Telegram Web Link
انجمن علمی دانشجويي مهندسی پزشکی بیومتریال دانشگاه تربیت مدرس pinned «#هفته ی سیزدهم 🔽موضوعات مورد بحث در این هفته🔽 ۱.چگونه پیس میکر کار گذاشته میشود؟ ۲.علایم و نشانه های مورد نیاز به پیس میکر ۳.روش های تشخیص نیاز به پیس میکر ۴.سیر تکاملی ضربان ساز قلبی ۵.تفاوت دفیبریلاتور و ضربان ساز @biomedicalengineering98»
#هفته ی سیزدهم
❇️علایم و نشانه های نیاز به پیس میکر
🖊تپش قلبی
🖊نبض های محیطی ضعیف و نامنظم
🖊سرگیجه
🖊تنگی نفس
🖊گاها درد قفسه سینه
@biomedicalengineering98
❇️روش های تشخیص نیاز به پیس میکر. 🖊الکتروکاردیوگرام (ECG). 🖊عکس از قفسه سینه. 🖊ازمایشات خون. 🖊اکوکاردیوگرافی. 🖊هولترمانیتورینگ. 🖊مطالعه الکتروفیزیولوژی قلب(ESP). @biomedicalengineering98
#هفته ی سیزدهم
❇️سیر تکاملی ضربان ساز قلبی
🖊کوچکترین ضربان ساز با قابلیت کاشت مستقیم در قلب،ضربان ساز شرکت "نانواستیم" به کمک یک کاتتر قابل هدایت که از طریق یک برش کوچک در قسمت داخلی ران ،از ورید ران (فمورال) وارد بدن شده است،در قلب کاشته میشود.
🖊فرایند مذکور،جای زخم بسیار کوچکتری از فرایند کاشت ضربان ساز عادی باقی میگذارد.
🖊ضربان ساز"نانواستیم" برخلاف ضربان ساز عادی،زیر پوست حس یا دیده نمیشود.
@biomedicalengineering98
🖇مهمتر اینکه استفاده از "نانواستیم" ،خطر عفونتی که در ضربان ساز عادی وجود دارد را کاهش میدهد و سیم یا رسانایی هم وجود ندارد که احتمال شکستن و جدا شدن داشته باشد.
📎رسانا ها بنا به تجربه،به عنوان حساس ترین جز سیستم های ضربان ساز شناخته میشوند.به همین خاطر فعالیت بیماران باید کم شود تا جلوی اسیب دیدن این اجزا گرفته شود.
📎برای تعویض باتری،ضربان ساز میتواند به همان شیوه ای که کاشته شده بود بازیابی شود. @biomedicalengineering98
❇️تفاوت دفیبریلاتور و ضربان ساز.
🖊پیس میکر از پالس های الکتریکی برای حفظ ریتم ضربان قلب استفاده میکند،تا انها بیش از حد کند یا تند نشود؛اما دفیبریلاتور هنگامی فعال میشود که قلب دچار ایست لحظه ای شده و نیاز به شوک دارد.
🖊به عبارتی دفیبریلاتور با شوک الکتریکی ضربان قلب را باز میگرداند. البته دفیبریلاتور قابلیت پیس کردن را هم دارد. @biomedicalengineering98
🦠علائم ویروس کرونا
سازمان بهداشت جهانی فهرست علائم را از نظر شدت، شامل سایر علائم احتمالی نظیر ورم، جوش یا رنگ­ پریدگی انگشتان دست و پا و از دست دادن توانایی حرکت یا تکلم، دسته­ بندی می­ کند.

🔬از جمله شایع­ترین علائم:
تب
سرفه‌­ی خشک
خستگی
🔬علائمی که کم­تر شایع است:
کوفتگی و درد
گلودرد
اسهال
ورم
سردرد
از دست دادن بویایی یا چشایی
جوش زدن پوست یا رنگ­ پریدگی انگشتان دست و پا
🔬علائم جدی:
به سختی نفس کشیدن یا کم ­آوردن نفس
درد یا فشار روی قفسه­ ی سینه
از دست دادن توانایی حرکت یا تکلم
🔬متخصصان پوست نیز به بیماری پا که تحت عنوان «انگشت پای کووید» نامیده می ­شود توجه کرده ­اند. در این وضعیت انگشتان پا قرمز می ­شود، می­ سوزد و گاهی به خارش می ­افتد که شبیه به سرمازدگی است (وضعیتی که پزشکان معمولا در انگشت دست و پای کسانی مشاهده می­ کنند که ساعت ­های طولانی در هوای سرد مانده باشند)
@biomedicalengineering98
#هفته چهاردهم

✳️موضوعات مورد بحث در هفته چهاردهم✳️

#اکوکاردیوگرافی
#دستگاه ECG
#شرایط گرفتن نوار قلب
#فیزیولوژی دستگاه
#قسمت های اصلی ECG
#طرز کار دستگاه ECG

@biomedicalengineering98
⚪️ اکوکاردیوگرافی

اکوي قلب(اکوکاردیوگرافی)، یک روش گسترده و غیرتهاجمی است که در آن با استفاده از امواج اولتراسوند بی ضرر براي انسان، تصویر اجزاء قلب و میزان سرعت جریان خون تعیین میشود. با استفاده از این روش میتوان نماي دقیقی از دیواره هاي قلبی، دریچه ها و ابتداي سرخرگهاي بزرگ را بدست آورد. غیرتهاجمی بودن این آزمون از امتیازهاي خاص آن به شمار میرود. اکوکاردیوگرافی، براساس هدایت امواج صوتی با فرکانس بالا به قلب ودریافت پژواك آن توسط گیرنده خاصی میباشد. امواج صوتی ساده براي تصویربرداري مورد استفاده قرار میگیرند.در این روش امواج صوتی از طریق یک پروب به سوي قلب فرستاده میشوند و بسته به مواد تشکیل دهنده هر قسمت از قلب، مقادیر مشخصی از این امواج منعکس و تصویر ایجاد میشود. در اکوکاردیوگرافی داپلر، میتوان سرعت خونی که بین حفرات قلبی و در شریان هاي بزرگ جریان دارد را نیز مشخص کرد. به این صورت که بر اساس تفاوت انعکاس صوت از گلبولهاي قرمزي که به سمت پروب میآیند و آنهایی که از پروب دور میشوند، شکل هایی ترسیم میشود.همچنین براي بهتر شدن وضوح تصویر در اکوي داپلر رنگی، جریان خون با رنگهاي مختلفی نمایش داده میشوند؛ مثلا خونی که به پروب نزدیک میشود، به رنگ قرمز و خونی که دور میشود، به رنگ آبی نمایش داده میشود.

@biomedicalengineering98
⚪️دستگاه ECG

نوارقلبی روشی است که با استفاده از امواج الکتریکی قلب افراد، به وضعیت فیزیکی و بیماري های احتمالی قلبی درفرد پی میبریم. الکتروکاردیوگرام، روش بدون دردي است که فعالیت الکتریکی قلب را ضبط میکند ویکی از بی خطرترین و ساده ترین اقداماتی است که اطلاعاتی ارزشمند در مورد قلب به پزشک میدهد. نوارقلب در بررسی درد هاي قلبی و سکته هاي قلبی ارزش بالائی دارد و به عنوان اقدام روتین در تمام کسانی که مشکلات حاد قلبی دارند صورت میگیرد.

@biomedicalengineering98
📎 از دستگاه الکتروکاردیوگرام، ده سیم خارج میشود که چهار سیم به دستها و پاها و شش سیم به جلوي قلب میروند. این سیمها پس از آغشته شدن سرشان با ژل لوبریکانت، به محل مربوطه وصل میشوند.
امواج الکتریکی درECG به صورت اوج و فرودهاي متناوب ثبت میشوند. هر دوره فعالیت الکتریکی قلب شامل چندین قطعه است. این دورهها از موج P شروع میشوند و تا موجP بعدي ادامه مییابند.P یک موج نسبتاً کوچک است که انقباض دهلیز را نشان میدهد. بعد از مکثی کوتاه، ترکیبQRS به چشم میخورد که در آن خط نوار قلب، حرکتی سریع به سمت پائین، بالا و دو مرتبه به سمت پائین داشته است. این ترکیب در اثر انقباض بطن ها ایجاد میشود و در نهایت پس از مکثی بلند، موجT مشاهده میشود که پرشدن ناگهانی بطن ها را نشان میدهد.

@biomedicalengineering98
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
شرایط گرفتن نوار قلب

بهتر است فرد وعده غذایی سنگین نخورده باشد. در ضمن؛ اتاق نوار قلب باید گرم باشد تا وي دچار لرزش بدن نشود؛ زیرا لرزش بدن (چه عمومی یا در اثر سرما)، روي نوارقلب تأثیر سوء میگذارد و به اصطلاح پارازیت ایجاد میکند. موهاي بلند سینه نیز مانع ثبت صحیح نوار قلب میشوند. نوار قلب هیچگونه برق یا جریان الکتریسیته ای به بیمار القاء نمیکند. فرد باید ساعت و سایر لوازم فلزي خود را دربیاورد.

@biomedicalengineering98
🔍فیزیولوژی دستگاه

همانطورکه میدانیم عضلات قلب براي ایجاد انقباض و انبساط لازم، جهت پمپ نمودن خون به نقاط مختلف بدن یا به عبارت دیگر؛ ایجاد فشارخون مناسب براي به حرکت درآوردن خون در سیستم انتقال خون در بدن، نیاز به یک سیستم مستقل تحریک الکتریکی دارد. یکی از مشخصه هاي مهم که بیانگر سلامت و یا بیماري قلبی میباشد، چگونگی عملکرد این سیستم است. براي اینکه بتوان نحوه کارکرد این سیستم را مورد مطالعه قرار داد، راه هاي گوناگونی وجود دارد. یکی از قدیمیترین و پرکاربردترین روشها، مطالعه چگونگی انتشار سیگنالهاي الکتریکی قلب میباشد. بوسیله الکتروکاردیوگراف میتوان سیگنالهاي الکتریکی حاصل از عملکرد الکتریکی قلب را با نمونه برداري ازنحوه انتشار این سیگنال در نواحی مختلف بدن مورد مطالعه و سنجش قرار داد

@biomedicalengineering98
انجمن علمی دانشجويي مهندسی پزشکی بیومتریال دانشگاه تربیت مدرس pinned «#هفته چهاردهم ✳️موضوعات مورد بحث در هفته چهاردهم✳️ #اکوکاردیوگرافی #دستگاه ECG #شرایط گرفتن نوار قلب #فیزیولوژی دستگاه #قسمت های اصلی ECG #طرز کار دستگاه ECG @biomedicalengineering98»
قسمت های اصلی ECG

قسمت هاي اصلی دستگاه ECG عبارتند از:
1 .اتصالات: مشتمل بر کابل برق، سیم زمین و کابل اتصال لیدها میباشد.
2 .صفحه نمایش: صفحه نمایش از قسمتهاي الزامی دستگاه نمیباشد و در مدل هاي قدیمی و برخی از مدل هاي جدید نیز از ابزارهاي دیگري براي نمایش اطلاعات سود میجویند. صفحه هاي نمایش به کاررفته در انواع مختلفECGهاي موجود در بازار، از نوع LCDهاي سیاهوسفید تکخطی و یا گرافیکی و نیزLCDهاي رنگی میباشند. بسته به نوع و مدل دستگاه از آنها براي نمایش تنظیمات دستگاه و در برخی مدل ها نمایش خروجی ECGگرفته شده از بیمار استفاده میشود.

3 .برد تغذیه: این برد وظیفه تبدیل ولتاژ برق شهري را به ولتاژ مورد نیاز دستگاه برعهده دارد.

4 .باطري: اغلب ECGهاي موجود، علاوه بر استفاده از برق شهري، از یک باطري قابل شارژ نیز به جهت تامین انرژي الکتریکی مورد نیاز دستگاه در مواقعی که استفاده از برق شهري ممکن نیست نیز سود میجویند.


@biomedicalengineering98
قسمت های اصلی ECG

5 .چاپگر: به جهت چاپ اطلاعات ECG گرفته شده از بیمار بر روي کاغذ از این سیستم استفاده میشود.

6 .صفحه کلید

7 .تقویت کننده: تقویت کنندهECG ،یک تقویت کننده دیفرانسیل است که امپدانس ورودي بالایی دارد و باید به نحوي طراحی شده باشد که در مقابل فشارهاي ولتاژ بالاي الکتروشوك و الکتروکوتر مقاوم باشد. پهناي باند فرکانسی این تقویت کننده بین 0٫05 هرتز تا 100 هرتز میباشد .

8 .سیستم پردازش، ذخیره وانتقال اطلاعات: این سیستم بسته به نوع و مدل دستگاه، میتواند کاملا با امکانات متفاوتی ظاهر شود و از سیستم انتخاب لیدها گرفته تا ذخیره اطلاعات بر روي انواع حافظه ها، ارسال اطلاعات بر روي شبکه، امکان تبادل اطلاعات از طریق مودم، تشخیص آریتمیها و گزارش
آنها به اپراتور، در جهت تشخیص سریع بیماري، تبادل اطلاعات با کامپیوتر از طریق پورتهاي دستگاه و... را دربرگیرد.

@biomedicalengineering98
طرز کار دستگاه ECG

ابتدا الکترودهای دست ها و پاها را که به صورت گیره میباشند را پس از زدن مقدار ژل مناسب در جاي خود وصل می کنیم .سپس الکترودهاي سینه اي را بوسیله پوار در محلهاي خود وصل میکنیم . سیم زمین را وصل نموده و دستگاه را روشن میکنیم. توسط صفحه کلید شرایط مناسب بیمار را تنظیم نموده و سپس شروع به گرفتن نوار قلب می کنیم.

@biomedicalengineering98
پایان مباحث هفته چهاردهم

ممنون که با ما همراه هستید.

#انجمن علمی مهندسی پزشکی بیومتریال دانشگاه تربیت مدرس تهران
@biomedicalengineering98

#پیج اینستاگرام
https://instagram.com/bme.tmu
2024/10/03 15:30:03
Back to Top
HTML Embed Code: