Telegram Web Link
بازی‌های فکری می‌توانند معجزه کنند

برای فرزندتان کتاب بخوانید.
او را مورد احترام قرار دهید.
و به او به عنوان فردی موثر و خلاق نگاه کنید.

هر گونه بازی که بتواند دقایقی هرچند کوتاه ذهن کودک را درگیر خود کند، برای بالا رفتن سطح هوش او موثر و مفید است. از‌‌ همان بازی بسیار آسان و ابتدایی (دالی موشه) گرفته تا بازی‌های پیچیده هوش و خلاقیت، همه می‌توانند هوش ذهنی او را بالاببرند.
البته سعی کنید زیاد او را تحت فشار قرار ندهید زیرا امکان دارد نتیجه معکوس داشته باشد و او را از یادگیری موثر باز ‌دارد.

👶 @childrentherapy
هرگز فرزند خود را در جمع تصحیح، تنبیه، یا تحقیر نکنید ، اگر احساس می کنید نیاز است جلوی رفتار او را در همان لحظه بگیرید او را به محیطی خلوت ببرید که تنها او و شما حضور دارید.

کودکی که جلوی دیگران خرد میشود یا به شدت خجالتی می شود، یا بر عکس دست به لجبازی می زند تا ثابت کند ''من وجود دارم، من هستم''

در هر دو صورت حرمت نفس کودک از بین خواهد رفت و دسته اول مهر طلب و دسته دوم برتری طلب خواهند شد.

👶 @childrentherapy
از مهم‌ترین ویژگی‌های یک والد خوب، احساس امنیت دادن به کودک است. امنیت روانی، فیزیکی و عاطفی که به اندازه کافی باید کودک آن را تجربه کند. توجه زیاد از حد، یعنی کنترل و توجه کمتر از حد، می‌شود سهل‌گیری و بی‌خیالی.

جملاتی كه به کودک حس امنیت می دهد:

«من اینجا هستم و بغلت می‌كنم»
«من اینجا هستم، كنار تو و نمی‌گذارم آسیب ببینی»
«من اینجا هستم و صدایت را می شنوم، خواسته‌ات را به من بگو، لازم نیست جیغ بكشی و گریه كنی تا توجه‌ام را جلب كنی»
«من اینجا هستم و تو آرام باش»
«من اینجا هستم و می‌توانی روی من حساب كنی».

👶 @childrentherapy
یکی از بدترین کارهای ممکن برای از بین خلاقیت و اعتماد به نفس در کودکان این است که آثار خلاقانه او را با خواهر یا برادر یا دوستانش مقایسه کنید و به او سرکوفت بزنید.

هیچگاه از جملاتی مانند «تو هیچ وقت نمی توانی مثل خواهرت داستان های خوبی تعریف کنی» یا «چرا سعی نمی کنی مثل برادرت نقاشی های زیبایی بکشی؟» استفاده نکنید. این کار به معنای واقعی خلاقیت را در وجود کودکان نابود می‌کند. بلکه به جای مقایسه مخرب کودک را تشویق کرده و او را به بهتر شدن امیدار کنید.

👶 @childrentherapy
تنبیه سه شرط دارد

تنبیه نباید دائمی باشد چون اثر خود را از دست می‌دهد

کودکان باید آنقدر از پدر و مادر احساس خوب داشته باشند که سی ثانیه اخم برایش سخت باشد و اثر خود را بگذارد

در حیطه مهارت اجازه دهیم اشتباه کنند و نتیجه اشتباه خود را ببینند .البته در صورتی که خطر زیادی نداشته باشد.

مثلا اگر شش تا شکلات به او دادیم دو تا صبح دو تا ظهر و دو تا شب بخورد. اگر همه را صبح خورد جزایش این است که دیگر تا شب شکلات ندارد. سرزنش در اینجا جایی ندارد. تنبیه برای تخلیه عصبانیت نیست.

👶 @childrentherapy
کودک حرف‌شنو چه خوب است!!!

شايد داشتن فرزندى محتاط كه قبل از دست زدن به هر چيزی اول به چشمان مادرش نگاه كند يا بدون اجازه مادرش دست از پا خطا نكند، آرزوى بسيارى از والدين باشد اما بد نيست بدانيد كودكى كه حتی براى آب خوردنش هم منتظر گرفتن تاييد از مادرش است، احتمالا در بزرگسالى با اختلال وسواس درگير مى‌شود.

مادران مضطربى كه با كنترل كودكشان سعى مى‌كنند، استرس خودشان را كنترل كنند، كودكانى پر از ترس و اضطراب تربيت مى‌كنند. پس نگذاريد ترس‌هاى شما اين ويژگى را در فرزندتان تقويت كند.

👶 @childrentherapy
jpenir-v10n1p13-fa.pdf
294 KB
اثربخشی موسیقی درمانی بر مهارت‌های اجتماعی و سلامت روانشناختی دانش‌آموزان مبتلا به اختلال کم توجهی-بیش فعالی

👶 @childrentherapy
1141h14020324.pdf
1.2 MB
تاثیر بازی درمانی بر اختلال بیش فعالی و نقص توجه

👶 @childrentherapy
1141h14020305.pdf
705.3 KB
تاثیر بازی درمانی با رویکر شناختی-رفتاری بر کاهش اختلالات رفتاری کودکان دارای اختلالات یادگیری

👶 @childrentherapy
JAPR_Volume 14_Issue 1_Page 161-177.pdf
707.7 KB
اثربخشی درمان شناختی-رفتاری متمرکز بر تروما بر علائم سوگ و مشکل‌های رفتاری کودکان سوگوار (دورۀ پیگیری یک‌ماهه)

👶 @childrentherapy
⁣کودک را وارد مسائل اقتصادی نکنید!
نـداريم، نيست!
از پس مخارج برنمیایم!
گرون ميشه، پولا رو دزدیدن، اختلاس شد، سال بعد میخواد قحطی بیاد!

صحبت از نداری كودک را ناامن می‌كند.
شاید باور نکنید امروزه دغدغه خيلی از بچه‌ها همينه كه بالاخره بابام پول داره يا نه؟ پول بابام تموم شده؟ اگه تموم شه، چـه اتفاقی برامون می‌افته؟
پدر و مادر بايد تفكر فراوانی را در خانه حاكم كنند.
کودک نباید درگیر مسائل اقتصادی ما، بی‌پولی و تحریم و... شود.
اولين نا‌امنی اقتصادی در خانواده،‌ ترويج تفكر نداری است. تفكر فراوانی، به معنی خوش‌خيالی و گول زدن خودمان و فرزندمان نيست.
بلكه برای کودک ايجاد امنيت روانی است.
کودک توان حل مشکلات مالی ما و کشور ما را ندارد.
خودش را ضعیف و ناتوان می‌بیند و گاه حتی فکر می‌کند خودش عامل این بدبختی و شرایط است.

👶 @childrentherapy
کودک من، زندگی چنین دغدغه ای‌ست. زندگی جنگی‌ست که هر روز تکرار می‌شود و لحظه‌های شادی، گریزهای کوتاهی‌ست که به قیمتی بسیار بی‌رحمانه به دست می‌آیند!

"اوریانا فالاچی"

👶 @childrentherapy
یکی از علل اختلاف و بداخلاقی در خانواده این است که برای هیچ یک از افراد آن حق تنها ماندن و با خود خلوت کردن را محترم نمی‌دانیم.اگر ما به هر یک از افراد خانواده حق بدهیم که در بیست و چهار ساعت لااقل یک ساعت با خود باشند و تنها هرچه می‌خواهند بکنند، اصولا این کار خود تمهیدی برای تسویه امور و حل مشکلاتی خواهد بود که غالبا باعث بداخلاقی و کدورت افراد خانواده است.
دیل کارنگی
از کتاب آیین کامیابی

👶 @childrentherapy
ISAU_Volume 14_Issue 1_Pages 171-186.pdf
1.5 MB
تدوین مولفه‌های محیطی پاسخده به درمان شناختی-رفتاری اختلالات اضطرابی کودکان برمبنای اصول پایه بازی‌درمانی اکسلاین

👶 @childrentherapy
درمان تخصصی کودکان
ISAU_Volume 14_Issue 1_Pages 171-186.pdf
چکیده

کودکان به دلیل پایین بودن سطح تفکر انتزاعی، قادر به بیان هیجانات و احساسات خود نیستند، سرکوب و عدم مهارت در بیان احساسات، بهداشت روانی کودک را به مخاطره می‌اندازد. لذا اجرای سیاست‌گذاری‌های بهداشتی و روانی دقیق جهت تامین سلامت جسمانی و روانی در دوران کودکی امری ضروری می‌نماید. بازی ابزاری برای ابراز نیازها، احساسات و افکار در کودکان بوده و ارتباط صحیح کودکان با دنیا از طریق الگو‌های اجتماعی و بازی‌های جمعی بدست می‌آید. طبق مطالعات پیشین در حوزه روانشناسی کودکان، بازی درمانی تکنیکی است برای مقابله با استرس‌های هیجانی که طراحی محیطی پاسخگو به الزامات این روش از اهمیت بالایی برخوردار است و همچنین در نظریه‌های مرتبط با شناخت اجتماعی اظهار شده است که در کنار خصوصیات فردی، ویژگی‌های محیطی در سلامت رفتاری کودکان نقش دارند. از این رو هدف این نوشتار تدوین مولفه‌های محیطی بازی محوری است که بتواند در راستای درمان شناختی- رفتاری کودکان دارای اختلالات اضطرابی پاسخگو باشد. پژوهش حاضر که با روش تحلیلی- توصیفی انجام گرفته‌ است، به‌منظور دستیابی به اهداف موردنظر ابتدا به مرور نتایج تحقیقات پیشین درزمینۀ مذکور و شناسایی عوامل موثر در ارتقاء سلامت روانی کودکان دارای اختلالات اضطرابی بر اساس تکنیک‌های بازی درمانی، با تکیه بر مطالعات کتابخانه‌ای و مصاحبه باز با متخصصین روانشناسی در مراکز مشاوره پرداخته و در ادامه بر اساس اصول بازی درمانی اکسلاین ما به ازای صفت‌های فضایی بازی محور تبیین گردید. جهت تایید ارتباط معنادار اصول و مولفه‌های فضایی از تحلیل پرسشنامه متخصصین روانشناس به روش تحلیل سلسله مراتبی AHP و برای رتبه‌بندی میزان تاثیر مولفه‌های فضایی از تحلیل پرسشنامه متخصصین معمار در نرم افزار SPSS استفاده گردید. طبق نتایج مستخرج، ایجاد حس تعلق به مکان، احساس آزادی در محیط، امنیت ذهنی و ایجاد محیطی ایمن جهت آسایش فیزیکی کودک به ترتیب مهم‌ترین عوامل تاثیرگذار و در مراتب بعدی عواملی همچون خوانایی، مشارکت‌پذیری، نفوذپذیری و انعطاف‌پذیری نیز درصد بالایی را به خود اختصاص دادند.

👶 @childrentherapy
وقتى بر سر فرزندتان فریاد مى کشید چه اتفاقى مى افتد؟

تصور کنید که همسرتان کنترل خشم اش را از دست میدهد و بر سر شما فریاد میکشد. حالا تصور کنید که او ۳ برابر شماست و هنگام فریاد کشیدن به سمت شما خم شده است. تصور کنید که شما برای غذا، سرپناه، امنیت و حفاظت خود کاملا به او وابسته هستید و او منبع اصلی شما برای دریافت عشق، اعتماد به نفس و شناخت از دنیای اطراف است.

حالا تمام احساسات بالا را با هم جمع کنید و ۱۰۰۰ بار بزرگتر کنید. این دقیقا اتفاقیست که در درون کودک وقتی بر سرش فریاد میکشید می افتد.البته که همه ما گاهی از دست فرزندانمان خشمگین و عصبانی میشویم. چالشی که در این مواقع با آن روبرو هستیم این است که با استفاده از عقل و درایت «ابراز» خشم را کنترل کنیم و در نتیجه آثار منفی آن را بر فرزندانمان به حداقل برسانیم.

👶 @childrentherapy
پرخاشگري در کودکان:

یکی از چالش‌های مهم برخی از والدین رفتارهای پرخاشگرانه کودکشان در مدرسه است. البته شاید كودك پرخاشگر از لحاظ ظاهری با كودكان دیگر مدرسه تفاوت خاصی نداشته باشد ولی تهدید كردن، هل دادن، لگد زدن و كتك كاری با همشاگردی‌ها باعث می‌شود حداقل هفته‌ای یكبار پدر و مادرش مجبور شوند به مدرسه بروند و شكایات معلمان و کادر مدرسه را بشنوند. بر خلاف باور عموم این پرخاشگری فقط مربوط به پسران نیست بلکه در دختران هم دیده می‌شود؛ اگر چه در دختران نسبت به پسران این پرخاشگری كمتر فیزیكی و بیشتر لفظی است و به تبع با آسیب جسمی كمتری همراه است.

چرا كودك پرخاشگری می‌کند؟
خشونت كودك بستگی به عوامل زیادی دارد و صرفا نمی‌توان یک عامل را به عنوان مقصر معرفی کرد. عوامل خانوادگی، اجتماعی، محیطی، هورمونی و ... می‌توانند به تنهایی یا به صورت مجموعه عوامل نقش مهمی در پرخاشگری کودک ایفا کنند اما در این میان خانواده می‌تواند با نقش موثر خود، موجبات آرامش و كنترل خشم و یا تشدید خشونت كودك شود. یكی از عوامل مهم بروز خشونت در كودكان الگوسازی است. كودكان تمایل دارند از افرادی كه دوستشان دارند الگوبرداری رفتاری كنند. به همین علت در سنین خردسالی از پدر یا مادر و در سنین بالاتر از هنرپیشه‌های تلویزیون و یا امثال آنها الگو می‌گیرند و طبیعی است كه الگوهای خشن، كودك را به تقلید خشونت دعوت می‌كند. فراموش نكنید نحوه صحبت و رفتار والدین با یكدیگر آیینه تمام نمای رفتارهای كودك شماست. استفاده نابجا و نامناسب از تشویق و تنبیه نیز از عواملی است كه موجب تقویت خشم و پرخاشگری كودك می‌شود. فراموش نکنید خوشحالی و خندیدن والدین پس از مشاهده كوچك‌ترین جرقه‌های خشونت در كودك پاداشی برای ادامه و تقویت آن محسوب می‌شود. با توجه به نکات گفته شده اگر پرخاشگری کودک شما با تشویق و تنبیه قابل کنترل نیست حتما از یک روانشناس و مشاور کودک کمک بگیرید.

👶 @childrentherapy
2024/09/28 21:29:37
Back to Top
HTML Embed Code: