Telegram Web Link
Forwarded from روزن‌آنلاین
🟠راز‌ موفقیت انرژی‌های تجدیدپذیر؛ مشارکت مردم و انقلاب پشت‌بام‌ها

متن کامل:

🔗https://rozanonline.ir/fa/tiny/news-637


@rozanonline_ir
Forwarded from محمد درویش
🟢 ده ویژگی که یک کنشگر محیط‌زیست نباید داشته باشد! 🟢

📚
@darvishnameh

فعال یا کنشگر محیط‌زیست، مرامی دارد، سلوکی دارد و از اصولی تبعیت می‌کند که هرگز نمی‌توان او را در گروه‌های زیر قرار داد:

1⃣ طرفداران سدسازی، طرح‌های انتقال آب، مهندسی اقلیم و استخراج آب‌های فسیلی؛

2⃣ طرفداران ورود گونه‌های غیربومی و مهاجم به سرزمین و حامیان محصولات دستکاری‌شده بی‌ضابطه ژنتیکی؛

3⃣ شکارچیانی که با افتخار در کنار لاشه خون‌آلود یک حیوان به دوربین لبخند زده، عکس گرفته و تصاویر خود را در شبکه‌های اجتماعی منتشر می‌کنند؛

4⃣ آنهایی که نمی‌توانند از وسوسه پخت کباب با زغال بلوط یا دیگر چوب‌های ارزشمند طبیعت ایران صرف‌نظر کنند؛

5⃣ آنهایی که استفاده از مخدرها را در سطح جامعه عادی‌سازی می‌کنند؛

6⃣ آنهایی که خواهان کاهش سهم پروتئین حیوانی در سبد غذایی نیستند؛

7⃣ آنهایی که می‌گویند: هدف، وسیله را توجیه می‌کند و بنابراین، دشمنِ دشمن من، دوست من است. کنشگر محیط‌زیست اخلاق‌مدار است و نه سیاست‌پیشه. مرام او چنین است: من هستم، چون ما هستیم، چون وطن هست، چون زمین هست. در نگاه یک کنشگر حوزه محیط‌زیست نه تمایز و برتری خاصی بین زیستمندان گیاهی و جانوری وجود دارد و نه با نگاه جنسیتی، ایدئولوژیک و قومیتی شهروندان به خودی و غیرخودی تقسیم می‌شوند.

8⃣ برای فعال محیط‌زیست، حفظ منافع زمین، مهم‌تر از منافع شخصی، قبیله‌ای، قومیتی‌ و فراتر از مرزهای سیاسی است. او می‌داند که اگر زمین نباشد، خانه، شهر و کشورش هم نخواهند بود.

9⃣ فعال محیط‌زیست تک‌سرنشین نمی‌راند؛ رکاب می‌زند، از وسایل حمل‌و‌نقل عمومی استفاده می‌کند یا پیاده گام برمی‌دارد و تا جایی که بتواند به جای پلاستیک، از کیسه‌های پارچه‌ای برای خرید سود برده و از بطری پلاستیکی یا لیوان یکبارمصرف استفاده نمی‌کند؛ کاهش انتشار کربن در رفتارهای روزانه، یک عیار اخلاقی مهم برای کنشگر محیط‌زیست به شمار می‌آید.

0⃣1⃣ دست آخر آنکه یک فعال محیط‌زیست، بیشتر از آنکه غُر بزند، با امید می‌کوشد تا موثرتر بوده و بر دایره نفوذش متمرکز است نه دایره نگرانی‌هایش. او با شجاعت از دوستان و هم‌قطارانش دفاع کرده و راوی نقطه‌ضعف‌ها و خطاهای هم‌قطاران در فضاهای عمومی نیست. فعال محیط‌زیست می‌بخشد و کدورت‌هایش را روی یخ می‌نویسد. در عین حال، فعال محیط‌زیست نه خواهان مرگ هیچ انسانی است و نه در مرگ هیچ خطاکاری هلهله می‌کند. او آمده است تا با خردمندی، مهربانی و صبوری، از خود شروع کرده و جهانی ایمن‌تر، شادتر و با کیفیت‌تر برای همه زیستمندان عالم بسازد.

🇮🇷https://www.tg-me.com/darvishnameh
Forwarded from اکوایران
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🎥 منتقدان زاکانی چه کسانی هستند؟

▫️این روزها فضای شورای شهر تهران آرام‌تر از جلسات ابتدای تابستان است. در این روزها منتقدان عملکرد شهردار تهران بیش از گذشته از وعده‌های محقق نشده شهردار گلایه دارند و پیگیری می‌کنند تا دریک سال باقی‌مانده، بخشی از تکالیف این سازمان در برنامه 4 ساله شهرداری محقق شود.

▫️جعفر تشکری‌هاشمی -رییس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران- گفت: از ابتدا دوره، بارها با شهردار صحبت شده و ضعف‌ها و اشکالات گفته شده ولی گوش شنوایی برای این مساله نبوده و پاسخ مثبتی ندیدیم. ما به دنبال این نیستیم که فقط جواب‌های غیرقانع‌کننده، غیرمنطقی و غیرکارشناسی را بشنویم و جلسه می‌گذاریم که خروجی‌اش حل مساله مردم باشد.

▫️او افزود:‌ اگر می‌بینید این وضعیت تداوم پیدا کرده شاید یک دلیل اصلیش این است که هیچ‌گاه پاسخ قانع‌کننده و منطقی برای سوالاتی که مطرح کردیم و اشکالاتی که دیدیم را نشنیدیم و عملکرد خوبی هم ندیدیم. اگر این روزها موضوع استیضاح یا استعفا مطرح می‌شود به خاطر این است که [کار] از قد و قواره تذکر گذشته است.

📺 @ecoiran_webtv
جدیدترین نتایج از عملکرد شهرداری تهران

📚
@darvishnameh

🔴 ۹۶‌ درصد شهروندان «انتقاد و گلایه» دارند


🔹میزان رضایت و نارضایتی شهروندان تهرانی از عملکرد شهرداری به شکل ماهانه در دو سامانه که زیرنظر مدیریت شهری تهران فعالیت می‌کند، ثبت می‌شود. بررسی نتایج ۴ماهه پیام‌های ورودی به یکی از این سامانه‌ها، سهم «گلایه» و «تشکر» از شهردار را مشخص و داده‌های سامانه دوم نیز سرلیست نارضایتی‌ها را معلوم کرد.

🔳خبر را در #دیدبان_ایران بخوانید👇🏻

🔗https://www.didbaniran.ir/fa/tiny/news-197733

♦️ چندی پیش هم از طرف مرکز مطالعات شهرداری تهران اعلام شد که پایتخت ایران به ابرشهر افسرده کشور با شدت ۹۹.۷ درصد بدل شده و فقط سه‌دهم درصد از شهروندان تهرانی سرخوش هستند! با این وجود، همچنان مهدی چمران و همفکرانش در شورای شهر ششم از عملکرد علیرضا زاکانی دفاع کرده و پاسخ بیش از ۱۹۰هزارشهروند تهرانی را که به در کارزار عزل زاکانی شرکت کرده‌اند، نمی‌دهند و حتی حاضر به ثبت آن در دبیرخانه شورا نیستند! شگفت‌آور است دفاع از مجموعه‌ای که در دوره سه ساله مدیریتش حتی نتوانسته یک‌درصد وضعیت مدیریت زباله و بازیافت را در کلان‌شهر تهران بهبود دهد، از منظر آلودگی هوا، هر سال بر شمار روزهای ناسالم افزوده شده و تلفات سالانه مستقیم آلودگی هوا را به مرز ۹هزار نفر در سال رسانده و برای بیش از ۶هزار هکتار از فضای سبز تهران هم تنش آبی شدید ایجاد کرده که منجر به نابودی ۳۱۴هکتار از فضای سبز شهر شده است. کافی است چرخی در پارک جنگلی چیتگر بزنیم تا عمق فاجعه خشک‌شدن درختان را با چشمان خود ببینیم. آنهایی که می‌گویند: عمر کاج‌های الداریکا یا کاج تهران همین پنجاه سال است و کاری نمی‌توان کرد! خوب است سری به باغ گیاهشناسی ملی ایران بزنند که درختان کاجش همزمان با پارک چیتگر کاشته شده و شادابی آنها را نظاره کنند.

🧿 برای امضای کارزار عزل زاکانی که تاکنون ۱۹۰۳۶۲ نفر آن را امضا کرده‌اند، از لینک زیر استفاده کنید:

https://www.karzar.net/111183

🟢 آنهایی که می‌گویند این تعداد امضا برای شهری به بزرگی تهران، زیاد نیست، یادشان باشد که دو نفر از نمایندگان تهران در مجلس شورای اسلامی در همین انتخابات اخیر با آرایی کمتر از ۲۰۰هزار نفر، اینک نماینده کل مردم تهران محسوب می‌شوند!

#نه_به_زاکانی
#محمد_درویش
🔴درویش: وضعیت معیشتی محیط‌بانان را دریابید

▪️
محمد درویش فعال و کنشگر محیط زیست در گفتگو با فرهیختگان:

🔻سازمان محیط زیست به شدت دچار فقر معیشتی بوده و روحیه پرسنل آن بسیار تضعیف شده است. همچنین اعتماد به نفس‌شان را در بسیاری از حوزه‌ها از دست داده‌اند. اینکه دولت برای اولین‌بار تصمیم گرفت پس از 12 رئیسی که محیط زیست به خود دید، یک نفر از درون خود محیط زیست را به‌عنوان رئیس انتخاب کند، نشانه خوبی است. به‌هرحال این امر می‌تواند به پرسنل بفهماند اگر خوب کار کنند و حداکثر توانمندی‌های خودشان را نشان دهند، این امکان وجود دارد که تا حد ریاست سازمان و معاونت رئیس‌جمهور پیش بروند.

🔻
تقریبا شما هیچ کارشناس محیط زیستی را نمی‌بینید که با رسانه‌ها صحبت کند. مدام می‌گویند از عواقب گفت‌وگو با رسانه می‌ترسند و به‌طور کل، سازمان محیط زیست در حالت کما فرو رفته بود. به‌هرحال هر مدیری اگر بخواهد موثر باشد باید در ابتدا حال پرسنل سازمانش را بهبود ببخشد. وضعیت محیط‌بانان، وضعیت جالبی نیست و این افراد نباید غم نان و تامین هزینه پوتین داشته باشند.

🔻گام دومی که باید خانم انصاری بردارد، این است که تلاش کند تا فرهنگ نظامی‌گری و منطق چکمه‌ای که در سازمان حفاظت محیط زیست برقرار شده است را اصلاح کند. این منطق که یک ارتشی و نظامی بخواهد مسئولیت حراست سازمان را به‌عهده بگیرد و ما متخلفانی که در جامعه محلی وجود دارند را مانند دشمن متجاوز ببینیم، باید اصلاح شود. باید تلاش کرد یک فرد علمی و مدیر توانمند را در رأس یگان حفاظت سازمان محیط زیست قرار داد. امری که تا همین دهه پیش وجود داشت اما به یک یکباره شاهد ترویج نظامی‌گری شدیم.

🔻این کار غلطی بود که اتفاقا از وقتی که اتفاق افتاد، هم تعداد شهدای محیط‌بان افزایش پیدا کرد و هم تعداد شهدای جنگلبان بیشتر شد. از آن سمت هم تعداد بیشتری از هموطنان متخلف ما کشته شدند و یک جنگ خاموش در صحنه طبیعت ایران اتفاق افتاده است. در‌صورتی‌که سازمان باید به‌سمت مجاب کردن جامعه محلی پیش برود تا از آتش‌سوزی‌های عمدی و قاچاق سوخت و سایر تخلفات کاهش پیدا کند. هموطنان ما در روستاها بدانند که محیط‌بانان و جنگلبان‌ها دوستان‌شان هستند و در برابر هم اسلحه نکشند.

🔻به‌عنوان گام سوم معتقدم سازمان محیط زیست به‌عنوان یک نهاد حاکمیتی باید چیدمان توسعه در کشور را راهبری کند. خوشبختانه اکنون نیز مستمسک‌های قانونی خوبی برای این امر وجود دارد و نباید تنها به گزارش ارزیابی که برای این سازمان ارسال می‌شود، اکتفا کند. مثلا وقتی که یک صنعت آب‌بر و آلاینده در مرکز ایران بخواهد مستقر شود، دیگر جزئیات آن صنعت را نباید بررسی کند.

🔻خانم انصاری باید تعاملش را با سازمان‌های مردم نهاد افزایش دهد. در دوره قبلی سازمان محیط زیست به شدت امنیتی شد و با هیچ‌کدام از سازمان‌های مردم نهاد ملاقاتی صورت نگرفت. این امر شگفت‌آور بود و در هیچ دوره‌ای از سازمان محیط زیست سابقه نداشت که رئیس سازمان محیط زیست با سازمان‌های مردم نهاد حاضر به ملاقات نشود، اما در دوره قبل این اتفاق افتاد. امیدوارم خانم انصاری از این ماجرا درس بگیرد و درهای محیط زیست را روی تشکل‌ها باز بگذارد.

📌گزارش مرتبط:
«پیشنهادهایی به کلیددار خانه سبز»

@FarhikhteganOnline
سازمان محیط‌زیست در پاسخ به مجلس نوشته:
«با توجه به مکاتبه‌ی شهرداری آستارا تالاب پریان نزدیک به نیم قرن است که از شکل تالابی یا آبگیر خارج شده و در سال 1390به منظور احداث هتل ... اقدام به خاکریزی آن نموده»

این نامه‌ رو دارم در حالی می‌خونم که بک‌گراند لپ‌تابم تصویر تالاب پریان تو دهه‌ی هشتاده. درست قبل از اینکه شهرداری با خاک پرش کنه!

@Zistman
@ParianWetland
Forwarded from آب...🌊
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
⚠️چه کسانی دِنا را نابود می‌کنند؟

امید سجادیان دبیر تشکل نهضت سبز زاگرس

🔺️ابتدا تونل انتقال آب را احداث می‌کنند، بعد دنبال مجوز و ارزیابی محیط زیستی سد هستند، که هیچ مطالعات، ارزیابی و‌مجوزی ندارد.

🔺️سد ماندگان و دو تکه کردن مدیریت منطقه
حفاظت شده، یکی از مهمترین بانک ژنتیک گونه‌های گیاهی و جانوری ایران و جهان، ذخیره گاه زیست کره دِنا را تهدید می کند!

کانال اب
@water_bio
Forwarded from Water Events
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Forwarded from آب نطلبیده
مدیریت مسائل آب یا مسائل مدیریت آب؟ از کجا شروع کنیم؟
#مهدی_فصیحی_هرندی
#آب_نطلبیده
مدیریت آب در کشور دچار انباشت بحران شده است. به این معنی که حاکمیت نمی‌داند از کدام بحران شروع به حل مسائل در‌هم‌تنیده آن کند. امروز صحبتهایم را در مرکز پژوهشهای توسعه و آینده‌نگری سازمان برنامه و بودجه، با این تلمیح آغاز کردم مگر می‌شود توسعه و آینده‌نگری در یک جا جمع شود در این مملکت! با اعداد بحران آب ادامه دادم چون آنچه که قابل اندازه‌گیری نباشد، قابل مدیریت نیست. رسیدم به بحث مسیر کج برنامهریزی و توسعه و در پایان اینکه حل مسائل را باید از کجا شروع کرد.
تشکر از محمد درویش برای همراهی، عکسها و صوت جلسه که در اختیار من گذاشت.

@ab_natalabideh
♦️ توییت میرسلیم علیه زاکانی:

🔹 مفاسد شهرداری تهران در اولویت بازرسی‌های دستگاه قضایی قرار گیرد

🔹 عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با انتشار یک متن از دستگاه قضایی درخواست کرد که رسیدگی به مفاسد شهرداری تهران را در اولویت قرار دهد.

جزئیات در👇👇
https://www.entekhab.ir/003PJw
🆔 @Entekhab_ir
Forwarded from روزن‌آنلاین
🟠محمد درویش: کمبود آب در تهران یک دروغ بزرگ است

🔸محمد درویش، فعال محیط‌زیست در توضیح چرایی روند رو به رشد تغییرات پوشش گیاهی تهران به «گرانی زمین» اشاره کرد و گفت: کمبود آب در تهران یک دروغ بزرگ است؛ ردپای علت اساسی خشکاندن درختان تهران در چند سال اخیر را باید در سوداگری زمین و منافع شهرداری جستجو کرد.

🔗https://rozanonline.ir/fa/tiny/news-759


@rozanonline_ir
در گفت‌وگو با دیده‌بان ایران مطرح شد؛


🗣️درویش، کارشناس محیط‌زیست‌:

🔴 رئیس یگان حفاظت محیط‌زیست نباید یک فرد نظامی باشد

🔴 فرهنگ نظامی حاکم بر محیط‌بانی با روح سازمان محیط‌زیست در تناقض است


🗣️محمد درویش، کارشناس حوزه محیط‌زیست‌ با تاکید بر این که رئیس یگان حفاظت محیط‌زیست نباید یک فرد نظامی باشد، به دیده بان ایران گفت:

حدود ۳ هزار نفر معادل ۴۰ درصد نیروهای سازمان محیط‌زیست، محیط‌بانان هستند که در حال حاضر تحت تاثیر یک فرهنگ نظامی در پُست‌های متاثر از این فرهنگ مشغول به کار هستند که این مساله، با روح سازمان حفاظت محیط‌زیست که با طبیعت سر و کار دارد، در تناقض است و باید فرهنگ نظامی‌گری و منطق چکمه از یگان حفاظت محیط‌زیست دور شود.


📱گفت وگو را در #دیدبان_ایران بخوانید👇🏻

https://www.didbaniran.ir/fa/tiny/news-198257


@didebaniran
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
Ⓜ️ #پزشکیان: هیچ منطقی وجود ندارد که بنزین را با دلار آزاد بخریم و با سوبسید به مردم بفروشیم


_شرق_


Ⓜ️ ‏پزشکیان میگه چرا بنزینِ ارزان بدیم مگر منطق اینطور حکم میکنه؟
منطق حکم میکنه خودروی خارجی رو ۳برابر قیمت در بازار داخلی بفروشیم؟
منطق حکم میکنه قیمت ملک در ایران با کانادا و آمریکا یکی باشه؟
منطق حکم میکنه خط فقر بالای ۳۰میلیون و حقوق پایه ۷میلیون باشه؟
بازم از منطق بگم؟


_Ehsan_


Ⓜ️ ‏ماهی ۱۰۰ لیتر بنزین ۵۰ هزار تومنی بزنی سالی ۶۰ میلیون تومن میشه ۱۰ سال میشه ۶۰۰ میلیون تومن، اینجا دارن ماشین ۱ میلیاردی رو ۴ میلیارد تومن به مردم میدن، ۳ میلیارد گرونتر، راضی هستیم بنزین به قیمت جهانی بدن ماشین هم به قیمت جهانی باشه حقوقم به نرخ جهانی



_Hadi_

Ⓜ️ ‏هیچ منطقی هم وجود ندارد که با این وضع بی‌پولی، بخش بزرگی از بودجه مملکت، در حد هزاران میلیارد تومن، به موسسه های شبه فرهنگی - مذهبی بدون هیچ کارکرد مفیدی برسه. چرا از اونجا شروع نمیکنی آی پزشکیان؟!


_Agh bahman_




🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی
📢 بحرانی‌ترین فرونشست‌ها در خراسان رضوی و فارس است / احتمالا ۲۵ درصد از آبخوان‌های ایران تا ۱۰ سال آینده برای همیشه از بین می‌روند

🗣 محمد درویش کارشناس و فعال حوزه محیط زیست در گفت‌وگو با #اصلاحات_نیوز، درباره اولویت‌های سازمان حفاظت از محیط زیست عنوان کرد:

◀️ اولین بار است که رئیس سازمان محیط زیست از پرسنل سازمان انتخاب شده و این نقطه امیدبخش یک فرصت تاریخی برای خانم شینا انصاری ایجاد کرده است که اگر بتواند عملکرد قابل توجهی را در این ۴ سال داشته باشد. خانم انصاری وظیفه مهمی دارد تا نشان دهد اتفاقا اگر سزاوارانه با محیط زیست برخورد شود، می‌تواند شتاب چرخ توسعه کشور باشد.

◀️ سازمان محیط زیست باید به وزارت نیرو فشار بیاورد تا بر غلبه سازمان و تفکر سازه‌ای در انتقال آب بین حوزه‌ای پایان دهد؛ به‌ویژه طرح‌هایی مانند تغییر مسیر ماربر در سمیرم که می‌تواند یک شوک بزرگ به حوزه آبخیز کارون، خوزستان و کهگیلویه و بویراحمد وارد کند. باید جلوی این طرح‌های سازه‌ای گرفته شود‌ و تصفیه فاضلاب‌ها و مدیریت زباله در اولویت قرار گیرد.

◀️ محیط زیست با معرفی رویکردهای جدیدی که می‌تواند تولید پول، ثروت و کار باشد، نشان دهد که رعایت هنجارها و آموزه‌های محیط زیستی یک معادله برد-برد برای ایران و محیط زیست است.

◀️ متاسفانه مدیران ما متوجه اهمیت فرونشست نشده‌اند. اکنون استان‌های اصفهان، خراسان رضوی، فارس، کرمان، یزد و تهران به شدت شرایط ناگواری را از نظر فرونشست تجربه می‌کنند.وضعیت خراسان رضوی از سایر استان‌ها بحرانی‌تر است؛ پس از آن به ترتیب استان‌های فارس، اصفهان، کرمان و تهران بحرانی هستند.

◀️ ممکن است بیش از ۲۵ درصد از کل آبخوان‌های ایران تا ۱۰ سال آینده برای همیشه از بین برود. دشت مشهد-چناران بدترین وضعیت را دارد؛ در آن‌جا منطقه مسکونی وجود دارد و حتی فرونشست به داخل شهر چناران هم رسیده است. همچنین در حوزه نیشابور یک شکاف ۳۲ کیلومتری تا خط راه آهن ایجاد و برخی از روستاهای این منطقه خالی از جمعیت شده است./اصلاحات نیوز

https://eslahatnews.com/?p=34985
_
اصلاحات نیوز
@Eslahatnews
🔗 Eslahatnews.com
دیدارنیوز برگزار کرد:
مناظره‌ای درباره تاثیر مخرب فعالیت‌ها و اکتشافات معدنی بر محیط زیست

برنامه گفت و گوی اقتصادی دیدار نیوز میزبان فعالان حوزه محیط زیست، معدن و صنایع معدنی در کشور بود.


دیدارنیوزـ لیلا قصاب‌زاده: برنامه گفت و گوی اقتصادی دیدارنیوز با موضوع مهم تاثیر مخرب اکتشافات و فعالیت‌های معدنی و صنایع معدنی بر محیط زیست میزبان محمد درویش کنشگر محیط زیست و پژوهشگر، محمدحسن عرفانیان آسیایی اولین مجری و مدیر پروژه راه‌اندازی فولاد مبارکه اصفهان و امیر بیژن یثربی (برگزیده بنیاد ملی نخبگان در علوم زمین) پژوهشگر، کارشناس و فعال حوزه معدن و صنایع معدنی بود.

ایران ۷ درصد ذخایر معادنی جهان را در اختیار دارد که می‌تواند منبع اشتغال و درآمد چشمگیری به شمار آید، ولی در مقابل نباید از این موضوع که چه تخریب‌هایی از طریق معدنکاری به طبیعت و محیط زیست وارد می‌شود نیز غافل شد.

از این رو در این برنامه گفت و گوی اقتصادی، کارشناسان و فعالان حوزه‌های مربوط به محیط زیست، معدن و صنایع معدنی به بحث و تبادل نظر پرداختند که در ادامه می‌بینید و می‌شنوید.

🔵 youtu.be/LmV_D3Fvd50

🎥 جهت مطالعه متن کامل و مشاهده فایل تصویری این گفتگو در سایت دیدارنیوز، اینجا کلیک کنید

@didarnews1
@didarnewsir
2024/09/24 12:25:49
Back to Top
HTML Embed Code: