Telegram Web Link
تاریخ و فرهنگ دره شهر
مروری بر تاریخ ایران ادامه ساسانیان بعد از شاپور دوم برادرش اردشیر دوم بر تخت نشست.او یازدهمین پادشاه ساسانی بود که از سال ۳۷۹ تا ۳۸۳ میلادی پادشاه بود.بعضی از مورخان عقیده دارند که او برادر بزرگتر شاپور دوم بوده ولی برخی دیگر بر این عقیده که او برادر شاپور…
مروری بر تاریخ ایران
#ساسانیان

بهرام چهارم سیزدهمین پادشاه ساسانی بود که از سال ۳۸۸ تا ۳۹۹ به جای برادرش شاپور سوم روی کار آمد.بهرام چهارم معروف به بهرام کرمانشاه بود زیرا در زمان پدرش والی کرمان بود.در زمان شاپور دوم ایران و روم ارمنستان را بین خود تقسیم کردند وقسمت بزرگتر در شرق نصیب ایران و قسمت کوچکتر در غرب نصب روم شد و حکمرانی آن را به شاهزادگان اشکانی دادند.


در زمان پادشاهی بهرام چهارم خسرو پادشاه ارمنستان ایران به تحریک تئودوسیوس یکم پادشاه روم بر بهرام یاغی شد.بهرام که از اوضاع مطلع شد سپاهی به ارمنستان فرستاد و سپاه ایران خسرو را دستگیر کردند و به ایران آوردند و در قلعه فراموشی زندانی کردند و بهرام شاپور بردارش را به جای او حاکم ارمنستان کردند.یکی دیگر از وقایع مهم زمان بهرام تقسیم روم به دو قسمت غربی و شرقی بود که قسمت شرقی آن همسایه ایران شد.

در زمان بهرام چهارم، اعیان دولت، به آسانی، اقتداری را که در عهد شاهپور دوم، از دست داده بودند، بچنگ آوردند.بسته شدن پیمان صلح با روم، شاید بدان سبب که موبدان را از تعقیب و آزار مسیحیان آن حدود، باز می‌داشت منجر به ناخرسندی آنها، از بهرام شد. در دنبال همین ناخرسندی نجبا بود که ناگهان بهرام، به دست بدخواهان کشته شد.بجای او پسر وی یزدگرد یکم، به سلطنت نشست.

یزدگرد یکم پسر شاپور سوم بود که بعد از عموی خود بهرام چهارم روی کار آمد.او چهاردمین پادشاه ساسانی بود که از سال ۳۹۹ تا ۴۲۰ بر ساسانیان حکمرانی کرد.درباره احوال یزدگرد یکم اختلاف بسیار است.طبق یکی از منابع او را یزدگرد نیکوکار و کمک کننده به بینوایان دانسته اما مورخان عرب و ایرانی که نوشته هایشان مبتنی بر تاریخ عهد ساسانیان است و از عقاید روحانیون زرتشتی و نجبا می باشد او را یزدگرد بزه کار و گناهکار خوانده اند.


در زمان یزدگرد یکم پادشاه روم آرکادیوس زمان مرگش را احساس کرد و چون ولیعهدش تئودوسیوس دوم هنوز در گهواره بود برای اینکه پسرش ی مانع بر تخت نشیند و امپراتوری روم شرقی از جنگ‌های ایران در امان بماند، در وصیت نامه اش از یزدگرد خواهش کرد که امپراتوری را حمایت کند. یزدگرد همین که بر مفاد وصیت نامه اطلاع یافت، خواجهٔ دانایی که نامش آنتیوخوس بود را، به قسطنطنیه فرستاد تا تئودوس را تربیت کند و به سنای روم اعلام کرد که دشمن پادشاه کوچک روم دشمن یزد گرد خواهد بود.پادشاه کوچک تحت سرپرستی یزدگرد بزرگ شد و دولت روم تا زمانی که پادشاه کوچک بزرگ شد از جانب ایران و یزدگرد حمایت شد و یزدگرد هیچگاه از مروت و جوانمردی خود نسبت به دولت روم نکاست.حتی زمانی که پادشاه روم از یزدگرد خواست تا با مسیحیان ایرانی خوش رفتاری کند یزدگرد فرمان داد، کلیساهایی را که خراب کرده بودند، مجدداً بنا کنند و کسانی که به جرم مسیحی بودن به زندان افتاده بودند، آزادی دهند و به روحانیون مسیحی نیز اجازه داده شد که به همه جای ایران سفر کنند.یزدگرد از مسامحه با مسیحیان بی شک برای مقاصد سیاسی استفاده کرده بود زیرا که با استوار کردن بنیان صلح ایران و روم می‌توانست، در تحکیم اقتدار سلطنت خویش بکوشد اما به نظر می‌آید که غیر از ضرورت سیاسی، یزدگرد طبعاً مایل به مسامحه در امور دیانتی بوده‌است. نسبت به قوم یهود هم که از نظر سیاسی، بی طرف محسوب می‌شدند، خوش رفتاری می‌کرد و شاید بخاطر همین طرز فکر با شوشیندخت دختری یهودی، ازدواج کرد. اما این مساحمه با مسیحیان چندی بعد ناخوشایند شد و مسیحیان چنان از خود جسارت نشان میدادند و ایرانیان را رنجیده ساختند که پادشاه چاره ایی جز دستگیری و تنبیه آنها نداد.مقارن همین زمان دولت روم تحت فشار مردم قوی و تازه نفس شمالی بود که در اثر فشار هون ها به روم غربی و شرقی هجوم آورده بودند چنانکه در سال ۴۱۰ میلادی پایتخت روم غربی به دست شخصی به نام آلاریک افتاد.در این زمانبه عقیده مورخین یزدگرد میتوانست به راحتی بقیه بین النهرین و شامات و آسیای صغیر را تصرف کند ولی از جهت دوستی با روم این کار را انجام نداد.چگونگی فوت یزدگرد یکم، نامشخص است.موافق روایات ایرانی در نزدیکی دریاچه سو (چشمه سبز نیشابور)از لگد اسبی مرده ولی بعضی ها گمان میکنند که از سو قصد فوت کرده. او سه پسر بر جای گذاشت، شاهپور، بهرام و نرسی. شاهپور را پدر، به پادشاهی قسمتی از ارمنستان که به ایران تعلق یافته بود نصب کرد. بهرام پیش پادشاه عرب در حیره که خراجگزار شاه بود، اقامت گزید. نرسی هم که از همسر یهودی یزدگرد یکم بود، در زمان فوت پدر هنوز صغیر بود.بعد از فوت او شاپور پسرش بر تخت نشست.همچنین شهر یزد را از بناهای او میدانند.


با احترام : عبداله خدایاری

@CEYMARIAN
┈••✾•🌿🌺🌿•✾
دادگاه عمومی بخش ماژین شهرستان دره‌شهر افتتاح شد

🔷با حضور رئیس کل دادگستری ایلام، معاون مالی، پشتیبانی و امور عمرانی دادگستری استان ایلام و مسئولان شهرستان دره‌شهر دادگاه عمومی بخش ماژین شهرستان دره‌شهر افتتاح شد.

@CEYMARIAN
┈••✾•🌿🌺🌿•✾
تحقیق از،علی محمد ولی زاده

@CEYMARIAN
┈••✾•🌿🌺🌿•✾
بسمه تعالی
خلاصه عملکرد اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان دره شهر شش ماهه اول سال ۱۴۰۳
۱_آموزش چهره به چهره و عقد تفاهم نامه مشارکتی با دامداران ۴۲ مورد
۲_برگزاری جلسات پیشگیری و مدیریت اطفاءحریق با حضور مدیران،دستگاههای نظارتی و انتظامی و دهیاران و شوراهای روستاها ۳ مورد
۳_آموزش جوامع محلی و بهره برداران ۲۷۰ نفر
۴_آموزش ویژه دانش آموزان ۱۵۰ نفر
۵_برگزاری کارگاههای آموزشی و ترویجی ۳مورد
۶_تهیه و تولید برنامه های تلویزیونی آموزشی و ترویجی به مدت ۲۰ دقیقه
۷_جلسه ساماندهی و آموزش همیاران طبیعت ۴۵نفر
۸_پاسخ به استعلامات اشخاص،ادارات و نهادهای دولتی ۱۲۰۰ مورد
۹_همکاری با دبیرخانه کارگروه رفع تداخل و رفع مشکلات اراضی تمام پلاکهای شهرستان
۱۰_تشکیل پرونده قضایی برای متخلفان اراضی ملی ۲۶ مورد
۱۱_خلع ید اراضی ملی به میزان۱۳۲۴۵متر مربع
۱۲_احداث آتش بر در مناطق جنگلی و درختان حاشیه جاده های شهری و روستایی ۶۰ کیلومتر
۱۳_شرکت در عملیات مهار آتش سوزی(جنگل ها_مراتع_پس چر مزارع)۸۱ مورد
۱۴_برقراری گشت های حفاظتی شبانه ۹۵ مورد
۱۵_شرکت در عملیات مهار آتش سوزی در شهرستان های هم جوار ۴ مورد
۱۶_پیگیری اجرای طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت
۱۷_تولید ۵۰۰۰ اصله نهال در نهالستان ماژین
۱۸_احداث زیر ساخت نهالستان در شهر دره شهر و پیگیری جهت اخذ مجوزهای مربوطه(در دست اقدام)
۱۹_اجرای لوله کشی و آبیاری طرح جنگلکاری منطقه ضلع غربی به مساحت ۱۰۰هکتار
۲۰_توزیع مردمی نهال اکالیپتوس بین متقاضیان زراعت چوب به تعداد ۴۰۰۰۰اصله نهال
۲۱_صدور ۷۵ مجوز هرس،برش و حمل چوب اکالیپتوس متقاضیان مردمی در اراضی مستثنیات به وزن ۱۵۵ تن
۲۲_تشکیل ۳۰ فقره متقاضیان طرح زراعت چوب به مساحت ۱۰۰هکتار
۲۳_اخذ عوارض چرا جهت تمدید ۲۷۴۲۰۰۰۰ریال
۲۴_صدور کارت چرا برای مراتع قلعه تسمه،پشته ماژین و پشته ارمو
۲۵_اجرای عملیات خشکه چینی روستاهای چم ژاب،شیخ مکان،گرزلنگر و دره دول
۲۶_ تشکیل جلسات دوره ای کارگروه مدیریت حوضه آبخیز به تعداد ۴ مورد
۲۷_تهیه طرح مطالعاتی پایدار سازی فرسایش خندقی در حوزه سیمره به مساحت ۲۵۰۰۰هکتار
روابط عمومی اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان دره شهر
☎️ تلفن امداد جنگل و مرتع: 1504
تاریخ و فرهنگ دره شهر
Photo
🔹🔹کار نجیبانه و نمادین سرهنگ حسنی
[ همراهی با فرزند شهید زینی وند- اولین روز مدرسه ]

🔹حسنت به اتفاق ملاحت جهان گرفت/
آری به اتفاق می‌توان جهان گرفت (حافظ علیه الرحمه)
🔹 در این دنیای پر از شر شور و پرفراز و فرود حیات آدمی،چه بسیار حوادث و مصائب گوناگون ناخواسته و گاه خودخواسته دلهای آدمی را بدرد می‌آورد .حاصل و نتایج این آلام و پیامدهای آن را با هیچ دوا و نوش دارویی تسکین و درمان نمی‌ شود‌. در این وانفسا وقایع انسانی و اجتماعی، وجود بزرگان ،دوستان، اقوام و همکاران با قدم و قلم و محبت‌های نجیبانه و بامهربانی خود بدور از وظایف تعریف شده یا عرفی،بانی و باعث تسکین غم سنگین و فراموش نشدنی برای بازماندگان ناشی از تند بادهای روزگار و افتادن عمود خیمه خانواده (والدین) می‌گردند.چه بسیار همه شاهد این حوادث روزگار و تلخ کامی درجوار، اقوام ، همسایه،شهر و دیارمان بوده ایم. چه بسیار از این داغ های جانسوز و بغضهای درگلو مانده دیده و شنیده ایم! گاهی بخاطر شرایط زندگی، در اندک زمانی، این داغ همسایه یا نزدیکان خیلی زود به فراوشی سپرده ایم ! همین روزمرگی این عصر، موجب نسيان از ابراز همدردی و غمخواری با نازنینان( فرزندان) بجای مانده از کوچ زودهنگام والدین ...شده است.اینگونه گرفتاریهای و معضلات اجتماعی که جای تحلیل در مقال نیست..! باعث گردیده اقربا و نزدیکان ،کمبود و نقصان.. بازماندگان را به بوته فراموشی بسپارند ....!
با این حال،بنده کمترین و مسلماً مردم این سامان و همه آنانی که این کلیپ زیبا و نمادین دیدند، کارخدا پسندانه و معنوی جناب سرهنگ حسنی فرمانده مکرم نیروی انتظامی شهرستان دره شهر را تحسین و تقدیر مینمایند. بطور یقین می توان گفت، مجموعه نیروی انتظامی همیشه یار شاطر روزگار سخت مصائب و مشکلات قاطبه مردم هستند.اینگونه عملکردها و رفتارهای اجتماعی درجوامع سنتی این دیار زبانزد عام و خاص بوده است و همیشه ایام ارج و منزلت داشته است.انشاا..این گونه مرام و "دیگرخواهی"بعنوان پیوستار انسانی و اجتماعی در جامعه امروز در بین مسولین و مردم ما تقویت و استمرار پیدا نماید.

🔹🖌: محمود کرمشاهی


@CEYMARIAN
┈••✾•🌿🌺🌿•✾
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
بیاد کشته شدگان طبس

کاری از. علیرضا فهیمی

@CEYMARIAN
┈••✾•🌿🌺🌿•✾
🔺بیشینه دمای به ثبت رسیده ایستگاه های سینوپتیک فعال طی بعدظهر امروز استان ایلام.

☀️ 43.5° درجه ~ دهلران
☀️ 41.4° درجه ~ مهران
☀️ 40.3° درجه ~ دره‌شهر
☀️ 40.0° درجه ~ لومار
☀️ 37.4° درجه ~ آبدانان
☀️ 37.2° درجه ~ بدره
☀️ 36.0° درجه ~ سرابله
☀️ 33.1° درجه ~ ایوان
☀️ 32.8° درجه ~ ملکشاهی
☀️ 32.6° درجه ~ ایلام

🗓 تاریخ : 02  :  07 :  1403

(آب و هوای آلامتو )
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
محفل شعر مجازی

شاعر:جعفر فیلی

کاری از انجمن شعر ولایت با همکاری اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی و بسیج هنرمندان

کمیته فرهنگی کنگره سه هزار شهید استان ایلام و یادواره ۱۱۵ شهید شهرستان دره شهر
@CEYMARIAN
┈••✾•🌿🌺🌿•✾
از ضعفا یاد کردن همت است
نگارنده : احمد لطفی

کشور بزرگ ما در هر گوشه اش درد و رنج و نابسامانی در زیر ساختها، فقر و ترک تحصیل، و طلاق، و اعتیاد ،و عدم توسعه یافتگی در ابعاد مختلف، و شور بختانه به هم ریختگی، در برخی از نقاطش قابل مشاهده است. هرکاری صورت می گیرد، از نظر دانایان، انتقاد و ایرادی به آن کار مترتب است. بطور مثال در تونل بین آبدانان و پلدختر، جاده ای از سمت پلیس راه به دهانه تونل لازم است ، اما گویا فراموش شده است.
جاده ی بین دره شهر و پلدختر از نظر زیر ساختی، بسیار مشکل دارد، و سالهاست به مردم و وسایل نقلیه شان خسارت جانی و مالی وارد کرده است. الان جرقه ی سازندگی و رفع مشکل جاده ای بین دره شهر و پلدختر در دستور کار واقع شده است. و صد البته برای آبادانی و سازندگی، نیاز به همدلی نمایندگان مجلس در دو شهر، و فرمانداران دره شهر و پلدختر یک ضرورت راهبردی، برای پیشرفت این پروژه است.
این جاده‌ی مواصلاتی سالهاست که فرسوده، باریک و نا امن می باشد. فرماندار تشنه ی خدمت شهرستان دره شهر، یعنی جناب آقای هوشنگ طاهری که خود از فرهنگیان با سابقه، و درد آشناست، در حرکتی سازنده به نزد همتای خویش به شهرستان پلدختر می رود، و فرآیند پروژه ی دوبانده کردن جاده بین دوشهرستان را مورد بررسی قرار می دهند. تا با کمک نمایندگان مجلس ، کاری مفید و سازنده و ماندگار از خویش به عنوان حاکمان محلی در این دو شهر به یادگار بگذارند.
در واقع ساختن این اتوبان تا سالها در حافظه‌ی تاریخی مردم آن دو شهر برجای خواهد ماند.
عزم جزم فرمانداران و نمایندگان مجلس در این دو شهرستان، در این حرکت توسعه آفرین، نگارنده را به یاد سخن پیامبر خاتم انداخت، که در این باره فرموده است؛
سیّدُ القَومِ خادمهُم
یعنی: سرور و رئیس قوم، خدمتگزار آنهاست.
و امام صادق(ع)نیز فرموده است؛
"مومنان خدمتکار یکدیگرند."
صرف نظر از جناح بندی های سیاسی، فرماندار شهرستان دره شهر به عنوان آغازگر همدلی برای خدمت به جامعه، حرکتش ستودنی است. و خدمتگزاری نیکویش به مردم این شهرستان ده ها نوشته را دیدم ، که از ایشان تقدیر و تشکر به عمل آمده است.
نگارنده ایشان و هر انسان تلاشگری که خالصانه به مردم خدمت نماید، را می ستاید. چنان کسانی که برای انجام وظیفه ی خالصانه، به مردم در حرکت و فعالیت هستند، مصداق خوبی برای اشعار ارشادی زیر می باشند؛
تا توانی به جهان خدمت محتاجان کن
به دمی یا درمی یا قدمی، یاقلمی!
ویا:
در زمان ناتوانی یاد یاران فخر نیست
روز قدرت از ضعیفی یاد کردن همت است
اشعار بزرگانی چون سعدی، حافظ و فردوسی ، و مولوی خدمت خالصانه به مردم را به خوبی ستوده اند.
و در آخر ؛
کسی نیکی بیند به هر دو سرای
که نیکی رساند به خلق خدای
برای لک لکی که یادمان می‌اندازد ؛ زندگی زیباست
متن : آبجامه
عکاس سلمان عزیزی نژاد
@CEYMARIAN
┈••✾•🌿🌺🌿•✾
آگهی استخدام:
شرکت آرد دره شهر در جهت تکمیل کادر پرسنل شرکت نیرویی زبده با سابقه کار  تکنسین فنی  صنعتی استخدام میکند.
2- جنسیت: آقا
3- محدوده سنی: بالای 25 سال
5- سابقه کار: دارای سابقه کاری
6- نوع قرارداد: تمام وقت و حضوری
7- ساعت کاری: شنبه تا پنجشنبه
8- حقوق و مزایا: حقوق ثابت طبق اداره کار، بیمه تامین اجتماعی

همچنین نیروی ساده کاری با حداقل ٢ سال سابقه کار.

برای هماهنگی بیشتر  با شماره
0918 346 1754
تماس حاصل نمایید.


@CEYMARIAN
┈••✾•🌿🌺🌿•✾
كوه رو، كوه پيما و كوهنورد
**؟*
1 – #كوه_رو:
كوه رو به فردي گفته مي شود كه بدون داشتن هيچگونه دانش كوهپيمايي  و كوهنوردي و بدون يادگيري دروس تئوري ، در ارتفاعات حركت كند . او ممكن است به قله هم صعود كند ، سختي هاي فراواني را متحمل شود ولي باز كوه رو است كوهنورد نيست . همچنين ، اين عنوان به كساني گفته مي شود كه با اهداف مختلفي در ارتفاعات تلاش و كوشش كنند ، مانند كسي كه در كوهستان به دنبال معدن مي گردد و يا كسي كه براي يافتن مرتع خوب گله اش را به كوهستان  ببرد و يا كساني كه براي گذراندن روز تعطيلي به كوه مي روند . كوه رو نه ارتفاع را مي شناسد نه جهت را ، نه تغذيه درست و نه نرمال بودن ضربان قلبش را مي شناسد . پس كوه رو هيچگونه اطلاعاتي از كوه و منطقه و وضعيت جسماني و روحي و شرايط آب و هوايي ندارد .
2 – #كوه_پيما :
به فردي گفته مي شود كه به تمام دروس تئوري اشاره شده، آشنايي كامل دارد ، آنها را ياد گرفته و با علم كامل از آن دروس به حركت خود در كوهستان ادامه مي دهد . يعني ارتفاع  را مي شناسد ، از وضعيت هوا با خبر است ، انواع برف را مي شناسد ، وقتي عرق مي كند ، با خوردن آت شربت و ساير مايعات ، آب از دست رفته را جبران مي كند . كوهپيما با كفش مناسب حركت مي كند و در كوله پشتي خود لوازم مورد نياز در طول برنامه را همراه دارد . يعني كوله پشتي خود را به منزله ي خانه ي دوم خود به حساب مي آورد . همچنين مي داند با خوردن مواد قندي و نشاسته اي و تنقلاتي مانند : توت خشك ، خرما ، عسل ، مربا ، انجير ، گردو ، كشمش ، حلول ، نان و پنير ( زيرا نان و پنير سريع به مواد قندي تبديل شده و جذب بدن مي شود ) ، مواد قندي لازم بدن را تامين مي كند . او هميشه به همراه تيم به كوه مي رود ( حداقل يك تيم چهارنفره است ) . كوهپيما به اصول گام برداري آشنايي كامل دارد و طوري عمل مي كند كه نيازي به سنگ نوردي و صعود به ديواره پيدا نكند و نيازي به ابزار فني كوهنوردي ( به جز طناب انفرادي و يك عدد كارابين ) نداشته باشد . او از مسيرهاي نرمال و پاكوبهاي تعيين شده حركت مي كند .
كوهپيمايي پايه ي ورزش كوهنوردي است و كسي كه دوره هاي آموزشي كوهپيمايي را نگذرانده باشد (تئوري و عملي ) نمي تواند به مراحل بعدي دست پيدا كند و اگر هم بدون در نظر گرفتن اين مهم به مراحل بعدي قدم بگذارد ، موفق نمي شود . پس كوهپيمايي پايه و اساس است و تمام مطالب آن را بايد به دقت ياد گرفت .
3 – #كوهنورد :
 به كسي گفته مي شود كه علاوه بر گذراندن دوره كارآموزي كوهپيمايي ، بايد دوره هاي سنگ نوردي را نيز طي كند و كار با ابزار فني را نيز بلد باشد تا بتواند در مواقع لزوم از آنها استفاده كند .  امروز در جهان پيشرفته ، كوهنوردي پا به پاي ساير ورزشها قدم هاي بزرگي برداشته است . از جمله به روز كردن لوازم فني قديمي ، هر از گاهي ابزار جديدي را به ورزشكاران معرفي مي كند كه كار كردن با آنها دانش و آگاهي بيشتري را مي طلبد .  براي رسيدن به اين هدف شركت در كلاسها ، مطالعه و مجلات مربوط و كسب اطلاعات از سايتهاي اينترنتي كه مشخصات و طرز كاركرد ابزارهاي جديد در آنها توضيح داده مي شود .
كوهنورد بايد عاشق باشد . كسي كه عاشق شد ، دست به كارهاي غير معمول مي زند و صبح زود خواب را بر خود حرام كرده بعد از طي مسافتي به پاي كوه رسيده و ساعتها دل به كوه مي زند و در زير آفتاب سوزان وقتي با تمام تلاش به قله رسيد و طبيعت زيبا را نظاره كرد و خالق هستي را سپاس گفت و با اينكه نيروي حركت نداشته باشد چشمش به دنبال قله ديگري بشود .
كوهنورد به كسي گفته مي شود كه علاوه بر اينكه جسمش آماده ورزشي سنگين است ، روحش هم بايد آماده امتحاني سنگين باشد . يعني وقتي مشكلي براي همنوردانش پيش مي ايد ، كاملا بايد آماده فداكاري باشد . مثلا با اينكه اوج لذت كوهنوردي در رسيدن به قله است ، وقتي كوهنورد احساس كند همنوردش نمي تواند به قله برسد و از نزديكي قله تصميم به برگشت گرفته است ، به جاي صعود به قله ، همنورد خود را همراهي كرده و شروع به  پايين آمدن مي كند .
داشتن اخلاق كوهنوردي يكي از بارزترين و حساس ترين شاخصه هاي اين ورزش است . يكي ديگر از مشخصه هاي يك كوهنورد اين است كه مي شود او را از دور شناخت ، زيرا كوهنورد بيشتر از خانه خود به كوهستان علاقه مند است و آنجا را استاديوم ورزشي خود مي داند و به هيچ وجه حاضر نيست تخريب اين منابع را تحمل كند و آنجا را الوده و كثيف ببيند ، گويا شادابي خود را از شادابي كوهستان كسب مي کند   

پروین بازگیر
@CEYMARIAN
┈••✾•🌿🌺🌿•✾
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
اجرای زنده خوانی همراه با گیتار آهنگ غمگین

با خوانندگی هنرمند امیرو فتح اللهی
تقدیم به دوستان کانال
آیدی اینستاگرام؟ amiroo.official.80
@CEYMARIAN
┈••✾•🌿🌺🌿•✾
قدیمی ترین بذرگندم دوروم یاواروس میباشد که در سال ۱۳۷۵ وارد چرخه تولید بذری قرار گرفت.

جدیدترین بذرهای گندم دوروم
آوان
تابش

ماهان
جز بذرهای پربازده دوروم هستندکه درسال ۱۴۰۱ وارد چرخه تولید بذری شده اند.

بذرگندم دوروم شبرنگ در رده دیگر ارقام پربازده قرار دارد این بذر سال ۱۳۹۳ وارد چرخه تولید بذری شد./زرگوش

@CEYMARIAN
┈••✾•🌿🌺🌿•✾
💥خوابگاه خواهران نرجس افتتاح شد💥

ا💥درس ایلام میدان شهید کشوری بلوار شهید بهشتی دقیقا روبروی صدا وسیما جنب پلیس +10

💥با مدیریت دکترماندانا(زینب )زینیوند

😍با امکانات اتاقهای مجهز به فرش ، تخت ،کمد ،رخت آویز امکانات گرمایشی و سرمایشی ،سالن مجهز به میز مطالعه و کتابخانه و استند گل های طبیعی ‌،یخچال ،فریزر گاز، سالن غذا خوری آشپزخانه کابینت ،حمام و سرویس های بهداشتی ،و یک حیاط،بزرگ و باصفا مجهز به منقل کباب زغالی و مناسب دور همی های امن دوستانه و دخترانه😍

شماره تماس جهت مشاوره ورزرو 09182387178

@CEYMARIAN
┈••✾•🌿🌺🌿•✾
📌مقام مسئول: ساخت و ساز فرودگاه جدید در کشور «ممنوع» است

🔹 مشاور مدیرعامل شرکت فرودگاه‌های کشور، گفت: بر اساس محدودیت‌های برنامه هفتم، هرگونه ساخت و ساز فرودگاه جدید در سراسر کشور متوقف شده است.

# پینوشت :قبل از محدویت های برنامه هفتم تلاش زیادی از طرف بخش خصوصی در شهرستان دره شهر صورت گرفت و تا مراحل آخرین موافقت ها هم پیش رفت. متاسفانه اگر نگوئیم کارشکنی شد ،قطعا کم کاری و عدم همکاری از طرف مقاماتی صورت گرفت و بهانه این بود که فرودگاه آبدانان با کمترین امکانات قابل بهره برداری است.درصورتی که این آقایان حتی موفق به گرفتن مجوز ها از مراکز نظامی و امنیتی هم نشدند. وکلا یک وعده بی پشتوانه بیشتر نبود. در صورتی که اگر تصمیم گیری غلط نبود باتوجه به اعلام آمادگی سرمایه گذار خصوصی برای احداث فرودگاه دره شهر و از آنجاییکه بار مالی برای دولت نداشت و اکثر مسئولین زیربط وکارشناسان هم موافق بودند می بایست الان این امر به سرانجام میرسید. که متاسفانه نه کاری قابل توجهی برای فرودگاه آبدانان انجام شد و نه مساعدتی برای احداث فرودگاه خصوصی دره شهر. واین ضرری بود که نه تنها به مردم دو شهرستان وارد شد بلکه باعث از دست رفتن فرصت خوبی از منطقه شد.نتیجه تصمیم گیری ها وقضاوت های متعصبانه و بی حساب وکتاب متاسفانه بهتر از این هم نخواهد شد.



https://www.tg-me.com/nasime_seymareh
@CEYMARIAN
┈••✾•🌿🌺🌿•✾
🌹هفته دفاع مقدس گرامی می داریم.🌹

💠محفل شعروخاطره💠

اداره فرهنگ وارشاد اسلامی(قرارگاه شهید آوینی ) با مشارکت انجمن شعر وادب ولایت ونون، بسیج هنرمندان سپاه ناحیه،اداره کتابخانه های عمومی شهرستان دره شهر برگزار می نماید:
زمان : ۱۰صبح روز چهارشنبه ۱۴۰۳/۷/۴
مکان : تالار هنر،مجتمع فرهنگی هنری ارشاد اسلامی شهرستان دره‌شهر
هندیانی که خود را در آتش می سوزانند :
چون از محضر این شیخ مراجعت کردم جمعی را دیدم که بشتاب از جانب اردوی ما می آیند ۰ برخی از رفقای ما هم با آنها بودند۰
پرسیدم چه خبر است ؟ گفتند کافری از هندویان مرده و اینک آتش بر افروخته تا جسد او بسوزانند ۰ زن او نیز می خواهد
خویشتن را با جسد شوهرش بسوزاند ۰ این
عده بعد از انجام مراسم باز گشتند و چنین
حکایت کردند که زن دست در گردن شوهر
مرده خویش افکنده بود و تا هنگامی که هر
دو سوختند دست بر گردن او داشت ۰ بعد از
ماجرا من گاه گاهی در آن کشور شاهد این
منظره بودم و می دیدم که زنی از کفار هند خود را زینت کرده و سوار اسب شده و مردم
از مسلمانان و کافر به دنبال او روان گشته اند
و کوسها و بوقها پیشاپیش او می زنند و
برهمنان که بزرگان هندیان بشمارند در پیرامون زن حرکت می کنند و برای اجرای
مراسم سوزاندن می روند ، این ماجراها هر گاه در نواحی که تحت تسلط سلطان است
اتفاق افتد برای سوزاندن اجازه خاصی می
گیرند ۰ پس از چند گاهی من در یکی از شهر
های هندوستان که مجری نام داشت و بیشتر
سکنه آن از کفار بودند ، اما امیر شهر یکی از
مسلمانان سامری سند بود ۰‌در نزدیکی این شهر عده ای از کفار نا فرمان موضع گرفته
بودند و روزی جاده را هم قطع کردند ، امیر
مسلمان شهر به جنگ آنان شتافت گروهی از
رعایای مسلمان و هندو نیز با او بودند ۰ جنگی
سخت در میانه اتفاق افتاد که در نتیجه آن هفت تن از رعایای هندو کشته شدند ۰ سه تن
از این کشتگان زن داشتند و زنان آنان متفقا
قرار گذاشتند که خود را بسوزانند ۰ اینکه زن
بعد از مرگ‌شوهر خود را بسوزاند در مذهب
هندویان واجب نیست ، اما از مستحبات بشمار است و عملی است که مایه افتخار
خانواده زن می شود و دلیل وفاداری زن نسبت به شوهر می با شد ۰ زنی که حاضر به
سوزاندن خود نگردد جامه خشنی بر تن می کند و زندگانی خود را در میان خانواده با نومیدی و خواری می گذراند و او را همسر بی
وفایی می دانند ۰ باری چون زنان مقتولین مزبور بر سوزانیدن خود هم پیمان گشتند سه
روز تمام با ساز و آواز و شادی و خوردن و نو
شیدن بسر بردند ۰ چنانکه می خواهند دنیا را
وداع گویند ۰ در این مدت زنان شهر از همه
سوی به دیدار آنان می آمدند و روز چهارم
بامدادان ، آن سه زن خود را زینت کرده و معطر ساخته سوار اسبی می شدند و هریک از
آنان نار گیلی به دست راست داشت که با آن
بازی می کرد و آیینه ای به دست چپ که در آن رخسار خود را می نگریست ، برهمنان گردا
گرد آنان را فرا گرفته بودند و نزدیکان و خویشاوندان آنان نیز حاضر بودند ، پیشاپیش
گروه،  طبلها و شیپور ها زده می شد و هرکس
از هندویان به یکی از آنان می رسید سفارش
می کرد که سلام مرا به پدر و یا برادر یا مادرم یا رفیقم فلانی برسان و زن می گفت چشم و می خندید ۰
برداشت‌از کتاب سفر نامه ابن بطوطه جلد ۲
صص ۳۶و ۳۷ ترجمه دکتر محمد علی موحد

احمد اسدی فر

@CEYMARIAN
┈••✾•🌿🌺🌿•✾
تاریخ و فرهنگ دره شهر
ولی قنبر تفنگچی باشی والی پشتکوه می رسد وزن شجاع فاضل خان سوار بر مادیان برمی گردد وبا قیقاچ ( تیراندازی روی اسب ودرحال تاخت ) اورا می کشد ورو به منطقه الشتر میروندکه درحقیقت خانه ی صیدمهدی خان حسنوند پدر همین زن فاضل خان است . ولی درکمال تعجب می بیند که…
ادامه مطالب والی های پشتکوه به روایت ( میرزامحمدخان تیمورپور)

وتا انجا رسیدیم که محمدقاسم خان یوسفوند ازتحویل دادن همسر فاضل خان سگوند . حتی به صیدمهدی خان که پدران زن بود خود داری کرد وگفت ( من برای این چند روزه زندگی بدنامی را برای خود باقی نمی گذارم . وبه همین جهت هم اقا رضاخان سکوند امد وشبانه زن وبچه های فاضل خان را نزد خود برد .
حسن خان سکوند هم ازماهیدشت کرمانشاه نزد نظرعلی خان طرهانی ( غضنفری ) امد وبه اقارضاخان سکوند در دزفول پیوست . درهمین زمان طایفه میر ودیرکوند هم به خاطر دوستی باخوانین سکوند رحیم خانی راه عبورومرور را بستند وحتی چند قافله مهم را بین خرم اباد ودزفول را غارت کردند واین هم درزمانی بود که دولت مرکزی ایران برای دومین بار امامقلی خان را ایلخان بختیاری کرد واسفندیار خان سردار اسعد را خانه نشین نمود وبه نجفقلی خان حکم شده بود بادسته دوستان خود ازراه بروجرد ولرستان به طرف گرمسیر برود تا به این وسیله هیچ ایلخانی درمحل حضور نداشته باشد همینکه نجفقلی خان وارد دزفول شد اقارضاخان وحسن خان سکوند بازن وبچه فاضل خان سکوند به اوپیوستند ودولت مرکزی هم ازحشمت الدوله وحسینقلی خان والی پشتکوه سرکوبی وتنبیه سخت طایفه میر ودیرکوند راخواسته بود ‌ . حشمت الدوله مهرعلی خان سرتیپ سکوند رابا تلگراف ناصرالدین شاه نزد حسینقلی خان والی فرستاد وازاوخواست تهیه وتدارک حرکت اردوی خودرا ببیند وهمه ایل سگوند عالیخانی را برای علف چران به پشتکوه فرستاد وخود ازراه طرهان به منزل والی رفت . دران زمان همراه او راه افتادیم وخودم ( میرزامحمد خان تیمورپور ) دران سفر حاضر وناظر عملیات بودم . ایل سگوند را پشت سرگذاشتیم واز انها ردشدیم وبه گوشه پل تنگ امدیم . حشمت الدوله امد وبه ما ملحق شد ومهرعلیخان سرتیپ سکوند هم باسیصد سوار رسید وقرارشد که مشغول سرکوبی دیرکوند ها شویم .
پدرم حاجی میرتیمور خان به حسینقلی خان والی گفت . موقعیتی بهتر ازاین پیش نخواهد امد . همه دارایی وحشم ایل سگوند عالیخانی پشت سرمان ورئسا وسواران خوب انها هم دردسترس قرار دارند خوب است بفرستیم اقا رضاخان وحسن خان سکوند رحیم خانی از هفت لطان عبور کنند وانها از عقب وما خودمان ازجلو همه را غارت کنیم وان وقت برگردیم سراغ دیرکوند ها . والی پشتکوه . جواب داد پیشنهاد شمارا قبول می کنم . ولی به شرط اینکه شما مبلغ بیست هزار تومان نقد به من بدهید که اگر به میزان بیست هزار تومان غارت جمع نشود . شماباید ازعهده پرداخت این مبلغ برایید . پدرم حاج میرتیمورخان قبول کرد وقبض بیست هزار تومان نوشت وبه والی داد و قرارشد ازفردا چپاول را اغاز کنند . حسینقلی خان دراین باره باحشمت الدوله مشورت می کند ونظر اورا جویا می شود . حشمت الدله هم میگوید ما برای سرکوبی دیرکوند ها راه افتاده ایم ونه تنبیه وغارت مهرعلی خان اگر تو از او ناراضی هستی بگذار بعد از خاتمه کار سرکوبی دیرکوندها بهانه بهتری برای او درست می کنیم و دخلش را در می اوریم . وان وقت فاضل خان وکاظم خان را هم مرخص می کنیم واز انها می خواهیم که این بیست هزارتومان را انها بدهند وقرار برهمین منوال می گذارند ولی بیا وبشنو که حشمت الدوله محرمانه وبی خبر ازما دختر مهرعلی خان سرتیپ سکوند را که کشور خانم نام دارد به عقد پسرش بنام غلام شاه دراورده است

ادامه دارد
ارسال کننده . میرعلی اصغر هاشمی ( جوان از دیار صیمره
@CEYMARIAN
┈••✾•🌿🌺🌿•✾
2024/09/29 10:28:39
Back to Top
HTML Embed Code: