Telegram Web Link
هزینه رشد اسمی دارایی‌‏ها
پویا جبل عاملی

🔹 با فراگیر شدن دایره معامله‌گران حقیقی بورس در سال۱۳۹۹، حربه‌ای تازه به دست برخی آمد که با ادعای نفع توده معامله‌گران، به دنبال رشد اسمی در بازار سرمایه باشند و از آن سود برند. بگذارید منظور خود را از «رشد اسمی» شفاف‌تر بیان کنیم. بورس به‌عنوان یک بازار مالی تصویر بخش حقیقی اقتصاد است.

🔹این گزاره به آن معناست که وضعیت بخش مالی نمی‌تواند واگرایی نامحدودی نسبت به شرایط بخش حقیقی داشته باشد. نمی‌شود بخش حقیقی مثلا رشد یک‌درصدی را برای چندین سال تجربه کند؛ اما بخش مالی به‌طور واقعی (پس از کسر تورم از بازدهی) مثلا رشد چندین ۱۰درصدی را داشته باشد. تا خلق ثروتی در اقتصاد رخ ندهد، همه فعالان بازار سرمایه نمی‌توانند نفع واقعی از مشارکت در بازار داشته باشند. تا بهره‌وری رشد نکند و ظرفیت‌های تولیدی بیشتر نشود، عایدی واقعی برای همه فعالان ایجاد نمی‌شود.

🔹 امروز شاهد آن هستیم که افزایش یک‌درصدی نرخ بهره بین بانکی که حتی اثر مستقیمی بر نرخ‌های سیستم بانکی ندارد، مورد انتقاد گسترده قرار می‌گیرد؛ درحالی‌که تورم در سطوح بالای تاریخی خود قرار دارد و نیاز است تا سیاست‌های انقباضی حاد اتخاذ شود. بدون تردید تنها یک تحلیل جامع اقتصادی- سیاسی می‌تواند گره این سوال را باز کند که چرا این میزان بسیار ناچیز در افزایش نرخ بهره با توجه به سطح تورم کنونی می‌تواند به این مخالفت گسترده دامن بزند؟ اما محوری‌ترین پاسخ آن است که تورم و رشد اسمی دارایی‌ها به نفع گروه‌های خاص اما پرنفوذ است و به زیان توده‌هایی که هیچ گروه مرجع اثرگذاری، آنان را نمایندگی نمی‌کند.

لینک متن کامل
#بورس
#نرخ_بهره

دارایان: داشته‌های اقتصاد ایران
@daraian
🔹 تئوری بازی‌ها چه چیزی درباره جنگ اوکراین می‌گوید؟

آناستازیا فدیک، استادیار امور مالی در دانشگاه برکلی و دیوید مک آدامز، استاد اقتصاد در دانشگاه دوک به یک ریسک بزرگ دست زدند. این دو اقتصاددان با استفاده از مفاهیم استراتژیک در نظریه بازی‌ها تلاش کردند به درک حرکت‌های فعلی روسیه، پیش‌بینی رفتار آینده آن و استخراج بهترین استراتژی‌ها برای دستیابی به اهداف بلندمدت بپردازند.

آنها با پیش‌بینی وقوع جنگ فرسایشی تاکید کردند که در این نوع جنگ، بازی واقعی، بازی روان‌شناسی و مبتنی بر تصمیم رقابتی است تا یک طرف، قدرت و استقامت خود را به نمایش بگذارد. البته باورها نیز در جنگ فرسایشی بسیار مهم هستند. وقتی هر دو طرف منابع برابر و عزم برابر برای پیروزی داشته باشند، جنگ فرسایشی می‌تواند بسیار طولانی شود. با این حال، اگر یک طرف در این بازی بتواند طرف دیگر را متقاعد کند که هرگز تسلیم نمی‌شود، طرف دیگر انگیزه‌ای می‌یابد تا فورا عقب‌نشینی کند؛ چون می‌خواهد از هدر رفتن منابع در یک نبرد بی‌ثمر جلوگیری کند. از این منظر کشیدن جنگ به زمستان می‌تواند به نفع پوتین باشد. دنیای اقتصاد

لینک متن کامل
#جنگ

دارایان: داشته‌های اقتصاد ایران
@daraian
زورآزمایی غرب و روسیه
علی چشمی

در دو سال اخیر و به ویژه پس از جنگ روسیه با اوکراین به نظر می‌رسد رویارویی غرب برای زورآزمایی جدید با روسیه شروع شده است.

سه دلیل می‌توان ارائه کرد برای این‌که چرا غرب به سمت این زورآزمایی رفته است:
۱. حریف باید هم ارزش جنگیدن و در نتیجه توانمندتر شدن غرب را داشته و هم باید احتمال برد غرب بالا برآورد شده باشد.
۲. این زورآزمایی باید بتواند نقطه‌ضعف‌های اساسی غرب را برطرف کند.
۳. رویارویی باید منافع ویژه برای برنامه‌های اقتصادی جدید غرب (منابع ارزش‌آفرینی جدید) داشته باشد.

🔹 در این رویارویی، کشورهای دیگر جهان تلاش دارند تا هم از هزینه‌های این رویارویی اجتناب کنند و هم تا حد ممکن از منافع آن بهره‌مند شوند. برای نمونه ترکیه، عربستان و چین در ماه‌های اخیر به خوبی این اهداف دوگانه خود را پیش برده‌اند.

ترکیه هم در حال امتیازگیری از ناتو است و هم روسیه. عربستان هم تولید نفت خود را بالا برده و هم با قیمت بالاتر می‌فروشد و هم شایعه شده در تجارت فرآورده‌های نفتی روسیه نقش دارد. چین هم با غرب تعاملات اقتصادی رو به گسترش در زنجیره جدید ارزش جهانی دارد و هم از تخفیف‌های انرژی روسیه بهره‌مند می‌شود.

این پرسش نیز مطرح است کشورهایی که در کنار روسیه قرار می‌گیرند از آینده این رویارویی در بلندمدت بهره خواهند برد یا دست‌شان از خوان منافع این رویارویی کوتاه خواهد ماند؟ البته نتیجه این رویارویی در کوتاه‌مدت به سرمای زمستان اروپا و نرخ تورم غرب بستگی دارد و در بلندمدت به توفیق غرب در کنترل بحران مواد غذایی و رهایی از وابستگی به انرژی فسیلی. روزنامه سازندگی

لینک متن کامل

دارایان: داشته‌های اقتصاد ایران
@daraian
بررسی عوامل شکل‌دهنده تورم فزاینده در گفت‌وگو با سیدعلی مدنی‌زاده: حسرت سیاست

🔻 حذف ارز ترجیحی 4200 تومانی هم یک شوک بود اما ابعاد این شوک به دلیل نحوه اجرای سیاست حذف، که به صورت دفعتی و ناگهانی بود، بسیار بزرگ بود. به طوری که هر سیاست پولی فعالی که به کار گرفته می‌شد، نمی‌توانست کل آثار این شوک را پوشش دهد. یعنی در هر صورت بخشی از آن به صورت تورم ظاهر می‌شد. به هر حال زمانی که قیمت برخی از کالاهای اساسی و مهم در اقتصاد در معرض جهش و افزایش قابل توجهی است و این جهش هم به صورت دفعتی و ناگهانی صورت می‌گیرد، کشیدن ترمز تورم به کمک سیاست پولی، تکانه‌های شدیدی ایجاد می‌کند که حتی ممکن است به دیگر بخش‌های اقتصاد صدمه وارد کند. به هر حال کشیدن چنین ترمز سنگینی بدون صدمه نیست. در واقع ضربه اصلی این شوک، همان نحوه اجرای سیاست بود که به صورت ناگهانی این حذف اتفاق افتاد وگرنه اگر این افزایش قیمت به صورت تدریجی صورت می‌گرفت، مدیریت و کنترل آن تا این اندازه سخت نمی‌شد. اتفاقاً سیاست‌های پولی فعال طراحی شده تا در چنین شرایطی وارد عمل شود و شوک‌ها را کنترل کنند.

🔻 به دلیل رشد نقدینگی حدود ۴۰درصدی که در سال گذشته داشتیم، قرار نیست انتظار کاهش تورم وجود داشته باشد؛ این رشد ۴۰درصدی هنوز تخلیه نشده و با یک تاخیر فاز به اقتصاد وارد می‌شود، یعنی از همین تیر و مرداد باید منتظر نتایج و آثار این افزایش نیز باشیم. همزمان اصلاح خاصی هم در درآمدهای نفتی اتفاق نیفتاده است. درآمدهای نفتی ما در پاییز و زمستان افزایش مطلوبی داشت و امید می‌رفت که ما بتوانیم به کمک آن کسری بودجه را به‌خوبی پوشش دهیم، بودجه دولت هم به خاطر افزایش کم حقوق کارمندان شکاف کمتری داشت و این انتظارات مثبت نسبت به بهبود شرایط شکل گرفته بود. اما از طرفی درآمدهای بودجه، به دلیل کاهش درآمدهای نفتی کاهش پیدا کرد، همچنین فشارهای هزینه‌ای افزایش ۵۷درصدی حداقل دستمزد به صورت مستقیم و غیرمستقیم به دولت وارد شد، شکاف میان درآمد و هزینه دولت افزایش پیدا کرد و آن انتظارات مثبت برآورده نشد. اگر شرایط تغییر نمی‌کرد مسیر مثبت در حال پیمودن بود ولی این تغییرات، بهبود وضعیت را در هاله‌ای از ابهام قرار داده است. در نتیجه، تا وقتی که یک تغییر ماهوی در سیاستگذاری کشور رخ ندهد، ما انتظار داریم که کف تورم ۳۵ تا ۴۰ درصد برای ادامه راه کاملاً قابل تصور باشد و محقق شود.

لینک متن کامل
#تورم

دارایان: داشته‌های اقتصاد ایران
@daraian
♦️عادل آذر درگذشت

🔹 عادل آذر نماینده پیشین مردم استان ایلام در مجلس هفتم و رئیس پیشین دیوان محاسبات کشور و مرکز آمار ایران درگذشت./ایرنا

@daraian
daraian.com
بحران اقليمي و سيلاب‌هاي مرداد 1401
مهدي زارع

🔹 استفاده نامتعادل از منابع آب، آمايش غلط سرزمين ايران به ويژه از سال 1370 به بعد، تمركز نامتناسب جمعيت به ويژه به سوي مراكز استان‌ها و به‌طور خاص به سوي تهران، حفر چاه‌هاي عميق مجاز و غيرمجاز و الگوي نامتناسب كشت در بسيار از نواحي كه با كمبود آب مواجهند، انتقال‌هاي آب از حوزه‌هايي كه آب داشته و تعادل اكولوژيك در آنها برقرار بوده به مناطق پرجمعيت شهري مانند تهران و تبريز و...، و احداث جاده‌هاي مطالعه نشده در مناطق ويژه از نظر محيط زيستي. اين مسائل به جابه‌جايي جمعيتي در ايران انجاميده است. جمعيت آسيب‌پذيرتر و فقير‌تر تازه مهاجر در حاشيه شهرها به ويژه كلانشهرها، مستقر مي‌شوند. اين مهاجران تازه خانه‌هاي آسيب‌پذيرتر مي‌سازند و محله‌هاي پرجمعيت‌تر ايجاد مي‌كنند. نمونه‌هايي از اين وضع را مي‌توان در ورامين و ملارد و اسلامشهر در پيرامون تهران مشاهده كرد.

🔹 طي ۶د‌هه اخير، حدود 18ميليون هكتار از سطح جنگل‌هاي كشور كم شد‌ه است. اگر با همين روند‌ پيش برويم تا ۷۵ سال ديگر اثري از جنگل‌هاي امروزي ايران باقي نمي‌ماند‌! بر اساس گزارش ۲۰۱۸ سازمان ملل كل فرسايش خاك جهان ۲۴ ميليارد تن است و يك‌دوازدهم آن يعني ۲ ميليارد تن در ايران رخ مي‌دهد، در حالي كه ايران يك‌صدم خاك جهان را دارد. ميزان فرسايش خاك ايران ۸ برابر ميانگين جهاني است. موضوع وقتي نگران‌كننده‌تر مي‌شود كه بدانيم شكل‌گيري يك سانتيمتر مكعب خاك در ايران به‌طور متوسط ۸۰۰ سال زمان نياز دارد.

لینک متن کامل
#تغییرات_اقلیمی

دارایان: داشته‌های اقتصاد ایران
@daraian
گزارش تحولات بازار معاملات مسکن شهر تهران در تیر ماه 1401

🔹 متوسط قيمت يک متر مسکن در شهر تهران ۴۱ ميليون تومان در تیر ماه ۱۴۰۱ شده که حاکی از افزايش ۵.۸ درصدی نسبت به ماه قبل و ۳۸.۸ درصدی نسبت به ماه مشابه سال قبل است.

لینک متن کامل گزارش
#مسکن

دارایان: داشته‌های اقتصاد ایران
@daraian
🔴 به دنبال آمار ضعیف تولید در چندین کشور و افزایش نگرانی سرمایه گذاران در مورد تقاضای جهانی نفت، قیمت نفت در روز سه شنبه کاهش یافت.

قیمت آتی نفت برنت با 29 سنت کاهش به 99.74 دلار در هر بشکه رسید و قیمت آتی نفت خام WTI با 22 سنت کاهش به 93.67 دلار در هر بشکه رسید.

این کاهش در حالی رخ داد که قیمت‌های آتی برنت در روز دوشنبه به پایین‌ترین سطح خود یعنی 99.09 دلار در هر بشکه رسید که پایین‌ترین قیمت از 15 جولای بود.

قیمت ها بی‌ثبات بوده‌اند، زیرا سرمایه‌گذاران با ترس از رکود بالقوه جهانی، عرضه جهانی را محدود میدانند.

🔻نگرانی‌های رکود اقتصادی روز دوشنبه تشدید شد زیرا نظرسنجی‌ها از ایالات متحده، اروپا و آسیا نشان داد که کارخانه‌ها در ماه ژوئیه در تلاش برای رشد تولید هستند. کاهش تقاضای جهانی و محدودیت‌های سختگیرانه چین برای کووید-19 تولید را کند کرد.

✔️سرمایه‌گذاران منتظر نتیجه نشست روز چهارشنبه بین سازمان #اوپک پلاس، برای تصمیم گیری در مورد تولید ماه سپتامبر هستند.

خبرنگار فاکس بیزنس گفت که عربستان سعودی، اوپک پلاس را برای افزایش تولید نفت در این نشست تحت فشار قرار خواهد داد.
دو منبع از هشت منبع اوپک پلاس در نظرسنجی رویترز گفتند که افزایش اندک برای ماه سپتامبر در نشست 3 اوت مورد بحث قرار خواهد گرفت. بقیه گفتند خروجی احتمالا ثابت نگه داشته می شود.

‼️❗️به دنبال افزایش فشار بر تهران برای محدود کردن برنامه هسته‌ای‌، ایالات متحده روز دوشنبه تحریم‌هایی را علیه شرکت‌های چینی و دیگر شرکت‌هایی که به گفته آن‌ها به فروش ده‌ها میلیون دلار نفت و محصولات پتروشیمی ایران به شرق آسیا کمک کرده‌اند، اعمال کرد. پارسیس
#نفت

@daraian
daraian.com
علینقی مشایخی: اشتباه تفکیک وزارتخانه صمت

نیروهای زیادی در کارند که انگیزه دارند بازرگانی کشور را از طریق واردات و صادرات در خدمت تولیدکنندگان کشورهای دیگر قرار دهند که این امر به سرکوب تولید داخل منجر خواهد شد. این نیروها شامل نمایندگان تولیدکنندگان خارجی، دلالها و واسطهها و همچنین برخی نابسامانیها و عدم‌تعادلهای مقطعی بین عرضه و تقاضای کالا در بازار داخلی است. نیروهای مزبور به‌خصوص با سیاستهای ارزی نامناسب که قیمت ارز را به طور دستوری پایین نگه‌دارد، موجب نابودی و ضعف صنعت کشور میشوند. نگاهی به گذشته و نابودی صنایعی نظیر نساجی، کفش، و لوازم‌خانگی گویای این تجربه تلخ است. ایجاد وزارت بازرگانی، میدان عمل نیروهای مزبور را بازتر کرده و دور از چشم مسوولان صنعت سیاست‌هایی را طراحی و اجرا می‌کند که موجب خسران صنعت می‌شود.

لینک متن کامل
#صنعت

دارایان: داشته‌های اقتصاد ایران
@daraian
وزیر اقتصاد در مورد بورس: درگیر التهابات نمی‌شویم

ما متأثر از التهابات و فضاآفرینی ها نمی‌شویم و فعالان حرفه‌ای بازار کاملاً در رفتار و پیگیری‌ها و مصوبات ستاد اقتصادی دولت و بنده دیده‌اند.

بازار سرمایه بازاری است که باید با رصد تمام متغیرهای داخلی و خارجی مؤثر بر کل اقتصاد ایران تحلیل شود که فعالان حرفه‌ای بازار بر این موضوع عالم هستند و اینکه موضع ستاد اقتصادی دولت نسبت به تقویت بازار سرمایه یک موضع کاملاً بنیادی و اصولی است.

لینک متن کامل
#بورس

دارایان: داشته‌های اقتصاد ایران
@daraian
هیأت مذاکره‌کننده ايراني ساعتي ديگر به وين مي‌رود

🔹️ سخنگوی وزارت امور خارجه از عزیمت هیأت مذاکره‌کننده ايراني، به ریاست علی باقری، به وین با هدف ادامه دادن مذاکرات برای رفع تحریم‌های ظالمانه علیه ملت ایران خبر داد.

🔹️ناصر کنعانی افزود: در این دور از گفت‌وگوها درباره ایده‌های مطرح‌شده از سوی طرف‌ها از جمله ایده‌های ارائه‌شده از سوی جمهوری اسلامی ایران که این هفته به طرف مقابل ارائه شد، بحث خواهد شد. ایسنا
#برجام

@daraian
معاون وزیر اقتصاد: افزایش قیمت‌های خردادماه تورم نبود، شوک قیمتی بود!!

🔹 براساس مبانی اقتصادی نمی‌توان به افزایش قیمت‌ها در خردادماه، تورم بگوییم. آنچه که تحت عنوان افزایش در شاخص قیمت‌ها رخ داد، یک جهش قیمتی بوده، در تورم شاهد افزایش مستمری در شاخص‌های عمومی قیمت‌ها هستیم. اما آنچه که در خردادماه رخ داد،‌ یک جهش و شوک قیمتی و مورد انتظار بود.

لینک متن کامل
#تورم

دارایان: داشته‌های اقتصاد ایران
@daraian
فرشاد فاطمی: چرایی شکست سیاستگذاری

🔹 یکی از مهم‌ترین نکات در این زمینه، توجه به آموزش مفاهیم پایه اقتصادی در کشور است. برخی مفاهیم پایه همچون «توسعه صنعتی چیست؟»، «نقش دولت در این مسیر چگونه نشانه‌گذاری شده است؟» یا «تجربه کشورهای مختلف در خصوص توسعه صنعتی چه بوده است؟» متاسفانه در دانشگاه‌های ما هیچ‌گاه به صورت موثر، به افرادی که در آینده می‌توانند به‌عنوان سیاستگذار نقش‌آفرینی کنند، آموزش داده نمی‌شود.

🔹 در حال حاضر، اگر به ۱۰سیاستمدار ایرانی، ۱۰نماینده مجلس یا حتی ۱۰استاد دانشگاه که در سیاستگذاری اثرگذار هستند، بگویید صنعتی‌شدن چه مراحل و الزاماتی دارد، با پاسخ‌هایی مواجه می‌شوید که بعضا با یکدیگر در تناقض هستند. یک گروه ممکن است دخالت حداکثری دولت را نقطه مثبت در روند توسعه صنعتی بدانند و گروه بعد بیرون‌ماندن دولت از دایره این توسعه را به‌صلاح کشور بدانند.

🔹 هر زمان در ایران شرایط برای صنعتی شدن فراهم شد، تلاش کردیم با تخصیص انحصارهای دولتی یا غیردولتی از آنها حمایت کنیم؛ این در حالی است که در شرایط انحصار اقتصادی، هیچ درخت گردویی نمی‌روید؛ یعنی مجموعه‌ای از سیاست‌های ناهمخوان غیرحمایت‌کننده از صنعت داریم که دولت هم به واسطه اینکه درآمد نفت نداشته است، نباید آنها را تغییر دهد و این موضوع هم به بستری تبدیل شده است که دولت‌ها نیازی نمی‌دیدند در مسیر صنعتی‌شدن گام بردارند.

لینک متن کامل
#توسعه

دارایان: داشته‌های اقتصاد ایران
@daraian
باز هم نابرابری آموزشی
محمدحسین شریف‌زادگان


🔻 به‌تازگی گزارشی از نابرابری آموزشی از یکی از کارشناسان دبیرخانه شورای انقلاب فرهنگی منتشر شد که گواهی است بر دیگر مستندات نابرابری آموزشی در ایران:

- ۵۶ درصد قبولی پزشکی، داروسازی و دندان‌پزشکی از دهک دهم پردرآمدها بوده است.

- ۶۲ درصد قبولی مهندسی کامپیوتر نیز از گروه درآمدی دهم انتخاب شده‌اند.

- ۵۵ درصد از ورودی‌های گروه فنی و مهندسی در دانشگاه صنعتی شریف نیز از گروه درآمدی دهم قبول شده‌اند.

- ۸۰ درصد کل قبولی‌های زیر رتبه ۳۰۰۰ از دهک ۸ تا ۱۰ درآمدی انتخاب شده‌اند.

- ۳۲ درصد قبولی‌های گروه ریاضی و ۱۲ درصد گروه انسانی از مناطق ۱ تا ۶ تهران بوده است.

- 25 درصد قبولی‌های همه رشته‌ها از ۹ منطقه تهران بوده است.


این آمار نشان می‌دهد که شانس پردرآمدهای جامعه برای ورود به رشته‌های شاخص دانشگاهی مثل پزشکی، دندان‌پزشکی، داروسازی، مهندسی، روان‌شناسی و حقوق به‌ طور فاحشی بیشتر است و حاکی از آن است که به علت فقر و نابرابری درآمدی، استعدادهای خوب و متوسط نتوانسته‌اند با بهره‌مندی از مدارس غیردولتی و کلاس‌های تقویتی گران‌قیمت خود را آماده رقابت در کنکور کنند و عملا کنکور سراسری صحنه رقابت ناعادلانه‌ای است بین دانش‌آموزان خوب و متوسط دارای درآمد کم و متوسط با دانش‌آموزان خوب و متوسط پردرآمدها که نتایج آن عملکرد فوق‌الذکر و جا‌ماندن بسیاری از ظرفیت‌ها و استعدادهای جامعه در رقابتی غیرمنصفانه و غیرعادلانه است.

لینک متن کامل
#آموزش #نابرابری #فقر

دارایان: داشته‌های اقتصاد ایران
@daraian
🔺️از بین ۴۰ قبول شده برتر کنکور تنها یک نفر در مدرسه دولتی درس خوانده است

🔹از بین ۴۰ داوطلب برتر امسال، تنها دو نفر یکی در مدرسه دولتی و دیگری در مدرسه نیمه‌دولتی درس خوانده‌اند و ۲۹ داوطلب در مدارس استعدادهای درخشان و ۹ نفر هم در مدارس غیرانتفاعی تحصیل کرده‌اند./ فرهیختگان

لینک متن کامل
#آموزش #نابرابری #فقر


دارایان: داشته‌های اقتصاد ایران
@daraian
موسی غنی‌‏‌نژاد: ضرورت پیوند با اقتصاد جهانی

متاسفانه نظریه‌های منسوخ و خطرناکی مانند خودکفایی هنوز در کشور ما طرفدارانی دارد؛ غافل از اینکه این مفهوم سوای پیام ایدئولوژیک خاص خود، هیچ مضمون علمی یا عملی در جهت منافع ملی ندارد. این حرف مورد علاقه برخی سیاستمداران که «ما سرنوشت اقتصادی کشور را به توافق هسته‌‌ای گره نمی‌‌زنیم» آشکارا شعاری تبلیغاتی-انتخاباتی است؛ زیرا در دنیای امروزی هیچ کشوری نمی‌‌تواند اقتصاد خود را منتزع از روابط اقتصاد جهانی نگاه دارد.

در تعلیق نگاه داشتن مذاکرات هسته‌‌ای و تعلل در به نتیجه رساندن آن و ختم ماجرا، هر علت سیاسی که داشته باشد، به لحاظ اقتصادی برای کشور ما خسران عظیمی به همراه دارد. در شرایط امروزی بازار جهانی انرژی که به علت جنگ اوکراین، نیاز مبرمی به صادرات نفت ایران وجود دارد تاخیر در توافق هسته‌‌ای هزینه فرصت از دست رفته‌ای برای کشورمان دارد؛ چراکه با افزایش حداقل یک میلیون بشکه در روز صادرات نفت و درآمد حاصل از آن می‌‌توان بخش اعظم کسری بودجه دولت را جبران کرد و به فرآیند تورمی خطرناکی که جامعه گرفتار آن شده است تا حدود زیادی پایان داد. البته هزینه فرصتی که به آن اشاره شد منحصر به موضوع باز یافتن بازارهای از دست رفته در این سال‌های تحریم و نیز کمیت درآمدهای دولت نیست، بلکه کیفیت آن نیز اهمیت بسیاری دارد که ناظر بر مساله «دور زدن» تحریم‌هاست. به یاد داریم که واقعیت ناشی از پوشیده نگاه داشتن بسیاری از اطلاعات در گذشته و توسل به شیوه‌های نامتعارف فروش و بازاریابی، جامعه ما را به چه فسادهای گسترده‌‌ای آلود. پرونده فساد فوق تصور بابک زنجانی هنوز بسته نشده است. در وضعیت کنونی نیز «کاسبان تحریم» حرفه‌‌ای در کمین‌‌اند و معلوم نیست در حال پختن چه آشی برای اقتصاد نحیف کشور هستند. ضرورت رسیدن به توافق هسته‌‌ای موضوعی است که سرنوشت اقتصاد ملی کشور به آن گره خورده است و نباید دستاویزی برای رقابت‌‌ها و تسویه حساب‌‌های تنگ‌‌نظرانه جناحی و گروهی قرار گیرد. دنیای اقتصاد

لینک متن کامل
#برجام

دارایان: داشته‌های اقتصاد ایران
@daraian
گزارش کامل تحقیق و تفحص مجلس از فولاد مبارکه/ کشف ۹۰ عنوان تخلف از پولشویی تا رانت ۹۱ هزار میلیارد تومانی

لینک متن کامل گزارش ۳۰۰ صفحه‌ای
#فساد

دارایان داشته‌های اقتصاد ایران
@daraian
دلار تا کجا می‌ریزد اگر برجام احیا شود؟

🔹 برخی از ریزش دلار تا ۲۰ هزار تومان پس از توافق می‌گویند و گروهی از بازگشت به ۳۰ هزار تومان. اما مقصد دلار کجاست؟ فردای اقتصاد

لینک متن کامل
#ارز
#برجام

دارایان: داشته‌های اقتصاد ایران
@daraian
🔹 نرخ تورم نقطه‌ای در مرداد ماه ١٤٠١ به عدد ٥٢,٢ درصد رسید

لینک متن کامل گزارش
#تورم

دارایان: داشته‌های اقتصاد ایران
@daraian
🔻 آیین‌نامه واردات خودرو ابلاغ شد

🔹آیین‌نامه واردات خودرو بعد از ماه‌ها کش‌وقوس در دولت و مجلس  در نهایت در تاریخ ۲۶ مرداد ماه به تصویب هیئت وزیران رسید و در تاریخ ۳ شهریور ماه از سوی معاون اول رئیس‌جمهور ابلاغ شد.

🔹طبق این آیین‌نامه، واردات خودرو باید با ثبت سفارش و تخصیص ارز صورت گیرد همچنین سقف واردات خودروی خارجی ۲۰ هزار دلار است. اولویت با خودروهای زیر ۱۰ هزار دلار تعیین شده است و سقف منابع ارزی برای واردات خودرو حداکثر یک میلیارد دلار است.

همچنین کلیه خودروهای وارداتی در بورس کالا عرضه خواهند شد./تسنیم
#خودرو
@daraian
daraian.com
2024/09/27 04:11:34
Back to Top
HTML Embed Code: