Telegram Web Link
Forwarded from risknameh.ir ( ریسک نامه ) (pouya)
55 پله تا موفقیت یک معامله گر

متن زیر یک متن خلاصه و ساده سازی شده از پله های طی شده توسط جان پایپر تا رسیدن به جائی که اکنون در آن قرار دارد می باشد که به نظر من تمامی تریدرها تقریبا همه این پله ها و یا اکثریت آنها را باید طی کنند تا به مرحله ای برسندکه بتوانند خود را تریدر بنامند.
۱- کنجکاوی ما باعث می شود تا راجع به بازار مطالعات و تحقیقات اولیه ای را انجام دهیم.
۲- یک یا دو کتاب و چند گزارش و مجله می خریم.
۳- چیزهائی از بازار که به نظر هم دوست داشتنی می رسند شما را ترغیب به تحقیق می کنند.
۴- علاقه ای سطحی به بازار و تریدهای هر از گاهی و عموما از دست دادن پول و گاهی هم موفقیت های تصادفی را در این مرحله تجربه می کنیم.
۵- عموما شکستهای خود را فراموش کرده و به موفقیتهای خود می بالیم و خودمان را تشویق و متقاعد می کنیم که اگر این تکنیکها را یاد بگیریم به پایان راه رسیده و موفقیتهای زیادی بدست خواهیم آورد.
۶- چارتهای مخصوص به خودمان را را که احیانا بزرگتر از حد معمول هم هستند و چند اندیکاتور هم روی آنها رسم شده برای خود تهیه می کنیم.
۷- روشی را برای ورود به بازار تهیه کرده و فکر میکنیم که این روش جز موفقیت چاره دیگری ندارد!
۸- به صورت فعالی معاملات خود را آغاز میکنیم.
۹- نتایج بما گوشزد میکنند که به همان سادگی که فکر میکنیم نیست و چند نکته را بایستی مراعات کرد.
۱۰- به تریدهایمان ادامه می دهیم و نتایج نسبتا (بد) متفاوتی ایجاد می شوند ولی نه آنچنانکه علاقه مارا از بین ببرند.
۱۱- همچنان نتایج خوب را انتظار میکشیم.
۱۲- حجم معاملات و مبالغ درگیر در آنها افزایش می یابند.
۱۳- مطالعه و خواندن گزارشات ادامه می یابند اما اینها جز به تنیدگی بیشتر اوضاع نمی انجامند. هنوز نمیدانیم که چه باید بخواهیم.
۱۴- نمره موفقیت ما بالنسبه خوب است اما کمبود مهارتهای معاملاتی ما منجر به عدم بهره گیری و کسب سود شایسته از بازار می شود.
۱۵- بتدریج ترس از بازار در ذهن ما جای می گیرد ولی هنوز اندر خم یک کوچه ایم.
۱۶- به همان روال قبل معامله می کنیمو به تعداد زیاد معامله کرده و از قانون معدل گیری گریزانیم. فقط موضوع مهم زمان است.
۱۷- یک سود بزرگ برای خود ثبت کرده و احساس اینکه همه چیز خوب پیش می رود در ما به اعتماد به نفس زیاد از حد منجر می شود.
۱۸- یک ضرر بزرگ می کنیم. از نظر روانی مساله شروع به بزرگ شدن می کند.
۱۹- یک کامپیوتر می خریم و شروع به بررسی اندیکاتو
رهای دیگر می کنیم.
۲۰- به دیگر بازارها و روشها نیز سرک می کشیم.
۲۱- بالاخره همه پول خود را از دست می دهیم.
۲۲- بوضوح می فهمیم که به همان سادگی که می بینیم نیست.
۲۳- به نظر می رسد که به این شیوه نمی توانیم ادامه دهیم.
۲۴- در می یابیم که اطلاعات کافی برای کسانیکه می خواهند از این بازار کسب در امد کنند کافی نیست (سالهای ۱۹۸۷ . ۱۹۸۸).
۲۵- برای پر کردن این خلا سعی می کنیم که یک سیستم گزارش نویسی ایجاد کرده تا چگونگی اوضاع را به ما بگوید.
۲۶- یک آنالیست را به همکاری دعوت می کنیم. توجه داشته باشید که این بدترین کاری است که شما می کنید و بهترین کار آن است که یک نفر تریدر را به کمک بطلبید.
۲۷- به ترید کردن ادامه می دهیم اما در سطوح پائینتر.
۲۸- گزارش نویس روزانه را آغاز می کنیم که یک موفقیت فوری محسوب می شود.
۲۹- تمام اینها نیازمند تحقیقات و مطالعات و آنالیزهای شخصی زیادی است اما باز هم هنوز بر ما روشن نیست که ترید کردن یک امر ذهنی است و سایر مقولات بیرونی (شامل روشها کامپیوترها و کارگزاران و …)تقریبا همه نامربوط هستند البته تا وقتیکه شما از نظر ذهنی آماده نباشید.
۳۰- ترس بر ما مستولی شده و هنوز هم شیوه خاصی نداریم.
۳۱- مفهمیم که ترید منطقی بدون داشتن یک شیوه مناسب نتیجه ای جز ناکامی ندارد.
۳۲- بدنبال یک روش می گردید.
۳۳- روشهای موجود در بازار به نظرتان مناسب نیشتند و شروع به طراحی یک روش مخصوص به خود می کنید.
۳۴- با روش خود شروع به ترید می کنیم که البته کاری بس سخت است.
۳۵- ما به دلایل قانع کننده ای برای تریدهای خود نمی رسیم (چیزی که قبل از داشتن روش نیز به آن دچار بودیم)اما در می یابیم که قبلا راجع به آن بررسی کرده ایم. جریانات درونی شما بکار می افتند
۳۶- مفهمیم که نکته اصلی در ترید کردن همانا ذهن ماست.
حال می توانیم پیشرفت واقعی را شروع کنیم
۳۷- شروع به تکمیل استراتژی خود کرده و با یک سایز مناسب ترید میکنیم.
۳۸- اما هنوز هم دچار ترس هستیم و این به مساله بزرگی تبدیل می شود. قبلا یاد گرفتیم که کاهش ضررها ضروری است و اما بخش دوم (حفظ جریان سود ده)را با وجود ترس نمی توانیم به آن دست پیدا کنیم.
۳۹- به ترید کردن خود ادامه می دهیم و به خود امیدواریم که خوب شود. بتدریج ترس رخت بر می بندد.
۴۰- ضربه بزرگ دیگری می خوریم.
Forwarded from risknameh.ir ( ریسک نامه ) (pouya)
۴۱- احساس بدی پیدا کرده و فکر می کنیم که بهتر است تسلیم شویم و یا شاید بهتر بود همان مرتبه اول و چند سال پیش که برای اولین بار کال شدیم تسلیم می شدیم.
۴۲- به ترید خود ادامه داده و سعی می کنیم که از اعتماد به نفس زیادی پرهیز کنیم. خودمان را به سیستم مدیریت استرس مسلح کرده و به زودی یاد می گیریم که مراقبه کنیم(چیزی که برای هر تریدری ضروری است)و در می یابیم که همیشه متواضع بوده و مانند ظرف خالی باشیم. اگر شما از خودتان پر باشید جائی برای یادگیری باقی نمی گذارید.
۴۳- یک تریدر دیگر را به عنوان راهنما انتخاب کرده و او نیز یک روش را به شما معرفی می کند که بلافاصله مورد پسند شما واقع شده و علت آن هم وضعیت مناسب(ذهنی) شماست.
۴۴- سیستم خودمان را می سازیم و آنرا توسعه داده که منجر به بهتر شدن نتایج و وضعیت ذهنی ما می شود. دیگر ترس مساله مهمی نیست.
۴۵- تصمیم به ملاقات با یک مربی روانشناس معاملات می گیریم.
۴۶- سود بزرگی را به دلیل اجازه دادن به جریان سود ده در یک معامله به ثبت می رسانیم. ما همان کاری را می کنیم که هر تریدر موفقی انجام می دهد. آیا دوباره هم این ترفند را می توانیم بکار ببندیم؟
۴۷- شروع به دور شدن از ترس و رسیدن به مرحله ریسک محوری می کنیم.
۴۸- می فهمیم که وضعیت ذهنی همه چیز است و ارامش داشتن امری حیاتی است و باز هم سایز پوزیشنهای خود را کم می کنیم.
۴۹- چند روزی را با گروه معاملاتی مربی روانشناس خود در آمریکا بسر می بریم.
۵۰- شروع به سود کردن با روش پایدار می کنیم.
۵۱- باز کمی به خودمان غره می شویم! اما این بارمی فهمیم که اشتباه کرده و با ضرر کمی آنرا محدود می کنیم و باز به خودمان یادآوری می کنیم که متواضع بمانیم.
۵۲- بعضا به صورت ناخودآگاه ترید می کنیم. در این کار داریم حرفه ای می شویم.
۵۳- می دانیم که چالشهای زیادی پیش رو داریم اما با اعتماد به نفس آنها را رفع می کنیم.
۵۴- متوقف کردن پول یک مساله می شود. حقیقتا ما در یک دنیای پر از فراوانی زندگی می کنیم.
۵۵- در می بابیم که زندگی ما بواسطه ترید کردن بهتر شده و در بسیاری از زمینه های زندگی به خواسته هایمان می رسیم.
Forwarded from risknameh.ir ( ریسک نامه ) (pouya)
مطمئن باشید 90% گام ها برای هر معامله گری یکسان است و اون 10% اختلاف ممکن است تو گام های نخستین پیش بیاید
فینتک چیست و چرا امروزه فینتک از مباحث داغ بازارهای مالی است؟ در پست های امروز می خواهیم با مفاهیم مقدماتی فینتک آشنا شویم. با ما همراه باشید!
#شنبه_های_فینتک
@bourse_forum
#فین‌تک چیست؟
کلمه Fintech ترکیبی از دو کلمه «مالی» (Financial) و «تکنولوژی» (Technology) است. فرهنگ‌نامه آکسفورد این اصطلاح را این گونه تعریف می‌کند: «برنامه‌های کامپیوتری و دیگر تکنولوژی‌هایی که برای حمایت یا فعال‌سازی خدمات بانکی و مالی استفاده می‌شوند». به عبارت ساده‌تر این اصطلاح نسبتا جدید به معنای استفاده از تکنولوژی‌ برای کارآمدتر کردن خدمات مالی به کار می‌رود
برای معادل فارسی این اصطلاح از عبارت‌های «فناوری مالی» یا «نوآوری در خدمات مالی» نیز استفاده می‌شود. این عبارت‌ها به کسب‌و‌کارها و کمپانی‌هایی اشاره دارند که هدف آن‌ها استفاده‌ نوآورانه از تکنولوژی برای کارآمدتر کردن خدمات مالی است. کارآفرینان و سرمایه‌گذاران به تازگی به این حوزه علاقه‌مند شده‌اند و کسب و کارهای جدید و خلاقانه‌ای در حوزه فناوری‌های مالی شروع به کار کرده‌اند. بسیاری از کارشناسان معتقدند که فین‌تک می تواند آینده صنعت بانکداری را تغییر دهد.
نوآوری در خدمات مالی شامل انواع خدمات مالی از جمله خدمات پرداخت قبوض و انتقال پول، سرمایه‌گذاری، خدمات وام و بیمه می‌شود. همان‌طور که می‌بینید این خدمات به خودی خود خدمات جدیدی نیستند و همواره چنین خدماتی به شیوه‌های گوناگون ارائه می‌شدند؛ فین‌تک درواقع به‌کار بردن تکنولوژی‌های روز و استفاده زیرساخت‌های دیجیتالی برای جایگزین کردن فرآیندهای جدید و کارآمدتر برای ارائه این دست از خدمات است.
در حال حاضر استارت‌آپ‌های مختلفی در حوزه فین‌تک در ایران شروع به کار کرده‌اند؛ اما این حوزه تنها محدود به استارت‌آپ‌ها نیست و ممکن است بنگاه‌های سنتی‌تر مانند بانک‌ها نیز در خدمات خود نوآوری‌هایی ارائه کنند. البته ‌نباید فین‌تک را با خدمات الکترونیک بانک‌ها اشتباه گرفت. فراموش نکنید که فین‌تک‌، کاربرد فناوری در حوزه‌های مالی همراه با نوآوری است و صرف استفاده از فناوری فعالیت در این حوزه محسوب نمی‌شود. فراگیر شدن اینترنت و تکنولوژی‌های دیجیتال زمینه را برای ارائه خدمات نوآورانه مالی فراهم‌تر کرده است اما با این حال فناوری مالی لزوما محدود به فناوری اطلاعات و فضای آنلاین نیست و ممکن است به شیوه‌های خلاقانه دیگری نیز پیاده‌سازی شود. مثلا تولید اسکناس پلیمری که قابلیت شست‌وشو دارد یک فعالیت در حوزه فناوری مالی
محسوب می‌شود.
@bourse_forum
زمینه‌های فعالیت #فین‌تک
 
به طور کلی فین‌تک می‌تواند هم مستقیما با کاربران نهایی در ارتباط باشد و هم می‌تواند به کسب و کارها خدمات ارائه کند. کسب و کارهایی که می‌خواهند هزینه‌های مالی خود را پایین نگه دارند و سرعت عمل خود را افزایش دهند به سراغ فین‌تک می‌روند. همچنن کاربران با بهره‌گیری از خدمات فین‌تک می‌توانند در زمان خود صرفه‌جویی کنند. خدمات فین‌تک بسیار گسترده است و حتی زمانی که شما برای یافتن خانه‌ای با بهترین قیمت در اینترنت سرچ می‌کنید به نوعی از خدمات فین‌تک بهره می برید.

چرا فین‌تک مهم است؟

در سال‌های اخیر فراگیری و دسترس‌پذیری تکنولوژی‌های جدید رفتار کاربران را تحت تاثیر قرار داده است. امروزه گوشی‌های هوشمند به بخش جدایی‌ناپذیر زندگی انسان‌ها تبدیل شده‌اند و آن‌ها ترجیح می‌دهند تمام کارهای خود را به کمک گوشی هوشمند و با چند حرکت ساده انجام دهند. به لطف به وجود آمدن چنین شرایطی، شانس موفقیت خدماتی که روی گوشی‌های هوشمند ارائه می‌شوند بسیار زیاد است.
 
خدمات بانکی با تکیه بر تکنولوژی‌ها می‌تواند بسیار بهره‌ورتر باشد. تصور کنید یک عملیات بانکی را که در صورت مراجعه به شعبه یکی از بانک‌ها دست کم یک ساعت از زمان شما را می‌گیرد، بتوانید به راحتی با گوشی هوشمند خود و در مدت زمانی که انتظار آمدن اتوبوس را می‌کشید انجام دهید. این سرعت بالا در ارائه خدمات نه تنها برای کاربران که برای ارائه دهندگان خدمات نیز بسیار با اهمیت است. صنعت خدمات مالی پتانسیل بسیار زیادی برای بهر‌ه‌گیری از هوش‌مصنوعی و بیگ‌دیتا دارد. شرکت‌های فین‌‌تک از این پتانسیل‌ها بهره می‌برند و با جمع‌آوری اطلاعات حجیم و تحلیل و پردازش آن‌ها بهره‌وری خدمات مالی را افزایش می‌دهند. این شرکت‌ها با خدمات خود سعی می‌کنند تا تجربه کاربر از خدمات مالی را تغییر دهند.
شرکت‌های فعال در حوزه فین‌تک را می‌توان براساس مدل‌های کسب و کارشان به چهار بخش کلی تقسیم کرد. این چهار شاخه اصلی عبارتند از تامین‌مالی (Financing)، مدیریت دارایی (Asset Management)، پرداخت‌ها (Payments) و نهایتا مجموعه‌ای از خدمات متنوع دیگر که می‌توانیم آن‌ها را تحت عنوان سایر خدمات فین‌تک (Other FinTechs) در نظر بگیریم. در این مقاله قصد داریم دو بخش از صنعت فین‌تک یعنی حوزه‌های تامین مالی و مدیریت
دارایی را مورد بررسی قرار دهیم.

@bourse_forum
تامین مالی
بخش تامین‌مالی قسمتی از #فین‌تک را در برمی‌گیرد که تامین‌مالی برای افراد حقیقی و حقوقی را به عهده دارد. از انواع آن می‌توان به مدلی اشاره کرد که برپایه مشارکت مجموعه گسترده‌ای از افراد بنا شده و «تأمین مالی جمعی» (Crowdfunding) نام دارد و مدلی که در آن از طریق روش‌های فکتورینگ (Factoring) و اعتباری (Credit) بدون دخالت جمعی تامین مالی صورت می‌پذیرد.

تامین مالی جمعی

تامین مالی جمعی شکلی از تامین مالی را توصیف می‌کند که در آن تعداد بسیاری مشارکت‌کننده یا پشتیبان برای دستیابی به یک هدف مشترک منابع مالی فراهم می‌کنند. تامین مالی جمعی خود به چهار زیرشاخه تقسیم می‌‎شود. این شیوه تامین می‌تواند بر مبنای اهدای منابع مالی باشد (Donation-based Crowdfunding) که در آن هیچ نوع بازپرداختی وجود ندارد گرچه ممکن است مشارکت‌کنندگان در این شیوه نوعی پاداش معنوی را مد نظر قرار دهند (برای مثال کمک‌ به یک خیریه از طریق اپلیکیشن نوعی تامین مالی جمعی بر پایه اهدا است). در شیوه تامین مالی جمعی بر مبنای بازپرداخت و پاداش (Reward-based Crowdfunding) مشارکت‌کنندگان از نوعی بازپرداختِ غیرپولی بهره‌مند می‌شوند. برای مثال مشارکت در ساخت یک محصول و امکان پیش‌سفارش آن محصول هنگام مشارکت. در این دو بخش عموما مشارکت در فرایند تامین‌ مالی برای افراد مشارکت‌کننده هزینه‌ای در بر ندارد. با این وجود ممکن است درگاه‌هایی که در خدمت تامین مالی یک پروژه هستند نهایتا در صورت موفقیت کمپین درصدی از مبلغ جمع‌آوری‌شده را برای خود بردارند.
 
در شیوه سرمایه‌گذاری جمعی (Crowdinvesting) که از دیگر زیرمجموعه‌های تامین مالی جمعی است، سرمایه‌گذاران به ازای مشارکت خود سهام یا هر شکلی دیگر از مالکیت در مجموع اموال شرکت را دریافت می‌کنند. درگاه‌هایی که امکان سرمایه‌گذاری جمعی را فراهم می‌کنند عموما از کمپین‌های موفق درصدی از سرمایه جمع‌آوری شده را مطالبه می‌کنند. همچنین ممکن است مبلغی را از سود سهام و همچنین سود فروش سهام سرمایه‌گذاران کسر کند. به این ترتیب یک درگاه فعال در حوزه فین‌تک می‌تواند از طریق برگزاری کمپین‌های موفق سرمایه‌گذاری جمعی درآمد قابل‌توجهی داشته باشد و همچنین امکان مشارکت سودآور را نیز برای سرمایه‌گذاران خرد فراهم کند.
نهایتا آخرین شیوه تامین مالی جمعی وام‌دهی جمعی (Crowdlending) است. در این شیوه پلتفرم‌هایی برای افراد حقیقی و حقوقی وجود دارد تا از طریق آن‌ها از عموم مردم مشارکت‌کننده وام بگیرند. عموما یک نرخ بهره نیز از پیش مشخص می‌شود تا وام‌دهندگان مشارکت‌کننده در پلتفرم از مشارکت خود به سود برسند.

فکتورینگ

اما شیوه دیگر تامین مالی که به مشارکت جمعی افراد اتکا ندارد، سیستم مبتنی بر اعتبار و فکتورینگ است. در این شیوه کسب و کارهای فین‌تک عموما با یک یا چند بانک همکار فعالیت می‌کنند.
اما فکتورینگ دقیقا چیست؟ در این شیوه فرد حقیقی یا حقوقی بخشی از طلب‌های خود را به شخص ثالث (در اینجا کسب و کار فین‌تک) واگذار می‌کند. کسب و کار فین‌تک مورد نظر نیز بدون آنکه پول را از بدهکار وصول کرده باشد، آن را ظرف مدتی کوتاه (مثلا حدود چند روز) به فرد یا شرکت طلبکار می‌پردازد. شرکت فین‌تک فعال در فکتورینگ خرید مطالبات را از طریق بررسی حساب‌ها و اعتبارها انجام می‌دهد و در صورتی که طلب قابل وصول به نظر برسد حاضر به ورود می‌شود. برای مثال شرکت الف از شرکت ب خرید می‌کند و می‌تواند این مبلغ را دوماه دیگر بپردازد. شرکت ب فورا به پول نیاز دارد. در اینجا از طریق پلتفرم‌های دیجیتال، در حالی که همه چیز خودکار و آنلاین انجام می‌شود، شرکت ب از یک کسب و کار فین‌تک تقاضا می‌کند وارد این فرایند شده و طلبی که شرکت ب از شرکت الف دارد را به عهده بگیرد. شرکت فین‌تک برخی شاخص‌های حساب‌های مالی شرکت الف را بررسی می‌کند و در صورتی که طلب قابل وصول باشد به سرعت پول را در اختیار شرکت ب قرار می‌دهد. هم‌زمان شرکت فین‌تک درگیر در فکتورینگ، بخشی از پول را به عنوان حق‌العمل و سود خود کسر می‌کند.
@bourse_forum
مدیریت دارایی
دومین بخشی که بسیاری از کسب‌وکارهای #فین‌تک در آن فعالیت می‌کنند حوزه مدیریت دارایی است. مدیریت دارایی به فرایندهایی اشاره دارد که از طریق آن‌ها دارایی‌های افراد و گروه‌ها نگه‌داری و توسعه‌داده می‌شود. این فرایندها از طریق نوآوری و استفاده از ابزارهای روز بوجود می‌آیند و در راستای سودآوری برای مجموعه‌ها و افراد، دارایی‌های آن‌ها را مدیریت می‌کند.
مدیریت دارایی خود به چهار بخش عمده تقسیم می‌شود:

تجارت اجتماعی

تجارت اجتماعی (Social Trading) نوعی از سرمایه‌گذاری است که در آن سرمایه‌گذاران می‌توانند راهبردها و سبدهای سرمایه‌گذاری دیگر اعضا را ببینند، درباره آن‌ها بحث کنند یا تلاش کنند همان سبدها و استراتژی‌ها را به کار گیرند. این پلتفرم‌ها نوعی شبکه‌های اجتماعی تجارت به حساب می‌آیند و شرکت فین‌تک اداره‌کننده این پلتفرم‌ها بسته به سیاست‌گذاری خود در بخش‌های مختلف از اعضا هزینه‌هایی دریافت می‌کند تا سودآوری خود را تضمین کند. افراد عضو این پلتفرم نیز از طریق استفاده از دانش جمعی اعضا می‌توانند سودآوری بیشتری داشته باشند و دارایی‌های خود را گسترش دهند.

مشاوره ماشینی

استفاده از راه‌حل‌های خلاقانه نرم‌افزاری و سیستم‌های کامپیوتری در مدل کسب و کار بسیاری از شرکت‌های فین‌تک فعال در حوزه مدیریت دارایی نقشی کلیدی ایفا می‌کنند. یکی از زیرشاخه‌های دیگر حوزه مدیریت دارایی استفاده از مشاوره‌های ماشینی (Robo-Advice) و ربات‌های مشاور است. استفاده از سیستم مشاوره ماشینی به شیوه‌ای از مدیریت دارایی‌ها براساس الگوریتم‌ها و مشاوره‌های کامپیوتری براساس تحلیل داده‌ها اشاره دارد. در بعضی از خدمات فین‌تک این حوزه، این سیستم‌های خودکار خود قادر به تصمیم‌گیری نیز هستند و می‌توانند نهایتا بهترین انتخاب ممکن را براساس تحلیل داده‌ها در اختیار کاربران قرار دهند.
این سیستم‌ها میزان تحمل ریسک مشتری، مدت زمان دلخواه بازگشت سرمایه و مجموعه‌ای دیگر از اهداف سرمایه‌گذار را مدنظر قرار داده و براین اساس بهترین انتخاب‌های موجود را پیش پای او می‌گذارند. شرکت‌های فین‌تک فعال در این حوزه براساس میزان سرمایه‌گذاری افراد و همینطور بر اساس میزان مشاوره‌های موفق درصدی از سرمایه کاربران را به عنوان درآمد خود کسر می‌کنند.
 
مدیریت مالی شخصی

مدیریت مالی شخصی (Personal Financial Management) از دیگر زیرمجموعه‌های مدیریت دارایی است. این بخش شامل آن دسته از شرکت‌های فین‌تک می‌شود که برنامه‌ریزی‌های شخصی‌ مالی را در اختیار کاربران خود قرار می‌دهند. شرکت‌های فین‌تک این حوزه مدیریت و ارائه‌ی نرم‌افزارها و اپلیکیشن‌های خاص و شخصی‌سازی‌شده مدیریت دارایی را برای مشتریان خود برعهده دارند. سیستم‌های مدیریت مالی شخصی مجموعه‌ دارایی‌های افراد در موسسات مالی مختلف و مجموعه بدهکاری‌های آن‌ها از وام‌دهندگان مختلف را در یک برنامه تجمیع می‌کنند. همچنین با استفاده از برنامه‌نویسی برای رابط کاربری اپلیکیشن، شرکت‌های فینتک این حوزه رابط‌های کاربری مختلف موسسات مالی متفاوت را در یک اپلیکیشن ادغام می‌کنند. این شرکت‌ها عموما یکبار یا یکبار در هر سال هزینه سرویس‌های خود را از مشتریان دریافت می‌کنند.

شرکت‌های سرمایه‌گذاری و بانکداری

برخی شرکت‌ها در حوزه فین‌تک فعالند که راه‌حل‌هایی خلاقانه برای مشاوره و مدیریت دارایی‌های شرکت‌ها و افراد به کار می‌گیرند اما نمی‌توان آن‌ها را در سه‌گروه که پیشتر نام‌ برده شد جا داد. این شرکت‌های فعال در حوزه سرمایه‌گذاری و بانکداری (Investment and Banking)  ممکن است در حوزه مشاوره از سیستم‌های نیمه‌خودکار در کنار نیروی انسانی به عنوان مشاور استفاده کنند و بعضی دیگر از این شرکت‌ها هم در نقش واسطه، سپرده‌های افراد و شرکت‌ها را در موسسات معتبر سرمایه‌گذاری می‌کنند و به این طریق به مدیریت دارایی افراد می‌پردازند. همچنین شرکت‌هایی که خدمات سنتی بانکداری را با تکنولوژی‌های خلاقانه و شیوه‌های نوآورانه ارایه می‌کنند در این دسته از شرکت‌های حوزه فین‌تک جا می‌گیرند.
@bourse_forum
پرداخت‌ها
بخش پرداخت‌ها به مجموعه‌ای از خدمات #فین‌تک اشاره دارد که درباره اپلیکیشن‌ها و سرویس‌های مرتبط با تراکنش‌های پرداختی ملی و بین‌المللی به کار برده می‌شوند. از زیرمجموعه‌های بخش پرداخت‌ها می‌توان به مجموعه شیوه‌های پرداختی نوین که بدیل شیوه‌های سنتی هستند (Alternative Payment Methods) در کنار #بلاک‌چین و ارزهای رمزی (Blockchain and Cryptocurrencies) اشاره کرد.

شیوه‌های پرداختی نوین

کسب‌وکار‌های فعال در حوزه فین‌تک که شیوه‌های نو و خلاقانه‌ای را جایگزین شیوه‌های سنتی پرداخت کرده‌اند به عنوان زیرمجموعه‌های بخش شیوه‌های پرداختی نوین شناخته می‌شوند. برای مثال شرکت‌هایی که از طریق اپلیکیشن‌های موبایل امکان پرداخت را برای کاربران فراهم می‌کنند در این بخش از صنعت فین‌تک قرار می‌گیرند. در ادبیات آکادمیک این حوزه، «پرداخت موبایلی» به مجموعه قابلیت‌های پرداختی اشاره دارد که از طریق تلفن‌های موبایل انجام می‌شوند. قابلیت‌هایی شامل استفاده از گوشی موبایل برای پرداخت وجه یا انتقال وجه بین بانک‌ها.
شرکت‌هایی که کیف پول الکترونیکی یا سایبری (eWallets or Cyberwallets) را به مخاطبانشان عرضه می‌کنند نیز در بخش شیوه‌های پرداختی نوین جای می‌گیرند. کیف پول الکترونیکی سامانه‌ای است که در آن ارزهای دیجیتالی و اطلاعات پرداخت‌های سیستم‌های مختلف ذخیره می‌شود. ذخیره اطلاعات پرداخت‌ها باعث می‌شود هنگام پرداخت جدید بدون نیاز به واردکردن مجدد اطلاعات از طریق موبایل یا اینترنت بتوانید فرایند پرداخت را تکمیل کنید. چنین قابلیتی امکان تراکنش‌هایی بسیار سریع و آسان را برای کاربران ایجاد می‌کند.
سایر شیوه‌های نوآورانه‌ای که ممکن است در حوزه انتقال وجه بین بانکی یا شیوه‌های پرداخت استفاده شوند نیز به عنوان زیر مجموعه همین قسمت از فین‌تک شناخته می‌شوند. برای مثال برخی شرکت‌های این حوزه امکان انتقال وجه همتا به همتا (Peer-to-Peer Transfer) را بین دو فرد حقیقی ایجاد می‌کنند. در این شرایط پول با سرعت بیشتری نسبت به سیستم سنتی بانکداری منتقل می‌شود و به همین دلیل ممکن است مورد استقبال برخی از کاربران قرار بگیرد.
@bourse_forum
#بلاک‌چین و #ارزهای_رمزی
بلاک‌چین و ارزهای رمزی بخشی دیگر از زیرمجموعه‌ حوزه پرداخت صنعت #فین‌تک به حساب می‌آیند. این بخش‌ شامل شرکت‌ها و خدماتی می‌شود که ارزهای مجازی (ارز رمزی) را به عنوان جایگزین پول رسمی ارایه می‌دهند. این ارزها را می‌توان ذخیره، استفاده یا تعویض کرد و هنگام کار با آن‌ها نیازی به حضور بانک به عنوان واسطه وجود ندارد. یکی از مشهورترین ارزهای رمزی جهان بیت‌کوین (Bitcoin) است. با توجه به نوساناتی که ارزش بیت‌کوین در سال‌های اخیر تجربه کرده هنوز نمی‌توان آن را به عنوان رقیب جدی ارزهای رسمی در نظر گرفت که توسط بانک‌ها چاپ می‌شوند. در حال حاضر بیش از ۷۰۰ ارز رمزی دیگر نیز وجود دارند که از نظر ارزش بازار به سطح بیت‌کوین نرسیده‌اند.
اما بلاک‌چین یک تکنولوژی است که برای امنیت‌بخشیدن به تراکنش‌های بیت‌کوین مورد استفاده قرار می‌گیرد. با این تکنولوژی  همه تراکنش‌ها در سرورهای گوناگون ثبت و ضبط می‌شوند. همین موضوع باعث می‌شود جعل اطلاعات در تراکنش‌ها بسیار دشوار شود و امنیت این حوزه به شکل قابل‌توجهی افزایش یابد.
حتی شرکت‌های که خود ارزهای رمزی را ارایه نمی‌دهند و صرفا تکنولوژی‌های بلاک‌چین را برای خدمات مالی ارایه می‌کنند در بخش بلاک‌چین و ارزهای رمزی قرار گرفته و از زیرمجموعه‌های حوزه پرداخت هستند.

دیگر خدمات متنوع فین‌تک

مجموعه‌ای از خدمات فین‌تک که نمی‌توانیم در سه بخش تامین مالی، مدیریت دارایی و پرداخت‌ها دسته‌بندی‌شان کنیم در این بخش چهارم قرار می‌گیرند. برای مثال کسب‌وکارهای فین‌تک که با شیوه‌های نوآورانه دیجیتالی به مشتریان‌شان بیمه می‌فروشند یا فروش بیمه را تسهیل می‌کنند تحت عنوان بخش بیمه (Insurance) از زیرمجموعه‌های دیگر خدمات فین‌تک به حساب می‌آیند.
@bourse_forum
بیمه همتا به همتا
شرکت‌های این حوزه با نام InsurTechs نیز شناخته می‌شوند. برای مثال می‌توان به بیمه همتا‌ به‌ همتا (Peer-to-Peer-insurance) به عنوان یکی از نمونه‌های این خدمات اشاره کرد. بیمه همتا به همتا نوعی شبکه به‌اشتراک‌گذاری ریسک است که در آن مجموعه‌ای از افراد (دوستان،‌ خانواده، افراد با علاقه‌های مشترک) حق بیمه‌هایی را پرداخت می‌کنند تا این مبلغ جمع‌آوری‌شده آن‌ها را در برابر ریسک‌هایی بخصوص بیمه کند.
این شیوه از مدل سنتی بسیار شفاف‌تر است. همه می‌دانند که چه کسانی در گروه بیمه‌ای قرار دارند، همه می‌دانند چقدر پول در صندوق وجود دارد و اینکه چه کسی به دلیل چه خسارتی قصد دارد از مبلغی درون صندوق استفاده کند. مجموعه نکات گفته شده با بستری از تکنولوژی‌های روز محقق می‌شود. شرکت‌های این حوزه با اپلیکیشن‌های خود به کاربران اجازه ساخت چنین گروه‌هایی را می‌دهند و اطلاعات را به شکل آنلاین در اختیارشان می‌گذارند. علایق مشترک افراد یک گروه نیز می‌تواند در بستر همین اپلیکیشن‌ها که به شبکه‌های اجتماعی شباهت دارند استخراج شود. برای مثال می‌توانید در یک اپلیکیشن بیمه همتا به همتا با همه کسانی که به یک وسیله بخصوص علاقه‌مندند گروهی تشکیل دهید تا همان وسیله که از دارایی‌های همه اعضا است را بیمه کنید.
این شیوه از بیمه تعارض‌های سنتی که میان بیمه‌گذار و بیمه‎گر وجود داشت را کاهش می‌دهد. علایق مشترک در کنار منافع مشترکی که برای این گروه‌ها پدید می‌آید بسیاری از مشکلات هزینه‌بر شرکت‌های سنتی بیمه‌ای را کاهش می‌دهد و از طرف دیگر برای خود اعضا نیز منافع بیشتری دارد. برای مثال در بیمه همتا به همتا برخلاف شیوه سنتی بیمه، مجموعه پول جمع‌آوری شده در صندوق که تا پایان سال هزینه نشده به افراد به عنوان نوعی پاداش باز می‌گردد و این بازگشت مالی به شکلی تنظیم می‌شود که افراد را تشویق کند بی‌دلیل از بیمه استفاده نکنند.
اساسا نیاز به خدمات بیمه‌ای در دسترس‌تر و ارزان‌تر باعث شده است چنین ابزارهایی توسط شرکت‌های فین‌تک به کار گرفته شوند.

موتورهای جستجوگر خدمات مالی

پلتفرم‌هایی که به نوعی امکان جستجو و مقایسه خدمات مالی (Search Engines and Comparison Sites) را از طریق تکنولوژی‌ روز در اختیار کاربران قرار می‌دهند نیز در بخش دیگر خدمات فین‌تک جای می‌گیرند.
این پلتفرم‌ها امکان یافتن بهترین محصول و خدمت از مجموعه گسترده‌ای از تامین‌کنندگان و فراهم‌آورندگان را ایجاد می‌کند. در این پلتفرم‌ها کاربر می‌تواند اطلاعات یک خدمت بخصوص را بین چندین ارائه‌دهنده مقایسه کند، از نظرات و نقدهایی که سایر کاربران نوشته‌اند بهره‌مند شود و نهایتا بهترین خدمت مالی مورد نظر خود را با هزینه و صرف زمان کمتر دریافت کند. این پلتفرم‌ها ممکن است براساس هر قرارداد امضا شده با شرکت‌های خدمت‌دهنده، درصدی سود دریافت کنند. در برخی موارد اساسا دسترسی به اطلاعات این پلتفرم‌ها پولی است و گاهی اوقات ارایه اطلاعات خاص به کاربران نیازمند صرف هزینه توسط کاربر است.
@bourse_forum
⭕️⭕️یکشنبه های دودویی به سه شنبه های دودویی تغییر یافت!⭕️⭕️
💢مکان: سالن شماره ی 3 دانشکده علوم
💢زمان: سه شنبه - ساعت 12 تا 13:30

موضوع این هفته: بازی سازی‼️

خلاصه ای از مباحثی که در موردشون صحبت خواهد شد:
🔸صنعت گیم
🔸درآمد صنعت بازی سازی
🔸بیزینس مدل های مختلف گیم
🔸رشته های مختلف بازی سازی (طراحی، برنامه نویسی و ...)

🔉شرکت برای عموم آزاد است❗️
😎منتظرتون هستیم😉
@ce_khu
📊دورهمی بورسی

📊قراره توی این دورهمی با حضور بچه های انجمن درباره ی بورس و بازارهای مالی صحبت کنیم، سوال های هم دیگه رو جواب بدیم و دور هم بیشتر درباره ی بورس یاد بگیریم!

📊حضور در این دورهمی برای عموم آزاده! اگه تجربه ای دارید خوش حال میشیم بشنویم و اگه سوالی دارید خوش حال میشیم که بهش جواب بدیم!

📊این دورهمی هر یکشنبه از ساعت ۱۱ تا ۱۲/۳۰ در دانشکده مدیریت برگزار میشه!

#ما_بورس_بازیم
@bourse_forum
آموزش_گام_به_گام_بورس_شرکت_اطلاع‌رسانی.pdf
2.2 MB
📊کتابچه آموزش گام به گام بورس، گردآوری شده توسط شرکت اطلاع رسانی و خدمات بورس
#ما_بورس_بازیم
@bourse_forum
امروز می خواهیم با تاریخچه، معایب و مزایای تحلیل تکنیکال به طور خلاصه آشنا شویم. همراه ما باشید!
#ما_بورس_بازیم
@bourse_forum
انجمن علمی مدیریت ریسک
امروز می خواهیم با تاریخچه، معایب و مزایای تحلیل تکنیکال به طور خلاصه آشنا شویم. همراه ما باشید! #ما_بورس_بازیم @bourse_forum
📊 تحلیل تکنیکال چیست؟

تحلیل تکنیکال روشی از تحلیل است که در آن با توجه به روند گذشته قیمت، مسیر قیمتی آن در آینده پیش بینی می شود. این پیش بینی می تواند روی قیمت سهام یا کالا یا هر چیز دیگری باشد.
از ویژگی های بارز تحلیل تکنیکال سرعت بالای آن نسبت به تحلیل بنیادی است. به گونه ای که در مدت زمانی اندک می توان یک سهم را از نظر تکنیکی بررسی نمود.
در سال های آغازین قرن ۲۰ میلادی، چارلز داو نظریه ای ارایه کرد که پایه و اساس تحلیل تکنیکال را شکل داد؛ بر اساس این نظریه:

🔎 «همه چیز در نوسان قیمت خلاصه می شود.»

🔎 «قیمت در یک روند حرکت می کند.»

🔎 «تاریخ تکرار می شود ( گذشته چراغ راه آینده است).»

📊 مزایای تحلیل تکنیکال:

📈 با یادگیری این روش تحلیلی می توان از آن در همه بازارها استفاده کرد و نیازی به دانش جدید در هر زمینه خاص وجود ندارد.

📈 تمرکز روی قیمت: اگر هدف پیش بینی قیمت است تمرکز بر قیمت امری منطقی است.

📈 توانایی تحلیل نقاط حمایتی و مقاومتی قیمت سهام

📈 توانایی تحلیل، بررسی و نتیجه گیری از نمودارهای قیمت که شامل پیشینه قیمتی یک سهم است.

📈 تسهیل در شناسایی زمان مناسب برای خرید.

📊 معایب تحلیل تکنیکال:

📉 ناتوانی در ارزشگذاری سهام تازه وارد به دلیل اینکه اطلاعاتی از گذشته سهام وجود ندارد.

📉 امکان تاثیرپذیری تحلیل گر از تمایلات و سلایق شخصی، این مورد در بین تحلیل گران بنیادی هم مشاهده می شود.

📉 تفاسیر متفاوت: این مورد در تحلیل تکنیکال به مراتب بیشتر از تحلیل گران بنیادی مشاهده می شود.

📉 تمامی الگوها و قواعد تحلیل تکنیکال همیشه قطعیت ندارند و برخی از قواعد ممکن است نسبت به سهام مختلف خروجی های متفاوتی داشته باشند.
شما میتوانید بر حسب علاقه، سلیقه و توانایی از یک یا هردو روش تحلیل بازار استفاده کنید.
فراموش نکنید که رسیدن به مهارت در هر روش موجب سود دهی مستمر میشود و تعدد این روش ها چیزی جز سردرگمی در پی نخواهد داشت .
انجمن علمی بورس و اوراق بهادار در مسیر یادگیری و بدست آوردن مهارت همراه شماست.
🔊 به زودی خبر های خوبی در این باره خواهید شنید!
#ما_بورس_بازیم
@bourse_forum
🎮 کارگاه مقدماتی آموزش ویژگی های جدید Unity 2019

رایگان

⭕️ مدرس: حمید جلیلی (مدرس با سابقه انستیتو ملی بازی سازی)

🏢 مکان: دانشگاه خوارزمی (واحد کرج) سالن کنفرانس ها (طبقه ۳ دانشکده علوم)


تاریخ: سه شنبه ۲۶ آذر

ساعت: 12

@KhuGamelab
📊بازار امروز در یک نگاه:

📊شاخص کل با 3642 واحد مثبت

📊شاخص هم وزن با 943 واحد مثبت

📊 شاخص آزاد شناور با 4530 واحد مثبت به کار امروز خود پایان دادند

📈تاپیکو،پارسان،وغدیر، فارس، پارس و اخابر بیشترین تاثیر مثبت بر شاخص را داشتند.

📉رمپنا ، شبندر و فخاس بیشترین تاثیر منفی بر شاخص را داشتند.
#ما_بورس_بازیم
@bourse_forum
۴ ساعت دیگه براتون یه سورپرایز داریم!!😎🤔😱
#ما_بورس_بازیم
@bourse_forum
2024/09/22 23:19:01
Back to Top
HTML Embed Code: