Telegram Web Link
عبدالناصر همتی: ارزیابی نتایج حذف ارز ترجیحی و روند تورم

بعداز شوک قیمتی ماههای اردیبهشت و خرداد ، که تورم تاریخی خردادماه ۱۴۰۱ را رقم زد، اینک تصمیم و اقدام دولت سیزدهم درخصوص حذف ارز ترجیحی را بهترمی شود ارزیابی کرد.

همانطور که پیش بینی شد،علیرغم ادعای مسؤلین مبنی بر تأثیر حذف ارز ترجیحی بر چند قلم محدود از کالاها، مشخص شد که افزایش قیمت این بخش از کالاها، تأثیر قابل توجهی بر سطح عمومی قیمتها (چه مستقیم و چه غير مستقیم و خصوصاً با اثر گذاری برقیمتهای نسبی) در بازار دارد.

درصورتی‌که بانک مرکزی نتواند نرخ ارز بازار آزاد را به نرخ ارز نیمایی نزدیک کند، رانت تفاوت بین ارز نیما و ارز آزاد که درحال حاضر حدود ۷ هزار تومان هست را چگونه چاره جویی خواهند کرد و اگر مجبور شوند نرخ نیما را با نرخ ارز در بازار آزاد هماهنگ کنند، قیمت کالاهای اساسی را چگونه می خواهند تثبیت وکنترل کنند؟ تأثیر این تغییر بر قیمت کالاها و خدمات و از آن طریق بر یارانه های پرداختنی چگونه اعمال خواهد شد؟

به خاطر تداوم تحریم و نرخ بالای تورم در کشور، پیچیدگی ها و ابعاد تأثیر حذف ارز‌ ترجیحی همچنان بر روند تورم و معیشت اقشار مختلف جامعه، خصوصاً دهک های پایین جامعه سایه افکنده است.

🔹براى تضمين امنيت ملى در شرايط پرتنش جهانى و بويژه حفظ حمايت اجتماعى از عبور اقتصاد كشور از مرحله گذار و پرريسك كنونى، دولت بایستی هرچه سریعتر مذاکرات را تعیین تکلیف ، انتظارات تورمی را کنترل و با تشدید اقدامات احتیاطی، ریسک بانکها را کنترل و با فراهم ساختن امکان افزایش صادرات نفت از مسیر معمولی و کنترل کسری بودجه، فشار به پایه پولی و نقدینگی را کاهش دهد .درغیر این صورت ، امکان تداوم سیکل باطل کسری بودجه،رشد نقدینگی، رشد قیمت ارز ، بالا بوده و تورم از هر دو ناحیه عرضه و تقاضا برای بالا رفتن تحت فشار خواهد بود.

لینک متن کامل
#تورم
#ارز
#یارانه

دارایان: داشته‌های اقتصاد ایران
@daraian
برداشت نادرست از تورم خرداد ماه ۱۴۰۱
علی سرزعیم

🔹 امروزه برخی افراد مدعی شده‌اند که تورم شدید خرداد ماه به‌دلیل اجرای طرح حذف ارز ۴۲۰۰ بوده است و معتقدند که طراحان و طرفداران طرح حذف ارز ۴۲۰۰ یا پیامدهای تورمی آن را نادیده گرفته یا دست‌کم گرفته‌اند. این افراد وقوع تورم خردادماه را نشانه‌ای از آن تلقی می‌کنند که طرح‌های اصلاحات اقتصادی در ایران نه تنها لزومی ندارد، بلکه نباید به اجرا درآید. اگر خدای نکرده این تحلیل نادرست در ارکان حکمرانی پذیرفته شود، بیم آن می‌رود که باب اصلاحات اقتصادی حتی به شکل نصفه و نیمه موجود نیز بسته شود. بنابراین ضروری است اصل این تحلیل را مبنی بر اینکه تورم خردادماه ناشی از حذف ارز ۴۲۰۰ بوده است، مورد نقد قرار داد و سست بودن پایه‌های تحلیلی آن را نشان داد.

🔹 قرائن نشان می‌دهد رشد پایه پولی و رشد نقدینگی در سال۱۴۰۰ به نصاب جدیدی رسیده و رکورد بالایی را زده است.
🔹 اتفاق دیگری که در سال‌۱۴۰۱ بی نظیر بوده، رشد بسیار شدید حقوق بوده است.
🔹 پدیده سومی که تاثیر مهمی برجا گذاشته، افت شدید امید به حل‌وفصل۳ صلح‌آمیز مناقشه هسته‌ای است.
🔹 قیمت‌های جهانی به‌دلیل کرونا و جنگ روسیه علیه اوکراین نیز افزایش یافته و این امر خود را در قیمت‌های وارداتی نشان داده است.

لینک متن کامل
#تورم
#ارز
#یارانه

دارایان: داشته‌های اقتصاد ایران
@daraian
🔹بورل: بن‌بست مذاکرات وین را بازگشایی کردیم

جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا بامداد یکشنبه اعلام کرد: نتیجه مهم سفر من به ایران این بود که ما بن‌بست اخیر را بازگشایی کرده و مذاکرات متوقف‌ شده بر سر برجام از سر گرفته می‌شود./ فارس
#برجام

@daraian
daraian.com
ملاحظاتی در باب گرانی‌های اخیر

محمدهادی سبحانیان
معاون سیاستگذاری اقتصادی وزارت اقتصاد

🔹 در زمان آغاز به کار دولت، نرخ تورم در بالاترین میزان خود قرار داشت. بر اساس گزارش بانک مرکزی، نرخ تورم نقطه به نقطه و دوازده ماهه در شهریورماه ۱۴۰۰ به ترتیب برابر با ۵۴.۹ و ۵۹.۳ درصد بود که بالاترین نرخ تورم طی ۷۰ سال گذشته در اقتصاد ایران بوده است. دولت سیزدهم که طبیعتاً در همان ابتدا انرژی فراوانی را صرف ارزیابی و انتخاب مدیران شایسته برای لایه‌های مدیریتی دستگاه‌های اجرایی کرده بود، با اتخاذ اقدامات مهمی نظیر انضباط بخشیدن به سیاست‌های پولی و مالی، جلوگیری از پولی شدن کسری بودجه به عنوان خط قرمز و حفظ آرامش در بازارها، به گونه‌ای عمل کرد که نرخ تورم تا قبل از اجرای سیاست عادلانه کردن یارانه‌ها به ۳۶.۲ درصد برای تورم نقطه به نقطه و ۴۱.۹ درصد برای تورم دوازده ماهه کاهش پیدا کند. در واقع از ابتدای دولت سیزدهم تا انتهای اردیبهشت‌ماه نرخ تورم نقطه به نقطه به میزان ۱۸.۷ واحد درصد و نرخ تورم دوازده ماهه به میزان ۱۷.۱۴ واحد درصد کاهش را تجربه کرد که یک نمونه موفق و کم‌نظیر برای اقتصاد ایران در این مدت زمان و بدون تغییر معادلات جهانی و با تکیه بر تدابیر تیم اقتصادی دولت به حساب می‌آید.

🔹 درحالی که نرخ ارز ترجیحی در فاصله ابتدای سال ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۰ تغییر نکرد، کالاهای مشمول ارز ترجیحی، رشد قیمت بعضاً بیش از۴۰۰ درصد را تجربه کرده‌اند که این موضوع علاوه بر عوامل ذکرشده در ارتباط با رانت، به افزایش هزینه‌های ریالی تولید آنها مرتبط است. بنابراین دولت سیزدهم با موضوعی مواجه شد که در شرایط خاص تورم رکودی کشور و اقتصاد کرونایی، یا باید ادامه‌دهنده مسیر غلط اختصاص ناعادلانه ارز ترجیحی می‌بود یا طی اقدامی انقلابی، اعتبار دولت در سال اول را مصروف آغاز پرقدرت اصلاح اقتصادی می‌کرد.

🔹 اجرای این سیاست همزمان با افزایش‌های بی‌سابقه تورم کالاهای وارداتی و قیمت‌‌های جهانی به دلیل جنگ اوکراین و روسیه و همچنین الزامات اجرایی در برخی قوانین و مقررات از جمله قانون جدید مالیات بر ارزش افزوده، افزایش دستمزد و انرژی، تغییر مبنای محاسباتی نرخ ارز حقوق ورودی کالاها بر اساس قانون بودجه شد و متأسفانه این ایده رواج یافت که سیاست حذف ارز ترجیحی علت همه تورم اخیر بوده است.

لینک متن کامل
#تورم
#ارز
#یارانه

دارایان: داشته‌های اقتصاد ایران
@daraian
مذاکرات برجام همین هفته شروع می‌شود

🔹 تعهد آمریکا به ارائه تضمین‌های موردنیاز ایران

خطیب‌زاده سخنگوی وزارت خارجه:

🔻هم زمان و هم مکان تقریباً مشخص است. چند ساعت آتی تصمیمات نهایی اتخاذ می‌شود.

🔻 یکی از کشورهای حوزه خلیج فارس میزبان خواهد بود و طی روزهای آتی و در همین هفته این ملاقات انجام خواهد شد.

🔻بورل گفت آمریکا تعهد داده به برجام عمل و انتفاع ایران را تضمین می‌کند.

🔻الکاظمی نکاتی را از طرف عربستان به ما منتقل کرد و طرف عربستان آمادگی دارد در سطح دیپلماتیک مذاکرات در بغداد ادامه یابد و بزودی تاریخ آن نهایی می‌شود و متعاقب آن، سفر هیأت‌های فنی به سفارتخانه‌ها انجام می‌شود.
#برجام
@daraian
daraian.com
پروژه کردن سهام، شیره بورس را می‌کشد

قالب پروژه کردن به این معنا است که فردی که می‌خواهد نقدینگی وارد یک سهم کند و عده‌ای را نیز همراه با وارد می‌کند. به نوعی خریدهای گروهی توسط مردم انجام می‌شود و سینگال‌دهی نیز توسط یک عده کانال و گروه است. در نهایت زمانی که آن سهم به عدد مشخص می‌رسد فردی که نماد را پروژه کرده از سهم خارج می‌شود. تجارت‌نیوز

لینک متن کامل
#بورس

دارایان: داشته‌های اقتصاد ایران
@daraian
چرا هنوز فکر می‌کنید با انداختن نانوا در تنور، قیمت پایین می‌آید؟

آقای رئیسی در گفت‌وگوی تلویزیونی اخیر خود بار دیگر نهادهای تعزیراتی و نظارتی را به کمک طلبید. این درخواست و دستور ایشان در حدود ١٠ ماه سکانداری امور بارها و بارها تکرار شده است.

مسئولان، خبرنگاران و برنامه‌سازان رسانه‌های دولتی چه زمانی قرار است متوجه شوند که دوره انداختن نانوا در تنور برای کنترل قیمت نان گذشته است؟!

چه میزان خسارت باید به اقتصاد و زندگی و روح و روان یک جامعه تحمیل شود تا سیاست‌گذاران متوجه شوند سرکوب قیمت‌ها جز به غیرسودآور و زیان‌ده‌شدن امر تولید و بسته‌شدن در کارخانه‌ها و عدم سرمایه‌گذاری‌های جدید و افزایش قیمت‌ها و... منتهی نخواهد شد؟! شرق


لینک متن کامل
#تورم

دارایان: داشته‌های اقتصاد ایران
@daraian
قيمت متوسط يک متر مسکن در تهران ۳۹.۴ ميليون تومان شده که نسبت به ماه قبل ۸.۴ درصد افزایش داشته و نسبت به ماه مشابه سال قبل معادل ۳۲.۸ درصد بالا رفته.

متن کامل گزارش تحولات بازار معاملات مسکن شهر تهران در خرداد ماه ۱۴۰۱

دارایان: داشته‌های اقتصاد ایران
@daraian
حذف سیاسیِ سرمایه انسانی
محسن جلال پور

وریا غفوری یکی از محبوب‌ترین فوتبالیست‌های حال حاضر ایران به شمار می‌رود. عموم مردم او را به عنوان فوتبالیستی می‌شناسند که در سختی‌ها کنار مردم می‌ایستد و در اظهارنظرهای خود از حقوق مردم دفاع می‌کند. کاپیتان استقلال در نظر علاقه‌مندان به فوتبال بازیکنی حرفه‌ای است و به طور خاص، طرفداران تیم استقلال خاطرات خوبی با او دارند.

این روزها اختلاف نظر جدی میان مدیران سیاسی باشگاه استقلال و کاپیتان این تیم، هواداران را نگران کرده است. طرفداران متعصب استقلال از اینکه مدیران باشگاه در فصل نقل و انتقالات برای حفظ وریا غفوری تلاشی نمی‌کنند، نگران شده‌اند و در روزهای گذشته بارها مقابل ساختمان این باشگاه تجمع کرده‌اند. خواسته آنها مشخص است؛ «وریا را از دست ندهید».


من فوتبالی نیستم اما به واسطه شباهت زیاد این موضوع با حذف‌ سیاسیِ سرمایه انسانی که در کشور ما بسیار رایج است، سعی کردم به این موضوع نگاه کنم. موضوعی که می‌خواهم توضیح بدهم این است که در چند دهه گذشته برخورد نیروهای سیاسی با سرمایه انسانی هیچ‌گاه اصولی نبوده است.

سال‌های طولانی است که شاهد برخورد حذفیِ «نیروی سیاسی» با «نیروی انسانی» کشور هستیم. برخوردهای مشابهی با علی دایی و عادل فردوسی‌پور و دیگران صورت گرفته و جامعه را از حضور آنها محروم کرده است.
این برخوردها خطاست و چه تبعاتی دارد؟


در علم اقتصاد از «موجودی سرمایه» که لازمه رشد اقتصادی پایدار است، زیاد سخن گفته می‌شود. موجودی سرمایه را می‌توان مجموع ارزش ساختمان و تاسیسات و ماشین‌آلات و تجهیزاتی دانست که در فرآیند تولید نقش داشته و مورد استفاده قرار می‌گیرند.

در دنیای کسب‌وکار مدرن که محیطی پویا و رقابتی است، داشتن نیروی انسانی توانمند یکی از بزرگ‌ترین مزیت‏ها محسوب می‏شود. اگر این تعریف را مبنا قرار دهیم، متوجه می‌شویم در چند دهه گذشته در کشور ما برخورد نیروی سیاسی با نیروی انسانی هیچ‌گاه متناسب با این تعریف نبوده است.


برخورد نامناسب ساختار سیاسی با سرمایه انسانی یک بعد ماجراست اما تراژدی جایی اتفاق می‌افتد که سیاستمداران به جای نخبه‌گرایی به «نوچه‌پروری» رو می‌آورند و فرهنگ «چاپلوسی» را فراگیر می‌کنند.


جای دوری نرویم؛ در همین فوتبال که صنعتی پرحاشیه و پر از فساد و زد و بند است، افراد زیادی هم وجود دارند که بر خلاف وریا غفوری با چاپلوسی‌‌های سیاسی، مسیر پیشرفت خود را هموار می‌کنند اما آنها که در اظهارنظرهای عمومی به سیاستمداران ناکارآمد انتقاد می‌کنند و سمت مردم می‌ایستند از مزایایی نظیر به تعویق افتادن سربازی و عضویت در تیم ملی یا مربی‌گری تیم‌های حاضر در لیگ برتر محروم می‌شوند.


علی دایی یکی دیگر از سرمایه‌های ارزشمند انسانی در فوتبال کشور است که با وجود شایستگی‌هایی که دارد از مربی‌گری محروم شده و در حال حاضر هیچ نسبتی با فوتبال ایران ندارد. این ساختار حتی نتوانست عادل فردوسی‌پور را حفظ کند و به جای او فردی را مجری برنامه‌ فوتبال برتر کرد که در همه زمینه‌ها شایستگی فردوسی‌پور را نداشت.


برگردیم به باشگاه استقلال و آنچه درباره سرمایه ‌انسانی شرح دادیم را در باره این باشگاه هم به کار گیریم. بدیهی است که ستون اصلی موفقیت یک تیم فوتبال، سرمایه انسانی آن تیم شامل مدیران، مربیان و بازیکنان است. مجموع مربیان و بازیکنان تیم استقلال هم موجودی سرمایه انسانی این تیم به شمار می‌روند. مسلم است؛ تیمی که قهرمان شده یکی از بهترین کیفیت‌های سرمایه انسانی را دارد و مدیران این تیم باید در حفظ این سرمایه جدیت داشته باشند. از یک سو ممکن است بازیکنان مسن‌تر نظیر وریا غفوری به عنوان موجودی سرمایه مستهلک شده به نظر برسند که طبیعی است باشگاه باید جایگزینی مناسب برای آنها پیدا کند اما این را هم بپذیریم که تعیین این موضوع در صلاحیت مدیران سیاسی باشگاه نیست و قطعا باید به تشخیص سرمربی باشد.

با این توضیحات، شخصا به طرفداران باشگاه استقلال حق می‌دهم که نگران از دست دادن سرمایه‌ انسانی تیم خود باشند چون احساس می‌کنند، سرعت خروج نیروی انسانی با کیفیت از سرعت ورود آن بیشتر است.در نتیجه قابل تصور است که اگر تمهیدات لازم اندیشیده نشود پس از یک فصل رؤیایی، کیفیت سرمایه انسانی باشگاه هم کاهش می‏یابد و در نهایت منجر به تنزل جایگاه تیم در جدول رده‌بندی می‌شود که برای هواداران متعصب استقلال غیرقابل تصور است.

متاسفانه رویه‌ای مشابه آن‌چه در فوتبال ایران می‌گذرد سال‌های طولانی است در نظام اداری کشور هم وجود دارد و آحاد جامعه چند دهه است که همچون هواداران استقلال شاهد افول نیروی انسانی و در نتیجه تنزل جایگاه کشور در همه حوزه‌ها هستند. این است خسارت سنگین حذف سیاسیِ سرمایه انسانی. روزنامه سازندگی

لینک متن کامل
#فوتبال

دارایان: داشته‌های اقتصاد ایران
@daraian
محسن رنانی در مراسم رونمایی از کتاب روایت مقصود: سقوط سیاست از عقلانیت به هوشمندی


چیزی که من در آغاز این حرکت فکر می‌‌کردم این بود که بتوانیم اندکی فضای سرد بین اندیشه‌ورزان را گرم کنیم ولی نشد. و اکنون بر این باورم که در کودکی همه ما مشکلی هست که باید به آن بپردازیم و آن ناتوانی و بی‌مهارتی در گفت‌وگو است و من بعدها که تأمل می‌کردم، دیدم بسیاری از متل‌ها و ضر‌ب‌المثل‌هایمان را ساخته‌ایم برای پوشاندن این ناتوانی. مثلا می‌گوییم «اگر شریک خوب بود خدا هم شریک داشت» و با این تئوری، از شراکت با دیگران در امور اقتصادی و اجتماعی دوری می‌کنیم. در حالی که ناتوانی در شراکت ریشه در ناتوانی در گفت‌وگو دارد. حجم زیادی مؤسسه و شرکت شکل می‌گیرد، سه ماه، شش ماه، یک سال نمی‌کشد که دیگر نمی‌توانند با هم کار کنند و جدا می‌شوند و این‌گونه است که بیش از 95 درصد مؤسسات، بنگاه‌ها و نهادهای بخش خصوصی ما زیر پنج نفر یا خانوادگی است. اینها همه عوارض ناتوانی و بی‌مهارتی ما در گفت‌وگو است.

روایت دکتر سریع‌القلم و روایت دکتر نیلی مربوط به عصر نرمالیتی ایران هستند؛ یعنی اینها تحلیل‌هایشان و توصیه‌هایشان برای زمانی است که جامعه و سیاست ما از شرایط نرمال، بهنجار و عادی برخوردار باشد. در این صورت محمود می‌گوید راه‌حل توسعه ما در ادغام‌شدن در اقتصاد جهانی است و مسعود می‌گوید راه‌حل توسعه ما در سرمایه‌گذاری انبوه و بزرگ‌مقیاس صنعتی است. ولی هیچ‌کدام از اینها الان راه‌حل ما نیست، چون آنها فقط در شرایط بهنجاری و عادی‌بودگی ایران جواب می‌دهند.

روایتی که الان، در این لحظه تاریخ ایران، بتواند راهکار بدهد و نسخه بنویسد، روایت مقصود است؛ به‌ویژه مسئله تأکید دکتر فراستخواه بر کنشگر مرزی.

درواقع اگر زمانی باشد که کنشگر مرزی باید نقش بازی کند، در همین لحظه‌های بحران‌های بحرانی تاریخ ایران است؛ لحظه‌هایی که مثل لبه تیغ است و یک حادثه یا تصادف کوچک یا بزرگ می‌تواند جامعه و سیاست ایران را به این سو ببرد یا به آن سو درغلتاند و نتایج پیش‌بینی‌نشده‌ای را به بار بیاورد.

لینک متن کامل
#توسعه

دارایان: داشته‌های اقتصاد ایران
@daraian
۹ میلیون مرغ تخم‌گذار در خرداد روانه کشتارگاه شد

رئیس هیات مدیره اتحادیه مرغ تخم گذار: مرغداران با هدف کاهش تولید تخم‌مرغ خردادماه حدود 9 میلیون مرغ تخم‌گذار را به کشتارگاه فرستادند؛ در حالی که در شرایط عادی حدود 2 میلیون مرغ به کشتارگاه‌ها فرستاده می‌شد.

لینک متن کامل
#تولید
#یارانه

دارایان: داشته‌های اقتصاد ایران
@daraian
کاهش 30 درصدی مصرف ماکارونی

دولت گندم صنف و صنعت را حدود 440 درصد افزایش داد و از آنجایی‌که سهم گندم در بهای ماکارونی بیش از 70 درصد است در نهایت قیمت ماکارونی از کیلویی 12 هزار و 200 تومان به احتساب ارزش افزوده به کیلویی 34 هزار تومان رسید و تولیدکنندگان نیز برخلاف میل با این اصلاح اقتصادی دولت همراه شدند.

مشاور هیات مدیره انجمن صنفی کارفرمایان کارخانجات ماکارونی می‌گوید پس از جهش قیمت آرد، قیمت ماکارونی نیز افزایش یافت که در پی آن، هم مصرف داخلی این محصول تا ۲۵ تا ۳۰ درصد کاهش پیدا کرده و هم بازارهای خارجی آن از دست رفته است. ایلنا

لینک متن کامل
#مصرف
#یارانه

دارایان: داشته‌های اقتصاد ایران
@daraian
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥 تماشا کنید: برجام، بین مرگ و زندگی

چرا برجام هنوز احیا نشده؟ گره کار کجاست؟
منبع: انتخاب

لینک گزارش مکتوب
#برجام

دارایان: داشته‌های اقتصاد ایران
@daraian
افشای کسری مالی کلان شهرداری توسط یک عضو شورای شهر تهران

حبیب کاشانی: گزارش مالی فروردین‌ماه و اردیبهشت‌ماه نشان‌دهنده ۳۲۷۰ میلیارد تومان است و ۶۰۰۰ میلیارد تومان کسری دارید و برای حقوق خردادماه ساختمان شرکت واحد و زمینی را به مبلغ ۱۶۰۰ میلیارد تومان فروختید و پیش‌بینی می‌کنم در ماه‌های آینده با این رویه حتما شهر آفتاب حتی شهروند و حتی همشهری را خواهیم فروخت و ما باید تدبیری بیندیشیم و اگر قرار باشد در یک چهارم سال که پیک سال است نتوانیم درآمدی حاصل کنیم، نمی‌توانیم رویاهایی که در ذهنمان است را عملی کنیم.

لینک متن کامل
#بودجه
#شهرداری

دارایان: داشته‌های اقتصاد ایران
@daraian
فرشاد مومنی: نگاه امنیتی به سازمان‌های سیاسی و احزاب، ضد توسعه است

🔹 باور دارم باید بسیار مشفقانه با حکومت‌گران گرامی حرف بزنیم و به آنان هشدار دهیم که هیچ حکومتی در ایران که نسبت به سامان‌یابی سیاسی و اجتماعی و اقتصای و فرهنگی مردم حساسیت‌های امنیتی از خود نشان داده، نتوانسته است حامل توسعه باشد. بنابراین باید همه کمک کنیم که این بلوغ اندیشه‌ای ابتدا در ساختار قدرت پدید بیاید و بعد به تدریج با حساسیت‌زدایی از حوزه‌های گوناگون، بستری برای توسعه ایران فراهم کرد.

لینک متن کامل
#توسعه

دارایان: داشته‌های اقتصاد ایران
@daraian
کاهش ۵۰ درصدی مصرف نان فانتزی

رئیس اتحادیه نان‌های حجیم و نیمه حجیم: واحدهای صنفی نانوایان فانتزی بعد از اصلاح نظام یارانه‌ای نتوانستند خود را با شرایط وقف بدهند؛ از این‌رو بسیاری از واحدها در حالت نیمه تعطیل هستند چراکه حجم قابل توجهی از فروش خود را با افزایش نرخ نان فانتزی از دست داده‌اند.

🔹 حدود 650 واحد نان فانتزی کنار نانوایان یارانه‌بگیر مستقر هستند، آیا در این مجموعه‌ها تبادل آرد صورت نمی‌گیرد؟ بدون تردید این اتفاق رخ می‌دهد چراکه تفاوت قیمت یک کیسه آرد 640 هزار تومانی با 38 هزار تومان زیاد است.

برخی از فرمانداران و استانداران درخواست می‌دهند که به تعدادی از نانوایان سهمیه ویژه داده شود.

لینک متن کامل
#نان
#رانت
#یارانه

دارایان: داشته‌های اقتصاد ایران
@daraian
اعلام وصول طرح مجلس درباره حیوانات / ذوالنور: متقاضیان نگهداری سگ باید مجوز بگیرند / صادرات سگ را تشویق می کنیم

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس از اعلام وصول طرح صیانت از حقوق عامه در برابر حیوانات خطرناک در کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس خبر داد و گفت:

🔻 در این طرح متقاضیان نگهداری سگ، علاوه بر تقاضای مجوز، باید هزینه‌های نگهداری و مسئولیت آن را بپذیرند و در صورت رهاسازی توله‌های آن، مجازات می‌شوند.

🔻 متقاضیان نگهداری سگ، علاوه بر تقاضای مجوز، باید هزینه‌های نگهداری و مسئولیت آن را بپذیرند و در صورت رهاسازی توله‌های آن، مجازات می‌شوند.

🔸 در این طرح، تولید و تکثیر سگ ممنوع است اما اگر کسانی بخواهند از میان سگ‌های موجودی که امکان نگهداری آن را ندارند به کشورهای دیگر صادر کنند، از نظر ما نه تنها منعی ندارد بلکه حتی مشوق آنها نیز خواهیم بود./فارس

@daraian
daraian.com
هیچ نشانه‌ای از کاهش نرخ تورم در سال ۱۴۰۱ وجود ندارد
کامران ندری

🔻 اگر با کاهش نرخ نقدینگی در یک ماه این نتیجه گیری را داشته باشیم که نرخ تورم روند نزولی پیدا می‌کند بسیار خوشبینانه است چراکه در سه ماه اول سال نرخ تورم بسیار بالایی را تجربه کردیم و پیش‌بینی نزدیک به واقعیت این است که نرخ تورم سالانه 1401 بیش از 40 درصد خواهد بود.

🔻 کاهش نرخ رشد نقدینگی در فروردین ‌ماه به دلیل پایین بودن ظریب تکاثر پولی بوده و نه کم شدن رشد پایه پولی که این کم شدن ظریب تکاثری در ماه‌های نخست سال به ویژه ماه اول، طبیعی است. هر سال نرخ رشد نقدینگی در فروردین ماه نزدیک به صفر اما مثبت بود، امسال هم نزدیک به صفر اما منفی بوده و میزان کاهش نرخ رشد نقدینگی عدد قابل توجه و معنا‌داری هم نبوده‌ است.

🔻 نرخ تورم در کوتاه مدت رابطه‌ای با نرخ نقدینگی ندارد و اگر رشد نقدینگی در دو سال کنترل شود، می‌توان آثار آن را در نرخ تورم مشاهده کرد.

آنچه که تورم را در ایران به شدت افزایش می‌دهد، افزایش قیمت کالاهای پایه‌ای مانند بنزین یا کالاهای اساسی و یا کاهش نرخ بهره بانکی است که بعید می‌رسد دولت برنامه‌ای اجرای این عوامل را در ادامه امسال داشته باشد.

لینک متن کامل
#نقدینگی
#تورم

دارایان: داشته‌های اقتصاد ایران
@daraian
تحلیل عباس عبدی از وعده ایجاد 4 میلیون شغل در 4 سال

طبق گزارش مركز آمار ايران از وضعيت اشتغال و بيكاري در پايان فصل بهار با چنين وضعي مواجه هستيم:

ـ نرخ مشاركت اقتصادي حدود ۰.۵ درصد كمتر شده است.
ـ نرخ بيكاري حدود ۰.۴ درصد بيشتر شده است.
ـ تعداد شاغلين ۹۸ هزار نفر كمتر شده است.
ـ بيكاري جوانان ۱.۹ درصد افزايش يافته است.

يافته‌هاي اين گزارش رسمي نشان مي‌دهد كه وعده‌ها و برنامه‌هاي گفته شده دولت در زمينه اشتغال مطلقا محقق نشده، حتي نتوانسته‌اند شرايط قبل را نيز حفظ كنند و با پسرفت مواجه شده‌ايم. اين در حالي است كه با عادي شدن كرونا بايد اشتغال خودبه‌خود افزايش مي‌يافت.

🔹ريشه ماجرا اين است كه رويكرد دولت توزيع‌محور است و نه توليدمحور. اين مشكلي است كه دولت قبلي اصولگرايان هم دچارش بود كه در ۸ سال با درآمدهاي نفتي بي‌نظير، سالانه كمتر از ۱۴ هزار شغل خالص ايجاد كردند. اين دولت كه آن درآمدها را نيز ندارد و تاكنون حتي اشتغال را منفي هم كرده است، به اندازه صد هزار نفر از آنان كم شده است.

لینک متن کامل
#اشتغال
#بیکاری

دارایان: داشته‌های اقتصاد ایران
@daraian
2024/09/27 09:25:44
Back to Top
HTML Embed Code: