Telegram Web Link
انجمن علمی دانشجويي مهندسی پزشکی بیومتریال دانشگاه تربیت مدرس via @vote
برای شروع با کدام یک از حوزه های تجهیزات پزشکی موافق هستید؟🤔🤔🌺🌺🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸 anonymous poll تجهیزات قلبی عروقی – 43 👍👍👍👍👍👍👍 47% تجهیزات دندانپزشکی – 20 👍👍👍 22% تجهیزات آزمایشگاهی – 12 👍👍 13% تجهیزات اتاق عمل – 10 👍👍 11% تجهیزات پزشکی بخش های ویژه – 6 👍 7%…
باتشکر فراوان از شرکت و نظرسنجی شما عزیزان
به اطلاع می رسانیم تا آخر امشب فرصت برای شرکت در نظرسنجی باقی میباشد، از فردا شب (پنجشنبه) باتوجه به حوزه ای که بیشترین رای را داشته باشد شروع به آموزش ومعرفی خواهد شد.
باتشکر فراوان
انجمن علمی مهندسی پزشکی بیومتریال دانشگاه تربیت مدرس
@biomedicalengineering98
📌 در ارتباط با وضعیت نیمسال دوم سال تحصیلی ۹۹-۹۸ پویشی دانشجویی برای بهبود وضعیت دانشجویان تربیت مدرس شکل گرفته است.
لطفا متن کامل نامه را بخوانید و در صورت موافقت آنرا امضا کنید.

بسمه تعالی

جناب آقای دکتر احمدی
ریاست محترم دانشگاه تربیت مدرس
با سلام و احترام
همان‌طور که مستحضر هستید پیدایش و شیوع ویروس کرونای جدید (19-covid) از اسفندماه سال گذشته فعالیت‌های آموزشی و پژوهشی حضوری کشور و به تبع آن این دانشگاه را به خطر انداخت و در راستای پیشبرد این فعالیت‌ها طبق تاکید وزارت عتف و با تلاش‌های مسئولین دانشگاه تربیت مدرس و اساتید گرانقدرمان به شکل مجازی در آمد. اگرچه این اقدام مانع از توقف کامل فعالیت‌های آموزشی و پژوهشی شد اما به عقیده‌ی دانشجویان به دلایلی که در ادامه آمده است کارآمدی لازم را ندارد:
● آموزش مجازی مستلزم دسترسی یکسان دانشجویان و با کیفیت مناسب در هر کجای کشور می باشد که متاسفانه چنین نیست و خیلی از اوقات زیرساخت اینترنت کشور نیز دچار اختلال می‌گردد. این دسترسی با توجه به این که بحث بارگیری توام صوت و تصویر مطرح است نیازمند سرعت اینترنت بالا می‌باشد و همچنین بدیهی است آموزش مجازی از نظری کیفی به هیچ عنوان با آموزش حضوری قابل مقایسه نیست و آموزش مجازی کارایی و کیفیت مناسبی ندارد.
● دانشجویانی که در مرحله تدوین پایان‌نامه و رساله خود هستند و امکان جمع آوری داده‌ها، استفاده از سیستم‌های کامپیوتری قوی دانشگاه، پژوهش میدانی، استفاده از منابع کتابخانه، پژوهش بر روی کیس‌های انسانی، مصاحبه، پخش پرسشنامه، ارتباط مستمر با اساتید و با استفاده از آزمایشگاه و کارگاه را ندارند مدت زمان بیشتری برای انجام فعالیت‌های مرتبط با پایان‌نامه نیاز است.
● درحالی که بخشی از دانشجویان ترم آخر به صورت روزشمار جریمه پژوهشی می‌شوند که به دلیل فوق امکان پیش بردن پایان‌نامه و رساله خود را ندارند.
● دانشجویان از تمامی امکاناتی که دانشگاه ملزم به در اختیار قرار دادن آن است از جمله خوابگاه، کتابخانه، اینترنت، امکانات ورزشی، سلف و ... محروم هستند.
● درگیر بودن تعدادی از دانشجویان و یا عضوی از بستگان ایشان با بیماری کووید۱۹ و مشکلاتی را که به طور مستقیم و یا غیر مستقیم برای ایشان ایجاد کرده است، باعث عدم تمرکز در مطالعه دروس و انجام امور آموزشی و پژوهشی شده است.

بنابراین ما جمعی از دانشجویان تربیت مدرس از جنابعالی و هیات رئیسه محترم درخواست داریم با توجه به تمامی نکات ذکر شده و مشکلاتی که وجود دارد، با موارد زیر موافقت گردد.
۱. امکان حذف ترم بدون احتساب در سنوات به صورت اختیاری برای تمامی دانشجویان و عدم احتساب شهریه برای دانشجویان شبانه و پردیس.
تبصره: یا افزایش یک ترم به سنوات دانشجویان برای انجام پایان‌نامه و رساله، بدون هزینه‌های اضافه و ثبت نام مجدد.
۲. عدم جریمه پژوهشی برای دانشجویان ترم آخر در مدت زمان تعطیلی دانشگاه‌ها و همچنین پس از شکست کرونا و بازگشایی دانشگاه از خدمات رفاهی از جمله اینترنت، خوابگاه و غذای سلف برخوردار باشند.
۳. برای آن دسته از دانشجویان شبانه و پردیس که مایل هستند ترم خود را به پایان ببرند، با توجه به تغییر نوع کلاس‌ها از حالت حضوری به غیر حضوری که در زمان ثبت نام لحاظ نشده است، مابه التفاوت این دو نوع آموزش در پرداخت شهریه در نظر گرفته شود.

رونوشت:
معاون پژوهشی آقای دکتر فتح اللهی
معاون آموزشی آقای دکتر کلباسی
معاون دانشجویی آقای دکتر رضایی
معاون پشتیبانی و منابع انسانی آقای دکتر موسوی کوهپر

لینک امضای الکترونیک
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfxTnhJJ8nZfgRPtivpndt6bhUDxYRqpQ6EjrmnrOA5Dow0eQ/viewform?usp=sf_link

@biomedicalengineering98
سلول های بنیادی

سلول‌های بنیادی و نقش آن‌ها در درمان دیابت
انجمن علمی دانشجويي مهندسی پزشکی بیومتریال دانشگاه تربیت مدرس
سلول های بنیادی سلول‌های بنیادی و نقش آن‌ها در درمان دیابت
دیابت با ایجاد مشکل در تولید یا مدیریت انسولین مشخص می‌شود و یک درمان جدید در حال ظهور شامل تبدیل سلول‌های بنیادی به سلول‌های بتا که باعث ترشح این هورمون می‌شود، روی موش‌ها به خوبی جواب داده و توانسته است دیابت آنها را درمان کند. دانشمندان دانشگاه واشنگتن روش کارآمدی را برای انجام این کار ایجاد کرده‌اند و دریافتند که کاشت این سلول‌ها در موش‌های دیابتی، بیماری آنها را درمان می‌کند. محققان پیش از این نیز نشان داده بودند که تزریق این سلول‌ها به موش‌ها برای درمان دیابت مفید است، اما کار جدید آنها نتایج چشمگیرتری داشته است.

این موش‌ها مبتلا به دیابت بسیار شدیدی بودند که قند در خون آنها بیش از ۵۰۰ میلی‌گرم در دسی لیتر خون وجود داشت - سطحی که می‌تواند برای انسان کشنده باشد- و هنگامی که به موش‌ها سلول‌های ترشح انسولین را تزریق شد، طی دو هفته سطح گلوکز خون به حالت عادی بازگشت و برای ماه‌های زیادی در ادامه در همین سطح ماند. انسولین معمولاً توسط سلول‌های بتا در لوزالمعده تولید می‌شود؛ اما در مبتلایان به دیابت این سلول‌ها به اندازه کافی هورمون تولید نمی‌کنند. این بیماری معمولاً با تزریق مستقیم انسولین در جریان خون در صورت لزوم مدیریت می‌شود. اما در سال‌های اخیر، محققان روش‌هایی برای تبدیل سلول‌های بنیادی انسان به سلول‌های بتا یافته‌اند که می‌تواند انسولین بیشتری تولید کند.

محققان در مطالعه جدید، این تکنیک را بهبود بخشیدند. معمولاً هنگام تبدیل سلول‌های بنیادی به نوع خاصی از سلول، چند اشتباه تصادفی انجام می‌شود، بنابراین برخی از انواع دیگر سلول‌ها در ترکیب قرار می‌گیرند. این سلول‌ها اگرچه بی ضرر هستند، اما در روند کلی اختلال ایجاد می‌کنند.  هر چه سلول‌های غیر هدفمند بیشتری به دست بیاید، سلول‌های درمانی کمتری خواهیم داشت. شما برای درمان فرد مبتلا به دیابت به حدود یک میلیارد سلول بتا نیاز دارید. اما اگر یک چهارم سلول‌هایی که ساخته‌اید در واقع سلول‌های کبدی یا سلول‌های پانکراس باشند، به جای نیاز به یک میلیارد سلول به ۱.۲۵ میلیارد سلول نیاز خواهید داشت. این کار درمان بیماری را ۲۵ درصد دشوارتر می‌کند. بنابراین روش جدید محققان دانشگاه واشنگتن روی کاهش موارد اضافی ناخواسته متمرکز شده است.

این گروه با هدف قرار دادن "سیتواسکلتون"(cytoskeleton) -ساختار اساسی که به سلول‌ها شکل می‌دهد- قادر به تولید نه تنها درصد بالاتری از سلول‌های بتا بود، بلکه آنها عملکرد بهتری نیز داشتند.  هنگامی که این سلول‌های بتای تازه و بهبود یافته به موش‌های دیابتی تزریق شدند، سطح قند خون آنها تثبیت شد و دیابت را تا ۹ ماه از نظر عملکردی درمان کرد. البته این مطالعه در این مرحله تنها یک آزمایش حیوانی است، بنابراین نتایج آن ممکن است به این زودی‌ها روی انسان قابل ترجمه نباشد. اما محققان قصد دارند این کار را با آزمایش سلول‌های موجود در حیوانات بزرگتر در دوره‌های طولانی‌تر ادامه دهند، با این امید که یک روز این درمان را برای آزمایش‌های بالینی انسان آماده کنند.

Reference:https://www.nature.com/articles/s41587-020-0430-6

 

@biomedicalengineering98
انجمن علمی دانشجويي مهندسی پزشکی بیومتریال دانشگاه تربیت مدرس
۶_دیده_بانی_علمی_کووید_قسمت_ششم_پلاسما_درمانی.pdf
⭕️ دیده‌بانی علمی بیماری کووید ۱۹
قسمت ششم: پلاسمادرمانی با پلاسمای افراد بهبودیافته

✳️ این مستند توسط گروه ایمنی‌شناسی دانشكده علوم پزشكي دانشگاه تربيت مدرس تهیه شده است.
@biomedicalengineering98
#هفته اول
#تجهیزات قلبی عروقی
#معرفی تخصص قلب وعروق
کاردیولوژي به یونانی یا پزشکی قلب یک تخصص در پزشکی است که با اختلالات قلب سر و کار دارد. این رشته شامل تشخیص پزشکی و درمان اختلالات مادرزادي قلب، بیماریهاي عروق کرونر، نارسایی قلب، بیماریهاي دریچه اي قلب و الکتروفیزیولوژي است. پزشکان متخصص قلب کاردیولوژیست یا متخصص قلب خوانده می شوند. پزشکانی که در زمینه جراحی قلب تخصص دارند جراح قلب خوانده می شوند .
در ایران این تخصص داراي چندین فلوشیپ است شامل :
فلوشیپ اینترونشنال کاردیولوژي (ترمیم قلب و عروق از طریق کاتتر)، فلوشیپ بیماریهاي مادرزادي قلب در بالغین، فلوشیپ نارسایی قلب، فلوشیپ پیسمیکر و الکتروفیزیولوژي، فلوشیپ اکوکاردیوگرافی، فلوشیپ
اینترونشنال کاردیولوژي کودکان و نوزادان .
فلوشیپ رادیولوژي مداخله اي (اینترونشن) شامل مطالعه تصاویر با استفاده از کاتتریسم عروق ارگانهاي مختلف بدن مانند تفسیر آنژیوگرافی عروق قلب , کلیه , مغز , گوارش است. این فلوشیپ در رشته هاي رادیولوژي, قلب و عروق, جراحی عروق, کلیه , نورولوژي, جراحی مغز و اعصاب و فوق تخصص هاي گوارش و جراحی عمومی نیز برگزار می گردد که به اسامی کاردیواینترونشن, نورواینترونشن , گاسترواینترونشن و نفرواینترونشن خوانده می شود.
@biomedicalengineering98
#آشنایی مختصر با آناتومی و فیزیولوژي قلب و عروق
قلب، عضله قدرتمندي است که وظایف اولیه آن، پمپ خون بدون اکسیژن به ریه ها، یعنی محل مبادلهي دي اکسید کربن- اکسیژن و پمپ خون حاوي اکسیژن در تمام بدن است.
قلب از چهار حفره تشکیل شده است . دو دهلیز و دو بطن که دو پمپ مجزا و چسبیده به هم را تشکیل میدهند . دهلیزها حفرههایی کم فشارند اما بطنها در فشار زیاد کار میکنند.
دو دهلیز با یک دیوارهي نازك بین دهلیزي از هم جدا می شوند. دو بطن توسط دیواره بین بطنی از یکدیگر جدا میشوند. که در یک سوم بالایی غشایی و در دو سوم پایین ضخیم و عضلانی است.
@biomedicalengineering98
#عملکرد مکانیکی قلب
1) انقباض همزمان دهلیز چپ و راست و انتقال خون به بطن چپ و راست
2) انقباض همزمان بطنها و انتقال خون به خارج از قلب
3) استراحت ماهیچه قلب بهمنظور پر شدن دوباره قلب توسط خون
#وظیفه دریچه هاي قلب
با باز و بسته شدن آنها، جریان خون کنترل شده و امکان حرکت خون در یک جهت بین چهار حفره قلب فراهم میشود.
@biomedicalengineering98
#انواع دریچه ها
1.دریچه هاي دهلیزي _ بطنی: کنترل جریان خون به درون بطن ها
2 .دولتی (میترال)
3 .سه لتی (تریسکوپید)
دریچه هاي نیمه هلالی: کنترل جریان خون در رگ هاي خونی خروجی از قلب
1 .آئورتی
2 .ریوي
دریچه میترال، دریچه هاي دولتی است و دهلیز و بطن چپ را از هم جدا میکند.
دریچه تریکوسپید سه لتی است و دهلیز و بطن راست را از هم جدا میکند.
دریچه آئورت، بطن چپ را از آئورت و دریچه ریوي، بطن راست را از شریان ریوي جدا میکند.
سیستم گردش خون از دو شبکه مجزا و موازي به نام شبکه هاي شریانی و وریدي تشکیل شده است؛
شبکه هاي مذکور از طریق بسترهاي مویرگی اندامهاي هدف با یکدیگر در ارتباط هستند.
تمام دریچه ها هنگام باز بودن، اجازهي عبور آزادانهي خون به حفره یا رگ بعدي را میدهند و هنگام بسته بودن به طرز مؤثري جلوي بازگشت خون به حفرهي قلبی را میگیرند.
@biomedicalengineering98
#عروق کرونری
شریان هاي کرونري از ابتداي آئورت منشأ میگیرند،بنابراین اولین شریانهایی هستند که خون حاوي اکسیژن زیاد را دریافت میکنند. قطردو شریان کرونري (چپ و راست) به طور متوسط 3 یا 4 میلیمتر است.
شریان کرونر چپ، قسمت بیشتر عضله بطن چپ را خونرسانی میکنند. بطن چپ موظف است خون را به تمام قسمت هاي مختلف بدن پمپکند بنابراین نسبت به بطن راست داراي عضلات بیشتري است. شریانهاي کرونري راست، معمولاً کوچکترند و قسمت زیرین قلب و بطن راست را خونرسانی میکند. بطن راست خون را به ریه ها پمپ میکند. شریان هاي کرونري داراي ساختمانی مشابه تمام شریانهاي بدن هستند با این تفاوت که فقط در زمان بین ضربانهاي قلب (حالت استراحت قلب)، خون دراین شریانها جریان مییابد.
#پایان مباحث هفته اول
#باما همراه باشید.
@biomedicalengineering98
💉 واکسن سرخک به مثابه یک «اسب تروا» علیه COVID-19

در ماه‌های اخیر و در جریان پاندمی کورونا، حدود ۱۱۵ واکسن علیه ویروس کورونا در سراسر جهان به مرحله آزمایش رسیده‌اند. انستیتوی پاستور فرانسه در تلاش است تا با استفاده از واکسن اصلاح‌شده سرخک، در بدن آنتی‌بادی علیه ویروس کورونا ایجاد کند.

ویروس شناس و رئیس آزمایشگاه ساخت واکسن این مؤسسه، Frédéric Tangy، می‌گوید که ایمنی‌سازی تنها راه حل واقعی برای این بیماری همه گیر است. او اقداماتی مانند فاصله‌گذاری فیزیکی و قرنطینه‌کردن خود را مانند گذاشتن پانسمان روی یک زخم وسیع می‌داند.

انستیتو پاستور در سال ۱۸۸۸ میلادی و به یاد لویی پاستور، شیمی‌دان فرانسوی سازنده واکسن‌های سیاه‌زخم و هاری افتتاح شد. این مؤسسه پیشرفت‌های زیادی در زمینه تب تیفوئیدی، توبرکلوز، فلج اطفال، تب زرد، HIV و موارد دیگر داشته است. این مؤسسه اولین بار توالی ژنتیکی کامل ویروس کورونا را به‌دست آورد.


تیم Tangy در حال اصلاح واکسن استاندارد سرخک است تا یک پروتئین SARS-CoV-2 را در آن وارد کند. آن‌هاامیدوار هستند که این امر پاسخ ایمنی معادل واکسن فعلی که دربرابر سرخک، اوریون و سرخچه است ایجادکند.

🔗 https://www.sciencealert.com/scientists-use-the-measles-vaccine-to-develop-trojan-horse-against-covid-19

🆔 @biomedicalengineering98
#هفته دوم
#تجهیزات قلبی عروقی
#عملکرد الکتریکی قلب
ضربانساز طبیعی قلب، "گره سینوسی- دهلیزي" است که یک گره میکروسکوپی از سلولهاي الکتریکی تخصص یافته قلبی میباشند و در بالاي دهلیز راست واقع شده اند.
1 .ایجاد یک تحریک الکتریکی توسط گره سینوسی– دهلیزي
2 .انتقال تحریک از طریق مسیرهاي اختصاصی به سلول هاي بافت عضلانی دیوارههاي قلب
3 .انقباض حفره هاي فوقانی قلب (دهلیزها) و انتقال خون به داخل بطن ها
4 .انتقال تحریک به بخشی از سلول هاي الکتریکی تحت عنوان "گره دهلیزي- بطنی"، که در بالاي بطن ها واقع شده اند.
5. ایجاد تأخیر در مسیر تحریک و ایجاد فرصت براي تخلیه کامل دهلیزها
6 .انتقال تحریک از طریق مسیرهاي شاخهاي به بطنها و ایجاد انقباض در آنها
7 .انقباض بطنها و تخلیه آنها
8 .ورود خون به سرخرگ ریوي و آئورت

@biomedicalengineering98
#لایه هاي عروق
1 .لایه اینتیما (Intima) :داخلی ترین لایه رگ است. یک لایه تکسلولی است که خون با آن در تماس است سلولهاي آن به محرك هاي مکانیکی عکس العمل نشان میدهند و معمولاً در راستاي تنش برشی ایجاد شده بهوسیله جریان خون قرار میگیرند.
2 .لایه مدیا (Media) :پوشش میانی رگ خونی است شامل سلولهاي عضلانی صاف است که قابلیت اتساع و انقباض رگ را فراهم میکند.
3 .لایه ادونتیشیا (External ): لایه خارجی از بافت همبند شامل فیبرهاي الاستیک و کلاژن است همین امر سبب سفت شدن آن شده است. جلوگیري از انبساطهاي تند و ناگهانی رگ را فراهم میکند.
@biomedicalengineering98
#آشنایی مختصر با بیماري هاي قلب و عروق
1. آترواسکلروزیس
تصلب شریان یا آترواسکلروزیس یا سختی رگها، نام یک بیماري در رگها است که با رسوب لیپید وکلسترول کم چگال بر روي دیواره داخلی سرخرگ هاي با قطر متوسط و بزرگ، مشخص میگردد. نتیجه این فرایند تشکیل پلاكهاي فیبري- چربی بوده که با افزایش سن رفته رفته ازدیاد مییابد و موجب تنگی رگ و یا دیگر عواقب میگردد.
در بیماري انسداد عروق کرونر، سرخرگ با تجمع رسوبات چربی مسدود شده و قابلیت ارتجاعی آن کاهش می یابد. عضله ي قلب از وجود اکسیژن محروم میماند. به تدریج رسوبات چربی جدار رگ ماي خونی بیشتر شده تا جایی که ممکن است در داخل رگ هاي خونی برآمده شوند و رگها را مسدود کنند که این روند درنهایت به کم خونی عضلهي قلب منجر میشود. درهمین حال هر چه انسداد رگ بیشتر باشد، عضله ي قلب، کم خونتر خواهد شد و درنتیجه مقدار اکسیژنی که دریافت میکند، بسیار کاهش خواهد یافت. با انجام فعالیت بدنی، نیاز اندام ها و عضوهایی که مشغول فعالیت هستند به اکسیژن افزایش مییابد. در این حال قلب بایستی عمل خود را طوري تنظیم کند که بتواند اکسیژن موردنیاز عضوهاي فعال را فراهم سازد؛اما اگر عروق کرونر مسدود شده باشند،
به دلیل کاهش جریان خون به عضله، مقدار اکسیژنی که قلب دریافت میکند، کم خواهد شد لذا قادر به افزایش فعالیت خود در جهت رفع نیاز عضوها و اندامهاي محیطی نخواهد بود. احتمال دارد حمله ي قلبی رخ دهد و قسمتی از عضله ي قلب نیز از بین برود.
@biomedicalengineering98
2024/10/01 09:36:33
Back to Top
HTML Embed Code: