Telegram Web Link
تهدید کردن كودک ممنوع

آیا شما به ‌دنبال راهی مطمئن و قطعی می‌گردید تا کودکتان به حرف شما گوش کند؟ مسلما ترساندن كودک راهش نیست نه تنها تاثیری ندارد بلکه بچه‌ها را برای انجام اشتباهشان لجوج‌تر می‌کند.

راه بهتر، به جای آنکه برای مهار کردن فرزندمان او را بترسانیم کاری کنیم که او متوجه پیامد اشتباه رفتاری خود شود، مثلا به جای این که از پارک رفتن محرومش کنیم، آن را به تعویق بیندازیم.

انتظار کشیدن نتیجه کار خطای اوست که شاید بهتر او را متوجه رفتارش کند.

👶 @childrentherapy
هرگز از بچه‌ها به عنوان ابزاری برای کنترل همسرتان استفاده نکنید...!

گمان نکنید که وقتی فرزند‌تان را برای جاسوسی همسرتان بسیج می‌کنید، او حس و حالتان را نمی‌فهمد و متوجه فاصله میانتان نمی‌شود.

اگر شما به همسرتان شک دارید، حق پیگیری را دارید، اما حق ندارید در جریان این کار‌ها، از فرزندتان به عنوان یک ابزار استفاده کنید.

لطفا در هیچ شرایطی، بچه‌ها را وارد بازی خودتان نکنید.
👶 @childrentherapy
📢 کتاب "بهبود رابطه"به چاپ دوم رسید📢

اگر فرزندتان بزرگ است، می‌توانید با او دربارۀ این موضوعات صحبت کنید. بحث در این باره کمکتان می‌کند بتوانید به رابطه از دیدگاه دیگری بنگرید و آن را بهبود ببخشید.
🔸 پدر یا مادر بودن برای تو چه معنایی دارد؟
🔸 تعریف تو از پدر یا مادری خوب چیست؟
🔸 درک تو از پدر و مادر خوب چقدر با درک پدر و مادری در این باره متفاوت است؟
🔸 برای ایجاد محیط غنی و سالم برای کودکان چه باید کرد؟
🔸 خانه باید چه ویژگی‌هایی داشته باشد تا کودک زندگی شادی داشته باشد؟ آیا خانه‌ای که شما در آن بزرگ شدید این ویژگی‌ها را داشت؟ می‌خواهید محیط رشد فرزندتان چه تفاوت‌ها یا شباهت‌هایی با خانه‌ای که خودتان در آن بزرگ شدید داشته باشد؟

📚 #برشی_از_کتاب: #بهبود_رابطه
✍️ اثر: #جان_گاتمن و #جان_دکلیر
👌 ترجمه: #دکتر_رباب_حامدی
📇 انتشارات: #سایه_سخن

👶 @childrentherapy
تربیت فرزندی که بتواند روی پای خودش بایستد باید هدف مشترک همۀ پدر و مادرها باشد نه کودکی وابسته و چسبنده به افراد و شرایط.

اولین باری که او را به مهد کودک می‌برید و تنها بر می‌گردید؛ اولین باری که با دوستان‌اش بیرون می‌رود؛ اولین باری که به سفر می‌رود؛ همۀ این‌ها یعنی او در مسیر "استقلال" گام برمی‌دارد و با هر گام، هم‌زمان، از تو دورتر می‌شود.

معنای والدگری همین است:
فرآیند تدریجی، آرام، غرورانگیز و البته کمی غم‌ناک «رهاکردن».

مقاله‌ی "پدر و مادری کردن یعنی رها کردن"
(ترجمان علوم انسانی)
مارک اکانل
ترجمه:حسنا سهرابی‌فر

👶 @childrentherapy
به فرزند خود وعده بیجا ندهید

هیچ چیز به اندازه وفا نکردن به وعده ای که داده اید اعتبارتان را از بین نمی برد. وعده یا قول شما هرچند کوچک باشد، فرزند شما آن را از یاد نخواهد برد.

بهتر است که همیشه جای قول دادن به او بگویید: "سعی خواهم کرد..." یا "اگر بتونم..."

فرزند شما بنابر تجربه خواهد آموخت که این حرفها بسیار با ارزش هستند.
👶 @childrentherapy
مامان بزرگا و بابا بزرگا عمه و خاله ها عمو دايی ها و فاميل هاي مهربون، در مهمانی و ديد و بازديد اگر كودك نوپايی هست كه اضطراب غريبه داره يهو به سمتش نريد، اگر اضطراب جدايی داره به زور بغلش نكنيد، اگه خجالتيه به زور مجبور به سلام كردن نكنيد.
اگر با ديدنتون گريه كرد به مامانش چسبيد، پشت باباش قايم شد بهش برچسب لوس و بی ادب نزنيد.
به والدينش نگيد فرزندت اجتماعی نيست.

اينها رفتار طبيعی كودك نوپاست، با كوچولو ها هم مهربان باشيد، مهربان بودن فشردن بچه در آغوش نيست، احترام گذاشتن به احساسشه.

فرهنگ سازی كنيم. مهربان بودن با كودكان فشردن آنها در بغل در مهمانی ها نيست، بلكه احترام گذاشتن به احساس آنهاست.

👶 @childrentherapy
⁣کودک را وارد مسائل اقتصادی نکنید!
نـداريم، نيست!
از پس مخارج برنمیایم!
گرون ميشه، پولا رو دزدیدن، اختلاس شد، سال بعد میخواد قحطی بیاد!

صحبت از نداری كودک را ناامن می‌كند.
شاید باور نکنید امروزه دغدغه خيلی از بچه‌ها همينه كه بالاخره بابام پول داره يا نه؟ پول بابام تموم شده؟ اگه تموم شه، چـه اتفاقی برامون می‌افته؟
پدر و مادر بايد تفكر فراوانی را در خانه حاكم كنند.
کودک نباید درگیر مسائل اقتصادی ما، بی‌پولی و تحریم و... شود.
اولين نا‌امنی اقتصادی در خانواده،‌ ترويج تفكر نداری است. تفكر فراوانی، به معنی خوش‌خيالی و گول زدن خودمان و فرزندمان نيست.
بلكه برای کودک ايجاد امنيت روانی است.
کودک توان حل مشکلات مالی ما و کشور ما را ندارد.
خودش را ضعیف و ناتوان می‌بیند و گاه حتی فکر می‌کند خودش عامل این بدبختی و شرایط است.

👶 @childrentherapy
| چند دلیل برای اینکه کودک شما گوش نمی‌دهد |

۱. فرزند شما احساس می‌کند از شما جدا شده.
۲. شما و فرزندتان درک درستی از نیاز‌های یکدیگر ندارید.
۳. آن‌ها نمی‌توانند چندین دستورالعمل را به خاطر بسپارند.
۴. آن‌ها به فریاد زدن شما مشروط شدند؛ و صبر می‌کنند تا فریاد بزنید.

👶 @childrentherapy
اگر كودک شما ترسو است می‌تواند به اين دليل باشد كه ترس و اضطراب شما را در برخورد با پیشآمدها ديده است.

اگر كودک شما حسود است می‌تواند به اين دليل باشد كه شما او را با ديگران مقايسه كرده‌ايد.

اگر كودک شما زود عصبانی می‌شود می‌تواند به اين دليل باشد كه شما او را تشويق نكرده‌ايد‌ بلكه بيشتر به رفتارهای منفی او توجه كرده‌ايد.

👶 @childrentherapy
کودک حرف‌شنو چه خوب است!!!

شايد داشتن فرزندى محتاط كه قبل از دست زدن به هر چيزی اول به چشمان مادرش نگاه كند يا بدون اجازه مادرش دست از پا خطا نكند، آرزوى بسيارى از والدين باشد اما بد نيست بدانيد كودكى كه حتی براى آب خوردنش هم منتظر گرفتن تاييد از مادرش است، احتمالا در بزرگسالى با اختلال وسواس درگير مى‌شود.

مادران مضطربى كه با كنترل كودكشان سعى مى‌كنند، استرس خودشان را كنترل كنند، كودكانى پر از ترس و اضطراب تربيت مى‌كنند. پس نگذاريد ترس‌هاى شما اين ويژگى را در فرزندتان تقويت كند.

👶 @childrentherapy
از تشویق کردن کار خوب فرزندتان نترسید،
از احترام گذاشتن به فرزندتان نترسید،
از بخشیدن خطاهای فرزندتان نترسید،
از بی‌اعتنایی به کار بد اما بی‌خطر فرزندتان نترسید، از اشتباهات فرزندتان نترسید، از بهانه‌گیری‌های گاه و بیگاه فرزندتان نترسید، از دادن عشق بی‌قید و شرط به فرزندتان نترسید، از آزادی دادن به فرزندتان نترسید، زیرا فرزندتان لوس نخواهد شد.

اگر به فرزندتان اجازه ندهید به حق کسی تجاوز کند یا به خود و دیگران صدمه بزند، با دادن احترام، عشق، محبت، بخشش، گذشت و تشویق فرزندتان ضعیف و لوس نخواهد شد بلکه فرزندتان خواهند شکفت و حرمت نفس و اعتماد به نفس در او نهادینه خواهد شد.

👶 @childrentherapy
| همانندسازی کودکان با خصوصیات منفی والدین |

درونی‌سازی و یکی شدن با خصوصیات منفی والدین، چیزی است که اغلب اوقات برای بسیاری از کودکان رخ می‌دهد. یکی از دلایل مهم درونی کردن خصوصیات منفی والد، این است که با این کار احساس گناه کودک آرام می‌گیرد. کودک که از والدش به دلیل داشتن آن خصیصه‌های منفی عصبانی است، حالا با درونی کردن آن ویژگی در خویشتن، خشمش اندکی فروکش خواهد کرد و امنیت بیشتری را تجربه می‌کند.

مثلا کودک از عصبی بودن والد، وسواس‌های او یا خساستش عصبانی است و در فانتزی‌های ناخودآگاهش خشم شدیدی را به او تجربه می‌کند. این خشم منجر به احساس گناه کودک می‌شود. او سعی می‌کند خودش هم عصبی، وسواس و یا خسیس باشد تا به این شیوه اندکی آرامش پیدا کند. انگار با خودش بگوید: «اگر مامان وسواسیه یا بابا خسیسه، خب من خودمم همینجوری‌ام».

اما دلیل دیگر این نوع درونی‌سازی، انتقام از والدین هم می‌تواند باشد. کودکی با پدر عصبی و پرخاشگر، خودش هم عصبی و پرخاشگر می‌شود تا با تداوم این چرخه، طعم تلخ رفتار پدر را به او بچشاند. کودکی با مادر وسواسی، خودش هم به شدت روی نظم اتاق یا تمیزی دست‌ها و صورتش حساس می‌شود یا هر لباسی را تن نمی‌کند چون بدنش را می‌خاراند تا بدین شکل به مادر بفهماند که رفتارهای وسواس‌گونه او تا چه حد برای کودک عذاب‌‌آور بوده است.

پس می‌بینیم که درونی‌سازی خصوصیات منفی والدین کارکرد بسیار مهم و عمیقی دارد و رابطه را در یک سیکل منفی نگاه می‌دارد. هر چند این سیکل بسیار آسیب‌رسان است، اما انگار همه‌ی اعضای خانواده را راضی نگاه می‌دارد. شاید در سطح خودآگاه شاکی باشند، اما آنچه باعث تداوم چرخه می‌شود، رضایت و لذت‌مندی در سطح ناخودآگاه است.

والد در ناخودآگاهش راضی است، چراکه عذاب‌وجدانش از پرخاشی که به فرزندش می‌کند کم می‌شود، چون کودکش هم به خاطر هر چیزی کوچکی داد می‌زند و قشقرق راه می‌اندازد. یا مادر کودکی را می‌بیند که با وسواس‌هایش او را درمانده کرده؛ پس خودش هم با عذاب‌وجدان کمتری به رفتارهای وسواس‌گونه‌اش ادامه می‌دهد. کودک هم متقابلاً در سطح ناخودآگاه از انتقامی که می‌گیرد لذت می‌برد و احساس گناهش نیز تا حد زیادی فروکش خواهد کرد.

👶 @childrentherapy
2024/09/29 05:20:08
Back to Top
HTML Embed Code: