Telegram Web Link
کامران ندری: ریشه‌یابی بروز تورم در اقتصاد ایران/ آیا ایجاد تورم کار دولت‌هاست؟

▫️دولت‌ها می‌خواهند وجهه خوبی را از عملکرد اقتصادی خود ارائه دهند و دولتی که کارنامه‌ای همراه با تورم داشته باشد، در ارزیابی عمومی، دولت خوبی نیست. بنابراین بعید به نظر می‌رسد که حتی بدترین دولت‌ها هم بخواهند به‌‌طور عمدی تورم ایجاد کنند.

▫️تورم، نشان‌دهنده حکمرانی بد است؛ یعنی هر کشوری که تورم بالا دارد، به‌طور قطع می‌توان گفت که این تورم ناشی از حکمرانی بد است.دولت‌هایی که نمی‌توانند کشور را در همه عرصه‌ها درست اداره کنند، درگیر تورم می‌شوند. حکمرانی بد در دولت‌هایی که در سیاست خارجی مشکل دارند، در عرصه اجتماعی با معضل مواجه هستند و تصمیم‌گیری آنها در بخش اقتصادی غلط است، خود را با تورم‌های بالا نشان می‌دهد.

لینک متن کامل

#تورم

دارایان: داشته های اقتصادایران
@daraian
محمدباقرنوبت: مستندات رشد اقتصادي در دولت روحاني

🔹 درخصوص مقايسه عملكرد شاخص رشد اقتصادي براي سال هاي ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ نسبت به قبل، بايد آن را با نرخ رشد اقتصادي آخرين سال كاري دولت دوازدهم (سال ۱۳۹۹) و همچنين آخرين فصل كاري دولت قبل (بهار سال ۱۴۰۰) مقايسه كرد. همانطور كه براي مقايسه تورم نيز دولت سيزدهم، نرخ تورم آخرين ماه خدمت دولت قبل (مرداد سال ۱۴۰۰) را مبناي مقايسه قرار داده است و مكررا نرخ هاي تورم سال هاي ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ را با نرخ تورم ۶۰درصد در مرداد سال ۱۴۰۰ مقايسه مي نمايد (هر چند اين رقم نيز براساس گزارش رسمي مركز آمار در مرداد سال ۱۴۰۰ برابر ۴۵.۲درصد بوده و در هيچ گزارش رسمي نرخ تورم ۶۰درصد اعلام نشده است). بر اين اساس، به استناد گزارش به روزساني شده مركز آمار، رشد اقتصادي سال ۱۳۹۹ برابر ۳.۳درصد و رشد اقتصادي فصل بهار سال ۱۴۰۰ برابر ۸.۵درصد و به استناد گزارش بانك مركزي، رشد اقتصادي سال ۱۳۹۹ برابر ۴.۱درصد و رشد اقتصادي فصل بهار سال ۱۴۰۰ برابر ۶.۷درصد اعلام شده است. مستند به گزارش هاي دو مرجع مذكور، رشد اقتصادي آخرين فصل كاري دولت دوازدهم در مقايسه با فصل هاي متوالي سال هاي ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ بيشترين نرخ رشد اقتصادي بوده است. همچنين مستند به گزارش مركز آمار ايران [نمودار سري زماني رشد محصول ناخالص داخلي به تفكيك فصل (درصد)]، طي سال هاي ۱۴۰۱_ ۱۳۹۱ بزرگترين نرخ رشد اقتصادي در دولت هاي يازدهم و دوازدهم تحقق يافته است. لذا مستند به مدارك پيوست و توضيحات ارايه شده، اعلام رشد اقتصادي ۰.۴درصدي در دولت قبل در زمان تحويل، ادعايي نادرست بوده است.

لینک متن کامل

#رشد_اقتصادی

دارایان: داشته های اقتصادایران
@daraian
☑️ فرشادمومنی: توهم درآمدزایی با شوک درمانی


🟠 چه ميشود كه برخي حكومت ها گور خود را ميكنند؟ وي با بيان اينكه متاسفانه درك نظام تصميم گيري هاي اساسي در ايران از فاجعه در حال بروز به خاطر نابرابری هاي ناموجه؛ به هيچ وجه در حد كفايت نيست، تاكيد كرد: وقتي نابرابري هاي ناموجه از حدودي فراتر ميرود، اساس نظم اجتماعي مبتني بر رفتارهاي حذفي و ستيزه جويانه قرار ميگيرد. معمولا وقتي نابرابري ها به ناپايداري و واكنش هاي شديد اجتماعي منجر ميشود، حكومت ها كه مثلا در زمينه خدمات سلامت و آموزش با تلخي و تنگ نظري برخورد ميكنند و در زمينه هزينه سركوب بسيار گشاده دست ميشوند. همين مساله باعث ميشود، به اصطلاح حكومت ها گور خود را بكنند و جامعه با ناپايداري هاي جدي سياسي نيز روبرو شود. توهم درآمدزايي با شوك درماني، هميشه حكومت ها را دچار افلاس مالي كرده. اين استاد اقتصاد، با تاكيد بر اينكه هيچ عنصري به اندازه توهم پول درآوردن از طريق شوك درماني در قيمت هاي كليدي، حكومت و مردم را دچار افلاس مالي نكرده است، گفت: اعداد و ارقام رسمي كه در اين زمينه وجود دارد واقعا تكان دهنده است، اما از آنجا كه اين پديده به منافع گروهي اندك سالار، پر نفوذ و پرقدرت گره خورده است، گويا حكومت از طريق شوك درماني، هم خود و هم مردم را دچار آنومي كرده و هم نظم اجتماعي و اقتصادي را دچار اختلالهاي بسيار بزرگ كرده است.

لینک متن کامل

#شوک_درمانی

دارایان: داشته های اقتصادایران
@daraian
🟢 نرخ تورم مرداد ماه ١٤٠٢

▫️در مرداد ماه ١٤٠٢ ، شاخص قیمت مصرف کننده خانوارهای کشور به عدد ١٩٧,٧ رسیده است که نسبت به ماه قبل، ٢.٤ درصد افزایش، نسبت به ماه مشابه سال قبل، ٣٩.٨ درصد افزایش و در دوازده ماهه منتهی به ماه جاری نسبت به دوره مشابه سال قبل، ٤٦.٧ درصد افزایش داشته است.

▫️نرخ تورم سالانه کشور در مرداد ماه ١٤٠٢ ، برابر ٤٦,٧ درصد است که دامنه تغییرات آن برای دهک‌های مختلف هزینه‌ای از ٤٦.٤ درصد برای دهک­ نهم تا ٤٨.٢ درصد برای دهک اول است. بر این اساس فاصله تورمی دهک‌ها در این ماه به ١.٨ واحد درصد رسید که نسبت به ماه قبل (٣.١ واحد درصد) ١.٣ واحد درصد کاهش داشته است.

لینک متن کامل

#تورم

دارایان: داشته های اقتصادایران
@daraian
فرشاد مومنی: تدوین‌ کنندگان کدام بحران کشور را به رسمیت می‌شناسند؟


🟣 فرشاد مومنی،‌ اقتصاددان از وضعیت عجیب برنامه‌ی هفتم توسعه انتقاد کرد و گفت: منطق برنامه روشن نیست.

با همه‌ی نقص‌هایی که برنامه‌های توسعه‌ی ایران در تجربیات قبلی داشت؛ اسناد پشتیبان برای این برنامه‌ها تدوین می‌شد این در حالی است که چند ماه است سند لایحه برنامه هفتم ارائه شده اما هنوز منطق این لایحه مشخص نیست.

اول سند لایحه رو می‌دهید و بعد می‌گویید که دستگاه‌ها نظراتشان را بدهند.این شیوه‌ی جلب مشارکت آنهاواست.

لینک

#برنامه_هفتم_توسعه

دارایان: داشته های اقتصادایران
@daraian
فرهاد نیلی: ناترازی در اقتصاد است نه صرفا در نظام بانکی

♦️ ناترازی در ایران ریشه فنی، مالی یا اقتصادی ندارد بلکه ریشه ناترازی در کشور فراتر از این است و به صورت کلی به وضعیت اقتصادی و نظام تصمیم‌گیری کشور بازمی‌گردد. ناترازی تنها مربوط به بانک‌‌‌‌ها نیست بلکه ناترازی بانکی تنها رویه کوه یخی است که ناترازی منابع و مصارف را در اقتصاد ایران نشان می‌‌‌‌دهد. از نظر نیلی مقامات تصمیم‌گیر که اکنون به دنبال اصلاح نظام بانکی هستند خود به نوعی ایجاد‌کننده این ناترازی بوده‌‌‌‌اند. به زعم نیلی مقامات سیاسی در ایران تعهداتی را به نظام بانکی تحمیل کرده‌‌‌‌اند که نظام بانکی قابلیت برآورده کردن این تعهدات را ندارد و نتیجه این وضعیت در ناترازی نظام بانکی مشاهده می‌شود.

لینک متن کامل


#نظام_بانکی

دارایان: داشته های اقتصادایران
@daraian
🔺عبدالناصر همتی در یادداشتی در فضای مجازی نوشت: به رغم ادعای ۳ برابر شدن درآمد نفتی، تورم ۱۴۰۲ از میزان تورم سال‌های فشار حداکثری ترامپ بیشتر خواهد بود.

لینک

#تورم

دارایان: داشته های اقتصادایران
@daraian
سهراب دل انگیزان: اقتصاد تعاون؛ واقعی یا سراب؟

🟠 مساله را حداقل باید در سه‌ حوزه مورد بررسی قرار دهیم. اول از دیدگاه نظریه اقتصادی بپرسیم که آیا بخش تعاون ظرفیت نظری کافی و ظرفیت تئوری پشتیبان علمی برای رشد و تبدیل‌شدن به بخش اقتصادی قوی را دارد؟ دوم باید بپرسیم که در بخش قانونی و مستندات حقوقی و دستورالعمل‌های ابلاغی به دولت بعد از انقلاب این قابلیت برای رشد بخش تعاون دیده می‌شود؟ سوم باید بررسی کنیم که در تجارب موجود کشورهای جهان و نیز اقتصاد ایران، آیا تجارب مناسبی برای نشان‌دادن قابلیت عملی بخش تعاون در رشد و بالندگی کشور‌های جهان و نیز ایران وجود داشته است و آیا می‌تواند نقطه اتکایی برای رشد اقتصاد کشور محسوب شود؟

▫️به نظر می‌رسد که از دیدگاه نظری چارچوب پیشنهادی تعاونی‌های شارل فوریه در قرن نوزدهم عملا مدلی از مالکیت جمعی را نشان می‌داد که با نظریه دموکراسی شکل‌گرفته در آن دوره سازگاری داشت؛ ولی مشکل توزیع ثروت و برابری‌خواهی‌های انقلابیون آن زمان را هم پوشش می‌داد. این بود که در مدل تعاونی پیشنهادشده همه اعضا بدون توجه به میزان سهم هریک، یک رأی داشتند، بنابراین یک برابری دموکراتیک را پوشش می‌داد، ولی از نظر میزان برخورداری از منافع ناشی از کار به میزان همکاری با سیستم تعاونی وابسته بود. مثلا تعاونی‌های مصرف میزان سود را بسته به میزان خرید بین اعضا تقسیم می‌کردند یا سایر تعاونی‌های تولیدی عملا بسته به میزان تاثیر در تولید، محصول نهایی را تقسیم می‌کردند؛ با این تفاوت که یک‌حداقل ممکن را برای هر عضو در نظر می‌گرفتند.

لینک متن کامل

#اقتصاد_تعاون

دارایان: داشته های اقتصادایران
@daraian
فرشاد مومنی: تورم دو رقمي 50 ساله را محال است با دستكاري اقتصادي حل كرد

🔹وقتي كه مثال تورم در يك كشوري بيش از 50 سال تداوم پيدا ميكند، معنايش اين است كه ما با يك مساله ساختاري روبه رو هستيم. بنابراين با دستكاري هاي صرفا اقتصادي، ديگر محال است بشود اين را حل و فصل كرد. به تعبير دقيقي كه اشاره شد ابتدا بايد يك اراده سياسي وجود داشته باشد و آن اراده سياسي هم در شرايطي كه حكومت و ساختار قدرت توزيعش، ناعادلانه باشد جزو محالات است. وزن زور آن اليگارش ها و مافياها از حدود متعارف فراتر رفته و بنابراين اين يك ماجراي بسيار پيچيده است.

🔹در رويكردهايي كه براي بررسي تورم در اقتصاد مطرح ميشود، تورم مبتني بر فشار هزينه يا فشار تقاضا ديده ميشود. البته ما عامل اصلي تورم را بيشتر به دليل فشار هزينه ميبينيم كه اصلي ترين علت آن اعمال جهش هاي ارزي در كشور است كه باعث شده هزينه توليد افزايش يابد و قيمتها بالا رود. تورمي كه از اين طريق ايجاد ميشود، بهانه اي است كه مجددا افزايش قيمت ارز انجام شود. شرايط فعلي، مارپيچ تورمي ايجاد كرده؛ هر سال اين اتفاق ها افتاده و تناوب شكل گيري اين مارپيچ تورمي در سال هاي اخير بيشتر شده است؛ به اين علت كه بي انضباطي هاي مالي دولت ها بسيار گسترده تر شده است. بعد از جنگ، يعني از سال 1372 به اين سو، بيشترين فشار بر جهش ها و شوك هاي ارزي بوده و تاكنون ادامه پيدا كرده و هر بار ارزش پول ملي تضعيف شده است.

لینک متن کامل

#تورم

دارایان: داشته های اقتصادایران
@daraian
سید مرتضه افقه: منتظر ثبات بورسی نباشید

▫️ رونق بازارسرمایه ارتباط مستقیم و تنگاتنگی با تولید کشور دارد. رونق تولید و سرمایه‌گذاری نیز به رفع موانع داخلی و خارجی فراوان آن وابسته است. در واقع، رونق سرمایه‌گذاری و تولید مستلزم وجود مجموعه‌ای از پیش‌نیازهای اقتصادی و غیراقتصادی است که هرچند پیش‌نیازهای اقتصادی آن وجود داشتند، اما بسیاری از آنها به دلیل نبود پیش‌نیازهای غیراقتصادی از بین رفتند؛ بسیاری از نیروهای انسانی متخصص، ماهر، نیمه‌ماهر و حتی نیروهای ساده به دلیل رویکرد سلیقه‌ای حاکم بر نظام انتخاب و انتصاب مدیران و کارکنان یا در داخل منزوی شدند یا به خارج مهاجرت کرده و می‌کنند؛ اتلاف بی‌سابقه منابع طبیعی و خدادادی طی سه‌دهه گذشته اتفاق افتاده و همچنان ادامه دارد؛ سرمایه‌های فیزیکی به دلیل سوءتدبیر مستهلک شده و می‌شوند و سرمایه‌های مالی را به دلیل نامناسب بودن بستر مناسب و ریسک بالای سرمایه‌گذاری، به دیگر کشورها کوچانده‌ایم. با این وصف می‌‌‌توان گفت که عوامل اقتصادی داخلی (نیروهای انسانی، منابع طبیعی و منابع مالی) به طور نسبی همچنان وجود دارند، اما دریغ از آنکه ساختارهای غیراقتصادی ضد تولید و ضدتوسعه نیز همچنان وجود دارند و مانع استفاده مطلوب از منابع و امکانات اقتصادی کشور هستند.

لینک متن کامل

#بورس
#بازار_سرمایه

دارایان: داشته های اقتصادایران
@daraian
حجت میرزایی: چشم انداز نسبتا بلندمدتي در سطح اقتصاد كلان وجود ندارد

🟠 مقايسه عملكرد دو سال نخست دولت سيزدهم در حوزه صدور پروانه هاي ساختماني و سرمايه گذاري در بخش مسكن با دو سال نخست دولت قبل نشان ميدهد: حجم سرمايه گذاري ساختماني با يك افت قابل توجه در دو سال گذشته مواجه بوده است. روندي كه در دو سال نخست دولت حسن روحاني نيز تجربه شد، اما با امضاي برجام اين روند در دولت قبل معكوس شد و به يكباره در يك سير صعودي قرار گرفت. حال سوال اين است كه آيا حجم پروانه هاي ساختماني و سرمايه گذاري در بخش مسكن در ادامه دولت سيزدهم ميتواند با رشد مواجه شود؟

🔸در حال حاضر ما يكي از دوره هاي به شدت بي ثبات اقتصاد كلان را با شاخص هايي همچون نرخ رشد نسبتا پايين و پرنوسان، تورم بي سابقه و بسيار بالا تجربه ميكنيم. نوسانات نرخ ارز هم از عواملي است كه چشم انداز اقتصاد كلان را بسيار تيره و تار ميكند. از همين رو براي مقايسه اين دو دوره بايد بررسي كنيم كه دولت روحاني چه اقدامي انجام داد كه سرمايه گذاري در كشور افزايش و تورم به زير 10 درصد كاهش يافت و همچنين شاهد بهبود رشد اقتصادي در يك بازه سه يا چهار ساله بوديم. مهمترين عامل، شكل گيري يك چشم انداز نسبتا بلندمدت در سطح اقتصاد كلان كشور بود اما چنين چشم اندازي در حال حاضر وجود ندارد. هيچ كس نمي داند كه در شش ماه، يكسال يا دو سال آينده چه اتفاقي خواهد افتاد. هيچكس اطلاعي ندارد كه نرخ ارز در پايان سال در چه بازه اي خواهد بود. هيچكس انتظار كاهش نرخ ارز ندارد، اما انتظار افزايش نرخ ارز و امتداد تورم در كشور بسيار جدي است.

لینک متن کامل

#چشم_انداز

دارایان: داشته های اقتصادایران
@daraian
سید احسان خاندوزی: سامانه مودیان، بزرگترین زیرساخت برای اخذ مالیات هوشمند است

♦️خاندوزی،اجرای برخط فرآیندهای مالیاتی مثل استرداد را که بعضا مورد شکایت فعالان اقتصادی است، یکی دیگر از دستاوردهای اجرای این قانون عنوان کرد و ادامه‌داد: کمک سایر دستگاه ها به سازمان امور مالیاتی برای اجرای قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان، فرایند هوشمندسازی اقتصاد کشور و نظام مالیاتی را سرعت می بخشد.

♦️وی اجرای کامل پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان را تکلیف قانونی دانست که وزارت امور اقتصادی و دارایی و سازمان امور مالیاتی کشور در دولت سیزدهم با جدیت پیگیری کرده است و ابراز امیدواری کرد تا پایان سال ۱۴۰۲ گزارش کاملی از روند اجرای این قانون به مجلس و ریاست جمهوری ارائه شود.

لینک متن کامل

#مالیات

دارایان: داشته های اقتصادایران
@daraian
فرشاد مومنی: به مسابقه دولت و مجلس برای کشاندن مملکت به ورطه نابودی پایان دهید

▫️وجه شباهت حیرت‌انگیزی بین مصوبه کمیسیون تلفیق و سند لایحه برنامه هفتم وجود دارد و آن این است که سند جدید نیز همچنان نه برنامه است و نه ربطی به توسعه دارد.از دل سند اینگونه برمی‌آید که بدون دست زدن به وضعیت بحرانی کشور در حیطه‌های سیاسی و اجتماعی و فرهنگی، می‌توان موفقیت اقتصادی داشت. این یک بدیهی اولیه عقلی است که متاسفانه نه در لایحه و نه در مصوبه کمیسیون تلفیق مطلقاً مورد توجه قرار نگرفته است و چنین ساختار اجتماعی و فرهنگی را از کج‌کارکردی اقتصادی می‌توان انتظار داشت بنابراین کانون‌های اصلی اصلاح در حیطه‌های غیراقتصادی است.

▫️یکی از بدیهیات اولیه عقلی در امر برنامه‌ریزی توسعه، این است که درباره روندهای پیشین گزارشی ارائه می‌شود و در مقام توجیه ضرورت برنامه داشتن کشور توضیح می‌دهند که اگر آن روندها تداوم داشته باشد، چه چشم‌انداز نگران‌کننده و شکننده‌ای برای جامعه پدید خواهد آمد.

لینک متن کامل

#دولت
#برنامه_هفتم

دارایان: داشته های اقتصادایران
@daraian
سهراب دل‌‏‌انگیزان: رشد اقتصاد و ابهام آماری

🔹 در محاسبات تولید ناخالص داخلی کشور برای سال ۱۴۰۱ نیز میزان رشد بخش نفتی حدود ۷‌درصد و برای سه‌ماه اول ۱۴۰۲ حدود ۱۹.۸‌درصد تعیین شده است. این ارقام درآمدی با وجود تحریم‌های جدی بخش نفت است که هزینه‌های بالاسری حدود ۲۰ تا ۳۰درصدی مازاد را نسبت به قیمت فروش دربر دارد. بنابراین اگر این ارقام درآمد تحقق یافته باشد و هرچند ممکن است به کشور و حساب‌‌‌های مربوطه بانک‌مرکزی واریز نشده باشد، ولی دولت و بانک مرکزی این درآمدها را تحقق‌یافته دانسته و معادل ریالی آن را در داخل کشور هزینه می‌کنند. باید گفت که میزان تولید و فروش نفت و موفقیت دولت برای تحقق این درآمدها باید بسیار جدی‌تر قلمداد شود؛ یعنی هم میزان تولید نفت باید بیشتر از برآوردهای ۴میلیون بشکه باشد و هم قیمت فروش احتمالا از ۶۵دلار بیشتر و نیز میزان هزینه‌های تحمیل‌شده به‌‌واسطه تحریم‌ها کمتر بوده باشد.

لینک متن کامل

#رشد_اقتصادی

دارایان: داشته های اقتصادایران
@daraian
سید مرتضه افقه: تحلیلی بر دلایل ناکامی‌های اقتصادی کشور

یکی از عبارات پرتکرار من در نوشته‌های گذشته این است: «در حوزه پزشکی، تشخیص اشتباه ریشه بیماری، عامل تجویز اشتباه نسخه و در نتیجه وخیم‌تر شدن یا مرگ بیمار است.» در حوزه علوم اجتماعی، به‌خصوص در اقتصاد نیز تشخیص اشتباه ریشه مشکل، تجویز اشتباه نسخه سیاستی به اتلاف وسیع منابع (انسانی، طبیعی، و مالی) و فرصت‌سوزی‌های جبران‌ناپذیر منجر می‌شود (شده است). در طول چهار دهه گذشته تشخیص ریشه بسیاری از بیماری‌های اقتصادی غلط بوده و در نتیجه نسخه‌های اشتباه تجویز شده که حاصلی جز اتلاف وسیع منابع و از دست رفتن فرصت ۴۰سال طلایی نداشته است.

لینک متن کامل

#بیماری_اقتصادی

دارایان: داشته های اقتصادایران
@daraian
با نهایت تاسف و تاثر درگذشت استاد ارجمند دکتر باقر قدیری اصلی  از بنیانگذاران و روسای سابق انجمن اقتصاددانان ایران را به جامعه علمی، دوستان و خانواده آن مرحوم تسلیت عرض می‌کنیم.
دکتر قدیری  از سال ۱۳۴۴ به عنوان استادیار دانشکده حقوق و علوم سیاسی و اقتصادی دانشگاه تهران رسماً شروع به کار کرد و فروردین ۱۳۴۶ به درجه دانشیار و در سال ۱۳۵۴ به مقام استادی رسید.
ایشان از بنیانگذاران دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران و نخستین استادان این دانشکده محسوب می‌شود.
از جمله مهمترین کتب ایشان، اقتصاد خرد، کلیات علم اقتصاد و سیر اندیشه‌های اقتصادی است که تا مدتی رفرنس تدریس در دانشگاهها  بوده است.
انجمن اقتصاد ایران (انجمن اقتصاددانان ایران سابق)

مصاحبه با دکتر قدیری اصلی در سال ۱۳۸۶ (لینک)

دارایان داشته های اقتصاد ایران
@daraian
عبدالناصر همتی: می‌گویند آنهایی که هشدار می‌دهند، دغدغه اقتصاد ایران را ندارند!

رئیس اسبق بانک مرکزی در صفحه توئیتر خود نوشت: می گویند؛ آنهایی که در مورد رشد ‌ پایه پولی ⁩ و ‌ تورم ⁩ هشدار می دهند دغدغه اقتصاد ایران را ندارند ! ‏رشد تند پایه پولی علامت کسری بودجه بالای دولت و بدتر شدن ترازنامه بانک ها و لذا، نشانه مهم ریسک بالای تورم است. ‏انتشار آمارهای جامع پولی امکان قضاوت بهتر در مورد ادعاها را خواهد داد.»

لینک

#تورم

دارایان: داشته های اقتصاد ایران
@daraian
کامران ندری: تا سیاست‌ها این باشد، اوضاع بهتر نخواهد شد

🟣 اقتصاد ما در سالی که از نیمه آن عبور کرده ایم و در مجموع در دهه گذشته، به شدت آسیب دیده؛ هر چند هنوز هم برای افزایش درآمدهای دولت، اتکا روی دغدغه های مالیاتی می تواند آثار و تبعات منفی داشته باشد؛ مگر اینکه دولت بتواند از کسانی که فرار مالیاتی دارند به خصوص در بخش تجاری، مالیات اخذ کند.

اگر امکان اصلاح روابط خارجی وجود داشته باشد تا حدی میتوان روی عبور از دغدغه های نفتی تکیه کرد؛ در غیر اینصورت راه دیگری برای اینکه دولت بتواند درآمدش را افزایش دهد، فعلا وجود ندارد.

لینک متن کامل

#سیاست

دارایان: داشته های اقتصاد ایران
@daraian
▫️ سید احسان خاندوزی: دومین گام در اجرای «پروژه‌های توافق ۲۵ ساله ایران و چین» برداشته شد

🔸وزیر اقتصاد برگزاری کمیسیون مشترک ایران و چین در پکن را نخستین گام در اجرای پروژه‌های توافق ۲۵ ساله ایران و چین برشمرد و گفت: در دومین گام مجموعه دیگری از توافقات بر روی پروژه های مشخص در بین بخش های دولتی وزارتخانه های متناظر ایران و چین برقرار شد و روی جزئیات اجرای پروژه ها هم توافق صورت گرفت.

🔸در رابطه با بخش خصوص هم شرکت هایی از ایران که در چین فعالیت داشتند و برخی از شرکت های بزرگ چینی که در ایران مشغول بودند با موانعی مواجه بودند که موانع پیش روی آنها هم با دستور مساعد مقامات ذیربط برطرف شد و ما آماده ایم که در ماه های آینده هم در جهت هدف گذاری های تجاری و هم در جهت هدف گذاری های سرمایه گذاری های بلندمدت بین دو کشور شاهد به ثمر نشستن پروژه های بسیار خوبی با ارقام بسیار قابل توجه در حوزه سرمایه گذاری های خارجی باشیم.

لینک متن کامل

#سرمایه_گذاری

دارایان: داشته های اقتصاد ایران
@daraian
محیط کسب‌وکار نامساعدتر شد

🔹 بر اساس نتایج حاصل از پایش ملی محیط کسب‌وکار ایران در تابستان امسال، 6.11 (نمره بدترین ارزیابی 10 است) محاسبه شده که از وضعیت این شاخص نسبت به ارزیابی فصل گذشته (بهار 1402 با میانگین 6.05) نامساعدتر است.
در تابستان 1402 استان‌های قم، سمنان و زنجان به ترتیب دارای مساعدترین وضعیت محیط کسب‌وکار نسبت به سایر استان‌ها ارزیابی شده‌اند.

🔹 بر اساس نتایج این پایش در تابستان 1402، وضعیت محیط کسب‌وکار در بخش خدمات (6.14) در مقایسه با بخش‌های صنعت (5.92) و کشاورزی (6.02) نامناسب‌تر ارزیابی شده است.

لینک متن کامل

#کسب_کار

دارایان: داشته های اقتصاد ایران
@daraian
2024/09/29 01:38:13
Back to Top
HTML Embed Code: