Telegram Web Link
چگونه بازی به مغز ما شکل می‌دهد، تخیل را شکوفا می‌کند و به روحمان غنا می‌بخشد.

دعوتی برای خوانش محتوایی و جمعی کتاب در روزهایی که بیشتر از همیشه به ساحت بازی‌گونه زندگی می‌اندیشیم:

دور هم نشینی و تجربه نگاهی نو به مفهوم بازی بر اساس کتاب بازی، نوشته استوارت براون.

در این مجال
۵ جلسه در ۵ هفته از تابستان ۱۴۰۳
به صورت آنلاین  کنار هم خواهیم بود تا به تمرین، بازی و گفتگو بپردازیم.

شروع دوره از ۱۳ مردادماه
شنبه‌‌ها ۱۹:۳۰ تا ۲۱:۳۰

طراح و تسهیلگر دوره: مهین فصیح رامندی فعال حوزه بازی و یادگیری آزاد

برگزاری جلسات گفتگو در گوگل میت و
تمرین‌ و گپ و گفت‌های مجازی در طول پنج هفته از طریق تلگرام در دسترس خواهد بود.

ظرفیت برای ایجاد امکان گفتگوی عمیق، حداکثر ده نفر

این کارگاه برای بزرگسالانی که علاقه‌مند
به خلق خوانش نویی از بازی
و دعوت آن به زندگی روزمره، کار، تعاملات با کودک و بزرگسال و درک نقش و اثر بازی بر ساحت‌های گوناگون زیستن یک فرد در سنین مختلف هستند، مناسب خواهد بود.

هزینه شرکت در دوره مردادماه با ۲۰ درصد تخفیف برای فعالین حوزه کودک ۶۴۰ هزار تومان.

برای دریافت اطلاعات بیشتر پیام بگذارید.
@Mehinfasih
کودکانی که در فضای بیرونی بازی می‌کنند
رشد شخصیتشان هم تاثیر می‌گیرد:
افرادی ماجراجوتر،
با انگیزه درونی بیشتر می‌شوند و
بهتر خطر را درک کرده و ارزیابی می‌کنند.

Katie Fox
@kodakbazitabiatKIT
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
▪️[سخنرانی استاد عبدالحسین وهاب‌زاده
شب‌های بخارا | ۱۴ مرداد۱۴۰۳؛ تهران: خانه اندیشمندان علوم انسانی]
این چند دقیقه رو گوش کنید تا ببینید چگونه با تاکید بر آموزش محیط زیست و افزایش دانایی برای حفاظت از محیط‌زیست ، ما داریم سرنا رو از سر گشادش باد می‌کنیم.
آنچه منجر به حفاظت می‌شود، علاقه و عشق و دلبستگی به زمین است، نه انباشت اطلاعات. علاقه و عشق هم از تجربه آزاد و سرخوشانه و بی قید و شرط و محدودیت طبیعت در کودکی حاصل می شود  نه از کتاب و دانش و آموزش. رعایت این تقدم و تأخر کارساز است و عدم رعایت، تباه کننده اذهانی که شورمندانه به رابطه با طبیعت از خردسالی سوگیری و میل ذاتی دارد.
▫️پرورش مقدم بر آموزش است. {عبدالحسین وهاب‌زاده}
دیشب از شب‌های خجسته و باشکوه بخارا بود.
Forwarded from محمد درویش
🟢 در ستایش ضیافتی که امیر بخارا برای امیر طبیعت و امید کودکان ایران آفرید! 🟢

📚
@darvishnameh

1️⃣ از معدود شب‌های بخارا بود که پیش از آغاز رسمی مراسم در ساعت ۱۷ یکشنبه، ۱۴ مرداد ۱۴۰۳؛ نه‌تنها تمامی صندلی‌ها پر شده بود، بلکه ده‌ها نفر ایستاده در تالار بزرگ فردوسی بیش از ۱۵۰ دقیقه این آیین پرشکوه را به تماشا نشستند، آن هم در یکی از گرم‌ترین روزهای پایتخت در میانه بیم و نگرانی از افزایش خشونت در خاورمیانه و ...

2️⃣ شخصیت عبدالحسین وهابزاده، روشن بودنِ تکلیفش با خودش، صراحت لهجه‌اش، سماجتش در منحرف‌نشدن از مسیر و دانش ژرف و پربارش در حوزه بوم‌شناسی کودک و طبیعت شاید یکی از مهم‌ترین مولفه‌هایی است که سبب شد حتی اجزای ظاهراً بی‌روح تالار فردوسی در خانه اندیشمندان علوم انسانی هم، آن شامگاه پرتپش را چهاردهمین روز مرداد ۱۴۰۳ هرگز از یاد نبرند ...

3️⃣ دم شما مردم قدرشناس گررررم که سزاوارانه از فرزندان نیکوخصال ایران قدردانی می‌کنید. کاری که شما در یکشنبه به رهبری امیر دوست‌داشتنی بخارا، علی دهباشی عزیز و مانیا شفاهی در مجله صنوبر انجام دادید، فقط وهابزاده و خانواده‌اش را سربلند و دلگرم نکرد، بلکه این نوید و پیام را به جوانانی داد که دریافتند اگر سرباز وطن باشند، نهراسند و با خردمندی برای ارتقای کیفیت زندگی در سرزمین مادری و خانه پدری بکوشند، اهالی این خانه هرگز فراموش‌شان نخواهند کرد ...

4️⃣ یادمان باشد: عبدالحسین وهابزاده با بنیانگذاری مکتب مدارس طبیعت و انتشار و برگردان ده‌ها کتاب ارزشمند به فارسی، موثرترین و  تضمین‌یافته‌ترین راه برای بازگشت ژینایی به وطن را نشان‌مان داد. او جایی از آینده را می‌بیند که دیدنش برای مدیران عادت‌کرده‌ به روزمرگی‌ها و نگران میزها قابل دیدن نیست. او برای تربیت نسلی کوشیدن آغاز کرد که بفهمند: هنر نیست بتوانی چند معادله چند مجهولی را در کسری از زمان حل کنی، وقتی نتوانی دو دقیقه در مورد خودت، پدرت، مادرت و دیگر وابستگانت با جزییاتی منحصربه‌فرد سخن گفته، تنش‌های روانی را مدیریت کرده و شیوه حل تعارض‌ها را بلد باشی که تمرین کنی. جامعه تاب‌آور آینده مدیون بزرگانی است که در کودکی، بدون احساس گناه کودکی کرده و دیگردوستی موثر را بلد باشند؛ ثروتمندانی که یاد گرفته‌اند عمر گرانبهای خویش را صرف جمع‌آوری ثروتی کنند که قابل ربودن نیست.

5️⃣ به افتخار عبدالحسین وهابزاده، هر جا که هستید بلند شده و همه عشق و انرژی مثبت خود را نثارش کنید تا ایران و ایرانی از برکات حضورش در جهان تا آنجا که ممکن است، بیشتر بهره‌مند شود ...

https://www.tg-me.com/darvishnameh/12548

#عبدالحسین_وهابزاده
#دلنوشته_های_محمد_درویش
ملایمت ضعف نیست!
اتفاقا بر عکس آن است؛
محافظت از لطافت قلب
در این دنیایی که رو به بی‌عاطفگیست
شجاعت و قدرت می‌طلبد!

💭L. R. Knost
داربانان آتی
Photo
انسان و طبیعت
بشریت نتیجه رابطه تکامل یافته انسان با طبیعت است، تعاملی طولانی مدت و تجربه جهان طبیعی. احساسات ما، هیجانات ما، نیروی عقلانی ما و حتی فرهنگ ما در ارتباط با دنیای غیر انسانی و برای سازگاری با آن شکل گرفته و توسعه یافته است. علاوه بر این، سلامت جسمی و روحی ما، بهره وری و رفاه ما در گرو استمرار این رابطه با طبیعت است؛ حتی اگر دنیای امروز به طور فزاینده‌ای تبدیل شده است به دنیای مصنوعی و ساخته شده.
وابستگی ما به طبیعت صرفاً برای تأمین مواد اولیه، آب پاک، خاک حاصلخیز و دیگر خدمات اکوسیستمی ضروری نیست، از این اساسی‌تر بر احساسات، تفکر، ارتباط خلاقیت، توانایی حل مشکل، بلوغ، شکل دادن به هویتی مطمئن و معنی‌دار و یافتن معنا و هدف زندگی ما اثر عمیقی دارد.
در صورتی که خارج از محیطی زندگی کنیم که در آن تکامل یافته‌ایم؛ هرگز کاملا سالم و راضی نخواهیم بود: بسیاری از چیزهایی که ما در مقام انسان ارج می‌نهیم و عزیز می‌داریم- ظرفیتمان برای مراقبت کردن، استدلال کردن، عشق ورزیدن-به روابط متنوعمان با طبیعت وابسته است. این اعتماد به طبیعت مربوط به خاستگاه زیست‌شناختی ما به عنوان یک گفته است: ما در جهان طبیعی تکامل یافته‌ایم نه در یک جهان مصنوعی انسان ساخت. بیش از 99 درصد تاریخ بشر صرف سازگاری و انطباق واکنش‌های گونه ما با محیط طبیعی برای تضمین بقایمان شده است که تکامل حواس، عواطف، نیروی عقلانی و روح ما را هدایت کرده است.
طبیعت نه فقط باقیمانده‌ای از زندگی ما یا چیزی بی ربط با آن نیست، بلکه تمایل ذاتی ما برای پیوستن به آن از نظر جسمانی، سلامت روان و رفاه، حیاتی به نظر می‌رسد.
این وابستگی به طبیعت ظرفیت های ما را در { احساس، استدلال، تفکر، حل مشکلات، کشف، خلق کردن و سالم زیستن} شکل بخشیده، قالب زده و گسترش داده است.
ما چه کشاورز باشیم چه جنگلبان، چه سرمایه گذار یا استاد دانشگاه، چه کار ذهنی داشته باشیم چه کار یدی در هر حال امنیت و بقایمان به کیفیت روابطمان با طبیعت وابسته است.
زندگی در تعامل مثبت با طبیعت از ظرفیت زیادی برای غنی شدن و پاداش دادن برخوردار است. راشل کارسون نویسنده و زیست‌شناس به شیوایی اشاره کرده است:
« حفظ و تقویت حس شگفتی و حیرت از بازشناخت چیزی فراتر از مرزهای تجربه انسان، چه ارزشی دارد؟ آیا پژوهش و تفحص در طبیعت صرفاً روشی لذت‌بخش برای گذران ساعات طلایی است؟
یا چیزی عمیق‌تر در آن نهفته است؟ اطمینان دارم که چیزی ژرف‌تر وجود دارد، کسانی که در این میدان می‌جنگند در میان زیبائی‌ها و اسرار زمین هرگز در زندگی تنها و افسرده دیده نمی‌شوند. منبعی شفابخش و بی‌پایان در این توسل‌های تکراری به طبیعت می‌درخشد.»
متأسفانه جامعه مدرن رابطه‌ای خصمانه با طبیعت در پیش گرفته است. این تعارض به مجموعه‌ای از چالش‌های ژرف اجتماعی و زیست‌محیطی منجر شده است: از میان بردن تنوع زیستی در سطح وسیع، تقلیل گسترده منابع، گسترش آلودگی‌های شیمیایی، تحلیل بردن اتمسفر و کابوس تغییر مصیبت‌بار اقلیم و در نهایت پدیدار شدن مشکلات بزرگ مربوط به سلامت و کیفیت زندگی و حتی بحران روحی بشر. این چالش‌ها حاصل جامعه معاصری است که خواسته یا ناخواسته کلید رابطه خود با دنیای اطرافش را گم کرده است.
▪️منبع:

[کتاب حق مادرزاد؛انسان و طبیعت در دنیای امروز، نوشته ی استیون کلرت، ترجمه‌ی عبدالحسین وهاب‌زاده، سید مصطفی چشمی و روشنک شهریاری؛ انتشارات فرهنگ نشرنو با همکاری نشر آسیم،نوبت چاپ: اول، ۱۴۰۰]
فصلنامه صنوبر
پرونده ای درباره ی رابطه ی کودک و طبیعت
با نوشتاری از:
تجربه ی طبیعت در کودکی/عبدالحسین وهاب زاده
بررسی تاثیر دریافت های دوران کودکی در بروز رفتارهای خشونت آمیز نسبت به حیوانات/زهرا انوشه
طبیعت فرصتی برای پرورش تفکر خلاق کودکان/فریبا کیهانی،پویا نیکجو
کودکان خط مقدم گرمایش زمین/مهتا بذرافکن
چگونگی آغاز فعالیت مدرسه طبیعت در ایران/محمد عظیمی
گفتگو با دکتر عبدالحسین وهاب زاده/ مانیا شفاهی
اهمیت نمادین گرتاتونبرگ و کودکان کنشگر/ حسام حسین زاده
تعامل تربیت محیط زیستی و کودک/مرسا بابابی لواسانی
روزهاست که فرصت های طلایی را می سوزانیم/ساره قمی
گزارشی از سفرهای کودکان و نوجوانان به طبیعت/پویا نیکجو
مدرسه طبیعت به مثابه یک جامعه/سعیده ابیانه
نقش خانواده در رابطه کودک و طبیعت/پویا نیکجو
وقتی عاشق چیزی هستی نمی گذاری به آن آسیب برسد/منصوره محمدی میاب
گزارشی از پرنده نگری با کودکان/رامین محمدی زره ناسی
سلام،
بعد از ظهر تابستونی شما به خیر،
بالاخره خنک می‌شه؛)
معصومه و نیلوفر در وبیناری که پیش روست،
از 《ارتباط موثر》 صحبت خواهند کرد.
خوشحال می‌شویم در این رویداد که در ایسمینار برگزار می‌شود کنار ما باشید.
💭


لینک دسترسی ایسمینار:
https://eseminar.tv/wb142708
مطالعه در مورد عشق و فواید آن
ما را به سمتی خواهد برد
که از آن سرچمشه گرفته است: کودک.

Dr. Maria Montessori
@kodakbazitabiatKIT
Forwarded from Abdol-Hossein Vahabzadeh
از سری «تجربه طبیعت» جهاد دانشگاهی مشهد منتشر شد.ادیت کاب پیشتاز مطالعات تاثیر دراز مدت کودکی در جهان بوده است.
«کودکی را دریابیم» منتشر شد

اگر دوره‌ کودکی را یک مرحله‌ زیستی در هر زندگی بدانیم که در حین آن فعال‌ترین شکل یادگیری خلاق رخ می‌دهد، می‌توانیم بفهمیم که چرا این دوره قدرتش را به عنوان یک نیروی زیست‌فرهنگی در تکامل شناختی و فرهنگی و همچنین در رشد شخصی حفظ کرده است. بنابراین لازم است که نقش دورانِ کودکی را در شکل‌گیری سرگذشت شخصی بررسی کنیم و نحوه‌ پیشرفتِ یادگیری این حیوان-انسانِ کوچک را، که یاد می‌گیرد ذات زیستی خود را استعلا ببخشد تا میراث فرهنگی کسب کند، از نو بررسی کنیم.
این جستار ما را به ژرفای تاریخ خودِ طبیعت می‌برد و پیش‌تر، تا بوم‌شناسی خیال در کودکی، که تمام اعمال خلاقانه‌ بعدی از آن نضج می‌یابد.


نویسنده: ادیت کاب
مترجم: سید محمد بهروز

لینک خرید:
http://www.jdmpress.com/books/652
《من کسانی را که می‌دانند
دلبستگی ایمنِ سال‌های ابتدایی عمر
بسیار مهم‌تر از
آموزش در آن دوران است
تحسین می‌کنم.》

Vince Gowmon
@kodakbazitabiatKIT
Forwarded from Sara Anvaari
.
دوازدهمین نشست به‌علاوه؛ مراوده‌های فکری را از سر می‌گیریم.
چهارشنبه، هفتم شهریور‌ماه ۱۴۰۳، مستند «وقتی شتر گریه می‌کرد.» را در موسسه حاشیه به عنوان آخرین فیلم فاز ۱ بومسو، برگزارخواهیم کرد.
.
این فیلم یک مستند درام و محصول سال ۲۰۰۳ است. که توسط بایامباسورن داوا و لوئیجی فالورنی کارگردانی شده است.
داستان این فیلم در صحرای گبی در مغولستان اتفاق می‌افتد و زندگی یک خانوادهٔ عشایری مغولی را دنبال می‌کند. محور اصلی فیلم تولد یک کره شتر نادر سفید رنگ است که پس از تولد توسط مادرش رد می‌شود و او را قبول نمی‌کند. خانواده برای حل این مشکل تلاش‌های مختلفی می‌کنند، اما در نهایت تصمیم می‌گیرند از یک موسیقیدان کمک بگیرند که با نواختن موسیقی سنتی مغولی، قلب مادر شتر را نرم کند و او را ترغیب کند تا کره‌اش را بپذیرد.
این فیلم ترکیبی از مستند و داستان‌سرایی است و به شکلی زیبا و شاعرانه به نمایش زندگی عشایری و فرهنگ مغولی می‌پردازد.

.
لطفا برای رزرو و آدرس با ما در تماس باشید.
.
به امید دیدار
.
https://www.instagram.com/p/C-8P6AZssCe/?igsh=MXR6emNuOHQwY2kwcg==
Forwarded from کوچار
🏵 دورهٔ مقدماتی تسهیلگری در عمل 🏵

🔎 آشنایی با تسهیلگری کودک و طبیعت

🗓 دوره شهریور ۱۴۰۳
- یکشنبه‌ها و چهارشنبه‌ها، از ۷ شهریور
- مهلت ثبت‌نام تا ۳ شهریور

🔖 برای ثبت‌نام می‌توانید به @Koochar_Contact در تلگرام پیام دهید.

. www.tg-me.com/KoocharNatureschool
. instagr.am/KoocharNatureSchool

کوچار
دعوتی به اولین خوانشِ حضوری کتاب «بازی، چگونه به مغز ما شکل می‌دهد، تخیل را شکوفا می‌کند و به روحمان غنا می‌بخشد»

🔶 تسهیل‌گر جلسه: الهام قندهاری (فعال حوزه کودک و طبیعت)

🔸سه‌شنبه‌ها: ۶، ۲۰ و ۲۷ شهریور

🔸از ساعت ۱۷ الی ۱۹

🔸در محل کتابفروشی میدان آزادی (میدان پارک)


حضور در این جلسه رایگان بوده اما به علت محدودیت فضا صرفا با ثبت‌نام قبلی امکان پذیر است.

جهت ثبت‌نام و شرکت در این جلسه به آیدی @jdmpub پیام دهید.


@jdmbookstore
http://instagram.com/jdmbookstore
بازی
سرآغاز
دانش است.

George Dorsey
@kodakbazitabiatKIT
2024/09/29 08:27:50
Back to Top
HTML Embed Code: