Telegram Web Link
🔵 پمپ های قطره شمار

پمپ های قطره شمار با شمردن تعداد قطرات توسط یک چشم الکترونیکی قطره شمار، اندازه حجم تحت تزریق را برآورد می کنند.

مزیت دستگاه های قطره شمار استفاده از ست های ارزان قیمت است.

ولی باید توجه کرد که این دستگاه ها حتما طوری تنظیم شوند که دقت تزریق کم نشود.

@biomedicalengineering98
🟣 پارامترهای مهم جهت تست و آزمون کالیبراسیون

بررسی میزان حجم خروجی دستگاه
بررسی متوسط نرخ حجم خروجی
بررسی back presure
بررسی زمان تزریق
بررسی نوسانات فلوی خروجی با زمان
بررسی حجم انباشته

 @biomedicalengineering98
#پایان #هفته چهلم

#انجمن علمی مهندسی پزشکی بیومتریال دانشگاه تربیت مدرس تهران
@biomedicalengineering98


#پیج اینستاگرام
https://instagram.com/bme.tmu
#هفته چهل و یکم

❇️مبحث این هفته ❇️

مانیتورینگ علایم حیاتی

@biomedicalengineering98
دستگاه مانیتورینگ علایم حیاتی جهت نمایش سیگنال های حیاتی بیمار در بخش مراقبت های ویژه(CCU- ICU-NICU) اورژانس و اتاق عمل به عنوان یکی از تجهیزات ضروری و لازم به کار می رود.

@biomedicalengineering98
▪️هدف اصلی استفاده از مانیتورینگ علایم حیاتی
این دستگاه برای نظارت، نمایش، بازنگری، ذخیره، الارم چندگانه پارامتر های فیزیولوژی از جمله ECG، انالیز قطعه ST، انالیز اریتمی، ضربان قلب(HR)، سرعت تنفس(RR)، دمای بدن(Temp)، درصد اشباع اکسیژن(Spo2 )، سرعت ضربان(PR)، فشار خون غیر تهاجمی(NIBP)، فشار خون تهاجمی(IBP)، دی اکسید کربن(CO2) و گاز بیهوشی(AG) به کار می رود.

@biomedicalengineering98
▪️آلارم های مانیتورینگ علایم حیاتی
آلارم، اعلانی که توسط مانیتور برای پرسنل پزشکی از طریق صدا و تصویر تولید می شود و نشان دهنده حالت غیر عادی فیزیولوژیکی بیمار یا یک اشکال فنی در دستگاه است. برخی از مانیتور ها تمام آلارم های صوتی و تصویری را از طریق بلندگو، صفحه نمایش و LED هشدار و صفحه نمایش تولید می کند.
▪️با توجه به ویژگی هشدار، آلارم مانیتور می تواند به سه دسته آلارم های فیزیولوژیکی، فنی و پیام های اعلان تقسیم شود.

@biomedicalengineering98
▪️استفاده از مانیتور علایم حیاتی برای رده های سنی مختلف
این دستگاه معمولا برای سه رده سنی بزرگسال، کودکان و نوزادان به کار می رود. در انتخاب یک مانیتورینگ علایم حیاتی این موضوع که کدامیک از رده های سنی را پوشش می دهد، اهمیت دارد. مانیتور های جدید برای هر سه رده سنی قابل استفاده است. اما لوازم جانبی هر رده سنی متفاوت است.
@biomedicalengineering98
▪️ چاپگر مانیتورینگ علایم حیاتی
معمولا این دستگاه دارای امکان چاپ اطلاعات و سیگنال های بیمار با استفاده از رکورد های حرارتی است.

@biomedicalengineering98
▪️ Dual Bed قابیلت
معمولا در بخش مراقبت های ویژه کنار هر تخت، مانیتورینگ علایم حیاتی کنار تختی استفاده می شود و تمامی مانیتور های علایم حیاتی کنار تختی بخش، از طریق شبکه به یکدیگر و به سیستم سانترال مرکزی متصل است. می توان این سیگنال های مانیتور را نه تنها بر روی سانترال مشاهده کرد، بلکه بر روی سایر مانیتور های کنار تختی نیز قابل مشاهده است، که به این قابلیت Dual Bed گفته می شود.
@biomedicalengineering98
▪️Trend قابلیت
مانیتورینگ علایم حیاتی نه تنها وظیفه ی نمایش لحظه ای( Real Time) اطلاعات بیمار را دارد بلکه قابلیت ذخیره و مرور اطلاعات جهت استفاده کادر درمان را نیز دارد که معمولا از ان به عنوان Trend یاد می شود.

@biomedicalengineering98
📣 📣 📣 اطلاعیه:


💥💥انجمن علمی مهندسی پزشکی بیومتریال دانشگاه تربیت مدرس، از کسانی که علاقمند به همکاری در هیئت تحریریهنشریه #میترال هستند، دعوت به همکاری می نماید؛ علاقمندان می توانند به آیدی زیر پیام بدهند:
@BME_tmu
@biomedicalengineering98
🔺 فرارسیدن عید باستانی نوروز 1400 مبارک باد

🌷 یا مقلب القلوب و الابصار
🌷 یا مدبرالیل و النهار
🌷 یا محول الحول و الاحوال
🌷 حول حالنا الی احسن الحال

🔸 حلول سال نو و بهار پرطراوت که نشانه قدرت لایزال الهی و تجدید حیات طبیعت می باشد را تبریک و تهنیت عرض نموده و سالی سرشار از برکت و معنویت ، سلامتی ، شادکامی و سربلندی را از درگاه خداوند متعال و سبحان برای همه ایرانیان آرزومندیم.

🔵 انجمن علمی مهندسی پزشکی بیومتریال دانشگاه تربیت مدرس
@biomedicalengineering98
آشنایی با ژن درمانی:
فناوری ژن درمانی یا ژن‌تراپی یکی از روش‌های نوآورانه‌ای است که در معدودی از کشورهای پیشتاز در حوزه پزشکی به عنوان راه‌کاری اثربخش برای درمان بیماری‌های صعب‌العلاج به کار می‌برند. این نوع درمان، یک روش تجربی است که از ژن برای درمان یا پیشگیری از بیماری استفاده می کند.

در آینده‌ای نه چندان دور، این روش ممکن است به پزشکان اجازه دهد تا به جای استفاده از دارو یا جراحی، با قرار دادن یک ژن در سلول‌های بیمار، یک اختلال را درمان کنند. محققان چندین روش برای ژن درمانی را آزمایش می کنند.
اگرچه ژن درمانی یک گزینه درمانی امیدوار کننده برای برخی از بیماری ها، از جمله اختلالات ارثی، برخی از انواع سرطان و عفونت های ویروسی است. اما این روش همچنان در حال توسعه و آزمایش‌های بیش‌تری است و برای اطمینان از ایمن و موثر بودن آن پژوهش‌های متعددی در حال انجام هنوز در دست مطالعه است. ژن درمانی در حال حاضر فقط برای بیماری‌هایی که هیچ درمان دیگری ندارند استفاده می شود.
@biomedicalengineering98
چشم اندازهای پیش روی ژن درمانی

ژن درمانی توسط پژوهشگران در دست بررسی است تا مشخص شود آیا می‌تواند برای درمان بیماری‌ها مورد استفاده قرار گیرد. تحقیقات فعلی ارزیابی ایمنی ژن درمانی را مورد بررسی قرار داده‌اند و درباره اینکه ژن درمانی بر روی درمان چه بیماری‌هایی مؤثر است، تحقیق کرده‌اند.
قوانین، مقررات و دستورالعمل های جامع برای پیاده سازی روش‌های مبتنی بر ژن درمانی وجود دارد و محققانی که قصد دارند از این روش در یک کارآزمایی بالینی استفاده کنند، می‌بایست با استفاده از این دستورالعمل‌ها کار پژوهشی خود را پیش ببرند.
قبل از انجام هر آزمایش بالینی ژن درمانی، باید این روش به لحاظ ایمنی زیستی تأیید شود تا خطرناک بودن یک پژوهش برای سلامت مورد بررسی و آن روش مورد تایید قرار بگیرد.

با توجه به اهمیت و کاربردهای روزافزون روش‌های ژن درمانی در پزشکی، شرکت‌های دانش‌بنیان و پژوهشگاه‌های فعال در حوزه سلول‌های بنیادی، در مسیر فناوری‌های ژن درمانی گام برداشته است. در حال حاضر مجموعه اختصاصی تولید فرآورده‌های ژن درمانی با استانداردهای جهانی در کشور ارائه می‌شود.
@biomedicalengineering98
مرکز تولید فرآورده های ژن درمانی سوئیت تولید، با قابلیت فراوری وکتورهای انتقال ژن ویروسی و سلول های دست ورزی شده با این وکتورها یکی از دستاوردهای کشور در پژوهشگاه رویان برای فعالیت در حوزه ژن، همچنین اتاق‌هایی برای بانک های وکتور و سلول و نیز انبار و آماده سازی مواد اولیه در نظر گرفته شده است. کلیه استانداردهای GMP در طراحی و ساخت این مجموعه در نظر گرفته شده است.
@biomedicalengineering98
⭕️ تغییرات پیش‌روی در رتبه‌بندی شایع‌ترین و کشنده‌ترین انواع سرطان


بر اساس مقاله اخیر منتشر شده در مجله JAMA، در دو دهه آینده رتبه‌بندی شیوع سرطان‌هایی که منجر به مرگ می‌شوند دست‌خوش تغییراتی مهم خواهد‌شد. محققان تخمین زده‌اند که در سال‌های آتی سرطان پانکراس دومین سرطان کشنده خواهد ‌بود. همچنین پیش‌بینی شده‌است که از حدود سال ۲۰۳۰ تا قبل از ۲۰۴۰، سرطان‌های کبد و مجاری صفراوی‌ داخل کبدی در جایگاه سوم مرگ‌و‌میر ناشی از سرطان، به جای سرطان روده‌بزرگ، قرار بگیرند.

در حال حاضر بیشترین شیوع سرطان بدین ترتیب است: ۱. سرطان سینه ۲. سرطان ریه ۳. سرطان پروستات ۴. سرطان روده‌بزرگ. نتایج این مطالعه حاکی از آن است که تا قبل از سال ۲۰۴۰ ملانوم در جایگاه دوم به جای سرطان ریه خواهد بود و از شیوع سرطان پروستات کم خواهد‌شد و جایگاه سوم متعلق به سرطان ریه خواهد‌بود.

با توجه به تغییرات در شیوع انواع سرطان و مرگ‌ومیر ناشی از آن‌ها، باید سرمایه‌گذاری متناسب در روش‌های غربالگری و درمانی صورت بگیرد تا از بار ناشی از سرطان در سال‌های پیش‌روی کاسته شود.

🔗 https://cancercommons.org/latest-insights/rankings-of-most-common-and-deadly-cancer-types-will-shift-over-next-two-decades/

🆔 @biomedicalengineering98
2024/11/16 07:42:56
Back to Top
HTML Embed Code: