش کنید. سراخیه، شادگان، خوزستان و ایران جگرگوشه‌های ما هستند، برای حفاظت شایسته از آنها منتظر نجات‌دهنده‌ای با اسب سفید نمانیم. بسم‌الله ...

#سراخیه
#شادگان
#سخنرانی_محمد_درویش
Audio
🟢 چگونه باید از پل سفید در اهواز حراست کرد؟ 🟢

📚
@darvishnameh

✍️ خوشحالم که کانون‌های فرهنگی همچنان در اهواز چنین فعال و پرشور هستند و غم نان، بحران‌های اجتماعی و فلاکت محیط‌زیستی، نتوانسته شهرخوانی‌ها را تعطیل و از عشق و غیرت اهوازی‌ها به سرزمین مادری و خانه پدری‌شان بکاهد. این ۹ دقیقه را که عصر دیروز - ۳۰ فروردین ۱۴۰۳ - در شهر کتاب بزرگ و فاخر اهواز ارایه کردم با دقت گوش کنید. راه نجات پل سفید، کارون و خوزستان از چنین راهبردی می‌گذرد.

https://www.instagram.com/reel/C58jSh7Mrcw/?igsh=MWN4Y3B3bGtheWQzbg==

#پل_سفید_اهواز
#سخنرانی_محمد_درویش
🟢 اجرای قانون خوب است، مگر آنکه به نفع‌مان نباشد! 🟢

📚
@darvishnameh

1️⃣ چه دلیلی آشکارتر از آن می‌تواند دلیل استقبال کم‌سابقه ایرانیان از یک کارزار برای مقابله و اعتراض به قربانی‌کردن چند درخت در پای مسجدی در بوستان قیطریه را شرح دهد؟

2️⃣ در حقیقت هرقدر که چمران و زاکانی به شنیدن مطالبه مردم بیشتر دهن‌کجی کرده و فرار به جلو می‌کنند، شمار بیشتری را ترغیب به امضای این کارزار می‌کنند.

3️⃣ فکر کنم باید اسکار تبدیل یک مطالبه معمول محیط‌زیستی در یک محله کوچک شهری به یک چالش بزرگ اجتماعی/فرهنگی را باید به تمامیت‌خواهانی داد که به ماهرترین شکل ممکن نفرت می‌آفرینند.

4️⃣ ساعت ۱۸ سه‌شنبه، ۴ اردیبهشت در کتابفروشی فرهنگان تهران - پوستر انتهایی همین کلیپ - در اینباره و دستاورهای کارزار #پارک_قیطریه بیشتر سخن خواهیم گفت. ورود برای همه علاقه‌مندان آزاد و رایگان است.

5️⃣ لطفاً خبر هر دو کارزار را همچنان با دوستان‌تان به اشتراک نهید. تا این لحظه ۱۴۷۴۱۲ نفر کارزار پارک قیطریه را امضا کرده‌اند و ۳۸۴۸۶ نفر هم به کارزار #نه_به_زاکانی آری گفته‌اند. لینک هر دو کارزار در کانالم در تلگرام درج شده و استوری هم کرده‌ام:

♦️کارزار پارک قیطریه:

https://www.karzar.net/106414

♦️کارزار نه به زاکانی:

https://www.karzar.net/111183

#پارک_قیطریه
#محمد_درویش
Forwarded from کارزار
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
⭕️ عاقبت لجبازی با مردم از پیش مشخص است!

🎬 «دیدبان کارزار» در این گزارش ویدیویی به اعتراضات مردمی به ساخت مسجد در پارک قیطریه پرداخته و به این سوال پرداخته که چرا این کارزار رکورددار پرامضاترین کارزار پس از اعتراضات ۱۴۰۱ شده است.

تعداد امضاهای کارزار درخواست جلوگیری از تخریب پارک قیطریه همچنان رو به رشد است و تا این لحظه به بیش از ۱۴۷ هزار نفر رسیده است. برای امضای این کارزار یا مطالعه گزارش‌های رسانه‌ای متنوعی که درباره این موضوع منتشر شده، روی لینک زیر بزنید:
https://www.karzar.net/106414

#قدرت_بی_قدرتان
✌️ @karzarnet
محمد درویش pinned «🟢 اجرای قانون خوب است، مگر آنکه به نفع‌مان نباشد! 🟢 📚 @darvishnameh 1️⃣ چه دلیلی آشکارتر از آن می‌تواند دلیل استقبال کم‌سابقه ایرانیان از یک کارزار برای مقابله و اعتراض به قربانی‌کردن چند درخت در پای مسجدی در بوستان قیطریه را شرح دهد؟ 2️⃣ در حقیقت هرقدر…»
🟢 پارک قیطریه چگونه به یک نماد بدل شد؟ 🟢

📚
@darvishnameh

1️⃣ هیچکس، حتی خوشبین‌ترین کنشگران محیط‌زیستی ایران هم شاید تصور نمی‌کردند روزی در کشوری که ده‌ها بحران بزرگ محیط‌زیستی دارد و رکوردهای جهانی فرونشست، فرسایش خاک، شدت بیابان‌زایی، مرده‌زایی جنیم در اثر آلودگی هوا، نابودی تالاب‌ها، پاکتراشی جنگل‌ها و انباشت زباله و تزریق شیرابه را دارد، کارزار پارک قیطریه بیش از ۱۴۷هزار امضا جذب کند و همچنان پیش رود ...

2️⃣ شما چه فکر می‌کنید؟ به نظرتان چرا مساله یک محله کوچک تهران و نگرانی از قطع چهار درخت، به یکباره به مساله همه تهران و بخش بزرگی از کاربران شبکه‌های اجتماعی در ایران بدل شد؟

3️⃣ بروبچه‌های کارزار در این کلیپ ۱۱۹ ثانیه‌ای، کوشیده‌اند که به این پرسش مهم پاسخ دهند. آیا با آن همراه هستید؟

4️⃣ لطفاً اگر تاکنون به جمع حامیان کارزار پارک قیطریه یا نه به زاکانی نپیوسته‌اید و یا آن را به دوستانی که بیشتر دوست‌شان دارید، اطلاع نداده‌اید، این همراهی موثر و دیگردوستی ارزشمند برای ایران را انجام دهید. ما باید نشان دهیم که در برابر جریان تمامیت‌خواهی که مردم را به هیچ می‌گیرد، کم نمی‌آوریم:

♦️کارزار پارک قیطریه:

https://www.karzar.net/106414

♦️کارزار نه به زاکانی:

https://www.karzar.net/111183

#پارک_قیطریه
#نه_به_زاکانی
#محمد_درویش
▫️در نشست خبری فدراسیون صنعت آب مطرح شد:

🔻فرصت اندک برای اصلاح حکمرانی آب
| مرضیه قاضی‌زاده|

◇زیاد دور نیست. کمتر از سی سال دیگر ایران این گونه است. صبح که از بلند شوید دیگر دغدغهٔ هوای آلوده و تورم و حتی آب را ندارید، دغدغه‌تان این است که سقف بالای سرتان در اثر فرونشست روی سرتان خراب نشود. تا افق ۱۴۲۵ بالغ بر ۱۱۸ آبخوان دیگر خشک می‌شوند؛ این یعنی تأمین آب شرب ۱۸.۵میلیون نفر با تهدید مواجه می‌شود، یعنی دو میلیون نفر بیکار می‌شوند؛ چون آبی در صنایع وجود ندارد.

◇مطالعات مرکز ملی مطالعات آب کشاورزی نشان می‌دهد که ما تا ۱۴۲۰، ۶۵ تا ۷۵ میلیارد مترمکعب آب داریم و نیاز فعلی ما ۹۳ میلیارد مترمکعب است. همهٔ اینها از دید «حاجی‌کریم»، رئیس فدراسیون صنعت آب ایران، یعنی ما دیگر فرصتی نداریم. با این روند تا سال ۲۰۵۰ خاورمیانه تشنه‌ترین نقطهٔ جهان خواهد بود و ایران در مخاطرهٔ جدی است.

گزارش کامل را این‌جا بخوانید.
@payamema
🔴 کمبود بارش‌ها 15 درصدی شد

▫️روزهای پایانی سال آبی جاری خبر از بهبود وضعیت بارشی در برخی مناطق می‌دهد

▫️اواسط زمستان 1402 کارشناسان هواشناسی و محیط زیستی‌ها معتقد بودند تنش آبی امسال از بهار و پیش از تابستان آغاز خواهد شد. تا جایی که حتی بهمن‌ماه نیز مرکز ملی اقلیم و مدیریت خشکسالی اعلام کرد میزان بارش‌های سال آبی امسال 45 درصد نسبت به بلندمدت کاهش یافته است.

احد وظیفه، رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی کشور در گفت‌وگو با فرهیختگان:
🔻بارش‌های اخیری که صورت گرفت، خصوصا در مناطق مرکزی و جنوب شرقی می‌تواند تا حدودی کمبود بارش‌ها را جبران کند اما هنوز 15 درصد وضعیت‌مان نسبت به نرمال کمتر است.

🔻اما در برخی استان‌ها مانند تهران، قزوین، سمنان و خراسان رضوی این کمبودها بسیار بیشتر است. در تهران ما 40 درصد از بارندگی‌هایمان کمتر از نرمال است.

گزارش کامل زینب مرزوقی را در سایت بخوانید

@FarhikhteganOnline
🟢 اگر فقط یاد بگیرید دروغ نگویید، بهترین خدمت به اسلام و کشور را کرده‌اید! 🟢

📚
@darvishnameh

1️⃣ آن زمان که حسن روحانی تحت فشار منتقدان اصول‌گرای خود بود، از سه سال دوره ترسالی کم‌سابقه در حوضه آبخیز دریاچه ارومیه استفاده کرد و آشکارا بهبود اندک تراز دریاچه ارومیه را به نام خود سند زد! ما البته همان موقع کارزار #دولت_محیط_نیستی را راه انداخته و هشدار دادیم که با دروغ نه می‌توان دریاچه را احیا کرد و نه مملکت را اداره؛ فقط اعتماد ملی و سرمایه اجتماعی را از هم پاشیده و مردم را از کارایی نظام تدبیرتان بیش از پیش ناامیدتر می‌کنید که کردید!

2️⃣ حالا هم بعد از عملکرد فاجعه‌بارتر دولت ابراهیم رییسی در احیای دریاچه ارومیه که سبب شد تراز دریاچه ارومیه به کمترین میزانش در طول نیم‌قرن اخیر کاهش یابد - نمودار را در کلیپ دقت کنید - به مدد افزایش بارندگی در حوضه آبخیز دریاچه ارومیه در سال آبی جاری که سبب شده میزان ریزش‌های آسمانی حدود بیست درصد بیشتر از میانگین ۵۵ ساله شود، ناگهان آقای سخنگو یادش افتاده که می‌توان از ناآگاهی مردم سوءاستفاده کرده و بهبود اندک سطح تراز دریاچه را در مقایسه با بدترین بحران در سال پیش به نام دولت مطبوعش سند زند و دوباره در همان دامی بیفتد که حسن روحانی افتاد.

3️⃣ چرا متوجه شعور مردم نیستید؟ چرا آنقدر مردم را دست‌کم می‌گیرید؟ چرا فکر فردای آشکارشدن دروغ خود را نمی‌کنید؟ اگر سال آینده دوباره وضعیت اقلیمی دریاچه شبیه یک سال نرمال یا خشک شد، آنگاه چه پاسخی برای افکار عمومی دارید؟ واقعاً چرا متوجه هزینه دروغ‌ها برای حکومت دینی خود نیستید؟ یعنی فکر می‌کنید تا سال آینده هم نمی‌مانید یا چی؟

4️⃣ آقای جهرمی، سخنگوی محترم دولت! شما زمانی می‌توانید ادعا کنید که در احیای دریاچه ارومیه موفق بوده‌اید که حقابه دریاچه به میزان ۳.۴ میلیاردمتر مکعب در سال را از محل کاهش نیازهای بخش کشاورزی و پلمپ چاه‌ها تامین کرده باشید. لطفا بگویید از حدود ۹۰هزار حلقه چاه، تاکنون چند حلقه آن را پلمپ کرده و به مالکان خسارت پرداخته‌اید؟ شما باید وسعت اراضی کشاورزی و باغی را به دهه هفتاد بازگردانده و درعوض معیشت‌های جایگزین برای کشاورزان معرفی کنید؛ نه‌تنها چنین کاری نکردید که وسعت چغندرکاری‌ها دست‌کم ۲۴ هزار هکتار هم افزایش یافته و یک کارخانه قند جدید هم به حوضه افزوده‌اید.

5️⃣ امروز، دوم اردیبهشت ۱۴۰۳ در آستانه روز جهانی زمین من- محمد درویش - از شما می‌خواهم دست‌کم قول دهید دیگر با دروغ به درمان محیط‌زیست ایران اقدام نکنید که بهترین خدمت به زمین است. همین و تمام!

♦️برای درس‌گرفتن از تاریخ!

https://www.tg-me.com/darvishnameh/8621

https://www.tg-me.com/darvishnameh/9181

#دریاچه_ارومیه_جان_ماست
#نه_به_دروغ_درمانی
#محمد_درویش
🟢 چند سال زمان لازم دارید تا بحران فاضلاب خوزستان را به فرصت بدل کنید؟ 🟢

📚
@darvishnameh

1️⃣ از زمانی که یاد دارم، یعنی تابستان ۱۳۶۴ که در قالب گردان ۶۰۸ اتوبوس پشتیبانی منطقه ۳ نیروی زمینی ارتش در همین منطقه خدمت سربازی خود را انجام می‌دادم تا امروز - دو اردیبهشت ۱۴۰۳ - شاهد ورود فاضلاب شهرهای خوزستان به کارون، کرخه، دز، مارون و بهمن‌شیر هستم. واقعاً برای ساخت تصفیه‌خانه و مهار ورود آب خاکستری به این شریان‌های حیاتی خوزستان و ایران چقدر زمان لازم است؟ پنج، ده، پانزده، بیست، سی‌سال؟!!

2️⃣ این تصاویر مشاهدات نگارنده است در شبانگاه ۳۰ فروردین ۱۴۰۳ که به مدد یک بلم‌ران محلی فراهم شد، بلم‌رانی که از بوی گند و متعفن کارونی که روزگاری گل‌بارون بود، به شدت خشمگین بود و می‌گفت: آقای مهندس! لطفاً به داد کارون برسید ...

3️⃣ ظاهراً همانگونه که مشاهده می‌فرمایید مدیران اهواز در یک راهبرد شگرف مدیریتی برای خواباندن صدای منتقدین، محل ورود لوله‌های فاضلاب به کارون را استتار کرده‌اند تا کمتر در چشم باشد! درست مثل تخلیه شتابان زباله منزل در زیر فرش قبل از ورود مهمان!

4️⃣ در ملاقاتی که با مسوولین شهرداری شادگان داشتم، می‌گفتند دلیل سرانه اندک فضای سبز شهر که کمتر از ۴متر مربع است، نبود منابع آب کافی است! آدم خنده و البته توامان گریه‌اش می‌گیرد که چگونه میلیون‌ها متر مکعب آب خاکستری در پرآب‌ترین استان ایران، اینگونه به جای تصفیه شدن و بازچرخانی برای توسعه فضای سبز و دیگر مصارف ضروری، به افت کیفیت منابع آب موجود منجر می‌شود؟ چگونه متولیان امر که شاهد این هدررفت آشکار منابع ملی هستند، می‌توانند راحت سر بر بالین نهاده و بخوابند؟

5️⃣ آنهایی که نگران عدم مهار سیلاب‌ها و هدررفت آب و ریخته شدن آن به خلیج‌فارس هستند، باید بدانند که مصداق بارز هدررفت آب، افت کیفیت آب شیرین کارون، کرخه، مارون، دز، بهمن‌شیر و ... در اثر ورود فاضلاب خام است.

#فاضلاب_کارون
#محمد_درویش
🟢 روز جهانی زمین را چگونه باید گرامی داشت؟ 🟢

📚
@darvishnameh

♦️ این یادداشت، امروز - ۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ - به مناسبت روز جهانی زمین، همزمان در روزنامه ایران هم منتشر شده است.

1️⃣ روز جهانی زمین، ۲۲ آوریل که امسال با سوم اردیبهشت مصادف شده، قدمتی ۵۴ ساله دارد. در حقیقت قدیمی‌ترین مناسبت جهانی در حوزه محیط‌زیست که در تقویم سازمان ملل ثبت شده است.

2️⃣ سازمان ملل هر سال با توجه به نظرسنجی‌های متعددی که در بین کارشناسان و کنشگران کشورهای عضو انجام می‌دهد، یک شعار کلیدی را برای این روز انتخاب می‌کند. موضوع روز زمین در ۲۰۲۴ «سیاره در برابر پلاستیک» است  و کنشگران خواستار کاهش ۶۰ درصدی تولید پلاستیک تا سال ۲۰۴۰ شده‌اند. این البته ظاهراً یک هدف آرمانی و رویایی دست‌نایافتنی است؛ اما به نظر می‌رسد جهانیان چاره‌ای هم ندارند جز آنکه در مسیر واقعی‌کردن این رویا حرکت کنند.

3️⃣ گزارش ریسک‌های مجمع جهانی اقتصاد در سال ۲۰۲۴ نشان می‌دهد: از بین ده خطر بزرگی که جهان را تا افق ده سال آینده تهدید می‌کند، دست‌کم پنج تهدید ریشه‌ای محیط‌زیستی دارند. پرسش اصلی این است: آیا دنیا دست‌کم با همین تناسب نیمی از بودجه‌های پژوهشی و توجه خود را به حل دشواری‌های محیط‌زیستی اختصاص داده است؟ آشکار است که پاسخ منفی است که اگر جز این بود، اینک نباید با چنین سطحی از فجایع برگشت‌ناپذیر محیط‌زیستی مواجهه می‌شدیم.

4️⃣ نقش ایران: وضعیت ایران از منظر دریافت ریزش‌های آسمانی، تبخیر سالانه، فرسایش خاک، نرخ فرونشست، پاک‌تراشی جنگل‌ها، افت حاصلخیزی خاک، نرخ بیابان‌زایی، ورود شیرابه‌ها و پساب‌ها به منابع آب سطحی و زیرزمینی، انتشار گازهای گلخانه‌ای و بسیاری مولفه‌های دیگر از جمله تلفات مستقیم ناشی از آلودگی هوا از میانگین جهانی بدتر است. بنابراین اهتمام به اجرای سند امنیت غذایی کشور که اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۲ توسط رییس‌جمهور به عنوان رییس شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسید، باید بیشتر باشد.

5️⃣ امیدوارم چنین اتفاقی رخ دهد و ابراهیم رییسی از وزرای خویش در جهادکشاورزی و نیرو بخواهد تا گزارش عملکرد سال نخست اجرای سند را اعلام کنند؛ اینکه آیا مصرف آب در بخش کشاورزی دست‌کم ۳میلیارد متر مکعب کاهش و ناترازی آبخوان‌ها، پنج میلیارد متر مکعب کاهش یافت یا خیر؟ و اگر به هر دلیل به اهداف سند نرسیده‌ایم، مقصر چه کسی یا ارگانی بوده و چگونه این عقب‌ماندگی از قانون را باید جبران کرد؟

6️⃣ بی‌شک جایگاه رسانه‌ها، تشکل‌های محیط‌زیستی و به‌ویژه رسانه ملی در تقویت این مطالبه‌گری انکارناپذیر است. امید که هر یک از ما متوجه نقش مهم خویش برای بازگرداندن تاب‌آوری به زمین با کاهش آزمندی‌ها و نابخردی‌های خویش باشیم.

#روز_جهانی_زمین
#سند_امنیت_غذایی
#محمد_درویش
مجموعه فرهنگان
برگزار می کند:

بـــاغ‌هـــای ســـنـــگـــی ؛
نشست‌های هم‌اندیشی
دربـــاره بـــاززنـــده‌ســـازی
فضاهای در حال احتضار


نشست اول:
هم اندیشی درباره نادرستی پروژه ساخت و ساز در پارک قیطریه
از منظر قوانین شهری، زیست محیطی، میراث فرهنگی، حقوقی و تاریخی


سخنرانان پنل گفتگو:
شیوا آراسته
محمد درویش
محمدسجاد توسلی
رضا شیرازیان
محمدمهدی کلانتری
سام گیوراد


میزبان:
شیرین رستگارپور

زمان: سه شنبه ۴ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ ـ ساعت ۱۸
مکان: تهران، فرشته، خیابان فیاضی (شرق به غرب)، بعد از چناران، پلاک ۵۰، فرهنگان (شعبه فرشته)

حضور برای عموم علاقه مندان آزاد است.

بازنشر از:
پویش ملی:
#نجات_محوطه_های_تاریخی_ایران
Instagram: @Nejate.Mohavate.Tarikhi
Telegram: www.tg-me.com/Nejate_Mohavate_Tarikhi
2024/09/23 10:26:38
Back to Top
HTML Embed Code: