Telegram Web Link
🔺 پاسخ سریع به تهدیدات سایبری با پلتفرم امنیتی پیشرفته ایران‌ساخت


🔹محققان دانشگاه صنعتی شریف در مرکز علوم داده با همکاری مجموعه همراه اول و حمایت ستاد توسعه فناوری‌های اتصال‌پذیری و ارتباطات موفق به توسعه سیستمی مبتنی بر هوش مصنوعی شده‌اند که به طور چشمگیری امنیت شبکه‌های ارتباطی را ارتقاء می‌دهد.

🔸احمدی، عضو هیئت‌علمی دانشگاه صنعتی شریف: این سیستم به صورت هوشمندانه در پاسخ سریع به تهدیدات سایبری، پس از تشخیص نفوذ به یک سازمان تمهیدات لازم را به سرعت به متخصصان امنیتی پیشنهاد می‌کند.


@daneshbonyann
🔷 برای راه رفتنِ دوباره
سخت‌وشیرین‌های ساخت ربات اسکلت بیرونی ایرانی


🔸 ربات‌های اسکلت بیرونی برای اندام‌های مختلف بالاتنه، پایین‌تنه و تمام‌تنه طراحی و تولید می‌شوند و در حوزه‌های مختلف نظامی، صنعتی و درمانی کاربرد دارند. ربات‌های پایین‌تنه‌ شش مفصله که ربات اکسوپد هم یکی از آنهاست، اغلب برای اهداف درمانی و کمک‌حرکتی مورداستفاده قرار می‌گیرند. در دنیا حدود 24 شرکت در حوزه اسکلت بیرونی کار می‌کنند و محصولات کمتر از ده‌تای آنها که متعلق به کشورهای آمریکا، رژیم صهیونیستی، روسیه، کره‌جنوبی و فرانسه هستند، تجاری‌سازی شده است. در خاورمیانه، در حال حاضر تنها ربات اسکلت بیرونیِ تجاری، اکسوپدِ ایرانی است.

🔸 چرا ربات اسکلت بیرونی
مهندس حوائجی: اینکه چرا ما ربات اگزواسکلتون (exoskeleton) یا همان اسکلت بیرونی را برای محصول شرکتمان انتخاب کردیم، چند دلیل داشت: اول اینکه این ربات خیلی جدید بود در دنیا. یعنی سال 92 که من و سه نفر دیگر از بنیانگذاران دور هم جمع شده بودیم برای تصمیم تأسیس شرکت، تازه یک سال بود که نمونه اسرائیلی آن (ربات ریواک) معرفی شده بود. ربات‌های دیگر مانند ربات‌های صنعتی و کارخانه‌ای، حدود شصت هفتاد سال سابقه دارند و اگر ما به‌عنوان یک شرکت کوچک می‌خواستیم در این حوزه‌ها شروع کنیم، در رقابت با رقبای خارجی خیلی عقب بودیم. دلیل دوم هم انسانی بود؛ یعنی وقتی ما در نمونه اسرائیلی دیدیم که حاصل تکنولوژی تبدیل به چیزی شده است که یک انسان را دوباره راه می‌برد، برایمان خیلی ارزش داشت. دلیل سوم هم این بود که ما به‌طور خاص در ایران، به دلیل ناامنی جاده‌ها و اتومبیل‌ها، تصادفات زیادی داریم و در نتیجه تعداد معلولیت ناشی از تصادف بیشتر از متوسط جهانی است.

🔸 وقتی که ارتباط مغز به‌عنوان کنترل‌کننده بدن، با عضلات پایین‌تر از محل آسیب نخاعی قطع می‌شود؛ عضلات بدن به‌عنوان عملگرهای محرک مفاصل از کار می‌افتند. در پایین‌تنه، شش مجموعه مفصل در اطراف لگن، زانوها و مچ‌ها وجود دارد. کاری که ربات‌های اسکلت‌بیرونی پایین‌تنه می‌کنند این است که در بخش‌های بالای ران، زانوها و گاهی مچ‌های سازه‌ مکانیکی‌شان، موتور یا عملگر فعال می‌گذارند و اراده کاربر که قبلا از طریق مغز به عضلات منتقل می‌شد، حالا از طریق مغز به یک سیستم واسطی منتقل می‌شود تا دستورات آن برای ربات قابل خواندن شود؛ مثلا با فشار دکمه‌های یک مچ‌بند. سپس ربات فرامین لازم را به مجموعه عملگرهایش می‌دهد و چون سازه‌ پوشیدنی ربات به بدن انسان متصل شده، پایین‌تنه را حرکت می‌دهد. در فرد سالم، مغز انسان به‌طور اتوماتیک و همزمان با حرکت، تعادل را هم حفظ می‌کند. اما وقتی بیش از ده مفصل را به چهار تا مفصل ساده‌سازی کرده‌ باشیم، نمی‌توان به‌صورت خودکار تعادل بدن را هم حفظ کرد؛ بنابراین بیمار باید بتواند با یک تجهیز حفظ‌کننده مانند پارالل (ساده‌ترین) یا واکر یا عصا(سخت‌ترین)، تعادل خودش را حفظ کند.
 
🔸 اولین قدم‌ها
مهندس زادی: آن سالها همه ما یک سری دانشجوی کم‌کارکرده یا کارنکرده بودیم و خیلی گام‌به‌گام و یواش‌یواش با کنترل موتورها و ادغام آن‌ها روی سازۀ مکانیکی شروع کردیم و به تدریج پیش ‌رفتیم. سال‌های 94 و 95 نمونه‌های اولیه ربات ساخته شد و رفتیم روی تست با انسان سالم و سپس کاربر ضایعه‌نخاعی. سال 95، با ربات اکسوپد در نمایشگاه «ایران‌ساخت» که متعلق به معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری است، شرکت کردیم و یک سال بعد با کمک معاونت علمی، سه نمونه از نسخۀ وقت ربات را به مراکز درمانی فروختیم. با فروش‌های اولیه، امکان استفاده بیشتر توان‌یابان و تست واقعی ربات فراهم شد؛ تست‌هایی که نتایجش برای خود ما که می‌خواستیم ایرادات را رفع کرده و آن را ارتقا بدهیم، خیلی مهم بود.

@daneshbonyann
🔰برگزاری نشست بررسی طرح توسعه ظرفیت‌های تجاری‌سازی دارایی‌های فکری برای بنگاه‌های کوچک و متوسط در صندوق نوآوری

دکتر سیاوش ملکی‌فر، معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی در نشست بررسی طرح توسعه ظرفیت‌های تجاری‌سازی دارایی‌های فکری برای بنگاه‌های کوچک و متوسط:

🔸شرکت‌های دانش بنیان که ۷۰ درصدشان شرکت‌های کوچک و نوپا هستند باید بدانند که نظاماتی دارند و تا این نظامات و فرآیند‌ها را در شرکت‌های خود شکل ندهند رشدی اتفاق نمی‌افتد.

🔸امروز شرکت‌های نوآور و بزرگ دنیا همانند یک ارتش منظم عمل کرده و این پروتکل‌ها هستند که این شرکت‌ها را هدایت می‌کنند.

🔸در حال حاضر کارگزار صندوق نوآوری به شرکت‌های دانش بنیان و فناور کمک می‌کند که پتنت حوزه دانش بنیان را شناسایی و تحلیل کنند و روند دانش و فناوری را در حوزه مربوطه به دست آورند. خدمات صندوق نوآوری در این حوزه بلاعوض است.

🔸امروز هوش مصنوعی در حال اختراع و خلاقیت است و شرکت‌های دانش بنیان و فناور ما باید از این ظرفیت استفاده کنند.

در این جلسه همچنین دکتر سید علی کاظمی، معاون مالکیت فکری وزارت دادگستری به ایراد سخن پرداخت.

@daneshbonyann
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
در دومین مجمع شبکه ملی مدیران تحقیق و توسعه و نوآوری کشور چه گذشت؟

دومین مجمع شبکه ملی مدیران تحقیق و توسعه و نوآوری کشور همراه با نمایشگاه جانبی آن، به همت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری و مؤسسه تحقیقات سیاست علمی کشور با حضور دکتر محمدصادق خیاطیان رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی، دکتر حسین افشین معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رییس جمهور و جمعی از مدیران این معاونت، وزارت عتف، وزارت صمت و همچنین، جمعی از مدیران تحقیق و توسعه برجسته و منتخب شرکت‌های دارای واحد‌های تحقیق و توسعه (R&D) فعال، عصر دوشنبه ۲۹ مردادماه ۱۴۰۳ در محل صندوق نوآوری برگزار شد.

🔸در این رویداد مدیران تحقیق و توسعه ۲۰۰ شرکت بزرگ کشور شامل فهرست ۱۰۰ شرکت برتر ایران (IMI-۱۰۰) و ۱۰۰ شرکت دانش‌بنیان بزرگ حضور داشتند.

@daneshbonyann
🔺 سهم ۱۹ درصدی زنان از هیئت مدیره شرکت‌های دانش‌بنیان


🔹بررسی میزان حضور زنان نخبه و فناور در زیست بوم دانشگاهی، نوآوری و فناوری کشور نشان می‌دهد آن‌ها ۳۱ درصد از کل اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها، ۱۹ درصد کل اعضای هیئت مدیره شرکت‌های دانش‌بنیان و ۲۵ درصد نخبگان و استعدادهای برتر مشمول حمایت‌های بنیاد ملی نخبگان را تشکیل می‌دهند.


@daneshbonyann
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔺 شاخص شدت تحقیق و توسعه را بیشتر بشناسیم


🔹اگر می‌خواهید بدانید کدام اقتصادها برپایه نوآوری حرکت می‌کنند این ویدیو را ببینید.


@daneshbonyann
Forwarded from جاده مخصوص
🌐قابلیت جدید اینستاگرام: اضافه کردن آهنگ به پروفایل کاربران

🔸#اینستاگرام قابلیت جدیدی اضافه کرده که به کاربران امکان می‌دهد یک آهنگ به پروفایل خود اضافه کنند. این ویژگی با همکاری «سابرینا کارپنتر»، خواننده آمریکایی، معرفی شد. او پیش از انتشار آلبوم خود، تیزر آهنگ جدیدش با نام Taste را به پروفایل اینستاگرامش اضافه کرده است.

🔸برای افزودن آهنگ به پروفایل خود، کافی است به بخش «ویرایش پروفایل» بروید و از مجموعه آهنگ‌های موجود، عنوان موردنظر خود را جستجو کنید. مشابه ریلز یا استوری‌ها، می‌توانید یک بخش ۳۰ ثانیه‌ای از آهنگ را برای پروفایل خود انتخاب کنید.

🔸نکته جالب اینجاست که آهنگ به‌صورت خودکار برای بازدیدکنندگان پروفایل شما پخش نمی‌شود؛ آن‌ها باید برای شنیدن آهنگ روی دکمه Play کلیک کنند.

#instagram

@jademakhsoos
Forwarded from جاده مخصوص
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🎥 ابرقدرت جهان در هر قرن

در هر قرن از تاریخ انسان، کدام کشور ابرقدرت جهان بوده است؟

@jademakhsoos
🏴فرارسیدن اربعین سید و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین (ع) تسلیت باد

@jademakhsoos
Forwarded from جاده مخصوص
«تجهیز ربات‌ها به حسگرهای داخلی برای درک حس لامسه»

محققان مرکز هوافضای آلمان، موفق به ابداع یک روش جدید شده‌اند که به ربات‌ها کمک می‌کند با بکارگیری حسگرهای نیروی گشتاور داخلی و الگوریتم یادگیری ماشین، حس لامسه داشته باشند. در این روش، نیازی به استفاده از پوست مصنوعیِ زیستی یا حسگرهای گران‌قیمت برای ایجاد حس لامسه در ربات نیست. ربات به کمک حسگرهای تعبیه شده می‌تواند نیروهای وارد شده به خود را تشخیص دهد و سپس با کمک الگوریتم یادگیری ماشین، آن‌ها را تفسیر کند. لازم به ذکر است که می‌توان تعدادی دکمه یا اهرم روی سطح ربات تعبیه کرد تا با استفاده از آن‌ها به حس لامسه پاسخ دهد یا حرکات خود را کنترل کند. گفتنی‌ست این رویکرد در مجموع منجر به گسترش دامنه تعاملات ربات با انسان می‌شود و می‌توان از آن در زمینه‌های مختلف مانند تولید، اکتشافات فضایی و مراقبت‌های بهداشتی استفاده کرد.
@jademakhsoos
Forwarded from جاده مخصوص
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
تایم لپس دیدنی از فرآیند ساخت و مونتاژ هواپیمای ایرباس

@jademakhsoos
Forwarded from جاده مخصوص
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
یخورده زیبای ببینیم و بشنویم

خرم آباد، لرستان

🎼آهنگ لُری با صدای زیبای ایرج رحمانپور


@jademakhsoos
Forwarded from جاده مخصوص
🔴 کشورهای برتر در جذب گردشگران

👈 کشورهای فرانسه، اسپانیا و آمریکا بیشترین گردشگر خارجی را دارند و کشور ترکیه با جذب 55 میلیون نفر در سال 2023، در رتبه پنجم جهان جای گرفته است.

باید در نظر داشت که ورود گردشگران خارجی به چین و پس از دوران کرونا کاهش شدیدی داشته و جایگاه چین در این صنعت تضعیف شده است.

منبع: UN Tourism

@jademakhsoos
Forwarded from جاده مخصوص
🌐واتس‌اپ روی فیلترهای واقعیت افزوده جدید کار می‌کند

🔹اولین نشانه از کار #واتس_اپ بر روی فیلترهای واقعیت افزوده، حدود یک ماه پیش ظاهر شد؛ زمانی که این ویژگی در ابتدا در دسترس گروه محدودی از آزمایش‌کنندگان بتا در اندروید قرار گرفت. فرایند توسعه هنوز در اندروید هنوز ادامه دارد، اما اکنون WABetaInfo متوجه شده است که آزمایش‌کنندگان iOS نیز می‌توانند با آپدیت نسخه جدید ۲۴.۱۷.۱۰.۷۴ این ویژگی سرگرم‌کننده را امتحان کنند.

🔹متأسفانه، ما این ابزار را در هیچ یک از این پلتفرم‌ها در عمل نمی‌بینیم و بهترین چیزی که داریم، مجموعه‌ای از اسکرین‌شات‌ها است که رابط کاربری آن را به نمایش می‌گذارد. علاوه‌بر مجموعه‌ای از فیلترهای جدید، این برنامه فیلترهای مستقیم و کاربردی نیز دارد، ازجمله یکی برای محیط‌های کم‌نور و یک حالت اصلاحی برای پنهان‌کردن هرگونه ایراد ویدئویی. این قابلیت‌ها به ابزار ویرایش پس‌زمینه ملحق می‌شوند و به شما امکان می‌دهند موارد مدنظر را محو کنید یا برای حفظ حریم خصوصی بیشتر، آن‌ها را با یک صحنه ازپیش‌تعیین‌شده جایگزین کنید.

@jademakhsoos
Forwarded from جاده مخصوص
🗣️محققان می‌خواهند از روی تُن صدا قند خون بیماران مبتلا به دیابت را پایش کنند

🔹طبق نتایج پژوهش جدید گروهی از دانشمندان سلامت در مؤسسه Klick Labs، وقتی قند خون بالا برود، تن صدا زیرتر یا نازک‌تر می‌شود. این اتفاق می‌تواند روشی برای پایش قند خون بیماران دیابتی باشد که در آن با گوشی هوشمند صحبت کنند و هوش مصنوعی گفتار آن‌ها را بررسی کند.

🔹دانشمندان توانستند ارتباطی مثبت و معنادار بین سطح گلوکز و فرکانس پایه صدا پیدا کنند. این یافته راه را برای استفاده از صدا در پیش‌بینی و نظارت بر سطح گلوکز هموار می‌کند. درحالی‌که روش‌های پایش گلوکز فعلی اغلب تهاجمی و ناخوشایند هستند، پایش گلوکز صدا-محور را می‌توان به‌سادگیِ صحبت‌کردن با تلفن همراه انجام داد. این اتفاق تحولی بزرگ برای ۴۶۳ میلیون مبتلا به دیابت نوع ۲ در سراسر دنیا است.

#علمی
@jademakhsoos
Forwarded from جاده مخصوص
اولین بیمار نورالینک با تراشه مغزی، زبان فرانسوی و ژاپنی یاد می‌گیرد

⭕️ اولین بیمار نورالینک (Neuralink) با گذشت هفت ماه از کاشت تراشه مغزی، نام Eve را برای ایمپلنت خود انتخاب کرده و با کمک آن در حال یادگیری زبان‌های فرانسوی و ژاپنی است.

⭕️ «نولاند آرباگ»، اولین بیمار دریافت‌کننده ایمپلنت مغزی شرکت نورالینک متعلق به ایلان ماسک، با انتشار پستی در ایکس گفت که نام این دستگاه را «ایو» (Eve) گذاشته است و درحال‌حاضر از آن به‌شیوه‌های مختلفی برای بهبود قابلیت‌های خود استفاده می‌کند.

@jademakhsoos
Forwarded from جاده مخصوص
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
مخالفت وزیر دفاع با احداث فرودگاه جدید چابهار‌‌

«نصیرزاده» وزیر دفاع:

🔹‌محلی که تلاش داشتند فرودگاه چابهار را در آن احداث کنند در زمان بارندگی یک متر آب در آن منطقه جمع می‌شود و عملاً کاربرد نداشت و ‌‌محل احداثی که در نظر گرفتند تخلف بود‌.

@jademakhsoos
Forwarded from جاده مخصوص
🔺 دانشمندان به راز موفقیت یکی از قوی‌ترین مردان جهان پی بردند

🔸پژوهشگران دانشکده علوم ورزشی و سلامت دانشگاه لافبورو با بررسی «ادی هال»؛ فردی که سال ۲۰۱۷ عنوان قوی‌ترین مرد جهان را به‌ دست آورد، دریافتند او پس از ۱۵ سال تمرین مداوم، مجموعه‌ای از عضلات دراز و باریک در پاهایش دارد که اندازه‌اش ۳ برابر افرادی است که تمرینات استقامتی نمی‌کنند. این عضلات که از زانو تا لگن هال بالا رفته‌اند، در مقایسه با افراد معمولی بیشتر تغییر کرده‌اند.

🔸این عضلات که با نام «پنجه غازی» (Guy rope) شناخته می‌شوند، لگن و استخوان ران را تثبیت می‌کنند. ادی هال با کمک همین عضلات توانست سال ۲۰۲۰ وزنه‌ای ۵۰۰ کیلویی را بلند کند و رکورد جهانی را بشکند. البته بعداً شخص دیگری با بلندکردن وزنه ۵۰۱ کیلویی این رکورد را به نام خودش زد.

جزئیات بیشتر
#علمی
@jademakhsoos
2024/09/30 06:14:04
Back to Top
HTML Embed Code: