Telegram Web Link
رشد اقتصادی سال ۱۴۰۰؛ با نفت ۴.۳ درصد، بدون نفت ۳.۵ درصد

گزارش مرکز آمار از رشد اقتصادی در سال ۱۴۰۰ گویای تحقق رشد ۴.۳ درصدی تولید ناخالص داخلی با نفت و رشد ۳.۵ درصدی تولید ناخالص داخلی بدون نفت است.

بررسی روند رشد اجزای تقاضای نهایی در سال ۱۴۰۰ نسبت به سال گذشته نشان می‌دهد، هزینه مصرف نهایی خصوصی ۱۲.۷ درصد، هزینه مصرف نهایی دولت ۵.۴ درصد، تشکیل سرمایه ثابت ناخالص ۳.۹ درصد، صادرات کالا و خدمات ۲۵ درصد افزایش و واردات کالا و خدمات نیز معادل ۲.۱ درصد کاهش داشته است.

لینک متن کامل
#رشد_اقتصادی

دارایان: داشته‌های اقتصاد ایران
@daraian
میانگین هفتگی معاملات خرد سهام
ارزش معاملات هفته چهارم خردادماه 1401 با 4438 میلیارد تومان به پایان رسید.

همچنین ارزش معاملات به دلار در هفته چهارم خرداد ماه 1401 با 136 میلیون دلاربه پایان رسید. پارسیس
#بورس

@daraian
daraian.com
شوک درمانی، کسری دولت را افزایش می‌دهد

عباس شاکری


🔹 تورم 40 درصد است اما حقوق ها ده درصد افزایش می یابد یعنی قدرت خرید افزایش پیدا نمی کند. میادین میوه و تره بار، دامداران و ... همه می گویند تقاضا پایین آمده است. از سوی دیگر چون تورم در کشور ما سابقه دار و از دهه 50 تا کنون بوده است(به جز دوره جنگ که تورم کمتر بوده است)، از سال 1396 تا کنون میگوییم تحریم نیز محدودیت هایی ایجاد کرده است اما تحریم نهایتا می تواند در رشد GDP منعکس شود. تولید ناخالص داخلی ما اگر ابتدای سال 96 صد بوده هم اکنون 89 شده یعنی نهایتا 11 درصد کاهش یافته است درحالیکه قدرت خرید مردم بیشتر از این کاهش پیدا کرده است. خیلی از کالاها 15 و 20 برابر شده و دستمزدها خیلی کمتر افزایش یافته است. این مابه التفاوت به جابجایی درآمد منجر می شود که هم به لحاظ اخلاقی مضر است و هم برای فیزیک اقتصاد بد عمل می کند چون تقاضای کالا باید از سوی عامه مردم صورت بگیرد. مدام گفته می شود کسری بودجه منجر به افزایش نقدینگی می شود. ما گفتیم اگر شما می گویید حقوق کارمند افزایش پیدا نکند تا تورم کم شود، این کار را انجام دهید اما اگر حقوق کسی را بالا بردید در صورتی به تورم منجر می شود که قدرت خرید او افزایش یابد. چگونه چیزی می تواند رخ دهد وقتی قدرت خرید مرتبا کاهش یافته است؟ آنهم در صورتی که می گویند 85 درصد نقدینگی در سپرده ها است و 75 درصد سپرده ها متعلق به یک درصد از جامعه است.

🔹 سهم بدهی خالص دولت به بانک مرکزی نشان میدهد که هروقت ما شوک درمانی انجام داده ایم کسری دولت افزایش پیدا کرده است. چه بسا کسری بودجه دولت همه معلول یک علت واحد باشد. برای ما توضیح دهید که چگونه نقدینگی به افزایش تورم منجر می شود؟ رشد نقدینگی در دهه 90 از برخی سال ها از دهه هشتاد و هفتاد هم کمتر بوده است. در سال 1385 افزایش نقدینگی 40 درصد را رد کرد اما تورم 11 درصد بوده است. چطور اینجا تورم ایجاد نشده است؟ وقتی 85 درصد نقدینگی، سپرده شده است باید بروید نقدینگی را تفسیر کنید که چگونه همه اقتصاد را جولانگاه سودا گران می کند و قیمت مسکن را ده برابر می کند.

لینک متن کامل
#تورم

دارایان داشته‌های اقتصاد ایران
@daraian
بانک مرکزی: رشد اقتصادی در سال 1400 به 4.4 درصد رسید

متن کامل گزارش
#رشد_اقتصادی
دارایان: داشته‌های اقتصاد ایران
@daraian
وزیر اقتصاد: پیش‌بینی کاهش تورم و قیمت‌ها را داریم

🔹 با توجه به شرایط عمومی اقتصاد ایران در تابستان سال گذشته نرخ بالای تورم را تجربه کردیم و تلاش دولت این بود که در شش ماهه اول سال بر ایجاد ثبات اقتصاد کلان متمرکز شود و تورم را مهار کند که تا پایان اسفندماه سال گذشته هم اتفاقات بسیار خوبی در زمینه تورم نقطه به نقطه کشور رخ داد.
🔹 تلاش دولت این است که از طریق انضباط بخشی و نظارت صحیح بر بازار، قیمت‌ها کنترل شود تا جامعه با صبر و تاب‌آوری بالاتری بتواند این شرایط را پشت سر بگذارد. انتظار داریم در ماه‌ها و فصول آینده تورم و فشار قیمتی کاهش یابد.

لینک متن کامل
#تورم

دارایان: داشته‌های اقتصاد ایران
@daraian
فاصله زیاد تورم با نرخ بهره در کشورهای پیشرفته

درپی افزایش تورم در سطح جهان، کشورهای مختلف به‌کمک ابزار قدیمی خود یعنی نرخ بهره نسبت به این پدیده اقتصادی واکنش نشان دادند. ایالات‌متحده برای نخستین بار در ۲۸ سال گذشته، یعنی از ۱۹۹۴ تاکنون، نرخ بهره را به میزان ۰.۷۵ واحد درصد افزایش داد و به ۱.۷۵ درصد رساند. دنیای اقتصاد

لینک متن کامل
#تورم
#بهره

دارایان: داشته‌های اقتصاد ایران
@daraian
بیت کوین حمایت ۲۰ هزار دلار را از دست داد

بیت کوین امروز حمایت ۲۰ هزار دلار را از دست داد و حتی برای دقایقی در کانال ۱۸ هزار دلار مورد معامله قرار گرفت. در کل تاریخ کریپتوکارنسی بیت کوین هرگز سقف سیکل قبلی خود را نشکسته بود و این بار اولی است که این اتفاق رخ می‌دهد.
با افت قیمت بیت کوین، کلیه بازار رمزارزها با کاهش قیمت روبه‌رو شدند و ارزش بازار آن از سقف قیمتی تا کنون در حدود ۷۳ درصد ریزش داشته است، که به معنی از بین رفتن ۷۳ درصد سرمایه‌ها در این بازار است.
#رمزارز

دارایان: داشته‌های اقتصاد ایران
@daraian
daraian.com
تورمی که تحویل گرفتیم در ۷۰ سال اخیر بی‌سابقه بود

بهادری جهرمی، سخنگوی دولت:
🔹تورم شهریور ۱۴۰۰ در ۷۰ سال اخیر بی‌سابقه بوده آن هم تورمی که طی چهار سال بیش از ۳۵ تا ۴۰ درصد بوده است.

🔹همزمان با این مسئله، دهه‌ای را گذراندیم که اسمش را می‌شود گذاشت دهه از دست رفته، چون میانگین رشد اقتصادی چیزی حدود صفر بوده است.

#تورم

@daraian
daraian.com
پاسخ سازمان برنامه به نامه 61 اقتصاددان: منتقدان راه جايگزيني ندارند
لینک نامه

اقتصاد ايران به ويژه بعد از انقلاب اسلامي، هميشه با استناد به عبارت «شرايط حساس كنوني» از اصلاحات علمي و ساختاري در اقتصاد به ويژه در موضوع بغرنج «قيمت‌گذاري دستوري» دور شده و در نتيجه آن اقتصاد كشور به تدريج از تعادل در بازارهاي مختلف فاصله گرفته و قيمت متغيرهاي كلان دچار اختلال گرديده است. در اثر همين روندهاي اشتباه ميزان نقدينگي در هشت سال گذشته بيش از هشت برابر و تورم ۵۰ درصدي به سفره مردم تحميل شد؛ اما با همين نقدينگي متوسط رشد اقتصادي نزديك صفر بود؛ روند اشتباه توزيع ارز ترجيحي به غير از 1250 پرونده مفاسد موجب افزايش فاصله طبقاتي و عبور ضريب جيني از ۰.۴ شد. هزينه‌هاي جاري دولت طي هشت سال بيش از ۱۰ برابر شد و دولت قبل، تنها در ۵ ماه پاياني خود ۵۴ هزار ميليارد تومان تنخواه بانك مركزي را هزينه كرد. لذا دولت امروز، ارثيه‌اي از ساختارهاي بلندمدت ناسازگار با شرايط واقعي اقتصاد را حمل مي‌كند. براي اصلاح تك‌تك آن ساختارها لازم است كه شعارها، تعارف‌ها و مصلحت‌انديشي‌هايي كه صرفا مشكلات را به آينده موكول مي‌كند، كنار گذاشته شوند. در اثر همين رويكرد بود كه دولت سيزدهم كسري ۴۸۰ هزار ميليارد تومان سال ۱۴۰۰ را بدون استقراض از بانك مركزي حل كرد و حتي توانست ميزان اعتبارات عمراني و اشتغال را به رقم تاريخي ۲۰۰ هزار ميليارد تومان برساند؛ در پايان شش ماه دوم سال گذشته خالص بدهي بخش دولتي به بانك مركزي ۸۰ هزار ميليارد تومان كاهش پيدا كرد.


لینک متن کامل پاسخ سازمان برنامه

دارایان: داشته‌های اقتصاد ایران
@daraian
چشم‌انداز اقتصاد ایران با تداوم روند تورم کنونی در گفت‌وگو با محمدمهدی بهکیش

🔹 مهم‌ترین مساله اقتصاد کشور ‌و ریشه اصلی دیگر مشکلات اقتصادی ما «تورم» است. برای مهار تورم باید بودجه دولت متعادل شود، قیمت باید براساس مکانیسم بازار و عرضه و تقاضا تعیین شود و دولت دستش را از فعالیت‌های اقتصادی و قیمت‌گذاری بیرون بکشد. آن‌وقت می‌توان به مهار تورم فکر کرد و امید داشت که سرمایه‌گذار بیاید و همه این عوامل مستقیم و غیرمستقیم به روابط بین‌المللی ما بستگی دارد، اینکه ما با کشورهای زیادی تعامل و رابطه تجاری داشته باشیم. در حال حاضر اقتصاد ما پر از ابهام است و از هر اقتصاددانی بپرسید سال دیگر چه اتفاقی در اقتصاد می‌افتد، نمی‌تواند پاسخ دهد چون اقتصاد بی‌ثبات است. سرمایه‌گذار نیاز دارد بتواند حداقل پنج سال آینده‌اش را تحلیل کند. بتواند با تقریب خوبی هزینه‌هایش را در پنج سال آینده برآورد کند تا بفهمد سرمایه‌گذاری‌ای که قصد آن را دارد سودآور است یا نه. وقتی اقتصاد کشور را با ابهام مواجه می‌کنیم معلوم است که سرمایه‌گذاری صورت نمی‌گیرد. حتی سرمایه‌گذار داخلی که مثلاً کارخانه دارد، برای گسترش و توسعه آن سرمایه‌گذاری نمی‌کند. در کنار تورم، مساله قیمت‌گذاری، روابط بین‌الملل، اصلاح نظام بودجه و... همه اولویت دارند و در کنار هم هستند. این عوامل باید تصحیح شود تا بتوان تورم را کنترل کرد. تورم با زور و قیمت‌گذاری دستوری کنترل نمی‌شود.

🔹 اقدامات تک‌بعدی مانند حذف ارز 4200تومانی که ماهیت آن خوب و ضروری بود، علاوه بر شوک قیمتی به ابهام موجود در اقتصاد ما دامن زد و حالا جامعه منتظر افزایش قیمت دیگر اقلام مانند بنزین و ارز است و انتظارات تورمی‌اش تشدید شده است. تمام نظام اقتصاد و روابط خارجی ما مملو از ابهام است. در این محیط پر از ابهام، نه بخش خصوصی و سرمایه‌گذار می‌توانند حرکت مثبتی داشته باشند، نه یک کارگر ساده می‌تواند در محیط کارش درست و با مسوولیت کار بکند و خیالش راحت باشد که خانواده‌اش در تامین حداقل‌ها توانا هستند، نه حتی دولت می‌تواند درست انجام دهد که نتیجه‌اش سردرگمی و مصوبه‌ها و بخشنامه‌های پی‌درپی و سرگردان کردن بیشتر آحاد اقتصادی است. تجارت فردا

لینک متن کامل
#تورم

دارایان: داشته‌های اقتصاد ایران
@daraian
فصل عذاب مستاجرها: فقط در دو ماه اول ۱۴۰۱ اجاره مسکن در تهران ۵۰ درصد رشد داشته است

آمارهای رسمی نشان می‌دهد اجاره هر مترمربع واحد مسکونی در تهران طی اردیبهشت امسال به ۱۲۶ هزار و ۹۰۰ تومان رسیده که در مقایسه با رقم ۸۴ هزار و ۸۰۰ تومان پایان سال 1400 رشد نزدیک به 50درصدی داشته است.

اهمیت این آمارها از این منظر قابل درک است که براساس آمارهای رسمی، تعداد اجاره‌نشینان در ایران از 12درصد در سال1365 به 23درصد تا سال85، به 27درصد تا سال90 و به 38درصد تا سال99 رسیده است.

یعنی درحال‌حاضر 32میلیون ایرانی درگیر مساله اجاره‌بهای مسکن هستند. اما اتفاقاتی که طی سال‌های اخیر رخ داده، موجب شده اجاره‌نشینی برای آن 32 میلیون ایرانی در این شرایط بسیار دشوار شود. به‌طوری‌که در مناطق شهری کشور 43درصد از هزینه‌های مستاجران مربوط به اجاره مسکن بوده؛ رقمی که معادل 2.2برابر میانگین جهانی است. البته این میزان در شهر تهران بیش از 50درصد هزینه‌های مستاجران را شامل می‌شود. فرهیختگان

لینک متن کامل
#مسکن
#تورم

دارایان: داشته‌های اقتصاد ایران
@daraian
۷۵ هزار میلیارد تومان زیان انباشته خودروسازان

🔹 صورت‌های مالی سه خودروساز بزرگ کشور (ایران خودرو، سایپا و پارس خودرو) در سال۱۴۰۰ از زیان ۹هزار و ۴۵۰میلیارد تومانی تولید حکایت دارد. این در شرایطی است که زیان انباشته نیز قله ۷۵ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومانی را فتح کرده است. بر اساس این گزارش اگر چه سرعت تولید زیان در ۱۴۰۰ نسبت به سال۹۹ کاهش یافته، اما آمارها همچنان از زیان‌سازی خودروسازان حکایت دارد.

لینک متن کامل گزارش
#خودرو

دارایان: داشته‌های اقتصاد ایران
@daraian
نرخ تورم نقطه‌ای خانوارهای کشور به ۵۲.۵ درصد رسید

مرکز آمار:

🔹نرخ تورم نقطه‌ای خرداد ماه ۱۴۰۱ در مقایسه با ماه قبل ۱۳.۲ واحد درصد افزایش یافته است.

🔹نرخ تورم نقطه‌ای گروه عمده «خوراکی‌ها، آشامیدنی­‌ها و دخانیات» با افزایش ۳۲.۲ واحد درصدی به ٨١.۶ درصد و گروه «کالاهای غیرخوراکی و خدمات» با افزایش ٢.٨ واحد درصدی به ٣۶.٨ درصد رسیده است.

🔹این در حالی است که نرخ تورم نقطه‌ای برای خانوارهای شهری ۵۱.۴ درصد است که نسبت به ماه قبل ١٢.٢ واحد درصد افزایش داشته است.

همچنین این نرخ برای خانوارهای روستایی ٥٨.٢ درصد بوده که نسبت به ماه قبل ١٨.١ واحد درصد افزایش داشته است.

🔹نرخ تورم نقطه‌ای خردادماه امسال برای خانوارهای کشور به ۵۲.۵ درصد رسیده است.

متن کامل گزارش مرکز آمار ایران

#تورم
@daraian
daraian.com
مالیات سالانه خودروهای سواری و وانت دوکابین در سال 1401 اعلام شد

🔹دولت در اجرای حکم مقرر در بند (ف) تبصره (۶) قانون بودجه سال ۱۴۰۱ کل کشور مبنی بر پرداخت مالیات سالانه خودروهای سواری و وانت دوکابین، آیین نامه اجرایی آن را تصویب کرد.
🔹به موجب آیین نامه فوق، انواع خودرو سواری و وانت دو اتاق (کابین) دارای شماره انتظامی شخصی در تملک اشخاص مشمول که در ابتدای ۱۴۰۱ ارزش هر یک از آنها بیش از ۱۰ میلیارد ریال باشد، مشمولین این آیین نامه هستند.

نرخ مالیات سالانه انواع خودروی سواری و وانت دو کابین موضوع این آیین نامه، به شرح زیر است:

🔹خودروهای تا سقف ارزش ۱۰ میلیارد ریال (با نرخ مالیات سالانه صفر درصد)
🔹خودروهای از مبلغ ۱۰ میلیارد و یک ریال تا ۱۵ میلیارد ریال (با نرخ مالیات سالانه یک درصد)
🔹خودروهای از مبلغ ۱۵ میلیارد و یک ریال تا ۳۰ میلیارد ریال (با نرخ مالیات سالانه ۲ درصد)
🔹خوروهای از مبلغ ۱۰ میلیارد و یک ریال تا ۴۵ میلیارد ریال (با نرخ مالیات سالانه ۳ درصد)
🔹خودروهای نسبت به مازاد ۴۵ میلیارد ریال (با نرخ مالیات سالانه ۴ درصد)

🔹لازم به ذکر است، در محاسبه مالیات موضوع این آیین نامه، هر یک از خودروهای مشمول، جداگانه مشمول مالیات می­باشد./تسنیم
#مالیات

@daraian
daraian.com
150315_001
My Recording
سخنرانی محمد قاسمی- در انجمن مدیران صنایع.
سخنان بسیار دقیق و آموزنده درباره وضعیت امروز و آینده اقتصاد ایران.
محمد قاسمی، استاد دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی و رئیس مرکز پژوهش‌های اتاق ایران است.
#رشد_اقتصادی
@daraian
daraian.com
Forwarded from کتاب اقتصادی
گزارش ماهانه تولید صنعتی شرکت های بورسی-اردیبهشت ماه ۱۴۰۱

لینک متن کامل گزارش
#بورس #صنعت

کانال کتاب اقتصادی
https://www.tg-me.com/daraianbook
گفت وگوی مذاکره کنندگان آمریکا و اروپا ‌‌درباره ایران

🔹«انریکه مورا»، دیپلمات ارشد اتحادیه اروپا در حساب کاربری خود در توئیتر از گفتگو با مذاکره کننده ارشد آمریکا در امور ایران خبر داد.

🔹 مورا با تائید گفتگو با مقامات آمریکایی اعلام کرد: «جوزف بورل»، نماینده عالی اتحادیه اروپا و «رابرت مالی» فرستاده ویژه آمریکا در امور ایران در مورد توافق هسته‌ای و دیدگاه‌های منطقه‌ای در خاورمیانه گسترده‌تر گفتگو کردند و در این مذاکرات مالی بر تعهد قاطع آمریکا برای بازگشت به توافق تاکید کرد.


لینک متن کامل
#برجام

دارایان: داشته‌های اقتصاد ایران
@daraian
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
نمودار تغییر قیمت کالاهای مهم در آمریکا از سال ژانویه 2020 تا امروز
#تورم

@daraian
daraian.com
شروط افزایش نرخ بهره

کامران ندری از جمله موافقان افزایش نرخ بهره در شرایط فعلی است:

🔹 این بدیهی‌ است که در شرایط تورمی، سیاست مناسب که اغلب کشورها هم از آن تبعیت می‌کنند، افزایش نرخ بهره است ولی اینکه نرخ بهره باید به چقدر برسد، به نرخ تورم فعلی، پیش‌بینی‌های تورمی و عوامل دیگر بستگی دارد.‌ البته تأثیر این سیاست را در اقتصاد ایران تا حدودی مشروط است. افزایش نرخ بهره راه مناسبی برای کنترل تورم است، به شرط اینکه زیرساخت‌های آن در اقتصاد فراهم شده و چارچوب سیاستی به‌درستی پیاده شود.

🔹اول از همه باید بانک‌های ناسالمی که دچار ناترازی شدید و عمیق در عملیات جاری‌شان هستند، مشخص شوند چون افزایش نرخ بهره وضعیتشان را بدتر می‌‌کند. پس برای این بانک‌ها باید بسته سیاستی خاصی در نظر گرفته شود تا از افزایش نرخ بهره متضرر نشوند. یا مثلا برای اینکه بتوان نرخ بهره را تا اندازه لازم بالا برد، باید پیش‌بینی و برآوردی از تورم و انتظارات تورمی در اقتصاد داشته باشیم. همچنین تمام بخش‌نامه‌های دستوری که نرخ بهره را بالا یا پایین می‌برند باید ملغی شوند، چون معنا ندارد که نرخ بهره در بازار بین بانکی بالا برود، ولی در سوی دیگر بانک‌ها با صورت دستوری ملزم شوند که نرخ بهره معینی را به سپرده‌ها پرداخت کنند یا از وام‌گیرندگان دریافت کنند. شرق

لینک متن کامل
#بهره
#تورم

دارایان: داشته‌های اقتصاد ایران
@daraian
افزایش نرخ بهره به مشکلات ناشی از تورم دامن می‌زند

علی چشمی که جزء مخالفان افزایش نرخ بهره در شرایط کنونی کشور است، چرا که معتقد است:

به‌خاطر شرایط و بی‌ثباتی اقتصادی ما در سال‌های اخیر، چه از منظر تورم و چه نوسانات شدید در بازار دارایی‌ها، سیاست‌‌گذاری پولی به نوعی از کارکرد افتاده است.

وقتی نرخ تورم ما به ۴۰ تا ۵۰ درصد رسیده است، نباید خودمان را با کشورهایی مقایسه کنیم که نرخ تورم زیر 10 درصد دارند. این موضوع بسیار مهم است. چون ابرتورم با نرخ‌های تورم نهایتا هفت، هشت درصدی کشورهای پیشرفته خیلی متفاوت است.

اقتصاد ما در شرایط خاصی قرار دارد و نمی‌توانیم خودمان را با کشورهای دیگری مقایسه کنیم که ثبات دارند. شرایط ما از سال 97 بی‌ثبات است و دستکاری نرخ ارز یا نرخ بهره می‌تواند توفان اقتصاد ما را شدیدتر کند؛ برای مثال دولت جدید اکنون با هر ابزاری در حال مالیات‌گرفتن است، این مالیات‌ها که در دوماهه اول امسال به 100 هزار میلیارد تومان رسیده، به تولیدکننده فشار می‌آورد. در سوی دیگر هم حذف ارز چهارهزارو 200 تومانی برای تولیدکنندگان مثل مالیات عمل می‌کند، دستمزدها هم که هزینه تولید را بالا برده است؛ بنابراین در این شرایط اگر نرخ بهره بالا برود، هزینه مالی تولیدکننده بسیار بالا می‌رود و این در نهایت هم روی قیمت‌ها و هم تولید، اشتغال و قیمت‌ها تأثیر مخربی می‌گذارد. این تحلیلگر تأکید دارد که ما نباید نرخ بهره اسمی را به تورم نزدیک کنیم، بلکه باید راهی پیدا کنیم تا نرخ تورم را پایین بیاوریم، چون نرخ تورم همه ابعاد اجتماع را تحت تأثیر قرار می‌دهد و افزایش نرخ بهره در این شرایط، آتش تورم را با بالابردن هزینه‌های تولید داغ‌تر می‌کند. شرق

لینک متن کامل
#تورم
#بهره

دارایان: داشته‌های اقتصاد ایران
@daraian
2024/09/27 15:22:42
Back to Top
HTML Embed Code: