Telegram Web Link
اگر کودکان می‌دانستند پس از اعتراف به خطای خود از مجازات و توبیخ مصون خواهند بود کمتر به دروغ‌گویی متوسل می‌شودند!!

در حقیقت توبیخ و تنبیه بزرگترهاست که می‌تواند کودکان را به دروغ‌گویی سوق دهد! بنابراین باید با کمال صداقت اعتراف کرد که در این مورد هم مربیان و والدین هستند که کودکان را وادار به دروغ‌گویی می‌کنند.

کودک به تدریج با تجربه‌های مختلف در این زمینه متوجه می‌شود که راست‌گویی اسباب زحمت می‌شود و دروغ‌گویی برعکس آن سودمند است در واقع کودک برای دفاع از خود به دروغ متوسل می‌شود.

👶 @childrentherapy
روانشناسی رفتار با کودک.pdf
1.8 MB
کتاب روانشناسی کودک

🔷🔶کلیات تربیت
🔷🔶اختلالات دوران کودکی
🔷🔶بازی
🔷🔶نکات کلیدی درتربیت کودکان

👶 @childrentherapy
تشویق کودک بایستی متناسب با سن و سطح توانایی‌های او باشد.

زمانی که به یک کودک کم سن گفته می‌شود: «می‌بینم که کفشاتو خودت پوشیدی»، این برای کودک تشویق تلقی می‌شود اما برای یک بچه نوجوان این حرف یک توهین پنداشته می‌شود.

تشویق کودک هم نباید به گونه‌ای باشد که شکست‌های گذشته را نیز به او یادآوری کند: «فکر نمی‌کردم تو ریاضی نمره خوبی بگیری ولی گرفتی!»

شور و شوق فراوان از طرف والدین می‌تواند مانعی برای کودک محسوب شود گاهی اوقات شور و شوق بیش از حد والدین فشار زیادی به کودک می‌آورد: «تو بالاخره یک دانشمند بزرگ می‌شوی».
👶 @childrentherapy
کودكان تحت تاثیر پدرانی هستند كه از نظر عاطفی حضور دارند، برای فرزندان خود ارزش قائل می‌شوند و در ناراحتی‌ها و نگرانی‌ها می‌توانند فرزندانشان را آرام کنند

اما در عوض پدرانی كه خشونت می‌وزند، عیب‌جو هستند، فرزند خود را تحقیر می‌كنند یا از نظر عاطفی سرد هستند می‌‌توانند به شدت به فرزند خود آسیب برسانند.

شواهد تحقیقاتی حاكی از آن است كه پدرهای علاقه‌مند به ویژه آنهایی كه از نظر عاطفی در دسترس هستند، در خوشبختی فرزندانشان نقش منحصر به فردی را ایفا می‌كنند.
👶 @childrentherapy
به عقیده کاگان، بچه‌های بسیار کم‌رو یا معاشرتی، نوعی فیزیولوژی را به ارث می‌برند که آنها را به سمت سبک خُلق و خوی خاصی سوق می‌دهد. با این حال، پژوهش توارث‌پذیری نشان می‌دهد که ژن‌ها فقط اندکی در کم‌رویی و معاشرتی بودن مشارکت دارند. تجربه نیز تاثیر قدرتمندی دارد.

روش‌های فرزندپروری بر احتمال اینکه بچه‌ای که از لحاظ هیجانی واکنش‌پذیر است کودکی ترسو شود تاثیر می‌گذارند. فرزندپروری صمیمانه و حمایت‌کننده، واکنش فیزیولوژیکی شدید نوباوگان و کودکان پیش‌دبستانی به رویدادهای جدید را کاهش می‌دهد، در حالی که فرزند‌پروری سرد و بدون محبت، اضطراب را افزایش می‌دهد.

و اگر والدین از نوباوگانی که رویدادهای جدید را دوست ندارند در برابر استرس‌های جزئی محافظت کنند، این باعث می‌شود که کودک به سختی بتواند بر میل به عقب‌نشینی چیره شود. والدینی که از بچه خود می‌خواهند به تجربیات تازه نزدیک شود به او در غلبه کردن بر ترس کمک می‌کنند.

در صورتی که کم‌رویی ادامه یابد به احتیاط‌کاری زیاد، عزت‌نفس پایین و تنهایی منجر می‌شود. در نوجوانی، کم‌رویی خطر اضطراب شدید مخصوصا فوبی اجتماعی را افزایش می‌دهد. فوبی اجتماعی ترس شدید از تحقیر شدن در موقعیت‌های اجتماعی است. برای اینکه کودکان کم‌رو مهارت‌های اجتماعی موثری را اکتساب کنند، فرزندپروری باید با خُلق و خوی آنها تنظیم شود.

لورا برک
از کتاب روانشناسی رشد
ترجمه یحیی سیدمحمدی

👶 @childrentherapy
| آیا تعریف مادر «نمونه» همان مادر «نگران» است؟ |

در اغلب فیلم‌ها و سریال‌ها مادرانی که مرتب نگران کوچک‌ترین امور مربوط به فرزندان کوچک و بزرگ خود هستند، به عنوان مادران نمونه نشان داده می‌شوند. چگونه مادری که مرتب نگران است و استرس دارد می‌تواند هیجانات منفی خود را کنترل نماید؟ چگونه می‌تواند حس خوبی را به کودک خود منتقل کند؟

نگرانی‌های حاصل از اضطراب با احساس مسئولیت فرق دارد. مادر نمونه، مادر مسئول است نه مادر نگران. مادر مسئول الزاماً همیشه نگران نیست و اتفاقاً به فکر تازه نگاه داشتن روحیه خود و خانواده می باشد. نه اینکه مدام نگران کارهای فرزندان خود باشد و این اضطراب را ناخودآگاه به خانواده منتقل کند.

👶 @childrentherapy
«همین حالا گریه‌ رو تموم کن»
یک جمله اشتباه!

ابراز احساسات کاری اشتباه نیست. اگر کودک شما اکنون ناراحتی یا عصبانیت خود را پنهان کند، در رابطه با خودش و در آینده در ارتباط با دیگران و اجتماع با مشکل مواجه خواهد شد. کودکان باید یاد بگیرند که نشان دادن شادی، غم، عصبانیت و... اشتباه نیست.

همان طور که شما به بزرگ‌ترها وقتی ناراحت هستند و به گريه افتادند نمی‌گویید «گریه نکن» و با او همدری و همدلی می‌کنید برای کودکتان نیز نباید این جمله را بیان کنید. پس به او بگویید می‌دانم ناراحتی، بیا با هم صحبت کنیم.

👶 @childrentherapy
پدر مادر و معلم هرگز نباید مشق‌هاى كودک را پاره كنند.

اگر كودک بد خط يا نامنظم می‌نويسد، شايد خسته يا گرسنه است يا شرايط محيطى و زمانى مناسبی ندارد. پس شرايط را تغيير دهيد و او را تشويق و ترغيب به بهتر نوشتن كنيد يا مثلا بگوييد اگه تا ساعت شش تمام شد نيم ساعت بيشتر با هم بازى می‌كنيم. ولى نباید مشق‌هايش را پاره نكنيد زيرا او براى آنها زحمت كشيده، وقت و انرژى گذاشته است. مثل اين است كه همسرتان غذايى كه شما پخته ايد را دور بريزد و بگويد، من اين غذا را دوست ندارم، يک غذاى ديگر بپز، حریم عاطفی و احساسی کودک باید مورد پذیرش و اهمیت باشد.

👶 @childrentherapy
والدینی که سبک فرزندپروری مستبدانه دارند و با پاسخ کوتاه، کودک را مجبور به اطاعت می‌کنند، به هیچ عنوان روش درستی در تعامل با کودک خود انتخاب نکرده‌اند. با گفتن عبارت: «برای اینکه من می‌گم!» باعث می‌شوید تا کودک به چرایی مسائل فکر نکند. عزت‌نفس، قدرت تحلیل و ‌سوال را از او گرفته ‌شود.

یا گفتن عبارتی همچون: «هرچه من می‌گم باید انجام بشه» به این مفهوم است که هیچ شخصیتی برای فرزند خود قائل نیستید و او نیز در مقابل به شما احترام نخواهد گذاشت. برای تربیت صحیح فرزندان، برای پاسخ به سوالات او زمان بگذارید و با صبر کامل و مرتبط به او پاسخ بدهید.

👶 @childrentherapy
والدینی که حاضر باشند ناراحتی، خشم و قهر فرزند خود را تحمل کنند ولی همچنان محکم او را در مسیر مسئولیت‌پذیری نگه دارند در حقیقت درسی به او می‌دهند که در تمام زندگی کمکش خواهد کرد.

والدینی که چنین کاری نمی‌کنند، در حقیقت سرمشقی برای مسئوليت‌‌گریزی آینده او در اختیارش می‌گذارند. الگویی که کودک را از ارضای نیازهایش و به تبع آن، از احساس ارزشمندی باز می‌دارد.

ویلیام گلاسر
از کتاب واقعیت‌درمانی

👶 @childrentherapy
کودکان قبل از حرف زدن آواز خواندن را یاد می‌گیرند، قبل از اینکه بتوانند بنویسند، طراحی می‌کنند، به محض اینکه روی پاهایشان می‌ایستند رقصیدن را آغاز می‌کنند؛ هنر اساسی‌ترین شکل بروز انسانیت است ...


~ فیلشیا رشاد

👶 @childrentherapy
🌟 نگران ارائه بخش آماری پایان‌نامه یا رساله خود در جلسه دفاع نباشید! 🌟

آموزش تخصصی، ساده و روان برای ارائه بخش آماری پایان‌نامه، رساله و مقالات علمی 🎓؛

🚀 ویژه جلسه دفاع پایان‌نامه و رساله دکتری 🔍 توسط مدرس دانشگاه و تحلیل‌گر آماری با تجربه همکاری و مشاوره در بیش از ۴۰۰ پایان‌نامه، رساله و مقاله در رشته‌های علوم پزشکی، علوم انسانی و مهندسی

👈 مناسب دانشجویان مقاطع تکمیلی

جهت هماهنگی، به شماره یا آیدی زیر در تلگرام پیام دهید:

📞 09332524346
🆔 @pcerc_ir

📚 پژوهشکده روانشناسی، مشاوره و علوم تربیتی ایران
👁‍🗨 @pcerc_ir
کنجکاوی کودک را تقویت کنید

کودکان، وقتی با اشیای مختلف در خانه بازی می‌کنند یا به اصطلاح خودمانی وَر می‌روند، دوست دارند ببینند چه اتفاقی می‌افتد؟

این اتفاق‌ها برای آنان، تجربه‌های جدیدی محسوب می‌شود که علاوه بر لذت بردن، به آگاهی آنان نیز می‌افزاید. کودکان در این کنجکاوی، نوع برخورد با محیط اطراف خود را یاد می‌گیرند. برخی از والدین، دوست دارند صرفا به توضیح و توصیف اکتفا کنند؛ در حالی که بچه‌ها برای شاختن دنیای پیرامون می‌خواهند خودشان تجربه کنند.

👶 @childrentherapy
اگر فرزند نوجوان دارید برخوردهای كودكانه با او نداشته باشید.

امر و نهی نكنيد،
نصيحت نكنيد،
خواهش و التماس نكنيد،
تهديد نكنيد،
لفافه صحبت نكنيد،
كنايه نزنيد،
اين روش‌ها خيرخواهانه است، اما مفيد نيست.

روش صحبت با نوجوان، گفتگوی دوستانه و صمیمانه است، البته همراه با اقتدار مهربانانه.

👶 @childrentherapy
استان خراسان رضوى

✴️يك كلينيك روانشناسي در مشهد
محدوده بلوار معلم
خانم / اقا
سابقه مهم است
شرايط ارشد و دكتري
داراي پروانه نظام
و داشتن خداقل ١٠ مراجع در ماه
بصورت درصدي
رشته روانشناسي مشاوره و روانسنجي و گفتار درماني
محل كار بلوار معلم ( حدفاصل دانشجو و دانش آموز)

✴️اطلاعات تماس:

@DrElnazAlavi

🕹 @psycho_estekhdam
2024/11/05 19:05:35
Back to Top
HTML Embed Code: