Telegram Web Link
انجمن زیست شناسی سلولی مولکولی دانشگاه خوارزمی برگزار میکند

🔆کارگاه آنلاین
صفر تا صد REAL-TIME PCR🔆

📌مخاطبین: تمامی علاقه‌مندان

🎙مدرس: جناب آقای فرشاد پوریوسف
💠مدرس ورکشاپ های تخصصی علوم زیستی و آزمایشگاهی

📚سرفصل ها:
🔸️آموزش تمامی مبانی Real-time PCR
🔹️نحوه سنتز cDNA
🔸️نحوه ران کردن Real-time PCR با استفاده از نرم افزار دستگاه ABI
🔹️آنالیز داده های حاصل PCR جهت اطمینان از درستی کار

🗓تاریخ برگزاری: ۱۰ مهر، ساعت ۱۸ الی ۲۰

📍همراه با گواهی معتبر انگلیسی📍

💳هزینه: ۱۳۰ هزار تومان
💎 تخفیف ویژه در صورت ثبت نام دو کارگاه💎
🌟دو کارگاه با هم: ۱۹۹ هزار تومان🌟


📝ثبت نام: آیدی تلگرامی @cmbadmin

🌹منتظر حضور گرمتان هستیم🌹
-----------------------------------------
@cellandmolecularbiology
📌"ما همه آسگاردی هستیم": دانشمندان سرنخ های جدیدی در مورد منشاء حیات پیچیده کشف کردند.

🔹ثور، خدای اسطوره‌ای نورس، اهل شهر آسمانی آسگارد است و طبق تحقیقات انقلابی منتشر شده در مجله علمی Nature، او تنها آسگارد نیست. این تحقیق جدید نشان می‌دهد که ما انسان‌ ها  همراه با عقاب‌ ها، ستاره‌ های دریایی، گل‌ های مروارید و هر موجود پیچیده روی زمین، به یک معنا، آسگاردی‌ هستیم.

🔸تیم تحقیقاتی در دانشگاه تگزاس در آستین، همراه با همکارانی از موسسات مختلف، تجزیه و تحلیل ژنومی صد ها میکروارگانیسم موسوم به آرکی را انجام دادند. یافته‌ های آن‌ ها نشان داد که یوکاریوت‌ ها از جمله همه گیاهان، جانوران، حشرات و قارچ ها در سراسر جهان می‌توانند منشأ خود را از یک اجداد باستانی معمولی آسگارد ردیابی کنند.

🔹این بدان معناست که یوکاریوت‌ ها، به قول زیست‌ شناسان تکاملی، یک کلاد تو در تو در آسگارد آرکیا هستند. این تیم دریافته است که همه یوکاریوت ها اجداد مشترکی در میان آسگارد ها دارند.
قسمت دوم:

🔸هیچ فسیلی از یوکاریوت ها قبل تر از حدود 2 میلیارد سال پیش یافت نشده است، که این نشان می دهد قبل از آن، تنها انواع مختلفی از میکروب ها وجود داشته اند.

🔹بنابراین، چه اتفاقاتی باعث شد که میکروب ها به یوکاریوت تبدیل شوند؟ برت بیکر (Brett Baker) گفت: «این یک سوال بزرگ است. داشتن این جد مشترک گام بزرگی در درک آن است.»

🔸تیم تحقیقاتی به رهبری Thijs Ettema از دانشگاه Wageningen در هلند، نزدیک ترین خویشاوند میکروبی را نسبت به تمام اشکال پیچیده در درخت زندگی به عنوان یک راسته جدید به نام Hodarchaeales (یا به اختصار Hods) شناسایی کردند. هود ها که در رسوبات دریایی یافت می شوند، یکی از چندین زیر گروه در گروه بزرگ تر آسگارد آرکیا هستند.

🔹آسگارد آرکیا بیش از 2 میلیارد سال پیش تکامل یافتند و زاده های آن ها هنوز زنده هستند. برخی از آن ها در رسوبات اعماق دریا و چشمه های آب گرم در سراسر جهان کشف شده اند، اما تاکنون تنها دو گونه با موفقیت در آزمایشگاه رشد کرده اند. برای شناسایی آن ها، دانشمندان مواد ژنتیکی آن ها را از محیط جمع آوری می کنند و سپس ژنوم آن ها را کنار هم می گذارند. بر اساس شباهت‌ های ژنتیکی با سایر موجودات زنده که می‌توان آن ها را در آزمایشگاه رشد داد و مورد مطالعه قرار داد، دانشمندان می‌توانند متابولیسم و ​​سایر ویژگی‌ های آسگارد ها را استنباط کنند.

🔸والری دی آندا (Valerie De Anda) می‌گوید: «ماشین زمان را تصور کنید، نه برای کاوش در قلمرو دایناسورها یا تمدن‌های باستانی، بلکه برای سفر به عمق واکنش‌های متابولیکی بالقوه که می‌توانست طلوع زندگی پیچیده را آغاز کند.» ما به جای فسیل‌ها یا مصنوعات باستانی، به نقشه‌های ژنتیکی میکروب‌ های مدرن برای بازسازی گذشته‌شان نگاه می‌کنیم.»

🔹محققان تنوع ژنومی شناخته شده آسگارد را گسترش دادند و بیش از 50 ژنوم نامشخص آسگارد را به عنوان ورودی برای مدل سازی خود اضافه کردند. تجزیه و تحلیل آن ها نشان می دهد که به نظر می رسد اجداد همه آسگارد های مدرن در محیط های گرم زندگی می کرده اند و برای زندگی CO2 و مواد شیمیایی مصرف می کرده اند. در همین حال، هود ها، که بیشتر با یوکاریوت ها مرتبط هستند، از نظر متابولیکی بیشتر شبیه ما هستند، کربن می خورند و در محیط های سردتر زندگی می کنند.

🔸دی آندا (De Anda) گفت: «این واقعا هیجان‌انگیز است، زیرا ما برای اولین بار به دنبال نقشه‌ های مولکولی اجدادی هستیم که اولین سلول‌ های یوکاریوتی را به وجود آوردند.»

🔹در اساطیر اسکاندیناوی، هود (Hod)خدایی است، پسر نابینای اودین (Odin) و فریگ (Frigg)، که فریب داده می شود تا برادر خود بالدر (Baldr) را بکشد.

🔸در اساطیر اسکاندیناوی، هود (Hod)خدایی است، پسر نابینای اودین (Odin) و فریگ (Frigg)، که فریب داده می شود تا برادر خود بالدر (Baldr) را بکشد.

🔹بیکر (Baker) گفت: «منطقی است که از میان تمام آرکیا، آسگارد ها همان هایی هستند که یوکاریوت‌ ها را تولید کردند. مانند یوکاریوت‌ ها، اعضای آسگارد آرکیا دارای ژن‌ های متعدد با نسخه‌ های متعدد در ژنوم خود هستند. در یوکاریوت‌ ها، زمانی که ژن‌ ها همانند سازی شدند، نسخه‌ های جدید اغلب عملکرد های جدیدی به خود می‌گیرند و به ارگانیسم‌ ها توانایی‌ های جدیدی می‌دهند. این یکی از محرک های بزرگ تکامل بود.»

🔸بیکر (Baker) گفت: «ما به طور خاص نمی دانیم که در آسگارد ها همانند سازی ژن به چه چیزی منجر شده است اما می دانیم که در یوکاریوت ها همانند سازی ژن ها منجر به عملکرد های جدید و افزایش پیچیدگی سلولی می شود. بنابراین، ما فکر می کنیم که این یکی از راه هایی است که آسگارد به نوآوری هایی منجر شد که یوکاریوت ها را تعریف می کند.»

مترجم: #ساقی_قاسمی

🌐جهت مشاهده اصل مقاله روی این جمله کلیک کنید.

#Whats_Up_in_Science
---------------------------------------------
@cellandmolecularbiology
📌محققان دانشگاه Connecticut و همکارانشان با ساختاردهی به DNA و coat کردن آن برروی شیشه، ماده‌ای بسیار بادوام و سبک‌وزن (glass-coated DNA material) ایجاد کرده‌اند. محصول به دست آمده که با ماهیت ساختاری نانوشبکه‌ای خود معرفی می‌شود، ترکیبی منحصربه‌فرد از استحکام و چگالی کم را نشان می‌دهد که آن را به طور بالقوه در کاربردهایی مانند ساخت خودرو و حتی زره‌بخشی به بدن (body armor) مفید واقع می‌کند.

🔹محققان با ایجاد ساختاری با استفاده از DNA و سپس پوشاندن(coat کردن) آن با شیشه، ماده‌ای بسیار مقاوم با چگالی بسیار کم ساخته‌اند.

🔸موادی که مستحکم و کم‌چگال هستند، این پتانسیل را دارند که همه چیز را از ویژگی‌های مربوط به خودرو گرفته تا هر نوع زره محافظتی پوشاننده بدن را بهبود بخشند. اما معمولاً این دو ویژگی کیفی، متضاد یکدیگر هستند. با این حال، محققان هم اکنون ماده‌ای فوق‌العاده مستحکم و در عین حال سبک ساخته‌اند. با کمال تعجب، آنها با استفاده از دو بلوک(ساختار) غیرمنتظره ساختمانی، یعنی DNA و شیشه، به این هدف دست یافته‌اند.
قسمت دوم:

🔹دانشمند مواد و صنایع در این دانشگاه می‌گوید: «برای چگالی مدنظر، ماده ما قوی‌ترین ماده شناخته شده‌ می‌باشد.»

🔸استحکام، نسبی است. برای مثال آهن می‌تواند 7 تن فشار در هر سانتی‌متر مربع را تحمل کند، اما همچنین بسیار متراکم و چگال است و چگالی آن 7.8 گرم بر سانتی‌متر مکعب می‌باشد. سایر فلزات، مانند تیتانیوم، قوی‌تر و سبک‌تر از آهن هستند و آلیاژهای خاصی که چندین عنصر را ترکیب می‌کنند حتی مستحکم‌تر نقش ایفا می‌کنند. مواد مستحکم و سبک‌وزن، امکان ساخت تجهیزات پزشکی مناسب‌تر و اتومبیل‌ها و هواپیماهای ایمن‌تر و سریع‌تر را فراهم کرده‌اند.

🔹برای مثال، ساده‌ترین راه برای افزایش برد یک وسیله نقلیه الکتریکی، لزوماً بهبود و توسعه دادن باتری آن نیست، بلکه سبک‌تر کردن خودرو بدون کاهش ایمنی و طول عمر، در این مسیر کاربردی‌تر می‌باشد. اما تکنیک‌های متالورژی سنتی در سال‌های اخیر به حدی رسیده‌اند که دانشمندان مجبور شده‌اند برای توسعه مواد سبک‌وزن جدید با استحکام بالا خلاقیت بیشتری به خرج دهند.

🔸شیشه ممکن است انتخاب شگفت‌انگیزی به نظر برسد، زیرا معمولا به راحتی خرد می‌شود اما با این حال باید درنظر داشت که یک سانتی‌متر مکعب شیشه بی‌عیب و نقص می تواند 10 تن فشار را تحمل کند، یعنی حتی بیش از سه برابر فشاری که ماه گذشته زیردریایی Oceangate Titan را در نزدیکی تایتانیک منفجر کرد!

🔹ایجاد یک تکه شیشه بزرگ بدون نقص، بسیار دشوار است. اما محققان می‌دانستند که چگونه قطعات بسیار کوچک بی‌عیب و نقص بسازند. تا زمانی که شیشه کمتر از یک میکرومتر ضخامت داشته باشد، تقریبا همیشه بی‌عیب و نقص است و از آنجایی که چگالی شیشه بسیار کمتر از فلزات و سرامیک‌هاست، هر ساختاری که از شیشه بی‌عیب و نقص در ابعاد نانو ساخته می‌شود، باید محکم و سبک باشد.

🔸این تیم، ساختاری از DNA خودآرا(خودساز) ایجاد کرد. بدین‌گونه که تقریباً مانند Magnatiles، تکه‌هایی از DNA با طول‌ها و مواد شیمیایی خاص، خود را به یکدیگر و در یک اسکلت و بنا از مواد به هم می‌چسبانند.

🔹اولگ گانگ(Oleg Gang) و آرون میکلسون(Aaron Mickelson)، دانشمندان نانومواد در دانشگاه کلمبیا و مرکز علمی نانومواد بروکهاون، DNA را با یک لایه بسیار نازک از مواد شیشه‌مانند به ضخامت فقط چند صد اتم پوشاندند. بطوریکه شیشه فقط رشته‌های DNA را پوشانده و بخش بزرگی از حجم مواد را به عنوان فضای خالی باقی می‌گذارد، دقیقاً مانند اتاق‌های داخل یک خانه یا ساختمان.

🔸ساختمان DNA، پوشش نازک و بی‌عیب و نقص شیشه را تقویت کرده و مواد را بسیار مستحکم ساخته و حفره‌هایی که بیشتر حجم مواد را تشکیل می‌دهند، آن را سبک‌وزن کرده‌اند. در نتیجه، ساختارهای نانوشبکه شیشه‌ای، از نظر استحکام چهار برابر محکم‌تر و از نظر چگالی پنج برابر سبک‌تر از فولاد هستند. این ترکیب غیرمعمول سبک‌وزن و مستحکم، قبلا هرگز به دست نیامده بود.

🔹آن‌ها میگویند توانایی ایجاد نانومواد در قالب چارچوب سه بعدی طراحی شده و با استفاده از DNA و کانی‌سازی آن‌ها، فرصت‌های زیادی را برای خواص مکانیکی مهندسی فراهم می‌کند اما هنوز برای عرضه به عنوان یک فناوری، به تحقیقات بیشتری نیاز دارد.

🔸این تیم در حال حاضر با همان ساختار DNA کار می‌کند با این تفاوت که حالا حتی سرامیک‌های کاربید قوی‌تر را جایگزین شیشه می‌کنند. آنها برنامه‌هایی برای آزمایش ساختارهای مختلف DNA دارند تا ببینند کدام ماده قوی‌تر عمل می‌کند. توسعه این مواد در آینده، به عنوان ابزار راهبردی اساسی در مسیر صرفه‌جویی در انرژی برای وسایل نقلیه و سایر دستگاه‌هایی که استحکام را در اولویت قرار می‌دهند، نوید زیادی دارد. آن‌ها معتقداند که نانومعماری اوریگامی DNA مسیر جدیدی را برای ایجاد مواد سبک‌تر و قوی‌تر باز می‌کند که قبلاً هرگز تصور نمی‌کردیم.

مترجم: #شایسته_عسگری

🌐جهت مشاهده اصل مقاله روی این جمله کلیک کنید.

#Whats_Up_in_Science
--------------------------------------------
@cellandmolecularbiology
انجمن زیست شناسی سلولی مولکولی دانشگاه خوارزمی برگزار میکند

🔆کارگاه آنلاین دفاع از مقالات، پروپوزال و پایانه نامه
🔆

📌مخاطبین: تمامی علاقه‌مندان

🎙مدرس: سرکار خانم سیده فهیمه رضوی
💠مدرس ورکشاپ های تخصصی علوم زیستی و آزمایشگاهی

📚سرفصل ها:
🔸️اصول و روش های علمی در جهت چینش محتوی ارائه
🔹️آموزش تکنیک های اصولی جهت تدوین و تهیه پاورپوینت
🔸️آموزش بیان مطلوب و علمی در جلسات علمی
🔹️بررسی نکات و تکنیک های ارائه

🗓تاریخ برگزاری: ۶ مهر، ساعت ۲۰ الی ۲۲

📍همراه با گواهی معتبر انگلیسی📍

💳هزینه: ۱۲۵ هزار تومان
💎 تخفیف ویژه در صورت ثبت نام دو کارگاه💎
🌟دو کارگاه با هم: ۱۹۹ هزار تومان🌟

📝ثبت نام: آیدی تلگرامی @cmbadmin

🌹منتظر حضور گرمتان هستیم🌹
-----------------------------------------
@cellandmolecularbiology
انجمن زیست شناسی سلولی مولکولی دانشگاه خوارزمی برگزار میکند

🔆کارگاه آنلاین تخصصی مقاله خوانی و بررسی مقالات و پایان نامه ها🔆


📌مخاطبین: تمامی دانشجویان علوم زیستی

🎙مدرس: سرکار خانم سیده فهیمه رضوی
💠مدرس ورکشاپ های تخصصی علوم زیستی و آزمایشگاهی

📚سرفصل ها:
🔸️آموزش پایه بررسی مقالات
🔹️بررسی و تحلیل هدف دار مقالات مروری و پژوهشی
🔸️بررسی تکنیک های مفید در جهت برداشت مطالب مدنظر از متن مقالات و پایان نامه ها
🔹️آموزش نحوه چکیده برداری از مقالات و پایان نامه ها
🔸️بررسی انواع مقالات مروری و پژوهشی و...

🗓تاریخ برگزاری: ۷ مهر، ساعت ۲۰ الی ۲۲

📍همراه با گواهی معتبر انگلیسی📍

💳هزینه: ۱۲۵ هزار تومان
💎 تخفیف ویژه در صورت ثبت نام دو کارگاه💎
🌟دو کارگاه با هم: ۱۹۹ هزار تومان🌟

📝ثبت نام: آیدی تلگرامی @cmbadmin

🌹منتظر حضور گرمتان هستیم🌹
-----------------------------------------
@cellandmolecularbiology
به توان سلول 12.pdf
8.3 MB
🔔دوازدهمین شماره از نشریه "به توان سلول" منتشر شد.
🧬🔬🧫🧪

🔅صاحب امتیاز: انجمن سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی دانشگاه الزهرا تهران

🔅سال سوم، شماره دوازدهم، تابستان ۱۴۰۲

🔅مدیرمسئول و سردبیر:
     مریم رنجبر

•°•°•°•°•°•°•°•°•°•°•°•°•°•°•°•

🔰در این شماره خواهید خواند:

🌀سلول‌های بنیادی، نویدبخش درمان ناباروری

🌀احساس خوب با سلول‌درمانی برای بیماران پارکینسون

🌀نقش فناوری‌های تک‌سلولی در ایمونولوژی

🌀زیست نگار

🧬📚
⬅️ در کانال تلگرام و صفحه اینستاگرام با ما همراه باشید.

📚نشریه دانشجویی به توان سلول
📚@Btavancell_AUT
Forwarded from نشریۀ DNA
DNA45.pdf
14.9 MB
🟡•• شمارهٔ چهل‌و‌پنجم نشریۀ DNA منتشر شد ••🟡

صاحب امتیاز: انجمن علمی دانشجویی بیوتکنولوژی دانشگاه الزهرا(س)

مدیرمسئول: سمیرا کمیجانی

سردبیر: مریم هادی‌پور




در این شماره می‌خوانیم:

🧫🎨بایوآرت؛ اتحاد علم، هنر و خلاقیت

🦠📊آستروسیت‌ها: قهرمانان گمنام مدیریت استرس

🧪🔬تکنیک‌های آزمایشگاهی: الکتروفورز کاپیلاری

🧬🦋ژن چینمو چیست؟

🩺پریون چیست؟ (بررسی بیماری‌های ناشی از پریون‌ها)

🧠📚پروژه مغز انسان؛ پل زدن درک خرد و کلان از مغز





🔎@DNAmagazine
🔎@aubiotechnology

🧬🧬🇩‌‌🇳‌‌🇦‌🧬🧬
انجمن زیست شناسی سلولی مولکولی دانشگاه خوارزمی برگزار میکند

🔆کارگاه آنلاین
اصول اساسی استخراج RNA🔆

📌مخاطبین: دانشجویان علوم زیستی

🎙مدرس: جناب آقای فرشاد پوریوسف
💠مدرس ورکشاپ های تخصصی علوم زیستی و آزمایشگاهی

📚سرفصل ها:
🔸️آموزش کلی مبانی استخراج RNA
🔹️معرفی روش های استخراج RNA
🔸️آموزش استخراج RNA به روش ترایزول از بافت، خون و سلول های تک سلولی
🔹️آموزش استخراج RNA به روش ستون چرخشی
🔸️بررسی کیفیت RNA استخراجی توسط ژل آگارز
🔹️آموزش کار با دستگاه نانودراپ
🔸️بررسی کمیت RNA به روش نانودراپ


🗓تاریخ برگزاری: ۸ و ۹ مهر، ساعت ۱۸ الی ۲۰

📍همراه با گواهی معتبر انگلیسی📍

💳هزینه: ۱۴۰ هزار تومان
💎 تخفیف ویژه در صورت ثبت نام دو کارگاه💎
🌟دو کارگاه با هم: ۱۹۹ هزار تومان🌟

📝ثبت نام: آیدی تلگرامی @cmbadmin

🌹منتظر حضور گرمتان هستیم🌹
-----------------------------------------
@cellandmolecularbiology
انجمن زیست شناسی سلولی مولکولی دانشگاه خوارزمی برگزار میکند

🔆کارگاه آنلاین
صفر تا صد REAL-TIME PCR🔆

📌مخاطبین: تمامی علاقه‌مندان

🎙مدرس: جناب آقای فرشاد پوریوسف
💠مدرس ورکشاپ های تخصصی علوم زیستی و آزمایشگاهی

📚سرفصل ها:
🔸️آموزش تمامی مبانی Real-time PCR
🔹️نحوه سنتز cDNA
🔸️نحوه ران کردن Real-time PCR با استفاده از نرم افزار دستگاه ABI
🔹️آنالیز داده های حاصل PCR جهت اطمینان از درستی کار

🗓تاریخ برگزاری: ۱۰ مهر، ساعت ۱۸ الی ۲۰

📍همراه با گواهی معتبر انگلیسی📍

💳هزینه: ۱۳۰ هزار تومان
💎 تخفیف ویژه در صورت ثبت نام دو کارگاه💎
🌟دو کارگاه با هم: ۱۹۹ هزار تومان🌟


📝ثبت نام: آیدی تلگرامی @cmbadmin

🌹منتظر حضور گرمتان هستیم🌹
-----------------------------------------
@cellandmolecularbiology
انجمن زیست شناسی سلولی مولکولی دانشگاه خوارزمی برگزار میکند

🔆کارگاه آنلاین دفاع از مقالات، پروپوزال و پایانه نامه
🔆

📌مخاطبین: تمامی علاقه‌مندان

🎙مدرس: سرکار خانم سیده فهیمه رضوی
💠مدرس ورکشاپ های تخصصی علوم زیستی و آزمایشگاهی

📚سرفصل ها:
🔸️اصول و روش های علمی در جهت چینش محتوی ارائه
🔹️آموزش تکنیک های اصولی جهت تدوین و تهیه پاورپوینت
🔸️آموزش بیان مطلوب و علمی در جلسات علمی
🔹️بررسی نکات و تکنیک های ارائه

🗓تاریخ برگزاری: ۶ مهر، ساعت ۲۰ الی ۲۲

📍همراه با گواهی معتبر انگلیسی📍

💳هزینه: ۱۲۵ هزار تومان
💎 تخفیف ویژه در صورت ثبت نام دو کارگاه💎
🌟دو کارگاه با هم: ۱۹۹ هزار تومان🌟

📝ثبت نام: آیدی تلگرامی @cmbadmin

🌹منتظر حضور گرمتان هستیم🌹
-----------------------------------------
@cellandmolecularbiology
انجمن زیست شناسی سلولی مولکولی دانشگاه خوارزمی برگزار میکند

🔆کارگاه آنلاین
اصول اساسی استخراج RNA🔆

📌مخاطبین: دانشجویان علوم زیستی

🎙مدرس: جناب آقای فرشاد پوریوسف
💠مدرس ورکشاپ های تخصصی علوم زیستی و آزمایشگاهی

📚سرفصل ها:
🔸️آموزش کلی مبانی استخراج RNA
🔹️معرفی روش های استخراج RNA
🔸️آموزش استخراج RNA به روش ترایزول از بافت، خون و سلول های تک سلولی
🔹️آموزش استخراج RNA به روش ستون چرخشی
🔸️بررسی کیفیت RNA استخراجی توسط ژل آگارز
🔹️آموزش کار با دستگاه نانودراپ
🔸️بررسی کمیت RNA به روش نانودراپ


🗓تاریخ برگزاری: ۸ و ۹ مهر، ساعت ۱۸ الی ۲۰

📍همراه با گواهی معتبر انگلیسی📍

💳هزینه: ۱۴۰ هزار تومان
💎 تخفیف ویژه در صورت ثبت نام دو کارگاه💎
🌟دو کارگاه با هم: ۱۹۹ هزار تومان🌟

📝ثبت نام: آیدی تلگرامی @cmbadmin

🌹منتظر حضور گرمتان هستیم🌹
-----------------------------------------
@cellandmolecularbiology
انجمن زیست شناسی سلولی مولکولی دانشگاه خوارزمی برگزار میکند

🔆کارگاه آنلاین
صفر تا صد REAL-TIME PCR🔆

📌مخاطبین: تمامی علاقه‌مندان

🎙مدرس: جناب آقای فرشاد پوریوسف
💠مدرس ورکشاپ های تخصصی علوم زیستی و آزمایشگاهی

📚سرفصل ها:
🔸️آموزش تمامی مبانی Real-time PCR
🔹️نحوه سنتز cDNA
🔸️نحوه ران کردن Real-time PCR با استفاده از نرم افزار دستگاه ABI
🔹️آنالیز داده های حاصل PCR جهت اطمینان از درستی کار

🗓تاریخ برگزاری: ۱۰ مهر، ساعت ۱۸ الی ۲۰

📍همراه با گواهی معتبر انگلیسی📍

💳هزینه: ۱۳۰ هزار تومان
💎 تخفیف ویژه در صورت ثبت نام دو کارگاه💎
🌟دو کارگاه با هم: ۱۹۹ هزار تومان🌟


📝ثبت نام: آیدی تلگرامی @cmbadmin

🌹منتظر حضور گرمتان هستیم🌹
-----------------------------------------
@cellandmolecularbiology
📌پیری و مغز: چگونه پروبیوتیک ها می توانند زوال شناختی را آهسته کنند؟

🔹یک مطالعه اخیر نشان می دهد که پروبیوتیک ها ممکن است عملکرد شناختی را بهبود بخشند و با تعدیل میکروبیوم روده به طور بالقوه از زوال شناختی مرتبط با سن جلوگیری کنند. به خصوص در افرادی که دارای اختلال شناختی خفیف هستند، تغییرات در ترکیب میکروبیوم روده، مانند کاهش فراوانی باکتری Prevotella، با بهبود نمرات شناختی، مرتبط است. یافته های اخیر به نقش کلیدی روده در حفظ سلامت مغز اشاره دارند.

🔸نتایج یک مطالعه اخیر نشان می‌دهد که استفاده از پروبیوتیک‌ها ممکن است به جلوگیری از کاهش حافظه و تفکر که می‌تواند با پیری همراه باشد، کمک کند. این کشف می‌تواند زمینه را برای روش‌های ابتکاری و غیرتهاجمی ایجاد کند که از میکروبیوم روده برای کاهش زوال شناختی در سالمندان استفاده می‌کنند.
قسمت دوم:

🔹دانشمندان دریافتند که نمرات شناختی شرکت کنندگان در مطالعه که دچار اختلال شناختی خفیف بودند، پس از دریافت پروبیوتیک لاکتوباسیلوس رامنوسوس GG (LGG) برای یک دوره سه ماهه بهبود یافتند. این بهبود در عملکرد شناختی با تغییرات در میکروبیوم روده آنها نیز مرتبط بود.Mashael Aljumaah، کاندیدای دکترای میکروبیولوژی در دانشگاه کارولینای شمالی در چپل هیل و دانشگاه ایالتی کارولینای شمالی گفت: «پیامد این یافته بسیار هیجان‌انگیز است، زیرا به این معنی است که اصلاح میکروبیوم روده از طریق پروبیوتیک‌ها می‌تواند به طور بالقوه یک استراتژی برای بهبود عملکرد شناختی، به‌ویژه در افراد دارای اختلال شناختی خفیف باشد.»این یک لایه جدید به درک ما از ارتباط میکروبیوم مغز و روده می‌افزاید و راه‌های جدیدی برای مبارزه با زوال شناختی مرتبط با پیری باز می‌کند.Mashael Aljumaah که همچنین وابسته به دانشگاه ملک سعود در عربستان سعودی است، اخیراً یافته‌های خود را در NUTRITION 2023، نشست سالانه سالانه انجمن تغذیه آمریکا که 22 تا 25 ژوئیه در بوستون برگزار شد، ارائه کرد.

🔸الجمه گفت: «بسیاری از مطالعات بر روی اشکال شدید بیماری‌های شناختی مانند آلزایمر و زوال عقل تمرکز می‌کنند، اما این شرایط پیشرفته‌تر هستند و معکوس کردن یا درمان آن‌ها را به میزان قابل توجهی سخت‌تر می‌کند. در مقابل، ما بر روی اختلال شناختی خفیف تمرکز کردیم که می‌تواند شامل مشکلات حافظه، زبان یا قضاوت باشد. مداخلات در این مرحله از اختلال شناختی می‌تواند روند پیشرفت به انواع شدیدتر زوال عقل را کند کرده یا از آن جلوگیری کند.

🔹در این مطالعه 169 شرکت‌کننده بین 52 تا 75 سال شرکت داشتند که بسته به اینکه آیا مشکل عصبی یا اختلال شناختی خفیف نداشتند به دو گروه تقسیم شدند. در هر گروه، شرکت کنندگان پروبیوتیک LGG یا دارونما را در یک کارآزمایی بالینی تصادفی double-blind به مدت سه ماه دریافت کردند. محققان پروبیوتیک LGG را انتخاب کردند زیرا تحقیقات قبلی اثرات مفید بالقوه آن را در مدل های حیوانی نشان داده بود.

🔸برای بررسی میکروبیوم های روده شرکت کنندگان در مطالعه، محققان از توالی ژن 16S rRNA برای شناسایی و مقایسه باکتری های موجود در نمونه های مدفوع استفاده کردند. آنها سپس از توالی یابی کل ژنوم برای به دست آوردن بینشی در مورد نقش های عملکردی باکتری های شناسایی شده استفاده کردند.

🔹تجزیه و تحلیل نشان داد که میکروب‌های جنس Prevotella در شرکت‌کنندگان با اختلال شناختی خفیف به‌وفور نسبی بالاتری نسبت به افراد بدون اختلال شناختی وجود داشتند. این نشان می‌دهد که ترکیب میکروبیوم روده می‌تواند به عنوان یک شاخص اولیه برای اختلال شناختی خفیف عمل کند و فرصت‌هایی را برای مداخلات اولیه برای کند کردن زوال شناختی ارائه دهد.

🔸برای شرکت‌کنندگان در مطالعه که اختلال شناختی خفیفی داشتند و پروبیوتیک‌های LGG دریافت کردند، فراوانی نسبی Prevotella کاهش یافت. این تغییر با بهبود نمرات شناختی همزمان شد، که نشان می‌دهد سلامت شناختی در افراد مسن‌تر می‌تواند با دستکاری میکروبیوتای روده بهبود یابد.Aljumaah گفت: "با شناسایی تغییرات خاص در میکروبیوم روده مرتبط با اختلالات شناختی خفیف، ما در حال بررسی مرز جدیدی در راهبردهای پیشگیرانه در سلامت شناختی هستیم." اگر این یافته‌ها در مطالعات آینده تکرار شوند، امکان استفاده از استراتژی‌های هدفمند میکروبیوم روده را به عنوان یک رویکرد جدید برای حمایت از سلامت شناختی نشان می‌دهد.

🔹محققان اکنون در حال کار برای درک مکانیسم های خاصی هستند که چگونه میکروب هایی مانند Prevotella بر روده تأثیر می گذارند به گونه ای که سلامت مغز را بهبود می بخشد.

مترجم: #پردیس_زمانی

🌐جهت مشاهده اصل مقاله روی این جمله کلیک کنید.

#Whats_Up_in_Science
--------------‐-----------------------------
@cellandmolecularbiology
📌یک مطالعه اخیر از دانشگاه نورثامبریا، نیوکاسل، که در مجله اروپایی تغذیه منتشر شده است، نشان می دهد که افرادی که قصد کاهش کلسترول و کاهش چربی دور کمر خود را دارند ممکن است از جایگزینی گوشت با پروتئین Quorn سود ببرند.

🔹در یک بازه زمانی صرف دو هفته ای، شرکت کنندگانی که Quorn - یک جایگزین گوشت محبوب مشتق شده از مایکوپروتئین - مصرف کردند، شاهد کاهش قابل توجه 12 درصدی در کلسترول بد LDL و کاهش 7 درصدی در کلسترول کل بودند. همین افراد در مقایسه با همتایان خود که فرآورده های گوشتی قرمز و فرآوری شده مصرف می کردند، به طور متوسط حدود 1 سانتی متر (0.95 سانتی متر) کاهش در دور کمر مشاهده کردند. طبق تحقیقات پزشکی، چنین کاهشی در سطح کلسترول کل می‌تواند خطر مرگ در اثر بیماری‌های قلبی عروقی مانند سکته مغزی یا بیماری عروق کرونر قلب را تا 9 درصد کاهش دهد. دور کمر معیار خوبی برای اندازه گیری چربی شکم و نشانگر کلیدی سلامت قلب و عروق است، با کاهش تقریباً 1 سانتی متری در گروه مایکوپروتئین، که در مدت کوتاهی به دست می آید، نشان دهنده مزایای بالقوه برای سلامت قلب و ترکیب بدن است.
قسمت دوم:

🔸پژوهشگر - کارآزمایی کور - که شامل 20 مرد بالغ سالم بود که به طور تصادفی به مصرف 240 گرم گوشت قرمز و فرآوری شده در روز یا مقداری معادل Quorn در دو دوره 14 روزه تقسیم شدند. محققان یک روند بالینی معنادار به سمت کاهش فشار خون سیستولیک و دیاستولیک در گروه مایکوپروتئین را شناسایی کردند که به طور بالقوه در بهبود سلامت قلبی عروقی نقش دارد.

🔹این یافته‌ها پس از آن به دست آمد که آخرین نظرسنجی سالانه سلامت در انگلستان تخمین زد که بیش از نیمی (59%) از بزرگسالان از کلسترول بالا رنج می‌برند، تقریباً دو سوم (64%) اضافه وزن دارند یا با چاقی زندگی می‌کنند و تقریباً یک سوم (30%) فشار خون بالا دارند.

🔸هر سه عامل بیماری قلبی عروقی شناخته شده اند(به این معنی که میلیون ها نفر ممکن است در معرض خطر حمله قلبی یا سکته بالقوه کشنده باشند.) کلسترول بالا عمدتاً ناشی از رژیم های غذایی سرشار از چربی اشباع شده، حمل چربی اضافی به دور کمر و ورزش نکردن کافی است و در کنار فشار خون بالا به عنوان یکی از «قاتل های خاموش» توصیف می شود که اغلب بدون علامت هستند و فقط از طریق اورژانس پزشکی شناسایی می شوند.

🔹افزایش سطح کلسترول لیپوپروتئین با چگالی کم (LDL) که اغلب به عنوان کلسترول بد شناخته می شود، می تواند منجر به ایجاد پلاک های چربی در شریان های فرد شود که جریان خون را محدود می کند و خطر حمله قلبی یا سکته را افزایش می دهد. در حال حاضر، کلسترول LDL بالا با یک چهارم (115) از 460 مرگ و میر ناشی از بیماری قلبی و گردش خون که هر روز در بریتانیا ثبت می شود، مرتبط است.

🔸تقریباً هشت میلیون نفر در بریتانیا برای کاهش کلسترول خود به استاتین ها متکی هستند، اما به دنبال کمبود این داروها، نگرانی فزاینده ای در مورد مقرون به صرفه بودن این داروها وجود دارد.

🔹حفظ دور کمر سالم نیز برای جلوگیری از حملات قلبی و سکته مغزی در آینده مهم است. کمر بزرگ‌تر معمولاً نشان‌دهنده وجود چربی اضافی در اطراف و داخل اندام‌ها است و زمانی که این اتفاق در کبد رخ می‌دهد، به عنوان مثال، چربی و قند زیادی را وارد خون می‌کند و خطر ابتلا به بیماری عروق کرونر قلب و دیابت نوع 2 را افزایش می‌دهد.
2024/11/16 05:00:56
Back to Top
HTML Embed Code: