Telegram Web Link
💭 تلگرام با فروش اوراق قرضه، 330 میلیون دلار سرمایه جذب کرد

🔺 «پاول دورف»، بنیان‌گذار و مدیرعامل تلگرام در کانال شخصی خود اعلام کرد که این شرکت در چند روز اخیر از طریق فروش اوراق قرضه موفق به جذب 330 میلیون دلار سرمایه شده است. او می‌گوید تقاضا برای خرید این اوراق بسیار زیاد بوده است.

🔹 مدیرعامل تلگرام نامی از سرمایه‌گذاران جدید این شرکت نبرده است، اما اشاره کرده که مؤسسات مالی مختلفی در سراسر دنیا ارزش رشد شرکت آن‌ها را از نظر تعداد کاربر و فرایندهای درآمدزایی می‌دانند.

🔹 دورف یادآور شده است که این جذب سرمایه به آن‌ها کمک می‌کند تا جایگاه خود را به‌عنوان یک پلتفرم مستقل که می‌خواهد غول‌های این حوزه را به چالش بکشد، مستحکم‌تر کند.

@daneshbonyann
🔸ایلان ماسک ماهواره جاسوسی می‌سازد
یورونیوز: شرکت #ایلان_ماسک برای یک آژانس اطلاعاتی آمریکا شبکه‌ای از ماهواره‌های جاسوسی می‌سازد
#اسپیس‌اکس طبق گفته‌ پنج منبع آگاه در حال ساخت شبکه‌ای از صدها ماهواره جاسوسی تحت قراردادی طبقه‌بندی‌شده با یک آژانس اطلاعاتی آمریکا است. این خبر، نشان‌دهنده‌ تعمیق روابط بین شرکت فضایی ایلان ماسک، کارآفرین میلیاردر و سازمان‌های امنیت ملی ایالات متحده است.
@daneshbonyann
یا مقلب القلوب و الابصار
یا مدبر الیل و النهار
یا محول الحول و الاحوال
حول حالنا الی احسن الحال

🌺حلول سال نو و بهار پرطراوت مبارک باد
@daneshbonyann
سفره هفت‌سین برای اولین‌بار به فضا رفت

یاسمین مقبلی، فضانورد ایرانی‌تبار ناسا، با انتشار تصویری از سفره هفت‌سین در ایستگاه فضایی بین‌المللی، نوروز باستانی را تبریک گفت.

اگرچه مقبلی چند هفته پیش به زمین بازگشت، اما در ابتدا گمان می‌کرد نوروز را در ایستگاه فضایی خواهد بود و به همین دلیل سفره هفت‌سین کوچکی را با خود به فضا برده بود تا نوروز را جشن بگیرد.

اما حالا او روی زمین، در خانه کنار فرزاندانش است و سفره هفت‌سین دیگری را در کنار ‌آن‌ها چیده است تا نوروز را جشن بگیرد.

@daneshbonyann
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🛫 طرح بزرگ‌ترین هواپیمای جهان به نمایش گذاشته شد؛ ۱۰۸ متر طول با امکان حمل ۷۲ تن بار

🔺 هواپیمای مفهومی Radia Windrunner که طول آن به 108 متر می‌رسد، طراحی شده تا محموله‌های بسیار بزرگی را حمل کند که جابه‌جایی آن‌ها به‌صورت زمینی دشوار است. این هواپیما بالاتر از آنتونوف An-225 مایا که در جریان جنگ روسیه و اوکراین تخریب شد، می‌تواند عنوان بزرگ‌ترین هواپیمای جهان را از آن خود کند.

🔹 هواپیمای مفهومی Radia با طول بال 80 متری دارای عرضی به اندازه سه‌چهارم یک زمین فوتبال آمریکایی است. ارتفاع آن در بلندترین نقطه به 24 متر می‌رسد، بنابراین چندان بزرگ‌تر از یک ایرباس A380 نیست، اما از نوک دماغه تا انتهای دم آن 108 متر است و می‌تواند محموله‌هایی با حداکثر طول 105 متری و قطر 7.3 متری را حمل کند.

🔹 ایده Radia این است که شرکت‌های تولیدکننده و اپراتورهای توربین‌های بادی، در نزدیکی کارخانه‌ها و محل نصب توربین‌ها فرودگاه‌هایی بسازند تا امکان حمل‌ونقل سریع و آسان پره‌های غول‌پیکر از خط تولید به محل نصب به‌راحتی با این هواپیما فراهم شود.

@daneshbonyann
🔺 طراحی لرزه‌ای بهینه سازه‌ها با بررسی دقیق‌تر پاسخ لرزه‌ای


🔹پژوهشگاه بین‌المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله در راستای بررسی بهتر نیاز لرزه‌ای سازه‌ها، تحریک ورودی به فونداسیون‌های مدفون سه‌بعدی را با احتساب تماس ناکامل دیواره‌های جانبی با خاک پیرامونی بررسی کردند.

🔸مسعود طاهری پژوهشگر پژوهشگاه بین‌المللی زلزله شناسی:
هدف این بود که با در نظر گرفتن کامل‌تر پارامتر‌های اثر‌گذار در اندرکنش سختی‌محور، از جمله در نظر گرفتن عمق دفن پی و سطح تماس ناکامل دیواره‌های پی با اطراف، تصویر روشن‌تری از حرکت ورودی به پی که اساس طراحی لرزه‌ای سازه‌ها است، ارائه شود.

🔹تحقیقات اخیر نشان می‌دهد، حرکات چرخشی می‌تواند اهمیتی به‌مراتب بیشتر از بخش افقی تحریک ورودی داشته باشد.

@daneshbonyann
Forwarded from جاده مخصوص
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
تبریک نوروزی خلبانان نیروی هوایی ارتش برفراز خلیج فارس و از آسمان ایران

#جاده_مخصوص
@jademakhsoos
ایلان ماسک سورس کد هوش مصنوعی Grok را به‌صورت عمومی منتشر کرد

شرکت xAI می‌گوید «Grok» یک مدل (Mixture-of-Experts) با ٣١۴ میلیارد پارامتر است

Model: https://dagshub.com/xai/grok-1
Page: https://x.ai/blog/grok-os
Code: https://github.com/xai-org/grok-1
Hugging face:https://huggingface.co/xai-org/grok-1

@daneshbonyann
شرکت SpaceX شبکه مخصوصی به نام Starshield برای وزارت دفاع امریکا داره که مشابه استارلینک هست ولی ماهواره ها و شبکه مستقلی داره و برای ارتباطات نظامی پنتاگون در همه جای کره زمین قابل استفاده هست.

اما خبرگزاری رویترز در خبری اختصاصی به نقل از منابعش گفته که SpaceX در قراردادی 1.8 میلیارد دلاری در حال گسترش این شبکه هست و برای دفتر ملی شناسایی دولت امریکا (NRO) صدها ماهواره محرمانه در دست ساخت داره.

برخلاف ماهواره های قبلی Starshield که برای ارتباطات استفاده میشدن، این ماهواره های جدید برای عکس برداری ساخته شدن و نسبت به ماهواره های فعلی سازمانهای اطلاعاتی امریکا هم فاصله کمتری نسبت به زمین دارن که باعث کیفیت بالاتر و تاخیر کمتر این ماهواره ها میشه، هم تعدادشون خیلی بیشتره که باعث میشه در مقابل تهدیدات دشمنان امریکا به از بین بردنشون مقاومتر و قابلیت جایگزینی راحتتری داشته باشن و هم به شبکه Starshield با پهنای باند بالا متصل هستن که تاخیر پایین و سرعت بالایی در ثبت و ارسال اطلاعات از هر جای کره زمین به اونها میده.

@daneshbonyann
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔻 ادوبی Substance 3D حالا می‌تواند با هوش مصنوعی، دستور متنی را به پس‌زمینه و بافت تبدیل کند

🔺 درحالی‌که بسیاری از توسعه‌دهندگان روی تبدیل متن به تصویر و مدل‌های سه‌بعدی تمرکز کرده‌اند، ادوبی به سراغ تبدیل متن به پس‌زمینه و بافت یا تکسچر رفته است.

🔹 این قابلیت‌ها به‌تازگی در کنفرانس توسعه‌دهندگان بازی معرفی شده‌اند و در آینده از طریق هوش مصنوعی فایرفلای در محیط سه‌بعدی ارائه خواهد شد.

🔹طراحان تنها باید جزئیات متنی مورد نظر خود را وارد کنند تا تکسچرهایی مثل پارچه به شکل خودکار به مدل‌های سه‌بعدی اضافه شوند.

🔹 چنین قابلیتی می‌تواند صرفه‌جویی بسیاری در زمان به همراه داشته باشد و طراحان دیگر نیازی به سپری‌کردن زمان برای یافتن تکسچر مناسب برای مدل‌های سه‌بعدی خود نخواهند داشت.

@daneshbonyann
دستاورد بزرگ ایلان ماسک؛ بیمار معلول نورالینک ازطریق افکارش شطرنج بازی می‌کند

🔴 نورالینک، استارتاپ پرحاشیه‌ی ایلان ماسک که تراشه‌ی مغز-کامپیوتر تولید می‌کند، در یک ویدیو پخش زنده نشان داد که اولین بیمارش چگونه با بهره‌گیری از تراشه‌ای که درون مغزش کاشته شده، مشغول انجام بازی شطرنج می‌شود.

🔴 نولند آرباو، بیمار ۲۹ ساله‌ی نورالینک که پس از حادثه‌ای ناگوار هنگام شیرجه در آب از شانه به پایین فلج شده، موفق شد با بهره‌گیری از تراشه‌ی مغز-کامپیوتر نورالینک ضمن تجربه‌ی بازی شطرنج، نشانگر ماوس را روی نمایشگر لپ‌تاپ به حرکت دربیاورد. تراشه‌ی نورالینک در تلاش است به مردم برای کنترل ماوس و کیبورد کامپیوتر ازطریق فکرکردن کمک کند.

🔴 آرباو در اوایل سال ۲۰۲۴ تحت عمل جراحی قرار گرفت و تراشه‌ی نورالینک در مغز او کاشته شد. ایلان ماسک ماه گذشته‌ی میلادی اعلام کرد که نولند آرباو می‌تواند صرفا ازطریق افکارش، ماوس را کنترل کند.
@daneshbonyann
فسیل‌ بزرگ‌ترین دلفین جهان در آمازون کشف شد

این موجود باستانی بیش از ۱۱ فوت (بیش از سه متر) طول داشته است.

فسیل‌ها نشان می‌دهند که دلفین پبانیستا یاکورونا (Pebanista yacuruna) بینایی ضعیف، پوزه‌ای کشیده و دندان‌های متعددی داشته و بیش از ۱۶ میلیون سال پیش در نزدیکی آمریکای جنوبی پرسه می‌زده است.

پوزه‌ کشیده و دندان‌های متعدد آن نشان می‌دهد که این دلفین از ماهی تغذیه می‌کرده است.

@daneshbonyann
زاینده‌رود بامداد سوم فروردین‌ بازگشایی می‌شود

معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای اصفهان: با هدف تأمین بخشی از نیاز آبی کشت غله حقابه بران حوضه زاینده‌رود، از بامداد جمعه سوم فروردین خروجی سد زاینده‌رود افزایش می‌یابد.

@daneshbonyann
Forwarded from جاده مخصوص
🚀 پرواز بعدی استارشیپ احتمالاً در اواسط اردیبهشت‌ماه انجام خواهد شد

🔸 سومین پرتاب آزمایشی استارشیپ هفته گذشته با موفقیت انجام شد و حالا گزارش‌هایی منتشرشده که نشان می‌دهند، تا زمان پرتاب بعدی قدرتمندترین موشک جهان فاصله چندان زیادی نداریم.

🔹 «گوین شاتول»، رئیس و مدیر عملیات‌های اسپیس ایکس در کنفرانس Satellite 2024 در واشنگتن گفت که آن‌ها در حال کسب اطلاعات موردنیاز خود از هر دو مرحله موشک هستند تا متوجه شوند که هنگام فرود چه اتفاقی رخ داده است.

🔴 او همچنین امیدواری خود نسبت به انجام پرواز بعدی در حدود شش هفته دیگر را نشان داده است.

#جاده_مخصوص
@jademakhsoos
لایحه جدید مجلس آمریکا: فروش اطلاعات حساس مردم به کشورهای ایران، چین، روسیه و کره‌ی شمالی ممنوع شود

🔴 مجلس نمایندگان ایالات متحده یک هفته پس از تصویب لایحه‌ی خبرساز فیلترشدن تیک‌تاک، لایحه‌ی دیگری تصویب کرده است که می‌خواهد از اطلاعات کاربران آمریکایی دربرابر کشورهای خارجی محافظت کند.

🔴 لایحه‌ی جدید که «محافظت از داده‌ی آمریکایی‌ها دربرابر دشمنان خارجی» یا HR 7520 نام دارد، فروش اطلاعات قابل‌شناسایی شخصی آمریکایی‌ها به کشورهای خارجی مثل چین، روسیه، کره‌ی شمالی و ایران را برای شرکت‌های دیتا بروکر (کارگزاری داده) ممنوع می‌کند.

🔴 شرکت‌های دیتا بروکر درصورت نقض قانون و فروش اطلاعات حساس مثل موقعیت مکانی یا داده‌های سلامتی، از سوی کمیسیون فدرال تجارت آمریکا (FTC) جریمه‌ی مالی می‌شوند.

🔴 لایحه‌ی HR 7520 با چراغ سبز از سوی ۴۱۴ نماینده‌‌ی مجلس نمایندگان آمریکا، تصویب شد.

🔴 اطلاعات حساسی که در لایحه به آن‌ها اشاره شده است، شامل مواردی مثل اطلاعات بیومتریک و ژنتیکی، شماره‌ی تأمین اجتماعی، جزئیات بیماری و سلامتی و داده‌های مربوط‌به موقعیت دقیق جغرافیایی می‌شود.

@daneshbonyann
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
شرکت Neuralink، استارتاپ چیپ مغزی ایلان ماسک، ویدیویی از اولین داوطلبی که چیپ مغزی این شرکت رو دریافت کرده، به نمایش گذاشته که در حال بازی شطرنج هست.

این داوطلب اقای Noland Arbaugh با 29 سال هستن که 8 سال پیش به دلیل حادثه ای از شانه به پایین فلج شدن و کنترل اون قسمتهارو از دست دادن.

ایشون چند ماه پیش تحت عمل جراحی قرار گرفت و چیپ مغزی Neuralink روی مغز اون قرار داده شد و به گفته خودش عمل سریعی بود و روز بعد از بیمارستان مرخص شد.

در اولین ازمایشی که ایشون با این چیپ داشتن، بعد از یاد گرفتن نحوه کار با اون که مثل فکر کردن به چیزی که میخواد انجام بده هست، ایشون امکان کنترل کامپیوتر و ماوس رو به دست اوردن و در اولین کاری که کردن 8 ساعت مداوم بازی Civilization VI بود که تنها به دلیل اتمام شارژ این چیپ مجبور شدن بازی رو ول کنن.

در ویدیو ایشون در حال انجام بازی شطرنج هست و به راحتی با مغزش میتونه ماوس رو کنترل کنه و با اون مهره هارو حرکت بده. از جمله نکات جالب این ویدیو امکان صحبت کردن و بازی کردن ایشون به طور همزمان هست.
@daneshbonyann
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔺 بومی‌سازی قطعات موتور هواپیما


🔹متخصصان یک شرکت دانش‌بنیان موفق شدند، دانش فنی ساخت قطعات موتور هواپیما را بومی‌سازی کنند.

🔸با داخلی‌سازی این فناوری امکان بازگشت تعدادی از هواپیما‌های بر زمین مانده به چرخه پرواز فراهم می‌شود.

@daneshbonyann
Forwarded from جاده مخصوص
«تولید یک باتری جریان با قابلیت ذخیره بلندمدت انرژی»

محققان دانشگاه فناوری آیندهوون در هلند ضمن همکاری با محققان آلمانی، موفق به تولید یک باتری جریان شده‌اند که بسیار ایمن است و می‌تواند انرژی را برای مدت طولانی در خود ذخیره کند. این باتری جریان، یک سامانه الکتروشیمیایی است که دو سیال مختلف حاوی مواد ردوکس (مانند یون‌های فلزی)، از طریق آن پمپ می‌شوند. سپس انرژی شیمیایی می‌تواند به انرژی الکتریکی تبدیل شود و در شبکه برق مورد استفاده قرار گیرد. یک باتری لیتیوم-یون می‌تواند انرژی را تا ۴ ساعت ذخیره کند، اما باتری‌های جریان مذکور می‌توانند انرژی را به مدت ۸ تا ۱۰ ساعت ذخیره کنند. این باتری جریان، همچنین برخلاف بسیاری از باتری‌های رایج به راحتی قابل اشتعال نیست و الکترولیت آن را می‌توان با هزینه اندک در طول زمان بازیافت کرد. گفتنی‌ست باتری‌های جریان، استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر را تسهیل می‌کنند و یک جایگزین مناسب برای سوخت‌های فسیلی محسوب می‌شوند.

#جاده_مخصوص
@jademakhsoos
2024/10/01 17:38:29
Back to Top
HTML Embed Code: