Telegram Web Link
🟢 چگونه می‌توان شیرآباد را به یک روستای سبز در قلب هیرکانی بدل کرد؟ 🟢

📚
@darvishnameh

✍️ گفتگوی محمد درویش با اهالی شیرآباد در خانه سرمست‌گلی، ۴۴ دقیقه، تالش؛ ۲۱ مرداد ۱۴۰۳. این گفتگو را می‌توانید در کانالم در یوتوب به نشانی زیر تماشا کنید. لطفاً به منظور حمایت از کانال و مشاهده بیش از ۶۰۰ ویدئو موجود در آن، محتوایش را لایک کرده و عضو کانال شوید. سپاس.

https://youtu.be/qDsuhAHYW5I?si=FYwXBoTNUPSiGdGK

#شیرآباد
#روستای_سبز
#سخنرانی_محمد_درویش
💢کدام کشورها درگیر خطرناک‌ترین سویه آبله میمون شده‌اند؟

سازمان جهانی بهداشت با توجه به شیوع بیماری آبله میمون در جمهوری دموکراتیک کنگو و گسترش آن در کشورهای همسایه این کشور آفریقایی، برای دومین بار در دو سال گذشته وضعیت اضطراری جهانی اعلام کرد.

بیشتر بخوانید:https://vu.fr/GViS

@euronewspe
🟢 چرا یک حامی مدارس طبیعت در ایران هستم؟ 🟢

📚
@darvishnameh

✍️ آن مدیری که کودکی پرخاطره‌تری را در دل طبیعت تجربه کرده باشد، دوست واقعی‌تری برای ایران است. این شاید خلاصه ۳۲ دقیقه گفتگویم با امیرحسین کاظم‌پور در پادکست بی‌نهایت صفر باشد. مشروحش را می‌توانید در نشانی زیر در کانالم در یوتوب تماشا کنید:

https://youtu.be/otT7qTyl6RQ?si=nnB0UcsA-DFV8-6K

#پادکست_بینهایت_صفر
#محمد_درویش
Forwarded from فراشرح
⚪️ شماره تیرماه ماهنامه گفت‌وگوی اجتماعی با عنوان «صدای خاموش ِ محیط‌زیست» با مشارکت جمعی از متخصصان ، پژوهشگران و کنش‌گران این عرصه منتشر شد.

⚫️ برای سفارش و تهیه ماهنامه گفت‌وگوی اجتماعی می‌توانید به لینک زیر مراجعه کنید.

https://B2n.ir/g95705
کمک به انجام یک پژوهش در حوضه آبخیز زاینده‌رود!

📚
@darvishnameh

✍️ اگر اهل یا ساکن یکی از پنج استان اصفهان، چهارمحال و بختیاری، خوزستان، کهگیلویه و بویراحمد و یزد هستید، لطفاً به لینک زیر رفته و این پرسشنامه را تکمیل فرمایید:

https://survey.porsline.ir/s/CFe4SI2

#پرسشنامه
#زاینده_رود
#محمد_درویش
🟢 ۸۰ میلیون تومان جایزه برای خوانش کتاب صلح ایرانی از شیراز تا گزیر! 🟢

📚
@darvishnameh

1️⃣ برای خرید کتاب با تخفیف ۲۰درصد بر روی این لینک بروید و از کد تخفیف اختصاصی گزیر استفاده کنید.

2️⃣ اطلاعات مربوط به مسابقه مرکز فرهنگی آبی شیراز که ۴ مهر برگزار خواهد شد را می‌توانید در این نشانی بیابید.

3️⃣ اطلاعات جایزه بزرگ‌ترین کتابخانه روستایی ایران در گزیر را که ۲۵ آذرماه برگزار خواهد شد، در این لینک بیابید.

4️⃣ یادمان باشد هر حرکتی که منجر به شناسایی و خواندن عمیق کتاب‌های خوب شود، یعنی انگیزه بیشتر برای نویسندگان که بنویسند، ناشران که سزاوارانه‌تر سرمایه‌گذاری کنند و خوانندگان که بهتر بخوانند. جامعه‌ای که مردمانش بیشتر و عمیق‌تر می‌خوانند، با شتابی امیدبخش‌تر دانایی فردی را به آگاهی ملی بدل کرده و کمتر فریب دلالان سیاست و سوداگرانِ بهشت‌فروش را می‌خورند!

@hamrokhpub
#صلح_ایرانی
#جایزه_بزرگ
#محمد_درویش
🟢 بخش دوم و پایانی گفتگوی امیرحسین کاظم‌پور با محمد درویش درباره دوران کودکی! 🟢

📚
@darvishnameh

✍️ این گفتگو را می‌توانید در ۳۶ دقیقه در کانالم در یوتوب به نشانی زیر تماشا کنید و دیدگاه‌های خود را به اشتراک نهید:

https://youtu.be/6p-HIZNzGTk?si=kw0w34QvHQLuz9xc

🧿 لطفاً برای اینکه ۶۱۱ ویدئو منتشر شده در کانالم بیشتر دیده شود، محتوایش را لایک کرده و عضو کانال شوید. سپاس.

#پادکست_بینهایت_صفر
#محمد_درویش
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🧿 در ستایش بهشتی که حسین آفرید! 🧿

📚
@darvishnameh

✍️ حسین صالحی و همسرش در قلب جنگل‌های هیرکانی زندگی می‌کنند و نهضتی بزرگ برای پاکسازی مسیرهای جذاب طبیعت‌گردی در شیرآباد تالش آفریده‌اند. آنها قلمرو آبشار بی‌جورو را عاری از کوچکترین زباله کرده و اینک می‌کوشند تا شیرآباد را به کمک اهالی فهیم و شریفش به روستای بدون زباله بدل کنند. دم‌شان گرررم ...

https://www.instagram.com/reel/C-znE13NxDe/?igsh=MWt1dTdzOXVnZHR1Nw==

#سرمست_گلی
#ایران_دورت_بگردم
#دلنوشته_های_محمد_درویش
محمد درویش
🧿 در ستایش بهشتی که حسین آفرید! 🧿 📚 @darvishnameh ✍️ حسین صالحی و همسرش در قلب جنگل‌های هیرکانی زندگی می‌کنند و نهضتی بزرگ برای پاکسازی مسیرهای جذاب طبیعت‌گردی در شیرآباد تالش آفریده‌اند. آنها قلمرو آبشار بی‌جورو را عاری از کوچکترین زباله کرده و اینک می‌کوشند…
🟢 در شیرآباد تالش حسین صالحی می‌خواهد بهشت بیافریند! 🟢

📚
@darvishnameh

1️⃣ در روزهای بیست و بیست و یکم مردادماه به خانه سرمست‌گلی واقع در روستای شیرآباد تالش رفتم.

2️⃣ سرمست‌گلی نام یک خانه قدیمی به قدمت دست‌کم بیش از یک قرن است که با معماری شگفتش توانسته از پس باران، رطوبت و سیل برآمده و تا امروز به حیاتش ادامه دهد. حالا چند سالی است که یکی از نامدارانِ ورزش کوهستان که در کارنامه‌اش چند صعود به ارتفاعات بالای هشت‌هزارمتر در هیمالایا را دارد، ساکن این خانه شده تا به همراه شریک زندگیش، روزگاری متفاوت برای خود، اهالی شیرآباد و دختری بیافریند که سه ماه دیگر به دنیا خواهد آمد و نامش یا افرا خواهد بود یا دریا، بسته به اینکه در چه اتاقی نخستین صبح زندگیش در سرمست‌گلی را آغاز کند.

3️⃣ برای دیدن تصاویر بیشتر از سرمست‌گلی، حتماً به صفحه‌اش سر بزنید. برای آشنایی با کارهایی که می‌شود برای سرمست‌گلی، شیرآباد، تالش و گیلان کرد، به سخنرانی‌ام در جمع مردم شیرآباد و گروهی از فعالان محیط‌زیست در گیلان توجه کنید که در کانالم در یوتوب بارگذاری شده است.

4️⃣ رسول یونان روزی به تلخی سروده بود: دیگر منتظر کسی نیستم! هر که آمد ستاره از رویاهایم دزدید؛ هر که آمد، سفیدی از کبوترانم چید؛ هر که آمد، لبخند از لبهایم برید؛ منتظر کسی نیستم، از سر خستگی در این ایستگاه نشسته‌ام ...

5️⃣ می‌خواستم بگویم فرق حسین با رسول آن است که او هنوز منتظر است؛ منتظر آشنایی با آدم‌های بامعرفت و وطن‌دوستی که به برکت سرزمین مادری بیش از سود آنی می‌اندیشند؛ حسین هم بارها زمین خورده و زمینش زده‌اند؛ اما همچنان یادش مانده که ایران را دشنام‌دهنده‌ها به تاریکی و خسته‌ها نمی‌سازند؛ ایران را آنهایی می‌سازند که عمیقاً باور دارند: من خوبم، تو هم خوبی.

https://www.tg-me.com/darvishnameh/12600

#سرمست_گلی
#ایران_دورت_بگردم
#دلنوشته_های_محمد_درویش
Forwarded from اخبار منتخب
محمد درویش: اصفهان خوشبینانه ۱۴۱۸ و بدبینانه ۱۴۰۹ تخلیه می‌شود!

محمد درویش، فعال و کنشگر محیط زیست:
🔺مطالعه آقای دکتر نادی، یکی از اساتید برجسته در دانشگاه اصفهان، به موضوع تخلیه اصفهان اشاره دارد. بر اساس این مطالعه دو سناریو وجود دارد. سناریو خوشبینانه این است که با این روند در سال ۱۴۱۸ آبخوان اصفهان تخلیه می‌شود. در سناریو بدبینانه در سال ۱۴۰۹ آبخوان اصفهان تخلیه می‌شود.
🔺بخش قابل توجهی از هم‌وطنان ما در اصفهان دارند خانه و کاشانه خود را به این دلیل که امیدی برای آینده اصفهان ندارند رها می‌کنند.
🔺مردم اصفهان حق دارند از مواهب توسعه برخوردار باشند اما در عین حال حق دارند از هوای سالم و آب باکیفیت هم برخوردار باشند.
🔺مردم اصفهان نباید نگران این باشند که وقتی با خودرو در خیابان حرکت می‌کنند، یک‌دفعه خودرو به درون زمین فرو نرود.
🔺ما باید بارگذاری‌ها را متوقف کنیم و سراغ کسب‌وکارهایی برویم که نیاز به خراشیدن منابع آبی نداشته باشند./تجارت‌نیوز
@akhbar_montakhab
♦️ چرا تلاش برای ارسال آب بیشتر به حوضه آبخیز زاینده‌رود، کوبیدن میخ‌های بیشتر به تابوت دیار زنده‌رود است؟ ♦️

📚
@darvishnameh

✍️ این ویدئو را در ۹۰ ثانیه ببینید و به اشتراک نهید تا برسد به دست آن مدیران ترازی که اصفهان را با بدترین ناترازی تاریخش مواجه کرده‌اند!

https://youtu.be/qEPGvFENf3s?si=DxLzMp5oP7MZYpyX

#نه_به_انتقال_آب
#محمد_درویش
محمد درویش
♦️ چرا تلاش برای ارسال آب بیشتر به حوضه آبخیز زاینده‌رود، کوبیدن میخ‌های بیشتر به تابوت دیار زنده‌رود است؟ ♦️ 📚 @darvishnameh ✍️ این ویدئو را در ۹۰ ثانیه ببینید و به اشتراک نهید تا برسد به دست آن مدیران ترازی که اصفهان را با بدترین ناترازی تاریخش مواجه کرده‌اند!…
🟢 اصفهان به تفکری در سطوح مدیریتی فوقانی خود نیاز دارد که بفهمد تزریق آب، یعنی چراغ سبز به بارگذاری بیشتر، آلودگی بیشتر و فروپاشی شتابان‌تر! 🟢

📚
@darvishnameh

1️⃣ فرض کنیم طرح کوهرنگ یک در دهه سی شمسی در اصفهان اجرا نمی‌شد؛ آیا الان در اصفهان کارخانه آلاینده‌ای چون ذوب‌آهن وجود داشت؟ به همین ترتیب اگر طرح‌های کوهرنگ دو، خدنگستان و چشمه لنگان اجرا نمی‌شد، آیا اینک کلکسیونی از صنایع آب‌بر، آلاینده و انرژی‌بر در اصفهان مستقر می‌شد و شاخص آلودگی اصفهان این کلان‌شهر را در بسیاری از روزهای سال به آلوده‌ترین شهر ایران بدل می‌کرد؟

2️⃣ اگر این آب‌ها به اصفهان وارد نمی‌شد، آیا طرح‌های ویرانگری چون بن‌بروجن، انتقال آب به یزد، گلاب یک و دو و وجود موتورپمپ‌ها در بالادست برای ایجاد باغ‌های بادام، هلو و شفتالو مجالی برای اجرا می‌یافت؟ اصلاً چنین کدورت‌هایی که اینک در اثر آزمندی‌های مدیریتی و عدم فهم بوم‌شناختی سرزمین بین اهالی استان‌های همجوار در زاگرس و اصفهان شکل گرفته، شکل می‌گرفت؟

3️⃣ اگر این به اصطلاح دوستی‌های خاله‌خرسه در حق دیار زنده‌رود شکل نمی‌گرفت، بی‌شک اصفهان همچنان تمیزترین شهر ایران با برخورداری از پاک‌ترین هوا و شهروندانی مهمان‌پذیر بود؛ همچنان نصف‌جهان بود با تکیه بر ارزش‌های بی‌رقیب گردشگری خود در حوزه‌های تاریخی، فرهنگی، طبیعی و توریسم سلامت و همچنان بیشترین تعداد شهروندانی را داشت که داوطلبانه از دوچرخه برای ترددهای درون‌شهری خود استفاده می‌کردند که خود یک جاذبه گردشگری محسوب می‌شد. آنگاه هرگز اصفهان رکورددار بیماری‌هایی چون ام‌اس و ناراحتی‌های ریوی نمی‌شد و مردمش گوی سبقت برای مهاجرت و ترک دیاری که دوستش داشتند را نمی‌ربودند.

4️⃣ اصفهان به کلنگ مدیریتی نیاز دارد و نه مدیریت کلنگی. اصرار بر اجرای طرح‌های افیونی چون بهشت‌آباد، کوهرنگ سه، خرسان سه، سد ماندگان و تغییر مسیر رودخانه ماربر مصداق مدیریت کلنگی و ترویج خشم است. دست بردارید از این راهکارهایی که مصداق کسوف خرد در خوشبینانه‌ترین تحلیل ممکن است. اصفهان را به قطب استحصال انرژی‌های نو، هاب کسب و کارهای سبز، الگوی گردشگری پایدار و صادرکننده صنایع "های‌تک" بدل کنید اگر واقعاً پایداری و محبوبیت اصفهان برایتان مهم است ای آقایان تصمیم‌گیر! همین و تمام.

https://www.tg-me.com/darvishnameh/12603

#اصفهان
#محمد_درویش
شصت و نهمین برنامه از سری برنامه‌های مستندات یکشنبه‌های خانه هنرمندان ایران، یکشنبه ۲۸ مرداد ۱۴۰۳، به نمایش فیلم مستند «آب ما را خواهد برد»‏ (۱۴۰۱) به کارگردانی محمد احسانی اختصاص داشت. پس از نمایش این مستند، نشست نقد و بررسی آن با حضور محمد درویش (فعال محیط‌زیست) و سحر عصرآزاد (منتقد سینما) برگزار شد. اجرای این برنامه برعهده سامان بیات بود.

گزارش تصویری: لیلا ابراهیمی

@iranartists
2024/09/24 06:33:18
Back to Top
HTML Embed Code: