Telegram Web Link
👤 پرویز خوشکلام خسروشاهی: دلیل سرسختی فساد

▫️فساد یکی از چند موضوعی است که بسیاری آن را از عوامل اصلی مشکلات و معضلات کشور می‌دانند. از این ‌رو یکی از موضوعاتی که به‌ویژه در ایام انتخابات بسیار مورد توجه افکار عمومی قرار می‌گیرد، مقوله فساد است. به همین دلیل می‌توان افراد را با یک خبر قابل باور درباره فساد آنها، از صدر به ذیل جدول کشاند یا با استناد به ساده‌زیستی و مردمی بودن و تلاش آنها برای مبارزه با فساد، پاک‌دستی آنها را به اثبات رساند و از ذیل جدول به صدر آورد.

▫️به نظر می‌رسد یکی از دلایل مهم این موضوع عدم درک صحیحِ دینامیک موضوع فساد به‌ویژه توسط سیاستمدارانی است که بسیار در این زمینه سخن می‌گویند و مشخصه و شعار خود را مبارزه با فساد عنوان می‌کنند. غالب آنها با خود فساد که معلولی بیش نیست مواجهه کرده و تلاش می‌کنند با آن به مقابله و به‌اصطلاح به مبارزه بپردازند؛ غافل از آنکه ریشه‌های بروز فساد پیچیده‌تر و سرسخت‌تر از آن است که بتوان از طریق مبارزه مستقیم با آن به کنترل و رفع آن مبادرت کرد.

لینک متن کامل

#فساد #سیاست #دارایان

تحلیل داده‌های اقتصادی دارایان
@daraian   |     daraian.ir
👤 تیمور رحمانی: بی‌ثباتی اقتصاد کلان و ناخرسندی ناشناخته

▫️بی‌ثباتی اقتصاد کلان به‌طور عام و بالا بودن و نوسان نرخ تورم به‌طور خاص سبب ناخشنودی بخش عظیمی از افراد جامعه می‌شود و اگر دولت‌ها قرار باشد به دنبال خشنود ساختن و رضایت خاطر بخش عظیمی از جامعه باشند، باید کنترل تورم و بی‌ثباتی اقتصاد کلان را از اولویت‌های خود قرار دهند.در واقع، یکی از دلایل به اصطلاح اقتصاد سیاسی فروکش کردن تورم در سطح جهانی از شروع دهه۱۹۹۰ قابل نسبت دادن به همین ناخشنودی عمومی از تورم و تلاش دولت‌ها برای پرهیز از ایجاد تورم‌های بالا یا تلاش برای پرهیز از ناخشنود ساختن عامه مردم بوده است؛ به‌گونه‌ای‌که نه تنها جوامع پیشرفته (که در آنها سیاسیون برای انتخاب مجدد یا افزایش شانس انتخاب ناچار هستند وعده کنترل تورم را بدهند و در عمل نیز دولت‌های مستقر تلاش دارند تورم را تحت کنترل نگه دارند) بلکه حتی کشورهای در حال توسعه نیز ناچار به اتخاذ سیاست‌های کنترل تورم شده‌اند.

▫️همان‌طور که غالب مردم از ارتفاع می‌ترسند و هیچ علاقه‌ای ندارند از یک پرتگاه با وجود طناب و سایر ابزارهای ایمنی عبور کنند و حتی می‌ترسند از بالای یک ارتفاع پایین را نگاه کنند، اما درصد قلیلی با اشتیاق در جاهای مرتفع و پرتگاه به حرکات غیرعادی دست می‌زنند و بز کوهی را از رو می‌برند، همان‌طور که غالب مردم از نزدیک شدن به مار و حتی دیدن فیلم مار وحشت دارند و تلاش دارند که خود را از مار دور نگه دارند، اما قلیلی هم پیدا می‌شوند که در افتادن با مار برای آنها سرگرمی بسیار جذابی است، همان‌طور که غالب مردم علاقه ای ندارند هنگام مواج بودن دریا شنا کنند یا حتی به آن نزدیک شوند، اما قلیلی هم پیدا می‌شوند که برای مواج شدن دریا و موج سواری لحظه‌شماری می‌کنند و.... غالب مردم هم علاقه‌ای به قرار گرفتن در معرض عدم اطمینان ناشی از تورم‌های بالا و پرنوسان ندارند و از وجود تورم‌های بالا حس ناخشنودی دارند و این حس ناخشنودی نوعی مساله روان‌شناسی است که ما اقتصادخوانده‌ها درک چندانی از آن نداریم، اما می‌دانیم که وجود دارد. در واقع، گویی اگر به عموم مردم بگوییم که هرگونه ضرر و زیان تورم بالا برای آنها جبران می‌شود، بازهم ترجیح می‌دهند که تورم بالا بروز نکند.

لینک متن کامل

#تورم #نااطمینانی #اقتصاددان #تیمور_رحمانی

تحلیل داده‌های اقتصادی دارایان
@daraian   |     daraian.ir
👤 روح‌اله اسلامی: برجام قابلیت احیا دارد؟

▫️توافق جامع هسته‌ای موسوم به برجام، میان ایران و کشورهای ۱+۵، یکی از مهم‌ترین دستاوردهای دیپلماتیک ایران در دهه اخیر محسوب می‌شود. این توافق به دنبال حل‌وفصل مناقشات هسته‌ای میان ایران و قدرت‌های جهانی بود و توانست در مقطعی به کاهش تنش‌ها و باز شدن فضای اقتصادی ایران کمک کند. اما با خروج ایالات‌متحده در دوره ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ، برجام تضعیف شد و اجرای آن عملا به حالت تعلیق درآمد.

▫️در شرایط کنونی، برجام به‌عنوان یک توافق جامع بین‌المللی روح خود را از دست داده است و تنها می‌تواند به‌عنوان ابزاری برای بازگشت به برخی اصول صلح‌آمیز مورد استفاده قرار گیرد. اما با توجه به اینکه این توافق دیگر اولویت هیچ‌یک از طرفین نیست، امکان احیای کامل آن در کوتاه‌مدت دور از انتظار به نظر می‌رسد؛ مگر اینکه رویدادهای جدیدی در سطح بین‌المللی یا ابتکارات نوینی از سوی مذاکره‌کنندگان به وقوع بپیوندد.

▫️برجام همچنان می‌تواند به‌عنوان یک چارچوب اولیه برای حل مناقشات هسته‌ای مورد استفاده قرار گیرد؛ اما احیای کامل آن به تغییرات جدی در شرایط بین‌المللی و منطقه‌ای، همراه با تغییراتی در شخصیت مذاکره‌کنندگان و حمایت اجتماعی بستگی دارد. در شرایط کنونی، برجام از اولویت خارج شده و تنها در صورتی که تحولاتی شگرف در سطح منطقه یا مذاکرات صورت گیرد، می‌تواند به عرصه تصمیم‌گیری بازگردد.

لینک متن کامل

#برجام #توافق_هسته_ای #دارایان

تحلیل داده‌های اقتصادی دارایان
@daraian   |     daraian.ir
داده های به روز اقتصادی، بانکی و بازار مسکن را از ما بخواهید

🔷 مجموعه دارایان در بخش جدیدی از سایت داده های اقتصادی، بانکی و مسکن را به تفکیک نام متغیر، تواتر زمانی و بازه زمانی قرار داده که به راحتی قابل مشاهده‌ و دسترسی هستند.

🌐 حتی اگر اطلاعات مورد نظر خود را پیدا نکردید، نگران نباشید! شما می‌توانید با پر کردن فرم، درخواست داده جدید دهید تا ما آن را برای شما فراهم کنیم.

برای کسب اطلاعات بیشتر و دسترسی به این داده‌ها، به سایت ما سر بزنید و با استفاده از داده‌های دقیق و به‌روز، تصمیم‌گیری‌های بهتری بگیرید.

منتظر درخواست‌های شما هستیم! 💬

🔗 ورود به بخش جدید سایت
🔶 یک اقتصاددان: افزایش ناگهانی قیمت بنزین ضربه مهلکی به دولت می‌زند / حداقل تا یک سال آینده افزایش قیمت سوخت اشتباه است

▫️مرتضی عزتی، اقتصادان: این دولت نباید حداقل قبل از گذشت یک سال که تثبیت شده و موثر واقع شده، دست به آزادسازی قیمت‌ها بزند. در حال حاضر دولت باید تمام توان خود را روی به ثبات رساندن جامعه بگذارد. قیمت‌ها و تورم را کنترل کند و حتی اگر موفق شود تورم را کاهش دهد که بهتر خواهد بود؛ بنابراین اگر دولت اقدام به افزایش ناگهانی قیمت سوخت کند که قطعا منجر به افزایش تورم می‌شود، به تمامی اقدامات بعدی خود آسیب زده و همراهی مردم را از دست می‌دهد. این رفتار باعث می‌شود مردم در سایر تصمیم گیری‌های دولت همدلی نکنند. تاکید می‌کنم که هر که بر افزایش ناگهانی قیمت سوخت تاکید دارد در پی آسیب زنی به دولت است.

لینک متن کامل

#بنزین #قیمت_بنزین #انرژی

تحلیل داده‌های اقتصادی دارایان
@daraian   |     daraian.ir
🔷 پیش بینی جدید از قیمت دلار تا پایان سال

▫️طی هفته‌های اخیر قیمت دلار در یک محدوده خاص نوسان کرده و از مرز کریدور ششم بالاتر نرفته است؛ به گفته کارشناسان آنچه این اتفاق را رقم زده، برداشت از صندوق ذخیره ارزی و اجرای سیاست ارزپاشی است. اما با توجه‌ به خالی بودن خزانه دولت و بانک مرکزی، قدرت دولت در سیاست ارزپاشی کاهش یافته است. فردین آقابزرگی، کارشناس بازارهای مالی پیش‌بینی کرده است که قیمت دلار تا پایان سال به نیمه کریدور هشتم خواهد رسید. اما آیا مداخلات مدیریتی و ارزی دولت قادر خواهد بود این روند را متوقف کند؟

▫️آقابزرگی نرخ دلار تا در پایان سال پیش‌بینی و اظهار کرد: «بر اساس همین فاکتورها و شاخص‌هایی که اکنون درباره آن صحبت کردیم، مانند نرخ تورم، حجم نقدینگی، مقایسه تورم کشور و تورم آمریکا، این برآورد نشان می‌دهد که ما باید تا پایان سال انتظار نرخ دلار را حداقل در محدوده کریدور هشتم تا نیمه کریدور هشتم داشته باشیم.»

لینک متن کامل

#دلار #ارز #نرخ_ارز

تحلیل داده‌های اقتصادی دارایان
@daraian   |     daraian.ir
👤 غلامرضا سلامی: نگرانی از تاثیر فناوری هوش مصنوعی بر بازار کار

▫️با گسترش روزافزون کاربرد فناوری هوش مصنوعی در زندگی بشر و شتاب پیشرفت روزافزون آن در جوامع صنعتی، نگرانی‌های زیادی درباره آثار زیان‌بار کاربرد این فناوری بر آینده انسان‌ها و جوامع به‌وجود آمده است. به‌ویژه بحث تاثیرگذاری هوش مصنوعی در از بین بردن بسیاری از مشاغل و ایجاد بیکاری و آسیب‌های متعاقب آن امروزه نقل محافل جوامع روشنفکری، رسانه‌ای، جامعه‌شناسی و حتی اقتصادی شده است. از نیمه دوم قرن۱۸ که انقلاب صنعتی در انگلستان شروع شد و به سرعت اروپا و آمریکا را درنوردید، این نگرانی به وجود آمد که اتوماسیون ناشی از انقلاب صنعتی عده زیادی را به‌ویژه در بخش کشاورزی که بخش غالب اقتصادی تمام کشورها بود، دچار بیکاری و لاجرم فقر بیشتر خواهد کرد؛ البته این موضوع یعنی فقیرتر شدن فقرا به‌ویژه در اروپای غربی در قرن۱۹ اتفاق افتاد؛ ولی علت آن نه انقلاب صنعتی که در مجموع ثروت ملل را افزایش داد، بلکه خشونت عریان نظام سرمایه‌داری و اختلاف طبقاتی حاصل از ثروتمند شدن بورژوازی شهرنشین و فروپاشی نظام فئودالی بود.

▫️این‌طور به نظر می‌رسد هیچ دلیلی برای نگرانی درباره اثرگذاری فناوری‌های نوین از جمله هوش مصنوعی و گستردگی آن، بر بازار کار نمی‌تواند وجود داشته باشد. از طرفی تحولات ۱۵۰ساله دنیای پیشرفته نشان می‌دهد که موازنه خودکاری بین پیشرفت تکنولوژی و وضعیت آن جوامع همواره برقرار بوده است که در آینده نیز ادامه خواهد داشت.  

لینک متن کامل

#بازار #بازار_کار #هوش_مصنوعی

تحلیل داده‌های اقتصادی دارایان
@daraian   |     daraian.ir
🔶 واگذاری ایران خودرو و سایپا و ابهام هایی بزرگ و خطرناک برای اقتصاد ایران!

▫️دو کارخانه ایران خودرو و سایپا اگرچه امروز تولیداتی دارند که از نظر کیفیت مورد نقد جدی قرار دارد اما این تولیدات واقعی است و در کشورمان تولید می شود حتی اگر بگویند که بخش زیادی از قطعات آن وارد می شود. خطوط تولید این دو کارخانه امروز تولید می کنند و تولیداتشان هم تولید است. اما بیم آن می رود که این سرمایه تولیدی های، در بحث خصوصی سازی خودروسازان دولتی؛ با تبدیل شدن به کارخانه هایی شبیه مونتاژکاران؛ آینده بدی پیدا کرده که با توجه به گستردگی ابعاد و اثرگذاری آنها در کشور؛ خطر بزرگی برای اقتصاد و صنعت ایران خواهد بود.

▫️چرا دولت از تسلط بر دو خودروساز دست نمی کشد؟ پاسخ را باید در اظهارات وزیر سابق صمت که اشاراتی به «اهلیت داشتن» بخش خصوصی داشت جستجو کرد. آیا منظور از اهلیت بخش خصوصی داشتن تخصص و شایستگی فنی برای تصدی صنعت است یا اهلیتی دیگر از جنس امنیتی و خودی بودن؟ به هر حال خصوصی سازی دو خودروساز در دست انداز سختی قرار داشته و احتمالا خواهد داشت. با این همه اگر قبول کنیم که می خواهند دو خودروساز را خصوصی کنند و دولت بر این سیاست به صورت واقعی تاکید دارد، سوال مهمتر این خواهد بود که آیا اکنون این صنعت الان زمینه و زیرساخت لازم برای واگذاری به بخش خصوصی را دارد؟!

لینک متن کامل

#خودروسازی #خودرو #خصوصی_سازی

تحلیل داده‌های اقتصادی دارایان
@daraian   |     daraian.ir
🔷 پیش بینی قیمت طلای جهانی

▫️هفته معاملاتی پیشین طلای جهانی به کام خریداران تمام شد. ارزیابی مجدد مارکت بر اساس اخبار NFP، منجر به قوت گرفتن احتمال کاهش بزرگ در نرخ بهره شد. این اتفاق باعث شد طلای جهانی برای چندمین بار طی ماه‌های اخیر، سقف تاریخی تازه‌ای ثبت کند. اما سرنوشت طلای جهانی در هفته پیش رو و در آستانه جلسه مهم فدرال رزرو چگونه رقم خواهد خورد؟

▫️طلای جهانی برای ورود به رویداد فدرال رزرو با یک ریسک دوطرفه مواجه است. کاهش 25 واحدی نرخ بهره، می‌تواند دلار را با واکنش فوری بازار تقویت و طلای جهانی را وارد روند اصلاحی کند. از سوی دیگر، در صورتی که فدرال رزرو کاهش نرخ 50 واحدی را اتخاذ کند، فضایی برای کاهش بیشتر دلار و افزایش قیمت طلا به وجود خواهد آمد.

لینک متن کامل

#طلا_سکه #طلا #فدرال

تحلیل داده‌های اقتصادی دارایان
@daraian   |     daraian.ir
👤 ولی‌‏‌الله سیف: تبیین ناترازی‌ها و مسیر اقدامات اصلاحی در نظام بانکی

▫️یکی از مباحث مهم بانکی بحث مربوط به ایجاد نهادهای موردنیاز در ساماندهی، اصلاح و گزیر (حل و فصل) و ضوابط حاکم بر آنها در نظام بانکی است. خوشبختانه در مورد انجام این‌گونه اقدامات تجربیات فراوانی در سایر کشورها وجود دارد که به‌راحتی می‌تواند در تهیه و تدوین قانون مورد استفاده قرار گیرد، کما اینکه در مورد قانون بانک‌مرکزی هم در بسیاری از مواد از چنین تجربیاتی استفاده شده است. بخش عمده مطالب ناظر بر موضوع مورد بحث در قانون بانک‌مرکزی در مواد ۲۸ تا ۳۴ مطرح شده است و حاوی نقاط قوت بسیار و در مواردی کاستی‌هایی است که باعث می‌شود شرایط لازم برای سرعت عمل و اقدام به‌موقع بانک‌مرکزی به‌عنوان ناظر و تنظیم‌گر نظام بانکی فراهم نباشد.

▫️لازم به اشاره است که مهم‌ترین دلیل شرایط نامساعد فعلی و انباشته شدن عدم‌تعادل‌ها و ناترازی‌ها در نظام بانکی، عدم‌تعیین‌تکلیف در قانون قبلی و ابهام در میزان مسوولیت و اختیارات بانک‌مرکزی بوده که البته در قانون جدید تلاش شده است آن اشکالات برطرف شود، ولی هنوز مواردی هست که نیاز به اصلاح دارد و از آنجا که این قانون تصویب و ابلاغ شده است، مسلما در اجرا با چنین مواردی روبه‌رو خواهیم شد و لازم خواهد بود در فرصت‌های آتی نسبت به اصلاح آنها از مسیر قانونی اقدام شود.  

لینک متن کامل

#بانک #بانک_مرکزی #نظام_بانکی

تحلیل داده‌های اقتصادی دارایان
@daraian   |     daraian.ir
🔶 ایران با پدیده «فقرای شاغل» مواجه است

▫️سیاست‌های مهار فقر همچنان نتوانسته است در عرصه‌ی اجرا توفیقی را از ان خود کند. از بین بردن فقر مطلق یکی از مهماترین سیاست‌هایی بود که دولت سیزدهم در دستور کار خود قرار داد اما نکته اینجاست که ماندگاری تورم در محدوده بالاتر از چهل درصد ، سبب شد ایرانیان با بحرانی جدی روبرو شوند و قدرت خرید خانوار ایرانی در سال‌های اخیر بیش از پیش تحلیل برود. 

▫️بررسی‌های مختلف نشان می‌دهند که در ابتدای دهه ۸۰ تنها ۱۰ درصد از جمعیت کشورمان زیر خط فقر قرار گرفته بودند. اما پس از روی کارآمدن دولت محمود احمدی‌نژاد فقرا معادل ۲۰ درصد از جمعیت کشور را تشکیل می‌دادند. در این رابطه محمد رضا عبداللهی، عضو هیات علمی مرکز پژوهش‌های مجلس گفت:« آخرین برآوردها نشان می‌دهند که جمعیت فقرا در سال ۹۰ معادل ۲۰ درصد از کل جمعیت بوده است. بحران‌های اقتصادی به شدت بر میزان فقرا افزوده به نحوی که آخرین محاسبات نشان می‌دهد در سال ۱۴۰۱ بالغ بر ۳۰ درصد مردم کشور در تامین نیازهای اساسی خودشان ناتوان ماندند.»

لینک متن کامل

#فقر #خط_فقر #شغل #درآمد

تحلیل داده‌های اقتصادی دارایان
@daraian   |     daraian.ir
🔷 پیش‌بینی مهم یک کارشناس درباره قیمت مسکن در آینده

▫️یک کارشناس حقوق در حوزه مسکن گفت: با توجه به اینکه هم‌اکنون مسکن در بازار به عنوان یک کالای سرمایه‌ای شناخته می‌شود، در آینده نزدیک احتمال افزایش مجدد قیمت ملک وجود دارد.

▫️محمد رسولی دبیر نخستین نشست تخصصی بررسی بازار مسکن و اثرات اقتصادی آن، با اشاره به اینکه وضعیت فعلی مسکن در واقع به گونه‌ای مبهم و پنهان است، گفت: آمار و ارقام مسکنی که هم‌اکنون وجود دارد، اطلاعات دقیق و درستی نیست و از سوی دیگر آماری نیز که توسط مراکز رسمی و دولتی کشور نیز اعلام می‌شود، به دلیل نداشتن سر منشأ معتبر، چندان قابل اطمینان و اتکا و استناد نیستند.
وی افزود: هم‌اکنون مسکن در کل به عنوان یک کالای سرمایه‌ای به شمار می‌رود که همین مساله یکی از موجبات افزایش قیمت آن شده است، درحالیکه مسکن باید به عنوان یک کالای مصرفی در بازار بین مصرف کنندگان واقعی عرضه شود. البته عده‌ای اعلام می‌کنند که قیمت مسکن در بازار ارزان شده یا ارزان خواهد شد اما این شعارها با واقعیت بازار مسکن فاصله دارد.

لینک متن کامل

#مسکن #قیمت #رکود

تحلیل داده‌های اقتصادی دارایان
@daraian   |     daraian.ir
👤 کامران ندری: اصلاحات قیمتی و تشدید نابرابری‌های درآمدی

▫️قریب به ۵دهه است که تورم در اقتصاد ایران مزمن شده است. تورم مزمن را به راحتی نمی‌توان از بین برد؛ چراکه بخش مهمی از فرآیند علاج تورم مزمن مستلزم رفع مشکلات ساختاری است. کشوری که با کسری ساختاری در بودجه مواجه است و بانک‌های آن دچار ناترازی‌های غیر قابل پیش‌بینی در جریان ورود و خروج نقدینگی و ناترازی ترازنامه‌ای هستند، نمی‌تواند صرفا با اتکا به سیاست‌های انقباضی پولی یا تثبیت نرخ ارز با تورم مقابله کند. از طرف دیگر، کشوری که به‌دلیل تحریم‌ها و استیلای انحصارات دولتی و شبه دولتی در صنعت، محکوم به درون‌گرایی است و به حکم ضرورت و اضطرار ناچار است به‌طور مطلق از بنگاه‌های تولیدی ناکارآمد حمایت کند، نه در درمان تورم توفیق به‌دست می‌آورد و نه از رشد اقتصادی طرفی می‌بندد. لذا در شرایط اضطرار ناشی از جنگ و محاصره خودخواسته اقتصادی، حمایت اجباری از بنگاه‌های ناکارآمد انحصارطلب، گرچه به حفظ وضعیت موجود تا حدی کمک می‌کند، اما قطعا در بلندمدت مانع جدی برای رشد اقتصادی است و زوال پایدار تورم را ناممکن می‌کند.

▫️اما مهم‌ترین مساله که تیم اقتصادی باید برای آن پرونده ویژه باز کند، معضل تشدید نابرابری درآمدی است. اصلاحات قیمتی به احتمال زیاد مارپیچی از تورم ایجاد می‌کند؛ به این معنا که تکانه قیمتی که شروع آن با تصمیم دولت است، در ماه‌های اول میرا نمی‌شود و تسلسل‌وار استمرار می‌یابد. بنابراین، اصلاحات قیمتی در کوتاه‌مدت قطعا تورم را از روند آن بالاتر می‌برد و لاجرم رقابتی شدید میان ذی‌نفعان اقتصادی برای حفظ قدرت خرید شکل می‌گیرد.

لینک متن کامل

#تورم #نابرابری_درآمدی #درآمد

تحلیل داده‌های اقتصادی دارایان
@daraian   |     daraian.ir
🔶 هشدار یک اقتصاددان نسبت به اجرای سیاستهای تورم زا در دولت

▫️« آقای رئیسی به یقین فرد با حسن نیتی بود، رحمت خداوند بر او باد، اما سایتهای خبری، در 17 خرداد 1402، اطلاعیه ای منتشر کردند از دو وزیر کلیدی دولت او و گفتند درست است که دولت برق بنگاه های تولیدی را قطع می کند، اما ما برق 580 هزار واحد صنعتی را قطع نکردیم. در نگاه اول، ممکن است همین که گفته شود برق 580 هزار واخد صنعتی قطع نشده خوشایند باشد، اما آمار رسمی وزارت نیرو نشان می دهد کل مشترکان صنعتی وزارت نیرو، 277 هزار واحد است. اگر ما مشارکت و نظارت تخصصی مدنی نداشته باشیم، زور این مناسبات بیشتر می شود. در چارچوب مناسبات رانتی، سکه رایج، گزافه گویی، خلاف گویی و فریبکاری می شود و اگر چنین سکه ای رایج شد، همه ما ضرر خواهیم کرد.»

▫️دکتر فرشاد مومنی، استاد اقتصاد دانشگاه، با بیان اینکه برنامه هفتم عدالت محور نیست، گفت: آقای پزشکیان خیلی شرافت به خرج داد که گفت کشور یک قانون برنامه مصوب به نام برنامه هفتم توسعه دارد که من به آن پایبند هستم. اما حرف درست این است که ما برای نجات کشور، باید یقینا برنامه محور باشیم، اما برنامه هفتم، بی کیفیت ترین سند مصوب تاریخ برنامه ریزی ایران است. بنابراین باید به ایشان گفت از دریچه اولویتهایی که وعده دادی و شرافتت را گرو گذاشتی، این برنامه را زیر ذره بین بگذار. پایبندی به برنامه ای اداره کردن کشور، امتیاز بسیار بزرگی است اما بت کردن این برنامه به غایت بی کیفیت، یک خطر بزرگ است.

لینک متن کامل

#فرشاد_مومنی #اقتصاددان #تورم

تحلیل داده‌های اقتصادی دارایان
@daraian   |     daraian.ir
🔷 قیمت خودرو امروز ۲۷ شهریور ۱۴۰۳

▫️قیمت خودرو امروز 27 شهریور 1403 اعلام شد. وضعیت معاملات خودرو از ابتدای هفته تا لحظه کنونی به صورت نوسانی ادامه‌ دارد. البته تعداد معدودی از محصولات همچنان با همان نرخ‌های پیشین در بازار خرید و فروش می‌شوند.

▫️همچنین با توجه به کاهشی شدن نرخ دلار و رسیدن آن به کانال 58 هزار تومانی، بازار خودرو به موازات ریزش قیمت دلار در اغلب محصولات داخلی و مونتاژی تغییر پیدا کرد.
قیمت خودرو امروز 27 شهریور 1403 در اغلب محصولات با جهش گسترده شروع به کار کرد. تغییر ایجادشده در بین محصولات با شدت و میزان متفاوت از نیم میلیون تا 55 میلیون تومان  به چشم می‌خورد.

لینک متن کامل

#خودرو #قیمت #بازار_خودرو

تحلیل داده‌های اقتصادی دارایان
@daraian   |     daraian.ir
👤 مهدی حیدری: اصلاحات سخت، اصلاحات آسان

▫️تکرار همیشه ملال‌آور نیست. وقتی در مورد مهم‌ترین مسائل کشور صحبت می‌کنیم که سال‌هاست اصلاح آنها به تعویق افتاده، هرچه بیشتر تکرار کنیم و زوایای پیدا و پنهان مسائل را باز کنیم، امید به حل آنها بیشتر می‌شود.
کشور در ابتدای مسیر جدید حکمرانی است و هر آغازی با امید همراه است. این بار اما بیم آن می‌رود  که اگر از این فرصت استفاده نشود، این امیدواری از بین برود. مسائل و به‌اصطلاح جدید این روزها«ناترازی‌ها» به حدی رسیده‌اند که ادامه مسیر بدون اصلاحات اساسی ناممکن است و بنابراین تکرار مسائل و راه‌حل‌ها و ایجاد وفاق برای حل مسائل اساسی کشور امری ضروری است. با این حساب کمتر کسی را می‌توان یافت که لیست ناترازی‌های اقتصاد کشور همچون ناترازی‌های انرژی اعم از بنزین، گاز و برق، مشکلات ارزی، نظام بانکی و... برایش ناآشنا باشد و می‌توان ادعا کرد امروز در طرح عناوین مشکلات کشور وفاق وجود دارد.

▫️معضل کمبود گاز، عدم‌توسعه به‌موقع میادین نفتی، محیط‌زیست و... را می‌توان به لیست اصلاحات سخت اضافه کرد. در کنار این اصلاحات، لیستی از اصلاحات آسان وجود دارد که پرداختن به آنها، هم برخی از معضلات کشور و دغدغه‌های مردم را حل می‌کند و هم سرمایه اجتماعی دولت برای اصلاحات اساسی‌تر را بالا می‌برد. بنابراین به نظر می‌رسد دولت محترم باید یک جدول زمان‌بندی‌شده برای حل مسائل داشته باشد که در آن از اصلاحات آسان و امیدوارکننده شروع می‌کند و هم‌زمان گفت‌وگوی اجتماعی و سایر پیش‌نیازها برای حل مسائل اساسی‌تر را پیگیری می‌کند.

لینک متن کامل

#اصلاحات_سیاسی #اقتصاددان #مهدی_حیدری

تحلیل داده‌های اقتصادی دارایان
@daraian   |     daraian.ir
🔶 میانگین هزینه‌ سالانه‌ خانوارهای ایرانی اعلام شد

▫️براساس اعلام مرکز آمار ایران، در سال ۱۴۰۲ متوسط هزینه‌ خالص سالانه‌ یک خانوار شهری و یک خانوار روستایی به ترتیب ۲۰۷ و ۱۱۱ میلیون تومان اعلام شد.
مرکز آمار این در گزارشی میانگین هزینه‌ خالص سالانه‌ خانوارهای شهری و روستایی در سال گذشته (۱۴۰۲) را اعلام کرد که بر اساس آن متوسط هزینه‌ خالص سالانه‌ یک خانوار شهری ۲۰۷ میلیون تومان و یک خانوار روستای ۱۱۱ میلیون تومان اعلام شد.  

▫️متوسط درآمد اظهار شده‌ سالانه‌ یک خانوار شهری ۲,۵۶۹,۳۷۲ هزار ریال بوده است که نسبت به سال قبل، ۵۳.۹ درصد افزایش داشته است. بر این اساس در سال ۱۴۰۲ رشد متوسط درآمد سالانه خانوارهای شهری بیشتر از رشد متوسط هزینه کل سالانه است. منابع تامین درآمد خانوارهای شهری نشان می‌دهد که ۲۹.۸ درصد درآمد از مشاغل مزد و حقوق بگیری، ۱۶.۹ درصد از مشاغل آزاد کشاورزی و غیرکشاورزی و ۵۳.۳ درصد از محل درآمدهای غیرشغلی خانوار تامین شده‌ است.

لینک متن کامل

#خانوار #هزینه #مخارج #مرکز_آمار

تحلیل داده‌های اقتصادی دارایان
@daraian   |     daraian.ir
🔷 پیش‌ بینی قیمت طلا و سکه ۲۸ شهریور ۱۴۰۳

▫️قیمت طلا و سکه روز سه‌شنبه با افزایش ارزش فاکتورهای تعیین قیمت در بازار طلا همراه شد. در چهارمین روز هفته قیمت دلار افزایش محدود ۲۵۰ تومانی داشت و اونس
جهانی طلا با افزایش نزدیک به سه دلاری در سقف قیمت قرار گرفت. رشد قیمت در بازار طلا تمام قطعات سکه، غیر از سکه گرمی را در آستانه کانال بالاتر قرار داده است.

▫️حباب سکه روز سه‌شنبه به غیر از کاهش ۷۶ هزار تومانی سکه بهار در تمام قطعات افزایش داشت. حباب سکه امامی ۱۷۴ هزار تومان، نیم‌سکه ۳۲ هزار تومان، ربع سکه ۶۶ هزار تومان و سکه گرمی ۳۳ هزار تومان رشد کرد.

لینک متن کامل

#طلا #طلا_سکه #بازار_طلا

تحلیل داده‌های اقتصادی دارایان
@daraian   |     daraian.ir
👤حسن خوشپور: بودجه ۱۴۰۴و احیای نظام برنامه‌ریزی

▫️رئیس‌جمهور محترم همواره در زمان رقابت در انتخابات و پس از آن ضمن تاکید بر در دستور کار قرارگرفتن برنامه هفتم توسعه و سند چشم‌انداز اعلام کردند که فعالیت خود و دولت چهاردهم را بر همین مبانی قرار خواهند داد. این سخن احترام و تاکید قابل قبولی برای پذیرش اصالت و احترام به سند چشم‌انداز و راهبردهای اصلی توسعه کشور، برنامه‌ها و اسناد میان‌مدت آن از یکسو و از سوی دیگر عدم مبالغه و پرهیز ازنمایش‌های تبلیغاتی و عامیانه بوده است.

▫️اگر نظام برنامه‌ریزی و بودجه‌ریزی اصلاح شود، در شرایطی که سند برنامه هفتم توسعه وجود دارد، دولت تنها موظف است کلیات بودجه سالانه را برای تحقق اهداف یک‌ساله (از پنج‌ساله) برنامه هفتم تهیه و تقدیم مجلس کند و فقط مجلس در انطباق سند لایحه بودجه با برنامه میان‌مدت، درآن دخالت و بودجه راتصویب می‌کند. در این صورت اقدامات و برنامه‌های عملیاتی دولت قابل تنظیم و اجرا از طریق مصوبات و آیین‌نامه‌های اجرایی در داخل دولت انجام می‌شود. این، اقدامی اساسی در اصلاح نظام بودجه‌ریزی و احیای نظام برنامه‌ریزی است. طی سال‌های اخیر، قوانین دائمی متعددی برای رفع خلأهای موجود و در جهت اجرای برنامه و بودجه تصویب شده که باعث وجود هرج و مرج و تعدد و تضاد احکام و مجوزهای قانونی شده است.

لینک متن کامل

#بودجه #اقتصاد #برنامه_هفتم

تحلیل داده‌های اقتصادی دارایان
@daraian   |     daraian.ir
نمونه گزارش بازار مسکن _ مرداد 1403.pdf
646.1 KB
📊 گزارش ماهانه دارایان از بازار مسکن منتشر شد

شرکت تحلیل داده‌های اقتصادی دارایان پس مدت‌ها تلاش برای گردآوری و تحلیل داده‌های بازار مسکن اکنون محصول جدید خود را در اختیار فعالان اقتصادی قرار داده است. در این گزارش، آخرین آمار قیمت، معاملات، اجاره، ساخت و نماگرهای راهنمای مسکن تصویرسازی شده و به تصمیم‌گیری برای خرید و فروش و ساخت مسکن کمک می‌کند.  در این گزارش می‌خوانید:🔍

🔹 تحلیل آخرین آمارها از بازار مسکن
🔹 شاخص‌های کلیدی برای تصمیم‌گیری بهتر 
🔹 پیش‌بینی از روند قیمت مسکن

با محتوای گزارش در فایل پیوست آشنا شوید.

برای دریافت گزارش کامل کلیک کنید. 📩

🌐 وب‌سایت: daraian.ir 
👨🏼‍💻پشتیبانی: @Daraian_Support
📞 تماس:
۰۹۱۵۶۸۳۳۶۵۵
۰۵۱۳۸۷۱۷۸۶۵
2024/09/27 09:36:01
Back to Top
HTML Embed Code: