Telegram Web Link
🔶 ریسک بزرگ پیروزی ترامپ

▫️هفته‌نامه اکونومیست نوشت: رای‏دهندگانی که ادعا می‌کنند حسابگر هستند، خطر و ریسک میراثی را که از ترامپ بر جای می‌ماند، سخت نادیده می‌گیرند. با برگزیدن ترامپ، آمریکایی‌ها با اقتصاد، حاکمیت قانون و صلح بین‌المللی قمار می‌کنند. کسانی که احتمال وخیم شدن اوضاع را دست کم می‏گیرند، در واقع خود را فریب می‌دهند .تصور اینکه هریس یک رئیس‌جمهور درخشان باشد، دشوار است، اما حداقل می‌توان مطمئن بود که او مسبب بروز یک فاجعه نخواهد شد.

▫️صحبت درباره کارنامه ترامپ با سیاست‌های او آغاز می‌شود. نسخه امروزی ترامپ حتی از گذشته افراطی‌تر است. ترامپ طرفدار اعمال تعرفه ۲۰درصدی بر همه کالاهای وارداتی است و حتی از وضع تعرفه‌هایی چند صد درصدی بر واردات خودرو از مکزیک سخن گفته است. او پیشنهاد اخراج میلیون‌ها مهاجر غیرقانونی را مطرح کرده است که در آمریکا شاغل هستند و حتی فرزندان آنها تابعیت آمریکایی دارند. او وعده کاهش بیشتر مالیات‌ها را در شرایطی که میزان کسری بودجه دولت تنها با شرایط رکود اقتصادی یا جنگ قابل‌مقایسه است، می دهد و همه اینها نشان‌دهنده بی‌تفاوتی و بی‌ملاحظگی خاص او نسبت به مدیریت صحیح مالی است.

لینک متن کامل

#ترامپ #هریس #انتخابات_آمریکا

تحلیل داده‌های اقتصادی دارایان
@daraian   |     daraian.ir
🔷 فرجام وعده رئیس‌‌‌جمهور

▫️قیمت‌گذاری دستوری، اقتصاد و تولید را در تنگنا قرار داده، اما متاسفانه تصور نادرستی در این خصوص در ذهن بخش مهمی از جامعه شکل گرفته است؛ زیرا ‌درصد زیادی از مردم فکر می‌کنند که قیمت‌گذاری دستوری به نفع آنهاست و با این کار در واقع جلوی رشد قیمت‌ها گرفته می‌شود؛ در حالی که این موضوع کاملا برعکس است و کسی نیست که بپرسد اگر قیمت‌گذاری دستوری قدرت داشت مقابل رشد بهای کالاها و خدمات بایستد، چرا کشور با تورم بالا دست به گریبان است و مصرف‌کننده باید کالای با کیفیت پایین را با قیمت بالا خریداری کند؟

▫️در جریان رقابت‌های انتخابات ریاست‌جمهوری، دکتر پزشکیان بر حذف قیمت‌گذاری دستوری تاکید و حتی اعلام کرد «مگر می‌شود وقتی قیمت نهایی یک محصول برای تولیدکننده ۱۰واحد (برای نمونه) تمام می‌شود، به او دستور بدهیم که با قیمت ۸واحد محصول خود را به فروش برساند؟» حالا بعد از گذشت سه‌ماه از شروع به کار دولت، فعالان اقتصادی و بخش خصوصی منتظرند تا رئیس‌جمهور وعده خود را عملی کند و در یک پروسه کوتاه و همزمان با آگاه‌سازی جامعه، به قیمت‌گذاری دستوری پایان دهد و اقتصاد را به ریل درست بازگرداند.

لینک متن کامل

#اقتصاد_دستوری #پزشکیان #اقتصاد

تحلیل داده‌های اقتصادی دارایان
@daraian   |     daraian.ir
🔶 صندوق بین‌المللی پول نسبت به خطرات اقتصادی آسیا هشدار داد

▫️صندوق بین‌المللی پول اعلام کرد که تهدیدها علیه اقتصاد آسیا ناشی از تشدید تنش‌های تجاری، بحران بخش املاک چین و احتمال آشفتگی بیشتر بازار افزایش‌یافته است.صندوق بین‌المللی پول هشدار داد که فشارهای نزولی مداوم از سوی چین می‌تواند با آسیب رساندن به بخش‌های مختلف اقتصاد کشورهای همسایه با ساختارهای صادراتی مشابه، «تنش‌های تجاری» را تحریک کند و از پکن خواست گام‌هایی را برای دستیابی به بهبودی مبتنی بر تقاضا برای اقتصاد خود بردارد.

▫️صندوق بین‌المللی پول در جدیدترین چشم‌انداز منطقه‌ای خود پیش‌بینی می‌کند که اقتصاد آسیا در سال ۲۰۲۴ به میزان ۴٫۶ درصد و در سال ۲۰۲۵ به ۴٫۴ درصد رشد خواهد کرد، زیرا سیاست‌های پولی نرم‌تر در سراسر جهان باعث افزایش تقاضای خصوصی در سال آینده خواهد شد.

لینک متن کامل

#اقتصاد_آسیا #صندوق_بین_المللی_پول #سرمایه_گذاری #چین

تحلیل داده‌های اقتصادی دارایان
@daraian   |     daraian.ir
🔷 ضرر ۲۵هزار میلیارد تومانی

▫️نان خیلی بیشتر از آنچه فکرش را می‌کنیم به کالایی سیاسی و حساس برای اکثریت جامعه تبدیل شده است. برخی تحقیق‌ها نشان می‌دهند «در دسترس بودن» و «قیمت» نان برای دست‌کم ۷ دهک جامعه مهم است اما همه اقشار جامعه نان را به‌ عنوان معیاری برای سنجش توانایی نظام حکمرانی می‌دانند. به همین دلیل هر روز شایعات زیادی درباره نان می‌شنویم و خیلی از پرسش‌هایی که از سخنگویان دولت مطرح می‌شود، مربوط به سیاست‌گذاری نان است. سخنگویان دولت همواره افزایش قیمت نان را شایعه می‌دانند و می‌گویند دولت در این زمینه هیچ برنامه‌ای نداشته و نخواهد داشت اما وضعیت بودجه کشور و «اقتصاد نان» به قدری بحرانی است که دیر یا زود دولت باید برای آن چاره‌اندیشی کند. در حال حاضر یارانه نان، بزرگ‌ترین یارانه پرداختی از محل بودجه کشور است به‌گونه‌ای که دولت باید بیش از ۱۴۰ هزار میلیارد تومان برای خرید ۱۰ تا ۱۲ میلیون تن گندم صرف کند. ضمن اینکه بیش از ۳۰ هزار میلیارد تومان رانت نیز در چرخه توزیع آرد، ردوبدل می‌شود. این در حالی است که از بالا تا پایین زنجیره تامین نان هیچ‌کس از این وضعیت راضی نیست. نه کشاورز، نه دولت، نه نانوا و نه مصرف‌کننده و از این چرخه معیوب، کسری بودجه‌اش نصیب دولت می‌شود و تورم و نان بی‌کیفیت به مردم می‌رسد و هزاران میلیارد تومان هم نصیب متقلبان و قاچاقچیان می‌شود.

▫️مشخص است که در حال حاضر هیچ چشم‌اندازی برای آزادسازی قیمت نان وجود ندارد و نهایت طرح کنونی وزارت اقتصاد ایجاد رقابت بین نان سنتی و نان فانتزی در گام‌های بعدی طرح و پیاده‌سازی اقدامات جانبی است. با این همه گزارشی که اخیراً اتاق بازرگانی تهران با همکاری اندیشکده کسب‌وکار دانشگاه شریف در مورد تبعات قیمت‌گذاری دستوری در چرخه تولید نان انجام داده، نشان می‌دهد، ارقامی که دولت به‌ عنوان یارانه به نان اختصاص داده، معادل احداث ۵۰۰ تا ۷۰۰ کیلومتر راه‌آهن سریع‌السیر یا ساخت ۱۰۰ هزار واحد مسکونی ۷۰ متری است. این گزارش می‌گوید آزادسازی، قیمت نان را معادل ۹۴ درصد در شهرهای بزرگ و ۱۵۲ درصد در شهرهای کوچک و روستاها افزایش می‌دهد که البته جهش بسیار زیادی است.

لینک متن کامل

#یارانه #یارانه_نان #کالا_اساسی

تحلیل داده‌های اقتصادی دارایان
@daraian   |     daraian.ir
🔶 دلار چقدر گران می‌شود؟

▫️قیمت دلار در بیشتر روزهای یک ماه اخیر افزایشی بوده و با رشد پلکانی، کانال‌های قیمتی را یکی پس از دیگری فتح کرده است. این اسکناس به‌عنوان متر حرکت بازارهای مالی بیشترین واکنش را به اخبار و رویدادهای سیاسی نشان می‌دهد؛ اما از طرفی سریع‌ترین تصمیمات نیز برای دلار از سوی بانک مرکزی گرفته می‌شود. با توجه به مقطع حساس کنونی که از یک سو برگزاری انتخابات آمریکا پیش روست و از سوی دیگر اخبار مربوط به پاسخ ایران به اقدامات هفته گذشته اسرائیل مطرح می‌شود، سوال این است که قیمت دلار چقدر دیگر گران می‌شود؟

▫️کارشناسان اقتصادی کف قیمت دلار را با وجود ریسک‌های سیاسی موجود، نیمه کریدور ششم می‌دانند و سقف این اسکناس را کانال‌ اول و دوم کریدور هفتم در نظر می‌گیرند. به اعتقاد آنها ارزش ذاتی قیمت دلار، کانال چهارم از کریدور هفتم است و تحرکات قیمتی به سمت این محدوده، غیرمنطقی نیست.

لینک متن کامل

#دلار #ارز #قیمت_دلار

تحلیل داده‌های اقتصادی دارایان
@daraian   |     daraian.ir
#اختصاصی

🔷 نرخ تورم خوراکی‌ها آرام گرفته اما تورم اجاره مسکن ادامه دارد

▫️بر اساس گزارش مرکز آمار ایران از قیمت کالاها و خدمات مصرفی در مهر ماه ۱۴۰۳، تورم نقطه به نقطه، یعنی افزایش قیمت‌ها در مهر ماه امسال نسبت به مهر ماه سال پیش، در گروه‌های کالایی مختلف متفاوت است. در گروه خوراکی‌ها و آشامیدنی‌ها این نرخ ۲۶ درصد در ماه اخیر شده در حالی که بعد از حذف دلار ۴۲۰۰ تومانی بیش از ۸۰ درصد هم بوده. اما نرخ تورم اجاره مسکن با توجه به افزایش شدید قیمت مسکن در یک سال و نیم پیش همچنان بالای ۴۰ درصد مانده است.

▫️دولت برای این که بخواهد تورم را به زیر ۳۰ درصد کاهش دهد باید بتواند تورم این دو گروه را مدیریت کند چون سهم بالایی در محاسبه تورم دارند.

لینک متن کامل

#تورم #تورم_مسکن #تورم_خوراکی

تحلیل داده‌های اقتصادی دارایان
@daraian   |     daraian.ir
🔶 تجارت ایران؛ فرصت‌ها و تهدیدها

▫️ گزارش کمیسیون مدیریت واردات اتاق بازرگانی ایران به مساله مزایا و معایب پیوستن ایران به معاهده FATF پرداخته‌شده و نظر موافقان و مخالفان مورد نقد و بررسی قرار گرفته‌است. FATF در سال‌۱۹۸۹ توسط کشورهای گروه (G۷) تاسیس شد. هدف اولیه این سازمان، مبارزه با پولشویی و تقویت یکپارچگی سیستم‌های مالی بین‌المللی بود. در سال‌۲۰۰۱، پس از حملات تروریستی ۱۱سپتامبر، FATF اهداف خود را گسترش داد تا شامل مبارزه با تامین مالی تروریسم نیز شود. این تغییرات موجب شد که FATF به یک نهاد بین‌المللی کلیدی در مبارزه با جریان‌های مالی غیرقانونی تبدیل شود. FATF از زمان تاسیس خود تاکنون، تعداد اعضای خود را گسترش داده که شامل ۳۷‌کشور و دو سازمان منطقه‌ای (کمیسیون اروپا و شورای همکاری خلیج‌فارس) است. این توسعه عضویت به FATF امکان می‌دهد تا تاثیرگذاری بیشتری در مبارزه با جرایم مالی داشته‌باشد.

▫️چالش‌های ایران در تعامل با FATF چندگانه است. از یک‌سو، برخی از گروه‌های سیاسی و نهادهای داخلی نگرانند که پیوستن به FATF می‌تواند به‌معنای پذیرش نظارت بین‌المللی بر سیستم مالی و اقتصادی کشور باشد و استقلال ایران را تحت‌تاثیر قرار دهد. از سوی دیگر، برخی دیگر بر این باورند که عدم‌عضویت در FATF منجر به ادامه تحریم‌ها و محدودیت‌های اقتصادی خواهدشد که توسعه اقتصادی و روابط تجاری ایران با جهان را مختل می‌کند. این تضادها و چالش‌های داخلی، روند پیوستن ایران به FATF را پیچیده و دشوار کرده‌است. با وجود تلاش‌های دولت برای اجرای اصلاحات و همگامی با استانداردهای بین‌المللی، هنوز موانع سیاسی و قانونی جدی بر سر راه وجود دارد.

لینک متن کامل

#FATF #تجارت

تحلیل داده‌های اقتصادی دارایان
@daraian   |     daraian.ir
🔷 نروژ بهترین اقتصاد جهان شد

▫️نتیجه یک رتبه‌بندی بین‌المللی نشان می‌دهد برخلاف باور عمومی که آمریکا را موفق‌ترین و بزرگ‌ترین اقتصاد جهان می‌داند، کشور نروژ دارای بهترین اقتصاد در جهان است و این دومین سالی است که نروژ موفق به کسب چنین عنوانی شده است.

▫️«رتبه‌بندی مستقل مدیریت اقتصادی استرالیا» یک شاخص ترکیبی است که اقتصادهای بزرگ جهان را براساس ۸ شاخص درآمد ملی به ازای هر فرد، رشد تولید ناخالص داخلی، متوسط ​​ثروت هر بزرگ‌سال، مشاغل، تورم، مالیات، حساب‌وکتاب بودجه و استقراض دولت اندازه‌گیری می‌کند. در گزارش سال ۲۰۲۴ این رتبه‌بندی نروژ برای دومین سال متولی مقام برترین اقتصاد جهان را به دست آورد درحالی‌که آمریکا به‌عنوان اقتصادی که به‌سرعت در حال بهبود است معرفی‌شده است.

لینک متن کامل

#نروژ #اقتصاد_برتر #آمریکا

تحلیل داده‌های اقتصادی دارایان
@daraian   |     daraian.ir
🔶 سرنوشت بورس در زمانه ترامپ

▫️ترامپ پیروز انتخابات ریاست جمهوری آمریکا شد و بازارها را با واکنش‌های متفاوتی مواجه کرد. از آنجا که آمریکا بزرگترین اقتصاد جهان را داراست، سیاست‌های رئیس جمهوری این کشور تاثیر مستقیمی بر اقتصاد دیگر کشورها از جمله ایران دارد. اما بورس ایران در زمانه ترامپ چگونه خواهد بود؟ فردین آقابزرگی، کارشناس بازار سرمایه در گفت‌وگو با کارشناس بازار سرمایه به سرنوشت بورس در دوره جدید پرداخته و سناریوهای مختلف را بررسی کرده است.

▫️فردین آقابزرگی، کارشناس بازار سرمایه، به موضوع سرنوشت بازار سهام ایران در زمانه ترامپ اشاره کرد و گفت: «نتیجه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا که در آن دونالد ترامپ پیروز شد بر تمامی بازار‌های مالی به ویژه بورس اثرگذار است.»
این کارشناس بازار سرمایه اظهار کرد: «به نظر می‌رسد با توجه به موضع گیری‌های ترامپ، اولین موضوعی که او به‌عنوان رئیس جمهوری در دستور کار دارد، مساله ثبات بخشیدن و کنترل منازعات و تنش‌های سیاسی است.»

لینک متن کامل

#بورس #بازار_سرمایه #انتخابات_آمریکا

تحلیل داده‌های اقتصادی دارایان
@daraian   |     daraian.ir
👤 پویا جبل عاملی: با ترامپ چه کنیم؟

▫️دونالد ترامپ به‌زودی وارد کاخ سفید خواهد شد. سرعت تحولات به‌گونه‌ای است که معلوم نیست هنگام قسم یاد کردن وی در ژانویه۲۰۲۵، تصویر منطقه و جنگ به شکل کنونی باشد. به‌ویژه آنکه بنیامین نتانیاهو، پروسه‌ای از تغییر مقامات درگیر در جنگ را آغاز کرده است. اعضایی در کابینه که به تندی دیگران نبودند، آن هم زمانی که مشخص شده است دولت بعدی در ایالات متحده، سازگاری بیشتری با اسرائیل دارد.

▫️بنابراین هر چند که حمایت از اسرائیل به قوت قبل ادامه می‌یابد، اما ترامپ خواستار یک تنش دائمی در منطقه نیست؛ ضمن آنکه تمایل دارد تمرکزش را متوجه چین و حوزه پاسیفیک کند. اینها فرصت‌هایی است که می‌تواند مورد توجه دستگاه سیاست خارجی ما هم قرار بگیرد. همزمان جناب آقای پزشکیان، رئیس‌جمهوری کشورمان دیروز به ضرورت خارج شدن کشور از «بحران» اشاره داشتند. آمار و ارقام نیز نشان می‌دهد که این وضعیت از سال۱۳۹۷و زمانی که ترامپ از برجام خارج شد، آغاز شد. جایی که قیمت دلار بیش از چهاربرابر شد، تورم با تاخیری کوتاه به همین میزان رشد یافت، فروش نفت به کمتر از ۵۰۰هزار بشکه رسید و تقریبا یک دهک جمعیت یعنی قریب ۹میلیون نفر از ایرانیان زیر خط فقر رفتند. هیچ عقل سلیمی نمی‌تواند از تکرار این راهبرد دفاع کند.

لینک متن کامل

#ترامپ #اقتصاددان #پویا_جبل_عاملی #دلار

تحلیل داده‌های اقتصادی دارایان
@daraian   |     daraian.ir
👤 حسین سلاح‌ورزی: بازنگری در سیاست‌های تجاری ایران

▫️روابط تجاری ایران با امارات متحده عربی و عراق، با تمام مزایای آن، حاوی نواقص ساختاری و وابستگی‌های ناهمگون است که می‌تواند آسیب‌پذیری اقتصادی کشور را افزایش دهد. بیش از ۳۰درصد واردات ایران از امارات انجام می‌شود؛ درحالی‌که عراق، به‌عنوان یکی از بزرگ‌ترین بازارهای صادراتی ایران، سهمی بسیار کوچک در واردات کشور دارد. این عدم توازن تجاری و وابستگی شدید به امارات برای واردات کالاهای اساسی و واسطه‌ای، در صورت تداوم، هم هزینه‌های اضافی به اقتصاد ایران تحمیل می‌کند و هم فرصت‌های اقتصادی با عراق را تضعیف می‌کند.

▫️رابطه تجاری ایران با امارات و عراق نیازمند بازنگری و اصلاح جدی است. وابستگی به امارات برای واردات و همزمان بی‌توجهی به ظرفیت‌های تجاری و لجستیکی عراق، به تشدید آسیب‌پذیری‌های اقتصادی ایران منجر خواهد شد. برای کاهش این وابستگی، دولت باید با ارائه بسته‌های مشوق و تسهیلات متنوع، تجار و واردکنندگان را به سمت بهره‌گیری از ظرفیت‌های عراق سوق دهد. همچنین، توسعه زیرساخت‌های مناسب و ارائه مشوق‌های مالی و ارزی برای واردات از عراق می‌تواند جایگاه ایران را در بازار منطقه‌ای تقویت کند و به رشد پایدار اقتصاد داخلی منجر شود.

لینک متن کامل

#حسین_سلاح_ورزی #تجارت #عراق #امارات

تحلیل داده‌های اقتصادی دارایان
@daraian   |     daraian.ir
🔷 ذخایر ارز و طلای ایران چقدر است؟

▫️محمدرضا فرزین با اشاره به اینکه ذخایر ارزی ایران هم افزایش یافته و هم ذخایری مطمئن است، اظهار داشت: نوسانات بازارهای مالی و ارزی ایران پس از انتخابات آمریکا زیاد نبود و موجب هراس نشد.

▫️رییس کل بانک‌مرکزی بانک مرکزی گفت: بانک مرکزی در تلاش است امسال گواهی سپرده خاص با نرخ سود ۲۵ درصد برای طرح‌های پیشران در بانک‌ها تعریف کند.

▫️رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به اینکن بازار ما تاب آوری لازم را دارد، گفت: اقتصاد ما اقتصاد ۸ سال پیش که ترامپ آمده بود نیست، وابستگی‌های ما در اقتصاد به شدت کاهش پیدا کرده است؛ ما الان عضو بریکس هستیم و خیلی از کارهایی که در بریکس انجام می‌شود پیشنهاد آنها را ما دادیم.

لینک متن کامل

#ارز #طلا #سکه #ذخیره_ارزی

تحلیل داده‌های اقتصادی دارایان
@daraian   |     daraian.ir
🔶احتمال رکود سنگین مسکن در آینده نزدیک

▫️هزینه‌های مسکن در ایران، عموماً به عنوان مهم‌ترین بخش از سبد هزینه خانوار بوده است اما در سال‌های اخیر، سهم هزینه‌های مسکن در سبد خانوار روز به روز بزرگتر شده و تأمین سایر نیازهای خانواده را با مشکل مواجه کرده است. این سهم اکنون در حالی به ۴۲.۴ درصد رسیده است که بر اساس استانداردهای جهانی، خط فقر مسکن ۳۰ درصد درنظر گرفته شده است. این گزاره بدان معنا است که اگر هزینه‌های مسکن یک خانوار، بیش از ۳۰ درصد از کل هزینه‌هایش شود، آنگاه خانوار مجبور می‌شود سهم سایر بخش‌ها مانند خوراک، سلامت، آموزش و تفریحات را کم کند.

▫️بخش زیادی از افزایش هزینه‌های مسکن خانوار به دلیل، باز شدن پنجره جمعیتی در دهه ۶۰ و تقاضای این نسل برای اجاره یا خرید خانه بوده است، به طوری که سهم هزینه‌های مسکن با شروع سن تشکیل خانواده و افزایش تقاضای مسکن در این نسل، از سال ۸۰ تا کنون، از ۲۹.۲ درصد به ۴۲.۴ درصد رسیده است. به همین علت پیش‌بینی می‌شود با کاهش تقاضای مسکن از سوی متولدین دهه ۷۰ و پس از آن متولدین دهه ۸۰ و ۹۰، قیمت مسکن در ایران تعدیل شده و حباب آن اصلاح شود. اتفاقی که پیش‌پرده آن را در رکود ۲ ساله اخیر در بازار مسکن شاهد بودیم. بنابراین به نظر می‌رسد احتمالاً از سال‌های آینده به مرور با کاهش تقاضای مسکن، شاهد رکودهای گسترده‌تری در این بازار باشیم.

لینک متن کامل

#مسکن #رکود #بازار_مسکن #رکود_مسکن

تحلیل داده‌های اقتصادی دارایان
@daraian   |     daraian.ir
🔶 نسخه‌های خبردرمانی بانک مرکزی برای کنترل قیمت دلار جواب می‌‌دهد؟

▫️موضوع راه‌اندازی بازار ارز توافقی که از ابتدای سال جاری به طور جدی و بیشتر در بحران‌های افزایشی قیمت دلار به آن پرداخته شده است، بار دیگر از سوی محمدرضا فرزین رئیس کل بانک مرکزی مطرح شد. بازاری که به اعتقاد کارشناسان اقتصادی در صورت اجرای صادقانه مفهوم توافق میان صادرکننده و واردکننده برای تعیین قیمت دلار، می‌تواند منجر به تعیین نرخ واقعی دلار شود. با وجود این، فرزین بر نظارت بانک مرکزی تاکید می‌کند که این موضوع اساس توافق در این بازار را زیر سوال می‌برد.

▫️باید در نظر داشت مطرح کردن دوباره موضوع راه‌اندازی بازار ارز توافقی سیگنالی بود که سیاست‌گذار به قیمت دلار داد تا با خبردرمانی، فتیله قیمت دلار را در ابتدای هفته کمی پایین‌ بکشد و در روزهای آینده با ارزپاشی، این اسکناس را در منطقه‌ معاملاتی فعلی فریز کند.
دلار به‌ عنوان لیدر تعیین قیمت در سایر بازارها یکی از چالش‌های بانک مرکزی است. باید در نظر داشت بازار آزاد ارز که بارها از سوی سیاست‌گذار اهمیت آن نفی و به آن واژه بازار غیررسمی نسبت داده شده، بازار مهمی است که دلار و سایر ارزهای مهم در آن مبادله می‌شود و تا حدودی می‌توان گفت کشف قیمت در آن با عرضه و تقاضا صورت می‌گیرد.

لینک متن کامل

#ارز #ارز_توافقی #بانک_مرکزی

تحلیل داده‌های اقتصادی دارایان
@daraian   |     daraian.ir
🔷 بازگشت ترامپ چه تاثیری بر بازار خودرو ایران می‌گذارد؟

▫️پس از افزایش نرخ ارز در هفته‌های گذشته و البته چراغ سبز دولت برای افزایش بالا بردن تعرفه واردات خودرو در لایحه بودجه سال آینده، قیمت خودرو در بازار داخلی روند صعودی به خود گرفته است. حال پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا به بهانه‌ای جدید در دست دلالان این بازار تبدیل شده است.

▫️عمادالدین جعفری، کارشناس صنعت خودرو، مشکلات داخلی نظیر سوءاستفاده‌ها در واردات خودرو و عدم ساماندهی واردات را عامل اصلی ایجاد نوسانات در بازار خودرو در هفته‌های اخیر دانست.

▫️شاید ارزپاشی به عنوان راهکاری موقتی بتواند منجر به تعادل قیمت‌ها شود، اما رسیدگی به مسائل خودروسازان، تسهیل در واردات و جلوگیری از نشر اکاذیب مسائلی هستند که نیازمند توجه و مدیریت دقیق از سوی مسئولان و فعالان اقتصادی‌اند تا از بروز نوسانات شدید قیمتی جلوگیری شود.

لینک متن کامل

#خودرو #بازار_خودرو #قیمت_خودرو

تحلیل داده‌های اقتصادی دارایان
@daraian   |     daraian.ir
👤 حسین عبده تبریزی: سه پیشنهاد خودرویی به رئیس جمهور

▫️شب گذشته تنی چند از اقتصاددانان با حضور در دفتر ریاست جمهوری و در حضور وزرا و مشاوران اقتصادی رئیس جمهور نقطه نظرات خود را بیان کردند که در همین راستا عبده‌تبریزی درباره وضعیت خودرو در بازار سرمایه به ارائه پیشنهاداتی پرداخت.

▫️در این جلسه به شرح وضعیت خودرو در بازار سرمایه پرداختم. قبل از جلسه با ۳۶ نفر از کارشناسان رشته صحبت کردم. سی و دو نفر قاطعانه معتقد بودند که در شرایط فعلی حتما بهتر است خودرو در بورس کالایی معامله شود. چهار نفر ضمن توافق با این که در این شرایط بهتر است خودرو در بورس کارایی معامله شود، معتقد بودند که این امر نباید به موضوعی بلندمدت تبدیل شود و باید نهایتا هم واردات آزاد شود و هم خودروسازان خود فروشنده‌ کالای خود باشند؛ شروطی که بعید است مخالف چندانی در بازار سرمایه داشته باشد.  

لینک متن کامل

#اقتصاددان #عبده_تبریزی #خودروسازی

تحلیل داده‌های اقتصادی دارایان
@daraian   |     daraian.ir
🔶 اثر کاهش نرخ بهره بر بازار سرمایه

▫️طبق اعلام رئیس کل بانک مرکزی، قرار است کف نرخ گواهی سپرده بانکی تا پایان سال به میزان پنج درصد کاهش پیدا کند. در حال‌ حاضر نرخ گواهی سپرده 30 درصد است که در صورت تحقق وعده محمدرضا فرزین، می‌توان تا پایان سال عدد 25 درصد را برای آن تخمین زد.

▫️سوری گفت: «در بازار سرمایه پارامتری به نام بازده مورد انتظار وجود دارد. زمانی که نرخ بهره یا میزان ریسک‌های سیاسی بالا برود، سبب افزایش این بازده می‌شود.»
این کارشناس ارشد بازار سرمایه توضیح داد: «سرمایه‌گذاران حاضر به سرمایه‌گذاری در قیمت‌های پایین‌تری برای خرید سهام هستند، زیرا نرخ بهره بالا با بورس رابطه معکوس دارد.»
او اظهار کرد: «زمانی که نرخ بهره کاهش پیدا ‌می‌کند، جذابیت سهام شدت می‌گیرد؛ اما مساله اینجاست، پارامتری که در سهام موثر است میزان نرخ بهره واقعی است!»

لینک متن کامل

#نرخ_بهره #بازار_سرمایه #بورس #تولید

تحلیل داده‌های اقتصادی دارایان
@daraian   |     daraian.ir
🔷 شاخص مدیران خرید کل اقتصاد تکان خورد

▫️شاخص مدیران خرید کل اقتصاد (شامخ) در مهرماه، پس از تعدیل فصلی، برای ششمین ماه متوالی روندی کاهشی داشته است.

▫️برمبنای این گزارش، نگرانی‌ها در مورد چشم‌انداز اقتصاد، به دلیل ریسک‌های سیاسی منطقه و پیامدهای اقتصادی آن، افزایش یافته است. سطح نااطمینانی در فضای تجاری بیشتر شده و خوش‌بینی‌های اقتصادی به پایین‌ترین میزان در 20 ماه اخیر رسیده است. کاهش اعتماد به آینده اقتصاد، پیش‌بینی و برنامه‌ریزی برای کسب‌وکارها را حتی در کوتاه‌مدت دشوار کرده است. علاوه بر این، افزایش ناگهانی نرخ ارز موجب کاهش عرضه نهاده‌های تولید و افزایش قابل توجه قیمت‌ها و هزینه‌های تأمین مواد اولیه شده و قیمت نهاده‌ها به یکی از بیشترین مقادیر ثبت شده خود رسیده است.

▫️شاخص مدیران خرید بخش صنعت در مهر 1403 نیز برابر با 57.4 محاسبه شده که پس از چهار ماه کاهش، برای اولین بار در مهرماه افزایش یافته است. این شاخص پس از تعدیل فصلی به 54.5 رسیده که بهبود شرایط رکودی را نشان می‌دهد.

لینک متن کامل

#شامخ #شاخص_مدیران_خرید #شاخص_اقتصادی

تحلیل داده‌های اقتصادی دارایان
@daraian   |     daraian.ir
🔷 الاکنلگ دلار و طلا

▫️با اینکه دونالد ترامپ هنوز به کاخ سفید قدم نگذاشته، اما شبح او در حال جهت‌دهی به بازارهای جهانی است. پیش‌تر، گفته می‌شد که با حضور ترامپ و پیاده شدن سیاست‌های اقتصادی او، ارزش دلار آمریکا تقویت خواهد شد. اکنون، شاخص دلار در روزهای پس از انتخابات رشد چشم‌گیری را تجربه کرده است. با رشد دلار، طلای جهانی با کاهش قیمت ۷ درصدی روبه‌رو شد.

▫️با افزایش ناگهانی ارزش دلار بعد از انتخابات آمریکا، قیمت طلا نیز با افت چشم‌گیری روبه‌رو شد و از قله تاریخی خود در قیمت ۲۷۹۰ دلار فاصله گرفت. معاملات آتی طلا به پایین‌ترین حد خود در هشت هفته اخیر رسید. بر اساس شاخص ثروت360 One که رفتار سرمایه‌گذاران ثروتمند را دنبال می‌کند، روز گذشته تنها حدود ۱۰ درصد از پرتفوی این سرمایه‌گذاران به طلا تخصیص یافته بود. با توجه به اینکه برنامه‌های ترامپ هنوز حتی تصویب هم نشده‌اند، باید دید که طلای جهانی و دلار آمریکا هر یک چه روندی را در پیش خواهند گرفت. از طرفی تعرفه‌های تجاری و سرکوب مهاجرت از سوی ترامپ می‌تواند همزمان دلار را تقویت کند و تورم را افزایش دهد. رشد تورم، برخلاف دلار، می‌تواند سرمایه‌گذاران را بار دیگر به بازار طلا سوق دهد. همچنین حمایت ترامپ از بیت‌کوین، ممکن است سرمایه‌ها را از بازار طلا به بازار رمزارزها هدایت کند و ارزش طلا را کاهش دهد. باید دید که کدام یک از این برنامه‌ها عملی خواهند شد و کدام یک نیروی بیشتری برای جهت‌دهی به طلا خواهند داشت؟

لینک متن کامل

#دلار #طلا #ترامپ #اقتصاد_ایران

تحلیل داده‌های اقتصادی دارایان
@daraian   |     daraian.ir
👤 فرشاد مومنی: با این وضعیت بودجه ۱۴۰۴، هیچ نشانه ای از بهبود معیشت مردم و بنیه تولید در سال آینده وجود ندارد

▫️نمی خواهند و نمی توانند نظام حسابداری قیمت تمام شده کالاها و خدمات را اعلام کنند

▫️فرشاد مومنی اقتصاددان که در نشست بررسی بودجه ۱۴۰۴ که از سوی انجمن علمی اقتصاد نظری دانشجویان دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی سخن می گفت، خاطرنشان کرد:

▫️بر اساس سند بودجه، قطعا و بدون تردید در سال آینده، کسری مالی دولت وضع بدتری پیدا خواهد کرد، در اوضاع و احوال معیشت مردم و کیفیت تولید و بنیه تولیدی کشور هم نشانه ای از رو به بهبود بودن وجود ندارد؛ اما متاسفانه نشانه هایی که حکایت از شدت بخشی به این گرفتاری ها است در این سند بیشتر شده است.

▫️در سال ۱۴۰۴، بالغ بر هزار و ۸۰۵ هزار میلیارد تومان کسری تراز عملیاتی وجود دارد. مساله بسیار مهم در اینجا این است که این شاخص به طور نسبی از قابلیت کمتری برای پنهان کاری برخوردار است و نشان دهنده میزان اراده و اهتمام ساختار قدرت به اصلاح خود است.

لینک متن کامل

#اقتصاددان #فرشاد_مومنی #تولید #بودجه

تحلیل داده‌های اقتصادی دارایان
@daraian   |     daraian.ir
2024/11/16 04:17:21
Back to Top
HTML Embed Code: