Telegram Web Link
🔶 بررسی جایگاه مردم در انقلاب
🔸با بررسی کتاب گفتمان انقلاب به سه روایت نوشته: «دکتر زرشناس، دکتر عبدالکریمی، دکتر جمشیدی»

👤با حضور:

دکتر بیژن عبدالکریمی

دکتر مهدی جمشیدی

زمان: یکشنبه ۲۰خرداد ماه | ساعت ۱۳

📍مکان: دانشکده حقوق و علوم سیاسی

📱لینک شرکت در جلسه به صورت مجازی، متعاقباً در کانال زیر ارسال خواهد شد.

@Basij_lp
@Basijut_ir
Forwarded from کاوش پلاس
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
قطعه تقدیمی خواننده ایرلندی به مردم غزه

📍"آزاد باد فلسطین پیامی است که تا ابد خواهیم فرستاد"

☑️ @Kavoshplus
🌐 ضرورتِ داوری‌‌‌‌اندیشی ایرانیان/ دکتر بیژن عبدالکریمی: داوری به هیجانات و رمانتیسمِ حاکم بر جامعه ما تن نداد و آزادانه در تقدیرِ توسعه نیافتگی ما تأمل و درنگی متفکرانه کرد
🔹دکتر بیژن عبدالکریمی: استاد فلسفه در دانشگاه آزاد اسلامی
🔹خلاصه بخش ششم

♦️از نظر داوری، آزادی عدالت و عقلانیت را نه در الفاظ و شعارها بلکه در واقعیت انضمامی و زیستِ تاریخی‌مان، باید جستجو کرد.

♦️از نظر او نمی‌توان درباره ارزش‌ها و آرمان‌ها، در فضایی ذهنی و انتزاعی و غیر تاریخی اندیشید، اما به شرایط و امکان تحقق وجودِ این ارزش‌ها در واقعیتِ انضمامی زندگی بی‌توجه بود.

♦️ز نظر داوری تفکر چیزی جز خودآگاهی نیست و این تنها فیلسوفان و متفکرانند که نه به آگاهی، بلکه به خودآگاهی و تعیین نسبتشان با جهان، دیگری و خویشتن نظر دارند.

♦️تاکید داوری براندیشیدن به زمان و زمانه و تاریخ خود و به تقدیر توسعه نیافتگی و توجه دادن به مسدود بودن بسیاری از راه‌ها در زمانه سیطره تجدد حاصل همین رسالت است.

♦️او به درستی به این خودآگاهی نائل آمد که توسعه نیافتگی یک امر صرفاً اقتصادی-اجتماعی نیست.


کانال تلگرامی ساختارهای ایرانی
🆔@Iranianstructures@

.
Forwarded from کانال مشکات
لینک گروه علم و الهیات مشکات:
https://www.tg-me.com/elm_elahiat_meshkat
لینک کانال:
https://www.tg-me.com/elm_em

لینک پیج اینستاگرام بیژن عبدالکریمی :

www.instagram.com/bijan.abdolkarimi

لینک کانال تلگرام بیژن عبدالکریمی :

@bijanabdolkarimi
Forwarded from Soo
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
💢 بندر موقت آمریکایی در غزه چه نقشی در عملیات آزادسازی 4 اسیر اسرائیلی داشته است؟
Forwarded from ✨️𝑺𝒉𝒊𝒎𝒂
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎈 عنوان ویدیو :

مردم ایران و درگذشت رئیسی

| گزیده‌ای از مناظره حاتم قادری و بیژن عبدالکریمی

مدرسه آزاد
♦️شریعتی؛ عبدالکریمی؛ نام هاي حقیقت!

دکتر محمدحسن علایی
(جامعه شناس)


در آستانه‌ چهل و هفتمین سالگرد فقدان شریعتی بنا دارم برای نخستین بار ادعای نویی را در قالب جستار حاضر تقدیم مخاطبان فرهیخته نمایم. البته توفیق داشتم اواخر سال گذشته کتابی با عنوان "شریعتی و تفکر معنوی در روزگار سیطره‌ی نیست‌انگاری" را تقدیم پژوهندگان و علاقمندان نمایم.

نام هاي حقیقت در سپهر روشنفکری در جامعه ی ایرانی پیش از انقلاب و پس از آن با نام شریعتی و عبدالکریمی ظهور می کند. اینکه نسبت روشنفکری و حقیقت در دوران جدید را چگونه باید صورت‌بندی کرد مجال مستوفای دیگری می طلبد. آنچه در این جستار کوتاه به اجمال مورد بررسی قرار می گیرد دعاوی این دو روشنفکر ایرانی در مواجهه سلبی و ایجابی ایشان با حقیقت است. گفتمان روشنفکری در غیاب این دو نام دست کم در مواجهه ایجابی با حقیقت به نحو غالبی ساکت است؛ و از همین منظر نام های امثال سروش از دایره ی این نام ها بیرون قرار می گیرد‌. روشن است نام هایی چون فردید و داوري نیز از دایره‌ی روشنفکری بیرون می باشند ولو آرای ایشان در باب حقیقت سلبا و ایجابا می تواند محل امعان نظر قرار گیرد.

وقتی حقیقت مسئله می شود؛ شخص حقیقت اندیش بعد از مدتی کلنجار رفتن با مسئله خویش، اتوماتیک وار حکم اجازه ی انحصاری استعمال این واژه را دست کم برای روشنگری‌های صادقانه‌ی خود صادر می کند. چندی که می گذرد شخص خود را محق می پندارد که روایتش از حقیقت را در هر فرصت و مجالی پیش بیاندازد و به بالاخره سخنگوی حقیقت شود. و اینجا همان جای خونین و خطرناک قصه است...

اما چه کسانی استعداد این را دارند که طعمه‌ی طرح افکنی از حقیقت شوند در مقابل این پرسش، پرسش آغازین این جستار به محاق می رود چرا که به درستی فرع بر ماجرا تلقی می گردد. یعنی اگر بتوان تشخیص داد چگونه ذهن و زبان شخصی به تصرف و استعمار طرح افکنی از حقیقت‌ در می آید آنگاه بسیار سهل خواهد بود فهم اینکه چرا وی مبدل به سخنگوی حقیقت می گردد.

نکته ی اساسی دیگر اندیشیدن بر سر زمینه و زمانه ای هست که چنین شخصی را در خویش می پرورد. و این البته در ابعاد محلی و جهانی قابلیت طرح دارد. در کجا و چه زمانی اشخاصی در دام طرح افکنی اصیل از حقیقت گرفتار می آیند. چرا که زمان هایی هست که این ویژگی که گویا در طول تاریخ میان ابنا بشر به نسبت شیوع چشمگیری دارد موفق می شود طعمه های بیشتری به چنگ آورد...

زبانی که به "حقیقت" باز شود حتی پیشتر از آنکه از جانب متولیان حقیقت محکوم به افساد و اضلال و ناگزیر متهم به التقاط گردد خود خطر نابودی را به جان خریده است چرا که پروای کافی در کتمان آن را به خرج نداده است.

باری جریانات فکری در ایران معاصر هر کدام با طرح افکنی از "حقیقت" گفتمان خویش را به عنوان گفتمان مترقی پیش کشیده اند و در پیکار گفتمانی ایشان اولین قربانی خود حقیقت بوده است؛ و عجیب تر اینکه تاکید گذاشتن بر جایگاه خویش مبدل شده است به چیزی برای اثبات حقانیت شخص و دفاع از اصالت وی بی آنکه شاهد تلاشی برای بیان فلسفی طرح حقیقت از جانب ایشان باشیم.

به بیان ساده، در برابر حقیقت مورد مصادره ی قدرت، افرادی دانسته یا نادانسته موقعیت ویژه ای برای خویش دست و پا کرده اند تا انبوه افرادی را که از حقیقت گفتمان رسمی دلسرد شده اند را به سوی خویش بکشند بی آنکه طرح روشنی از آن خویش داشته باشند؛ و این بی گمان بیشتر تاسف بار است هر چند این حقیقت تلخ با نام های بزرگی در سپهر روشنفکری ما ایرانیان گره خورده است؛ یعنی شریعتی و عبدالکریمی!
Forwarded from Soo
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
💢 الجزیره به زبان آمار بررسی می‌کند:

🔹ارتش اسرائیل برای آزادی 4 اسیر خود، چه جنایتی در اردوگاه النصیرات رقم زد؟
Forwarded from Amir hosein
فرهاد قنبری
زنده باد دموکراسی

به دموکراسی توده‌ای حاکم در جهان نقدهای تند و جدی وارد است. بسیاری از منتقدان از دموکراسی امروزی به حکومت رسانه‌ها و سرمایه‌دارانِ صاحب رسانه‌ یاد می شود. احزاب و گروههای پرنفوذ سیاسی از طریق رسانه های قدرتمندشان و با صرف صدها میلیون (و شاید میلیاردها) دلار هزینه در انتخابات ها پیروز می شوند و در نهایت آنچه که دنبال می کنند، منافع شخصی یا گروهی خود است. این انتقادات و مواردی از این قبیل به دموکراسی در جهان امروز وارد است اما با همه این اوصاف و با در نظر گرفتن همه این ایرادات باید به خاطر داشت که دموکراسی بهترین تجربه حکومتی تاریخ زیسته بشری است.

دموکراسی قدرت مطلق حاکمان را مهار نموده و افسار قدرت را به دست مردم سپرده است.
دموکراسی است که حاکم و جایگاه او را متزلزل کرده و او را وادار به شنیدن صدای مردم نموده است.
دموکراسی است که نخوت و خودبزرگ بینی حاکمان را قربانی گدایی رای نموده و آنها را ازبرج عاج نشینی به پایین کشیده است.

دموکراسی با نگاه برابر به همه انسانها آنها را با هر دین و نژادی در جایگاه شهروند می نشاند و کرامت و احترامی برابر به آحاد یک جامعه می بخشد.
دموکراسی رنگ و نژاد و مذهب و جنسیت را به حاشیه می برد و به انسان جایگاهی به فراخور انسان بودنش اعطا می کند.

نباید فراموش کرد:
دموکراسی است که مردان سیاست را وادار به اتخاذ قوانین جنسیتی برابر کرده است. دموکراسی است که بقای سیاستمداران را وابسته به رای زنان که نیمی از مردم جامعه هستند کرده و حاکمان را برای جلب رضایت زنان هم شده مجبور به اتخاذ تصمیمات برابر جنسیتی کرده است.
دموکراسی است که مطرودان و محذوفان جامعه را شناسنامه دار می کند و برای اثر انگشت آنها هم ارزشی برابر با سایرین قائل می شود.

دموکراسی است که طی نیم قرن سیاهپوستان آمریکا را از «کاکاسیاه» به جایگاه ریاست جمهوری این کشور برکشیده است.
دموکراسی است که طی نیم قرن شخص اول آلمان را از هیتلر به آنجلا مرکل تغییر داده است.
دموکراسی است که صدای مدافعان حقوق حیوانات و حامیان محیط زیست و دفاع از حقوق اقلیتها را به صدایی قابل شنیدن در سطح جهانی بدل کرده است.
دموکراسی است که فرد نژادپرست و غیرستیزی مانند ترامپ را مجبور به حضور در جمع سیاهپوستان و لاتین تبارها کرده است.

به دموکراسی انتقادات بسیاری وارد است اما با همه این اوصاف باید فریاد زد: «زنده باد دموکراسی»
@kharmagaas
🔻کانال یوتیوب بیژن عبدالکریمی :🔻

www.youtube.com/@bijan_abdolkarimi_Official
Forwarded from Mohammadali Niazi
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♨️ بیژن عبدالکریمی: از پزشکیان می‌خواهم به مسئله مقاومت دربرابر امریکا توجه کند.

بیژن عبدالکریمی، در نشست خانه اندیشه‌ورزان، درباره ضرورت تولید یک گفتمان جدید در روشنفکران و سنت‌گرایان گفت و تصریح کرد: به گفتمان انقلاب اسلامی باور دارم، اما این گفتمان بوی نا گرفته است! به همین دلیل خطاب به مسعود پزشکیان توصیه کرد درصورت موفقیت در انتخابات، مقاومت در برابر امریکا را جدی بگیرد. چراکه اکنون مواجهه سیاسی-ایدئولوژیک جای درک حکمی-فلسفی مواجهه با غرب را گرفته است.

فیلم و گزارش کامل نشست را در سایت جامعه اندیش‌کده‌ها دنبال کنید.

#انتخابات
#مسعود_پزشکیان
#بیژن_عبدالکریمی
#خانه_اندیشه‌ورزان
#جمهوری_اسلامی
🌐 خانه اندیشه‌ورزان را دنبال کنید!
Forwarded from دغدغه ایران
چه انتظاری از پزشکیان؟

محمد فاضلی

انتظارتان از نامزدهای انتخابات چیست؟ بگذارید انواع انتظاراتی را که می‌توان از نامزدها داشت، مختصر، با تمرکز بر مسعود پزشکیان شرح دهم.

پزشکیانِ سوپرمن. یعنی انتظار داشته باشیم بیاید و به سرعت تکلیف تورم، تحریم، رشد اقتصادی، آسیب‌های اجتماعی، فقر، آب و فرونشست زمین و ... را معین کند.

پزشکیانِ سامورایی. یعنی انتظار داشته باشیم شمشیر دست بگیرد و ناقضان حقوق مردم، خشونت‌ورزان و عناصری را که نمی‌پسندیم، تار و مار کند.

پزشکیان رابین‌هود. بعنی انتظار داشته باشیم از راه برسد و حق فقرا و محرومان را از گلوی مستکبران و مال مردم‌خورها بیرون بکشد و دل مستضعفان را شاد کند.

من می‌توانم چند جور دیگر پزشکیان در همین مایه‌ها ردیف کنم. پزشکیان جارچی، دزدگیر، افشاگر و ...؛ اما به گمانم هیچ کدام از این‌ها نقش رئیس‌جمهور نیست. ترجیح می‌دهم پزشکیان در صورت رئیس‌جمهور شدن (و هر نامزد پیروزی) در نقش‌های زیر ظاهر شود.

پزشکیانِ توافق‌ساز. در این کشور، توافقی بین نهادهای حاکمیتی درباره شیوه اداره کشور، حتی در حیاتی‌ترین مسائل، وجود ندارد یا بسیار کم‌رنگ است. رئیس‌جمهور رئیس مهم‌ترین شوراهایی است که وظیفه‌شان توافق بر سر مسائل بنیادین است. او باید توافق‌ساز بزرگ باشد، توافق‌هایی متضمن منافع مردم ایران.

پزشکیانِ آرامش‌بخش. ایران امروز درگیر التهاب‌های شدید اجتماعی بین گروه‌های سیاسی، گروه‌هایی از مردم و حاکمیت، و تنش‌هایی بین ایران و جهان است. رئیس‌جمهور باید آرامش‌بخش باشد، التهاب‌ها را کاهش داده و التهاب را به همکاری، توافق و شور تبدیل کنید. شور سیاسی و التهاب سیاسی دو مقوله کاملاً متفاوت هستند.

پزشکیانِ تخصص‌گرا. ایران دهه‌هاست از بی‌‌احترامی به تخصص رنج برده است. از این‌که سر جای خودشان نیستند عذاب کشیده است. رئیس‌جمهور وظیفه دارد به تخصص احترام بگذارد، آن‌را قدر نهد و بر صدر نشاند.

پزشکیانِ یک‌ملت. ملت ایران به واسطه خط‌کشی‌های بی‌حاصل و نابه‌جا، چندپاره شده است. رئیس‌جمهور باید در جایگاه التیام‌بخش روح یک ملت، آن‌ها را به هم نزدیک کند، ایران را برای همه ایرانیان بداند و در عمل به آن وفادار باشد. او باید رئیس‌جمهور یک‌ملت باشد.

پزشکیانِ کم‌حرف. مقامات بس که سخن گفته‌اند و عمل نکرده‌اند، و بس که حرف‌های زده‌اند که از اساس نمی‌شده به آن‌ها عمل کرد؛ بی‌اعتبار شده‌اند. رئیس‌جمهور باید کم‌حرف باشد و تا اطمینان از واقع‌گرایانه بودن سخنش و عملی بودن وعده‌اش نداشته باشد، سخن نگوید. به این طریق است که می‌شود اعتبار را به رئیس‌جمهور، سیاست و سخن بازگرداند.

پزشکیانِ راه‌سازِ راه‌دار. رئیس‌جمهور باید راه‌سازی کند، راهی که مردم در تعیین مسیر و مقصد آن مهم‌ترین نقش را دارند؛ و درباره مسیر این راه بین همه نهادهای حاکمیت توافق‌سازی کند. او باید راه‌داری کند که راه ساخته‌شده با نظر و کمک مردم، خوب نگه‌داری شود و راه‌زنان راه بر مردم نبندند.

من دنبال قهرمان نمی‌گردم، و باور ندارم که ایران با ده‌ها درد بنیادین، در میانه شدیدترین تحریم‌ها، راه‌حل‌های کوتاه‌مدت، سریع و کم‌هزینه دارد. هر رئیس‌جمهور احتمالی، از جمله #مسعود_پزشکیان فقط به شرطی که صدای عقلانیت باشد و دست از پوپولیسم بکشد و به نقش‌هایی که برشمردم پای‌بند باشد، می‌تواند دردی از دردهای ایران را درمان کند.

منطق نظری و بنیادین این نوشته را در قسمت ۱۱۲ پادکست دغدغه ایران توضیح داده‌ام. مفصل!

@fazeli_mohammad
✍️🏻 تحلیل انتخابات و ایران فردا در گفتگو با بیژن عبدالکریمی

🔻مکان خانه صدای فردا در کلاب هاوس:🔻
https://www.clubhouse.com/house/صدای-فردا

🗓۲۶ خرداد ماه ۱۴۰۳ ساعت ۲۱:۰۰ تهران

🔹️کانال تلگرام صدای فردا :
@amirvazifeshenas

🔹️کانال تلگرام بیژن عبدالکریمی :
@bijanabdolkarimi
Forwarded from Mohammadali Niazi
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♨️ بیژن عبدالکریمی: از پزشکیان می‌خواهم به مسئله مقاومت دربرابر امریکا توجه کند.

بیژن عبدالکریمی، در نشست خانه اندیشه‌ورزان، درباره ضرورت تولید یک گفتمان جدید در روشنفکران و سنت‌گرایان گفت و تصریح کرد: به گفتمان انقلاب اسلامی باور دارم، اما این گفتمان بوی نا گرفته است! به همین دلیل خطاب به مسعود پزشکیان توصیه کرد درصورت موفقیت در انتخابات، مقاومت در برابر امریکا را جدی بگیرد. چراکه اکنون مواجهه سیاسی-ایدئولوژیک جای درک حکمی-فلسفی مواجهه با غرب را گرفته است.

فیلم و گزارش کامل نشست را در سایت جامعه اندیش‌کده‌ها دنبال کنید.

#انتخابات
#مسعود_پزشکیان
#بیژن_عبدالکریمی
#خانه_اندیشه‌ورزان
#جمهوری_اسلامی
🌐 خانه اندیشه‌ورزان را دنبال کنید!
Forwarded from Mohammadali Niazi
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
بودن یا نبودن
ویلیام شیکسپیر (ترجمه مجتبی مینوی)

ببودن یا نبودن، بحث از اين است
آيا عقل را شايسته تر آنكه :
مدام از منجنيق و تير دوران جفاپيشه ستم بردن
و يا بر روی يك دريا مصائب تيغ آهيختن
و از راه خلاف ايام آنها را سرآوردن
بمردن، خواب رفتن، بس
و بتوانيم اگر گفتن
كه با يك خفتن تنها
همه آلام قلبی و هزاران لطمه و زجر طبيعی را كه جسم ما دچارش هست
پايان می توان دادن
چنين انجام را بايد به اخلاص آرزوكردن
بمردن، خواب رفتن
خواب‌رفتن، يحتمل هم خواب‌ديدن
ها، همين اشكال كار ماست
زيرا اينكه در آن خواب مرگ و
بعد از آن کز چنبر اين گير و دار بی‌بقا فارغ شويم
آنگه چه رؤياها پديد آيد

همين بايد تأمل را برانگيزد
همين پروا بلايا را طويل العمر می سازد

و گرنه كيست كو تن در دهد
در طعن و طنز دهر و آزار ستمگر

تجريهای ديوانی و
خواريها كه دائم مستعدان صبور از هر فرو مايه همی‌بينند
اينها جمله در حالی كه هر آنی
به نوك دشنه‌ای عريان حساب خويش را صافی توان كردن

كدامين كس بخواهد اينهمه بار گران بردن
عرق‌ريزان و نالان زير ثقل عمر سركردن
جز آنكه ترس از چيزی پس از مرگ

آن زمین کشف ناکرده، که هرگز هیچ سالک از کرانش بر نمی گردد
Audio from Bijan Abdolkarimi
Audio from Bijan Abdolkarimi
Audio from Bijan Abdolkarimi
2024/10/01 19:26:21
Back to Top
HTML Embed Code: