Telegram Web Link
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
◀️◀️ راهنمای ویدیویی پایگاه اطلاعاتی اسکوپوس
انجمن علمی مهندسی پزشکی بیومتریال دانشگاه تربیت مدرس تهران
@biomedicalengineering98
Pr.News.990708.6.pdf
853.8 KB
📌 راهنمای فعالسازی vpn دانشگاه تربیت مدرس برای دسترسی از راه دور به پایگاه‌های دانش

@biomedicalengineering98
#هفته سی وهشتم

⬇️ مبحث این هفته: ⬇️

ماشین بیهوشی و عملکرد های ان

@biomedicalengineering98
انجمن علمی دانشجويي مهندسی پزشکی بیومتریال دانشگاه تربیت مدرس pinned «#هفته سی وهشتم ⬇️ مبحث این هفته: ⬇️ ماشین بیهوشی و عملکرد های ان @biomedicalengineering98»
ماشین بیهوشی وسیله ای است که در اتاق عمل استفاده شده و سیستم تنفس بیمار را در حین بیهوشی کنترل می کند. این وسیله اکسیژن و گاز های بیهوشی مورد نیاز در حین عمل جراحی را به بیمار می رساند و دی اکسید کربن اضافی را خارج می کند.

@biomedicalengineering98
گاز هایی که در عمل جراحی استفاده می شود شامل اکسیژن و نیتروس اکسید می باشند. این گاز ها از یک منبع مرکزی در بیمارستان به ماشین های بیهوشی منتقل می شوند. این دستگاه دارای یک فلومتر نیز می باشد که جریان های نسبی این گاز ها را اندازه می گیرد. بنابراین لازم است این گازها دارای یک فشار نسبی باشند تا فلومتر دستگاه بتواند به درستی اندازه گیری را انجام دهد.

@biomedicalengineering98
یک لوله شیشه ای به حالت عمودی در کنار دستگاه قرار دارد که از انتهای ان جریان گاز وارد می شود و یک توپ شناور را به بالا هدایت می کند. دارو های بیهوشی در دما و فشار اتاق عمل به صورت مایع هستند که پس از تبخیر به گاز های استنشاقی تبدیل می شوند. عمل تبخیر توسط یک تبخیر کننده انجام می گیرد.

@biomedicalengineering98
پس از استنشاق گاز ها از طریق ماسک مخصوص دستگاه و بیهوش شدن بیمار، تنفس بیمار کند شده و عضلات تنفسی کم تحرک می شوند. بنابراین برای اینکه بیمار بتواند به طور مداوم گاز های مورد نیاز را استنشاق کند، باید تنفس به صورت مصنوعی ادامه پیدا کند. این دستگاه یک ونتیلاتور اتوماتیک است. این قسمت اکسیژن را به بیمار می رساند و اکسیژن بازگشتی را پس از جدا کردن دی اکسید کربن ان، مجددا در سیستم بیهوشی مورد استفاده قرار می گیرد.

@biomedicalengineering98
ماشین بیهوشی مجهز به سیستم مانیتورینگ نیز می باشد که در حین عمل جراحی و بیهوشی بیمار، فاکتور های مختلف مانند درجه حرارت، غلظت اکسیژن در دم و بازدم، دی اکسید کربن و سایر گاز ها را نشان می دهد. همچنین با قرار دادن الکترود هایی بر روی پوست بیمار، نوار قلب و نرخ ضربان قلب بیمار به طور مداوم اندازه گیری می شود.

@biomedicalengineering98
عملکرد های خاص دستگاه بیهوشی:
1️⃣اخطار برای افت فشار اکسیژن که توسط یک حسگر الکترونیکی تشخیص داده می شود.
2️⃣ قطع جریان گاز های دیگر با توجه به فشار اکسیژن در صورت لزوم
3️⃣ اخطار در صورت بالا و پایین بودن فشار راه هوایی نسبت به میزان استاندارد
4️⃣ در صورتی که میزان اکسیژن در مخلوط گاز های استنشاقی کمتر از 21 تا 25 درصد شود، آلارم دستگاه به صدا در میاید.
5️⃣ دریچه ایمنی بین دو منبع اکسیژن و نیتروس اکسید

@biomedicalengineering98
ساکشن جراحی به دلیل مکش قوی و مخزن بزرگی که دارد در اتاق عمل و در هنگام جراحی استفاده می شود. ساکشن، هم در اتاق عمل برای بیهوشی و هم برای جراحی کاربرد دارد.
همچنین بسته به کاربرد در اتاق ریکاوری، بستری و مراقبت های ویژه نیز کاربرد دارد.

@biomedicalengineering98
دستگاه ساکشن( اسپیراتور) با استفاده از ایجاد یک فشار منفی توسط پمپ خلا، امکان مکش مایعات شامل اب، خون، خونابه، چربی و مایعات بافتی را فراهم می کند.
ساکشن جراحی شامل پمپ وکیوم، مخزن جمع اوری مایعات، رگولاتور( تنظیم کننده میزان مکش)، لوله های رابط و فیلتر انتی باکتریال می باشد.

@biomedicalengineering98
✔️ساکشن ها بر اساس عوامل مختلف، طبقه بندی می شوند:
1️⃣قدرت مکش
بر اساس قدرت مکندگی، ساکشن ها به سه دسته تقسیم می شوند:
🔹خلا پایین: فشار کمتر از ۲۰ Kpa
🔹خلا متوسط: فشاربالاتر از kpa ۲۰
🔹فشار بالا: فشار بالاتر از ۶۰ Kpa
2️⃣ حجم و تعداد مخزن
ساکشن ها به صورت تک شیشه و یا دو شیشه ای هستند و حجم شیشه ها معادل ۱/۵، ۲/۵، ۴ و ... لیتر می باشد.

@biomedicalengineering98
3️⃣قابل حمل بودن
دستگاه میتواند به صورت پرتابل ینی هم با برق و هم با باتری کار کند و یا ثابت باشد و فقط با برق کار کند. ساکشن های پرتابل معمولا در امبولانس ها کاربرد دارند.
ساکشن ها می توانند به صورت رومیزی و یا چرخ دار باشند و یا به صورت سنترال باشند که در بیمارستان ها کاربرد دارد و به مخزن یک بار مصرف و یا چند بار مصرف متصل می شود.

@biomedicalengineering98
4️⃣کاربرد
براساس کاربرد، ساکشن ها می توانند خانگی، مطبی، بیمارستانی وامبولانسی باشند.
هر کاربرد نیازمند قدرت مکش و حجم شیشه متناسب می باشد.

@biomedicalengineering98
#هفته چهلم

💠 مبحث این هفته 💠

🔸 پمپ اینفیوژن

@biomedicalengineering98
🟡 پمپ اینفیوژن

اینفیوژن پمپ ها، دستگاه هایی هستند که جهت تزریق برنامه ریزی شده ی سیالات به بدن بیمار استقاده می شوند که با استفاده از ست سرم و میکرو ست ها، تزریق دارو را انجام می دهند.
این پمپ ها عموما برای تزریق داروها، مایعات و فرآورده های خونی با حجم زیاد استفاده می شوند و وظیفه ی آن تنظیم و نمایش میزان فلوی سرم تزریقی به سیاهرگ بیمار است. به طوری که معمولا حجم تزریق آن ها از حدود چند سی سی تا چندین لیتر است.

@biomedicalengineering98
2024/09/29 08:27:15
Back to Top
HTML Embed Code: