Telegram Web Link
رشد اجتماعی کودک به‌طور مستقیم با رشد عاطفی او ارتباط دارد. اجتماعی بودن کودک یعنی او ارزش خودش را بشناسد، دانش اجتماعی و ارتباط با دیگران را یاد بگیرد و مهارت کسب کند. او باید یاد بگیرد چطور در خانواده، مدرسه و جامعه مفید باشد. دوران کودکی دورانی حیاتی برای اجتماعی شدن کودک است. تجربیات کودکان در تعامل با والدین، تأثیر بسیار زیادی در تعاملات بعدی آن‌ها باهم‌سالان و معلمان و جامعه دارند. کودکان با این تجربیات، روابط دوستانه برقرار می‌کنند و یاد می‌گیرند چطور مهارت‌های اجتماعی را تقویت کنند.

👶 @childrentherapy
والدینی كه در سختی بزرگ شده‌اند، دوست دارند كه فرزندشان در رفاه کامل بزرگ شود. به این ترتیب، تربیتی را كه در دوران سختی به آنها كمک كرده بود تا خود را بیابند و پرورش دهند از فرزندشان دریغ می‌کنند. چنین والدینی مرا به یاد آن پرورش دهنده پروانه می‌اندازد كه از دیدن سختی پروانه‌ هنگام بیرون آمدن از پیله ناراحت می‌شد. بنابراین روزی از روی ترحم، شكافی در پیله پروانه ایجاد كرد تا راحت‌تر از آن خارج شود ولی آن پروانه هرگز قدرت پرواز كردن نیافت.

👶 @childrentherapy
برخی از والدین را می‌بینیم که بیشتر از بچه درحال مشق نوشتن و تکلیف انجام دادن هستند
بعد می‌گوییم بچه های ما وابسته‌اند و مستقل نمی‌شوند، تکالیف بچه ها به خودشان و معلمشان مربوط است، اصلا نباید دخالت کنید، حساس هم نباشید که ناقص انجام دهند
ناقصی که خودشان انجام دهند بهتر است
و اگر کمک خواستند راهنماییشان کنید
ولی وقتی تمام مسئولیت کارهای کودکتان را بر عهده میگیرید مطمئنا در بزرگسالی نمی‌تواند شخصیت مستقلی داشته باشد.

👶 @childrentherapy
تکنیک هایی برای رشد عاطفی فرزندتان

صحبت کردن درباره احساسات

به کودک بیاموزید چطور از کلمات احساسی در واژگان روزمره اش استفاده کند. به کمک فرصت هایی که می توانید احساسات خود را به اشتراک نهید، نشان بدهید چطور احساسات تان را بیان می نمایید. مثلا بگویید” من ناراحتم که امروز اجازه نمی دی خواهرت با اسباب بازیهات بازی کنه. حتما الان او هم خیلی ناراحته”.
هر روز از کودک بپرسید “امروز چه احساسی داری؟” برای کودکان کم سن و سال می توانید از ایموجی ساده با شکل خنده یا ناراحتی و حالت های دیگر استفاده نمایید. این کار کمک می کند تا احساسی را انتخاب نموده و بعد در مورد این احساس با هم حرف بزنید. درباره انواع مواردی که بر احساسات کودک تان تاثیر می گذارد با یکدیگر صحبت کنید.
هنگامی که متوجه شدید فرزند شما احساس خاصی دارد، به آن اشاره نمایید. به طور مثال بگویید:” به نظرم واقعا خوشحالی که داریم می ریم بستنی بخوریم”یا ” به نظرم از بازی با اسباب بازی ها کسل شدی؟”

آموزش راهکارهای مقابله

کودکان باید یاد بگیرند که به علت این که احساس خشم دارند، ممکن است فردی را کتک بزنند یا به او آسیب برسانند. در عوض آن ها باید مهارت های کنترل خشم را آموخته تا بتوانند درگیری را به طور صلح آمیز حل نمایند. به طور پیشگیرانه به کودک یاد دهید چطور با احساسات ناراحت کننده کنار آید.فرزند را تشویق نموده که به خودش فرصت بدهد و با خودش کار نماید. به او بیاموزید وقتی ناراحت شد به اتاق خود یا مکان آرام دیگری برود. این کار می تواند به او کمک کرده پیش از این که قانونی را نقض کند و مرزها را بشکند، آرام گردد. همچنین شیوه های سالم برای کنار آمدن با احساسات غم انگیز را به فرزندتان بیاموزید.
اگر کودک از این که دوستش با وی بازی نمی کند، ناراحت است. در مورد روش هایی که می تواند با احساس ناراحتی خود کنار آید حرف بزنید. غالبا کودکان نمی دانند هنگامی که احساس ناراحتی دارند بایستی چکار کنند. به این ترتیب پرخاشگر شده یا رفتارهایی جهت جلب توجه از خود بروز می دهند.

تقویت رفتار خوب با برخورد خوب

رفتار خوب کودک را با برخورد خوب تقویت نمایید. کودک را به خاطر بیان احساساتش به روشی مناسب تحسین کنید. مثلا بگویید “من از مدلی که به برادرت گفتی از دستش عصبانی هستی واقعا خوشم اومد”. شیوه عالی دیگر برای تقویت عادات سالم استفاده از سیستم پاداش می باشد.
رفتار مثبت را با پاداش تقویت نمایید. حتما نیاز به هدیه یا جایزه نبوده همین که کودک بداند کار خوبی انجام داده کافی است. مثلا “چه خوب که موقع حرف زدن با تلفن وسط حرفم نپریدی. خیلی عالیه که مودب بودی تا من تلفنم تموم بشه” یا “ممنون که کمک کردی میز ناهار رو جمع کنیم. حالا که به من کمک کردی میان وعده خودت رو انتخاب کن”.طور کلی سیستم پاداش می تواند به کودک کمک کرده تا موقع عصبانیت به جای پرخاشگری از سیاست های مقابله سالم خود استفاده و آن را تقویت نماید. همه افراد با احساساتی روبرو می شوند که در یک لحظه آن ها در بر می گیرد. مهم این است که بدانیم پردازش صحیح احساسات قسمت اصلی از تعادل روانی و عاطفی می باشد.

👶 @childrentherapy
کودکت رو مجبور به بوسیدن یا بغل کردن نکن؛ چرا که این رفتار نوعی رفتار تهاجمی برای کودک محسوب می‌شود، اگر می‌خواهید کودکتان در آینده بتواند نه بگوید و از بیان احساساتش نترسد، بهتر است از همین خردسالگی آموزش ببیند. وقتی در چنین موقعیتهایی قرار گرفتید، برای طرف مقابل توضیح بدهید و یا از خود کودک بپرسید
دوست داری دست بدهی؟
دوست داری روبوسی کنی؟
دوست داری بغلش کنی؟

این رفتار حس امنیت و آرامش
به کودک می‌دهد و هنر نه گفتن
را به او آموزش می‌دهد.

👶 @childrentherapy
می‌خواهم به‌ویژه به مادران کمک کنم این نکته را درک کنند که: «وقتی نیازهای اساسی خود را به خاطر فرزندشان نادیده می‌گیرند، اغلب این فرزند آنهاست که تاوان خواهد داد.»

گای كورنو

👶 @childrentherapy
کودکان تشنه توجه‌اند...

اگر کودک توجه مثبت والدین و اطرافیان را نبیند، دست به جلب توجه منفی می‌زند، مثلا وقتی مشغول بازی با خواهرش است، اگر پدر و مادر به او توجه نکنند و تشویق نشود، ممکن است برای جلب توجه شروع به اذیت خواهرش کند. به همین خاطر والدین و مربیان باید با تشویق‌های بجا، احتمال تکرار کار مثبت را بیشتر کنند. مثل نوازش، بوسه، بغل کردن کودک و تشویق گفتاری.

👶 @childrentherapy
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
چقد قشنگ به بچه ش این چیزارو یاد میده

👶 @childrentherapy
اگر یک روز سخت و پرمشغله را پشت سر گذاشته‌اید، لطفا تلافی آن را سر بچه‌ها در نیاورید.

همه ما در زندگی روزهای سخت و پرکار داریم، ولی باید آرامش خود را حفظ و راهی برای کاهش خستگی روزانه پیدا کنیم و زمانی که کودکتان با شما صحبت می‌کند مدام کلام او را قطع نکنید، چرا که احساس می‌کند تمایلی به شنیدن حرف‌هایش ندارید و از حرف زدن با شما دلسرد می‌شود. همیشه سعی کنید صبور باشید و به حرف فرزندتان به دقت گوش کنید، زیرا این گونه به او می‌فهمانید، آنقدر برایش ارزش و احترام قائلید که حاضرید تمام حرف‌هایش را بشنوید. با این روش فرزندتان همه مشکلات ریز و درشت خود برای شما بیان می‌کند و درنتیجه در مواقع بحرانی به موقع به او کمک می‌‌کنید. به اهداف و احساساتش احترام بگذارید و همیشه به او بگویید چقدر دوستش دارید.

👶 @childrentherapy
⭕️خانواده چگونه باعث ایجاد رفتار نامطلوب در کودکان می شوند ؟
بخش اول
جو درون خانه و ارتباطات والدین می تواند تعیین کننده سلامت روان کودک در آینده باشد . کودکان بسیاری از رفتارهای خود را از تعامل با محیط می آموزند و در واقع آنها از رفتار والدین الگو می گیرند نه حرف هایی که می زنند ، اگر والدین عصبی و پرخاشگر هستند فرزندان نیز پرخاشگر خواهند شد .

🔰حال به بررسی عواملی می پردازیم که وجودشان در خانه باعث ایجاد رفتار نامطلوب در کودک می شود :

1️⃣توجه به رفتارهای نامطلوب :
🔴بسياری از اوقات والدین به صورت اتفاقی و بدون قصد به رفتار نامناسب كودک توجه نشان می دهند و باعث می شوند آن رفتار تقويت شود . وقتی اين رفتار ادامه پيدا می كند خود به نوعی مشكل برای خانواده تبديل می شود و این یکی از موارد رایجی است که باعث بروز اختلالات رفتاری کودکان و رفتارهای نامطلوب می گردد .
مثلا خانواده های بسیاری هستند که وقتی کودک برای اولین بار فحش می دهد به او می خندند و توجه می کنند در نتیجه کودک تقویت می شود و فکر می کند کار درستی انجام داده است و این کار را ادامه می دهد.

ادامه دارد ...

👶 @childrentherapy
⭕️خانواده چگونه باعث ایجاد رفتار نامطلوب در کودکان می شوند ؟
بخش دوم

2️⃣گیر افتادن در تله نردبانی رفتاهای نامناسب کودک :

🔰گاهي كودک خواسته نابه جايی دارد كه والدین ابتدا با آن مخالفت می كنند اما وقتی كودک برای رسيدن به اين خواسته از رفتارهای نامطلوب ديگری مانند اصرار، گريه ، قشقرق ، داد و فرياد استفاده می كند ، كوتاه می آیند و با خواسته او موافقت می كنند ،
🔰در اين ماجرا كودک ياد می گيرد با ادامه دادن رفتارهای نامطلوب می تواند والدین را راضی كند يا شكست بدهد.

🔰از طرف ديگر ممكن است والدین نيز به دليل رفتارهای نامطلوب کودک ، به تدريج واكنش های رفتاری خود را شديدتر کنند تا به پرخاشگری های كلامی و جسمی برسند ، زيرا كودک می داند واكنش والدین تا زمانی كه كاملاً به ستوه نيامده اند به اندازه كافی جدی نیست ،این چرخه منجر به ادامه یافتن رفتارهای نامطلوب فرزند و بی كفايتی اقدامات تربيتی والدين می شود.

ادامه دارد ...

👶 @childrentherapy
2024/09/29 21:29:33
Back to Top
HTML Embed Code: