Telegram Web Link
Audio
🔶پادکست " انتظارات مردم از مراجع"

از سری پادکست‌های #گام_به_گام_با_بازرگان

برگرفته از مجموعه آثار (۸)
مهندس مهدی بازرگان

✍️تلخیص و صدا:
علی‌ ملک‌پور


📌محورهای بحث:

1⃣ جایگاه اجتماعی مرجعیت و روحانیت در ایران
2⃣ تمرکز روحانیان بر احکام و ظواهر دین
3⃣ کمرنگ شدن زیست  اخلاقی که فلسفه احکام است.
4⃣دو خصلت نامقبول در فرهنگ ایرانی
5⃣ آینده نهاد مرجعیت و روحانیت  از دیدگاه مهندس بازرگان


@Bonyadbazargan
Audio
🔶 سخنرانی رادیویی دکترمصدق در دومین سالگرد ملی شدن صنعت نفت_۲۹ اسفند ۱۳۳۱

@Bonyadbazargan
🔻اصل ملی شدن صنعت نفت در کنار آزادی و عدالت دغدغه اصلی مصدق در دوران نخست‌وزیری

🖊گروه نفت
(به مناسبت سالگرد ملی‌شدن نفت)

مصدق در مقام پیشوای نهضت و رهبر جبهه ملی، در دوران نخست‌وزیری تلاش کرد تا در قالب نظام سیاسی موجود همه ارکان و نهادهای نظام را در جهت هدف اصلی نهضت ملی به‌کار گیرد و در این راستا هماهنگ سازد. او برنامه دولت خود را هنگام معرفی کابینه به مجلس شورای ملی (۱۲/۲/۱۳۳۰) در دو ماده به شرح زیر اعلام می‌دارد:

1- اجرای قانون ملی‌شدن صنعت نفت؛
2- اصلاح قانون انتخابات مجلس شورای ملی و شهرداری‌ها.

دوران ۲۸ ماهه نخست‌وزیری مصدق را به‌طورکلی می‌توان به دو سرفصل اصلی تقسیم کرد: از بدو تشکیل دولت اول (۱۲ اردیبهشت ۱۳۳۰ تا ۳۰ تیر ۱۳۳۱)؛ و از شروع دولت دوم (۳۱ تیر ۱۳۳۱ تا کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲). در دوران اول، نهضت ضد استعماری آماج مبارزه ملی بود و توجه به اصلاحات داخلی به دلیل حفظ وحدت نیروها از اولویت کمتری برخوردار بود، اما به‌واسطه طولانی‌شدن مذاکرات نفتی و تشدید دسیسه‌های استعماری و شروع نارضایتی‌های داخلی، مصدق به‌ضرورت هم‌زمان اصلاحات داخلی همگام با مبارزه خارجی رسید؛ لذا لایحه اختیارات را برای تصویب تقدیم مجلس می‌کند. او در این باره می‌گوید:

«در تمام این مدت بیست ماه این‌جانب بهتر از هرکس می‌دانستم اوضاع اداری کشور نیازمند تغییرات کلی و اساسی است، ولی همیشه فکر می‌کردم و تجربه طولانی گذشته مؤید این فکر بود که عوامل اجنبی از کوچک‌ترین جدایی و نفاق به‌منظور تشنج و تحریک حد اعلای استفاده تبلیغاتی را می‌برند و چون قهراً هر اصلاحی با منافع خصوصی عده‌ای تماس پیدا می‌کند و دشمن نیز مترصد است از عدم رضایت‌ها حداکثر بهره‌برداری را بنماید و حربه نفاق را برای ایجاد شکاف در جامعه به‌کار اندازد و آنچه را ملت تحصیل کرده از چنگ ما برباید، ولی دو امر مرا وادار کرد در این تصمیم خود تجدیدنظر کنم. یکی اینکه توطئه‌های انگلستان مانع بود از اینکه کار نفت یکسره شود و بدین ترتیب شروع به اصلاحات، مدت مدیدی به تأخیر افتاد. دیگر اینکه مکرر به دولت اظهار می‌شد که مردم چشم به راه و تشنه اصلاحات هستند و اقدامات اساسی را نباید بیش از این به تعویق انداخت و هر چه زودتر باید در تمام شئون مملکت دست به اصلاحات زد.»

مصدق به پشتوانه آرای ملت و محبوبیت عمومی تعامل خود را با دربار و مجلس سامان می‌داد. هرگاه در کارهای مهم احساس می‌کرد اقدامات و فعالیت‌های دولت زیر فشار دربار ویا مخالفت نمایندگان با مانع روبه‌روست، با اعلام اینکه از نخست‌وزیری استعفا خواهد داد و موانع و مشکلات را مستقیماً با مردم در میان خواهد گذاشت روش تهاجمی در پیش می‌گرفت و اغلب از این کارزار موافق بیرون می‌آمد. این شیوه برخورد به‌خصوص در دوره دوم زمامداری مصدق نمود بیشتری داشت.

مصدق نهضت ملی ایران و قانون ۹ ماده‌ای را در مسیر احیای قانون‌ اساسی مشروطه می‌دانست. انگلیس از ابتدا با قانون ملی‌ شدن صنعت نفت مخالف بود و از همان مراحل اولیه برایش مشخص بود که تا مصدق در رأس قدرت باشد نخواهد توانست قرارداد مطلوب خود را ببندد، لذا استوکس که برای مذاکره به ایران آمده بود هنگام بازگشت در فرودگاه مهرآباد گفت تا مصدق بر سر کار است ما قراردادی نخواهیم بست و عملاً خط براندازی مصدق را مطرح کرد.


# نهضت_ملی_شدن_نفت
#اقتصاد_سیاسی
#مصدق
#نهضت_ملی


🔻(متن کامل این مقاله را در نشریه چشم‌انداز ایران شماره 102 بخوانید)


🗓چشم‌انداز ایران را از کتابفروشی‌های معتبر و کیوسک‌های روزنامه‌فروشی بخواهید.

ما را در اینستاگرام دنبال کنید.

@cheshmandaz_iran
@sokhanranihaa
@sokhanranihaa
🎙ناصر مهدوی

🔶رهاورد علی(ع) برای انسان هزاره سوم


📌دنیای امروز شتابی سرسام‌آور را تجربه می‌کند، هنوز سه دهه از هزاره سوم سپری نشده است، اما عملا تصور زندگی به شیوه سال‌های پایانی هزاره پیشین برای بسیاری از انسان‌ها دشوار و در بسیاری از موارد غیرممکن شده است. در این فضا افزوده شدن پارامتری هم‌چون هوش مصنوعی به معادلات زندگی بشری، شتاب تحولات را به صورت تصاعدی افزون کرده است.

 📌در ایام سوگواری امام اول شیعیان قرار داریم، بسیاری علی‌بن ابی‌طالب را از جمله کهن‌الگوهای انسان کامل یا فرزانه در جوامع به ویژه ایران معرفی می‌کنند. برخی از مورخان و تحلیل‌گران  او را نقطه تلاقی اسطوره و تاریخ و امتزاج اسطوره‌ای‌ترین روایت عدالت و اخلاق درانسانی‌ترین تصویر ممکن ارزیابی می‌کنند.

📌در این زمینه مجله تاریخی‌ اکوایران میزبان ناصر مهدوی، فیلسوف، استاد عرفان دانشگاه شهید بهشتی و نویسنده آثاری از جمله «مولانا و حکایت رنج انسان» و «ابراهیم؛ طعم انسانیت» شده است.

https://www.tg-me.com/andishedinimoaser

@Bonyadbazargan
🔊فایل صوتی

سخنرانی استاد عبدالعلی بازرگان

عنوان :عید فطر

مؤسسه ابن سینا - ارواین - کالیفرنیا - رمضان ٢٠٢٠

رمضان 99

.
.
🆔 @bazargan1
🆔@
🆑  #تفسیر_قرآن_استاد_بازرگان
🌹🌱
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🔸 بازرگان، دولت موقت و شروع چالش نهادی در ساخت قدرت

🔹فیلمی تاریخی از مهندس بازرگان، که تازه به عنوان نخست‌وزیر دولت موقت انتخاب شده بود و با حضور در دانشگاه تهران سخنرانی می‌کند.

@Nehzatazadiiran
Audio
پادکست شماره ۱۸


🔶 «از خداپرستی تا خودپرستی»

برگرفته از مجموعه آثار (۸)
مهندس مهدی بازرگان

✍️تلخیص و صدا: علی‌ ملک‌پور


📌 محورهای بحث:

1⃣ چه نیازی به خداپرستی؟
2⃣خودپرستی آفت جامعه بشری است.
3⃣کمونیسم پاسخی به نابرابری‌ها بود.
4⃣کمونیسم نادیده‌ گرفتن  منویات طبیعی و نوعی مساوات اجباری است..
5⃣مصائب ناشی از خودپرستی  انسان جز با خداپرستی درمان نخواهد شد.
6⃣ اسلام به مثابه ظرفیتی برای علاج خودخواهی لجام گسبخته انسان مطرح است.

@Bonyadbazargan
🔶صفحه یوتیوب بنیاد فرهنگی مهندس مهدی بازرگان به آدرس اینترنتی زیر راه اندازی شد

با پیوستن به این صفحه می‌تواند فیلم‌های ساخته شده در بنیاد را تماشا کنید.

https://youtube.com/@bonyadbazargan1373


@Bonyadbazargan
2025/04/07 03:41:38
Back to Top
HTML Embed Code: