Telegram Web Link
فرزند پروري مثبت چيست؟
🔰فرزند پروري مثبت رويكردي است كه هدف آن ارتقاي رشد كودك و اداره كردن رفتار كودك به روشي سازنده و غير آسيب زننده است .
🔰فرزند پروري مثبت بر اساس ارتباط خوب و توجه مثبت بنا شده تا بتوان به كودك كمك كرد كه رشد كند .
كودكاني كه با فرزند پروري مثبت بزرگ ميشوند با احتما ل بيشتري مهارتها و احسا س مثبت نسبت به خود را پرورش ميدهند .آنها همچنين با احتمال كمتري مشكلات رفتاري خواهند داشت.

پنج اصل فرزندپروری مثبت :
⭕️1 . مطمئن شدن از ايجاد محيطي امن و جالب:.كودكان نياز به محيطي سرگرم كننده دارند كه به انها فرصتهاي زيادي براي گشتن كشف آزمايش و رشد زبان و رشد ذهني وي را تحريك مينمايد.كودكان همچنين نياز دارند به حد كافي نظارت يعني اينكه بدانيد كودكتان كجا و مشغول چه كاري است.

⭕️2. ايجاد محيط مثبت آموزنده:
وقتي ميبينيد كودكتان چيزي را كه شما ميخواهيد انجام ميدهد به او توجه كنيد.به كودكتان نشان دهيد كاري را كه در حال انجام است دوست داريد در اين صورت او با احتمال بيشتري آن را تكرار خواهد كرد.

⭕️3. استفاده از نظم قاطع:
نظم قاطع به معني با ثبات بودن و عمل كردن فوري در مواقعي است كه ميبينيد كودك رفتار نادرست دارد و ياد دادن رفتارقابل قبول.وقتي والدين از ديسيپلين قاطع استفاده ميكنند كودكان ياد ميگيرند مسووليت رفتار خود را بپذيرند از نيازهاي ديگران آگاه ميشوند و خود كنترلي پيدا ميكنند.
همچنين در صورتي كه والدين از يك روز تا روز ديگر با ثبات و قابل پيش بيني باشند كودكان با احتمال كمتري مشكلات رفتاري پيدا ميكنند.

⭕️4 . داشتن انتظار واقع بينانه:
انتظاراتي كه والدين از فرزندانشان دارند به اين بستگي دارد كه آنها چه چيزي را در سنين مختلف عادي ميدانند.
به ياد داشته باشيد كه كودكان افرادي منحصربه فردند و با سرعتهاي متفاوتي رشد ميكنند.آنها نياز دارند قبل از ياد گرفتن مهارتهاي جديد از جمله استفاده از توالت پوشيدن لباس يا غذاخوردن به تنهايي از نظر رشدي آمادگي آن را پيدا كنند.

⭕️5. به عنوان والد از خود مراقبت كنيد :
فرزند پروري راحت تر خواهد بود اگر نياز شخصي والدين براي صميميت همراهي تفريح و تنها بودن برآورده شود.والد خوب بودن به اين معني نيست كه فرزندتان به تمام زندگي شما غلبه داشته باشد.اگر نيازهاي خود شما بعنوان يك بزرگسال برآورده شود بسيار آسانتر خواد بود كه شكيبا با ثبات و در دسترس كودك خود باشيد.

👶 @childrentherapy
🔰مهارت های اجتماعی در کودکان اوتیسم
🔵چه مهارت های اجتماعی مورد نیاز است؟

کودکان دارای اتیسم نیاز دارند تا مهارت‌های اجتماعی مشابه با همسالان خود را فرا بگیرند. مهارت های اجتماعی برای یک کودک مهم است. اعتماد به نفس را در فرد افزایش می دهد و باعث می شود دوست پیدا کند.

🌀نویسنده و مدافع کودکان اتیسم، تمپل گراندین، معتقد است که باید به کودکان اتیسم مهارت‌های اجتماعی را آموزش داد تا در زندگی مستقل تر شوند.
بر طبق نظر گراندین مهارت‌های اجتماعی نه تنها برای ایجاد روابط مهم است بلکه برای توسعه مهارت های زندگی نیز نیاز است‌. آن‌ها باید بدانند که چگونه خود را در زمان‌های مختلف نشان دهند و مسئولیت‌پذیری را یاد بگیرند.
در یک سطح اجتماعی کودکان دارای اختلال اتیسم باید یاد بگیرند که با دیگران بازی کنند، صحبت کنند احساسات خود را مدیریت کنند و مهارت حل مساله داشته باشند.
هنگامی که این مهارت‌های اساسی شناسایی شوند برنامه ریزی برای بهبود مهارت های اجتماعی کودک آسانتر می شود.

💠چگونه مهارت های اجتماعی کودک را بهبود ببخشیم؟

در طول سالها دانشمندان و محققان روشهای مختلفی را برای بهبود مهارت های اجتماعی مورد مطالعه قرار داده اند. تحقیقات برای بهبود مهارت های اجتماعی در چند دهه گذشته پیشرفت کرده اند. امروزه والدین و مراقبان به درمان های جدیدی دست پیدا کرده اند که کودکان دارای اتیسم توانایی تعامل در محیط های اجتماعی را دارند .

🔹مهارت های اجتماعی برای کودکان دارای اتیسم
برای آموزش مهارت های اجتماعی به کودکان دارای اتیسم، والدین می توانند به درمانگران مهارت های اجتماعی کمک کنند.
اساس مهارت های اجتماعی بر یک مفهوم به نام تفکر اجتماعی مبتنی است. میشل گارسیا برنر یک آسیب شناس زبان می باشد که عبارت تفکر اجتماعی را تعریف نمود و آن را تبدیل به یک استراتژی برای بهبود مهارت های اجتماعی کرد.
درمانگران از استراتژی های مختلفی برای دانش آموزان دارای اتیسم برای روبه رو شدن با شرایط اجتماعی استفاده می کنند که شامل آموزش به یک کودک دارای اتیسم است که چگونه با دیگران بازی کند و با همسالان خود فعالیتهای گروهی انجام دهد. برخی از اهداف اجتماعی در گروه طراحی شده اند تا برخی از مهارت ها را داخل گروه یاد بگیرد.

🌀استراتژی هایی برای آموزش و بهبود مهارت های اجتماعی در کودکان

جلسات و مداخلات تخصصی می تواند مهارت های اجتماعی را در کودکان بهبود بخشد اما مهم است که والدین و مراقبان آموزش مهارت های اجتماعی را برای رسیدن به نتایج مطلوب در خانه تقویت کنند.

👶 @childrentherapy
گشتالت درمانی کودکان

🔰خانم دکتر ویولت اوکلندر (Violet Oaklander) شناخته شده ترین متخصص گشتالت درمانی در کار با کودکان است ، هر چند شاگرد مستقیم پرز نبوده ولی گشتالت درمانی را در دهه ۷۰ میلادی کمی پس از فوت پرز ، زیر نظر جیم سیمکین یکی از نخبه ترین شاگردان پرز آموزش دیده است .او علاوه بر داشتن دکتری در روانشناسی دو مدرک کارشناسی ارشد در رشته ی کودکان استثنایی و آموزش و پرورش افراد خاص دارد . او در کتاب اصلی خود با عنوان
« پنجره ای به فرزندانمان » روش کاری خود را بطور کامل توضیح داده است.همچنین کتاب مهم دیگر مهم
« گنج پنهان » است .

🔰او معتقد است ، تکنیکهای خاصی برای کمک به کودکان برای بیان احساساتشان از طریق نقاشی وجود دارد.هدف او کمک به کودک است تا از خودش و وجودش در جهان آگاهتر شود.

اوکلندر هنگام کار با نقاشی کودکان توصیه های
زیر را می کند :

۱-از کودک بخواهید تجربه نقاشی کردن خود را با شما در میان بگذارد ، احساسش را از نقاشی که کشیده به شما بگوید ، هنگام نقاشی کردن به فرایند کار کودک دقت کنید و ببینید چگونه نقاشی کرده و کارش را انجام می دهد.

۲-از کودک بخواهید تا خودش را نقاشی کند و سپس جزئیات نقاشی را با زبان و برداشت خود به شما بگوید.

۳-در یک سطح عمیق تر اکتشاف خود کودک را از طریق پرسیدن معنای هر قسمت نقاشی از او ارتقاء دهید ، از او بخواهید قسمتهای نقاشی را واضحتر بکشد یا اشکال ، رنگها ، خطوط ، بازنمایی ها ، اشیاء و افرادی را که کشیده با دقت توصیف کند.

👶 @childrentherapy
💯والدینی که به فرزندان خود سخت می گیرند، باعث رشد خلاقیت در دروغگویی در آن ها می شوند.

💢روحیه فریب کاری و دروغگویی در کودکانی که از عکس العمل تند والدین هراس دارند، بیشتر رشد می کند.
والد یک #کودک_مضطرب برای اینکه بتواند به کودک خود کمک کند، ابتدا باید تلاش کند که او را بهتر بشناسد. خصوصیات و صفات منحصر به فرد او را بداند. واکنش کودک خود را نسبت به وقایع مختلف #پیش_بینی کند. علاوه بر این باید خودش با روش های کنار آمدن با مشکلات روزمره زندگی آشنا باشد. مهارت لازم برای #حل_مسئله را داشته باشد. نحوه کنار آمدن با کودک مضطرب را هم بداند.

#اضطراب_کودکان

👶 @childrentherapy
به عقیده کاگان، بچه‌های بسیار کم‌رو یا معاشرتی، نوعی فیزیولوژی را به ارث می‌برند که آنها را به سمت سبک خُلق و خوی خاصی سوق می‌دهد. با این حال، پژوهش توارث‌پذیری نشان می‌دهد که ژن‌ها فقط اندکی در کم‌رویی و معاشرتی بودن مشارکت دارند. تجربه نیز تاثیر قدرتمندی دارد.

روش‌های فرزندپروری بر احتمال اینکه بچه‌ای که از لحاظ هیجانی واکنش‌پذیر است کودکی ترسو شود تاثیر می‌گذارند. فرزندپروری صمیمانه و حمایت‌کننده، واکنش فیزیولوژیکی شدید نوباوگان و کودکان پیش‌دبستانی به رویدادهای جدید را کاهش می‌دهد، در حالی که فرزند‌پروری سرد و بدون محبت، اضطراب را افزایش می‌دهد.

و اگر والدین از نوباوگانی که رویدادهای جدید را دوست ندارند در برابر استرس‌های جزئی محافظت کنند، این باعث می‌شود که کودک به سختی بتواند بر میل به عقب‌نشینی چیره شود. والدینی که از بچه خود می‌خواهند به تجربیات تازه نزدیک شود به او در غلبه کردن بر ترس کمک می‌کنند.

در صورتی که کم‌رویی ادامه یابد به احتیاط‌کاری زیاد، عزت‌نفس پایین و تنهایی منجر می‌شود. در نوجوانی، کم‌رویی خطر اضطراب شدید مخصوصا فوبی اجتماعی را افزایش می‌دهد. فوبی اجتماعی ترس شدید از تحقیر شدن در موقعیت‌های اجتماعی است. برای اینکه کودکان کم‌رو مهارت‌های اجتماعی موثری را اکتساب کنند، فرزندپروری باید با خُلق و خوی آنها تنظیم شود.

لورا برک
از کتاب روانشناسی رشد
ترجمه یحیی سیدمحمدی

👶 @childrentherapy
کابوس‌های کودکان اغلب ناشی از اضطراب‌های روزانه آنهاست. کودکی نوپا ممکن است اضطراب جدایی از شما را داشته باشد، کودکی سه ساله ممکن است اضطراب آموزش توالت رفتن و کودک بزرگ‌تر ممکن است اضطراب امیال پرخاشگرانه یا جنسی را داشته باشد. قلدری در مدرسه، جدایی والدین یا عزادار شدن نیز از دلایل بروز کابوس‌ها هستند.

هنگامی که کودکی کابوس می‌بیند، ضروری است والدین تسکین و آرامش زیادی به او بدهند. در این مواقع چراغ‌ها را به مدت پنج دقیقه روشن کنید یا برای مدت کوتاهی کنار او دراز بکشید. با این وجود، چراغ‌های اتاق را روشن نگذاشته و تمام مدت شب را با او نگذرانید زیرا کودک باید بداند که اتفاق بدی نخواهد افتاد. به او اطمینان دهید که کابوس تمام شده و آنها سلامت خواهند بود.

می‌توانید در اتاق کودک را باز بگذارید یا چراغی را در راهرو روشن نگه داشته یا از چراغ خواب استفاده کنید. در طول روز به دنبال علت اضطراب فرزند خود باشید. هنگامی که علت را یافتید، سعی کنید درباره آن با جزئیات گفتگو کنید. از قراردادن کودک در معرض برنامه‌های تلویزیونی خشن یا ترسناک یا فیلم‌ها، بازی‌های رایانه‌ای یا کتاب‌هایی از این دست خودداری کنید زیرا ترس‌های ناشی از این مسائل به کابوس‌ها تسری می‌یابند.

فِی کارلیسِل
از کتاب روانشناسی برای والدین
ترجمه فریده فتوحی

👶 @childrentherapy
فریبِ تقویم ها را نخوریم، بهار هم  یک فصلِ تکراریست، تحول و شگفتی در درونِ آدمی ست  اگر توانستی  هر روز خود را کشف کنی برای
مسیر درست
هدفِ درست
آزادی درست
آن زمان، سالی ست نو، پر از شادی،
سال نو را تبریک میگویم برای رها کردنِ کینه های کهنه،
بهار همواره در انتظار است اما برای سرسبزی،
" تقویم" یعنی چرخشِ زندگی،برای تازه شدن ها  نه امروز، بلکه هرروزه، برای فردا و فرداها.

سالِ نو مبارک🌸
چگونه به سوالات كودكمان در مورد مرگ جواب دهيم:

والدین باید بدانند که مثل هر موضوع دیگری که در مورد سوالات کودکان وجود دارد نباید از پاسخ دادن طفره بروند و متناسب سن‌شان به آنها پاسخ دهند. پاسخ خوب برای کودک خردسال این می‌تواند باشد که «او نمی‌خورد، نمی‌خوابد، درد نمی‌کشد و بدنش دیگر کار نمی‌کند.» شاید بپرسد "تو کی می‌میری؟" این نباید والدین را ناراحت کند. در جواب بگویید «مامان و بابا قوی و سالم هستند و وقت زیادی پیش تو می‌مانند» در اینجا نباید اشاره به مرگ شود؛ منظور کودک از این سوال درباره تنهایی خودش است اينكه او مراقب خود را از دست خواهد داد یا نه.

👶 @childrentherapy
تمرینات تقویت حافظه شنیداری کودکان :

🔰1- سه کلمه برای کودک بیان کنید و از وی بخواهید پس از اینکه هر سه کلمه را گفتید، آنها را بازگوکند.سپس چهار کلمه و به همین ترتیب پیش بروید تا مطابق رشد سنی و طبیعت خویش از حافظه شنوایی برخوردار شود.

🔰2- یک جمله برای کودک بگو.یید و از او بخواهید آن را تکرار کند.سپس دو جمله بگویید تا آنها را تکرار کند و به همین ترتیب پیش بروید تا توانایی وی به حد هنجار و طبیعی برسد.

🔰3- تمرینات 1و2 را انجام دهید،اما این بار دانش آموز ترتیب گفتن کلمات راهم حتما رعایت کند.دراین صورت توانایی توالی شنوایی او نیز تقویت خواهد شد.

🔰4- چند دانش آموز را کنار هم بنشانید و از آنها بخواهید این بازی را ترتیب دهند. نفر اول یک کلمه بگوید، نفر دوم همان کلمه را تکرار و کلمه دیگری که مناسب است به آن اضافه کند، نفر سوم دوکلمه قبلی را بگوید و کلمه دیگری را که مناسب است به آن اضافه کند و به همین ترتیب پیش رود.
به عنوان مثال نفر اول: من،نفر دوم: من در،نفر سوم :من در حیاط….

🔰5- همان بازی را ترتیب دهید اما این بار به جای استفاده از یک کلمه ،دانش آموزان از یک جمله استفاده کنند. به عنوان مثال نفراول:من در حیاط مدرسه بازی کردم. نفردوم:من در حیاط مدرسه بازی کردم و بعد به کلاس رفتم. نفر سوم:…..

🔰6- به کودک چند دستور بدهید و از وی بخواهید آن دستورات را به ترتیب اجرا کند.این تمرین علاوه بر حافظه شنوایی، توانایی (حرکتی-شنوایی) و نیز(توالی شنیداری ) را با هم تقویت می کند.

🔰7-یک کلمه بیان کنید وپس از 30 ثانیه ازاوبخواهید آن را تکرارکند. در تمرینهای بعد پس از گذشت چند ثانیه از او بخواهیدکه کلمه یا کلمات گفته شده را بگوید. این تمرین را آنقدر ادامه دهید تا بتواند در حدود 30 ثانیه شئ را در حافظه کوتاه مدت خویش نگه دارد.

🔰8-ابتدا برای او قصه های بسیار کوتاه بگویید، سپس داستانهای بلندتر بگویید وبعد از او بخواهید قصه های شما را بازگو کند وسرانجام خودش قصه بسازد.

🔰9-ازاوبخواهید اشیای پیرامونش را نشان داده و نام ببرد.

🔰10-کودک را یاری دهید تا تعدادی عدد یا لغات ساده را به خاطر بسپارد.
كودكان به پدر هم نياز دارند، اما به ياد داشته باشيد که پدری مفید باشید.

زندگی كودكان تحت تاثير پدرانی كه از نظر عاطفی حضور دارند، برای فرزندان خود ارزش قائل می‌شوند و در ناراحتی‌ها و نگرانی‌ها می‌توانند فرزندانشان را آرام كنند بسیار بهتر می‌شود.

اما در عوض پدرانی كه خشونت می‌وزند، عیب‌جو هستند، فرزند خود را تحقیر می‌كنند يا از نظر عاطفی سرد هستند می‌توانند به شدت به فرزند خود آسيب بزنند.

👶 @childrentherapy
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
سخت ترین لحظات، صحبت کردن با کودک در ارتباط با حقایق تلخ زندگی است ،

صحبت کردن صحیح در ارتباط با رنج آنها باعث التیام کودک میشه
گاه تنها کار ممکن گوش دادن هست و فقط باید گوش داد و غم انگیز ترین لحظات زمانی است که هیچ راه حلی برای درد و‌ رنج کودک نداری و فقط شنونده هستی

اما حتما اگر این کار به شیوه صحیح اتفاق بیفتد و صحیح گوش کنیم و صحیح همدلی کنیم برای کودک التیام هستیم.

👶 @childrentherapy
به کودک برچسب نزنید.

منظور از برچسب زدن این است که به خاطر یک رفتار خاص، یک صفت را به کودک نسبت دهید. وقتی به او برچسب «بی‌عرضه» یا «دست و پا‌چلفتی» می‌زنید این حرف تاثیر روانی بر روی کودک دارد و تصویر ذهنی‌ای که شما، از کودک برایش می‌سازید بر روی رفتار و شخصیتش اثر می‌گذارد و تکرار این برچسب‌ها بعد از مدتی باعث می‌شوند کودک خودش هم به این باور برسد که این ویژگی رفتاری یا فکری دارد.

👶 @childrentherapy
با دنبال کردن این پیج حال خودتونو خوب کنید😍😍👇👇👇

https://instagram.com/hasanalishah_?igshid=YmMyMTA2M2Y=
👆👆👆
این فرصت رو از دست ندید و همین حالا عضوشوید👌👌
۵ نکته‌ای که می‌توان با آموزش به کودک،‌ از #آزارجنسی پیشگیری کرد.

شما نیاز ندارید برای هشیار کردن کودکتان در قبال آزار جنسی با او وارد گفتگوهای دشوار شوید.

🔴این پنج نکته اساسی را در بازی‌ها و گفتگوهای روزانه به کودکتان (۵تا۱۱ ساله) یادآوری کنید تا او هشیار شود.

🔸 هر چیزی که با لباس زیر (زیرپوش، شورت، زیرشلواری) پوشانده شود عضو خصوصی است.
هیچکس حق ندارد به آن دست بزند، بخواهد آن را ببیند و درباره اش حرف بزند.

🔸بدن کودک فقط متعلق به خودش و اختیار بدنش فقط دست خودش است؛ نه هیچ‌کس دیگر
پدر و مادر هنگام حمام، و پزشک و پرستار هنگام معاینه با اجازه او فقط می توانند به آن دست بزنند.

🔸نه گفتن حق کودک است
کودک حق نه گفتن دارد و باید به او یاد داد که این حق اوست و نباید از نه گفتن احساس خجالت یا ناراحتی کند. وقتی کودک نه گفتن را یاد بگیرد و آن را حق خود بداند، یاد می‌گیرد که اختیار بدن و احساساتش دست خودش است.

🔸رازهای بد نباید راز بمانند
بزرگترین ابزار کودک‌آزار مخفی‌کاری است؛ کودک باید یاد بگیرد درباره رازهایی که او را ناراحت می‌کنند حرف بزند. به او یاد دهید بین راز خوب (پنهان کردن هدیه) و راز بد تفاوت وجود دارد و رازی که ناراحتش می‌کند نباید راز بماند.

🔸کمک بخواه؛ همیشه کسی هست که کمک کند
اگر کودک احساس غم، نگرانی یا ترس می‌کند می‌تواند با بزرگسالی که به او اعتماد دارد این را در میان بگذارد. به کودک اطمینان خاطر بدهید که این احساسات منفی تقصیر او نیستند و بیان آنها هم برایشان دردسرساز نخواهد بود.

نفیسه مصطفایی کارشناسی ارشد مشاوره خانواده و متخصص در حیطه ی کودک و نوجوان

👶 @childrentherapy
برای کمک به رشد ذهنی، كودک را تشويق كنيد تا نمايش بازی كند:

كودكان از تبديل وقايع روزمره و يا تخيلاتشان به نمايش‌های جالب و بازی كردن در اين نمايش‌ها، چيزهای زيادی می‌آموزند. هنگامی كه کودک شما یک نمايشنامه ساده را طراحی می‌كند، مهارت‌های كلامی و اجتماعی او افزايش می‌يابند. او با بازی كردن، احساسات و عواطف خود را تجربه می‌كند. هنگامی كه او خود را به عنوان یک پدر، دكتر و يا معلم تصور می‌كند مسئول بودن را نیز تمرين می‌كند.

👶 @childrentherapy
اگر کودکی،
«در خانه» مورد «توجه»،
و «محبت» قـرار نگـیـرد،
«سراغ» آن را،
در «جای دیگر» می‌گیرد!


«کودکانتان» را،
نـزد «دوســتانشــان»،
و در «جمع اقوام» تنبیه نکنید،
و، با «شرح دادن»،
«اشتباهاتشان» در «جمع»،
آنان را «خجالت زده و شرمنده» ننمایید.


۱ تا ۳ سالگی «سن شکل‌گیری»،
«اعتـماد به نـفـس» کـودک است و بایـد،
«بیشترین تایید» را از والدین دریافت کند.
جملاتی مانند؛ نکن، دست نزن، نمی‌تونی،
«اعتــماد به نـفس» آنـها را پاییـن می‌آورد.

👶 @childrentherapy
چگونه می‌توانم یک پدر یا مادر خوب باشم؟

هیچ‌ قانون کلی برای پدر و مادر خوب بودن یا کودک خوب بودن وجود ندارد، اما برای آنکه یک کودک سالم و شاد را تربیت کنید:
عشق و علاقه خود را به او نشان دهید.
به حرف‌های کودکتان گوش دهید.
به او احساس امنیت بدهید.
او را تشویق کنید.
رفتارهای نامناسب او را مورد انتقاد قرار دهید، نه خود او را.
صبور و شکیبا باشید.
برای کودكتان وقت کافی بگذارید.

👶 @childrentherapy
🔰کُند خوانی و راهکارهایی جهت برطرف کردن آن

یکی از دلایل کُندخوانی ، کلمه خوانی می باشد.

💡یک فرد کندخوان در هر نگاه یک کلمه را می خواند ولی یک فرد تندخوان قادر به خواندن یک عبارت و یا یک جمله در هر نگاه است.

✔️برخی از تندخوان های حرفه ای حتی می توانند یک پاراگراف و یا یک صفحه را در یک نگاه بخوانند.

تمرین:
هر خط یک کتاب را ابتدا به ۳ قسمت تقسیم کنید و سعی کنید در ۳ نگاه(مکث چشمی) آن ۳ قسمت را بخوانید.
برای تمرین بیشتر می توانید خطوط را به دو قسمت تقسیم کرده و آن را با دو نگاه بخوانید و بعد از انجام این تمرین و کسب مهارت تلاشتان را بیشتر کرده و این بار سعی کنید یک خط کامل را در یک نگاه بخوانید.

✔️ این تمرین برای تمامی افراد قابل استفاده است. در طول تابستان با فرزندان خود نیز تندخوانی کار کنید.

👶 @childrentherapy
2024/09/30 21:31:18
Back to Top
HTML Embed Code: