Telegram Web Link
https://irannewspaper.ir/8525/10/97857

*♨️*جان بازی در خط مقدم**

🖌️امید سجادیان
مدرس اطفا حریق، کنشگر، تسهیلگر
عضو شورای هماهنگی شبکه تشکل های محیط زیست و منابع طبیعی کشور
دبیر تشکل نهضت سبز زاگرس


🔸
یک نفر دیگر هم به تلفات آتش سوزی های زاگرس اضافه شد اسماعیل کریمی جنگلبان استان کردستان طبق گفته برخی منابع به دلیل آتش گرفتن دستگاه دمنده آسیب دید بعد از چند روز جان باخت. اخبار ضد و نقیض است. آتش سوزی مرتعی بود اسماعیل ازدوستان خود دور می شود، مشخص نمی شود دقیقا چه اتفاقی افتاده است. با تن سوخته او مواجه شدند.
🔻
تلفات در آتش سوزی ها پیش می آید مثل هر عملیات نجات دیگر، مثل تمام تیم های امدادی دیگر.
🔻
آتش سوزی مانند میدان جنگ است؛ خطر دارد، غافلگیری دارد. هر آنچه جلوی رویش قرار بگیرد ویران می کند. فرقی نمی کند درخت بلوط چند صد ساله باشد، مرتع زار، پرنده، لاکپشت یا نیروی امدادی یا داوطلب باشد.
🔻
سال هاست نیرو های مردمی در کنار نیروهای دولتی و امدادی در خط مقدم آتش هستند. آنجا که ما از خطرات آتش سوزی می گوییم از جان داوطلبینی حرف می زنیم که در راه جنگل جان می دهند. برخی فضای آتش سوزی را خطرناک نمی دانند و اصرار دارند باید با همین شیوه کج دار و مریز به اطفای جنگل ها پرداخت. می گویند راهی نیست جز همین شیوه و تاکید بر خطرناک بودن آتش سوزی ها را مبالغه و بزرگنمایی می دانند.
🔻
البته این گفته بیشتر از جانب دلسوزانی است که تجربه حضور در آتش را ندارند یا نیرو های دولتی که باید آتش را به هر قیمتی مهار کنند.
🔻
بنابراین فضا را احساسی می کنند و به دنبال قهرمان ساختن هستند. هر چند این قهرمان سازی به قیمت جان داوطلبین تمام شود.
🔻
عملیات اطفا حریق جنگل درجه سختی بالایی است که نیاز به برنامه، زیر ساخت، نیروی باتجربه، تجهیزات کافی و حقوق مناسب دارد. در خیلی از کشور های توسعه یافته و همسایه در یک برنامه ریزی مناسب و مشارکتی نقش مردم را پررنگ می کنند، ولی در ایران خلاف این موضوع رواج دارد. نمی شود بی برنامگی را بهانه کرد و نیروهای دولتی و مردمی را قربانی بی برنامگی سازمان های دولتی و رفتار احساسی برخی گروه های مردمی کرد.اطفای حریق قوانین خاص خود را دارد. باید روش کار با ابزارها را آموزش داد، چون برخی از این دستگا ه ها استاندارد لازم را برای عملیات اطفا ندارند.
🔻
نمی توان نیروهای مردمی و دولتی را قربانی قوانین و کمبود اعتبار و بی تفاوتی کرد. نمی شود هیچ کاری نکرد، هیچ برنامه پیشگیری برای 6 ماه فصل سال نداشت و فقط هنگام آتش فراخوان عمومی صادر کرد.نمی توان پایگاه احداث نکرد، بالگرد برای هلی برد نیرو در منطقه نداشت، در نهایت هم نیرو با 7 ساعت پیاده روی و چند کیلو وزن تجهیزات اطفای حریق به جنگل برسد! اما انتظار داشت آتش سوزی بموقع مهار شود.
🔻
غافلگیری هر ساله معنا ندارد. تا کی باید شاهد آتش سوزی های عمدی و غیرعمدی بود و اقدامی برای شناسایی و برخورد با این عاملان نکرد. تا کی باید جنگل ها و داوطلبین فدای بی احتیاطی و عدم آموزش کشاورزان شوند؟
🔻
لازم است نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی دستوری، برنامه ای یا لایحه ای، برای جنگل های زاگرس تقدیم مجلس کنند چرا که حفظ جنگل های زاگرس، تامین کننده 40 درصد آب کشور است جزو امنیت ملی محسوب می شود…..

متن کامل در لینک👇🏻
🔻🔻🔻🔻

https://irannewspaper.ir/8525/10/97857

https://www.magiran.com/article/4533560

🔸
تشکل نهضت سبز زاگرس استان کهگیلویه و بویراحمد
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🟢 حتی یک نفر از طرفداران زاکانی شجاعت شرکت در مناظره و دفاع از زاکانی را نداشت! 🟢

📚
@darvishnameh

1️⃣ با وجود دعوت از اعضای شورای شهر و خبرنگاران حامی شهردار تهران و اطلاع‌رسانی به امضاکنندگان کارزار حمایت از آقای شهردار، متأسفانه هیچ‌کدام از آنها حضور نیافتند و این نشست در تاریخ هفتم مرداد ۱۴۰۳، تنها با حضور منتقدان و معترضان به عملکرد علیرضا زاکانی، شهردار تهران برگزار شد.

2️⃣ این خود یک پیروزی بزرگ برای ماست، برای ما ۱۸۸ هزارنفری که فریاد #نه_به_زاکانی سرداده‌ایم و شک ندارم با امضای لینک زیر و خبر دادن هر کدام از ما به ده نفر از دوستان‌مان، به زودی از مرز ۲۰۰ هزار نفر هم عبور خواهیم کرد:

https://www.karzar.net/111183

3️⃣ برای تماشای ویدیوی کامل نشست به صفحه آپارات کارزار مراجعه نمایید:
aparat.com/karzar.net

#قدرت_بی_قدرتان
#نه_به_زاکانی
#محمد_درویش
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
⚠️کَم‌فهمی در صداوسیما کولاک می‌کند!

محمد درویش

🔺شما فکر می‌کنید چرا پخش بازی اردک‌های فرانسوی در قاب دوربین صدا و سیما از نمایش ملی‌پوش قایقرانی کشور، خانم فاطمه مجلل باید بیشتر باشد؟
واقعا مسئولین سانسور چرا فهم اندک خود را اینگونه لو می‌دهند؟!

@mostaghelonline
Forwarded from امتداد
آلودگی هوای تهران به وضعیت قرمز رسید

🔹شاخص لحظه‌ای کیفیت هوای پایتخت بر روی عدد ۱۷۳ و در وضعیت قرمز و ناسالم برای همه گروه‌های سنی قرار دارد. ۶ منطقه در وضعیت بنفش، چهار منطقه در وضعیت قرمز و دیگر مناطق در شرایط نارنجی و زرد قرار گرفته‌اند./ایرنا

#امتداد
@emtedadnet
🟢 جریمه ۱۶۷ میلیاردی برای قطع ۱۰ درخت در تهران تعجب همه را برانگیخت! 🟢

📚
@darvishnameh

✍️ تعجب از این جهت که تهران سال‌هاست محل قربانی‌کردن درختان شده و چنین حکمی درباره قطع درختان، نشان می‌دهد تغییر رویکردی بابت نگاه به محیط‌زیست رخ داده است! ماجرا از این قرار است که یک مرکز تجاری ۱۰ درخت را در مقابل خود قطع کرده، شهرداری نیز از این مجتمع شکایت می‌کند و قوه قضاییه ۱۶۷ میلیارد جریمه برای این درختان تعیین می‌کند. محمد درویش، فعال محیط‌زیست، معتقد است اقدام اخیر قوه قضاییه مبنی بر جریمه ۱۶۷ میلیاردی برای قطع ۱۰ درخت در تهران اقدام جدیدی است؛ او در اینباره به «رویداد۲۴» می‌گوید: «این خبر اقدام ارزشمندی در تهران است. این که قوه قضاییه و دیگر دستگاه‌ها به این ماجرا حساس شده‌اند یک اتفاق جدید است. با این رأی، میزان قطع درخت غیرقانونی کاهش پیدا می‌کند. البته شهرداری تهران با قطع آب یک سری از درختان، ۱۶هزار درخت را خشک کرده است و اگر چنین رویکردی وجود دارد، شهرداری باید زودتر از بقیه جریمه بدهد. در خیابان ولیعصر هم درختان جلو برج‌ها و ساختمان‌های دولتی ...

♦️ادامه را اینجا بخوانید.

#نه_به_زاکانی
#محمد_درویش
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🟢 سرنوشت درختان سرخه‌حصار، ادامه غم‌انگیز جنایت در پارک جنگلی چیتگر است! 🟢

📚
@darvishnameh

1️⃣ امروز - ۱۵ مرداد ۱۴۰۳ - استاد مصطفی خوشنویس، عضو هیات علمی بخش تحقیقات جنگل در موسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع کشور و مجری شناسایی و ثبت درختان کهنسال ایران به منطقه عمومی پارک جنگلی سرخه‌حصار در شرق تهران رفت تا مشاهدات نگران‌کننده خود را مانند ماجرای غم‌انگیز کشتار درختان در پارک جنگلی چیتگر اختصاصاً برای خوانندگان عزیز درویش‌نامه به اشتراک نهد! باشد که وجدان بیداری در گروه خاموش شورای شهر تهران هنوز وجود داشته و از مهدی چمران بخواهد که دستور رسیدگی دهد.

2️⃣ دیروز در خبرها آمده بود که شهرداری تهران علیه فردی که ده درخت را عمداً خشک کرده، اعلام جرم کرده و قوه قضاییه بر همین اساس جریمه ۱۶۷ میلیارد تومانی تعیین کرده است! حالا بفرمایید چه کسی خود شهرداری تهران را بابت خشکی عمدی چند هزار درخت در طول این سه سال باید مجازات کند و چقدر؟

3️⃣ همچنان با استفاده از کد 111183 در سایت کارزار از جنبش نه به زاکانی حمایت کنیم.

#نه_به_زاکانی
#مصطفی_خوشنویس
#سرخه_حصار
#محمد_درویش
رازِ این شامگاه استثنایی چیست؟

📚
@darvishnameh

✍️ در میان این همه درد و غم، آن همه بیم و خشم، چگونه چنین فوجی از ایرانیان خود را به بوستان ورشو در یکی از داغ‌ترین روزهای سال رساند؟

https://www.instagram.com/p/C-UYl-ZtiYT/?igsh=MXJlNHoxeHd6MXJuYg==

#عبدالحسین_وهابزاده
محمد درویش
رازِ این شامگاه استثنایی چیست؟ 📚 @darvishnameh ✍️ در میان این همه درد و غم، آن همه بیم و خشم، چگونه چنین فوجی از ایرانیان خود را به بوستان ورشو در یکی از داغ‌ترین روزهای سال رساند؟ https://www.instagram.com/p/C-UYl-ZtiYT/?igsh=MXJlNHoxeHd6MXJuYg== …
🟢 در ستایش ضیافتی که امیر بخارا برای امیر طبیعت و امید کودکان ایران آفرید! 🟢

📚
@darvishnameh

1️⃣ از معدود شب‌های بخارا بود که پیش از آغاز رسمی مراسم در ساعت ۱۷ یکشنبه، ۱۴ مرداد ۱۴۰۳؛ نه‌تنها تمامی صندلی‌ها پر شده بود، بلکه ده‌ها نفر ایستاده در تالار بزرگ فردوسی بیش از ۱۵۰ دقیقه این آیین پرشکوه را به تماشا نشستند، آن هم در یکی از گرم‌ترین روزهای پایتخت در میانه بیم و نگرانی از افزایش خشونت در خاورمیانه و ...

2️⃣ شخصیت عبدالحسین وهابزاده، روشن بودنِ تکلیفش با خودش، صراحت لهجه‌اش، سماجتش در منحرف‌نشدن از مسیر و دانش ژرف و پربارش در حوزه بوم‌شناسی کودک و طبیعت شاید یکی از مهم‌ترین مولفه‌هایی است که سبب شد حتی اجزای ظاهراً بی‌روح تالار فردوسی در خانه اندیشمندان علوم انسانی هم، آن شامگاه پرتپش را چهاردهمین روز مرداد ۱۴۰۳ هرگز از یاد نبرند ...

3️⃣ دم شما مردم قدرشناس گررررم که سزاوارانه از فرزندان نیکوخصال ایران قدردانی می‌کنید. کاری که شما در یکشنبه به رهبری امیر دوست‌داشتنی بخارا، علی دهباشی عزیز و مانیا شفاهی در مجله صنوبر انجام دادید، فقط وهابزاده و خانواده‌اش را سربلند و دلگرم نکرد، بلکه این نوید و پیام را به جوانانی داد که دریافتند اگر سرباز وطن باشند، نهراسند و با خردمندی برای ارتقای کیفیت زندگی در سرزمین مادری و خانه پدری بکوشند، اهالی این خانه هرگز فراموش‌شان نخواهند کرد ...

4️⃣ یادمان باشد: عبدالحسین وهابزاده با بنیانگذاری مکتب مدارس طبیعت و انتشار و برگردان ده‌ها کتاب ارزشمند به فارسی، موثرترین و  تضمین‌یافته‌ترین راه برای بازگشت ژینایی به وطن را نشان‌مان داد. او جایی از آینده را می‌بیند که دیدنش برای مدیران عادت‌کرده‌ به روزمرگی‌ها و نگران میزها قابل دیدن نیست. او برای تربیت نسلی کوشیدن آغاز کرد که بفهمند: هنر نیست بتوانی چند معادله چند مجهولی را در کسری از زمان حل کنی، وقتی نتوانی دو دقیقه در مورد خودت، پدرت، مادرت و دیگر وابستگانت با جزییاتی منحصربه‌فرد سخن گفته، تنش‌های روانی را مدیریت کرده و شیوه حل تعارض‌ها را بلد باشی که تمرین کنی. جامعه تاب‌آور آینده مدیون بزرگانی است که در کودکی، بدون احساس گناه کودکی کرده و دیگردوستی موثر را بلد باشند؛ ثروتمندانی که یاد گرفته‌اند عمر گرانبهای خویش را صرف جمع‌آوری ثروتی کنند که قابل ربودن نیست.

5️⃣ به افتخار عبدالحسین وهابزاده، هر جا که هستید بلند شده و همه عشق و انرژی مثبت خود را نثارش کنید تا ایران و ایرانی از برکات حضورش در جهان تا آنجا که ممکن است، بیشتر بهره‌مند شود ...

https://www.tg-me.com/darvishnameh/12548

#عبدالحسین_وهابزاده
#دلنوشته_های_محمد_درویش
⚠️ جریمه ۱۶۷ میلیاردی برای قطع ۱۰ درخت در تهران تعجب همه را برانگیخت!

🔺 تعجب از این جهت که تهران سال‌هاست محل قربانی‌کردن درختان شده و چنین حکمی درباره قطع درختان، نشان می‌دهد تغییر رویکردی بابت نگاه به محیط‌زیست رخ داده است!
🔺ماجرا از این قرار است که یک مرکز تجاری ۱۰ درخت را در مقابل خود قطع کرده، شهرداری نیز از این مجتمع شکایت می‌کند و قوه قضاییه ۱۶۷ میلیارد جریمه برای این درختان تعیین می‌کند.
🔺️محمد درویش، فعال محیط‌زیست، معتقد است اقدام اخیر قوه قضاییه مبنی بر جریمه ۱۶۷ میلیاردی برای قطع ۱۰ درخت در تهران اقدام جدیدی است؛ او در اینباره به «رویداد۲۴» می‌گوید: «این خبر اقدام ارزشمندی در تهران است. این که قوه قضاییه و دیگر دستگاه‌ها به این ماجرا حساس شده‌اند یک اتفاق جدید است. با این رأی، میزان قطع درخت غیرقانونی کاهش پیدا می‌کند. البته شهرداری تهران با قطع آب یک سری از درختان، ۱۶ هزار درخت را خشک کرده است و اگر چنین رویکردی وجود دارد، شهرداری باید زودتر از بقیه جریمه بدهد/ رویداد ۲۴

@mostaghelonline
کتابخانه راسخ گزیر برگزار می‌کند:

🟢مسابقه صلح ایرانی🟢

📚 @darvishnameh

*این مسابقه در سه بخش زیر برگزار می‌گردد:*

بخش نقد کتاب از کتاب صلح ایرانی (حداقل۱۸۰۰ و حداکثر ۲۵۰۰ کلمه).

بخش خلاصه نویسی از کتاب صلح ایرانی (حداقل ۱۵۰۰ و حداکثر ۲۰۰۰ کلمه).

بخش پادکست با موضوع آزاد (۱۵ تا ۲۰ دقیقه).

🎗️برندگان و جوایز:
🥇نفر اول هر بخش ۱۰ میلیون تومان همراه با تندیس
🥈نفر دوم هر بخش ۷ میلیون تومان
🥉نفر سوم هر بخش ۵ میلیون تومان

شرکت در مسابقه برای همه آزاد است.

✉️ نقد و خلاصه نویسی را به ایمیل [email protected] و پادکست را به شماره واتساپ ۰۹۳۸۹۱۸۳۸۵۹ ارسال نمائید.

حداکثر زمان ارسال آثار تا ۱۵ مهرماه ۱۴۰۳ است.

💡برای اطلاع از شرایط مسابقه کلمه «صلح » را در پیوند زیر کامنت کنید:*
https://www.instagram.com/p/C-UfGN_tiRV/?igsh=MWwwM3Z1cmp2NDVwYw==

گروه واتساپ کتابخانه
https://chat.whatsapp.com/KrzqCNrl0ZkH22PB3V7WfX

#صلح_ایرانی
#مسابقه_خوانش_کتاب
#گزیر_را_باید_دید
#محمد_درویش
میانه‌ی تابستان ؛ روز خوب محیط زیست ایران

🖋نويسنده : پدرام کمالی 

۱۶ مرداد ،برای محیط زیست ایران ، روز بسیار مهمی است.حتی؛شاید بهتر بود، در تقویم محیط زیست ایران،برای بزرگداشت این روز ،نامی انتخاب می‌کردیم.

شاید باورتان نشود ولی این روز با موضوعات مهمی گره خورده است با احداث باغ گیاهشناسی تهران ، با احداث پارک پردیسان ، با تاسیس سازمان حفاظت محیط زیست،با تهیه و تدوین اولین مطالب مربوط به محیط زیست برای آموزش و پرورش در سال ۱۳۵۰، با تصویب مهمترین کنوانسیون محیط زیستی جهان درباره ی تالاب ها، با اولین طرح کاهش آلودگی هوا (۱۳۵۱)،با راه اندازی کشتی تحقیقاتی و آزمایشگاه دریا شناسی و ...و با ده ها و صدها تلاش و طرح و کوشش برای آینده ی ایران و . . .  با روز تولد اسکندر فیروز بنیان‌گذار سازمان حفاظت از محیط زیست 

جناب آقای اسکندر فیروز تولدتان بر همه‌ی ما مبارک باشد.

این روز و این تولد تا سالهای سال برای ما، مردم ایران ،یادآور شما و نگاهتان به ایران و ماندن و ساختن خواهد بود . برای شما ،رفتنی در کار نیست ،مرگی نیست ،فراموشی نامتان محال است ، شما همیشه با ایران و برای ایران خواهید ماند. 

نام نیکو گر بماند ز آدمی
به کزو ماند سرای زرنگار

به کندو بپیوندید 
 📌 https://www.tg-me.com/kandoongogroup

وبسایت هوای پاک کندو 
📌 www.kandoongo.ir
🟢 گردشگری سبز چیست، گردشگر سبز کیست و اقامتگاه بوم‌گردی سبز کدام است؟ 🟢

📚
@darvishnameh

1️⃣ صبح فردا - ۱۸ مرداد ۱۴۰۳ - در جمع گروهی از کاربلدهای حوزه گردشگری حاضر خواهم شد تا از منظر یک متخصص محیط‌زیست شرح دهم چگونه حمایت خردمندانه از صنعت گردشگری، به‌ویژه خانه‌ها و اقامتگاه‌های سنتی گردشگری می‌تواند یک معادله برد برد برای طبیعت ایران و بوم‌نشینان بیافریند.

2️⃣ این رویداد در اقامتگاه بوم‌گردی ارگ رادکان واقع در استان خراسان رضوی برگزار خواهد شد. به امید دیدار هموطنان عزیزم در مشهد، چناران، قوچان و جای جای ایران در این خانه کهن، اصیل و ایرانی.

#گردشگری_سبز
#سخنرانی_محمد_درویش
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
اعتراض مردم کهگیلویه و بویراحمد در پی مصوبه سپردن مدیریت محیط زیست دنای شمالی به استان اصفهان

@boyernewscom
Forwarded from سهام نیوز
تهران در آستانهٔ شکستن رکورد تاریخیِ دما

طبق آمار رسمیِ سازمان هواشناسی دمای هوا در ایستگاه‌های استان تهران به ۴۳ درجه رسیده و پیش‌بینی می‌شود که در ساعات پیش‌رو در برخی مناطق به ۴۵ درجه برسد.
@Sahamnewsorg
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🎥 کشف فسیل‌های ۷۰۰ هزار ساله انسان‌های اولیه که از «هابیت‌ها» هم کوتاه‌تر بودند

بیست سال پیش، در یکی از جزایر اندونزی، دانشمندان فسیل‌های گونه‌ای از انسان‌های اولیه را کشف کردند که حدود ۱۰۷ سانتیمتر قد داشتند و به دلیل همین قد کوتاه به آنها لقب «هابیت» داده شد، اما یافته‌های جدید وجود نیاکانی کوتاه‌ قامت تر را اثبات می‌کنند.

یوسوکه کایفو از دانشگاه توکیو و نویسنده همکار این مطالعه درباره این کشف جدید گفت: «ما انتظار نداشتیم که افرادی کوتاه‌قامت‌تر به این قدمت پیدا کنیم.»

نام‌گذاری «هابیت‌ها» بر روی این فسیل‌ها که قدمتشان مربوط به ۶۰ تا ۱۰۰ هزار سال قبل است، به شخصیت‌های کوتوله داستان «ارباب حلقه‌ها» بازمی‌گردد.

حالا فسیل‌های جدید در مکانی به نام ماتا منگه، حدود ۴۵ مایل دورتر از غاری که اولین باقی‌مانده‌های هابیت‌ها پیدا شده بود، کشف شده است.

جزئيات بیشتر: https://tinyurl.com/mrydp35s

@euronewspe
📚 @darvishnameh

آیا پزشکیان بر سر عهد خود می‌ماند و همچنان مثل روزهای پیش از انتخابات مخالفت خویش با طرح نور و فیترینگ اینترنت را حفظ کرده و اجازه اجرای هیچ طرحی که منجر به تخریب محیط‌زیست شود را نخواهد داد؟
شما چه فکر می‌کنید؟

https://x.com/darvish100/status/1820956742303281228?t=c5b3MTlNaxFhsuq5kQD6ag&s=19

#وعده_های_پزشکیان
#نه_به_طرح_نور
#محمد_درویش
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🔻عبدالحسین وهاب‌زاده:
ما کودکان را از طبیعت محروم کرده‌ایم

مراسم شب عبدالحسین وهاب‌زاده، بنیان‌گذار مدارس طبیعت و کنشگر باسابقه محیط زیست یکشنبه چهاردهم مردادماه برگزار شد.
این ویدیو سخنرانی وهاب‌زاده در این مراسم است که از سوی مجله بخارا تهیه شده.
متن کامل گزارش این مراسم را می‌توانید اینجا بخوانید.

@payamema
پرسشنامه_اولویتبندی_مسائل_محیط_زیستی_سرزمین.doc
308 KB
🟢 درخواست مشارکت کارشناسان محیط‌زیست در تکمیل این پرسشنامه! 🟢

📚
@darvishnameh

✍️ به منظور تسهیل در یک پژوهش مهم که دوست دانشمندم، دکتر افشین دانه‌کار انجام می‌دهد، لطفاً متخصصان و دانشجویان حوزه محیط‌زیست این پرسشنامه را با درج چند تیک تکمیل و نتیجه را به این رایانامه ارسال فرمایند:

mailto:[email protected]

#پرسشنامه
#افشین_دانه_کار
#محمد_درویش
کارزار "نه_به_تغییر_کاربری_دانشگاه_تهران" را امضا کنید
ریاست محترم دانشگاه علوم پزشکی دانشگاه تهران
با سلام،
اخیراً مشاهده شده است که آن دانشگاه در پردیس مرکزی دانشگاه تهران، در فضای سبز و درست پای درختان ضلع جنوبی دانشکده دندانپزشکی اقدام به ساخت و ساز سنگین با ایجاد پی و ساخت پایه‌های ستون، آرماتور و تزریق حجم بالای بتن نموده است. در گذشته این بخش از دانشگاه نیز به طور غیرقانونی محل استقرار کانتینرهایی بود که کارهای مربوط به دانشجویان شامل کپی و چاپ پایان‌نامه را انجام می‌دادند. در آن مدت نیز به دلیل عدم رسیدگی به درختان، تعدادی از آنها خشک شده و بی‌صدا حذف شدند.
اطلاعات حاکی است که بناست در این محل یک فروشگاه زنجیره‌ای مستقر شود. در اقدامی مشابه در سال گذشته نیز به بهانه ایجاد نگهبانی، فضای وسیعی در شمال دانشگاه، مشرف به خیابان پور سینا، آسیب جدی به دانشگاه وارد شد و اخیراً ماموران حراست شما حتی مانع رفت و آمد دانشجویان دانشگاه تهران می‌شوند.
در اقدامی سوال‌برانگیز دیگر با تغییر مدیریت فضای سبز، پوشش گیاهی فضاهای اطراف دانشکده‌های علوم پزشکی را از بین برده و پوشش سرسبز سابق را با کاشت گیاهانی که با هوای گرم تهران سازگاری ندارند، جایگزین کرده‌اند که ضمن مصرف آب زیاد، نتوانسته است پوشش سابق را برگرداند.
حضرتعالی حتماً می‌دانید که کل بنا و فضای دانشگاه تهران ثبت میراث فرهنگی است. طبق قانون، تخریب این فضا ممنوع بوده و استفاده آن از جز اهداف آموزشی و پژوهشی ممنوع است.
ما امضاکنندگان این کارزار، درخواست داریم ضمن معرفی افراد متخلف به مراجع قانونی، رفع سریع تعرض و حذف کامل بتن‌ریزی‌ها، آهن‌آلات، جبران خسارات و برگشت آن به محیط مناسب رشد درختان، خودتان نیز استعفا دهید.
از ریاست محترم دانشگاه تهران نیز انتظار داریم نسبت به عملی شدن تفاهم نامه مورخ ۲ خرداد ۱۴۰۰ - که بنا بود به طور مشترک با شهرداری تهران اقدام به ایجاد باغ گیاهشناسی در دو سوی اتوبان چمران در حد فاصل بزرگراه‌های حکیم و همت شود - اقدام عاجل شود. گسترش و پویایی فضاهای سبز در دانشگاه‌ها، توسعه فضای سبز با گونه‌های بومی و تبدیل آنها به باغ‌های گیاهشناسی نقش مهمی در ترویج علم، آموزش دانشجویان، علاقه‌مندی آنها به محیط زیست و تنوع زیستی و حفاظت از میراث طبیعی در کنار میراث فرهنگی دارد.
https://www.karzar.net/149163
2024/09/23 18:29:27
Back to Top
HTML Embed Code: