Telegram Web Link
پدر و مادرها بزرگسالانی هستند که سعی دارند کمک و همراه مسیر رشد و تحول کودکان خود باشند، ولی این همراهی نباید تبدیل به موضع برتر برای والدین باشد، آنها عصبانی می‌شوند، داد می‌زنند، تنبيه می‌كنند، عقاید خود را تحمیل می‌کنند، احساسات کودک را بی‌اهمیت می‌دادند، زور می‌گویند و نمی‌خواهند کلمه «نه» بشوند و اینجا فراموش می‌کنند این رفتارهای اشتباه نه‌تنها کمکی برای رشد کودک نمی‌کند، بلکه به مرور زمان حتی رابطه کلامی و عاطفی خود را نیز با کودک از دست می‌دهند و کودک را درگیر آسیب‌های شناختی و جسمی نگه می‌دارند.

👶 @childrentherapy
روش فرزندپروری مقتدرانه (موفق‌ترین روش فرزند‌پروری) پذیرش و روابط نزدیک، روش‌های کنترل سازگارانه و استقلال دادن مناسب را شامل می‌شود.

والدین مقتدر صمیمی و دلسوز و نسبت به نیازهای کودک حساس هستند. آنها رابطه والد ـ فرزند لذت‌بخش و از لحاظ هیجانی خشنودکننده‌ای را برقرار می‌کنند که کودک را به سمت ارتباط نزدیک می‌کشاند.

والدین مقتدر در عین حال، کنترل قاطع و معقولی را اعمال می‌کنند؛ آنها روی رفتار پخته تاکید دارند و برای انتظارات خود دلیل می‌آورند. و بالاخره، والدین مقتدر به تدریج استقلال مناسب به کودک داده و به او اجازه می‌دهند در زمینه‌هایی که آمادگی دارد تصمیماتی را بگیرد.

تربیت مقتدرانه در طول دوره کودکی و نوجوانی با چند جنبه از شایستگی ارتباط دارد: خُلق خوش‌بینانه، خویشتنداری، استقامت در تکلیف، همکاری، عزت‌نفس بالا، پختگی اجتماعی و اخلاقی و عملکرد تحصیلی مطلوب.

لورا برک
از کتاب روانشناسی رشد
ترجمه یحیی سیدمحمدی

👶 @childrentherapy
بگذارید بچه خجالتی و کمرو در مورد خودش حرف بزند. بچه‌ها، تا وقتی در جمع، احساس امنیت  روانی نداشته باشند جرات پیدا نمی‌کنند خودشان را نشان بدهند.

باید به کودک کمرو فرصت حرف زدن بدهید، او را خاطر جمع کنید که شنیدن حرف‌های او برایتان مهم است.

هرقدر کودک اطمینان خاطر بیشتری از جانب جمع یا گروه پیدا کند، راحت‌تر می‌تواند حرف بزند و توانمندی‌های خود را نشان بدهد. برای شنیدن حرف‌های او صبوری به خرج دهید.

هرگونه واکنش منفی پدر، مادر یا مربی می‌تواند ترمزی باشد برای حرف زدن کودک.

👶 @childrentherapy
همه پدر و مادرهای شاغل از اینکه برنامه‌های مورد علاقه فرزندانشان مانند یک بازی فوتبال یا یک اجرای تک‌نوازی پیانو را از دست بدهند، احساس گناه می‌کنند. وقتی که تغییرات لحظه آخری در برنامه‌های کاری پیش می‌آید یا مجبور هستید به مشتری خود سر بزنید، طبیعی است که احساس کنید پیوسته در حال رنجاندن کودک خود هستید…

هم در مورد مادرها و هم پدرها، دریافتیم که سلامت عاطفی فرزندان در مواردی که والدین خانواده را در اولویت بالاتری قرار می‌دهند، بیشتر است و این امر به مدت زمانی که والدین به کار اختصاص می‌دهند، بستگی ندارد. همچنین مشخص شد در حالتی که والدین به کار به‌عنوان یک منبع چالش، خلاقیت و لذت بردن نگاه می‌کنند، فرزندان وضعیت بهتری دارند و باز هم این امر به زمان اختصاص داده شده به کار بستگی ندارد. به‌طور مشخص، مشاهده شد که زمانی که والدین راضی از کارشان به‌صورت فیزیکی در کنار فرزندشان حضور دارند، فرزندان در وضعیت بهتری به سر می‌برند...

اگر تاثیر کارمان بر سلامت روانی فرزندمان برایمان اهمیت دارد، می‌توانیم برای یافتن روش‌های خلاقانه برای حضور فیزیکی و ذهنی در کنار فرزندانمان تلاش بیشتری به کار ببندیم و حتما باید این کار را انجام دهیم و نیز باید بدانیم که این موضوع لزوما به معنی صرف ساعات بیشتر با فرزندان نیست. موضوع مهم و اصلی زمان مفید و کیفیت زمانی است که به آنها اختصاص می‌دهیم.

استوارت فریدمن
مترجم آناهیتا جمشیدنژاد

👶 @childrentherapy
عشق میان والدین، موجب عشق و مهربانی نسبت به فرزندان می‌شود. گاهی داستان‌هایی می‌شنویم درباره والدینی که عشق فراوانشان نسبت به یکدیگر، همه‌ عشق موجود در خانه را می‌بلعد و تنها عشقی نیم‌سوز و نه چندان آتشین برای بچه‌ها بر جای می‌گذارد. ولی این نگاه اقتصادی دودوتا چهارتا به عشق بی‌معناست. عکس آن صحیح است: فرد هرچه بیشتر عاشق باشد، رفتاری محبت‌آمیز نسبت به فرزندان و به همه در پیش می‌گیرد...

اعتماد نخستینی که لازمه‌ عشق به دیگران و باور داشتن عشق دیگران نسبت به خود و یا عشق به زندگی‌ست، در کودکانی که از عشق مادر محرومند، شکل نمی‌گیرد. آنها در بزرگسالی با دیگران احساس غریبی می‌کنند و به درون خود می‌گریزند و زندگی‌شان به رابطه‌ای خصمانه و رقابت با دیگران می‌گذرد.

اروین یالوم
از کتاب درمان شوپنهاور
ترجمه سپیده حبیب

👶 @childrentherapy
یه استاد با تجربه‌‌ی روانشناسی کودک داشتم که می گفت" اگه  روزی پدر و مادر شدید ازتون می خوام حتما یادتون باشه...."

+هیچ بچه‌ای وجود نداره که توی همه‌ی زمینه ها بهترین باشه، اگه دیدی بچه‌ت توی ورزش موفقه توی ریاضی ضعیف، براش معلم ورزش بگیر چون استعداد اصلیش اونجاست....

ببینید راحت بهتون بگم؛
می خوای بچه‌ت خوشحال باشه، گفتگو بلد باشه، عشق ورزی یادبگیره، نمی‌خواد بشینی نصیحتای حکیمانه بهش کنی، رفتارت با همسرت رو درست کن

+اون خودش یاد می‌گیره

اون بچه‌ای که بعضی وقتا میزنه زیر گریه و ناراحت میشه نگرانی نداره، باید نگران اون بچه‌ای شد که جرات گریه کردن رو ازش گرفتن...

+خیلی عمیق بود

یاد بگیرید بچه‌تون رو با بقیه بچه ها مقایسه نکنید مگر اینکه قصد نابود کردن عزت نفسش رو داشته باشید

📌حتما برای بازی با بچه ها وقت بذار

چون بازی برای اونها فقط سرگرمی نیست، تمرین ایجاد ارتباط و مهارت های اجتماعیه

_بین بچه هاتون فرق نذارید، نگید‌ اونا متوجه نمیشن

چون کاملا حسش می کنن و این تبدیل به خشم پنهانی نسبت به خواهر برادراشون میشه

_و در نهایت برای ساختن و تربیت بچه ها قبل تر از اون باید خودتون رو بسازید

👶 @childrentherapy
محبت والدین به کودک باید "بی قید و شرط" باشد، نه "بی حد و اندازه"

بی قید و شرط بودن یعنی در هر حالت و شرایطی فرزندی فرزند را نفی نکنیم.
دیگه بچه من نیستی!
دیگه مادرت نیستم!
میرم بابای یکی دیگه میشم!
و شخصیت او را نکوبیم.
بلکه اگر از رفتار خاصی ناراضی شدیم نارضایتی خود را از آن عملکرد بیان داریم و بگیم بهتره اینکارو انجام میدادی نه از وجود و شخصیت کودک.
مثلا بگوییم :
از این کلمات خوشم نمیاد
دوست ندارم پسرم بی ادبی کنه
دلم می خواد دخترم خودش کارشو انجام بده.
👶 @childrentherapy
کودکی که مهارت دست ورزی را نیاموخته با چه مشکلاتی روبرو می شود؟

- کودکی که مهارت های دست ورزی قوی دارد، در سنین پیش دبستانی قادر به مدادگرفتن و آغاز تمرین نوشتن است اما کودکی که این مهارت را نیاموخته در سنین دبستان با نارسانویسی، درشت نویسی و بدخطی مواجه می شود. برخی والدین می گویند کودک علاقه ای به نقاشی ندارد درحالی که کودک مهارت های دست ورزی را به دست نیاورده است. لازم است والدین کنار کودک بنشینند و به نحوه مداد گرفتن او نظاره کنند و با تشویق کودک به مدادگیری مهارت دست ورزی را در او افزایش دهند و فعالیت های دست ورزی را با او انجام دهند .

خمیر بازی
تفکیک کردن اجسام
گل بازی
نقاشی با دست
جورچین
مچاله کردن کاغذ
دوخت و دوز
مهره های رج شونده
و .....

نمونه هایی از بازی های دست ورز هستند .

به طور کلی ، بچه هایی که بیشتر به اجسام اطراف خود دست میزنند ، این مهارت را بهتر و بیشتر فرا میگیرند ، که موفقیت های بزرگسالی را در پی خواد داشت .

❗️پس از جمله ی: دست نزن ! کمتر استفاده کنید.
🌻 دست ورزی

لغتنامه دهخدا : عمل دست ورز. پیشه داشتن کارها که با دست انجام پذیرد و با دست ساخته و مصنوع شود نه با ماشین . عمل صنعت دست . عمل صنعت یدی .

این اصطلاح ، به نوعی مهارت در کودکان اطلاق میشود .

🍀اهمیت مهارت دست ورزی در چیست؟

- در هر کودک با توجه به رشد و افزایش درک، ماه به ماه مهارت های مختلفی بروز می کند. یکی از این مهارت ها دست ورزی است که پایه بسیاری دیگر از مهارت ها مثل نقاشی کشیدن و نوشتن محسوب می شود و درواقع شامل به کار گیری عضلات ظریف سر انگشتان است.


🍀از کجا متوجه شویم این مهارت در فرزندمان شکل گرفته یانه؟

- اولین نشانه های مهارت های دستی از قبل از یک سالگی و زمانی که کودک به سمت مادر دست دراز می کند، شروع می شود. با بالا رفتن سن، از یک سالگی به بعد، به شکل قاشق گرفتن در دست و قاشق را به سمت دهان بردن جلوه می کند. از 2 سالگی به بعد، مهارت ها از نظر درکی شناختی هم افزایش پیدا می کند و کودک می تواند با دست جورچین های ابتدایی را بسازد یا اشکال را بلند کند و به کمک مادر داخل محل مورد نظر بیندازد. قبل از 3 سالگی، کودک می تواند از گواش، آبرنگ و رنگ انگشتی استفاده کند و بعد از آن توانایی دست گرفتن ماژیک و مداد را دارد.

کودک در 4 سالگی باید قادر به کشیدن مربع و در 6 سالگی قادر به کشیدن مثلث باشد. از 3 سالگی به بعد کار با قیچی جزو مهارت هایی است که در کودکان شکل می گیرد و مهارت کار با چسب و چسباندن قطعات جداشده از کاغذ هم از مهارت هایی است که کودکان در این سن قادر به انجام آن هستند.

اگر کودکی این مهارت ها را نداشته باشد، تمرین هایی وجود دارد که به او کمک کند؟

- بله ، از مهارت هایی که به رشد دست ورزی کودک کمک می کند، استفاده از خمیر است. کودک از 3 سالگی به بعد باید کار با خمیر را آغاز کند. مچاله کردن کاغذ هم از این سن به بعد به افزایش مهارت های دستی کودک کمک می کند. باید به کودک فرصت داد از 3 سالگی به بعد دکمه های لباسش را باز کند و ببندد. هرچه مادر کودک را در این زمینه مستقل تر بار بیاورد، بهتراست. در حدود 5.5 تا 6 سالگی، کودک می تواند بند کفشش را ببندد.

◀️پس در 5 سالگی مادر باید مهارت گره زدن را به کودک آموزش دهد. آموزش این کار را باید از گره بزرگ مثل روسری شروع کرد تا به بند کفش رسید و این کار به صرف وقت، صبر و حوصله نیاز دارد. البته بیشتر این مهارت ها در مهد آموزش داده می شود اما اگر کودکی به مهد نمی رود، باید مادر در خانه با او این مهارت ها را کار کند.

-اما برخی کودکان در هماهنگ کردن دست و چشم و برخی در استفاده از عضلات ظریف نوک انگشتان ضعف دارند! برای رفع آن چه تمرین هایی را توصیه می کنید؟

- مهارت دوختن و سوزن نخ کردن را باید از 5 سالگی به بعد با کودک کار کرد.
این کار برای هماهنگی چشم و دست بسیار مفید است. مهره نخ کردن در سنین پایین تر هم به کسب این مهارت کمک می کند. جداکردن حبوبات از مهارت هایی است که به دست ورزی کودکان کمک می کند و در منزل قابل اجراست. مادر باید 2 شیشه آب معدنی کوچک را در اختیار کودک بگذارد و در یک سینی برنج و عدس را مخلوط کند و از کودک بخواهد عدس و برنج را جدا کند و در شیشه مخصوص خود بیندازد. این کار باعث می شود انگشتان ظریف دست کودک تقویت شود.


نمونه ای از تمرینات تقویت مهارتهای ظریف و عضلات دست را درسایت پاکدلها (pakdelha.ir) ببینید.

👶 @childrentherapy
از تشويق کودکتان نهراسيد:

تشويق و جايزه دادن به انگيزه ها و تلاش هاي کودک باعث مي شود باهوش تر و در سنين جواني موفق تر شود.

صرف نظر از نتيجه اي که مي گيرد، تلاش وي را تحسين کنيد.

تحسين پيشرفت کودکان، نه فقط باعث خشنودي شان مي شود بلکه احساس "رضايت مندي" دروني نيز در کودک ايجاد خواهد کرد که باعث مي شود خود از انجام کار لذت ببرد.

و این تشویق الزاما نباید هدیه دادن باشد بلکه یک نگاه یا یک کلام .. هم کافی است.

👶 @childrentherapy
🫥🎓🫥🎓🫥🎓🫥
کارگاه جامع " تربیت مشاور تحصیلی "
🫥دوره 30 ام
🫥مدرس:
دکتر مهدی عرب زاده
عضو هیئت علمی دانشگاه خوارزمی

🫥 شروع دوره از چهارشنبه ۲۴ مرداد ۱۴۰۳

🫥روزهای برگزاری دوره: چهارشنبه ها  و پنجشنبه ها از ساعت ۱۴:۳۰ الی ۱۸

🫥مدت دوره: ۸۰ ساعت ، ۲۳ جلسه | ۳ ساعت و ۳۰ دقیقه

🫥دریافت گواهی پایان دوره از دانشگاه تهران به صورت دو زبانه

🫥تخفیف ویژه برای دانشجویان و فرهنگیان

🫥 امکان پرداخت به صورت اقساط در  3 قسط
🫥به صورت غیرحضوری، آنلاین و آفلاین برگزار می‌شود.

🫥 لینک ثبت نام : 👇
🔗 https://psyravanchi.ir/course/tahsili30/

🫥 برای کسب اطلاعات بیشتر و ثبت نام به لینک بالا مراجعه کرده یا با شماره های زیر تماس حاصل نمایید. 📞

شماره‌های تماس: 👇

09378487718
09208487718
تیمورنیا
09378484418
روحانی

آیدی های تلگرام پاسخگوی شما: ✈️

✈️ https://www.tg-me.com/Psyravanchi_admin
 ✈️ https://www.tg-me.com/Ravanchi_admin

🫥 جهت اطلاع از دیگر دوره ها در آکادمی_خردگستر_روانچی به ما بپیوندید:
📎 https://zil.ink/psyravanchi
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
جملات سمی!
حرف‌هایی که نباید به کودکان بزنید

۱.چند بار باید بهت بگم؟
🔹این جمله خیلی متداوله. با این کار شما فقط نیاز به غر زدن خودتون رو برآورده کردید که مسلما نتیجه مثبتی هم نداره.

۲.گریه نکن، خوب میشی
🔹وقتی به فرزندتون می‌گید گریه نکن باعث میشه اونا فکر کنن کار بدیه که احساساتشون رو نشون بدن.

۳.بچه بازی در نیار
🔹این یکی از بدترین جمله‌هایی که میشه به بچه‌ایی که ناراحته بگید. این جمله احساسات اونا رو بی‌ارزش می‌کنه و باعث میشه دیگه اونا رو با شما در میون نگذارند.

۴.کارت خوب بود، اما...!
🔹از هر انتقادی که با «اما» همراه باشه اجتناب کنید. به جاش موفقیت‌های کوچک رو جشن بگیرید.

👶 @childrentherapy
2025/01/07 17:49:55
Back to Top
HTML Embed Code: