Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
این پست به نمایش بصری از گنگ بودن عدد پی می‌پردازد. از آنجا که پی یک عدد گنگ است، یعنی مقدار آن یک دنباله بی‌پایان و غیرتناوبی از ارقام اعشاری دارد، این شبیه‌سازی نشان می‌دهد که اگر یک فرآیند هندسی وابسته به پی را تا بی‌نهایت ادامه دهیم، هیچ‌گاه به نقطه‌ی شروع خود باز نخواهیم گشت.

این نوع تجسم می‌تواند برای درک بی‌نهایت بودن و غیرتناوبی بودن عدد پی ، گنگ بودن آن و نقش آن در هندسه، فیزیک و برنامه‌نویسی ریاضی جذاب باشد. اعداد گنگ، اعدادی هستند که در دستگاه اعداد اعشاری، بی‌نهایت رقم غیرتکراری دارند. به همین دلیل، مقدار دقیق عدد پی هرگز مشخص نمی‌شود و فقط تقریب‌هایی از آن مثل ۳/۱۴ قابل استفاده است.

۱۴ مارس روز عدد پی مبارک 😍

🆔 @big_bangpage
——————————————
🎥 : fascinating.fractals
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
امروز سالروز تولد آلبرت اینشتین است، نابغه‌ای که جهان را دگرگون کرد. او با نظریه نسبیت خود درک ما از فضا و زمان را تغییر داد. اینشتین نه‌تنها یک دانشمند بزرگ، بلکه اندیشمندی آزاد بود که تخیل را مهم‌تر از دانش می‌دانست.

سال‌های متمادی طول کشید تا اینشتین به چنین نظریۀ جامعی دست پیدا کند. با این دستاورد بزرگ، تحولی در دیدگاه انسان نسبت به جهان به وجود آمد.
‌‌
نظریه نسبیت عام به ما می‌گوید قوانین فیزیک در همه‌جا یکسان هستند و رفتار اشیاء در فضا و زمان را توضیح می‌دهد، اما برخلاف آنچه به نظر می‌رسد منطق این نظریه به طرز اسرار آمیزی ساده است.

اما با وجود سادگی مفاهیم نسبیت اینشتین بسیار عمیق است، سرعت همیشه ثابت نور باعث می‌شود زمان برای فضانوردی که با سرعت بسیار بالا نسبت به ناظران زمینی حرکت می‌کند کمی کُندتر بگذرد. عبور نور از کنار جسمی سنگین مانند خورشید، باعث خمیدگی نور می‌شود و... در این ویدئو با اصول کلی این نظریه علمی آشنا می‌شویم.

🆔 @big_bangpage
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
نو شدن طبیعت و آغاز بهار را به همراهان بیگ بنگ تبریک می‌گوییم،امیدواریم سال خوبی داشته باشید و همواره موفق و پیروز باشید.و از همه مهمتر سالی باشد با آگاهی، پژوهش علمی،یادگیری، آموزش، فروتنی و مهربانی برای ساختن جهانی بهتر و آزاد...💐☘️
‌‌
علاوه بر چرخش زمین به دور خورشید که در طی یک سال رخ می‌دهد.خورشید ما نیز ثابت نیست و با سرعتی حدود ۲۳۰ کیلومتر بر ثانیه به دور سیاهچاله مرکزی کهکشان راه شیری می‌چرخد.یک دور چرخش کامل خورشید به دور مرکز کهکشان حدود ۲۳۰ میلیون سال طول خواهد کشیدکه به آن سال کهکشانی گفته می‌شود.
‌‌‌‌‌‌
راه شیری همراه با همسایگان مجاور خود مانند کهکشان آندرومدا و تعدادی از کهکشان‌های کوچکتر با سرعت حدود دو میلیون کیلومتر بر ساعت (معادل ۶۳۰ کیلومتر بر ثانیه)در حال حرکت به سمت جاذب بزرگ یا جاذب شپلی هستند.

این یعنی هر چیزی در فضا بسته به سرعتش، موقعیت دائمی ندارد و همواره در تغییر است. در پهنه‌ی بی‌‌کران کیهان، ما تنها ذره‌ای کوچکیم، اما سرشار از کنجکاوی و جستجوی حقیقت هستیم…

🆔 @big_bangpage
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
دو فضانورد ناسا که به دلیل خرابی فضاپیمای استارلاینر ۹ ماه در ایستگاه فضایی اقامت اجباری داشتند، با کپسول دراگون به زمین بازگشتند 😍🚀

🆔 @big_bangpage
تحقیقات علوم اعصاب اثرات تکان‌دهنده‌ای از کمبود خواب را فاش ساخت. مغز در اثر کمبود خواب شروع به مصرف سلول‌های سالم خود می‌کند. پژوهشگران دریافتند که بیداری طولانی‌مدت باعث می‌شود آستروسیت‌ها، که سلول‌های نگه‌دارنده مغز هستند، بیش از حد سیناپس‌ها را هرس کنند. در همین حال، میکروگلیاها، که سلول‌های ایمنی مغز هستند، وارد وضعیت بیش‌فعال می‌شوند، که با التهاب مرتبط است.

این فرایندها که در حالت عادی برای محافظت از مغز طراحی شده‌اند، در صورت کمبود مزمن خواب، به جای کمک، تجزیه عصبی را تسریع می‌کنند.

خواب نه‌تنها برای پاکسازی ضایعات و بهینه‌سازی عملکرد مغز ضروری است، بلکه کمبود بیش از حد آن می‌تواند به آسیب‌های طولانی‌مدت منجر شود. این تحقیق بر اهمیت خواب عمیق و منظم تأکید دارد. زیرا خواب نه‌تنها برای بازیابی انرژی، بلکه برای محافظت از مغز در برابر آسیب‌های طولانی‌مدت بسیار مفید است.

🆔 @big_bangpage
———————————————
The Brain Literally Starts Eating Itself When It Doesn’t Get Enough Sleep

https://doi.org/10.1523/JNEUROSCI.3981-16.2017
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
پژوهش جدید با تجزیه‌وتحلیل تصاویر تلسکوپ فضایی جیمز وب نشان می‌دهد که از میان ۲۶۳ کهکشان مشاهده‌شده، دو‌سوم آن‌ها در جهت ساعت‌گرد و تنها یک‌سوم در جهت پادساعت‌گرد می‌چرخند. این یافته، فرضیه‌ی تقسیم برابر چرخش کهکشان‌ها را به چالش می‌کشد.

یکی از توضیحات احتمالی این پدیده این است که جهان از ابتدا در حال چرخش بوده است. این نظریه با دیدگاه‌هایی مانند “کیهان‌شناسی سیاه‌چاله‌ای” و “کیهان‌شناسی شوارتزشیلد” همخوانی دارد که پیشنهاد می‌کنند جهان ما ممکن است درون یک سیاه‌چاله‌ی چرخان باشد. این احتمال می‌تواند نشان دهد که برخی سیاه‌چاله‌ها دروازه‌هایی (کرم‌چاله) به جهان‌های دیگر هستند.

از سوی دیگر، این اختلاف ممکن است ناشی از تأثیر چرخش کهکشان راه شیری بر اندازه‌گیری‌های نوری باشد، به این معنی که حرکت کهکشان ما، نحوه‌ی درک ما از چرخش کهکشان‌های دوردست را تغییر می‌دهد. اگر این فرضیه درست باشد، می‌تواند نیاز به اصلاح روش‌های اندازه‌گیری فواصل کیهانی را ایجاد کند و حتی بر درک ما از گسترش و سن جهان تأثیر بگذارد.

جزئیات بیشتر در سایت:
bigbangpage.com/?p=108800

🆔 @big_bangpage
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
دو تیم از ستاره‌شناسان با استفاده از آرایه‌ی تلسکوپی آلما موفق به شناسایی اکسیژن در دورترین کهکشان شناخته‌شده شدند. این کهکشان که ۱۳/۴ میلیارد سال نوری از ما فاصله دارد، زمانی دیده می‌شود که کیهان کمتر از ۳۰۰ میلیون سال سن داشته. این کشف رکوردشکن، دانشمندان را شگفت‌زده کرده زیرا نشان می‌دهد کهکشان‌ها بسیار سریع‌تر از آنچه تصور می‌شد، شکل گرفته و تکامل یافته‌اند.

مطالعات نشان می‌دهد که این کهکشان حدود ۱۰ برابر بیشتر از حد انتظار عناصر سنگین دارد و اندازه‌گیری دقیق فاصله‌ی آن، اطلاعات ارزشمندی درباره‌ی نخستین کهکشان‌های کیهان ارائه می‌دهد. این یافته که با همکاری تلسکوپ جیمز وب و آلما تأیید شده، دیدگاه جدیدی درباره‌ی تکامل کهکشان‌ها در جهان اولیه ارائه می‌دهد.

جزئیات بیشتر در سایت:
bigbangpage.com/?p=108831

🆔 @big_bangpage
دانشمندان استرالیایی اولین هوش مصنوعی زیستی جهان را با ترکیب سلول‌های مغز انسان و سیلیکون ایجاد کردند. این فناوری که به نام “هوش مصنوعی زیستی” شناخته می‌شود، از نورون‌های پرورش‌یافته در آزمایشگاه استفاده می‌کند که به‌طور پویا تکامل می‌یابند، سریع‌تر یاد می‌گیرند و با بهره‌وری انرژی بالاتری عمل می‌کنند.

برخلاف هوش مصنوعی سنتی که به تراشه‌های سیلیکونی وابسته است، این سیستم می‌تواند راه‌حل‌های جدیدی در زمینه‌هایی مانند کشف دارو و مدل‌سازی بیماری‌ها ارائه دهد.

اگرچه این پیشرفت می‌تواند تحولی در علم و فناوری ایجاد کند، مسائل اخلاقی نیز مطرح است و شرکت از مقررات سخت‌گیرانه برای توسعه مسئولانه این فناوری پیروی می‌کند…

واقعا علم تا کجا ادامه خواهد داد 🤯😱

🆔 @big_bangpage
——————————————
https://newatlas.com/brain/cortical-bioengineered-intelligence/
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
دانلود برترین مستندهای علمی و نجومی از فروشگاه بیگ بنگ

با ۳۰ درصد تخفیف
کد تخفیف روی همه محصولات: 1404

https://shop.bigbangpage.com

🆔 @big_bangpage
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
جاودانگی بیولوژیکی ایده‌ای است که با پیشرفت در ژنتیک، بیوتکنولوژی و مهندسی پزشکی در حال بررسی است. دانشمندان روی تلومرها، بازسازی سلولی و سلول‌های بنیادی تحقیق می‌کنند تا فرآیند پیری را متوقف یا معکوس کنند.

میچیو کاکو، فیزیکدان نظری، معتقد است که مهندسی ژنتیک، نانوتکنولوژی و هوش مصنوعی می‌توانند ما را به جاودانگی بیولوژیکی یا دیجیتالی برسانند.

با این حال، محدودیت‌های علمی، مشکلات اخلاقی و پیامدهای اجتماعی چالش‌های بزرگی برای جاودانگی هستند. برخی دانشمندان به تخریب دی‌ان‌ای، آسیب‌های سلولی و نابرابری در دسترسی به این فناوری اشاره می‌کنند. با این وجود، تمدید عمر انسان در آینده نزدیک ممکن و محتمل به نظر می‌رسد.

برخی محققان هم پیشنهاد می‌کنند که در آینده شاید بتوانیم ذهن خود را روی یک بدن جدید یا دنیای مجازی آپلود کرده و بتوانیم ادامه حیات دهیم.

🆔 @big_bangpage
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
بوستون داینامیکس نمایش جدیدی از ربات انسان‌نمای اطلس ارائه کرد. این ربات اکنون می‌تواند بریک‌دنس و حرکات آکروباتیک اجرا کند. استفاده از یادگیری تقویتی و موشن‌کپچر، باعث بهبود حرکات آن شده است.

این فناوری اکنون به پیشرفت رباتیک کمک می‌کند. با ثبت دقیق حرکات انسانی، ربات‌ها می‌توانند حرکات طبیعی و اصلاحات سریع را یاد بگیرند. ربات‌های مجهز به این فناوری، پاسخگوتر و هوشمندتر شده‌اند و با چالش‌های واقعی سازگار می‌شوند.

ربات اطلس می‌تواند چرخش‌های سریع و پیچیده را با دقت انجام دهد. این پیشرفت‌ها، اطلس را به رقیبی برای ورزشکاران حرفه‌ای تبدیل کرده است.

🆔 @big_bangpage
——————————————
🎥: bostondynamicsofficial
دانشمندان بتازگی دریافتند که قارچ سیاه کلادوسپوریوم اسفاروسپرموم در شرایط رادیواکتیو منطقه ممنوعه چرنوبیل رشد می‌کند و با استفاده از ملانین، پرتو گاما را به انرژی شیمیایی تبدیل می‌کند.

این قارچ برای اولین بار پس از فاجعه هسته‌ای چرنوبیل در سال ۱۹۸۶ شناسایی شد و همچنان در مناطقی با سطح تشعشع مرگبار برای اکثر موجودات زنده، زنده می‌ماند.

پژوهشگران پیشنهاد می‌کنند که توانایی این قارچ در بهره‌گیری از تابش یونیزه‌کننده – مشابه رادیوسنتز – می‌تواند الهام‌بخش پیشرفت‌هایی در مدیریت پسماندهای هسته‌ای و اکتشافات فضایی باشد.
‌‌
با ادامه‌ی تحقیقات، درس‌هایی که از این قارچ شگفت‌آور می‌آموزیم، الهام‌بخش این فکر خواهند بود که طبیعت چگونه همیشه با دنیای اطراف و مرزهای زندگی و آنچه قبلاً غیرممکن تصور می‌کردیم، سازگار می‌شود.

جزئیات بیشتر:
bigbangpage.com/?p=108847

🆔 @big_bangpage
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
پدیده‌ای که مشاهده می‌کنید، ترکیب رنگ‌های افزایشی و کاهشی نام دارد. هنگامی که نور آبی، سبز و قرمز با هم ترکیب می‌شوند، به دلیل ترکیب افزایشی نور سفید ایجاد می‌شود.

اما وقتی با استفاده از یک شکاف بخش‌هایی از این نور سفید ترکیبی مسدود می‌شود، در واقع در حال انجام ترکیب کاهشی رنگ‌ها هستید.

شکاف مانند یک فیلتر عمل می‌کند و تنها به برخی طول‌موج‌های خاص نور اجازه عبور می‌دهد. سایه‌هایی که اجسام ایجاد می‌کنند، نتیجه جذب انتخابی برخی طول‌موج‌های نور هستند که منجر به تشکیل سه سایه مجزا: فیروزه‌ای، سرخابی و زرد می‌شود.

این سایه‌ها به این دلیل شکل می‌گیرند که در مدل رنگ‌های افزایشی، هر رنگ مکملی در مدل رنگ‌های کاهشی دارد: فیروزه‌ای مکمل قرمز است، سرخابی مکمل سبز است و زرد مکمل آبی است.

🆔 @big_bangpage
——————————————
🎥: ‏Color Nerd / youtube

#نور#رنگ#علم_نور
Forwarded from انجمن نجوم گالیله (erfanyous3)
#گالیله_تایمز تقدیم به پرفسور مریم میرزا خانی

|هشتمین شماره از دو هفته نامه علمی گالیله تایمز منتشر شد!


پس از ماه ها انتظار، گالیله با دستانی پر برای آغاز عصری نوین بر می گردد. نخستین شماره از گالیله تایمز در سال جدید با موضوعاتی جذاب و داغ، همچون تازه‌ترین پیشرفت‌های علمی به‌عنوان عیدی سردبیر گالیله به شما عزیزان تقدیم می شود، امیدواریم که از این شماره لذت ببرید و ما رو در ادامه این مسیر حمایت کنید


⚡️یک نکته مخفی در این شماره وجود داره، اولین کامنتی که اشاره کنه زیر این پست از ما جایزه می گیره :)

نویسندگان:شایان شیری، علیرضا خیرخواه، عرفان یوسفی
ویراستار ادبی: علیرضا خیرخواه
چینش و تنظیم صفحات: عرفان یوسفی
گرافیست: امیرمحمد باقری

برای دریافت نسخه pdf پرکیفیت به ربات انجمن نجوم گالیله مراجعه فرمایید🤩

🆔@𝙂𝙖𝙡𝙞𝙡𝙚𝘼𝙨𝙩𝙧𝙤𝙣𝙤𝙢𝙮
📚𝙄𝙣𝙨𝙩𝙖𝙜𝙧𝙖𝙢
💢𝘾𝙝𝙖𝙩
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
تلسکوپ فضایی جیمز وب تصویری جدید و شگفت‌انگیز از یک پدیده نادر کیهانی به نام "حلقه اینشتین" ثبت کرد.

در این عکس نور یک کهکشان دوردست بر اثر گرانش یک کهکشان نزدیک‌تر خمیده شده و شکلی تقریباً دایره‌ای ایجاد کرده است.

🆔 @big_bangpage
2025/04/07 13:33:48
Back to Top
HTML Embed Code: