Telegram Web Link
شماره (۱۵)

🏛 وینستون چرچیل

سیاستمدار بی همتای انگلیسی که با هوش و تدبیر خود جنگ جهانی دوم را رهبری کرد. اما این مرد زیرک افسردگی داشت و در تاریخ آمده است که چندین بار در این فکر بوده که خود را بکشد. برخی هم معتقد هستند که او اختلال دوقطبی داشته است.

@bimari_ravani
شماره (۱۶)

✍🏻 ویریجینا وولف

او تا اخر عمرش درگیر بیماری اختلال دو قطبی بود. در طول زندگیش رفتاری از خود نشان می‌داد که این بیماری را تأیید می‌کرد. در سال ۱۹۴۱ جیب هایش را پر از سنگ و خود را در دریا غرق کرد در حالی که تنها ۵۹ سال داشت!

@bimari_ravani
شماره (۱۷)

✍🏻 لئو تولستوی

نویسنده بزرگ روسی که با وجود ثروت و شهرت خانوادگی علائم افسردگی را داشت و برخی اوقات رفتارهای عجیب و غریبی از خود نشان می‌داد.

@bimari_ravani
در سال 2010، یک طراح 35 ساله به نام توبیاس وونگ خود را هنگام خواب به دار آویخت،او سابقه  افسردگی نداشت  و فقط مشكل خوابگردي داشت

@bimari_ravani
#اختلالات_ارتباطی
این اختلالات مواردی هستند که توانایی عملکرد ، درک یا تشخیص زبان و گفتار را تحت تاثیر قرار می دهد. DSM-5 چهار نوع مختلف از اختلالات ارتباطی را مشخص می کند: اختلال زبان ، اختلال صدای گفتار ، اختلال فصاحت گفتار ( لکنت زبان) و اختلال ارتباط اجتماعی
@bimari_ravani
#اختلال_استرس‌_حاد
اختلال استرس حاد با وجود اضطراب شدید تا یک ماه پس از مواجهه با حادثه خود را نشان می دهد.
فجایع طبیعی ، جنگ ، تصادف و شاهد مرگ بودن از جمله نمونه های حوادث ناگوار هستند.
در نتیجه این اختلال ، فرد ممکن است علائم گسستی چون حس تغییر واقعیت، ناتوانی در بخاطر آوردن جنبه های مهم رویداد و فلاشبک( گذشته نمایی) های واضح چنان که گویی این رویداد در حال تکرار است را تجربه کند.
علائم دیگر می تواند شامل کاهش حساسیت عاطفی ، یادآوری خاطرات دردناک و بروز مشکل در تجربه احساسات مثبت باشد.
@bimari_ravani
بیماری های روانی
🔍بررسی اختلالات اضطرابی بر اساس DSM-5 ⭕️ #اضطراب_جدایی ⭕️ #وحشت_زدگی ⭕️ #گنگی_انتخابی ⭕️ #گذر_هراسی ⭕️ #فوبیای_خاص ⭕️ #اضطراب_اجتماعی ⭕️ #اضطراب_تعمیم_یافته ⭕️ #گنگی_انتخابی @bimari_ravani
#اضطراب_اجتماعی😥
social anxiety disorder

💢 تعریف: ترس یا اضطراب شدید نسبت به یک یا چند موقعیت اجتماعی که در آن فرد در معرض توجه و دقت دیگران قرار می گیرد. بعضی نمونه ها عبارت اند از:

تعاملات اجتماعی (مثلا، حرف زدن با دیگران،ملاقات یا آشنا شدن با دیگران).

تحت نظارت دیگران قرار داشتن ( مثلا، به هنگام خوردن یا نوشیدن)

انجام دادن کاری در جلوی دیگران ( مثلا سخنرانی کردن).

⭕️ نکته: در مورد کودکان، اضطراب باید در حضور دوستان همسن و سال نیز روی دهد نه فقط در طول تعامل با بزرگسالان.

⭕️ در این اختلال فرد می ترسد که طوری عمل کند، یا سمپتوم های ( نشانه های بیماری) اضطراب از خود نشان دهد که باعث شود مردم برداشت منفی از او داشته باشند (مثلا مسخره شود، خجالت زده شود؛ یا تحویل گرفته نشود) یا باعث توهین به دیگران یا ناراحت شدن آن ها شود.

👥 موقعیت (یا موقعیت های) اجتماعی تقریبا همیشه باعث ترس یا اضطراب می شوند.

🔹توجه: در کودکان، ترس یا اضطراب ممکن است با گریه کردن،قشقرق راه انداختن، بی حرکت ماندن، کزکردن یا حرف نزدن در موقعیت های اجتماعی نشان داده شود.

💢 فرد فعالانه تلاش می کند تا از موقعیت (يا موقعیت های اجتماعی اجتناب کند یا مجبور می شود آنها را با ترس و اضطراب بسیار زیاد تحمل کند.

💢 ترس یا اضطراب فرد با خطری که از طرف موقعیت اجتماعی مورد نظر، او را تهدید می کند تناسب ندارد. توجه داشته باشید که تناسب نداشتن به متن و زمینه فرهنگی-اجتماعی اشاره دارد.

@bimari_ravani
بیماری های روانی
#اضطراب_اجتماعی😥 social anxiety disorder 💢 تعریف: ترس یا اضطراب شدید نسبت به یک یا چند موقعیت اجتماعی که در آن فرد در معرض توجه و دقت دیگران قرار می گیرد. بعضی نمونه ها عبارت اند از: تعاملات اجتماعی (مثلا، حرف زدن با دیگران،ملاقات یا آشنا شدن با دیگران).…
🔹 ترس، اضطراب یا اجتناب مورد نظر پیوسته و مکرر است و معمولا 6 ماه یا بیشتر طول می کشد.
ترس، اضطراب یا اجتناب باعث می شود فرد به دیسترس یا نابسامانی شدید و از لحاظ بالینی معنادار در عملکرد اجتماعی، شغلی، یا سایر جنبه های مهم زندگی دچار شود.
ناراحتی فرد را نمی توان به آثار مستقیم یک ماده (مثلا یک نوع ماده مخدر، یک نوع داروی تجویزی) یا یک عارضه پزشکی دیگر نسبت داد.

❇️ یک اختلال ذهنی دیگر نمی تواند علت مناسبتری برای این ناراحتی باشد. مثلا اختلال وحشت زدگی، اختلال بدریخت انگاری بدن، یا اختلال طیف اوتیسم.

🩺 اگر یک عارضه پزشکی دیگر وجود دارد (مثلا بیماری پارکینسون، چاقی، زشت شدن صورت یا بدن به خاطر سوختگی یا زخم)، ترس ، اضطراب، یا اجتناب مورد نظر، ربطی به این موضوع ندارد یا مفرط است.

@bimari_ravani
بیماری های روانی
‼️‼️ معرفی افراد مشهور در تاریخ که از بیماری روحی روانی رنج می بردند👇🏻
شماره (۱۸)

✍🏻 فیلیپ دیک

نویسنده مشهوری که اکثر داستان هایش را کارگردانان بزرگ دنیا به صورت فیلم درآوردند. اما او نیز توهم داشت و اغلب فکر می‌کرد از بدنش جدا می‌شود. برخی‌ها گفته اند که او اسکیزوفرنی داشته و خودش نیز در سال ۱۹۶۵ راجع به بیماری روحی و روانی خود چیزهایی نوشته است.

@bimari_ravani
شماره (۱۹)

🎶 موتسارت

تنها زمانی که ۳ سال داشت اولین آهنگ خود را ساخت. موتسارت از کودکی دارای هوش و استعداد موسیقیایی بالایی بود و به کوچکترین صداها واکنش نشان می‌داد. روانپزشکان می‌گویند او دچار اختلال حسی آسپرگر و وسواس فکری بود. اما برخی هم معتقدند که او بیماری‌های نورولوژیکی داشته است.

@bimari_ravani
شماره (۲۰)

✍🏻 فرانتس کافکا

ادبیات اگزیستانسیالیستی کافکا در قرن ۲۰ باعث شهرت او در جهان شد. او نابغه‌ای بود که از بیماری اضطراب و افسردگی شدید رنج می‌برد و این سبب شد که همیشه گوشه گیر و در انزوا باشد. برخی از متخصصان هم بر این عقیده هستند که کافکا دچار اختلال اسکیزوئید بود.

@bimari_ravani
شماره (۲۱)

✍🏻 ازرا پاوند

او که شاعری توانا بود تأثیری عمیق بر ادبیات مدرن داشت. در نیمه اول قرن بیستم از آمریکا به اروپا مهاجرت کرد. بسیاری از متخصصان معتقد هستند او نارسیست (خودشیفته) بوده. پاوند جذب ایده‌های هیتلر و موسیلینی شد و در سال ۱۹۴۵ ضد آمریکا سخنرانی کرد.

@bimari_ravani
🚭🚬 ۲۶ ژوئن روز جهانی مبارزه با سوء مصرف مواد مخدر

🔹 بین بیماری روانی و اعتیاد رابطه معناداری وجود دارد. طبق تحقیقات انجام شده ۲۹ درصد بیماران اعصاب و روان از مواد اعتیادآور استفاده می‌کنند از آن طرف نیز در بین معتادین چیزی حدود ۵۳ درصد مبتلا به اختلالات روانی هستند، این رقم در بین زندانیان و افرادی در ندامتگاه هستند به ۸۰ درصد نیز می‌رسد. اختلالات عمده ناشی و همراه با سوء مصرف مواد مخدر عبارت اند از
اختلالات خلقی
اختلالات اضطرابی
اختلالات تفکری
اختلال شخصیت ضد اجتماعی

@bimari_ravani
اختلالات خلقی

اختلالات خلقی شدید و پایین در بین معتادان شایع است، بیشتر اختلال خلقی شامل اختلالات دوقطبی و اختلال افسردگی است، افرادی که به الکل معتاد هستند بیشتر از این اختلال رنج می‌برند زیرا برای بهتر شدن حالشان به این ماده روی می‌آورند. همچنین این نوع اختلال بین افرادی که وابستگی به مواد اعتیادآور دارند بسیار شایع است چیزی حدود ۶۰ درصد افراد معتاد مبتلا به اختلال دوقطبی بودند.

اختلال اضطرابی

این اختلال نیز بین معتادین شایع است، این اختلال مربوط به احساس ترس، اضطراب و استرس است، که شامل انواع اختلال وسواس جبری، اختلال پانیک یا اختلال بعد از حادثه (ptsd) از انواع این نوع اختلال شایع محسوب می‌شوند. چیزی حدود ۲۴ درصد افرادی که مبتلا به این اختلال هستند سوء مصرف نیز دارند.

@bimari_ravani
اختلالات تفکری

این بیماری روانی به صورت اختلال در فکر خود را نشان، مانند توهمات و شنیدن صداها یا دیدن چیزهای که وجود ندارد. اسکیزوفرنی یکی از بیمارهای ناشی از اختلال فکر است. برای حدود 47 درصد از افراد معتاد به تشخیص اسکیزوفرنی داده شده است.

اختلال شخصیت ضداجتماعی

این افراد نسبت به وظایف خود در برابر خانواده، کار، اطرافیان و اجتماع بی تفاوت هستند و هیچ ارزشی برای قانون قائل نیستند. افراد مبتلا به این اختلال معمولا، مواد شیمیایی مانند شیشه، هروئین و کوکائین مصرف می کنند

@bimari_ravani
مصرف مواد مخدر در طولانی مدت سبب اختلالات ذهنی منجمله؛ انزوا و گوشه گیری، افسردگی شدید، سوء ظن، شک و بدبینی، پرخاشگری، ترس، کاهش وزن، از دست دادن انگیزه، عدم تمایل به انجام فعالیت های روزمره، عدم توانایی و قدرت در گرفتن تصمیم های مهم و حیاتی، رفتارهای پارانویا، اختلالات رفتاری، توهمات بصری و بیشمار مشکلات دیگر می شود که فرد را در برابر اعتیاد در جامعه آسیب پذیر می کند.

به مرور زمان فرد درک واقعی از شرایط جسمی و روحی روانی خود پیدا کرده و ترس از طرد شدن تمام ذهنش را درگیر می کند.

@bimari_ravani
⚠️ كانابيس (ماری‌جوانا، حشیش، علف هرز، شربت مخدر) يك ماده روان‌گردان کاهش‌دهنده فعاليت بدن است كه می‌تواند موجب بروز علائم روان‌پریشی موقت و در برخی موارد اختلالات روان‌پریشی نظیر اسکیزوفرنی شود.
همچنین الکل با افزایش احتمال ابتلا به روان پریشی واسکیزوفرنی در ارتباط است.


⚠️ در افرادی كه از مصرف‌کنندگان شديد حشيش در سن ۱۸ سالگی بودند احتمال ابتلا به اسكيزوفرنی در طی ۱۵ سال در مقايسه با افرادی كه اين ماده را مصرف نمی‌کردند، بيش از ۶۰۰ درصد بيشتر بود.

⚠️ تخمین زده می‌شود که بین ۸ تا ۱۳ درصد از كل موارد اسکیزوفرنی مربوط به مصرف ماری‌جوانا و حشيش در طول سنين نوجوانی است. خطر زمانی بيشتر می‌شود كه مواد مخدر توسط افراد زیر سن ۲۱ سال مصرف می‌شود، زمانی که مغز انسان به‌سرعت در حال رشد بوده و به‌طور خاص آسیب‌پذیر می‌باشد.

@bimari_ravani
🧠 مهم‌ترین محل تأثیر مواد مخدر بر سیستم عصبی و مغز است. در سیستم عصبی و مغز گیرنده‌هایی وجود دارد که این مواد بر آن‌ها اثر می‌کنند. مواد مخدر پس از مصرف وارد سیستم ارتباطی مغز شده و فرایند عادی ارسال، دریافت و پردازش اطلاعات از سوی سلول های عصبی را مختل می کنند.

🚬 ساختار شیمیائی برخی از مواد مخدر از جمله ماری‌جوانا و هروئین شبیه نورون‌های فرستنده طبیعی مغز است و در نتیجه نورون‌ها را تحریک می‌کند. شباهت ساختار شیمیائی این گونه مواد مخدر به نورون‌های فرستنده طبیعی سبب می‌شود تا سلول‌های گیرنده مغز فریب خورده و اجازه دهند تا مواد مخدر وارد سلول‌های عصبی شده و آن‌ها را تحریک کنند.

@bimari_ravani
بیماری های روانی
🧠 مهم‌ترین محل تأثیر مواد مخدر بر سیستم عصبی و مغز است. در سیستم عصبی و مغز گیرنده‌هایی وجود دارد که این مواد بر آن‌ها اثر می‌کنند. مواد مخدر پس از مصرف وارد سیستم ارتباطی مغز شده و فرایند عادی ارسال، دریافت و پردازش اطلاعات از سوی سلول های عصبی را مختل می…
🔬 گرچه ساختار شیمیائی این گونه مواد مخدر شبیه ساختار مواد شیمیائی مغز است اما سلول‌های عصبی مغز را به‌طور طبیعی تحریک و فعال نمی‌کنند و سبب می‌شوند تا پیام‌های غیرعادی در شبکه عصبی مغز جریان پیدا کنند.

💢 برخی دیگر از موادهای مخدر همچون  آمفتامین و کوکائین باعث می‌شوند تا سلول‌های عصبی مغز به مقدار بسیار زیادی نورون‌های فرستنده طبیعی ایجاد کند یا از گردش عادی این مواد شیمیائی در مغز جلوگیری می‌کنند.

⚠️ ایجاد چنین اختلالی سبب می‌شود تا یک پیام بسیار قوی در مغز ایجاد شده و کانال‌های ارتباطی مغز مختل شود. تفاوت میان طنین پیام طبیعی و پیامی که بر اثر مصرف این گونه مواد مخدر در مغز ایجاد می‌شوند شبیه تفاوت میان سخنانی است که کسی در گوش شما زمزمه کند و صدایی که با فریاد کشیدن در برابر میکروفون ایجاد می‌شود.

@bimari_ravani
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📹 انیمیشن دیدنی روند درگیری در اعتیاد

شعار امسال " حقایق درباره مواد مخدر را به اشتراک بگذاریم تا زندگی ها را نجات دهیم"🌺🌹

@bimari_ravani
2025/02/23 20:27:05
Back to Top
HTML Embed Code: