Telegram Web Link
#اطلاعیه

به نام‌خداوند جان و خرد

با توجه به تغییرات شدید اقلیمی در ایران و‌ جهان و نیر آتش‌سوزي جنگل های زاگرس نشست تخصصی و کارگاه اموزشی با موضوع "تغییر اقلیم و اینده جنگل های زاگرس، ضرورت ها، چالش ها و راهکارها"، با حضور اساتید و صاحب نظران برجسته کشور و نیز فعالین محیط زیست ایران ان‌شاالله در روز چهارشنبه ۲۳ آبان ماه در شهر #باینگان برگزار خواهد شد.

🍀 اساتید مدعو و‌ سخنرانان کلیدی

🔹 جناب آقای پروفسور فریبرز ناطقی الهی دکتری عمران و استاد نمونه مدیریت بحران ایران، پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و‌مهندسی زلزله

🔹 جناب اقای دکتر پدرام عطارد، استاد گروه مهندسی جنگل داری و اقتصاد جنگل، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران

🔹 جناب آقای پروفسور کیومرث سفیدی، عضو هیات علمی دانشگاه محقق اردبیلی،
دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی
گروه علوم و مهندسی جنگل

🔹 جناب آقای دکتر درویش فعال برجسته محیط زیستی ایران

🔹 جناب آقای مظفر افشار پدر بلوط ایران

در این راستا و به منظور حضور فعالین و انجمن های محیط زیست کشور به‌صورت محدود ثبت نام به عمل می آید.

ثبت نام نهایی حداکثر تا پنجشنبه ۱۷ آبان صورت می گیرد.

🔹جهت ثبت نام:
@Vahed84
09186183735

🔹اطلاعات بیشتر:
@SadiGhaderi

🔺تلگرام
🔺 @ab0lghasemekarimi
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🟢 بیشتر برای این سرزمین بجنگیم! 🟢

📚
@darvishnameh

1️⃣ وقتی می‌گویم: ایران، دورت بگردم؛ یعنی حاضرم برای تاب‌آوری بیشترت، برای ژینایی درخورترت و برای اعتلای نام بلندت بیشتر بکوشم و کمتر خود را ببینم ...

2️⃣ تقویت گردشگری خردمندانه، مسوولیت‌پذیر و دوراندیشانه، یعنی: من ایران را دوست دارم.

3️⃣ راه رستگاری ایران از مسیر اقتصادی می‌گذرد که آب‌محور نباشد و گردشگری در هر چهار حوزه‌اش، می‌تواند نماد بایسته این رویکرد باشد.

4️⃣ کامل این گفتگو را در یوتوب مهرگردون در ۱۰۸ دقیقه تماشا کرده و نشر دهیم تا بیشتر دیده شود:

https://youtu.be/oT6fOI62IsM?si=GtguZCVuT5DkRRj9

#مهرگردون
#ایران_دورت_بگردم
#محمد_درویش
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🎥 کاپ ۲۹؛ فرصت آخر

🔺کمتر از ده روز تا شروع کاپ ۲۹ در شهر باکو آذربایجان باقی مانده و همچنان حضور ایران در این مجمع بین‌المللی در هاله‌ای از ابهام قرار دارد.

🔺در این ویدیو نگاهی به تاریخچه حضور کشورمان در بزرگترین گردهمایی محیط زیستی دنیا کرده‌ایم.

#پیام_ما #محیط_زیست #کاپ29 #cop29 #تغییر_اقلیم #تغییراقلیم

@payamema
@sokhanranihaa
@sokhanranihaa
🔊فایل صوتی

هشدارهای جدی و تکان دهنده محمد درویش، راجع به فرونشست زمین در ایران، مخصوصا اصفهان که اگر جدی نگیریم فاجعه به بار می آید!


.
🆔 @sokhanranihaa
🆔 @
🆑 #کانال‌سخنرانی‌ها
🌹
🔸 سکوت دولت و نمایندگان؛ تداوم ساخت‌وساز یک سد غیرقانونی در اصفهان


#خبرآنلاین نوشت:
▫️در حالی که اعلام شده بود پروژه انتقال بین‌حوضه‌ای سد بدون مجوزِ «ماندگان» متوقف شده، ولی تصاویر منتشرشده در فضای مجازی خلاف این گفته را ثابت می‌کنند.

محمد درویش، کنشگر محیط زیست:
▫️وزارت نیرو در موارد ساخت‌وسازهای غیراصولی محیط زیستی، بزرگترین متخلف است؛ یعنی همواره خود این وزارتخانه دست به چنین اقداماتی می‌زند؛ اما با کدام مجوز و طبق کدام قانون نمی‌دانیم.

▫️این نحوه برخورد با محیط زیست کشور تأسف‌آور است و به یک برخورد جدی و سفت و سخت نیاز دارد؛ که متأسفانه سایر دستگاه‌های نظارتی هم در برابر این تخلف سکوت کرده‌اند و این بر عمق فاجعه می‌افزاید.

▫️عدم رسیدگی به این موضوع و ساکت ماندن مسئولان این سازمان، سبب تداوم تخلفات کوچک و بزرگ در حوزه محیط زیست و نابودی آن می‌شود.

📌 متن کامل گزارش الهه جعفرزاده را اینجا بخوانید:
khabaronline.ir/xmQ8p


@KhabarOnline_ir | khabaronline.ir
1_14654154743.pdf
1.8 MB
🟢 به عقب برگردیم! 🟢

📚
@darvishnameh

🧿 یاسر قاسمی آریان، امید محمد درویش در بخش تحقیقات بیابان است. یه جورایی او را فرزندم می‌دانم ... دلنگاشته‌اش با عنوان از خوف بیابان‌زایی در خواف را با چشم و گوش جان بخوانید تا دریابید چرا؟
 
استادیار پژوهشی، بخش تحقیقات بیابان

[email protected]
 
✍️ درک عبارت "به عقب برگردیم" آنهم برای ملتی که هر روز با ولع و حسرت دستیابی به توسعه از خواب بیدار می شود، بسیار ثقیل است اما واقعیت تلخ این است که ما با همان سرعت شتابان که به تقویت زیرساخت های علمی، تحقیقاتی و اجرایی پرداختیم، با سرعتی پرشتاب­ تر، چنان در تار و پود قواعد و دستورالعمل های مبتنی بر آمار غرق شدیم که کیفیت و منافع جمعی حال حاضر و آیندگان را تا حدود زیادی از یاد بردیم، یا شاید بتوان گفت چنان در وسیله غرق شدیم که از هدف باز ماندیم. عمق چالش های زیست محیطی حال حاضر، حکایت از این دارد که ما در توهم توسعه، چنان از سرمایه آب و خاک به عنوان بستر توسعه غافل ماندیم که وقتی نهایت تلاش را برای برآوردن سری، بین سرهای کشورهای توسعه یافته به کار بستیم از ریشه خود غافل گشتیم. غافل از ...

#یاسر_قاسمی_آریان
#محمد_درویش
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🟢 رد پای آزمندی‌ها و نابخردی‌های انسانی در تشدید فاجعه سیل والنسیا! 🟢

📚
@darvishnameh

✍️ به این دو تصویر که شرایط قبل و بعد از رخداد سیل فاجعه‌بار در والنسیا اسپانیا را نشان می‌دهد، خوب دقت کنید تا برایتان بگویم ... انگار متهم شماره یک فقط تغییر اقلیم نبوده!

🧿 منتظر باشید ...

#سیل_والنسیا
#محمد_درویش
محمد درویش
🟢 رد پای آزمندی‌ها و نابخردی‌های انسانی در تشدید فاجعه سیل والنسیا! 🟢 📚 @darvishnameh ✍️ به این دو تصویر که شرایط قبل و بعد از رخداد سیل فاجعه‌بار در والنسیا اسپانیا را نشان می‌دهد، خوب دقت کنید تا برایتان بگویم ... انگار متهم شماره یک فقط تغییر اقلیم نبوده!…
🟢 تحلیل اسماعیل رهبر، رییس سابق بخش تحقیقات بیابان در موسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع کشور در مورد دلایل سیل والنسیا!🟢

📚
@darvishnameh

✍️ به نظر می‌رسد رخداد سیل والنسیا،  افزون بر مدت و شدت بارندگی، ناشی از عامل انسانی نیز بوده است؛  شواهد این ادعا به شرح زیر است:

1️⃣ سراسر نوار ساحلی کاملا بیرون از آب است،  که می‌تواند به دلیل دیوار موج‌شکن یا هر مجموعه بناهای پیوسته به هم باشد.  طول و عرض یکنواخت، صاف و غیرطبیعی این نوار حکایت از دست‌ساز بودن آن موانعی دارد که سبب مصونیت نوار ساحلی از سیل اراضی غرب منطقه شد.

2️⃣ دو رودخانه در شمال و جنوب عکس‌ها دیده می‌شود،  که بستر طبیعی آن‌ها و سطحی گسترده در امتداد و طرفین بستر رودخانه‌ها از آب انباشته شد؛  در حالی‌که خروجی رودخانه‌ها به دریا،  گذر ناچیز آب را نشان می‌دهد.  همین گذر ناچیز آب از دلتای رودخانه‌ها به دریا،  حکایت از دستکاری ساختمانی در محل خروجی،  و به احتمال زیاد در طول مسیر رودخانه‌ها دارد.

3️⃣ پیچ و تاب فراوان رودخانه‌ی جنوبی در آن جلگه‌ی ساحلی ِ فاقد عوارض ارتفاعی قابل مشاهده،  نشان از شیب کم آن جلگه و آبگیر بودن طبیعی آن دارد،  که با ساخت و سازها،  به‌ویژه در دلتای رودخانه‌ها تشدید شده است. 

♦️ شوربختانه،  همه‌ی این‌گونه دستکاری‌ها در بستر اکثر رودخانه‌های کشور، و به‌ویژه با ویلا‌سازی در سواحل پست و کم شیب جلگه‌های شمال کشور انجام شده است.  جاده‌ها و خطوط راه‌آهن فاقد آبگذرهای بهینه و کافی از عوامل رخدادهای سیل در جنوب شرقی دریای کاسپین در سال‌های اخیر بوده و می‌تواند تکرار شود.

🧿 موخره:
شگفت‌آور است که درجه آزمندی و نابخردی جوامع انسانی حتی در اتحادیه اروپا چنین ناگوار و ناامیدکننده باقیمانده باشد. انگار هیچ فهمی از قوانین حاکم بر حوضه‌های آبخیز و نظام آبشناختی شهری ندارند. آدم یاد شهرداران قبلی مشهد، قم و شیراز می‌افتد!

https://www.tg-me.com/darvishnameh/12957

#اسماعیل_رهبر
#سیل_والنسیا
#محمد_درویش
محمد درویش
از ریاست محترم قوه قضائیه می‌خواهیم در حکم #یوسف_فرهادی_بابادی بازنگری شود. زندان فرستادن فعالان محیط‌زیست مشکلی را حل نمی‌کند. https://www.karzar.net/161495
مگر قرار نبود اجرای این حکم متوقف شود؟
در جامعه‌ای که نرخ کنشگری و مشارکت مردمی هر روز کاهش می‌یابد، چگونه می‌تواند انتظار داشت که مردم در صحنه مانده، این کشور را از خودشان بدانند و برایش بجنگند؟

📚 @darvishnameh

#یوسف_فرهادی_بابادی
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
⚠️وقتی سفیر کره جنوبی ترانه دلکش را به فارسی می‌خواند

🔺️به مناسبت شصت و دومین سالگرد برقراری روابط دیپلماتیک ایران و کره جنوبی - آقای کیم جون پیو سفیر کره جنوبی در تهران ترانه «پرسون پرسون» را همراه ارکستر خوانده و به صورت رسمی منتشر شده است

🔺️قابل توجه است که ترانه «پرسون پرسون» یکی از بهترین آثار اوست که به قلم اصغر واقدی نوشته شده و آهنگ آن را ناصر زرآبادی ساخته شده و در دهه ۴۰ توسط زنده‌یاد بانو دلکش خوانده شده بود

منبع: صفحه بانو دلکش

@mostaghelonline
محمد درویش
⚠️وقتی سفیر کره جنوبی ترانه دلکش را به فارسی می‌خواند 🔺️به مناسبت شصت و دومین سالگرد برقراری روابط دیپلماتیک ایران و کره جنوبی - آقای کیم جون پیو سفیر کره جنوبی در تهران ترانه «پرسون پرسون» را همراه ارکستر خوانده و به صورت رسمی منتشر شده است 🔺️قابل توجه…
✍️ کره‌جنوبی اتفاقی، کره‌جنوبی نشده! داشتم تصور می‌کردم اگر یکی از سفرای ایران بخواهد که اینگونه حرمت فرهنگی کشور میزبان را رعایت کند؛ چقدر می‌تواند و مهم‌تر آنکه چقدر اجازه دارد؟ احتمالاً در حد برگردان کره‌ای سلام فرمانده قفل خواهد کرد!

📚 @darvishnameh
🟢 پیروز حناچی، هنوز هم سه‌شنبه‌ها را رها نکرده! 🟢

📚
@darvishnameh

1️⃣ ساعتی پیش در مسیرم برای رسیدن به مهرآباد، پیروز حناچی را در مترو - محور توحید به شادمان - دیدم در متراکم‌ترین ساعت تردد مترو که واقعاً نفس‌کشیدن هم دشوار است.

2️⃣ او هنوز رسم سه‌شنبه‌های بدون خودرو را فراموش نکرده، دمش گرررم.

3️⃣ آنقدر قطار شلوغ بود که نتوانستم خود را به او رسانده و از تداوم منشش قدردانی کنم. اما اینجا باید این رفتار نیکو را ثبت کنم تا دیگر مدیران مملکت یادشان بماند که چقدر مهمه به جای دم‌زدن از ساده‌زیستی و اقتصاد مقاومتی، مثل شعارهای زیباشان زندگی کنند.

4️⃣ صبح فردا - ۱۶ آبان - در مشهد با استاندار دوچرخه‌سوار خراسان رضوی جلسه دارم تا بکوشیم شهرهای خراسان هم با شتابی بیشتر از خودرومحوری به سمت بوم‌محوری متحول شود.

#پیروز_حناچی
#سه_شنبه_های_بدون_خودرو
#محمد_درویش
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🎥 ایران، با قرار گرفتن در بین ده کشور انتشاردهنده بیشترین گازهای گلخانه‌ای، به شدت تحت تاثیر تغییرات اقلیمی است.
کاپ ۲۹، بزرگ‌ترین گردهمایی جهانی برای مقابله با بحران‌های محیط زیستی، در چند روز آینده آغاز خواهد شد. اما چرا حضور پررنگ ایران در این اجلاس ضروری است؟


🔹تحریم‌ها و کم‌رنگ بودن مشارکت ایران، ما را از دستاوردهای این نشست محروم کرده است؛ دستاوردهایی که می‌تواند گامی اساسی برای بهبود وضعیت اقلیمی کشور باشد.

🔹در این ویدیو، به بررسی دلایل اهمیت حضور ایران در کاپ ۲۹ پرداخته‌ایم.

#کاپ۲۹ #محیط_زیست #تغییر_اقلیم #گازهای_گلخانه_ای #ایران #کاهش_آلاینده #حفاظت_از_زمین #آب_و_هوا #گرمایش_جهانی

@payamema
Forwarded from البرز پژوهی
🔹 گزارشی از نشست "محیط زیست و فرهنگ عمومی" در شهر کرج

رضا قاسم‌پور
معلم روزنامه نگار

عصر دوشنبه ۱۴ آبان ۱۴۰۳ سرای فرهنگ و هنر مهاراد عظیمیه کرج پذیرای "دکتر محمد درویش" از فعالان بنام و مهمترین کنشگر محیط زیست کشور بود.
این برنامه جذاب دو ساعته با همکاری کارگروه گپ و حضور چشمگیر فعالین محیط زیست با عنوان "محیط زیست و فرهنگ عمومی" پیش رفت. پس از سخنان آغازین دکتر "عباس زارع" میزبان و مجری، برنامه با سخنان درویش تداوم یافته و میان‌برنامه موسیقی و پرسش و پاسخ پایانی زینت بخش مجلس گردید.

▪️سلطان زمین؛ اسکندر فیروز

در ابتدا درویش ضمن ابراز خوشحالی از برگزاری سلسله برنامه‌های منظم در گروه گپ افزود: مهم‌ترین کار در مسائل فرهنگی و محیط‌زیستی بحث استمرار و نظم و نظام است. برای پیشرفت و ترقی در حوزه نرم محیط زیست ناچار باید هزینه استمرار و مداومت را بپردازیم.
درویش با یادآوری خاطرات مرحوم "اسکندر فیروز" کنشگر بین‌المللی محیط زیست ایران در زمان قبل و بعد از انقلاب افزود: اسکندر فیروز مسلط به پنج زبان بین‌المللی در سال ۱۳۴۹ تلاش کرد به ما بفهماند که حیوانات متحرک شکار و محیط‌بان، شکاربان نیست وی در تلاش‌های مستمر خود برای تلفیق فرهنگ و محیط زیست به اعدام سپس حبس ابد و مصادره اموال محکوم گردید. زمانی که می‌توانست ایران را ترک کند جا نزد و در ۹۵ سال عمر مبارکش کتاب‌های مرجع تالیف نمود. از نظر من راز موفقیت و ماندگاری اسکندر فیروز (سلطان زمین) تداوم فعالیت‌ها بود.

▪️ارومیه؛ چشم آبی وطن را کور کرده‌ایم

درویش با اشاره به ۳۷ سال فعالیت منسجم خود در حوزه محیط زیست افزود: به نفع محیط زیست وطن کوشیده‌ و در ده ماه اخیر سه بار دادگاهی شده‌ام. کنشگری محیط زیست جاده همواری نیست ولی ما با تلاش‌های مستمر، آگاهی‌بخشی و انسجام بارها تمامیت خواهان طبیعت ستیز را عقب زدیم. جنبش مدنی محیط زیستِ ما در منطقه حتی از ترکیه بهتر بوده و در این مسیر مدیون بزرگان فرهنگ و ادبی همچون فردوسی‌ها هستیم.
درویش با اشاره به دانش فنی بالای ایرانیان در گستره تاریخ تصریح کرد: نیاکان ما ۳۰۰۰ سال پیش می‌دانستند که آب گل‌آلود تبخیرش کمتر است ولی ما امروز با ساخت ۱۰۳ سد روی ۱۴ رودخانه منتهی به دریاچه ارومیه چشم آبی ایران را کور کرده‌ایم.

▪️فرونشست و ناترازی شگفت انگیز آب

درویش با اشاره به ضرورت آگاه بودن کنشگر محیط زیست به تاریخ افزود: انسانها با محیط زیست رفیقند نه رقیب. حیات تاب آورانه ما در هم‌تنیده بوده و دنیا از دموکراسی به بیوکراسی رسیده است جامعه توسعه یافته برای همه زیست‌مندان حرمت حیات قائل است. توسعه پایدار نیازمند رابطه عاطفی و عشق و عاشقی با محیط زیست است. ایران به تنهایی دارای ۲۵۳۷ اندیمیک است در حالی که برای کل قاره اروپا این عدد ۱۶۰۰ است.
درویش در ادامه با گریز به جاذبه‌های کرج افزود: متاسفانه امروز کرج میزبان وارونگی هوا، ریزگردها، ترافیک کشنده، آلودگی هوا و...بوده و فرزندان ما وارث ناترازی شگفت انگیز آب، فرونشست زمین و فروچاله‌های گوناگون هستند.

▪️ضرورت توزیع خردمندانه جمعیت

در ایران توزیع خردمندانه جمعیت صورت نگرفته و ۲۰ درصد جمعیت کشور در تهران کرج مستقرند. متاسفانه ساکنین متنوع و متکثر کلانشهر کرج خود را دلبسته شهر نمی‌دانند و کرج برای آنها بیشتر نقش خوابگاه را دارد. مبلمان کرج به جای بوم محوری بر اساس خودرو محوری است.
محصول توزیع نامتوازن جمعیت در کشور افزایش ۴۵ درصدی خشونت در مرکز ایران بر سر تنش‌های آبی است.
درویش در پایان با اشاره به حواشی ساخت مسجد در پارک قیطریه تهران افزود: با تشکیل بزرگترین جنبش محیط زیستی و توسل به اسناد بالادستی جلو قطع درختان را گرفتیم.
جنبش کنشگری از جنس مطالبه‌گری و آگاهی‌بخشی بوده و فعالان محیط زیست برای اثربخشی حداکثری باید به علم و دانش روز مجهز شده و دایره نفوذ خود را گسترش دهند.

تصاویر مربوط به این گزارش

🔗 البرز پژوهی @alborzology
▫️وبلاگ ۱▫️وبلاگ ۲▫️اینستاگرام▫️آپارات
Forwarded from خراسان آنلاین (Admin2)
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🗞روزنامه خراسان امروز شانزدهم آبان‌ماه را آنلاین ورق بزنید

🔹تیتر یک : اولین خصوصی های ایرانی در فضا

🔹یادداشت روز : خداوند کمک می کند اما ...

🔹ادب و هنر : سلام دوباره به اپرای «مولوی» پس از ۱۵ سال

🔹حوادث : آدمکشی در پارک کوهسنگی برای هیچ!

🔹اقتصادی : شوک جدید به متقاضیان مسکن

🔹خراسان رضوی : ۷ بحران زیست محیطی خراسان رضوی

🔹زندگی سلام : روپایی در مسیر رسیدن به رویا

مشاهده مهم‌ترین اخبار روز 👇👇👇

https://khorasanonlin.ir/
🟢 در گفت و گوی اختصاصی «خراسان» با محمد درویش فعال و کنشگر محیط زیست مطرح شد! 🟢

📚
@darvishnameh

۷ بحران محیط‌زیستی خراسان رضوی!

✍️ زنگ خطر فجایع محیط‌زیستی در پهنه خراسان بزرگ یک به یک به صدا درآمده است و مرزهای فاجعه را چنان بی محابا درنوردیده که زیست بوم این استان را با بحران جدی مواجه کرده است؛ بحران‌هایی همچون شیب فرونشست فاصله مشهد - چناران که بحرانی‌ترین منطقه ایران از نظر شتاب فرونشست است که با حرکت به سمت مرکز شهر زنگ خطر جدی را به صدا در آورده است. همه این بحران‌ها نشانه آشکاری از مدیریت ناپایدار است و با ادامه این فجایع در خراسان و با توجه به آن دسته از معضلات محیط‌زیستی که در استان سیستان و بلوچستان نیز رقم خورده است، نفس‌های حیات در پهنه شرق کشور به شماره خواهد افتاد. همه این ها حاکی از این است که  پهنه خراسان برای نجات خود نیازمند تمهید جدی مسئولان کشوری است چراکه تعلل در حل آن، لطمات جبران ناپذیری را به محیط زیست خراسان رضوی و شرق کشور وارد می کند. بررسی مهم‌ترین تهدیدها با محمد درویش:

🧿 بقیه در لینک زیر:

https://sarasari.khorasanonlin.ir/Newspaper/item/96979

#هفت_بحران_خراسان
#محمد_درویش
محمد درویش
🟢 در گفت و گوی اختصاصی «خراسان» با محمد درویش فعال و کنشگر محیط زیست مطرح شد! 🟢 📚 @darvishnameh ۷ بحران محیط‌زیستی خراسان رضوی! ✍️ زنگ خطر فجایع محیط‌زیستی در پهنه خراسان بزرگ یک به یک به صدا درآمده است و مرزهای فاجعه را چنان بی محابا درنوردیده که زیست…
✍️ از ساعت ۱۰ صبح امروز، ۱۶ آبان ۱۴۰۳ همزمان با گزارش تیتر یک روزنامه خراسان، مهم‌ترین دغدغه‌های خود را به استاندار جدید خراسان رضوی در ملاقاتی رودررو و با حضور نمایندگان رسانه‌ها و تشکل‌های محیط‌زیستی استان انتقال خواهم داد. به باورم حضور غلامحسین مظفری به عنوان یک مدیر اهل رکاب در راس یکی از مهم‌ترین و ثروتمندترین استان‌های ایران، فرصتی است برای دوستداران محیط‌زیست تا تاب‌آوری را با بازگرداندن تدبیر به نظام تدبیر خراسان و ایران، بازگردانیم.

#محمد_درویش
2024/11/15 17:24:14
Back to Top
HTML Embed Code: