Telegram Web Link
🟢 بازار طلا مسیر نزولی را ادامه می‌دهد؟

▫️قیمت طلا و سکه در شروع آخرین هفته خرداد با به‌هم‌ریختگی قیمت، در روند نامتوازنی بازگشایی شد. قیمت طلا و برخی قطعات سکه افزایشی شد، سکه امامی با کاهش ۲۰۰ هزار تومانی به کانال ۳۹ میلیونی سقوط کرد و سکه گرمی برای سومین روز متوالی بدون تغییر قیمت معامله شد. معامله‌گران، بازار طلا را رکودی و در انتظار انتخابات ریاست‌جمهوری می‌دانند.

▫️کارشناسان اقتصادی معتقدند هر رفتاری در بازار دلار تاثیر مستقیمی بر قیمت طلا و سکه دارد. آنها می‌گویند روند فعلی بازار طلا را می‌توان کوتاه‌مدت دانست زیرا انتظارات تورمی افزایشی است و برجامی نیز رخ نداده است.

لینک متن کامل

#طلا #سکه

تحلیل داده‌های اقتصادی دارایان
@daraian   |     daraian.ir
👤 پویا جبل‌عاملی: نبایدهای دولت آینده

▫️از منظر بسیاری از اقتصاددانان، دولت‌ها به جای آنکه بخواهند کاری برای اقتصاد انجام دهند، اگر کارهایی را انجام ندهند،‌ برای کشور و مردم بسی سودمندتر خواهند بود. اما این نبایدها چیست؟

۱- اتخاذ رویکردهای دستوری: اغلب سیاست‌ها و راه‌حل‌های دولتی در ایران مبتنی بر این رویکرد است. از اشتغال‌زایی گرفته تا مسائل اجتماعی و فرهنگی.

۲_ قیمت‌گذاری: هر چند می‌توان این مورد را هم بخشی از رویکرد دستوری دانست، اما به علت فراگیر بودن آن، باید دولت را به شکل خاص از این عمل بیهوده و خسران بزرگ نهی کرد.
۳- امضای طلایی
۴- یارانه کالایی
۵- ایجاد رشد
۶- افزایش دستگاه‌های دولتی
۷_ تنش زایی

لینک متن کامل

#اقتصاددان #پویا_جبل_عاملی #دولت

تحلیل داده‌های اقتصادی دارایان
@daraian   |     daraian.ir
👤 فرشاد مومنی: تندروها در ساخت رانتیِ غیرشفاف، حکومت را فریب می دهند

▫️وجود فساد در ایران به هیچ وجه مختص یک جناح نیست.

▫️درخشان ترین کارنامه ها در کاهش فساد در دوره های مصدق و مهندس موسوی رقم خورد.

▫️در تاریخ، آنها که رگ گردنشان بیش از حد برجسته می شود، متصلان به خارج بوده اند.

▫️فرشاد مومنی هشدار داد: تندروها در یک ساختار رانتیِ غیرشفاف، پاکدامن‌ترین و توسعه خواه‌ترین افراد را متهم می‌کنند، حکومت را فریب می‌دهند و حکومتگر بی‌کیفیت سفله گزیده شده هم بسیار مستعد این فریب است.

▫️می‌گویند هرکس شما را نقد کرد دشمن است! در حالی که شهید بهشتی تاکید داشت آزادی انتقاد از رهبران حکومت، جزء دُگم هایی از حکومت است که اصلا حکم ثانویه برنمی‌دارد، یعنی نمی‌توان گفت چون شرایط تحریم است نقد نکنید. اتفاقا اگر در شرایط تحریم نقد نکنیم، ممکن است خود حکومت پاس گل به تحریم کنندگان بدهد. جماران

لینک متن کامل

#اقتصاددان #فرشاد_مومنی #رانت

تحلیل داده‌های اقتصادی دارایان
@daraian   |     daraian.ir
🟢 پیش بینی بورس سه شنبه ۲۹ خرداد ۱۴۰۳

▫️بازار سهام دو روز ابتدایی هفته جاری را هم با ریزش شاخص‌ها و خروج پول حقیقی سپری کرد. در حالی که احسان خاندوزی، وزیر اقتصاد به تازگی مدعی شده بود که ستاد اقتصادی دولت چهار مصوبه در حمایت از بازار سرمایه داشته است اما هنوز خبری از اجرای این مصوبات مورد ادعا نیست و بازار سهام همچنان به ریزش خود ادامه می‌دهد.

▫️در راستای پیش بینی بورس سه شنبه باید به این نکته توجه داشت که بازار سرمایه نه تنها نسبت به اظهارات هیچ‌یک از نامزدهای انتخابات دلخوش نیست، بلکه اثر مصوبات دولت فعلی را نیز مشاهده نمی‌کند.

▫️در همین حال، سازمان بورس نیز آب پاکی را روی دست سهامداران ریخته و اعلام کرده است که دامنه نوسان معاملات سهام و صندوق‌ها از نهم تیرماه و فردای روز انتخابات به حالت عادی بازخواهد گشت. از سوی دیگر نیز باید به تعطیلات میان هفته جاری و هفته آینده توجه داشت که رمق سرمایه‌گذاری را گرفته است.

لینک متن کامل

#بورس #بازار_سرمایه #مناظرات_انتخابات

تحلیل داده‌های اقتصادی دارایان
@daraian   |     daraian.ir
👤 مسعود نیلی: ۸ چالش دولت چهاردهم

▫️رالی انتخابات ریاست‌جمهوری، به روزهای آخر نزدیک می‌شود. حال سوال مشخص این است که رئیس دولت چهاردهم با چه ابرچالش‌هایی روبه‌رو است و از چه ابزاری می‌تواند برای مدیریت این ابرچالش‌ها بهره ببرد؟ مسعود نیلی، اقتصاددان به ۸ چالش مهم کشور در شرایط کنونی اشاره کرد.

▫️این چالش‌ها شامل مواردی نظیر «ناترازی انرژی»، «بحران منابع طبیعی»، «کسری بودجه»، «بحران نظام بانکی»، «وضعیت بخش واقعی اقتصاد به‌ویژه در بنگاه‌ها»، «وضعیت نظام‌های حمایتی»، «تحریم‌ها» و «نظام بودجه‌ای غیرمنضبط» می‌شوند. از سوی دیگر، به نظر می‌رسد ۵مانع در روابط داخلی، روابط خارجی، کیفیت نظام حکمرانی، ذی‌نفعان شکست چاره‌جویی‌ها و نبود سرمایه اجتماعی، رفع چالش‌ها را با مشکل روبه‌رو کرده است. به گفته این اقتصاددان، نقطه کانونی این است که دولت آینده مورد اعتماد جامعه باشد؛ زیرا بدون رشد آگاهی جامعه و اعتماد، ر‌فع این چالش‌ها شدنی نیست.

لینک متن کامل

#اقتصاددان #اقتصاد #چالش_اقتصادی #مسعود_نیلی

تحلیل داده‌های اقتصادی دارایان
@daraian   |     daraian.ir
🟣 چرا رکود داریم؟

▫️۱. چون اگر از نقدینگی، تورم‌زدایی کنیم از اسفند ۱۴۰۰ نقدینگی حقیقی در حال کاهش است و نمی‌تواند پاسخگوی مبادلات اقتصاد باشد. این موضوع در مشکل نقدینگی کسب‌وکارها و بازار دارایی‌ها از جمله سهام مشهود است و رکود به بازارها تحمیل کرده. البته توانسته تورم را کاهش دهد اما نه به اندازه کاهش نقدینگی.

▫️۲. یکی از مشکلات اساسی اقتصاد ایران در چند سال اخیر این است که نرخ تورم بالاتر از نرخ رشد نقدینگی است. این پدیده ناشی از بی‌ثباتی شدید اقتصادی به ویژه با منشا نرخ ارز به دلیل روابط خارجی نامطمئن است. در نتیجه هم رکود ناشی از کاهش مانده‌های حقیقی پول داریم هم تورم ناشی از بی‌ثباتی اقتصادی و نااطمینانی سیاسی.

▫️۳. در حالی که مانده‌های حقیقی پول کاهش یافته اما سهم بخش غیردولتی از اعتبارات بانکی کاهش یافته در نتیجه کمبود نقدینگی برای بخش خصوصی شدیدتر است.

▫️پ.ن. نقدینگی حقیقی یعنی نقدینگی جاری را بر حسب شاخص قیمت بر پایه سال ۱۴۰۰ تعدیل کنیم مانده حقیقی نقدینگی به دست می‌آید.

لینک متن کامل

#تورم #تورم_زدایی #نقدینگی

تحلیل داده‌های اقتصادی دارایان
@daraian   |     daraian.ir
🟢 عوامل رشد قیمت طلا در ایران

▫️بازار طلا در ماه‌های اخیر پیوسته با ریتم رفت و برگشتی قیمت دلار همراه بود. این نوسان قیمت در هفته‌های گذشته، قیمت قطعات سکه را بیش از آنکه افزایش دهد کاهش داد. میثم رادپور، کارشناس اقتصادی بر تاثیر رشد قیمت دلار در بازار طلای داخلی تاکید کرد و افزایش حباب سکه را جدی دانست. وی برای تخلیه حباب در بازار سکه یک پیشنهاد ارائه داده است.

▫️این تحلیلگر بازارهای مالی با اشاره به افزایش قیمت طلا در ایران طی سال‌های اخیر گفت: «ایران جزو سه یا چهار کشوری است که قیمت طلا در آن بسیار گران شده است. دلیل افزایش قیمت طلا نیز این است که قسمت عمده جابه‌جایی قیمت طلا از محل افزایش قیمت ارز است. ارز بیشتر کشورهای دنیا نسبت به دلار تضعیف نشده و بنابراین، قیمت طلا برای آنها به اندازه ایران گران نشده است.»

لینک متن کامل

#طلا #قیمت_طلا

تحلیل داده‌های اقتصادی دارایان
@daraian   |     daraian.ir
👤 مسعود نیلی: دلنوشته‌ای به بهانه مناظره اقتصادی

▫️دوشنبه شب پس از دیدن بخش سوم و پایانی مناظره اقتصادی نامزدهای انتخاباتی ریاست‌جمهوری، خواب از سرم پریده بود و کابوس‌های مختلف رهایم نمی‌کرد. در ذهنم، مشکلات عظیم اقتصادی را به‌صورت «درهم» در یک کفه ترازو می‌گذاشتم و هر ۶ نامزد را نیز به صورت «درهم» در کفه دیگر و نگاه می‌کردم ببینم این دومی آیا تکانی می‌خورد یا نه. یک‌باره یاد پیش‌گفتار کتاب چگونگی گذر از ابرچالش‌های اقتصاد ایران افتادم که در اوایل پاییز۱۳۹۶ نوشته بودم.

▫️جملاتی که در ابتدای این نوشته ملاحظه می‌کنید در فضای آخرین اطلاعاتی که آن زمان در اختیار داشتیم، یعنی شرایط مساعد رشد اقتصادی ۸.۷درصدی سال۱۳۹۵ و تورم ۹درصدی همان سال با ارقام مشابه ماه‌های در دسترس برای سال۱۳۹۶ نوشته شده بود. طبیعی است با این ارقام، آن متن خیلی تلخ و نامتناسب با واقعیت‌های آن زمان اقتصاد می‌نمود. اما امروز جملات آن، آشنا به نظر می‌رسد.

▫️کتاب را صبح سه‌شنبه تورق کردم و پس از چند سال نگاهی به فهرست آن انداختم، دیدم در آن، بیش از ۱۰۰سرفصل شامل پیشنهادهای دقیق و قابل اجرا برای بهبود اوضاع اقتصادی کشور به تفصیل ذکر شده است. غم سنگین آن ایام دوباره قلبم را فشرد که چرا سیاست در کشور ما این مقدار در مقابل تصمیمات سخت اما صحیح، مقاوم است.

لینک متن کامل

#اقتصاد #اقتصاددان #مناظرات_انتخابات #مسعود_نیلی

تحلیل داده‌های اقتصادی دارایان
@daraian   |     daraian.ir
👤 حسین سلاح‌ورزی: تحریم‌های اقتصادی به هر ایرانی چقدر ضرر زد؟

▫️سلاح ورزی گفت: اینکه بخاطر تحریم‌ها اقتصاد ما از نفت جدا شده باشد را قبول ندارم. کما اینکه در سال گذشته به واسطه افزایش قیمت نفت و اغماض و ساده گرفتن تحریم‌های فروش نفت، درآمد ما به طرز قابل توجهی افزایش پیدا کرد.

▫️حسین سلاح‌ورزی، رئیس سابق اتاق بازرگانی ایران در خصوص «تحریم‌های اعمال شده علیه ایران چه فرصت‌هایی را سوزانده و اقتصاد ایران از ناحیه تحریم‌‌ها چه میزان ضرر کرده است؟» بیان کرد: کارهای متعدد و مختلفی در خصوص برآورد هزینه‌های تحریم بر اقتصاد ایران در طول این سال‌ها انجام شده اما در تحقیقی که در سال گذشته برای این ارزیابی صورت گرفت از یک مدل کنترل ترکیبی استفاده شده که براساس این مدل تعدادی از کشورهایی که به ایران شباهت دارند انتخاب شدند و یک ایران ترکیبی بر اساس میانگین وزنی از آن کشورها شکل گرفته و بعد بررسی کردن که این ایران ترکیبی در دوره بعد از تحریم چه مسیری را قرار بوده طی کند. اقتصاد ۱۰۰

لینک متن کامل

#حسین_سلاح_ورزی #اقتصاددان #تحریم

تحلیل داده‌های اقتصادی دارایان
@daraian   |     daraian.ir
🟢 در دوره کدام دولت، بازار مسکن آرام بود؟

▫️مشاوران املاک توقف روند «خرید سرمایه‌ای ملک» را در روزهای گذشته به مراتب بیشتر از ابتدای تیر ماه توصیف می‌کنند و تا حدودی هم این «صبر» را بیش‌از «توقف روند فروش» می‌دانند که همین اثر ثبات یا کاهشی روی قیمت گذاشته است.

▫️چشم‌انداز مرداد ماه 1403 بازار مسکن به لحاظ «ماه اول پس‌از انتخابات» را باید از روی «کارنامه قیمت مسکن» در اولین تیر دوره‌های 4 ساله چهار رئیس‌جمهور قبلی، پیش‌بینی کرد. این تفاوت اسمی در «ماه شروع به کار دولت چهاردهم» نسبت به دولت‌های قبلی، ناشی از حادثه‌ای بود که پایان اردیبهشت‌ماه امسال برای هلی‌کوپتر حامل شهید رئیسی رخ داد که باعث شد، ‌ «انتخابات ریاست جمهوری برای دولت چهاردهم، هم به لحاظ سال برگزاری و هم به لحاظ ماه برگزاری» تغییر کند. به بیان دیگر، از گذشته تاکنون، «انتخابات‌های ریاست جمهوری همواره در خرداد» انجام شده و ماه‌های تیر، «اولین ماهی بوده که فعالان بازارها با علم به رئیس‌جمهور منتخب، می‌توانستند تشخیص دهند 4 سال بعد اوضاع اقتصاد چگونه پیش خواهد رفت». خبرآنلاین

لینک متن کامل

#مسکن #اجاره

تحلیل داده‌های اقتصادی دارایان
@daraian   |     daraian.ir
👤 حسین راغفر: ترکیه سالی دوبار دستمزدها را با نرخ تورم همسان می‌‌کند

▫️کارشناس مسائل اقتصادی گفت: یکی از ایرادهای اصلاحات اقتصادی ما این است که تورم زیاد داریم اما دستمزدها را سرکوب می‌کنیم و این سیاست باعث فقر و نارضایتی بیشتر مردم می‌شود.

▫️حسین راغفر اظهار کرد: در ترکیه دستمزدها سالی دوبار با نرخ تورم همسان می‌شود این موضوع خود به خود به افزایش تورم کمک می‌کند اما از طرفی همین امر کمک می‌کند عرضه کننده که همان متقاضی نیروی کار است از ترس اینکه تورم افزایش پیدا کند و آنها به ناچار مجبور به افزایش دستمزدها شوند، در راستای کنترل تورم تلاش کند. عصرایران

لینک متن کامل

#تورم #دستمزد #حسین_راغفر #اقتصاددان

تحلیل داده‌های اقتصادی دارایان
@daraian   |     daraian.ir
🔴 پیش بینی قیمت دلار بعد از انتخابات

▫️انتخابات ریاست جمهوری و مناظره میان کاندیداها در هفته‌های اخیر بیشترین سیگنال را به بازارهای مالی داده است. کارشناسان اقتصادی می‌گویند اگر نتیجه به نفع کاندیدایی که موافق برجام است تمام شود، قیمت دلار و به‌دنبال آن، سایر بازارها کاهشی می‌شود. مجتبی دیبا، کارشناس اقتصادی معتقد است، در صورتی که میانه‌روها برنده انتخابات شوند دلار تا نیمه کریدور پنجم تنزل خواهد کرد. تجارت نیوز

لینک متن کامل

#دلار #ارز

تحلیل داده‌های اقتصادی دارایان
@daraian   |     daraian.ir
🟡 پیش‌ بینی قیمت طلا و سکه ۳ تیر ۱۴۰۳

▫️قیمت طلا و سکه در اولین روز معاملاتی هفته در روند متوازنی قرار نداشت. اونس جهانی طلا در زمان بسته بودن بازارهای داخلی به طور شارپی گران شد و با همان شیب، مسیر رفته را برگشت؛ همین موضوع، قیمت طلا را کاهشی کرد و دلار نیز که نظاره‌گر مناظرات کاندیداهای ریاست‌‌جمهوری است در منطقه‌ای مشخص فریز شد. فعالان بازار، رشد تقاضا را دلیل ناترازی قیمت در بازار طلا طی نخستین روز معاملاتی تابستان می‌دانند.

▫️اگرچه ناترازی قیمت در بازار طلای روز شنبه مشهود بود، اما این روند الاکلنگی چند هفته‌ای می‌شود که برقرار است. معامله‌گران همچنان شرایط این بازار را رکودی می‌دانند اما به نظر می‌رسد فریز قیمت دلار فرصت‌های شیرینی برای خرید طلا رقم زده است. تجارت نیوز

لینک متن کامل

#طلا #قیمت_طلا

تحلیل داده‌های اقتصادی دارایان
@daraian   |     daraian.ir
🟢 عجیب‌ترین وعده‌های اقتصادی کاندیداها چیست؟

▫️کاندیداهای چهاردهمین انتخابات ریاست جمهوری این روزها بازار وعده‌ها عجیب و غریب را داغ‌تر از همیشه کرده‌اند .
در حالی که وعده‌های کاندیداها پیش از این نیز بر زمین مانده و مشکلات مزمن اقتصادی ایران، حالا شرایط را بسیار پیچیدتر از قبل کرده است، اما بارش وعده‌های تازه برای کسب رای همچنان ادامه دارد. در این میان وعده‌ها همواره در حوزه معیشت تریف می‌شود و کسی برنامه‌ای برای توسعه و بهبود کلی وضعیت اقتصاد ندارد.

▫️وعده‌های عجیب و غریب در حدی است که حالا می‌توان فهرستی از این عجایب را تهیه کرد. وعده‌هایی که نه در ایران 85 میلیون نفری بلکه در هیچ کشوری قابلیت اجرایی ندارد و اتفاقا اجرایی شدن آن خطری بسیار جدی را متوجه کشور خواهد کرد. خبرآنلاین

لینک متن کامل

#انتخابات #رئیس_جمهور

تحلیل داده‌های اقتصادی دارایان
@daraian   |     daraian.ir
👤 مهدی فیضی: احتمالا قهرمانی در کار نیست

▫️انباشت و برهم‌‌کنش‌‌ بحران‌های اقتصادی-اجتماعی به‌‌تعویق‌‌افکنده‌‌شده کشور در همه سال‌های گذشته، حل آنها را بسیار سخت و پرهزینه کرده و اقتصاد را در کانون توجه نامزدهای انتخابات ریاست‌جمهوری قرار داده است. این دشواری به دلیل گسل‌‌های اجتماعی عمیق‌‌تر شده درون جامعه ایرانی از سویی و قرارگرفتن در بستر تحولات جدید جهانی و دورنمای پیروزی ترامپ در آمریکا از سوی دیگر دوچندان شده است. در روزهایی که نامزدهای ریاست‌جمهوری در مناظره‌‌ها و گفت‌وگوهای انتخاباتی از انواع شعارها و برنامه‌‌های عموما اقتصادی خود رونمایی می‌کنند، مساله بسیار مهم قابلیت و توانمندی کشور برای حل چالش‌‌ها و مسائل پیش‌رو به‌‌کلی مغفول مانده است.

▫️یک رئیس‌جمهور معمولی، به مدرک تحصیلی خود دل نمی‌‌بندد، متوجه انواع سوگیری‌‌های شناختی و رفتاری در تصمیم‌گیری‌‌هایش است. به همین دلیل اقتصاد کشور را آزمایشگاه سیاستگذاری شهودگرای خود نمی‌‌کند و سیاستگذاری را شواهدمحور پیش می‌‌برد. او مسوولی پاسخگوست که مردم را به رسمیت می‌‌شناسد و در سال‌های فعالیتش به‌‌طور مستمر هر از چندی در رسانه‌‌های عمومی با زبان مردم و در کنار آنها (و نه با نگاهی از بالا به پایین) با آنها صحبت می‌کند. دنیای اقتصاد

لینک متن کامل

#انتخابات #وعده_انتخاباتی #رئیس_جمهور #اقتصاددان #مهدی_فیضی

تحلیل داده‌های اقتصادی دارایان
@daraian   |     daraian.ir
.
.
👈برای ایران و ... احتمال انقراضش...

بخش اول: پرستاری برای ایران



✍️ محسن رنانی


دو هفته است آشوبی دارم. دوهفته است خواب ندارم. دو هفته است بین عقل و دلم جنگی است. عقلم با چشمی اشکبار می‌گوید باید رأی‌ داد؛ نباید فرصتی که گویی خدا به ملت ایران پاس داده است را از دست داد. نباید گذاشت شرایط ایران سخت‌تر و پیچیده‌تر از این شود. ایران مستعد یک انفجار است. جسم و روح ایران دیگر تاب یک درهم‌ریزی تازه را ندارد. باید برخیزیم و این «فرصت انتخاب» را به «خلق امکان» تبدیل کنیم.

اما دلم با چشمی خونبار می‌گوید آخر بی‌وجدان، با چه رویی با چه شرافتی و با چه انسانیتی می‌خواهی رأی بدهی؟ آن هم به دعوت حکومتی که در همین جنبش مهسا وقتی شهروندانش در اعتراضات خیابانی مسالمت‌آمیز، کشته و نابینا شدند این جوانمردی را نداشت که مسئولیتش را بپذیرد و از آسیب‌دیدگان دلجویی کند و به دهان آنانی بکوبد که گفتند تروریست‌های خارجی آمدند و کور کردند و کشتند و رفتند! به چهره کیان نگاه کن! به چشمان دختر کردستان نگاه کن! به زخم صورت پسر نازی‌آباد نگاه کن! به صد کشته مظلوم زاهدان فکر کن و به چشمان دانشجویان و همکاران دانشگاهی اخراج شده‌ات زُل بزن و آنگاه بگو باز می‌روی رأی بدهی؟

سرانجام بعد از دو هفته بی‌خوابی و آشوب و جنگ، دلم تسلیم شد. عقلم نزدیک سی استدلال آورد تا دلم را راضی کند و نهایتا موفق شد.

و اکنون این نویسنده که معلم توسعه است و از سال ۱۳۸۱ جز تدریس، گرفتن هرگونه مسئولیتی را در این ساختار سیاسی بر خود حرام کرده‌ است و با وجود پیشنهادهای چرب‌وشیرین داخلی و خارجی، بیست و دو سال است بر این عهد خویش باقی مانده است و همچنان باقی خواهد ماند؛ و نیز همراه مردم ایران، انتخابات سال گذشته را تحریم کرده بود، با چشمی‌ گریان می‌گوید: برای ایران بی‌پرستار که «حسرت یک زندگی معمولی» بر دلش مانده است، در این انتخابات شرکت خواهم کرد.

ایران امروز به یک رئیس‌جمهور جنگی یا انقلابی نیازی ندارد.

به یک رئیس‌جمهور برانداز هم نیازی ندارد.

ایران امروز به یک رئیس‌جمهور پوپولیستِ دروغزن که شعارهای عجیب‌وغریب و فریبنده بدهد و هنوز نیامده از منابع نفت و آب و خاک کشور حاتم‌بخشی کند، نیازی ندارد.

حتی به یک رئیس‌جمهور اصلاح‌طلب یا تحول‌خواه هم نیازی ندارد.

ایران امروز خیلی خسته و فرسوده است، تحمل جراحی را هم ندارد. امروز جراحی اقتصادی و اجتماعی موجب خون‌رَوی بیشتری از جسم ایران (سرزمین) و هرزرَوی انرژی بیشتری از روح ایران (مردم) می‌شود.

امروز ایران حتی به .......

ادامه مطلب را در یکی از پیوندهای زیر بخوانید:

در تارنمای رسمی محسن رنانی:
https://renani.net/texts/notes/nursing-for-iran/

به صورت فایل پی‌دی‌اف:
https://www.tg-me.com/Renani_Mohsen/627

.
.
👤 علی سرزعیم: درک نادرست از مفهوم بهره‌وری

▫️سال‌های سال است در برنامه‌های توسعه این موضوع مطرح می‌شود که برای دستیابی به رشد اقتصادی مورد نظر باید از رشد بهره‌وری هم استفاده کرد. در واقع گفته می‌شود مثلا برای تحقق رشد اقتصادی ۸درصد، باید ۵.۵‌درصد از محل سرمایه‌گذاری و ۲.۵درصد از محل رشد بهره‌وری به دست آید. معمولا چنین استناد می‌شود که بسیاری از کشورهای در حال توسعه از رشد بهره‌وری به‌خوبی بهره‌مند شده‌اند و بخشی از توسعه خود را مرهون این عامل هستند.

▫️اینکه کره‌جنوبی توانسته است از محل رشد بهره‌وری، رشد سرمایه‌گذاری خود را تکمیل کند، به این واسطه است که روی روزآمدسازی فناوری هزینه زیادی کرده است. اینک مساله پیش‌روی ما این است که دولت تا اطلاع ثانوی در تنگنای مالی است و پول تغییر فناوری را ندارد. از سوی دیگر به واسطه تحریم، امکان روزآمدسازی فناوری حتی با وجود پول و سرمایه به‌راحتی ممکن نیست. در نتیجه تصور کسب رشد اقتصادی از طریق رشد بهره‌وری در کوتاه‌مدت امکان‌پذیر به نظر نمی‌رسد! دنیای اقتصاد

لینک متن کامل

#اقتصاددان #علی_سرزعیم #بهره_وری

تحلیل داده‌های اقتصادی دارایان
@daraian   |     daraian.ir
👤 احمد توکلی: وقتی در جنگ اقتصادی، رئیس جمهور اقتصاددان نیست، چه باید کرد؟

▫️احمد توکلی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در نامه ای خطاب به نامزدهای ریاست جمهوری به آنان توصیه کرد تا در صورت انتخابشان توسط مردم ، بدنه دولت خود اعم از معاون اول و تیم همراه را از میان اقتصاددانان توسعه گرای عدالت خواه، فسادستیز و مدافع حقوق مالکیت و قانون و حامی جدی اقشار مستضعف انتخاب کنند.

▫️اگر کشور درگیر جنگ نظامی باشد و به شما خبر برسد که جبهه مهمی در حال سقوط است چه می کنید؟ مسلما مانند هر فرمانده دلسوز و عاقلی بهترین امیر، بهترین سردار و زبده ترین نیروهای خود را به آنجا می فرستید. حالا اگر جنگ، اقتصادی باشد؛ اینجا هم عقلانی ترین و مؤثرترین آنها سپردن فرماندهی به اقتصاددانانی است که به دنبال مدلهایی هستند، سازگار با اقتضائات ملی و جهت گیری انسانی- اسلامی. یعنی مدلهایی که تنها بر رشد تأکید نداشته باشند، بلکه آثار تعقیب آن مدلها به جای دامن زدن به نابرابری، شکاف طبقاتی را کاهش دهد. در این صورت این فرماندهان به جای تبعیت از الزامات یا توصیه های صندوق بین المللی پول به اقتضائات ملی و سایر مؤلفه های واقعی توجه می کنند. جماران

لینک متن کامل

#احمد_توکلی #رئیس_جمهور

تحلیل داده‌های اقتصادی دارایان
@daraian   |     daraian.ir
👤 موسی غنی‌نژاد: وعده‌‏‌های عملی و کارساز

▫️اگر اصل را بر صحت بگذاریم و فرض کنیم همه نامزدهای ریاست‌جمهوری در همه وعده‌‌‌های خود صادق هستند، یعنی وقتی به قدرت رسیدند به همه وعده‌‌‌های خود عمل خواهند کرد، دو پرسش اساسی پیش‌روی انتخاب‌کنندگان خواهد بود: نخست اینکه آیا این وعده‌‌‌ها عملی است و دوم اینکه اگر واقعا به آنها عمل شد، کارساز (نتیجه‌بخش) خواهد بود یا نه؟ عملی بودن وعده، شرط لازم برای کارساز بودن است؛ اما شرط کافی نیست. عملی بودن یک وعده چندان نیازمند کار علمی و کارشناسی نیست؛ اما کارساز واقع شدن آن حتما مستلزم ارزیابی علمی و کارشناسی است.

▫️از آنجا که بیرون بردن ایران از انزوا در روابط بین‌المللی نیز به معنای گسستن از روابط دستوری و پیوستن به قاعده‌مندی است، آن نامزد ریاست‌جمهوری که برای رهایی ایران از اقتصاد دستوری و جامعه دستوری به طور کلی برنامه مدون کارشناسی‌‌‌شده قابل قبولی نداشته باشد، به احتمال قریب به یقین راه به جای دوری نخواهد برد. رئیس‌جمهور آینده ایران نباید از هیاهوی شعارزدگانی که روی آوردن به زندگی قاعده‌‌‌مند در روابط بین‌المللی و داخلی را تسلیم شدن به امپریالیسم و لیبرالیسم می‌‌‌شمارند بهراسد. آیا چین کمونیست و ویتنام تسلیم امپریالیسم و لیبرالیسم شده‌‌‌اند؟ دنیای اقتصاد

لینک متن کامل

#اقتصاددان #موسی_غنی_نژاد #انتخابات

تحلیل داده‌های اقتصادی دارایان
@daraian   |     daraian.ir
2024/06/24 13:11:40
Back to Top
HTML Embed Code: